Tırtıl Kurabiye

  • Tırtıl Kurabiye

Malzemeler

Oda sıcaklığında yumuşamış bir şekilde yarım paket margarin
2 (İki) Çay bardağı kadar şeker
1 tane vanilya


1 (Bir) Çay bardağı kadar sıvı yağ
2 (İki) tane yumurta
1 (Bir) tane kabartma tozu
malzemelerimizin alabildiği kadar un

Yapılışı

Kurabiyemizi hazırlarken yapmamız gereken şey tüm malzemelerimizi tek tek ekleyerek karıştırmak ve ele yapışmayan bir hamur kıvamı haline getirmek gerekiyor.Bu kısım aslında oldukça basit fakat önemli.Malzemelerimize unu olabildiğince yedirmeliyiz ve hamurumuz kesinlikle yumuşak bir kıvamda olmalıdır.

Sonrasında ise elimizdeki tepsiye ve bizim hayal dünyamızdaki yaratıcılıklara göre tırtıl kurabiyesi kalıbı ya da kalıpları ile hamurumuzu kalıbın içine doldurarak tepside çeşitli şekillerde sıralayabiliriz.Yukarıdaki resimde örnek bir tepsiye dizim şeklimizi görebilirsiniz...

Tepsiye dizme işimiz de bittikten sonra fırınımızı 160 derece ile 170 derece arasındaki bir sıcaklıkta kurabiyelerimiz hafif pembeleştiğinde damağınıza uygun olan kurabiye tadını elde etmiş olacaksınız demektir !

Fırından pembeleşmiş şekilde kurabiye tepsimizi çıkarttıktan sonra tepsimizin altını hafif hava alacak şekilde soğumaya bırakınız.Sonrasında kurabiyelerimizin üzerine isteğize göre pudra şekeri serpiştirerek servisinizi yapabilirsiniz.




Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 6091
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul