Tavuklu Yayla Çorbası

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

2 parça tavuk göğsü
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr yoğurt


1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
pulbiber
nane (isteğe bağlı)
tuz,karabiber

Yapılışı

tavuk göğsünü haşlayıp ince ince liflerine ayırın. bir kapta yoğurt,un ve tuzu iyice çırpın. karışımı,didiklenmiş (liflerine ayrılmış)tavuk göğsünü ve nohutu tencereye koyun ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.kaynayınca altını kısın ve 20/25 dk kadar pişirin.bir tavaya biraz sıvıyağ koyun (dilerseniz tereyağı da olabilir)vw biraz kızdırın. rendelenmiş sarmısağı ekleyin.15 sn sarmısağı tavada çevirin. altını kapatın ve pulbiber ile dilerseniz naneyi ekleyin.bu karışımı çorbanızın üzerine dökün. çorbanız servise hazır,afiyet olsun.

sarmısak sevmeyenler eklemeyebilir. tereyağı yerine sıvıyağ tercih edin,daha hafif olacaktir.


Merhaba,
Tariflerinizi okuyorum ve çok beğeniyorum.Fakat tavuklu yayla çorbası tarifinizde malzeme bölümündeki pirinci yapılış bölümünde herhangi bir yerde kullanmamışsınız.Dikkatimi çekti,iletmek istedim.
Teşekkür ederim.

Yorumu ekleyen: Didem (8 May 2013)

ben yemek pişirmeyi burda öğreniyorum.bu çorbada 1 fincan pirinçten söz ediliyor.bunu nezaman ilave edecez bir bilgi yok.bunu düzeltebilirmiyiz.lütfen.herkese iyi günler

Yorumu ekleyen: sakin (8 May 2013)

çok güzel bi çorba olacağa benziyor ama pirinci eklemeyi unutmuşsunuz. sanırım o tenceredeki malzemeler biraz kaynayınca koyuluyor.yoksa lapa olur,değil mi?

Yorumu ekleyen: bahar (8 May 2013)

gerçekten çok lezzetli bir çorba birde önerim var çorbayı ateşten almaya yakın yarım limon suyu eklerseniz hem lezzeti artar hemde çorbadaki ham tavuk kokusu giderilir.

Yorumu ekleyen: özlem kut (8 May 2013)

pirinc ne zaman ilave edilecek

Yorumu ekleyen: gulsen (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 24147
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul