Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BU MESAJ BÜTÜN İNSANLIĞA ~ Charlie Chaplin

Gönderen: Admin, 25-01-2012
  • 3.555 görüntü
  • 0 yorum

BU MESAJ BÜTÜN İNSANLIĞA ~ Charlie Chaplin

 

Tarihte kaydedilen en ilham verici konuşmalardan biri Charlie Chaplin'in Büyük Diktatör filmidne "The Great Dictator" yaptığı konuşmadır!

 

(Charlie Chaplin - Google Translate Çevirisi):

Üzgünüm ama ben bir imparator olmak istemiyorum. Bu benim işim değil. Ben kimseye bir kural ya da fethetmek için istemiyorum. Yahudi, Gentile, siyah erkekler, beyaz, ben mümkünse herkese yardımcı olmak istiyorum. Hepimiz birbirlerine yardım etmek istiyorum. İnsanoğlu böyledir. Biz birbirimizin sefalet, birbirimizin mutluluğu yaşamak istiyorum. Biz nefret ve birbirlerini hor istemiyorum. Bu dünyada herkes için bir oda var. Ve iyi yeryüzü zengin ve herkes için sağlayabilir. Yaşam tarzı, özgür ve güzel olabilir, ama yolunu kaybetmiş.

 

Açgözlülük erkek ruhlar zehirlenmiş; nefret dünya barikat, sefalet ve kan dökülmesi bizi kaz çıktı. Biz hız geliştirdik, ama biz kendimizi bolluk istiyorsanız bize bıraktı verir Makine içeri kapattı. Bilgimiz bizi alaycı yaptı; akıllılık, sert ve kaba. Biz çok fazla düşünmek ve çok küçük hissediyorum. Makine daha insanlığın gerekir. Akıllılık daha, biz şefkat ve nezaket gerekir. Bu nitelikler olmadan yaşam şiddet olacak ve tüm kayıp olacaktır. Uçak ve radyo yakın bizi bir araya getirdi. Bu buluşların doğası, insanın iyiliği için bağırıyor; çığlıkları evrensel kardeşlik için hepimizin birlik.

 

Şimdi bile sesimi dünya çapında milyonlarca ulaşan, milyonlarca umutsuz erkek, kadın ve küçük çocuklar, erkekler masum insanları hapsetmek ve işkence yapan bir sistem kurbanları. Beni duyabiliyor musun edenler için, "umut kesmeyin" diyor. Üzerimize şimdi sefalet ama açgözlülük, insanlığın ilerlemesine yol korku erkeklerin acı geçen. Erkeklerin nefret geçecek ve diktatörler ölür ve halktan aldığı güç halka geri dönecektir. Ve böylece uzun insanların öldükleri gibi, özgürlük asla ölmeyecek.

 

Askerler! Alay hayatını kim, ne yapacağını düşünmek ve hissetmek size kendinizi hor canavarlar, erkek ve köleleştirmek etmeyin! Size matkap Kim, diyet, sığır gibi davranın, top yem olarak kullanın! Bu doğal olmayan erkekler için kendinizi vermek --- makine zihinleri ve makine kalpleri ile makine erkeklerin değil! Bu makineler değil! Sığır değil! Erkek! Insanlığın kalplerinde bir aşk var! Senden nefret etmiyorum! Sadece sevgisiz nefret, sevilmeme ve doğal olmayan.

 

Askerler! Kölelik için mücadele etmeyin! Özgürlük için savaşın! St Luke on yedinci bölümde, bir adam, ne de bir grup erkek, "Tanrı'nın krallığı adam içinde" yazılı, ama bütün erkekler! Sizi! , Insanlar, gücü, makine oluşturmak için güç, mutluluk yaratmaya gücü yeter! , Insanları, yaşamı harika bir macera yapmak için, bu yaşam, özgür ve güzel hale getirmek için güç var. Sonra demokrasi adına, bize bu gücü kullanmak.

 

Hepimizi bir araya edelim. Gençler bir güvenlik, bir gelecek ve yaşlılık verecektir yeni bir dünya, çalışmak için erkek bir şans verecek iyi bir dünya için mücadele edelim. Bu şeylerden söz, canavarlar gücü artmıştır. Ama yalan! Onlar sözünü yerine getirmeyen. Onlar asla! Diktatörler kendilerini özgür ama insanları köleleştirmek! Şimdi bu sözü yerine getirmek için mücadele edelim! Bize dünya serbest bırakmak için mücadele edelim! Ulusal engelleri ortadan kaldırmak! Nefret ve hoşgörüsüzlük, açgözlülük ile ortadan kaldırmak! Nedenle, bilim ve ilerleme tüm erkeklerin mutluluğa götürecek bir dünya bir dünya için mücadele edelim.

 

Askerler, demokrasi adına, hepimizin birleşelim!

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.