Şehriyeli Un Çorbası

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

yarım çay bardağı sıvı yağ
bir su bardağı tel şehriye
5 tatlı kaşığı un

6 bardak su,yumurta,limon,teryağı,nane,tuz

Yapılışı

sıvı yağda şehriyeler kavrulurken,un ilave edilip unda kavrulduktan sonra su ilave edilir.şehriyeler biştkten sonra yumurta ve limon ile terbiye yapılır.üzerine tereyağında naneyi kavurup koyulur.afiyetle yenir




Bu çorbayı ben de yapıyorum bu nedenle tarifi tekrarlayabilirim:

Şehriyeyi yağ ile birlikte tencerede kavurun. Hafif pembeleştiğinde unu ekleyip unun da renginin biraz pembeleşmesi için yine sürekli karıştırarak kavurun. (Kavurma işleminde sürekli karıştırmalısınız). Suyu kaynatıp kaynar suyu yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırmaya devam edin (Kısık ateşte öorbayı pişirmek topaklanmayı önlemek açısından daha iyi. Ayrıca karıştırmazsanız çorbada topaklanma oluyor). Tüm su eklendikten sonra tuzunu da arzu ettiğiniz miktarda ilave edin.

Tüm topaklanma bittiğinde ve şehriyeler yumuşadığında, yumurtanın sarısını ayırıp iyice çırpın. Çırpılmış yumurta sarısına limon suyunu da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra çok yavaş çorbaya ekleyin ve çorbayı yine sürekli karıştırın. Bir - iki dakika fokurdadıktan sonra çorbanın altını kapatın.

Başka bir tavada tereyağını eritin, tavanın altını kapatıp naneyi hatta pulbiberi de içine katın. Çorbayı tabaklara servis yaptıktan sonra tereyağlı karışımı üzerine gezdirin.

Afiyet olsun

Yorumu ekleyen: Nova (8 May 2013)

terbiye nasıl hazırlanacak. yumurta pisiriliyormu detay vermemissiniz

Yorumu ekleyen: rojda (8 May 2013)

Tarif izahı yeterli degil

Yorumu ekleyen: aynur (8 May 2013)

Merhaba.Bu çorba tarifi daha çok mutfakta iyi olan kişiler için olmuş.Bence çorbanın yapılışı biraz daha detaylı anlatılabilirdi.Örneğin kavrulmuş un ve şehriyeye suyu ilave ederken sıcakken mi ilave ediyoruz.Terbiyeyi nasıl hazırlıyor ne zaman ilave ediyoruz.teşekkürler

Yorumu ekleyen: ŞÜKRAN (8 May 2013)

et suyu ile daha güzel oluyor


teşekkürler..

Yorumu ekleyen: irem ilhan (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 56983
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul