Kalıp Salatası

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

10adet Patates(büyük boy)
4adet Havuç
1kavanoz Pancar Turşusu(kırmızı)
salatalık turşusu 5-6 adet
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydonoz

mayonez 3-4 yemek kaşığı
yoğurt 3 yemek kaşığı
sarmısak 4 diş
tuz
pul biber
kek kalıbı(büyük)

Yapılışı

Patatesler ve havuçlar haşlanır. Pancar turşusu ufak küp şeklinde dogranır. salatalık turşusu ufak küp şeklinde doğranır. sarmısak ezilir ve yoğurda ve mayoneze katılır ve ufak doğranmış pancar turşusu eklenir. maydonoz ve dereotu ufak kıyılır.haşlanmış patatesler ezilir ve ikiye ayırılır. bir bölümüne dereotu katılır, diğer bölüme salatalık turşusu eklenir. haşlanmış havuçlar da rendelenir ve içine maydonoz katılır.



Bütün bu malzeme kat kat bir kek kalıbına yerleştirilir. malzemenin kalıptan kolay çıkabilmesi için streç film tüm kaba yerleştirilir. ilk başta maydonozlu havuç kalıba yerleştirilir ve sıkıştırılır. ardından dereotlu patates ardından yoğurtlu mayonezli sarımsaklı pancar turşusu yerleştirilir.en sonunda da dereotlu patates yerleştirilir. ardından kek kalıbını çevirerek dikkatli bir şekilde kek gibi kalıptan çıkartılır. üstüne tekrar yoğurt, mayonez ve sarımsaktan oluşan bir sos hazırlanır (isteğe göre pancar turşusundan kalan suyundan 1-2 yemek kaşığı eklenebilir). bu sos salatamızın üzerinden gezdirilir. ardından bir tavada zeytinyağını kızdırıp içine pul biber eklenir ve salatanın üzeriden gezdirilir.



Bayanlar için günlerinde veya davetlerinde konuşulacak bir lezzet. Biraz zahmetli ancak bu lezzete değer. Kendi tecrübelerimden biliyorum. Yapmanızı tavsiye ederim.AFİYET OLSUN..

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 18396
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul