Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 SİSTiN GIRZINIŞ Malzemeler:yarım kilo buğday unu, 1 büyük soğan,1 orta boy patates,1 yemek kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,aldığı kadar su, isteğe göre tuz Yapılışı; 1- Un, su ve tuz ile sertçe bir hamur tutulur. 2- İnce bir yufka açılır, biraz bekletilir, elle küçük parçalar koparılır. 3- Patates küçük küçük doğranır ve kaynayan suda önce pişirilir. 4- Kaynayan su da bu kez hamur parçacıkları pişirilir ve suluca bırakılır. 5- İnce kıyılmış soğan, yağla pembeleştirilir. 6- Yağ, soğana patatesler, salça, biber ve nane konur ve bu karışım hamurların üzerine gezdirilir., servis yapılır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir şevval Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 bu yöresel bir yemekmidir sevgiler Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 evet bir çerkes yemeği Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 biz de bu yemeği birz daha farklı yapalar -ki adı da farklı-, patatesi haşlayıp hamur un için koyupsuya atıyolar vs..ama harika olur...bu arada lalalaa Adige misin evet Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2005 değişik bi tat..... ama ben çerkez tavuğundan yanayım... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 değişik bi tat..... ama ben çerkez tavuğundan yanayım... onunda tarifini yazdım tavuk yemeklerine Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.