Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Feynman Öğrenmeyi Öğrenme Tekniği

Feynman Öğrenmeyi Öğrenme Tekniği

  1. İlk olarak kendinize öğrenmek istediğiniz bir konu seçiniz ve çalışmaya başlayınız.
  2. İyice öğrendiğinizi sandığınız anda bir kağıt ve kalem alarak sanki o konuyu birilerine anlatıyormuşsunuz gibi konuyu yazın ve seslice anlatın. Sanki bir öğretmen kara tahta önünde tahtaya yazıyor gibi ve aynı anda anlatıyormuş gibi yapın.
  3. Yukarıdaki durum size konunun hangi bölümünü anlamadığınızı veya hangi bölümü eksik anladığınızın ortaya çıkmasına ve anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu anlamadığınız veya eksik gördüğünüz bölümleri tekrar gözden geçirin ve aynı işlemi tekrarlayın. Tekrar başlangıçtan sona kadar yapılmalıdır.
  4. Eğer tam olarak kavradığınızı sanıyorsanız. İşlemi son defa baştan sona tekrar ederek bu defa grafikler kullanarak anlatmaya çalışınız. Eğer anlattığınız aklınıza yatıyorsa demekki karşıdakilerin anlayacağı kıvama ulaşmıştır.
  5. Bir düşünce hakkında düşünürken onu yüksek sesle açıklamaya çalışmanız bu öğrenme tekniğiniz çok etkin kılar. Basit bir dille açıkladığınız bu düşünceyi başarıyla açıklamanız bu düşünceyi kavramnıza ve öğrenmenize yol açacaktır ve uzun süre unutmamanızı sağlayacaktır.

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.