Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Maskeler ve Açık Havada Egzersiz Yapanlar: Koşucular, Bisikletçiler, Dağ Yürüyüşü Yapanlar, Yürüyüşçüler İçin Öneriler

Gönderen: Admin, 02-07-2020
  • 827 görüntü
  • 0 yorum

Maskeler ve Açık Havada Egzersiz Yapanlar: Koşucular, Bisikletçiler, Dağ Yürüyüşü Yapanlar, Yürüyüşçüler İçin Öneriler

Koşmayı severim. Ve bisiklet de. Ve yürüyüşü de.

Özellikle salgın sırasında. Yeni koronavirüsü neredeyse unutabileceğim bir zaman.

Ama bazı insanlar beni açık havada egzersiz yapmaktan suçlu hissetmeye çalışıyor.

Kendi yeğenim, "Marc amca, enfekte olursan ve bilmiyorsan, virüsü şişirip şişirebilirsin." Dedi.

Bir anlamı var mı? Egzersiz için ve diğerleri için açık hava egzersiz riskleri ve maskelerin yararlı olup olmadığını görmek için yarım düzine uzmanla konuştum.

Ve açıklığa kavuşturalım: Yani solo egzersiz. Bir pandemi ile omuz omuza çıkmak bir salgın sırasında iyi bir fikir değildir.

Her şeyden önce, kaynaklarım bana, çalışmaların hepsinin koronavirüsü yakalamanın en büyük riskinin iç mekanda olduğunu ve birkaç dakika veya daha fazla başkalarıyla yüz yüze temas olduğunu gösteriyor. Yalnız bir etkinlik için dışarıda olmak çok daha düşük risktir. Rüzgar, güneş veya diğer çevresel faktörlerin sorumlu olup olmadığından emin olmasa da, viral partiküllerin içeride olduğu kadar uzun süre açık havada hayatta kalamayabileceği görülmektedir.

Riskinizi ve başkaları için riski olabildiğince az tutmanız için bazı ipuçları.

İlk olarak, maskenin sorunu var.

Herkesle konuştuğum uzmanlar maske takmanın iyi bir şey olduğunu söyledi. Şimdi egzersiz yapmak için yeterince iyi hissediyorsanız muhtemelen koronavirüsünüz olduğunu düşünmüyorsunuz. Ancak bazı insanlar asemptomatiktir - asla semptom göstermezler - veya presemptomatik değildirler - ancak henüz hissetmezler. Bir maske, viral parçacıklar taşıyabilen soluduğunuz solunum damlacıklarını engelleyerek diğerlerini korur. Sıkı bir örgüye sahip bir maske (yani, güneş ışığını kumaştan göremezsiniz) ve çoklu katmanlar, bulaşıcı olan bir kişinin attığı viral partikülleri solumaktan koruyarak size bir koruma önlemi verebilir.

Maske takma istisnası, herhangi bir insanın 12 feet içine girmeyeceğinizden% 100 eminseniz, kaynakların not verdi.

Maske malzemesine gelince, pamukla sentetik malzemeler arasında kesin bir çalışma olmadığı söylendi.

Denedim ... bir bandana (çok fazla bağlama ve yeniden deneme ve geriye doğru bakıldığında kumaş çok ince), scrunchies ile katlanmış bir bez havlu (mağazadan satın alınan bez maskelerinde kulak halkaları gibi kulaklarımı sıktılar) ve maskeye dönüştüğüm bir fanila. (Burnumu çok kaydırdı ve biraz düzensiz görünüyordu.)

screen-shot-2020-06-25-at-4.04.56-pm-727

Mevcut seçim maskem, ağız ve burun üzerinde oturan ve ek koruma katmanları sunan bir filtreyi tutmak için kullanılabilen bir iç kapağı olan sentetik elyaftan yapılmış bir boyun körüğüdür. Ayrıca buff olarak adlandırılır ve temelde başın üzerine kayan uzun bir kumaş tüpüdür. Ve burun deliklerimin hemen üzerinde yüzüme yapışan ve neredeyse hiç kaymayan güzel bir elastik jant var.

İkincisi, zamanlama ve konum var.

İnsanlarla yakın temasta olmayacağınız bir zaman ve yer seçin. Bu yüzden etrafta çok fazla insan olmadığında dışarı çıkmayı hedefleyin. Ve aşırı kalabalık olmayan yolları arayın.

Birinin yanına gelirseniz ve geçmek istiyorsanız, koşarken, bisiklet sürerken veya yanlarından geçerken 6 feet mesafe bıraktığınızdan emin olun. Bir arabayı nasıl geçireceğinizi düşünün - erken hareket etmeye başlayın, geçişi yürütün, sonra yavaş yavaş yola geri dönün.

Uzun süre doğrudan bir kişinin arkasında olmak istemezsiniz. Bu kişiye enfekte olursa, nefes alabilir veya öksürebilir veya bulaşıcı damlacıklar tükürebilirler.

Üçüncü olarak, ellerini kendine sakla. Baylor Tıp Fakültesi'nde yetişkin ve pediatrik bulaşıcı hastalık profesörü Jill Weatherhead, bir çok insanın bir tezgah veya merdiven korkuluğu gibi elini bırakabileceği "yüksek dokunma" alanlarına dokunmayın. Enfekte olmuş birisinin ona dokunmuş ve yüzeylerde biraz hayatta kalabilecek damlacıkları geride bırakmış olması mümkündür.

Şimdi egzersiz yaparken maskenizle ne olacağı hakkında konuşalım.

Size ilk elden deneyimden bahsedebilirim: Bir maske ile egzersiz yapmak zor.

Kaynaklardan biri, bir maske ile egzersiz yaparken nefes almaya çalışmanın biraz yüksekte çalışmaya çalışmak gibi olduğunu söyledi. "Havaya girmek için bir engeliniz var," diyor Stanford Üniversitesi Ortopedi Cerrahisi Bölümü'nden Dr. Michael Fredericson, spesiyalleri spor tıbbı. "Terlemeye başladığınızda ve maske ıslandığında, neredeyse saunada egzersiz yaptığınız gibi daha da zorlaşır."

Bu yüzden dur. Ve etrafına bak.

Yakınınızda kimse yok ve ileride görebileceğiniz kimse yoksa maskeyi aşağı çekin. Birini görene kadar devam edin. Sonra geri çekin.

Şimdi, maskenizin, örneğin, diğer alışveriş yapan kişiler tarafından nesnelerde bırakılan damlacıklarda virüsle temas etmiş olabileceği bir bakkalda maskenize dokunmamanın önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

Ancak, açık hava egzersiziniz sırasında hiçbir şeye dokunmuyorsanız veya hiç kimseyle yakın bir sohbet yapmıyorsanız, Harvard Tıp Okulu'nun bir iç tıp doktoru Abraar Karan diyor. (Evde yürürken ve yanımda kimseyle telefonda röportaj yapıldığında maskesinin aşağı çekildiğini söyledi.)

Ancak uzmanlar, maskeyi ön tarafına dokunmadan aşağı çekmeyi öneriyorlar, böylece maskenizin önü burnunuz ve ağzınızla uğraşma alışkanlığına sahip değilsiniz (bu şekilde enfekte edersiniz). Ve elbette, ne yaparsanız yapın, parmağınızı burnunuza, gözünüze veya ağzınıza sokmayın - viral parçacıklar vücuda bu şekilde girer.

Aktivitenizi bitirdiğinizde sıcak ve nemliyse maske ıslanacaktır. Ter ile. Ve burun atılımları ile.

Bu yüzden eve geldiğinizde, su ve sabunla iyice yıkayın. Ve ellerini de yıka. Çünkü ... zarar veremez!

Ve koşu, bisiklet veya doğa yürüyüşü değilseniz, düşünebileceğiniz diğer açık hava etkinlikleri vardır. Bazı dostlarla çember atmama. Çok uzun süreli yakın temas. Ancak Brigham ve Kadın Hastanesinde Bulaşıcı Hastalık Kliniği klinik direktörü Dr. Paul Sax, sosyal olarak uzak bir tenis oyununu dört gözle beklediğini söyledi - ancak yüksek çakmak yok!

Kaynak: NPR

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.