Arnavut Pilavı

  • Arnavut Pilavı

Malzemeler

900 gram pilavlık pirinç
1 bütün tavuk
2 baş soğan

1 çorba kaşığı salça
yarım paket margarin

Yapılışı

önce tavuk 6-7 parçaya bölünerek tencerede haşlanır,soğanlar elle kesilerek, pirinç, yağ ve salça ile 40-50 cm çapında bir tepside kavrulur, aynı tepsiye dolana kadar tavuk suyu kaynar şekilde dökülür, tepsinin üzerine tavuklar yarısı pirince gömülür şekilde yayılır, 15 dakika önce yanmaya başlamış fırna 200 derecede atılır, tavuklar kızarmış, pirinç suyunu çekmiş olduğu zaman (yaklaşık 20 dakika) fırından alınır.

Tepsi ile ortaya servis önerilir

yanında ayran veya kola ikram edilebilir.İsteğe göre tavuk yerine kemikli parça et kullanılabilir

Bence harika bir yemek, yapılması çok basit, ayrıca fırında pişirilmesi ayrı bir tat katıyor. Herkese en azından bir kez denemesini tavsiye ediyorum. Kola yerine ayran tercih ederseniz daha nostaljik olur düşüncesindeyim, afiyet olsun. Ayrıca Orhan Kitap kardeşime de teşekkürler.

Yorumu ekleyen: tanju (8 May 2013)

ben arnavut pilavını detaylı bir biçimde anlatmanızı rica ediyorum

Yorumu ekleyen: ESRA ULUS (8 May 2013)

Harika bir lezzet, sanırım bu yemeği Kosovadaki türk-arnavutlar halen yapıyorlar. Aslında şartlar elverse de tepsinin alt ve üstüne köz konularak pişirilebilse. Bu arkadaştan eğer biliyorsa arnavut böreklerinden "Flii1 böreğinin de tarifini yazmasını rica ediyorum.Teşekkürler

Yorumu ekleyen: Aynur Aktaş (8 May 2013)

hayatımda hiç böyle leziz bir pilav yememiştim. Herhalde tepside olması ayrı bir lezzet katıyor. Eğer hala denemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir.

Yorumu ekleyen: evren özcan (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 39936
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul