Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Evli Erkekler Neden Flört Eder? Bunun için 6 Sebep ama cinsel ilişki bunlardan biri değil


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Evli Erkekler Neden Flört Eder? Bunun için 6 Sebep ama cinsel ilişki bunlardan biri değil

Birçok erkek flört eder. Bazıları flört eden evli erkekler. Bu bir gerçek. Ama evli erkekler söz konusu olduğunda flört tam olarak nedir? Ve neden oluyor? Flört aldatmak mı? Yanlış mı?

AA161DDG.img?w=500&h=320&m=6&x=228&y=90&

Forgewell Solutions'ta lisanslı bir evlilik ve aile terapisti olan Cassandra Len, "Bazı çiftler, ilişkilerinde kendi kimliklerini ve gizemlerini korumanın bir yolu olarak flört etmeyi kullandıkları harika iletişim becerilerine ve güvene sahiptir" diye açıklıyor. "Bir erkek partnerini derinden sevebilir ve onunla ilgilenebilir, ancak partneri onlara karşı güvendedir. Çapkın bir etkileşimde, heyecan ve ego patlaması yaratan bir bilinmezlik düzeyi vardır.”

Flört etme hakkında Sex Roles'da yayınlanan araştırma daha fazla bağlam ekler ve hem erkekler hem de kadınlar için geçerlidir. Araştırmaya göre, erkekler altı ana nedenden dolayı flört ediyor: seks yapmak, bir ilişkide olmanın nasıl bir şey olduğunu keşfetmek, bir ilişkiyi güçlendirmek, bir şeyler elde etmeye çalışmak, özsaygıyı artırmak ve pekala, eğlenmek. Ne bir seçenek büfesi.

Flört etme motivasyonları çok çeşitli olduğu için terapistler ve psikologlar, davranışın hem erkekler hem de partnerleri tarafından daha geniş bir psikolojik ve sosyal bağlamda anlaşılmasını tavsiye ediyor. Bir kocanın partnerine "Ben de barmenle flört ediyordum..." diye başlayan bir hikaye anlatması tuhaf gelse de, duygusal ihtiyaçların dürüst bir şekilde tartışılmasından elde edilecek doğrulukta bir miktar erdem ve bir miktar yakınlık vardır.

İlişki koçu Carlos Xuma, erkeklerin arzulanan hissetme ihtiyaçları veya bunu bırakma becerileri açısından kadınlardan farklı olmadığını ekliyor. Ancak bunu bir adım daha ileri götürerek bunun bir erkek için sadece sağlıklı değil, belki de hayati önem taşıdığını öne sürüyor. "Partneri kendini ne kadar güvensiz hisseder ve bu doğal ihtiyaçla ne kadar mücadele ederse, bir erkek ilişkide o kadar kısıtlı hissedecektir" diyor. "Bir erkeğin erkeklik ve erkeklik duygusunun en yanlış anlaşılan faktörlerinden biri, kendini pazarlanabilir hissetme yeteneğidir."

Tabii ki, her çift ve her uzman bu konuda hemfikir değil. Evlilik ve aile terapisti Meredith Silverman, "Burada tartışmalı bir tavır sergiliyor olabilirim ama mutlu evli erkekler flört etmez" diyor. Silverman'a göre flört, ilişkinin bazı yönlerinden memnun olmamanın bir belirtisidir. "Flört etmekten ne kazanıyorsa, karısıyla bunu daha fazla hissetmek istemek konusunda konuşması gerekiyor," diye uyarıyor.

Söylemlerine rağmen, Silverman ve Xuma'yı ayıran şeyin aslında flört kavramı hakkında öznel olan ve genel aptallıkla karıştırılan temel bir anlaşmazlık olması oldukça olasıdır. Araştırmalar, çoğu erkeğin kadınların kendilerine ne kadar çekici geldiğini abarttığını gösteriyor. Öte yandan, kadınlar bazen erkeklerin ilgisinin doğasını teşhis etmekte zorlanırlar.

İlişki koçu Christine Baumgartner, "Bazen kadınların, mutlu evli erkekleri kendileriyle hiç flört etmedikleri halde flört ediyormuş gibi algıladıklarını gördüm" diyor.

Tüm uzmanların hemfikir olduğu tek şey, flört etmenin, bağlı ilişkilerin temellerini tehlikeye atabilecek duygusal açıdan dürüst olmayan davranışlara yol açabileceğidir. Len bu süreci "etkisiz takipçi-uzaklaştırıcı döngüsü" olarak adlandırır. İlişkilerde, taraflar kendilerini güvende ve istikrarlı hissetmek için belirli bir alana ihtiyaç duyarlar. Ancak bir kişi diğerinin peşine düşerse, o kişi biraz mesafe koymak zorunda kalabilir ve bunu başkalarıyla flört ederek yapabilir. Risk, bu davranışın geri dönüşü olmayan bir noktaya kadar ilerleyebilmesidir.

Neyse ki, kişinin kendi flört etme alışkanlıklarını anlaması oldukça kolaydır. Partnerinizle çapkın olmaya devam ediyorsanız ve başkalarıyla güvensizliklerini kışkırtacak veya onları üzecek ölçüde flört etmiyorsanız ve dahil olan herkese (kendiniz dahil) karşı dürüst oluyorsanız, eşinizle aynı nedenlerle flört ediyorsunuz demektir. muhtemelen yapar. Çünkü yapabilirsin.

Xuma, "Aslında, bir erkeğin bunu yapacak güveni ve kısıtlamayı hissetmesi sağlıklı bir ilişkinin işaretidir" diyor.

Kaynak: Fatherly

pigeons-413073.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.