Gül Yapraklı Pilav

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

1 Su bardağı pirinç (yasemin kokulu)
1 Su bardağı beyaz şarap
1 Çorba kaşığı tereyağı

1 Su bardağı et yada tavuk suyu olabilir
2 Çorba kaşığı tereyağı yada margarin
1 Su bardağı pirinç
Tuz

Yapılışı

Derin bir tencerede yağı eritin. Pirinci ekleyip yağı çekene kadar karıştırın. Ateşi kısıp şarabı ilave edin ve buharlaşmasını bekleyin. Daha sonra et suyu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce gül yapraklarını ilave edip karıştırın. Pilavınız demlendikten sonra servis tabağınıa alın. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Servis yaparken seçtiğiniz servis takımı çok önemlidir. Lütfen seçtiğiniz gül yaprağı ve servis yapacağınız tabakları uyumlu renklerden seçiniz veya çok desenli tabaklardan uzak durunuz... :)

Çok eski zamanlardan beri gül, aşk, saflık, temizlik ve güzelliği temsil eder. Birzamanlar Yunan mitolojisindeki Tanrıçalardan Cloris çiçek olmuş, Afrodit bu çiçeğe neşe ve hayat vermiş. Tanrı Dionissio ise hoş kokusunu bağışlamış. Ondan sonra bu çiçek aşk Tanrısı Eros'a verilmiş ve o da adını çiçeklerin kraliçesi 'Gül' adını koymuş.
Her gülün rengine göre farklı anlamı vardır. (yanlış gül seçmeyin işte güller ve anlamları:)
Mercan rengi: Arzu
Şeftali: Gizli aşk
Kırmızı: Tutku
Koyu pembe: Minnet
Beyaz: Saflık
Sarı: Kıskançlık
Artık pilavınızı yaparken koyacağınız gül yaprağı rengini size bırakıyorum. Sizin duygularınız kadar güzel bu pilavı hazırlarken kullanacağınız gül yapraklarının rengi de duygularınızı ele verecek. Ona göre dikkatli olun :)

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 7993
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul