Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Skeçleri Fotogerçekçi Başyapıtlara Dönüştürmek

Gönderen: Admin, 25-03-2019
  • 458 görüntü
  • 0 yorum

Skeçleri Fotogerçekçi Başyapıtlara Dönüştürmek - NVIDIA Research tarafından geliştirilen derin öğrenme modeli

Acemi bir ressam, camsı bir göle yansıyan sarp, karla kaplı tepeler gibi - sadece çok renkli bir mürekkep lekesine benzeyen bir şeyle sonuçlanacak çarpıcı bir gün batımı manzarası oluşturmayı hedefleyen fırçayı tuvale koyabilir.

Ancak NVIDIA Research tarafından geliştirilen derin öğrenme modeli tam tersini yapabilir: kaba karalamalar nefes kesici bir kolaylıkla fotogerçekçi şaheserlere dönüşür. Araç, segmentasyon haritalarını gerçeğe yakın görüntülere dönüştürmek için üretici adversarial ağları veya GAN'ları kullanır.

Modeli kullanan interaktif uygulama, Empresyonist ressamın dikkat çekmeyen bir başını salladı, GauGAN'a vaftiz edildi.

GauGAN, mimarlar ve şehir planlamacılarından peyzaj tasarımcılarına ve oyun geliştiricilere kadar herkese sanal dünyalar oluşturmak için güçlü bir araç sunabilir. Gerçek dünyanın nasıl göründüğünü anlayan bir AI ile bu profesyoneller fikirleri daha iyi prototip edebilir ve sentetik sahnede hızlı değişiklikler yapabilir.

NVIDIA'daki derin öğrenme araştırmalarından sorumlu başkan yardımcısı Bryan Catanzaro, “Tasarımları basit çizimlerle beyin fırtınası yapmak çok daha kolay ve bu teknoloji skeçleri oldukça gerçekçi görüntülere dönüştürebiliyor” dedi.

Catanzaro, GauGAN'ın arkasındaki teknolojiyi, bir sahnedeki nesnelerin konumunu gösteren üst düzey ana hatları olan kaba segmentasyon haritaları içindeki ayrıntıları doldurabilen “akıllı bir boya fırçası” na benzetir.

Geniş Bilgi: https://blogs.nvidia.com/blog/2019/03/18/gaugan-photorealistic-landscapes-nvidia-research/?ncid=so-you-n1-78256

Önerilen Yorumlar

Yorum

Gösterilecek hiç bir yorum yok



×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.