Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Beto O'Rourke : Amerika'da Yeni Bir Kennedy Doğuyor

Gönderen: Admin, 30-10-2018
  • 1.283 görüntü
  • 3 yorum

Beto O'Rourke : Amerika'da Yeni Bir Kennedy Doğuyor

Robert Francis "Beto" O'Rourke (26 Eylül 1972 doğumlu) Amerikalı bir politikacı ve 2013'ten bu yana Teksas'ın 16. Kongre bölgesi için ABD Temsilcisi olarak görev yapan bir işadamıdır. Demokrat Partinin adayıdır. Cumhuriyetçi görevdeki Ted Cruz'a karşı 2018 Texas ABD Senatosu yarışına girmiştir. El Paso'lu bir yerli, o yıl Demokratik birincil görevdeki Demokratik ABD Temsilcisi Silvestre Reyes'i yenerek 2012 yılında ABD Temsilciler Meclisi'ne seçildi. Bölge El Paso ilçesinin çoğunu içerir. Kongreye seçilmeden önce O'Rourke Haziran 2005'ten Haziran 2011'e kadar El Paso Kent Konseyi'nde bulunuyordu.

2013'den beri Teksas'ın en batısındaki sınır şehri El Paso ve çevresini temsilciler meclisinde temsil ediyor, ve bütün Teksas'ta Ted Cruz'a karşı senato yarışı veriyor. 

1993'den beri bir demokrat adayın seçim kazanmadığı Teksas'da 2012 seçimlerinde açık farkla seçim kazanmış Beto senatör Ted Cruz'a karşı amansız bir mücadelenin içine girmiş durumda. Kennedy'e çok benzeyen bir yaklaşımla halktan biri imajı doğuruyor. Böyle gider ve Teksas'ta seçimi kazanırsa bence 2020'de ABD başkanıda olabilir diyorum. Oldukça açık sözlü ve cana yakın olan Beto geleceği parlak bir politikacı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Beto İspanyolca bilen bir politikacı. 

Önerilen Yorumlar

Yorum

  • Admin

Robert "Beto" O'Rourke

ABD siyasetinin 'yükselen yıldızı' olarak görülen eski Teksas Kongre üyesi Demokrat siyasetçi Robert "Beto" O'Rouke aylar süren spekülasyonlardan sonra, gelecek yıl düzenlenecek Amerika başkanlık seçimlerinde aday olacağını söyledi.

Aday olacağını Teksas'ta bir televizyon kanalına açıklayan 45 yaşındaki O'Rouke, Beyaz Saray'a adaylığını koyan 15'inci Demokrat oldu.
Teksas yerel televizyon kanalı KTSM'ye cep telefonu mesajı atan O'Rouke, Teksas'ın El Paso 'ilçesinin başardıkları ve ilçenin temsil ettikleriyle gurur duyduğunu' söyledi ve "Adaylığımın en büyük sebebi budur. El Paso bu ülkenin en güzel örneğidir" dedi.
Eski Kongre üyesi siyasetçinin ABD Başkanlığı için adaylığını Perşembe günü sosyal medya hesabından duyurması, daha sonra seçim kampanyasının kilit eyaletlerinden Iowa'da halka hitap etmesi bekleniyor.

O'Rouke, geçen yılki ara seçimlerde Senato üyeliği için Cumhuriyetçi Ted Cruz'la başa baş bir yarış yürütmüştü.
Cruz'a karşı kaybetse de, O'Rouke Teksas'ta son yıllarda en çok oy alan Demokrat aday olmuştu. O'Rouke'nin medyayla yakın ilişkiler kurarak yürüttüğü kampanya ülke genelinde Demokrat Parti'ye hız kazandırmıştı, O'Rouke de kampanyasıyla eski ABD Başkanı Barack Obama'yla da kıyaslanmaya başlamıştı.

Gelecek yıl ABD Başkanı Donald Trump'a rakip olmak için adaylığını koyan diğer Demokrat siyasetçiler arasında Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Kamala Harris, Amy Klobuchar ve Pete Buttigieg de var.

Yoruma sekme
  • Admin

En son 2020 yarışmacısı Beto O'Rourke kimdir?

Aylarca süren spekülasyonlardan sonra, eski ABD Temsilcisi Beto O'Rourke El Paso’dan Perşembe günü Demokratik cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir kampanya başlattı ve 2018’de derin kırmızı Teksas’taki Senato’daki hevesini reddetti.

O'Rourke, geçen yıl Cumhuriyetçi Seneye korkunç bir meydan okuma ile birlikte, Ted Cruz Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluk Latin sınır bölgesini üç dönem temsil etti, altı yıl El Paso'da belediye meclisi olarak görev yaptı ve birkaç kayanın parçasıydı. genç bir yetişkin olarak gruplar.

İşte kalabalık ve çeşitli Demokratik ana yarışa katılmak için en son aday hakkında bilmeniz gereken her şey:
biyografi

O'Rourke, Teksas sınırındaki El Paso kentinde doğdu ve büyüdü. Adının ilk adı Robert olmasına rağmen, Beto olarak bilinir - İspanyolca konuşan toplulukların takma adı çocukluktan beri Roberto ve Alberto gibi "berto" ile biten isimler verir. Gençken hevesli bir müzisyen ve 1995 yılında New York'taki Columbia Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra El Paso merkezli punk grubu Foss da dahil olmak üzere çeşitli rock gruplarının bir parçasıydı.

O'Rourke'nin müzik kariyeri kısa sürdü ve New York City'den El Paso'ya döndüğünde birkaç yıl şirkette ve sivil grupta çalıştı. Birkaç yerel politik kampanya üzerinde çalıştıktan sonra, O'Rourke 2005 yılında El Paso Kent Konseyi'ne koştu ve iki dönem görevli bir mağlup etti. Konseyde iki dönem görev yaptı ve kentin şehir merkezini yenilemek için tartışmalı bir çaba yürüttü.

2012 yılında, akıcı İspanyolca konuşan O'Rourke, El Paso ve çevresindeki toplulukları kapsayan bir Latin çoğunluğu bölgesi olan Teksas'ın 16. Kongre Bölgesini temsil etme yarışında Demokrat birliğe aday olduğunu açıkladı. İlk başta sekiz dönem görevli Silvestre Reyes'i devirmeyi başardı ve Cumhuriyetçi rakiplerini heyelan genel seçim zaferinde mağlup etti.

Kongrede, Teksas Demokratı üç dönemi boyunca Silahlı Hizmetler ve Gaziler İşleri komitelerinde görev aldığı ılımlı bir oylama kaydı hazırladı. Göç konusunda O'Rourke, kapsamlı bir göç reformunun destekçisi olmuş ancak son zamanlarda konuyla ilgili daha ilerici bir duruşa geçmiştir. 2014 yılında Başkan Obama'nın, genç belgesiz göçmenleri "asil" ama "mide zor" undan kongre töreninden atıldığına inandığı için sınır dışı edilmek üzere "asil" olarak Ertelenen Eylem (DACA) programını oluşturan yürütme eylemine çağırdı. Ayrıca 2016 yılında Azınlık Lideri Nancy Pelosi'ye karşı Ohio Rep. Tim Ryan'ın liderlik mücadelesini destekledi.

O'Rourke, 2018'de Cruz'u devirmek için uzun zamandır devam eden, isyancı bir kampanya başlattı. Teksas'taki güçlü Senato teklifi - Obama-esque oratory güçleri ve kampanya izindeki sosyal medya hakimiyeti ile birlikte - ulusal ün kazandı. Cruz'u yenememiş olmasına rağmen, O'Rourke bağış toplama kayıtlarını paramparça etti, devletin büyük ve büyüyen Latino topluluğu da dahil olmak üzere Teksas'ta geniş bir seçim koalisyonunu galvanizledi ve üç puandan daha az puanla kaybetti. 1988'den beri Teksas'ta bir Senato yarışını kazanmaya o kadar yakın Demokrat gelmemişti.

Kaybına rağmen, O'Rourke cumhurbaşkanlığına aday olacak mı diye merak etti. Seçimden kısa bir süre önce "60 Dakika" nı 2020’de cumhurbaşkanlığına aday olacağına "tamamen hükmettiğini" söylese de, O'Rourke seçimden kısa bir süre sonra fikre açık olduğunu itiraf etti.

Sorunlar

Kongre'deki altı yılında, O'Rourke, esrarın yasallaştırılmasını destekledi, iklim değişikliği ile mücadele için güneş ve rüzgar gibi temiz enerjiye yatırım yaptı, daha geniş silah kontrolü mevzuatı, LGBT hakları ve kürtaj hakları konusunda tercihli bir duruş sergiledi. Başkan Obama'nın iç politika başarısını imzalayan Ekonomik Bakım Yasası'nda sık sık iyileştirmeler yapılması çağrısında bulundu.

Senato kampanyası sırasında ve sonrasında O'Rourke, göçü merkezi bir sorun haline getirdi. ABD’yi Meksika sınırındaki binlerce göçmen ailenin ayrılmasına yol açan durdurulan "sıfır tolerans" politikası dahil olmak üzere Beyaz Saray’ın zorlu göçmenlik gündemini rutin olarak kınadı. Ayrıca, ABD vatandaşlığına giden bir yolda, DREAMers olarak bilinen belgesiz genç göçmenleri yerleştirme yasasını da güçlü bir şekilde desteklemektedir.

Geçtiğimiz ay El Paso’da, Başkan Trump’ın katı politikaları ve göç konusundaki sert söylemleriyle sert zıtlıklar çektiği ateşli bir konuşma sırasında O'Rourke, Bay Trump’ın güneybatı sınırındaki vaat edilen duvarını kınadı.

Bay Trump'ın yakındaki mitinglerden biriyle yarışan bir sınır mitinginde, “Duvarların hayat kurtarmayacağını biliyoruz. “Son 10 yılda, 4.000'den fazla çocuk, kadın ve erkek, hiç kimsenin almadığı işleri yapmak için bu ülkeye gelmeye çalışırken öldüler.

Yoruma sekme


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.