Maklube

  • Maklube

Malzemeler

500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
1 kg BALDO PRİNÇ
2 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
500 GR YOĞURT

150 GR MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI Z.YAĞI
5 ADET DOMATES
5 ADET SALATALIK
3 ADET SİVRİ BİBER

Yapılışı

ÖNCE KUŞBAŞI ETLERİMİZİ BİR TENCERE SUYA KOYUP YARIM SAAT KADAR HAŞLIYORUZ

DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCERENİN İÇİNE ZEYTİN YAĞIMIZI DÖKÜP PATETESLERİİ YUVARLAK BİÇİMDE KESEREK YERLEŞTİRİYORUZ PATATESLERİN ÜSTÜNEDE AYNI ŞEKİLDE KIYILMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ DAHA SONRA PRİNCİMİZİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ONUN ÜZERİNEDE ETLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ KALAN PRİNCİDE ÜZERİNE KOYUP KARARINCA SU İLE DOLDURUYORUZ EN ÜSTEDE MARGARİNİMİZİ EKLİYORUZ.



O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek afiyet olsun:)

Merhaba, Evet gercekten cok lezetli bir yemektir ama ben patlicanda ekliyorum kizartiktan sonra ilk tencereye domates yerlestiriyorum sonra sogan, patlican, patates, eti ve son pirinc ustune su gececek kadar ve sunu soylemek istiyorum et haslinca biraz curry+kurkum koyarsaniz daha guzel olur. Afiyet olsun :)

Yorumu ekleyen: zerrin (8 May 2013)

Kararinca su diye belirtilmis. Aceba kararinca su ne kadar oluyor ? Cevap alabilirsem cok sevinirim.
Selamlar...

Yorumu ekleyen: Nurcan (8 May 2013)

Tencerenin dibine çok ince dik kesilmiş patetes döşenirse ters çevrildiğinde çıkması kolaylaşır ve düzgün bir şekil olur..

Yorumu ekleyen: Kadir Dağlı (8 May 2013)

gerçekten harika bir yemektir öğrencilik yıllarımızda abileriiz yapardı herkezde yapamazdı çok özel bir yemektir hatta biz özel günlerde doğum günü pastası yerine maklube yapardık hep beraber özelliklede o koca tepsinin bitmesi gerekirdi yoksa kimse kalkamazdı sofrada, gerçekten bende çok anlamlı hatıraları vardır bu yemeğin herkeze afiyet şeker olsun. tşk.

Yorumu ekleyen: mustafa kılınç (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 62671
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul