Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Binary olmayan DDR5 bellek, zincir işletmeler için oyunun kurallarını değiştirebilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Binary olmayan DDR5 bellek, zincir işletmeler için oyunun kurallarını değiştirebilir

İkili olmayan DDR5 RAM'e uzun zamandır beklenen geçiş, daha fazla esneklik ve maliyet etkinliğine odaklanma ile mevcut standarda göre önemli bir gelişme sunarak nihayet piyasaya çıkıyor.

AA15VKSR.img?w=768&h=432&m=6

İkili olmayan DDR5 RAM'in en önemli avantajlarından biri, alışkın olduğumuz mevcut ikiye katlama biçiminin aksine, ikiye katlama yeteneğidir.

Şu anda, RAM'in 16 GB'tan 32 GB'a ve ardından bir kez daha 64 GB'a çıkmasını bekliyoruz. Örneğin, ikili olmayan DDR5 RAM, 24 GB ve 48 GB'a da izin verecektir.

İkili olmayan DDR5 bellek

İkili olmayan DDR5 RAM'in artan esnekliği, cihazların daha karmaşık görevleri maliyeti önemli ölçüde artırmadan yürütmesine izin vereceği için memnuniyetle karşılanacak bir gelişme olacaktır: yarım adımlar neredeyse kesinlikle iki kat satın almaktan daha ucuz olacaktır.

İkili olmayan DDR5 RAM'in piyasaya sürülmesi, bellek teknolojisinin geliştirilmesinde ileriye doğru büyük bir adımı temsil ettiğinden, hem teknoloji meraklıları hem de iş kullanıcıları tarafından merakla bekleniyordu.

Birçoğu, ikili olmayan DDR5 RAM'in dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve sunucular dahil olmak üzere çok çeşitli aygıtlar için yeni standart olacağına inanıyor.

İkili olmayan DDR5 RAM'in geliştirilmiş performansına ve kapasitesine ek olarak, DDR4'ten daha enerji verimli olması da bekleniyor. Bu, daha az güç kullanan ve daha az ısı üreten, daha uzun pil ömrü ve daha iyi güvenilirlik sağlayan cihazlar oluşturmalarına olanak tanıyacağından, cihaz üreticileri için memnuniyetle karşılanacak bir değişiklik olacaktır.

Genel olarak, ikili olmayan DDR5 RAM'in piyasaya sürülmesi, teknoloji endüstrisinde önemli bir dönüm noktasıdır ve cihazların tasarlanma ve kullanılma şekli üzerinde önemli bir etkiye sahip olması beklenmektedir. İşletmeler birçok avantajından yararlanmaya çalıştıkça, önümüzdeki yıllarda yeni bellek teknolojisini benimseyen geniş bir cihaz yelpazesi görmemiz muhtemeldir.

Kaynak: TechRadar

chips-20072.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.