Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SPİNNİNG


Misafir RA_dya

Önerilen İletiler

Tam bir spor çılgınıyım desem size hiç abartmış olmam heralde :)Sağlıklı ve zinde olmak için o kadar gerekli ki.Mevsimlik bir süreliğine yapılan spora da çok karşıyım ayrıca.Spor hayatımızın bir parçası olmak zorunda.İşten geç çıkıyorum,vakit bulamıyorum gibi bahaneleri geçiniz lütfen.Ben öyle insanlar tanıyorum ki biraz ara verip gitmedim mi,onları görüp utanıyorum inanın ki.Hiçbir şey yapamıyorsanız bırakın arabanızı,otobüsü, dolmuşu yürüyün arkadaşım.-"E evde tek başına egzersiz yapılmıyor"bu da başka bir bahane.Hiçbir şey yapamıyormusun?Aç müziği dans et.Spor yapmak sadece beden sağlığıma değil ruh sağlığıma da iyi geliyor.Örneğin;Plates seansına giriyorum.Seans 1 saat.O bir saat boyunca vücuduma konsantre olmaktan başka hiçbir şey düşünemiyorum.Zihnim dinleniyor,terapi gibi yani.Baktım Platesi okuyan çok olmuş.Ben sadece plates yapmıyorum.Hafta da enaz iki günde Spinning yapıyorum.Gerçi kıs bir süre kaçamak yaptım ama ;) Bu hafta dolu dizgin yine başladım.Zaten düzenli gittinizmi siz istemeseniz de vücudunuz ve beyniniz size komut veriyor;"Spora git,spora git"diye...

Neyse lafı çok uzattım :blushing: Tabi ki doğada bisiklete binmek daha keyifli.Ama kalabalık şehir yaşamında pek de mümkün değil hele de kışın.O zaman hadi salonlara... İşte SPİNNİNG:

 

Kış mevsimi dağ bisikletçileri için biraz zor gecen bir mevsim. Yağışlı, soğuk, çamurlu bir ortamda haliyle ne kadar zorlansa da yazın alınan keyfi almak biraz güç. Kışı performans kaybına uğramadan geçirmek için çeşitli alternatifler var. Bunlardan bir kısmı farklı spor dallarına kaymaksa, bir kısmı da bir şekilde pedal çevirmeye devam etmek. Makara vb. ürünlerin yanında pedal çevirmeye devam etmenin bir yolu da özellikle son 10 yıldır giderek yayılan spinning antrenmanı.

Spinning 1991 yılında –başka bir sürü spor dalında olduğu gibi- Amerika’dan yayılan bir spor dalı. „Spinning“ ismi iki defa „Race Across America“’ya katılan Johnny G. Spinner’dan geliyor. 1990 yılında Spinner bisiklet üreticisi Schwinn ile birlikte Amerika’da özel olarak kendi tasarladığı bir bisiklet tipi oluşturuyor. Bu bisikletin özelliği sıradan kondisyon bisikletlerinden farklı olarak geometrisinin selesinin ve gidon boğazının ayarlanabilmesi sayesinde binicilerin vücuduna uydurulabilmesi. Triatlon gidonlarına benzeyen “aerobarlar” toplamda üç ayrı tutuş konumu sunuyorlar ve bu sayede oturarak ya da ayakta bisiklete binmeye imkân tanıyorlar. 18 kilo ağırlığında ve sıcağa dayanıklı yün-çuha karışımı fren pabuçlarıyla frenlenen ve pedallara zincir aracılığı ile doğrudan arada bir serbest düzenek olmaksızın bağlı olan metal disk akıcı ve düzenli pedal çevirmeyi sağlıyor.

Spinningin kişinin tek başına yollarda kilometre saymasından ya da evde televizyon başında kondisyon bisikleti üzerinde oflayıp puflamasından farkı spor salonlarında gruplar eşliğinde yapılması ve bu sayede motivasyon unsurunun öne çıkarılması. O kadar ki düzenli olarak spinning şampiyonaları düzenleniyor.

Antrenörlerin ortalama 45 dakika ile 1 saat arasında değişen idman birimlerini değişik kondisyon seviyelerine göre ayarlamaları bir kenara, temel hareketler

ve temel amaçlar ayni. Sürekli olarak oturulan bir kondisyon bisikletinin aksine birden ayağa kalkmalar (Jumps), sürekli ve hızlı bir şekilde bir oturup bir kalkma arasında değişimler spinning antrenmanını farklı kılıyor, buna ek olarak grup içinde yapılması motivasyon eksikliğinin önüne geçiyor.

Sürekli olarak yapılan pozisyon değişiklikleri bel ve üst vücut kaslarını çalıştırıyorlar, elbette bacaklar da kesinlikle ihmâl edilmiyor.

Yüksek devirle yapılan spinning akıcı ve düzenli pedal çevirmeyi öğrenmek konusunda bir eğitim olarak da görülebilir. farklı çalışmaların kombinasyonu güç ve mukâvemeti arttırmakla kalmıyor, koordinasyon yetisini ve vücudu genel olarak hissedip kullanma kâbiliyetini de geliştiriyor. Antrenör eşliğinde aerobik ve anaerobik aralıkları dengeli bir şekilde kullanmak aslında bir interval antrenmanı ile de karşılaştırılabilir. Dolayısıyla hobi olarak dağ bisikletini yapanların haftada iki spinning antrenmanı yapmaları yaz kondisyonunu kisin kaybetmemeleri için fazlasıyla yeterli. Buna ek olarak yapılan germe çalışmaları ve antrenman sonlarında özel olarak düşünülmüş nefes alıp vermeler kasların gevşeyip dinlenmelerini sağlıyor.

Genel olarak bisikletten hiçbir farkı olmadığı için spinningde bisiklet taytı, ayakkabıları, mayosu temel donanımda olması gerekenler. Spinningde çok fazla terlendiği için havlu bulundurmak şart. Eğer mümkünse dağ bisikletinden SPD pedalları söküp spinning bisikletine monte etmek pedal çevirme alışkanlığını birebir spinning bisikletine taşımak için yardımcı olacaktır. Kezâ antrenmanda nabız saati vb. donanımla antrenmanı kontrol etmek de önemli.

Elbette karlı bir patika üzerinde çivili lastikler ile hızla ilerlemek koordinasyon ve bisiklet tekniği açısından daha faydalı olabilir, ancak kişi antrenmansız geçirmek ya da sikici antrenmanlar söz konusuysa spinning kesinlikle dikkate değer bir alternatif sunuyor. ,

 

1008Z2.JPG

 

1008Z3.JPG

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir kleopatra.07

sevgili rad_ya bencede hayatımızda her daim spor yapmalıyız...sağlıklı yaşam için.... :) severim ve mümkün olduğunca yaparım..ama ben her zaman doğa sporlarını tercih etmişimdir...doğa yürüyüşleri,bisiklet ve yüzme en sevdiklerim arasında....profesyonel olarakta yaptım....bence insanı başarıya götüren yolda spor şart....

ayrıca depresyon tedavisindede kullanılmalı..senin dediğin gibi iyi geliyor..spordan sonra daha pozitif bakabiliyorsun.....öğrenci iseniz spor sayesinde bir çok yerde görebiliyorsun..yani yararları saymakla bitmez.....spinning de ne olduğunu öğrenmiş oldum...bence de en büyük düşmanımız arabalar...mümkün oldukça onlardan uzak dumalıyız.....

 

 

kaliteli bir yaşam için spor yapalım lütfen :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Valla ben bugün arabayla vadalaştım Kleo.Uzak bir yer olmadıkça kullanmamaya kararlıyım.Havalarda çok güzel artık.Bugün yürüdüğüm mesafeye kendim bile inanamadım :) Mis gibi havayı içime çeke çeke bir baktım eve gelmişim.Bol sporlu günler :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...
  • 2 hafta sonra...

Ben seans bittiğinde pancar gibi oluyorum.Grup olarak çalışıyoruz ve grup liderimiz tam bi eşek sıpası, dolayısıyla çok eğlenceli geçiyor seanslar..:lol:

 

Yine çok ara verdim, tekrar başlasam iyi olacak..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.