Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

RED! RedHack Belgeselinin Fragmanı

Gönderen: Admin, 17-02-2013
  • 2.329 görüntü
  • 0 yorum

RED! RedHack Belgeselinin Fragmanı Söz sırası 'hack'te değil Red!'de

 

Savcılık tarafından 'terör örgütü' ilan edilen Redhack'in artık belgeseli var. 'Red!'in ilk galası önceki akşam Kadıköy'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nden yapıldı.

 

Savcılık tarafından ‘terör örgütü’ ilan edilen ve haklarında dava açılan Redhack (Kızıl Hackerlar Birliği) hakkında daha önce beste yapıldı, kitap yazıldı. Şimdi Redhack’in bir de belgeseli var. ‘Red!’in ilk galası önceki akşam Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nden yapıldı.

 

Grup üyelerinin kimlerden oluştuğu, nerede oldukları bir sır. Emniyetin, bakanlıkların, birçok devlet kurumunun sitesini çökerten, gizli belgeleri temin ederek kamuoyuna açıklayan Redhack’ın peşinde tüm güvenlik birimlerinin olduğu su götürmez bir gerçek. Böyle bir ortamda Redhack’in belgeselini yapma cesaretini gösterenler devrimci bir kollektif olan Bağımsız Sinema Merkezi.

 

Red!’in tanıtımı sosyal medya üzerinden yapıldı. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi gibi 51 alternatif salonda gösterime başladı. ‘Red!’in ilk bölümlerinde, Hitler’le birlikte faşizmin dünyadaki yükselişini ve buna karşı verilen mücadele, internetin bulunuşu ve yaygınlaşması sonrası faşizme karşı verilen mücadelenin siber ortama nasıl kaydığı irdeleniyor. Devlet teşkilatlarına ait sitelere saldırılarıyla bilinen dünyaca bilinen aktivist grup Anonymous’a da geniş bir yer ayıran belgeselde, kızıl maskeli Redhack üyeleri tek tek kısa röportajlarla canlandırılıyor. Grubun lideri ‘Şirin Baba’ ile başlayan kısa röportajlar ‘şirinler ailesinin’ diğer fertleriyle devam ediyor.

 

Tüm sözler Redhack’e ait. Redhack’i sosyal medya ya da yaygın medya üzerinden takip edenler verilen politik mesajlara aşina. Asıl belge niteliğindeki önemli bölümler ‘bilişim hukuk’ alanındaki uzmanların görüşleri. Eski Cumhuriyet Başsavcısı CHP Milletvekili İlhan Cihaner’den, yazar ve akademisyen Özgür Uçkan’a, Prof. Dr. Aslı Tunç’tan Alper Taş’a, avukat Gökhan Ahi’ye uzanan geniş uzman kadronun ortak kanaati şöyle: ‘Yapılan eylemler bir terör faaliyetinden ziyade, gizli bilgilerin elde edilmesi ve yayımlanması’ suçu... ‘Red’ şubat sonuna kadar her gün 17.00 ve 20.30’da NHKM Kadıköy’de.

 

Red!

Yönetmen: Mustafa Kenan Aybastı

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.