Perde Pilavı Ekleyen: Neslitarif | eklenme tarihi: 8 Ara 2015

Malzemeler

1 tavuk göğsü,
<br>2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
<br>2 kaşık sıvı yağ,
<br>100 gram kavrulmamış badem içi,
<br>100 gram antep fıstığı,
<br>2 orta boy soğan,
<br>2 bardak baldo pirinç,
<br>3,5 su bardağı su,
<br>1 yemek kaşığı sıvı yağ (kalıbı yağlamak için),
<br>Kuş üzümü, karabiber, tarçın ve tuz,
<br>1 yufka.

Yapılışı

Tavuk eti tuz katılarak haşlanır. Varsa kemikleri ayıklanır ve didiklenir. Antep fıstığı ve bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur.
<br>
<br>Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konulur. Soğanlar küçük olarak yemeklik doğranır. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinç tencereye ilave edilir. Ara sıra karıştırılarak kavrulur.
<br>
<br>Kuş üzümleri yıkanıp süzülür. Ayıklanan badem ve antep fıstığı ilave edilir. Yeterince tuz, 1 çay kaşığı karabiber, tarçın ve isteğe göre yenibahar katılır. 3,5 bardak sıcak su ilave edilir. Suyunu çekince ocak kapatılır ve pilav demlenmeye bırakılır. Tavuk eti didiklenince çıkan küçük parçalar da pilave eklenebilir.
<br>
<br>Kalıp margarin ile yağlanır. Bademler ikiye ayrılır. Kalıbın şeklinde uygun olarak yapıştırılır. Üzerine yufka serilir. Yufkanın üzerine (kalıbın tabanına) didiklenen tavuk etleri yan yana sıralanır. Geri kalan tavuk etleri de pilava eklenir. Pilav kalıba dökülür ve kaşıkla bastırılır.
<br>
<br>Yufkanın kenara sarkan kısımları da pilavın üzerine örtülür. Yufka üstte kat yapmamalıdır. En üst kısım sıvı yağ + su karışımı ile yağlanır. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkan pilav servis tabağına ters çevrilerek dilimlenir ve servis yapılır.