Vişne Dolgulu Kurabiye Ekleyen: Didem | eklenme tarihi: 2 Ara 2013

Malzemeler

- 1 çay bardağı sıvı yağ
<br>- 1 çay bardağı yoğurt
<br>- 1 su bardağı pudra şekeri
<br>- 2 yumurta
<br>- Yarım paket kabartma tozu
<br>- 1 çay kaşığı tarçın
<br>- 1 paket vanilya
<br>- 5 su bardağı kepekli un
<br>
<br>Dolgu malzemesi:
<br>- 250 gr vişne
<br>- Yarım su bardağı şeker
<br>- 1 çay kaşığı mısır nişastası
<br>- 1 yemek kaşığı su
<br>
<br>Üzeri için:
<br>-1 paket kare bitter
<br>-1 paket çiğ krema
<br>-1 fincan pudra şekeri

Yapılışı

'''Kurabiye dolgusunun hazırlanması'''
<br>- Dolgulu kurabiyenin dolgusu/iç malzemesi için bir tavaya ayıklanmış vişneleri koyun.
<br>- Ocağın altını yaktıktan sonra üzerine yarım su bardağı şeker ilave edip 5 - 6 dakika pişirin. Vişneler daha sonra tekrar fırında pişeceğinden ayrıca ezmenize gerek yok.
<br>- Vişneleri pişirdikten ocağın altını kapatın. Vişnelerin kıvamını koyulaştırmak için 1 çorba kaşığı su ile erittiğiniz 1 çay kaşığı mısır nişastasını ekleyin.
<br>- Mısır nişastası ile kıvamını arttırdığınız dolguyu kurabiye hamurunu hazırlarken soğuması için soğuk bir kaba alın.
<br>
<br>Üstünün çikolata kaplaması:
<br>-Çikolatayı bir tavada benmari usulü eritin.
<br>-Pudra şekeri ve kremayı ilave edip karıştırın.
<br>-Kaplamanız, kurabiyeler çıktığında ılımış olsun.
<br>
<br>- Kepekli unu derin bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 - paket şekerli vanilin, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 2 yumurta ekleyip tüm malzemeyi yoğurmaya başlayın.
<br>- Malzemelerde sıvı yağ kullanıldığı için katı yağ kullanılan kurabiyelerdekinden farklı olarak poğaça hamuru gibi daha yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
<br>- İstediğiniz kıvamı elde edince, hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde taneler kopararak dolgu malzemesi ile birlikte tepsiye dizmeye başlayın.
<br>- Elinizle yuvarladığınız hamuru, avunuzun içi ile bastırarak yassı hale getirin. Hamuru içli köfte dolduruyormuş gibi oyduktan sonra, içine 3-4 adet vişne gelecek biçimde bohça şeklinde kapatın. Ardından çok bastırmadan yuvarlayın ve tüm hamurları ağız kısımları fırın tepsisinin altına gelecek şekilde dizin.
<br>- Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra, önceden 175 derece ısıtılmış fırında, 20 - 25 dakika, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
<br>- Kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından çıkarıp önceden hazırladığınız çikolata kaplamasına üst yüzeyini batırıp servis tabağına alabilirsiniz..Afiyet olsun