Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Günde İki Tane Muz Yerseniz Ne Olur?

Gönderen: Admin, 13-06-2017
  • 959 görüntü
  • 0 yorum

Günde İki Tane Muz Yerseniz Ne Olur?

 

Sağlıklı yiyecekler her zaman en güzel yiyecekler değildir ama bun muz için geçerli değildir. Muz çok yiyimser bir meyvedir.

 

Muzun sağlık açısından çok yararlı bir yiyecek olduğunu biliyor muydunuz? Her gün yiyeceğiniz 2 muz sağlığınızı 1 ay içinde inanılmaz ölçüde değiştirebilir.

  1. Her gün iki tane muz yerseniz kilo kaybedeceksiniz. Muz lif bakımından (fiber) çok zengindir bu nedenle muz yediğiniz zaman başka yemek canınız çekmeyecektir. Ayrıca muz nişasta bakımından da zengindir, buda iştahınızı azaltacaktır. Nişasta kandaki şeker seviyesini düşürerek vücudunuzun insüline karşı duyarlı olmasını sağlar. Unutmayın eğer vücudunuz insüline duyarlı değilse vücudunuz glikozu ememez ve buda pankreas büyümesine yol açar. Vücudunuzun yağ oranı insülin miktarına bağlıdır. Ayrıca kilo kaybı kan basıncının düşmesiyle doğru orantılıdır.
  2. Günde iki tane muz yerseniz Arterial Basınç Normale Döner. Batıdaki günlük yiyecek oranları çok fazla Sodyum (Tuz) içermesi yanında çok az miktarda potasyum içerir. Muz ise çok az miktarda sodyum (tuz) içerirken çok yüksek miktarda potasyum içerir ve buda kalbiniz için çok çok yararlıdır. Günde iki tane muz yiyerek kan basıncınızı azaltabilir ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinizide düşürebilirsiniz. Ayrıca günde iki muz yiyerek felçten ölme riskinizi %40 azaltabilirsiniz.
  3. Stres seviyesi düşer. Herkes tarafından bilinen bir gerçek şu ki muz yerseniz ruh haliniz sağlıklı olur. Muz vücudunuzun serotonin alması için gerekli olan triptofanı içerir. Ayrıca triptofan 'Mutluluk Hormonu' olarakta adlandırılır. Her muz 27 mg Magnezyum içerir. Magnezyum kalp, kas ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca Magnezyum sağlıklı bir uyku ve akıl sağlığı için gereklidir. Magnezyumun yeterli şekilde vücutta bulunması rahatlamanıza ve daha mutlu olmanıza yol açar.
  4. Anemi riski düşer. Anemi solgunluk, yorgunluk ve nefes darlığına neden olur.Bu, kırmızı kan hücrelerinde bir azalma ve kandaki düşük bir hemoglobin seviyesinin sonucudur. Muz kırmızı kan hücrelerinin üretimini teşvik eden bir sürü demir içerir. Kırmızı kan hücrelerinin artırılması vücudunuzdaki kan akışını geliştirir. Ayrıca muz vitamin B6 içerir. Vitamin B6 kan glikoz seviyesini düzenleyen bir vitamindir. Bu da anemi olan hastalara çok yararlı gelir.
  5. Sindirimi düzenler, kolaylaştırır ve geliştirir. Muz kolay sindirilen bir yiyecek olmakla birlikte Gastrointestinal sistemi kesinlikle rahatsız etmez. Muzda bulunan dirençli nişasta sindirilmez ve kalın bağırsakta kalır ki orada sağlıklı bakteriler için etkili beslenme aracı olarak kullanılır. Gastrit hastaları muz yiyebilir ve ishalle karşı karşıya kaldığında kaybedilen mineralleri geri yükler. Muz doğal inti-asittir, bu nedenle günde 2 muz yiyip mide ekşimesi semptomlarını azaltabilir.
  6. ​Vitamin eksikliğini giderir. Muz besin maddeleri, vitaminler ve sükroz ve früktoz gibi doğal şeker bakımından zengindir. Ortalama olarak, bir muz, günlük B6 vitamini gereksinimlerinin yaklaşık% 20'sini içerir. Bu vücudunuza insülin, hemoglobin ve amino asitler üretmesine yardımcı olur. Bu, sağlıklı hücrelerin oluşturulması için gereklidir. Portakal ve Çileğin en çok vitamin içerdiğini bildiğimiz halde Muz bize vitamin ihtiyacımızın Yüzde 15'in verecek düzeydedir. C vitamini, zararlı serbest radikalleri nötralize eden önemli bir antioksidandır. Aynı zamanda kan damarlarının sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve kollajen üretir.
  7. Enerji seviyenizi arttırır. Muzun çok miktarda içerdiği potasyum kaslarla oluşacak krampa karşı bir koruma oluşturur. Ve bu karbonhidratlar size yoğun bir egzersizi sürdürecek kadar enerji sağlar. İnanması zor ama 2 muz size 90 dakikalık bir egzersize yetecek kadar enerji vermeye yeterlidir.


​BONUS (Ekstra): Muz maskesi yapmak:

  1. 1 tane muz
  2. 1 yumurta beyazı
  3. 1 limon suyu
  4. Zeytinyağı

 


Yapılışı: Çırpılmış yumurta beyazıyla muzu karıştırın. Bunun ardından limonu karıştırın ve bir kaç damla zeytinyağı ekleyin. Maskeyi duşa girmeden önce uygulayın ki kolayca yıkayabilesiniz.

 

Bu maske, kronik yorgunluğu hafifletir ve cildinize taze ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.