Ovmaç Çorbası

  • Ovmaç Çorbası

Malzemeler

100 gr. dana kıyma
250 gr. un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 bardak su
Tuz


Sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı

Derin bir tencereye (5 bardak) suyu koyup kaynayana kadar bekleyin. Bu esnada unu bir gazete kağıdının üzerine dökün. Ellerinizin girebileceği kadar bir kaba da bir miktar soğuk su koyun. Tenceredeki su kaynadığında ellerinizi soğuk suya batırarak biraz ıslatıp unlayın ve ellerinize yapışan unu tencerede kaynayan suya ovarak dökün. Aynı işlemi tüm un bitene kadar yapın. Tüm un bittiğinde tuzu ekleyip çorbayı sürekli karıştırın. Çorba pişerken teflon bir tavaya zeytinyağını ve kıymayı koyup kıyma pişene kadar kavurun. Çorba koyulaşınca altını kapatıp kavrulmuş kıymayı da ekleyip biraz karıştırın ve demlenmeye bırakın. Bir başka kapta zeytinyağı ile pulbiberini kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun!

Evinizdeki bayat ekmekleri küp küp ya da elinizle kopararak doğrayıp derin bir borcama koyun. Çorbanızı bu ekmeklerin üzerine dökerek sofraya getirebilirsiniz.

Sofranızda mutlaka sirke olmalı, çünkü bu çorbayı içmeden önce arzu edenler diledikleri miktarda sirke dökebilirler. Sirke, ovmaç çorbasına apayrı bir lezzet katacaktır.

- Özellikle bayat ekmeklerin kullanılması açısından çok lezzetli bir çorba.

- Kıyma yerine ızgarada yapılıp yenmemiş et parçalarını da lime lime doğrayarak bu çorbaya katmanız mümkün.

Geçenlerde ovmaç çorbasınının unlu karışımını eklemek için şöyle bir yöntem denedim, çok da başarılı oldu.
Un, su ve tuz karışımından oluşan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp güzelce yoğurduktan sonra hamuru dondurdum. Bu aşamadan sonra suyu kaynatıp hamuru donmuş haldeyken rendeleyerek kaynar suya kattım. Çok daha pratik oldu. (kavrulmuş kıyma ve üzerine dökülen pulbiberli yağ kısmını tarifte yazıldığı gibi yapınız)
Özellikle ertesi güne misafiriniz gelecekse bu yöntemi tavsiye ederim.

Yorumu ekleyen: Gülden (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 18942
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul