Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın En Zenginlerinden Biri Bill Gates'in Korona Virüs Salgınından Çok Önce Bu Tür Salgınlar Hakkındaki Konuşması

Gönderen: Admin, 01-04-2020
  • 770 görüntü
  • 2 yorum

Dünyanın En Zenginlerinden Biri Bill Gates'in Korona Virüs Salgınından Çok Önce Bu Tür Salgınlar Hakkındaki Konuşması

Bu konuşma 2015 yılında yapılmıştır.

5ae3674919ee86db028b4707?width=800&forma

İşte Bill Gates'in bir zamanlar koronavirüs gibi bir krizi önlemek için yapmamız gerektiğini söylediği şey ve bir sonraki salgını durdurmak için ne yapmamız gerekiyor dedikleri.

Bill Gates'e bu hafta dünyanın başka bir salgını durdurmak için ne yapması gerektiği sorulduğunda, 2015'te sadece bunu tarif ettiği bir konuşmaya dikkat çekti.
Gates daha sonra dünyanın daha iyi sağlık sistemlerine yatırım yapması, uluslararası işbirliğini artırması, eğitimli sağlık personelini yedekte tutması ve aşı araştırmalarına yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Bunu yapmamanın, özellikle yeni koronavirüs gibi özelliklere sahip bir virüs için milyonlarca can ve trilyonlarca dolara mal olabileceğini söyledi.
Onun yorumları şu anda 160 ülkede koronavirüs ile ileri görüşlü görünüyor, küresel ekonomiyi kırıyor ve 9.000'den fazla ölümden daha fazla sorumlu.
Gates, 2015 yılında dünyanın bir salgın hastalığına hazırlıklı olmadığını söyledi ve "Gitmemiz gerekiyor. Çünkü zaman bizim tarafımızda değil."
O zamandan beri ABD bunun yerine bazı virüs programlarını kesti.

Bu hafta, koronavirüs pandemisi kötüleştikçe Bill Gates, insanlar ona benzer bir şeyi tekrar durdurmak için şimdi ne yapması gerektiğini sorduğunda verdiği 2015 TED konuşmasına dikkat çekti.
Konuşmada, dünyanın "bir sonraki salgın için hazır olmadığını" söyledi - son haftalarda doğru olduğu kanıtlanmış bir gözlem.

Dünyanın test ve aşı ve ilaç üretimini artırmak için daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Gates, bir sonraki salgına nasıl hazırlanacağı sorusuna yanıt olarak 18 Mart'ta Reddit Bana Her Şey Sor (AMA) oturumunda konuşmaya dikkat çekti. 2015 yılında sağlık ve tıbba yatırım yapılmasını istedi. Bunun yerine ABD tam tersini yaptı ve virüsle mücadele kurumlarına fon sağladı.

Reddit kullanıcısı KawiNinja sordu: "Sizce, bu pandemi sona erdikten sonra, ne kadar uzun olursa olsun, küresel bir topluluk olarak attığımız ilk adım ne olmalı, böylece bir sonraki pandemiye daha hazırlıklı olmalıyız?"

Gates, 2015 konuşmasından bu yana küresel hastalıklarla mücadelede aktif olmuştur, ancak yine de Çarşamba günü yaptığı konuşmada en iyi yanıtı vermiştir.

Reddit sorusuna şu cevabı verdi: "2015 yılında yaptığım TED konuşması bunun hakkında konuştu. Teşhis, ilaç ve aşıları çok hızlı bir şekilde ölçeklendirme yeteneğine sahip olmamız gerekiyor. Doğru yatırımlar varsa teknolojiler bunu iyi yapmak için var yapılmış."

"Ülkeler bu konuda birlikte çalışabilirler. Aşılar üzerinde bazı çalışmalar yapan ancak dünya için yedek üretim kapasitesine sahip olmak için daha üst düzeyde finanse edilmesi gereken CEPI = Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu oluşturduk."

Gates, sağlık ve araştırma yatırımlarının bu tür salgınları durdurmak için çok önemli olduğunu söyledi

2015 konuşmasında Gates, virüslerin insanlığa yönelik diğer tehditlere kıyasla "en büyük küresel felaket riski" oluşturduğunu söyledi.

"Eğer önümüzdeki birkaç on yıl içinde 10 milyondan fazla insan bir şey öldürürse, savaştan ziyade oldukça bulaşıcı bir virüs olması muhtemeldir. Füzeler değil mikroplar."

"Nükleer caydırıcılıklara büyük miktarda yatırım yaptık, ancak salgınları durdurmak için bir sisteme çok az yatırım yaptık. Bir sonraki salgına hazır değiliz." Dedi.

5e737949c48540304e046c34?width=1600&form

Daha önce hiç olmadığı gibi kitle iletişimini mümkün kılan cep telefonları gibi modern teknolojinin teorik olarak salgınlarla başa çıkmak için daha iyi tepki sistemlerinin oluşturulmasına yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Ancak, dünyanın salgınları erken teşhis etmek için fakir ülkelerde güçlü sağlık sistemlerine ve ne zaman gerçekleştiğine dair tıbbi bir yedek kolorduya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Diyerek şöyle devam etti: "Daha sonra, o tıbbî insanları orduyla eşleştirmemiz ve ordunun hızlı hareket etme, lojistik yapma ve güvenli alanlar sağlama yeteneğinden yararlanmamız gerekiyor."

Gates, bir salgına hazırlanmak için en iyi derslerin savaştan öğrenilebileceğini söyledi. Askerlerin tam zamanlı, bir krize cevap vermeye hazır ve beklediklerini ve ülkelerin o anda ihtiyaç duymadıkları askerleri yedekte tuttuklarını kaydetti. Yetkili, NATO'nun mobil birimleri olduğunu ve düzenli eğitim aldığını da kaydetti.

Ayrıca, dünyanın salgınların simülasyonlarını yürütmesi ve aşılar ve teşhis için çok daha gelişmiş araştırma ve geliştirme yapması gerektiğini söyledi.

"Bunun ne kadara mal olacağı konusunda kesin bir bütçem yok, ancak potansiyel zararla karşılaştırıldığında çok mütevazı olduğuna eminim."

Dünya Bankası grip salgınının küresel serveti 3 trilyon dolardan fazla azaltacağını ve milyonlarca ölüme neden olacağını tahmin eden bir Dünya Bankası çalışmasına dikkat çekti.

Koronavirüs şu anda küresel ekonomiyi canlandırıyor ve şimdiden 1 trilyon dolardan fazla acil uyaran önlemine yol açtı.

Kaynak: TED Talks

Önerilen Yorumlar

Yorum

 

Mevcut durum planlanmış bir senaryodur

“Baktığınızda, mevcut senaryo komplodur odur budur hep tartışılıyor, planlanmış olan bir senaryodur. Bu planın ne zaman başlatıldığını bilmiyoruz ama elimizdeki en erken veri Whatsapp gruplarında da kısmen yayılan bir makaledir. Aslında virüs oluşturulmuş olan bir virüs. 2015’in Aralık ayında yayın olarak çıkartılmış. Wuhan’daki biyoteknoloji laboratuvarı da dahil, Amerika da dahil çalışmaya ismini koymuş muhtemelen bir kısmı meslektaşımız olan kişiler var. Virüs oradan kazayla mı kaçtı, yoksa kasıtlı mı salındı bunu bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var, bu yaşanan hezeyan durumu bilinçli olarak buraya sürüklendi. Bunun içinde kısmen Dünya Sağlık Örgütü de yer aldı ki; zaten başından beri köpürten, virüsün çok önemli olduğunu, yayılacağını, büyük can kayıplarına neden olacağını iddia eden de onlardı.” Doç. Dr. Yavuz Dizdar

 

Yoruma sekme


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.