Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ofis Egzersizleri


Misafir RA_dya

Önerilen İletiler

Ofis Egzersizleri

 

Bel ağrısı, sırt ağrısı günümüzün yoğun iş yaşamında hepimizin başına gelen sorunlardandır. Bunların önüne geçmek ise oldukça kolay. Masa başı iş yapan çalışanların mutlaka dikkat etmeleri gereken basit ve fazla zaman almayan egzersizler sizleri bu ağrılardan kurtarabilir.

 

Vücudumuz gün içinde normal dolaşımını sağlayabilmek için hareket etmelidir. Uzun süre masa başında oturmak zorunda kalan kaslarımız bir süre sonra normal tonusunu kaybeder ve kasların kemiklere tutunan kısımlarında zayıflama başlar. Uzun süre dinlenme halindeyken birden bacaklarımıza yüklenmek, bu bölgelerin normal yapısını olumsuz yönde etkileyebilir. Ayağa kalkıldığında kalça ve sırt bölgesinde ağırlık birden artar. Bu problemler disk kayması gibi ciddi kronik problemlere de yol açabilir. Yapabileceğimiz en iyi şey arasıra masamızdan kalkıp yürümektir.

 

 

 

Çok fazla iş yükü varsa o zaman bir kaç gerinme tekniği size yardımcı olabilir. Kambur oturmak, bacak bacak üstüne atmak gibi yanlış alışkanlıkların baş ağrısına, sırt, boyun ağrısına neden olduğu düşünüldüğünde duruşumuzda yapacağımız birkaç değişikliğin bizleri bu ağrımızdan uzaklaştırabileceği açıktır.

 

Yapabileceğimiz egzersizler:

 

Sırtınızın dik durmasına dikkat edin. Ortalama her saat başı sırtınızı, bacaklarınızı ve kollarınızı gerdirme hareketleri yapın.

Çenenizi ittirin ve başınızı ters yöne doğru iyice gerin. Enseniz üzerine başınızı yaslamaya çalışın. Bu egzersizi sağa sola doğru da 8 saniye kadar uygulayın ya da içinizden 10'a kadar sayın.

Duvara yüzünüz dönük durup, ayaklarınızı yere tam basarak ellerinizle duvara baskı uygulayın.

El bilekleriniz için bileklerinizi hareket yönünün tersine doğru diğer eliniz yardımıyla germe işlemi uygulayın.

Bacaklarınız için yapabileceğiniz bir egzersiz de bacaklarınızı bir sıra ya da masa üzerine koyup ellerinizle bacaklarınıza doğru eğilmek ve ayaklarınızı tutmaya çalışmak.

 

Yine bunun yanında ağrılarınız için kombine ilaç tedavileri ya da fizik tedavi egzersiz programları uygulanması gerekebilir. Geçmeyen ağrılarınız için bir fizik tedavi uzmanına danışın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunları sınıfta çocukların önunde yapsam nasıl olurum kanımca :lol:

 

:lol:Aslında fena fikir değil;Sen yap onlarda sana eşlik etsinler.Duruş bozukluğu küçüklükten başlıyo çünkü.Ben öğretmen olsam mutlaka yaptırırdım.Hatta sabahta ilk derste strecing egzersizleri yaptırırdım öğrencilerime :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

canım yaptırıyorum..

bende o sayede spor yapmış oluyorum..

hatta yüz jımnastığıde yapıyoruz bır yandan da çatlıyoruz gülmekten..

zaten benım çocuklarla yapmadığım yok,bır gun bile devamsızlık yapmıyo çocuk hastayken bile gelıyor :online2long: .malum öğretmenı çatlak ya :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öyleyse öğrencilerin çok şanslı :) Dimek çatlaksın.Ben de kendime sorup duruyodum;"benim bu kıza niye kanım bu kadar ısındı"diye.Çatlak çatlağı çekiyo heral :lol::clover:

 

 

ya zaten bu forumda tanıdığım kişileerden çatlamamış çıkmdı canım,hepsı çatlamış valla :lol: bu kadarmı denk gelır ben şaşırdım artık.burası çatlak kaynıyo :sorcerer:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.