Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2. abdülhamit ulu hakan mıydı yoksa kızıl sultan m


Unarm

Önerilen İletiler

aslında böyle bir soruyu sormak bile tarihe karşı saygısızlıktır.vatanı için bir ömür mücadele eden insana kim kızıl diyebilir ki.osmanlı imparatorluğunun en zor döneminde başa geçen abdülhamit bir yandan içerideki düşmanlarla bir yandan da dışardakilerle mücadele etmiştir.eğer abdülhamit olmasaydı filistin 150 yıl önce siyonistlerin olacaktı.yahidiler para karşılığı filistini satın almak istediler.abdülhamide paralar vaad ettiler.her seferinde cevabı aynı oldu bu vatan,üzerinde fethedilirken dökülen şehit kanından daha fazlası dökülmedikçe düşmana teslim edilemez.siyonistle kuyruklarını kıstılar gittiler beklediler1948e kadar emellerine geç de olsa ulaştılar

abdülhamidin suçlandığı bir konu da istibdad dönemidir.abdülhamit kendi keyfi için mi böyle bir şeye ihtiyaç duydu?asla herşyi vatanı için yaptı ama sonunda bu vatanda türk insanı tarafından vatan hainliği ile suçlanıyor.abdülhamidin onurunu ayaklar altına düşürenlerin elbet maskesi düşecektir.

herşeyin ithalini kullandığımız gibi kelimelerimizde ithal oluyor.abdülhamit ermenilere göre yahudilere göre kızıldır çünkü vatanımıza göz dikenlere göz açtırmamıştır.peki bize ne oluyor .onlar varsın kızıl desinler ve onlara benzemek isteyenler.ABDÜLHAMİT ULU HAKANDIR çünkü ben türküm ve türk tarihiyle alay edeceğine onunla gurur duymalıdır.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Cevaplar 73
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

hepsinde olmasada birçoğunda öyle zatan benim amacım da bu anlatılanların doğru olmadığını anlatabilmek.abdülhamit şununla suçlanıyor deyin cevaplıyayım?bir türk evladının vatanı uğruna tahtını bırakan birini vatan haini olarak bilmesi beni ne kadar yaralıyor bir bilseniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben yavaş yavaş anlıorum herşeyi...Çünkü bize erilen müfredattaki tarih dersleri kesinlikle Sol düşünceyi benimsetecek şekilde hazırlanmıştır ki M.Kemal Atatürk'ün komünizme karşı olduğunu ve komünistlere karşı çok mücadele verdiğini yeni yeni öğrenmekteyim.

 

 

Sonumuz hayır olsun hiç de hoş olaylar değil bunlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Unarm arkadaşım sana katılıyorum verilen tarih derslerimizde ve kitaplarımızda büyük yanlışlar var.Bunun sebebide aozer in yazdıkları.Osmanlı İmp son zamanları bizlere çook yanlış anlatılmakta yöneticilerin ve saray erkanının hapsi vatan haini olarak gösterilmekte.

 

CENNET MEKAN GÖK SULTAN ABDULHAMİT HAN'I vatan hainliği ile suçlayanlar ya sistemin kurbanı kişiler yada bazı çıkarlara hizmet eden ayakçılardır.

 

Osmanlının 1.dünya savaşına girişi ile ilgili bende Eğitim Öğretim bölümünde birşeyler yazdım okumak isteyenlere duyurulur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunun için işe öncelikleböyle forumlardan başlamalıyız.elimizden geldiğince yanlışların düzeltilmesine çalışmalıyız.benimtanıdığım pekçokinsan abdülhamiti duyunca avrupadan ithal kızıl sultan sözcüğünükullanıyorlar.bun önlemeli gençliği bilgilendirmeliyiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

unarm kardeşim aslında ithal bir kelime olan -kızıl sultan-kelimesinin çok kullanılmasının nedenlerinden biri de kitaplarda hatta ansiklopedilerde bile lakap olarak bu kelimenin kullanılmasıdır...bu lakabın ortadan kaldırılmasına önce bu yazıların değişiştirilmesinden başlamalıyız.Ama bu nun basi görünmekle ,zor bir iş olduğunun farkındayım.............

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bunun için işe öncelikleböyle forumlardan başlamalıyız.elimizden geldiğince yanlışların düzeltilmesine çalışmalıyız.benimtanıdığım pekçokinsan abdülhamiti duyunca avrupadan ithal kızıl sultan sözcüğünükullanıyorlar.bun önlemeli gençliği bilgilendirmeliyiz.

2748[/snapback]

 

 

Çok doğru aslında forumlardanda ileriye gidilmeli fakat bu birazda imkan meselesi...

 

Gelin arkadaşlar şanlı tarihimizdeki yanlışlıkları araştıralım ve her hafta kapsamlı birer yazı yazarak tarih bölümüne verelim.

 

Saygılarımla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Abdulhamid beyin ne kadar ulu bir hünkar oldugunu dönemin büyük sairi Esref tarafindan tescil edilmistir.

 

Ey padisah-i alem, düsman misin zekaya?

Erbab-i iktidari gördün mü saldirirsin;

Asrinda kaldi millet üstadsiz, kitabsiz,

Havf eylerim yakinda Kuran‘i kaldirirsin.

 

Besmele gus eyleyen Seytan gibi,

Korkuyorsun „höt“ dese bir ecnebi.

Padisahim öyle alcaksin ki sen,

Izzet-i nefsin Arap Izzet gibi!

 

Sair Esref

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

benim vatanseverliğime laf edebilirsiniz ama sultan Abdülhamid in vatanseverliğine hiç kimse laf edemez.ona karşı en küçük hakarette bulunan karşısında beni bulur,bunu canım pahasına yaparım.şuan 70 milyonluk ülkede onun kadar vatanını seven biri daha tanımıyorum.siz kalkmış onu korkaklıkla suçluyorsunuz.dayanağınızda kişisel düşünce içeren gerçeklik payı bulunmayan hayal ürünü bir şiir.kusura bakmayın ama böyle büyük bir zat altı üstü bir şiirle karalanamaz.abdülhamit hanı öven hiç mi şiir yok sanıyorsunuz.

nerdesin şevketli abdülhamit han

feryedım varır mı barigahına

 

tarihler adını andığı zaman

sana hak verecek ey koca sultan

bizdik utanmadan iftira atan

asrın en siyasi padişahına

 

padişah hem zalim hem deli dedik

ihtilale kıyam etmeli dedik

şeytan ne dediyse biz beli dedik

çalıştık fitnenin intihabına

 

divane sen değil meğer bizmişiz

bir çürük ipliğe hülya dizmişiz

sade deli değil edepsizmişiz

tükürdük atalar kıblegahına rıza tevfik

 

bu sadece bir tanesiydi.öncelikle şunu söyleyeyim çanakkale harbi esnasında düşman donanmasının marmara denizini geçebileceği endişesiyle tedbir olarak padişah ve hükümetin eskişehire nakli kararlaştırılmıştı.abdülhamid han durumdan haberdar olunca bunu büyük bir cesaretle reddederek

ben fatih sultan mehmedin torunuyum hiçbir zaman bizans imparatoru konstantinden aşağı kalamam .dedemk fetih istanbulun alırken ,konstantin askerin başında savaşa savaşa ölmüştür.biraderim nereye giderlerse gitsinler.fakat bilinmelidir ki o ve hükümet istanbuldan ayrılırlarsa bir daha dönemezler.nana gelince ben, beylerbeyi sarayından ayağımı dışarı atmam

diyen bir insanı kim kıorkaklıkla suçlayabilir bu hangi akla ve hangi vicdana sığar,soruyorum size.

 

asıl alçaklar ona alçak diyenlerdir,asıl onlar istiyorlardı Kuran ı kaldırmayı,fitne fesat çıkartmayı.onun gibi bir iman abidesi koca islam dünyasının halifesi olarak devletle ilgili hiçbir karara abdestsiz imza atmazken,vatanın kurtuluşuna hal çareleri ararken kuduruyordu emperyalistleri,siyonistleri,ermenileri ve onlara benzemiş daha niceleri.

 

o filistinin bu hale geleceğini daha o zaman gördü.

teodor hertzl adlı bir yahudi anılarında sultan iknci Abdülhamid e yahudilerin filistine yerleşmelerine izin vermeleri için teklif götürdüklerini anacak Abdülhamidin onlara şu yanıtı verdiğini yazıyor

"Doktor Hertzl'e bu konuda yeni adımlar atmamasını öğütleyin. Çünkü ben bir karış toprak dahi veremem. Orası benim kendi mülküm değil milletimin mülküdür. Milletim bu yer için savaşmış ve orayı kanı ile sulamıştır. Yahudiler milyonlarını kendilerine saklasınlar. Bir gün gelir de İmparatorluğum parçalanırsa işte o zaman yahudiler, Filistin'i para ödemeden alabilirler. Fakat ben sağ olduğum müddetçe bedenimin neşterle yarılması Filistin'in İmparatorluğu'mdan koparılmasından benim için daha kolay bir hadisedir. Bu imkansız bir şeydir. Ben daha sağ iken bedenimizin üzerinde otopsi yapılmasına asla müsaade edemem". o otopsi ancak o ölünce yapıldı,vatanın neşterlenmemiş parçası kalmadı başta filistin olmak üzere.şimdi böyle bir zata hangi akıl alçak diyebilir.kim mi? ancak bir akılsız.

 

bu topraklar ermeni yurdu olmaktan önce onun sayesinde kurtuldu.ama biz ne yaptık?hainlerle bir olduk kızıl sultan dedik ona.soruyorum şimdi kimmiş kızıl sultan vatanı uğruna tahtından olan mı,ona iftira atan mı?

o ki 300 milyon altılık bocumuzu öyle karışık bir ortamda 30 milyon altına indirmiştir.bugünkü Türkiye nin borcunu bu şartlar altında bile borç yiğidin kamçısıdır deyip dağ kadar yapanlar utansın.

onun değerini anlayanlar neler diyorlar bakın:

dünyada yüz gram akıl varsa bunun doksan gramı abdülhamidde,5 gramı bende kalan beş gramıda diğer dünya siyasilerindedir. PRENS BİSMARK

 

"Bana göre Sultan Abdülhamit, gelmiş geçmiş Osmanlı padişahları arasında en müstesna mevkiî işgâl edenlerden biridir... Eğer Sultan Abdülhamit Han olmasaydı, devleti akıllı idare etmeseydi, devlet çoktan yıkılmış olurdu...

 

"Sultan Abdülhamit Han düşürülmeseydi, birinci cihan savaşı çıkmayacaktı. Aksini farz etsek bile Sultan, Türkiye'yi tarafsız bırakacak ve hârpten sonra hiç yıpranmamış bir Türkiye, yıpranmış devletler arasında sivrilecekti..." İNGİLİZ KOR.AM. SİR HENRY WOODS

 

 

Ayrıca, Ali Rıza Bey Ittihad ve Terakkici olmakla beraber, bir ara Ittihadı Terakki'yi dağılmaktan kurtaran, II. Abdülhamit' in birinci düşmanlarından olmasına rağmen, daha sonra yayınlanan hatıratlarında: II Abdülhamit Han'a karşı haksızlık yapıldığını O'nun övgüye lâyık bir şahsiyet olduğunu yazmıştır.

 

Aynı durum Abdülhamit Han'ın devrilmesinde baş rol oynayan ve adları vatanperverlikle anılan Tal'at, Enver, Cemâl Paşalar içinde geçerlidir. Bu paşalar da Sultan'a haksızlık yapıldığı noktasında hemfikir olmuşlardır.

 

ŞİMDİ SORUYORUM KİMMİŞ ***** KİMMİŞ VATAN HAİNİ KİMMİŞ.ABDÜLHAMİD HAN GİBİ VATAN HAİNİNE CAN KURBAN.

ŞU UNUTULMAMALIÇÜRÜK İPLİĞE HÜLYA DİZENLERİN HÜLYALARI GERÇEK OLMAYACAK ÇÜNKÜ İPLİKLERİ KOPACAK...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Abdulhamith´in, Enver pasa arsivinde bulunan, kendi anilarini anlattigi hatira defteri, dinsel yayinevleri tarafindan bastirilmisti. Bulursaniz okumaniniz öneririm.

 

Kitaptan, cok kisa itiraf özeteri veriyorum.

1-Bursaya, uleme imamlar yüzünden bir sanayi nefise mektebi actiramadim.

2-Türkler miskin miskin cami duvarlarinda oturuyorlar.

3-Osmanlini 1,5 milyon memurunun icinde tek bir türk yok

4-Osmanlinin hazinedari bile yahudi

5-Osmanli topraklarinin padisah tapusu oldugu düsüncesini bu yahudi bana söylemisitir.

6-Istanbulu kurtarmak icin Kibris´i Ingilizlere verdigime kiziyorlar.

7-Hamidiye ordularini kürtlerden kurudum.Vahim olaylar yasandi.

8-Bergama tapinagini almanlara ben verdim.

9-ermeni olaylarinda gözlerimiz kapaliydi, ne yapildigini bilmiyorduk

10-Osmanli donanmasini kagithaneye kilitledim, ve oradan asla cikamadi gemiler

11-Istanbulun her yerine ingiliz karakollari, alman postaneleri acildi

12- Türk ordusu bunlarla beni sucladi, 36 yillik iktidardan sonra selanikte bir köske kapatti

13- Halifelikten azil mektubunu bana bir ermeni ile yolladilar.

14-Japonya ya 50 imam yolladim, islami teblig icin, japonlar; " busekilde tutmus oldugunuz islam yoluyla dünyada bir tane kurtulmus basarmis ülke gösterin, kafidir" dediler.

 

Iste bunlar, abdulhamidth beyin kendi itiraflarindan yalnizca bazilari.

 

konuyla ilgili daha fazla bilgilenmek isteyen, bu kitabi arayip bulabilir arkadaslar.

Böylece bir halihenin kendi agzindan hain olup oladigini, kizil mi mavi mi oldugunu kendiniz cözebilirsiniz.

 

Önemli not: ( ISTE ARKADASLAR, VAHDEDDHIN VE ABDHULMAITH GIBI INSANLARIN DÖNEMINDE YAPILAN TÜM YANLISILIKLAR; KATLIAMLAR, BASIRETSIZLIKLER; DAHA SONRA CUMHURRIYETE YAMANMAYA CALISILMISTIR, BU NEDENLE HILAFETE ZEVAL GELMESIN DIYE TARIHIMIZ SÜREKLI KASITLI VE YAN TUTARAK BIRE ÖGRETILMISTIR.)

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani canuğur ne kadar 2. Abdülhamit düşmanı adam varsa onların kitaplarını şiirlerini örnek gösteriyorsun kim takar o adamların dediklerini bende sana o zaman Mustafa müftüoğlu' nun yalan söyleyen tarih utansın adlı serilerini okumanı öneririm bir de objektifim dersin :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abdulhamith´in, Enver pasa arsivinde bulunan,  kendi anilarini anlattigi hatira defteri, dinsel yayinevleri tarafindan bastirilmisti. Bulursaniz okumaniniz öneririm.

 

Kitaptan, cok kisa itiraf özeteri veriyorum.

1-Bursaya, uleme imamlar yüzünden bir sanayi nefise mektebi actiramadim.

2-Türkler miskin miskin cami duvarlarinda oturuyorlar.

3-Osmanlini 1,5 milyon memurunun icinde tek bir türk yok

4-Osmanlinin hazinedari bile yahudi

5-Osmanli topraklarinin padisah tapusu oldugu düsüncesini bu yahudi bana söylemisitir.

6-Istanbulu kurtarmak icin Kibris´i Ingilizlere verdigime kiziyorlar.

7-Hamidiye ordularini kürtlerden kurudum.Vahim olaylar yasandi.

8-Bergama tapinagini almanlara ben verdim.

9-ermeni olaylarinda gözlerimiz kapaliydi, ne yapildigini bilmiyorduk

10-Osmanli donanmasini kagithaneye kilitledim, ve oradan asla cikamadi gemiler

11-Istanbulun her yerine ingiliz karakollari, alman postaneleri acildi

12- Türk ordusu bunlarla beni sucladi, 36 yillik iktidardan sonra selanikte bir köske kapatti

13- Halifelikten azil mektubunu bana bir ermeni ile yolladilar.

14-Japonya ya 50 imam yolladim, islami teblig icin, japonlar; " busekilde tutmus oldugunuz islam yoluyla dünyada bir tane kurtulmus basarmis ülke gösterin, kafidir" dediler.

 

Iste bunlar, abdulhamidth beyin kendi itiraflarindan yalnizca bazilari.

 

konuyla ilgili daha fazla bilgilenmek isteyen, bu kitabi arayip bulabilir arkadaslar.

Böylece bir halihenin kendi agzindan hain olup oladigini, kizil mi mavi mi oldugunu kendiniz cözebilirsiniz.

 

Önemli not: ( ISTE ARKADASLAR, VAHDEDDHIN VE ABDHULMAITH GIBI INSANLARIN DÖNEMINDE YAPILAN TÜM YANLISILIKLAR; KATLIAMLAR, BASIRETSIZLIKLER; DAHA SONRA CUMHURRIYETE YAMANMAYA CALISILMISTIR, BU NEDENLE HILAFETE ZEVAL GELMESIN DIYE TARIHIMIZ SÜREKLI KASITLI VE YAN TUTARAK BIRE ÖGRETILMISTIR.)

saygilar

14427[/snapback]

 

AbdulHamid sonrasından bahset biraz da...

 

Söylediklerin bir Padişahı kızıl yapmaya yetmiyor...

 

II.AbdulHamid Osmanlı hükümdarları arasında en önemlilerdendir...

 

O haldeki bir ülkeyi kaç sene ayakta tuttu sayın canuğur...

 

Esas sorumlulara gelince...

 

1876 darbesini araştır...

 

O zamana kadar, ne halde olursa olsun Osmanlı yine de büyük devletler arasındaydı...

 

AbdulHamid böyle bir rezaletin üstüne geldi...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abdülhamit dadiğimiz adam 19.yyın en büyük siyaset adanıydı.Eğer osmanlı 1920lere kadar dağılmadıysa bunu abdülhamite borçlu.Abdülhamit ki olası bir dünya savaşını görerek anılarına şöyle yazıyor'Dünya büyük çapta bir savaşın eşiğinde.Eğer ki biz bu savaşta iyi taraf belirlersek balkanlarda kaybedilen tüm yerleri geri alabiliriz.'Osmanlının 4.Murattan sonra gelen tek SULTANına kızıl yakıştırması çirkin kambur adam yakıştırmaları çirkefçedir.O adamdır ki Türk ü Türke kırdırmamak için tahtının yerine sürgünü seçmiş ulu bir HAKANdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abdulhamith´in, Enver pasa arsivinde bulunan,  kendi anilarini anlattigi hatira defteri, dinsel yayinevleri tarafindan bastirilmisti. Bulursaniz okumaniniz öneririm.

 

Kitaptan, cok kisa itiraf özeteri veriyorum.

1-Bursaya, uleme imamlar yüzünden bir sanayi nefise mektebi actiramadim.

2-Türkler miskin miskin cami duvarlarinda oturuyorlar.

3-Osmanlini 1,5 milyon memurunun icinde tek bir türk yok

4-Osmanlinin hazinedari bile yahudi

5-Osmanli topraklarinin padisah tapusu oldugu düsüncesini bu yahudi bana söylemisitir.

6-Istanbulu kurtarmak icin Kibris´i Ingilizlere verdigime kiziyorlar.

7-Hamidiye ordularini kürtlerden kurudum.Vahim olaylar yasandi.

8-Bergama tapinagini almanlara ben verdim.

9-ermeni olaylarinda gözlerimiz kapaliydi, ne yapildigini bilmiyorduk

10-Osmanli donanmasini kagithaneye kilitledim, ve oradan asla cikamadi gemiler

11-Istanbulun her yerine ingiliz karakollari, alman postaneleri acildi

12- Türk ordusu bunlarla beni sucladi, 36 yillik iktidardan sonra selanikte bir köske kapatti

13- Halifelikten azil mektubunu bana bir ermeni ile yolladilar.

14-Japonya ya 50 imam yolladim, islami teblig icin, japonlar; " busekilde tutmus oldugunuz islam yoluyla dünyada bir tane kurtulmus basarmis ülke gösterin, kafidir" dediler.

 

Iste bunlar, abdulhamidth beyin kendi itiraflarindan yalnizca bazilari.

 

konuyla ilgili daha fazla bilgilenmek isteyen, bu kitabi arayip bulabilir arkadaslar.

Böylece bir halihenin kendi agzindan hain olup oladigini, kizil mi mavi mi oldugunu kendiniz cözebilirsiniz.

 

Önemli not: ( ISTE ARKADASLAR, VAHDEDDHIN VE ABDHULMAITH GIBI INSANLARIN DÖNEMINDE YAPILAN TÜM YANLISILIKLAR; KATLIAMLAR, BASIRETSIZLIKLER; DAHA SONRA CUMHURRIYETE YAMANMAYA CALISILMISTIR, BU NEDENLE HILAFETE ZEVAL GELMESIN DIYE TARIHIMIZ SÜREKLI KASITLI VE YAN TUTARAK BIRE ÖGRETILMISTIR.)

saygilar

14427[/snapback]

 

Kitabın ismini verebilirmisin.. (varsa tabi)

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abdulhamith´in, Enver pasa arsivinde bulunan,  kendi anilarini anlattigi hatira defteri, dinsel yayinevleri tarafindan bastirilmisti. Bulursaniz okumaniniz öneririm.

 

Kitaptan, cok kisa itiraf özeteri veriyorum.

1-Bursaya, uleme imamlar yüzünden bir sanayi nefise mektebi actiramadim.

2-Türkler miskin miskin cami duvarlarinda oturuyorlar.

3-Osmanlini 1,5 milyon memurunun icinde tek bir türk yok

4-Osmanlinin hazinedari bile yahudi

5-Osmanli topraklarinin padisah tapusu oldugu düsüncesini bu yahudi bana söylemisitir.

6-Istanbulu kurtarmak icin Kibris´i Ingilizlere verdigime kiziyorlar.

7-Hamidiye ordularini kürtlerden kurudum.Vahim olaylar yasandi.

8-Bergama tapinagini almanlara ben verdim.

9-ermeni olaylarinda gözlerimiz kapaliydi, ne yapildigini bilmiyorduk

10-Osmanli donanmasini kagithaneye kilitledim, ve oradan asla cikamadi gemiler

11-Istanbulun her yerine ingiliz karakollari, alman postaneleri acildi

12- Türk ordusu bunlarla beni sucladi, 36 yillik iktidardan sonra selanikte bir köske kapatti

13- Halifelikten azil mektubunu bana bir ermeni ile yolladilar.

14-Japonya ya 50 imam yolladim, islami teblig icin, japonlar; " busekilde tutmus oldugunuz islam yoluyla dünyada bir tane kurtulmus basarmis ülke gösterin, kafidir" dediler.

 

Iste bunlar, abdulhamidth beyin kendi itiraflarindan yalnizca bazilari.

 

konuyla ilgili daha fazla bilgilenmek isteyen, bu kitabi arayip bulabilir arkadaslar.

Böylece bir halihenin kendi agzindan hain olup oladigini, kizil mi mavi mi oldugunu kendiniz cözebilirsiniz.

 

Önemli not: ( ISTE ARKADASLAR, VAHDEDDHIN VE ABDHULMAITH GIBI INSANLARIN DÖNEMINDE YAPILAN TÜM YANLISILIKLAR; KATLIAMLAR, BASIRETSIZLIKLER; DAHA SONRA CUMHURRIYETE YAMANMAYA CALISILMISTIR, BU NEDENLE HILAFETE ZEVAL GELMESIN DIYE TARIHIMIZ SÜREKLI KASITLI VE YAN TUTARAK BIRE ÖGRETILMISTIR.)

saygilar

14427[/snapback]

 

Kitabın ismini verebilirmisin.. (varsa tabi)

 

Saygılar..

14776[/snapback]

 

 

"Abdulhamit´in Anilari."

 

dinsel yayinevlerinden biri tarafindan basilmisitr.

Tamami kendi kaleminden baskiya alinmis. Birinin yorumu degildir.

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani canuğur ne kadar 2. Abdülhamit düşmanı adam varsa onların kitaplarını şiirlerini örnek gösteriyorsun kim takar o adamların dediklerini bende sana o zaman Mustafa müftüoğlu' nun yalan söyleyen tarih utansın adlı serilerini okumanı öneririm bir de objektifim dersin :)

14459[/snapback]

 

:D:D:D

Adam kendi yazmis :D hhooop alooo, foruma dönün arkadas, iki cift kötü söz görünce hemen kalavyeye saldirmayin, okuyun biraz, kim yazmis, ne demis, degil mi yaaa.

 

okumadiginiz nasil da belli oluyor.

Kim mi takar, yahu önyargi olur da bu kadar kati olur :D

 

Adam (sultan) kendini kötülemis demek, alemsiniz yahu, gercekten bir alem...

 

Kitap, sultanin kendi anilari, ve dinci yayinevleri tarafindan basilmis eski bir kitaptir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nerden bilecem kendisinin yazdığını...

 

Yazılanlara değil de faaliyetlere bakarsanız döneminin en büyük liderlerinden biri olduğunu görürsünüz...

 

O dönemde ülke nasıl daha kötüye gitmemiş, her şeye rağmen Filistin, Irak nasıl elde tutulmuş diye ABD liler bile araştırma yapıyor, adamlar bizim arşivlerimizi de inceliyor...

 

AbdulHamid in Filistin deki satışlara elinden geldiğince nasıl müdahale ettiği...

 

Yeri geldiğinde kendi parasıyla nasıl toprak satın aldıp Yahudilerin eline geçmesini engellediğini görün...

Tarih: Düzenleyen: ali0_1
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nerden bilecem kendisinin yazdığını...

 

Yazılanlara değil de faaliyetlere bakarsanız döneminin en büyük liderlerinden biri olduğunu görürsünüz...

 

O dönemde ülke nasıl daha kötüye gitmemiş, her şeye rağmen Filistin, Irak nasıl elde tutulmuş diye ABD liler bile araştırma yapıyor, adamlar bizim arşivlerimizi de  inceliyor...

 

AbdulHamid in Filistin deki satışlara elinden geldiğince nasıl müdahale ettiği...

 

Yeri geldiğinde kendi parasıyla nasıl toprak satın aldıp Yahudilerin eline geçmesini engellediğini görün...

15145[/snapback]

Sultanin en iyi adami enver pasaydi ve enverin külliyatinda kendi el yazmasi osmanlica olarak bulunuyor.

 

Bu anilari da osmanlica bilen ittihat ve ilahiyatci yayinevleri cevirtiyor.

 

Onlarin, bu konularda nasil koku aldigini tahmin edersiniz herhalde.???

 

Ben, ilgimi cektigi icin arkadastan aldim okudum ve geri verdim.

Okuyanlar da pek sasirmiyor.

Inancli arkadaslarim da, pek gözde büyütükmemesi gerektigi kanisindalar.

 

Ama Türk toplumunda bir yüceltme saplantisi var ki, gecmiste kim olursa olsun, hatalarini hemen yok edip, yüce bir makama oturtup, altinda eziliyoruz.

 

Adam (Sultan)kendi ülkesine 36 yilda bir okul actiramadigini itiraf ederse, avrupayi nasil ihya edecek?

 

Anilarin kanitlari osmanlinin son günlerinin aynisi oldugu halde, belgelere dahi inanmamak, bence cok ilginc bir psikoloji olmali.

 

cünkü o anilari ittihatcilar saklamis ve devsirmislerdir.

Her dönem Türkiye de cumhuriyetcilerin cok az oldugunu unutmamak gerek?

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O dönemde ülke nasıl daha kötüye gitmemiş, her şeye rağmen Filistin, Irak nasıl elde tutulmuş diye ABD liler bile araştırma yapıyor, adamlar bizim arşivlerimizi de inceliyor...

 

AbdulHamid in Filistin deki satışlara elinden geldiğince nasıl müdahale ettiği...

 

Yeri geldiğinde kendi parasıyla nasıl toprak satın aldıp Yahudilerin eline geçmesini engellediğini görün...

 

LÜTFEN...

 

Yiğidi öldürün hakkını verin...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O dönemde ülke nasıl daha kötüye gitmemiş, her şeye rağmen Filistin, Irak nasıl elde tutulmuş diye ABD liler bile araştırma yapıyor, adamlar bizim arşivlerimizi de inceliyor...

 

AbdulHamid in Filistin deki satışlara elinden geldiğince nasıl müdahale ettiği...

 

Yeri geldiğinde kendi parasıyla nasıl toprak satın aldıp Yahudilerin eline geçmesini engellediğini görün...

 

LÜTFEN...

 

Yiğidi öldürün hakkını verin...

 

:zorro:

15163[/snapback]

 

Ali Fuat pasa da, M.Kemal de Türklerin araplardan neler cektigini cok iyi biliyordu. Komuta kendinde oldugu dönem oralari oldukca da zorladigini biliyoruz.

iyi de yapmisimidir, bilemem :D

 

O dönemlerde, Atatürke bir mesaj ceker:

 

"Pasam bu adamlarin sirtindan sopayi eksik etmeyeceksin, tek disiplin budur, ben böyle bir millet-i cibiliyet hayatta görmedim.". :D

 

Bu aciklama yeterli sanirim.

lginc degil mi.

 

ABD arastiradursun, bizm ali fuat pasalarin yöntemlerini asla anlayamazlar :clover:

 

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.