Şıpslı Tavuk(Çerkes Tavuğu)

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

Bir bütün tavuk(ya da sadece but veya göğüs eti de olabilir)5 Çorba Kaşığı Un,Yarım litre süt,1 bardak su

3 bardak tavuk suyu,bir çorba kaşığı margarin,1 kuru soğan, pul biber,sarmısak,tuz

Yapılışı

Tavuğu haşlayın.Haşlanmaya yakın suyuna tuz atın.Haşladıktan sonra parçalarına ayırın.Bir kenarda bekletin.Bir kase içinde 5 çorba kaşığı unu su ile muhallebi kıvamına getirin.Bir tencereye sütü, suyu,soğutulmuş et suyunu ve unlu karışımın yarıdan fazlasını koyarak devamlı karıştırarak kaynatın.Muhallebi kıvamına gelinceye ve kaynayıncaya kadar karıştırın.Sulu olduğunu düşünürseniz ayırdığınız unlu karışımdan katabilirsiniz.Son olarak parçalara böldüğünüz tavuğu çorbanın(şıpsın)içine katın.Servis ederken doğranmış, margarinle ve pul biberle kavrulmuş soğanı sos olarak ekleyin. Dilerseniz dövülmüş ve sulandırılmış sarmısak sosu da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıcak servis edilmelidir.Sarmısaklı sos tavsiye edilir.


Biz de çerkeziz. Bu tarifide aynı şekilde yapıyoruz. Çok beğenerek yediğimiz bir yemektir. Paylaştığınız için teşekkürler..

Yorumu ekleyen: mehtap (23 Haz 2017)

Şıpslı, çerkezlerin özel bir yemeğidir. Şimdiye kadar yemek tariflerinde rastlamadım ilk defa gördüm ,okuyunca noksanlıklar olduğunuda gördüm. Ben çerkezim, bu yemegi yaparım severekte yeriz. Bol miktarda çok iyi dövülmüş ceviz gerekir, süt kullanılmaz kavrulan un tavuk suyu ile açılır ve toz kırmızı biber, köri, karabiber kullanılır. koyu kıvamlı olunca haşlanmış ve parçalara ayrılmış tavuk ilave deilir on dakika kadar kaynatılılr servis tabağına alınır üstüne ceviz veya kızdırlmış tereyağına kırmızı acı toz biber ilave edilerek yemeğin üstü süslenir. Birde böyle deneyin beğeneceğinizi umuyorum afiyet olsun.

Yorumu ekleyen: nurper (8 May 2013)

iyi günler cerkez tavuğu tarifinizi okudum fakat ben de bir çerkez kızıyım bu tarif bana biraz farklı geldi.Bana göre un yerine mısır unu,margarin yerine tereyağ karışımın içine bir su bardağı kadar ince çekilmiş ceviz ve sarımsak konulması gerekir pul biber üzerine konulursa lezzet artırır.afiyet olsun

Yorumu ekleyen: AYŞE TAŞER (8 May 2013)

Cerkes tavugu icin bu tarif bilinen usulde yapilana aykiri geldi. Cerkes tavugu sosunda ceviz ici olur, bunu atlamisiniz. Cevizsiz hic duyulmamis. Un veya sut konmaz. Bu tarif besamael soslu tavuk olmus. Ekmek ici, sarimsak, tavuk suyu, ceviz, maydanoz, pul biber tuz konur.

Yorumu ekleyen: Halas basatemur (8 May 2013)

tarifi denedim ve durum faciaydı..sonra kendi yöntemlerimle sarımsaklı yoğurt ve kızarmış z.yağını gezdirdim yemeğin tadı değişti..gözünü seviyim sarımsaklı yoğurdun 1.evlilik yıldönümümü kurtardı(EŞİM ÇERKEZKEN)

Yorumu ekleyen: emel (8 May 2013)

Öncelikle şipsi çerkezce bir tabir olup patates cipsi ile uzaktan yakından bir alakası yoktur. Bu orjinale yakın bir tarif olmakla beraber un yerine mısır unu bir kaç kat fazla bir tat verecektir diye düşünüyorum( unla yapılan çerkez tavuğu hiç duymamıştım). İkincisi ekmek içi gibi çoğu insanın kolay bulduğu bir yöntemle de denenebilir(Ancak orjinali mısır unuyla olanıdır).
Soğanı koyacaksanız rendenin en ince kısmıyla yapmayı unutmayın. Üzerine kırmızı biberli yağ yerine ceviz yağını koyarsanız bu iş tamamdır.
Afiyet olsun

Yorumu ekleyen: ceyhun ural (8 May 2013)

hiç beğenmedim

Yorumu ekleyen: fatikyildiz (8 May 2013)

hiç beğenmedim

Yorumu ekleyen: fatikyildiz (8 May 2013)

ismi haric hersey guzel cunku icinde cips yani patetes kizartmasi yok

Yorumu ekleyen: isimsiz (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 33509
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul