Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aslında Evli Kalan Çiftlerin Yıl Boyunca Yapmaya Çalıştıkları 5 Eğlenceli Şey


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Aslında Evli Kalan Çiftlerin Yıl Boyunca Yapmaya Çalıştıkları 5 Eğlenceli Şey

AA1695dX.img?w=710&h=354&m=6

Sonsuza kadar süreceğini umarak evliliğe giriyoruz. Ama düğün günümüzde, evlilikte ve tüm zorluklarında yolumuzu bulmamıza yardımcı olacak bir kullanım kılavuzu, bir rehber kitap verilmiyor bize.

Sonuç olarak, birçok evlilik, eşler tarafından çok geç olana kadar fark edilmeden yavaş yavaş ölüyor!

Boşanmadan önce 20 yıllık evliydim. Geriye dönüp baktığımda, evliliğimi başıboş bırakmanın nihayetinde nasıl sona erdiğini çok net görüyorum.

Bu yüzden, deneyimlerimi ve hala evli olan arkadaşlarımın ve müşterilerimin deneyimlerini - nasıl evli kalacakları konusunda kazandıkları bilgeliği - paylaşmak istiyorum.

İşte evliliğinizi güçlü tutmak için yapabileceğiniz beş eğlenceli şey.

1. Evliliğinize bir check-up yaptırın.

10 yıldır mutlu bir evliliği olan bir müşterim var. Çok çok mutlu! Ona başarısının sırrını sorduğumda bana bunun, evliliklerinin sağlığını kontrol etmek için, tıpkı doktorlarına gittiklerinde yaptıkları gibi, evliliklerini yıllık olarak kontrol etmeleri nedeniyle olduğunu söyledi.

Bunu her Ocak ayında Noel süsleri kaldırıldıktan sonra şöminenin önünde Manhattan içkilerini yudumlarken yaparlar.

Check-up sırasında hangi soruları soruyorlar?

Onlar hala arkadaş mı?

Hayatları hala uyumlu mu?

Göz ardı edilen veya söylenmeyen herhangi bir hayal kırıklığı var mı?

Güçlü yönleri nelerdir? Zayıflıkları nelerdir?

En azından bir yıl daha evli kalmalılar mı?

Konuşma her zaman kolay değildir. Evlilik zordur ve kendinize bunun durumu hakkında zor sorular sormak zor olabilir, hatta belki de kaçınılması daha kolay olacak bir şey.

Ama müvekkilim buna değdiğini söylüyor. Check-up yaptırdıktan sonra kesinlikle daha mutlular ve gelecek yıl için umutlular.

Bu nedenle, eşinizle bir check-up yaptırın. Manhattan'ları veya sıcak çikolataları getirin. Yaptığına sevineceksin.

2. Birlikte uzaklaşın.

Biliyorum biliyorum. Her şeyden uzaklaşmak için kimin zamanı ya da parası var? Ya da belki bunu yapmaya herhangi bir ilgi.

Evli çiftler için hayat kaos olabilir. Çılgınca saatler çalışıyorlar ve haftanın yedi günü çocukları çeşitli etkinliklerine götürmek zorundalar. Yemek yemeleri, temizlik yapmaları, akrabaları ziyaret etmeleri ve uyumaları gerekiyor. Ah, zor uyku.

Tüm bunlardan tatile çıkmak, geri döndüklerinde işleri daha da zorlaştırır.

Yani, küçük başlayın. Karayipler'e kaçmanıza gerek yok (gerçi isterseniz bunu kesinlikle yapın) ama uzun bir hafta sonu için ikinizin de ziyaret etmek isteyeceği bir yere gitmek için bir plan yapın.

Banliyöde yaşıyorsanız, yakın bir şehir seçin. Veya şehirde yaşıyorsanız, şehir dışında yeni bir yer seçin. Sadece 72 saatliğine bile olsa kendin olabileceğin bir yer.

Arkadaşlarım ve ben, kaçmak istediğimizde birbirimizin çocuklarını alacağımıza dair bir anlaşmamız vardı. Arkadaşım uzaktayken daha fazla stres katabilirdi ama uzun hafta sonumuz için kaçma zamanımızın geleceğini biliyordum.

Ve birlikte geçirdiğiniz uzun hafta sonlarında neler olabilir? Gerçekten eğlenebilir misin? İlk tanıştığınızda yaptığınız şeyleri yapabilir misiniz? Aslında şipşak olmayan bir seks yapabilir miydin? Sabah 6'da uyanmak zorunda kalmayacağınızı bildiğiniz için bir yerine iki içki içebilir miydiniz?

Uzakta geçireceğiniz uzun bir hafta sonunda eş ve ebeveyn değil, sevgili olun.

3. Ayrı kaçış.

Evliliğin sorunlarından biri, eşlerimize o kadar aşina hale gelmemiz ki bazen onları doğal karşılıyoruz.

Her sabah masada kahve içiyorlar. Her gece onlar horlarken biz uyumaya çalışıyoruz. Günler gelip geçiyor, bu yüzden birbirimizi fark etmemeye başlıyoruz.

Daha da kötüsü, bir evlilikte ne kadar çok zaman geçirirsek kendimizle olan bağlantımızı o kadar çok kaybettiğimiz zamanlar vardır.

Boşanmanın en iyi yanının kendim olabilmem, yapmak istediğim şeyleri yapabilmem olduğunu biliyorum. Bu beni çok mutlu etti ve artık yeniden bir ilişkim olduğuna göre, kim olduğumla bağımı koparmamaya kararlıyım.

Neyse ki, boşanmadan kendinizle yeniden bağlantı kurabilirsiniz! Vay!

Nasıl? Eşiniz olmadan bir seyahate çıkarak.

Tek başına ya da bir arkadaşınla yapmayı sevdiğin şeyleri yapabilirsin. Belki şehirde alışveriş yapmak, Peru'da bir dağda yürüyüş yapmak, bir kaplıcada rahatlamak veya kız kardeşinizi ziyaret etmek ve onunla oynamak.

Kısa bir an için hayatınızdan uzaklaşıp kendinize zaman ayırabilirsiniz.

Ve eşinizin yokluğunuzu fark edeceğinin garantisini verebilirim. Döndüğünüzde, sizi hafife almıyorlar. Masada tek başlarına kahve içmenin nasıl bir şey olduğunu bilecekler ve hayatlarındaki varlığınıza karşı artan bir takdirleri olacak.

Ve kendinize zaman ayırmanız size mutluluk ve neşe getirecek ve mutlu bir eş, mutlu bir evliliğe yol açacaktır.

4. Küçük şeyleri kutlayın.

Tamam, dürüst ol, evliliğin boyunca küçük şeyleri kutlamak bir kenara mı atıldı?

Hayat durup özel bir şeyi, farklı bir şeyi tanımak için çok mu meşgul?

Biliyorum, ben evliyken ve hayat telaşlıyken, küçük şeyler çoğu zaman fark edilmeden gelip giderdi.

Doğum günleri ve yıldönümleri ve Anneler ve Babalar Günü ve Paskalya ve Cadılar Bayramı ve Groundhog Günü. Hepsi göz ardı edildi.

Bu şeylerin o kadar da önemli görünmediğini ve hatta bazen Hallmark tatilleri gibi hissettirdiğini biliyorum. Ama gerçek şu ki, bu şeyleri durdurmak ve kutlamak, evliliğinizi güçlü tutmak için 2023'te yapılacak eğlenceli şeylerden biri.

Neden? Niye? Çünkü evliliği güçlü tutan küçük şeylerdir, birisine sevildiğini hissettiren küçük şeyler, paylaşıldığında insanları hoş bir şekilde birbirine bağlayabilen küçük şeyler.

İlişkinizin başlangıcını düşünün. Yıldönümleri fark edilmeden gelip geçti mi? Doğum günleri kartsız mı hediyesiz mi geçti? Cadılar Bayramı yılın başka bir günü müydü?

Ya da yıldönümleri küçük de olsa tanındı mı? Doğum günleri özel bir şey içeriyor muydu - yatakta kahvaltı mı yoksa sevgi dolu bir kart mı? Yılın diğer gecelerinden çok farklı olan Hallow's Eve'in ürkütücülüğünden zevk aldınız mı?

Ve o zamanlar aşk ve bağlantı zamanları mıydı?

Bir müşterimin evlilik yıldönümlerinde kocasından hiçbir şey almadığını biliyorum. Çoğu zaman o gün kendisinde unuttu. Ve bu ona nasıl hissettirdi? Fark edilmeden ve sevilmeden.

Bu neden oldu? Çünkü o kadar uzun süredir birlikte olduklarını ve yıldönümlerini tanımanın artık önemli olmadığını anlamıştı. Onu sevdiğini biliyordu ve ona bunu hatırlatmak için hiçbir şey yapmasına gerek yoktu.

Yıllar boyunca bu kutlanmayan olaylar, kendisini görmezden gelinmiş ve takdir edilmemiş hissetmesine neden oldu. Ve görmezden gelinen her olayda kocasını daha da az sevdiğini fark etti.

Her zaman küçük şeyleri duraklatın ve kutlayın - yaşamlarınızda hafife alabileceğiniz küçük geçiş törenleri.

5. Aşk hikayenizi yeniden anlatın.

Bu, yapmayı en sevdiğim şeylerden biri - erkek arkadaşımla nasıl tanıştığımızın ve nasıl aşık olduğumuzun hikayesini yeniden anlatmak. Neden? Niye? Çünkü o zamanlar çok büyülü zamanlardı.

Şimdi ilişkimizin 5. yılındayız ve hala çok eğlenirken, romantizm genellikle arka planda kalıyor. Ve bu yüzden, bazen, genellikle bir cin tonikten sonra hikayemizi yeniden anlatırım.

Yaklaşık ilk kez onu gördüm ve o anda ve orada nasıl bildiğimi ve sonra odadan nasıl çıkıp 4 ay boyunca onu düşünmediğimi gördüm. Eskimiş kamyonetini ilk gördüğümde nasıl daha güzel bir arabası olup olmadığını nasıl merak ettiğim hakkında. Nasıl arkadaş olmayı kabul ettiğimiz ve sonra beni öptüğü hakkında. Birlikte taşındığımız ve bir köpekle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu öğrendiği gün hakkında. (İyiydi!)

Ve ister inanın ister inanmayın, erkek olsa bile onu seviyor. Hikayemizi duymayı ve başlangıcı hatırlamayı, çıktığımız maceraları, gece geç saatlerde yapılan sohbetleri, yaptığımız tüm eğlenceli seksi ve gerçekten sevilme hissini hatırlamayı seviyor. O zamanlar büyüleyiciydi ve onları hatırlamak bizi yakınlaştırıyor ve bunca yıldan sonra neden hala birlikte olduğumuzu hatırlatıyor!

Al işte ozaman, buyur. Evliliğinizi güçlü tutmak için 2023'te yapılacak beş eğlenceli şey.

Umarım bu eğlenceli şeyleri eşinizle yapma fikri size umut verir. Evliliğinize bir kontrol yaptırmak gözünüzü korkutabilir ama nihayetinde buna değer. Birlikte ve ayrı kalmanın, sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir şey olduğunu ve küçük şeyleri kutlamanın canlandırıcı bile olabileceğini.

Ve evliliğinizi güçlü tutmak için bunları yaparak 2024'te anlatacak daha çok aşk hikayeniz olacağını görüyor musunuz?

Bunu yapabilirsiniz! Evliliğinizi güçlü ve sağlıklı tutabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, biraz eğlenmek ve sizi en başta bir araya getiren her şeyle yeniden bağlantı kurmak için zaman ayırmak!

Kaynak: YourTango

candles-1645551.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.