Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Photoshop da Tuning Dersleri


LaRsiE_

Önerilen İletiler

Ders-1: SİYAH CAM FİLMİ

Ders-2: METAL AĞ PANJURLUK YAPIMI

Ders-3:VİNLY VE STİCKER EKLEME

Ders-4: JANT DEĞİŞTİRME

Ders-5: LOWERİNG = ALÇALTMA

Ders-6: BOYAMA = Tüm arabanın rengini değiştirme

Ders-7: FAR YAKMA

Ders-8: KAPUT UZATMA (ÖN AÇIDAN)

Ders-9: SiYAH KAPUT YAPIMI (İSTERSENİZ BAŞKA RENKTE)

Ders-10: NEON EKLEME

 

***İLK DERSİMİZ SİYAH CAM FİLMİ YAPIMI.***

 

-Öncelikle photoshop'un sol menüsünde ''lasso tool''a sağla tıklayarak ''polygonal lasso tool''u seçiyoruz

 

11gt.jpg

 

Daha sonra bu toolla koyulaştırmak istediğimiz camın etrafını tarıyoruz.(şekildeki gibi)

 

29bv.jpg

 

Son olarak 'Brightness' seçeneğini istediğimiz koyuluğu elde edinceye kadar kısıyoruz.(şekilden daha iyi anlaşılır)

 

37ye.jpg

 

*** İkinci dersimiz METAL AĞ PANJURLUK YAPIMI ***

 

Grilles dosyasına ihtiyacınız olacak;(102kb)aşağıdaki adresten çekebilirsiniz.

 

 

-Öncelikle yapacağımız arabanın ilk halini görün:

 

13fb.jpg

 

-İl olarak arabanın panjurluk kısımlarını şekildeki gibi siyah renkle boyuyoruz

 

22lq1.jpg

 

-Boyadıktan sonra üst menüden *file/open* seçeneğinden ''grilles'' adlı metal panjurluğun bulunduğu resmi açıyoruz.(bu resmi ders-2'nin üst bölümünden indirebilirsiniz).Sonra ''Rectangular Marque Tool''(tool menüsünün en üstünde kare şeklinde)'u seçerek bize yetecek kadar bir kısmı kopyalıyoruz. Ve ana resmimizin üstüne tıklayıp yapıştır diyoruz.

Not: Kopyalayı=''ctrl+c'',,,yapıştırı=''ctrl+v'' ile kısa yoldan yapabilirsiniz.

 

34to.jpg

 

-alttaki resimde gösterdiğim gibi ''OPACİTY'' seçeneğini %50 civarında kısın. Kıstıktan sonra gereksiz kısımları yani panjurluk olmayacak yerleri silin

 

46sk1.jpg

 

*** ÜÇÜNCÜ DERSİMİZ VİNLY VE STİCKER YAPMAK ***

 

- Eklemek istediğimiz vinlyi ''file/open'' seçeneğinden açıyoruz.Sonra ''rectangular marquee tool'' ile eklemek istediğimiz bölgeyi seçip kopyalıyoruz(ctrl+c).Sonra istediğimiz yere yapıştırıyoruz(ctrl+v)

 

19lv.jpg

 

-Şimdi ''CTRL + T''ye basıyoruz(burası önemli) sonra karşımıza şekildeki gibi bir taslak çıkacak.Bu taslakların içi boş küçük kutucuklarından en-boy oranını, yanlarındanda istediğimiz açıyı veriyoruz;

 

22gp.jpg

 

-Daha sonra ''OPACİTY'' seçeneğinden gerçeğe yakın oluncaya kadar saydamlık ayarını yapıyoruz. (ideali %40-%60 arasıdır)

 

37sm1.jpg

 

Bu kadar vinlyi yapmış bulunuyoruz.Aynı yöntemle fakat opacity daha kısık olmak şartıyla marka stickerlarınıda ekleyebilirsiniz. İşte son hali bunun gibi olacaktır

 

44el.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*** DÖRDÜNCÜ DERSİMİZ JANT DEĞİŞTİRME ***

 

-Öncelikle yapacağımız arabanın ilk hali;

 

12jv1.jpg

 

-''File/open'' seçeneğinden eklemek istediğimiz jant dosyasını seçiyoruz. Sonra alttaki resimde gösterdiğim yere sağ ile tıklıyoruz ve elips şeklindeki '' ELLİPTİCAL MARQUE TOOL'' u seçiyoruz. Bu tool ile jantın çevresini elips şeklinde seçiyoruz.Kopyala (ctrl + c) yapıyoruz ve asıl resmin üzerine yapıştırıyoruz.(ctrl + v)

 

-Jantın yanındaki artık kısımlar (lastik yerleri vs.) silgi yardımıyla temizliyoruz. Sonra '' CTRL + T'' ye tıklayarak jantı koyacağımız yere uygun ölçüleri ve açıları ayarlıyoruz.Bunu göz kararıyla yapıcaksınız. Eğer jantın boyutları ve duruşu orada sırıtmıyorsa olmuş demektir.

 

28td.jpg

 

35tf.jpg

 

-Daha sonra alttaki resimde gösterdiğim gibi layer kutucuğundaki layer-1'e sağla tıklıyoruz ve ''DUPLİCATE LAYER'' seçeneğini seçiyoruz.Böylece yaptığımız jantı kopyalamış olduk.

 

42nj.jpg

 

-Layer kutusunda ''layer-1 copy'' seçili iken arabanın üstünde mousenin sol tuşunu basılı tutup sürüklediğinizde biraz önce kopyalamış olduğumuz jantı göreceksiniz. Bu jantıda böyle sürükleyerek öteki lastiğe oturtuyoruz.

 

58dw.jpg

 

-Bu kadar. Yeni jantlar hayırlı olsun.İsterseniz jant inchlerini büyülmek için ''ctrl+t''den boyutlarını biraz büyültebilirsiniz.Ama bence fazla oynamayın.Uymayabilir.İşte alttakide yaptığımız arabanın son hali

 

69tj.jpg

 

 

 

 

*** BEŞİNCİ DERSİMİZ LOWERİNG YANİ ALÇALTMA ***

 

-Öncelikle yapacağımız arabanın ilk halini görelim;

 

18cr1.jpg

 

-Şimdi ''Polygonal Lasso Tool'' ile arabayı şekideki gibi işaretliyoruz. Bu kısım önemli. Arabayı tararken dikkat edilecek kısımları kırmızı oklarla gösterdim. Öncelikle ön tampondan başlayın kolaylık sağlar. Tamponun yere yakın en uç kısmından başlayın. Fazla içerilere girmeyin gerek yok çünkü artık kısımları zaten temizlicez. Dikkat edilecek diğer işlem çamurlukların taranmasıdır.Çamurlukları lastiği almayacak şekilde tam çamurluğun oralardan (yine fazla içerilere girmeden) tarayın. Arka tamponunda yine yere yakın uç kısmından aşağıya inmeyin. Ve taradığımız kısmın üst kısmını şekildeki gibi tamamını içine alıcak şekilde tarayın.

 

22al1.jpg

 

-Şİmdi kopyala yapıştır yapın. Yani ''ctrl+c sonrada ctrl+v'' yapın. Bu kısayol tuşlarını mutlaka kullanın. Bunu yaptıktan sonra yeni layerimiz oluşacaktır. Sonra ''CTRL'' tuşuna basılı tutun. ekranda ok altında makas imleci çıkacaktır. Sonra mousenizi aşağıya sürükleyin(ctrlye hala basılı tutuyoruz).Zaten şekildede hangi yönde yapacağınızı gösterdim.Sonra Arabanızda istediğiniz alçaklığı yakaladığınızda sürüklemeyi ve ctrl'yi bırakabilirsiniz.

 

32tl.jpg

 

-Sırada artıkları temizleme var. Dikat ettiğinizde zoom yaptığınızda çamurluk kenarlarında tampon altlarında gereksiz artık siyahlıklar vs. olduğunu göreceksiniz. Bunlar silgi yardımıyla temizleyin. Benim size tavsiyem bunları magnetic lasso tool ile seçtikten sonra temizlemenizdir. ''Magnetic Lasso Tool'' u seçin. Frequency=100 olsun. Sonra ilk çamurluğun enn kenarına 1 kere tıklayın. Sonra çamurlukla siyahın tam arasında mousenizi gezidirin yavaşça.Bu toolun kenarları en ince ayrıntısına kadar seçtiğini görürsünüz. Sonra bu şekli kapayın ve içini silin. Ama magnetic lasso toolu kullanmak biraz zahmetlidir. Olmazsa silgiyle silin farketmez.Tampon altlarını marşpiyel altlarını fln kontrol ein bu bölgelerde artık çok olur. Birde arka plan çevre fln ise en üst ve yanlarda uyumsuzluk olur. Onlarıda silgi yardımıyla temizleyebilirsiniz.

 

40wy.jpg

 

-Bu kadar. İşlem tamamlanmıştır. İşte yaptığım araba böyle oldu. İlk hali ile karşılaştırın farkı göreceksiniz.

 

58ma.jpg

 

*** ALTINCI DERSİMİZ BOYAMA TÜM ARABANIN RENGİNİ DEĞİŞTİRME***

 

ilk önce boyayıcağınız arabayı açın sonra üzerine bir bir layer daha açın yani işsaretlediğim yere tıklayın create a new layer

 

12pu2.jpg

 

ewet şimdi 1 numara ile gösterdiğim yere tıklayın orası yeni açtığınız layer oluyor sonra 2 numara ile gösterdiğim yerden boyayı ayarlayın ne renk istiyorsanız sonra da 3 numara ile gösterdiğim paint bucket toll ile resimin üzerine gidin bir kere basın..!

 

25uk.jpg

 

korkmayın araba boyanmadı araba bir altta duruyor aynı resimde iki katman var şuanda yani

 

ewet sonrada opacitiy ve fill ayarları ile oynayıp inceltiyorsunuz boyayı vee 1 numaralı işaretlediğim yerdeki magnetic lasso toll ile seçiyorsunuz sonrada 2 ile işaretlediğim yere tıklıyorsunuz yani silgiye onunla da temizliyorsunuz seçip temizlediğinizde silinme düz olucağı için manuel silgilerde olan girinti çıkıntılar bu şekilde olmaz birde arabanın cevresini seçin araba seçili olursa arabanın üzerindeki boyayı silersiniz benim verdiğim örnekdeki gibi yani

 

31lf.jpg

 

 

 

*** YEDİNCİ DERSİMİZ FAR YAKMA ***

 

-Önce menüden ''FİLTER / RENDER / LENS FLARE '' yi seçin;

 

10sq1.jpg

 

-Seçtikten sonra şekildeki gibi bir pencere çıkacak.Resmimiz küçük pencerede görülücek. Bu resimde ''+'' işaretini sürükleyerek yakmak istediğimiz farın üstüne getiriyoruz. Seçeneklerden ''105mm prime'' yi seçin. (ötekileride seçebilirsiniz ama bu xenon gibi oluyor). ''Brightness'i %50 ve %60'' arasında yapın. Diğer yüzdeler abartı olabiliyor.

 

23wb.jpg

 

Bu kadar. İşlem bitmiştir. Farınız ve yolunuz açık olsun replere tam devir devam...Benim araba böyle oldu(Bu arada bu dersler sayesinde audi'yide adam ettik)

 

39sq2.jpg

 

 

 

***SEKİZİNCİ DERSİMİZ; KAPUT UZATMA (ÖN AÇIDAN)***

 

Not:Bu derste ölçülerini sizin yapabileceğiniz kaput uzatmayı gösteriyorum. Aslında kaput uzatmanın birçok tekniği var. Onlarıda göstericem. Ama öncelikle ön açıda en çok işe yarıyan ve en iyi olan teknik budur bence.Başka açılardada kullanılabilir.Önümüzdeki günlerde kaput uzatmanın başka tekniklerinide göstericem.

 

-Öncelikle ''polygonal lasso tool'' ile arabanın ön bölgesini aşağıdaki şekil gibi seçiyoruz. Yalnız dikkat ederseniz sadece kaputu seçmiyoruz. Çünkü sırf kaputu uzatırsak yanlar çok sırıtıyor. Arabanın ön bölümünü çamurluklar dahil olmak üzere tampon ve panjurluğu katmadan seçiyoruz.(şekilde daha iyi anlarsınız)

 

11pi.jpg

 

-Seçtikten sonra kopyala (ctrl+c) ve yapıştır (ctrl+v) yaparak seçtiğimiz bölümün layerini oluşturmuş oluyoruz.

- Şimdi ''CTRL+T'' ye basıyoruz. Karşınıza çıkan şekilden kaputa istediğiniz uzunluğu vericeksiniz yalnız bunları yaparken şunlara dikkat ediceksiniz:

1. kutucuktan kaputa istediğiniz uzunluğu verin.

Üst tarafı kontrol edin eğer küçülme veya kayma varsa 2. kutucuktan düzeltebilirsiniz.

3. dikkat edilecek nokta ön far ve sinyal arası ayrık olan bir arabada çalışıyorsanız kaputun çizgisi bu ayrıkla aynı düzlemde olmalıdır.

Not:Bu numaralar aşağıdaki şekildeki numaralardır.

 

23bn1.jpg

 

-Evet sıra temizliğe geldi. Tampunu üst kısımlarını,panjurluğu çamurlukları vs. kontrol edin ve buradaki artık görüntüleri silgi yardımıyla silin.Sonuçta böyle birşey oluşacak.

 

 

31dl.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***DOKUZUNCU DERSİMİZ; SİYAH KAPUT YAPIMI***

 

-''polygonal lasso tool'' ile kaputun çevresini tarayın. Tarama işlemi bittikten sonra klavyenizdeki ''ALT'' tuşuna basılı tutarak panjurluğu vs. tarayın. Bu işlemi yapmamızdaki amaç panjurluk vs. gibi nesnelerinde siyah olmasını önlemek.

 

17mo1.jpg

 

Bu işlemi yapıtıntan sonra kopyala (ctrl+c) ve yapıştır (ctrl+v) yapalım. Böylece yeni layeri oluşturmuş olucaz.Şimdi ''image / adjustments / desaturate'' ye (ctrl+shift+u), ya tıklayın. Dikkat ederseniz kaput renksiz hale gelicektir.

 

27hq2.jpg

 

''Image / adjustments / Variations'' a tıklayın.

-Karşınıza alttaki pencere çıkacak. Burdan ''DARKER'' seçeneğine istediğiniz koyuluğu elde edene kadar tıklayın. Kaputunuzun yeni halinin nasıl olacağını ''CURRENT PİCK'' ten görebilirsiniz. Eğer kaputunuzun siyah değilde başka renkte olmasını istiyorsanız bu bölümden istediğiniz renge tıklayarak yapabilirsiniz.

 

35nv.jpg

 

-OK, dedikten sonra kaputunuz olmuş demektir. Yaptığımız örnek araba böyle oldu;

 

46wt.jpg

 

*** ONUNCU DERSİMİZ; NEON EKLEME***

 

-Öncelikle işlemlere başlamadan önce yeni layer oluşturuyoruz. Bunu '' LAYER / NEW / LAYER'' veya kısayol olarak '' CTRL+ SHIFT + N'' ile yapabiliriz.

 

11sm1.jpg

 

- Şimdi resminizde aşağıda gösterdiğim yerleri tarayın. Dikkat ederseniz tampon-marşpiyel hizasının altındaki tüm yerleri taradık. Sıra geldi renk seçimine... Hangi renk neon yapmak istiyorsak seçelim (Üst üste duran karelerden üsttekine tıklayarak seçiyoruz). Yalnız seçerken istediğimiz rengin en parlak tonlarını tercih edin.

 

26pr.jpg

 

-Şekilde gösterdiğim yerden '' OVERLAY '' modunu seçin. Şimdi sıra geldi temizlik işlemlerine. Önce kabaca neon ışığının ulaşamayacağı yerleri tespit ederek oraları silin. (mesela lastiklerin önüne neon ışığı ulaşamayacağından buraları tamamen silin). Amaç olarak tam marşpiyel ve tampon altında 5-6 cm. uzunluğunda oval şeklinde boyayı bırakın(şekildeki gibi).İşte bu neonun en zor noktası şimdi başlıyor.Aşağıda verdiğim şekle çook dikkat edin. Polygonal lasso tool'u seçtikten sonra '' FEATHER değerini 20 '' yapın. Aşağıda daire içinde verdiğim yerleri takip ederseniz rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu yaptıklarımız sayesinde seçtiğimiz alanın kenarları sivri olmucak ve boyamız katkat saydamlaşarak neona benziyecektir. Şimdii '' 1 kere DELETE'ye basın.'' Alttaki gib boya tam silinmicektir. Bu adımdan sonra '' 2. kez DELETE'ye basın.'' Bunu yaptığımızda seçtiğimiz alan içindeki boya silinecek dışındaki boyada tam neon yansıma görüntüsünü alacaktır.

 

36kg.jpg

 

-Neonun yere yansıma efectleri bitti. Şimdi yapmaya çalışıcağımız şey neon fleorasanının görüntüsünü oluşturmaktır. Polygonal lasso tool'u seçin. Yalnız dikkat edin bir evvelki işlemde Feather:20 yapmıştık. Onu tekrar düzeltin ''1'' yapın. Şekilde gösterdiğim gibi çok ince bir alanı seçicez. I. deki gibi(şekilde) Arka tarafta çok az kalın olan öne gidildikçe çook inceleşen bir alan seçin.Rengi yine seçtiğiniz rengin en açık tonuna ayarlayın. Sonra airbrush tool'u seçin. Ve o alanı boyayın. Kalın tarftan ince tarafa doğru 1 kat boyayın. Sonra sadece kalın tarafın üstünden 1-2 kat daha boyayın. Bu kadar fleorasanıda yapmış olduk.

 

46gw1.jpg

 

Bakın arabanın neonlu haline... Bence güzel oldu...

 

51rd.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

larsie harbiden çok ii bu yaptıın nası öğrendin bunları bn grafik bölümüne gidiyorum işallah snn gibi şeyler yapabilirim

bende grafik okuyorum ama okul gereken grafik dersini sunamıyor..

iyi bir grafiker olmak için ek dersler almak gerekir..

kurs gibi mesela..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
Walla elinize kolunuza sağlık. Hepsini denedim süper oluyor da benim bir sorum olacak

Acaba bu kapı kolu plaka arabanın amblemi vb nasıl yok edebiliyorsunuz

yardımcı olursanız sevinirim

Not: Bu forumdaki ilk mesajım hayırlısı olsun. Çok güsel yermiş burtası =)

 

 

araçlar menüsünde renk alma aracın rengini al ve boya fırçası ile yok edeceğin amlemi boya :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bende grafik okuyorum ama okul gereken grafik dersini sunamıyor..

iyi bir grafiker olmak için ek dersler almak gerekir..

kurs gibi mesela..

 

arkadaş haklı ders almak lazım yada netten araştırarak da yapabilirsin yapamıcam ben bunu dersen yapamazsın zaten önce kendi özgevinini ver işe sonra üstesinden gelemiyeceğin bişey yoktur :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...
  • 3 yıl sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

bende grafik okuyorum ama okul gereken grafik dersini sunamıyor..

iyi bir grafiker olmak için ek dersler almak gerekir..

kurs gibi mesela..

 

katılıyorum

diploma kadar sertifika da önemli bir ayrıntı çünkü. uzun süre araştırdım ne yapmalıyım diye önce dil sorunumu hallettim . o kursu tamamlayınca sıra mesleki eğitime geldi smile.png

bilişim merkezine gitim konuşmaya. micrsoft ile çalışıyoruz dediler sertifikalarının garantisini sorduğumda. ben ikna oldum smile.png gisip konuşmanızı öneririm smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.