Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İtalya hakkında ne düşünüyorsunuz?


gloria

Önerilen İletiler

İtalya'ya gitmiş ve görmüş arkadaşlar bize biraz İtalya'yı anlatabilirler mi acaba? Aslında bu bilgileri internette bulmak da çok kolay biliyorum ama benim önemsediğim tecrübeyle edinilmiş bilgiler... Aklınıza ne geliyorsa yazmanız, İtalya'ya gitmeyi düşünenler açısından ciddi bir önbilgi oluşturur... Tavsiyelerinizi bekliyorum, benim aklımda bir kaç soru var, ama tabii siz ne istiyorsanız onları da yazabilirsiniz...

 

İtalyan Konsolosluğu hakkında öneriler

Gidilen tur şirketleri hakkında bilgi (olumlu-olumsuz)

Gezilecek Görülecek Yerler

Eğlence Mekanları

Yiyecek & İçecek Önerileri

Ulaşım Bilgileri

Bilinmesi Gerekenler-Özel Durumlar-Dikkat Edilmesi Gerekenler-Öneriler vs.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
İtalya'yı pek bilmiyorum ama yanında bol miktarda demir 1 YTL götürmeni tavsiye ederim. Aklına gelebilecek her türlü ihtiyacı otomatik makinalardan alabiliyorsun. Ve bizim 1 YTL ile onların 2 Euro'su aynı ebatlarda. Makina bi de para üstü veriyo :)

Türküz biz evet.

:stuart::D:lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İtalya izlenimlerim.

 

Öncelikle Romada bulunmak ne bileyim bambaşka bir şey. Eğer tarihe ilgili biriyseniz (benim gibi) Romayı dolaşırken size nerede olduğunuz söylendiğinde, düşünüyorsunuz, demek Caesar son kez burada yürüdü. Demek Marcus Antonius burada yemin etti. Demek Servilia burada intihar etti gibi. Demek şimdi ben Octavianus'un ders almak için yürüdüğü aşağı Aventine yolunda yürüyorum. İnsanı gerçekten etkiliyor. Ürpertiyor

 

Şehir planlaması ve mimarisinde, modern mimariyi tercih etselerde Antik şehirlerinin ruhunu asla kaybetmemesine özen göstermiş italyanlar. Romada bir bina inşa edilirken, dünya mimarisi değil kriter Roma'nın görüntüsünü ve ambiansına uygun olup olmaması. Ha keza Napoli ve Venedik içinde geçerli. Paris'in ortasına koskocaman çelikten yapılmış Eyfel Kulesini dikip kule mükemmel olsada şehrin görüntüsünü mahveden fransızlardan farkları var.

 

İnsanları, bir kere katolikliğin izlerini günlük yaşamlarında çok fazla hissediyorsunuz. Başka bir başlıkta örnek göstermiştim. Taksiye bindiğinizde istediğiniz kadar aceleniz olsun. Şöför bütün kiliselerin önünden geçerken yavaşlayıp kilisenin önündeki aziz kabartmasına öpücük gönderiyor. Onların katolik adetlerini yadsıyacağınız yada saçma bulduğunuzu söylemeniz ihtimaline karşı, katolik olmadığınızı biliyorlarsa konuyu açtığınızda hemen geçiştiriyorlar konuyu değiştiriyorlar. Günlük konuşmalarında azizlerin adlarını çok sık anıyorlar buda iletişim problemine yol açıyor. Örnek verirken yada ikna etmek için ne bileyim hani bizdeki "valla, yeminle söylüyorum, inanki, vs" gibi. Yüksek sesle ve hızlı bir şekilde konuşmayı seviyorlar. Aksanlarınıda ekleyince onlarla ingilizce anlaşmak baya zor oluyor bu yüzden.

 

Başka bir nokta. Pizza olayı. Benim kafamda her köşe başında pizzacı dükkanı olacağı gibi bir varsayım vardı ilk gittiğimde (birde pitza diyorlar pizzaya yada o sesi çıkarıyorlar söylerken) ama Mc Donald's ve Burger King şubeleri pizzacılardan daha çok çarpıyor gözünüze. "Lazanya" ve Lazanya dükkanları pizzadan çok daha populer ve yaygın. Pizza Amerikadaki imajıyla İtalya'nın sembolu gibi olmuş.

 

bir noktaya daha şaşırmıştım. Yabancı olduğunuz belli bile olsa. sakin bir sokakta yada kaldırımda yürürken polisleri karşıdan yaklaşınca iki parmaklarını alınlarına götürerek selam veriyorlar.

 

İnsanları sıcakkanlı yada soğuk diye nitelendirilebilecek gibi değil. Siz lafı açarsanız sohbet ediyorlar. Açmazsanız yabancılar. Merkezi olmayan semtlerin sokaklarında yürürken kendinizi bir istanbul semtinin sokaklarında yürüyormuş gibi hissediyorsunuz. Kapı önlerinde oturan kadınlar sokakta koşuşturan çocuklar, evlerin camlarından sarkmış kadınlar ihtiyarlar. Kilise çanları çalınca müziği kesmek gibi adetleri olmasada. Pazar günleri Romada bir durgunluk sessizlik hissediyorsunuz. Eğlence merkezleri papa San Pietro'da halkı selamlayıp ayin bitene kadar sessizler. Sözleşmiş gibi her daim kalabalık ve gürültülü olan trafiği sakin, kornalar çok az.

 

Üzüldüğüm yan, çok istemiş olsamda bir türlü Sicilya'ya geçememem. Sicilya'yı görmeden İtalya'yı görmüş sayılmazsın derlerdi.

 

Gloria sorularına bakarsak belki gelecek yıl gidersin.

 

Konsolosluk : Tek başına gidip vize işlemleriyle uğraşma bence. Mutlaka bir tur şirketine bırak bu işleri. Yoksa çok uğraşırsın.

 

Yeşil Elma'yı önerebilirim firma olarak.

 

Gezilecek görülecek yerler. Roma'da havalanından çıktıktan sonra. Kafanı nereye çevirirsen çevir orası gezilecek ve görülecek bir yer :)

 

Eğlence Mekanları, sevdiğin eğlence türü ne ise ona göre bir çok yer bulabilirsin. Merkezi olarak belli noktalarda toplandıkları için aramana gerek bile kalmaz. Ama Roma ya gidip eğlence merkezlerinde vakit geçirmeni tavsiye etmem, sokak kafeleri hariç. Vaktine yazık olur.

 

Yiyecek İçecek, çok tür restoranıda var. Bunun yanında lazanya pizza gibi mutfağımıza yabancı olmayan yiyecekleride bulabilirsin. İki ünlü yiyeceği dışında amenna yöresel yemekleri yok. Şuanki içişleri bakanımız gibi değilsen :) hemen hemen hepsini yiyebilirsin akdeniz mutfağı birbirine yakın bizimkilerle. Baharatı daha çok seviyorlar.

 

Ulaşım Bilgileri, Romaya direk uçabilirsin.Roma'dan diğer şehirlere coğrafik şekli itibariyle vaktinde varsa tüm şehirlerine aşağı yukarı deniz yoluyla ulaşabilirsin. bunun yanında diğer ulaşım araçlarıda var işte.

 

Dikkat edilmesi gereken, kaldırımda yürürken rahip görürsen sende bir metre aranda fark bırak yürürken, "tüm akdenizliler birbirine benzer " geyiğine hiç girme. İki saat kendi tarihlerini, ne kadar eski olduklarını anlatıyorlar. Ayakkabı ve Deri ürünleri satan mağazalarını gezerken cep telefonunu çantana koy. Türkler orada modellerin resmini çekip hemen imitasyonlarını ürettikleri için o konuda hassaslar herkesin ortasında uyarıyorlar "cep telefonunuz cebinizde çantanızda kalsın" diye. Hatta Türk turist kafilesi geçerken vitrinlerini kapatıyorlar.

 

bunun haricinde görgü nezaket kurallarında bizden pek farkları yok.

 

Birde merkez olmayan semtlerinde adresi polislere yada büyük dükkanlara sor "ben götüreyim" diyerek turistleri soyan göçmen çeteler varmış. Pazar günü San Pietroya gidersen, izleyici olsan dahi. i-pod yada telefonunun kulaklığını kulağına takma tören sürerken, görevliler gelip uyarıyor oda hoş olmuyor.

 

Vize aldıktan sonra bu tür konulardan bahseden broşürler veriyorlar zaten.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.