Portakallı Elmasiye

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

4 adet portakal
4 adet mandalina
2,5 su bardağı tozşeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
1/2 kahve fincanı nane likörü

1/2 kahve fincanı portakal veya mandalina likörü
60 gr jelatin ( 14 yaprak)
500 gr muz veya karışık meyve

Yapılışı

1. 3,5 bardak su, 1,5 bardak tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Jelatinleri soğuk suyla ıslatıp, yarısını şekerli suya atıp nane likörü koyun. Şurubun yarısına, bir fiske yeşil şekerci boyası, diğer yarısına da pembe şekerci boyası katın. Sonra da her iki sıvıyı tülbentten süzerek geçirin.

2. İki portakalı, tepesinden birer parça kesin ve kaşıkla oyarak içlerini çıkartın. Kalan portakal ve mandalinanın suyunu süzgeçten geçirin ve 1 bardak şeker ve portakal likörü katın. Kalan jelatinleri yarım bardak sıcak suda eritip portakal şurubuna ilave edin.

3. Renki şurupları portakalların içine kat kat dökerek dondurun. Yağlanmış ortası delik pasta veya puding kalıbına, renkli şuruplardan önce birini dökün ve küçük parçalar halinde doğradığınız meyvelerden serpiştirin. Birinci kat dolunca diğer renkli şerbetleri de döküp meyveleri serpiştirerek dondurun.

4. Emlasiyeyi bir gece dolapta bekletin. Kalbı, önce sıcak suya bir dakika daldırın, sonra da bir tabağa ters çevirin. Portakalları dilim dilim keserek elmasiyenin çevresine dizip servis yapın.




Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 7326
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul