Bumbar Ekleyen: evin bozkurt | eklenme tarihi: 27 Mar 2014

Malzemeler

1 adet kuzu veya keçi bağırsağı
<br> 1 çay bardağı bulgur
<br> Yarım çar bardağı pirinç
<br> 1 adet orta boy soğan
<br> 1 tatlı kaşığı salça
<br> 5-6 dal maydanoz
<br> Karabiber
<br> 1 yemek kaşığı kuru reyhan (nane veya kekik de olabilir)
<br> Toz kırmızı biber, tuz
<br> Temizlemek için limon ve sirke

Yapılışı

Öncelikle bağırsakları ters çevirip, bir kaç kez yıkayın. İçine bir yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz atıp ovalayın. 2-3 saat sonra yıkayın ve yeniden sirke ve tuz atın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin. 4. turda yarım limon suyu ve kabuklarını ekleyip ovalayın. 2 saat kadar da bu şekilde kalsın. Son olarak durulayın. Bağırsaklar artık doldurulmaya hazır.
<br>
<br> Soğanı yemeklik doğrayıp, 2 yemek kaşığı zeytin yağında çevirin.
<br> Salçayı ekleyin. Bulgur ve pirinci ekleyip 1.5 çay bardağı su ilave edin. Suyunu çekince ince doğranmış maydanoz tuz, karabiber ve reyhanı katın.
<br> Bağırsakların yağlı kısmı, doldurulduğunda içte kalacak şekilde doldurulmalı. Bağırsağın ucunu baş parmağınızla, işaret parmağınızın ortasına sıkıştırın ve diğer elinizle ucu içe doğru ittirin.
<br> İç pilavdan elinizle alıp parmak uçlarınızla bağırsakları bir yandan doldurup, bir yandan içe doğru iteleyin. Aslında çok kolay bir iştir. Bir kez görmek, yapabilmeniz için yeterlidir.
<br> Bumbar dolmasını düdüklü tencereye koyup, üzerine sıcak su ekleyin. Düdük ötmeye başladıktan sonra 45 dakika pişirin.
<br> Pişen bumbar dolmasını, çok az zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Kırmızı biber serpip, bir iki daha çevirin.
<br> Dilimleyerek servis edin.
<br>