Çiğ köfte (8)

  • Çiğ köfte (8)

Malzemeler

1.Kg.Dana kıyma (Sırt eti yağsız üç defa çekilmiş)
1.Kg. kırmızı köftelik bulgur.
800 gr.isot ( urfa biberi)
200 gr. biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı.
2 orta boy soğan

1 baş sarımsak
5 adet limon
400 gr domates suyu
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1 yemek kaşığı
7 çeşit baharat

Yapılışı

ilk önce kıymayı 400 gr isot ve yarım cay bardağı zeytinyağı ile kıyma ayrı bir tepside terbiye edilir. çiğköfte tepsisine bulgur, elde küçük doğranmış kurusoğan, sarımsak ve limonlar dört parçaya bölünerek içine katılır ve yoğrulmaya başlanır 30 dakika yoğurduktan sonra daha önceden terbiye ettiğimiz kıyma ve salçayı ilave ederek yoğurmaya devam ederiz. su ihtiyaç olduğunda domates suyundan faydalanırız. kalan zeytin yağını ilave ederiz en son doğranmış olan maydanoz ve yeşilsoğanı katarız üzerine baharatı döktükten sonra yeşilliğini fazla öldürmeden az daha yoğururuz ve toplarız.

Marol, Ayran veya Rakı,


Öncelikle malzemeler gerçekten dengesiz. Yerel kültürden günümüze ulaşan yemeklerin herkesin kendi uyguladığı değil, orijinal haliyle yansıtılması gerekir. Günümüzde ekleyeceğimiz tek şey etin içerisinde yer alma ihtimali olan tenya ve diğer asalak larva ve yumurtalarının bir nebze olsun ölmelerini sağlamak için derin dondurucuda en az bir gün bekletip uygun çözündürme aşamalarından geçtikten sonra çiğ köfte içerisnde yoğurulmasıdır. Yoksa et saatlerce de yoğurulsa ette pişme meydana gelmez.

Yorumu ekleyen: ayhan (8 May 2013)

Bence bu çiğköfte degil başka bişey olsa gerek.Çiğköfteye zeytinyağı konulmaz.verilen ölçüler bayağı uçuk.bu ölçülerle denemeye kalkan var mı acaba ? ve ortaya ne çıktı? saygılar..

Yorumu ekleyen: remzan (8 May 2013)

800 gr. isot 1 kg. kıymaya fazla değilmi?

Yorumu ekleyen: mustafa (8 May 2013)

iyiydi

Yorumu ekleyen: umurcan (8 May 2013)

tarif güzel ama kiymanin yarim saat sonra konmasi biraz mantiksiz degil mi? o kiymanin yogrularak pisirilmesi gerekiyor.

Yorumu ekleyen: Devrim (8 May 2013)

tarife cok guzel, benim yaptigim cig kofteye cok benziyor. baharat olarak 7 baharat degil kimyon, kirmizi pul biber ve kara biber kullanildimi nefis bir tadi oluyor cig koftenin.ve icine bir yemek kasigida yogurt katilirsada iyi olur.

Yorumu ekleyen: kader (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 41324
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul