Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim insanları, teşhisten dokuz yıl önce demans belirtilerini nasıl tespit edeceklerini ortaya koyuyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim insanları, teşhisten dokuz yıl önce demans belirtilerini nasıl tespit edeceklerini ortaya koyuyor

Yeni bir çalışma, demans belirtilerini teşhisten dokuz yıl öncesine kadar tespit etmenin mümkün olabileceğini buldu.

Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association'da yayınlanan bulgular, gelecekteki risk altındaki hastaların, demansla ilişkili hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için erken müdahalelerden fayda sağlayabilecek kişilerin belirlenmesine yardımcı olmak için taranabileceği anlamına geliyor.

Ayrıca yeni tedaviler için klinik denemelere uygun olanların seçilmesine yardımcı olabilirler.

Cambridge Üniversitesi'nde genç bir doktor olan çalışma yazarı Nol Swaddiwudhipong, "Hastaların geçmişlerine baktığımızda, semptomları bir tanıya yol açacak kadar belirgin hale gelmeden birkaç yıl önce bazı bilişsel bozulmalar gösterdiklerini açıkça gördük" dedi.

"Bozulmalar genellikle belirsizdi, ancak bilişin çeşitli yönlerinde. Bu, en büyük risk altında olan kişileri - örneğin 50 yaşın üzerindeki veya yüksek tansiyonu olan veya yeterince egzersiz yapmayanları - tarayabilmemize ve risklerini azaltmalarına yardımcı olmak için daha erken bir aşamada müdahale edebilmemize yönelik bir adımdır. ”

Araştırma için araştırmacılar, Birleşik Krallık Biobank veri tabanından alınan verileri analiz ettiler ve hastaların bunama geliştirebileceğinin erken belirtilerinden ikisi olarak noktasal problem çözme ve sayı hatırlamayı belirlediler.

Yine Cambridge Üniversitesi'nden kıdemli yazar Dr Tim Rittman şunları söyledi: "İnsanlar, örneğin sayıları hatırlamakta iyi değillerse, gereksiz yere endişelenmemeliler.

"Bazı sağlıklı kişiler bile doğal olarak akranlarından daha iyi veya daha kötü puan alacak. Ancak hafızasının veya hatırlamasının kötüleştiğine dair endişeleri veya farkları olan herkesi GP'leriyle konuşmaya teşvik ediyoruz."

Birleşik Krallık Biobank verilerinden Alzheimer geliştirmeye devam eden kişiler, problem çözme görevleri, tepki süreleri, sayı listelerini hatırlama, ileriye dönük hafıza (daha sonra bir şeyler yapmayı hatırlama yeteneğimiz) ve eşleme söz konusu olduğunda sağlıklı bireylerle karşılaştırıldığında daha düşük puan aldı. eşleştirme.

Araştırmacılar, bu durumun frontotemporal demans olarak bilinen daha nadir bir bunama türü geliştiren insanlar için de geçerli olduğunu buldu.

AA15ig1C.img?w=768&h=576&m=6

Araştırmaya göre, Alzheimer geliştirmeye devam eden kişilerin önceki 12 ay içinde düşme olasılığı sağlıklı yetişkinlerden daha yüksekti.

Alzheimer's Research UK'de politika başkanı olan David Thomas şunları söyledi: "Demansa neden olan hastalıkların seyrini etkilemek için en iyi şansın, en erken aşamalarında müdahale etmekten geçtiği giderek daha açık hale geliyor.

"Sağlık hizmetleri, bu çalışmada ima edilenler gibi, semptomlar farkedilmeden önce meydana gelen beyin fonksiyonlarındaki değişiklikleri tespit etmek için gereken testleri rutin olarak sunmuyor.

"Aslında, NHS şu anda bunama ile yaşayan insanlar için erken ve doğru teşhisi garanti edemiyor - bunama ile yaşayan 65 yaşın üzerindeki insanların üçte birinden fazlasına teşhis konulamıyor.

Şunu ekledi: "NHS hizmetlerinin, teşhis ve erken teşhisin önemine dair artan anlayışımızı yansıtması artık her zamankinden daha önemli.

"Demansı olan kişilerin, tedavi veya risk azaltma müdahalelerinin etkili olma ihtimalinin en yüksek olduğu bir zamanda çatlaklardan düşmemelerini sağlamalıyız."

Kaynak: The Independent

man-2546107.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.