Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk Twitter'ı Satın Aldı - Bununla İlgili Bütün Haberler Buraya


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk, ani duyuruyla Twitter'ın başka bir bölümünün içini daha boşalttı

San Francisco, California - Eski bir çalışana göre, Elon Musk Pazartesi günü platformun Güven ve Güvenlik Konseyi'ni aniden feshettikten sonra Twitter'ın kontrolleri ve dengeleri ortadan kalktı.

AA15dSkW.img?w=768&h=512&m=6&x=376&y=3&s

Konsey, bağımsız uzmanların yanı sıra platformda taciz ve istismara yardımcı olmak için 2016 yılında kurulan sivil ve insan hakları kuruluşlarından oluşan bir danışma grubuydu.

Ancak birden fazla rapora göre, Twitter'ın yeni liderliğiyle görüşmesi gereken gün üyeler, yalnızca toplantı yapılmayacağını değil, aynı zamanda hizmetlerine artık ihtiyaç olmadığını bildiren bir e-posta aldı.

NBC, e-postada "Twitter yeni bir aşamaya geçerken, ürün ve politika geliştirme çalışmalarımıza dış içgörüleri en iyi nasıl dahil edebileceğimizi yeniden değerlendiriyoruz" dedi. "Bu sürecin bir parçası olarak, Güven ve Güvenlik Konseyi'nin bunu yapacak en iyi yapı olmadığına karar verdik."

Hareket, Musk'ın geçen haftayı Twitter'ın çocukları web sitesinde yayınlanan müstehcen materyallerden koruma konusundaki geçmişteki başarısızlığını alenen yakarak geçirmesinden sonra geldi.

Tesla CEO'su, Kasım ayında istifa eden ve tehdit bombardımanına tutulduktan sonra evinden kaçmak zorunda kaldığı bildirilen eski Trust and Safety başkanı Yoel Roth hakkında bir yığın kışkırtıcı tweet atmıştı.

Elon Musk, içerik moderasyonunun tek başına sorumluluğunu üstleniyor
Güven ve Güvenlik Konseyi yalnızca tavsiyelerde bulunma yetkisine sahipti ve politikaları uygulamaktan sorumlu değildi.

Yine de, eski Twitter çalışanı Patricia Cartes'in Associated Press'e söylediği gibi, platformun küresel etkisini anlamasına ve içerik denetleme konusunda buna göre hareket etmesine yardımcı oldu.

Görünüşe göre bu kararlar artık yalnızca Elon Musk'ın elinde. Giderek artan düzensiz ve agresif çevrimiçi davranışı göz önüne alındığında, ölçülü olmak yetersiz olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 174
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    175

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Elon Musk'ın Twitter ofislerinde kira ödemeyi bıraktığı ve personele ödeme yapmamasını söylediği bildirildi.

New York Times'ın Çarşamba günü bildirdiğine göre, Tesla CEO'su ofislerinde kira ödemeyi durdurduğu ve çalışanlarına satıcılara ödeme yapmamalarını söylediği için Elon Musk, Ekim ayında 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'da bazı yasal savaşlara hazırlanıyor gibi görünüyor. .

AA15gLSd.img?w=768&h=384&m=6&x=404&y=165

Musk, şirket içi konuşmalara aşina olan kişilere atıfta bulunarak, Twitter'ın hukuk departmanını da yeniledi, devraldığı hafta yapılan özel charter uçuşları için 197.725 dolarlık fatura ödemeyi reddetti ve başından beri işten çıkarılan binlerce kişiye kıdem tazminatı ödemeyi reddetmeyi düşünüyor. anlaşma, Times bildirdi.

Times'ın geçen Cuma günü gönderdiği dahili bir e-postaya göre Musk, çalışanları medyaya konuşmaları veya "şirketin çıkarlarına aykırı hareket etmeleri" halinde dava açmakla tehdit etti.

Musk, anlaşmasını tamamlar tamamlamaz sosyal medya platformunda maliyetleri düşürmeye başladı. İlk haftasında, bir istifa dalgasıyla sarsıldı, toplu işten çıkarmalar uyguladı ve belirli hesaplarda askıya alma işlemlerini geri aldı. Reklamverenler, şirketle bağlarını keserek yanıt verdi.

Musk, Times'ın yorum talebine yanıt vermedi. MarketWatch ayrıca Musk'a ulaştı.

Milyarder, Ekim ayında baş hukuk görevlisini ve davalar için genel danışmanı kovduktan sonra Twitter'da hukuk ve politika konularını yönetmek üzere atadığı kişisel avukatı Alex Spiro ile de yollarını ayırmış görünüyor.

Kararı bilen altı kişinin Times'a göre, 2019'da Musk'a açtığı hakaret davasında başarılı bir şekilde savunan Spiro, artık şirkette çalışmıyor. Musk'ın Spiro'nun Twitter genel hukuk danışmanı yardımcısı James A. Baker'ı görevinde tutma çağrısı da dahil olmak üzere bazı kararlarından memnun olmadığını söylediler. Baker, Mayıs 2018'e kadar FBI baş danışmanıydı ve 2020'de Twitter'a katıldı.

Musk geçen hafta, Twitter'ın Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarıyla ilgili 2020 New York Post haberine erişimi sınırlama kararıyla ilgili dahili iletişimleri incelemekten sorumlu olduğunu öğrendikten sonra Baker'ı işine son verdiğini söyledi. Musk, o zamandan beri, eski yöneticilerin karar verme sürecini itibarsızlaştırmak için bu dosyaları bir grup gazeteciye verdi.

Pazartesi günü Twitter, medeni haklar ve çocuk güvenliğine odaklanmak için 2016 yılında oluşturulan bir danışma grubu olan güven ve güvenlik konseyini dağıttı.

Bu arada Tesla hissesi, Twitter'ın Musk için yarattığı dikkat dağıtma düzeyiyle ilgili endişelerden sert bir şekilde etkilendi ve Salı gününü iki yılın en düşük seviyesinden kapattı. Hisse sene başından bu yana %54 düştü ve ay başından bu yana %17 düştü. S&P 500, Aralık ayında şu ana kadar %1,5 düştü.

Musk'ın itibarı, bazen tuhaf tweet'ler göndermeye ve bu haftanın başlarında, Başkan Joe Biden'ın baş medya danışmanı Dr. Anthony Fauci de dahil olmak üzere başkalarıyla alay etmeye devam ettiği için de darbe aldı.

Kaynak: MatketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ne demokrasi ama: Elon Musk özel uçağını takip eden Twitter hesabı askıya alındıktan sonra eski durumuna getirildi

Çarşamba günü Twitter, CEO Elon Musk'ın akşam eski durumuna getirilen jetini izleyen hesap da dahil olmak üzere özel uçakların konumlarını izleyen hesapları askıya aldı. daha sonra yeniden açıldı...

AA15hkF1.img?w=768&h=512&m=6&x=377&y=218

Musk, hesapların Twitter'ın "doxxing" kurallarını ihlal ettiğini, yani kamuya açık olmayan kişisel bilgileri ifşa ettiklerini tweetledi.

Yarım milyondan fazla takipçi toplayan @ElonJet hesabı, Çarşamba sabahı belirsiz Twitter kurallarını ihlal ettiği için askıya alınmış olarak listelendi. Günün ilerleyen saatlerinde Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un jetlerini takip eden Twitter hesapları da askıya alındı.

Musk izleme hesabı, Florida'da bir üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki Jack Sweeney tarafından oluşturuldu. Sweeney'nin kişisel Twitter hesabı da Çarşamba günü askıya alındı.

Sweeney, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Newsweek'e, verilerin gerçek zamanlı olmadığını belirterek hesabı bir güvenlik tehdidi olarak görmediğini söylemişti.

Sweeney, askıya alınmadan önce Çarşamba günü erken saatlerde tweet attı, "Görünüşe göre @ElonJet askıya alınmış," dedi.

Geçen ay Musk, @ElonJet hesabının kendi güvenliği pahasına da olsa devam etmesine izin vereceğini söyledi.

Twitter'ın insanlar hakkında halka açık olmayan bilgilerin paylaşılmasına karşı bir politikası var, ancak sayfanın İnternet Arşivi'nin "Wayback Machine" tarafından kaydedilen sürümlerine göre, politika sayfanın daha yakın zamanda güncellendiği Çarşamba gününden önce "canlı" bilgiler hakkında hiçbir şey söylemedi.

Twitter ayrıca kurallarını, "seyahat rotalarına, gerçek fiziksel konuma veya bir kişinin konumunu ortaya çıkaracak diğer tanımlayıcı bilgilere" bağlantı vermeyi "özel bilgi ve medya politikasını" ihlal edecek şekilde güncelledi.

@ElonJet hesabı, askıya alınmasına dikkat çekildikten sonra Çarşamba akşamı eski durumuna getirildi. Musk'ın jetini takip eden Sweeney tarafından oluşturulan, Instagram ve Telegram'dakiler de dahil olmak üzere diğer sosyal medya hesapları aktif kaldı.

Twitter Güvenlik hesabı, Çarşamba akşamı politikadaki değişiklikleri ele aldı ve "artan fiziksel zarar riski" nedeniyle diğer kişilerin canlı konumlarındaki gönderileri yasaklama kararı aldığını belirtti.

Twitter'da "Kendi canlı konumunuzu yine de Twitter'da paylaşabilirsiniz. Başka birinin geçmiş (aynı güne ait olmayan) konum bilgilerini paylaşan Tweetler de bu politika tarafından yasaklanmamıştır" dedi.

Özel alıcılar, uçak uçuş halindeyken bir uçağın Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü adresini izleyebilir. Bu tür alıcıların kullanıcılarından oluşan bir topluluk, dünya çapındaki uçakları izlemek için oluşturulmuştur.

Sweeney, CNBC'ye Twitter hesabını Haziran 2020'de başlattığını çünkü Musk'ın iş dünyasının patronu Tesla ve SpaceX şirketlerindeki çalışmalarının hayranı olduğunu söyledi.

Sweeney, "Şimdi bile hayalimdeki araba kesinlikle bir Tesla," dedi.

Ayrıca CNBC'ye, Musk'ın daha önce bir güvenlik riski olduğu için hesabı kapatması için kendisine 5.000 $ ödemeyi teklif ettiğini söyledi.

Sweeney, "Sonunda, ondan gelen son mesaj 'Bunu kaldırmak doğru gelmiyor' oldu" dedi.

Musk, Twitter'ı Ekim ayında 44 milyar dolara satın aldığından bu yana, Q-anon hareketi ve diğer aşırı sağcı hesaplarla bağlantılı hesapların eski durumuna getirilmesi de dahil olmak üzere, ifade özgürlüğü taahhüdünü dile getirmesine rağmen. Yine de dahili olarak, politikalarına yönelik eleştirileri şirketten uzaklaştırdı.

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Twitter Elon Musk yönetimi altında inanılmaz özgür olmaya başladı öyle ki Twitter, Elon Musk ve şirketini takip eden gazetecileri askıya aldı... Ne özgür kuşmuş be

Twitter, Perşembe akşamı şirketi ve Elon Musk'ı takip eden birkaç yüksek profilli gazeteciyi askıya aldı. Bazı mesajlar, hesapların "kalıcı olarak askıya alındığını" belirtiyordu.

AA15kR28.img?w=768&h=531&m=6&x=386&y=272

Askıya almalar, Twitter'ın Elon Musk'a ait olan da dahil olmak üzere özel jetleri takip eden hesaplarla ilgili politikalarını değiştirmesinden bir gün sonra geldi.

The New York Times'tan Ryan Mac, CNN'den Donie O'Sullivan, The Washington Post'tan Drew Harwell, Mashable'dan Matt Binder, The Intercept'ten Micah Lee, Voice of America'dan Steve Herman ve bağımsız gazeteciler Aaron Rupar, Keith Olbermann'ın hesapları ve Tony Webster, Perşembe akşamı itibariyle askıya alınmıştı.

Twitter alternatifi olarak faturalandırılan bir platform olan Mastodon'un Twitter hesabı da Perşembe akşamı erken saatlerde askıya alındı. NBC News muhabirleri tarafından işletilen Twitter hesapları, Mastodon sayfalarına herhangi bir bağlantı tweetleyemedi. Ancak Mastodon, Twitter'da trend oldu.

Musk, risk sermayesi şirketi Founders Fund'ın başkan yardımcısı Mike Solana'nın askıya alınan hesapların diğer web sitelerinde jet izleyicilerine bağlantılar yayınladığını belirten bir tweet'ine yanıt vererek, askıya almaların platformun özel jet izleyicilerini yasaklayan yeni kurallarından kaynaklandığını belirtti.

Başka bir tweet'te "Bütün gün beni eleştirmek tamamen sorun değil, ancak gerçek zamanlı konumumu ifşa etmek ve ailemi tehlikeye atmak değil" diye ekledi.

Musk daha sonra, Perşembe günü yasaklanan hesapların "tam gerçek zamanlı konumumu, temelde suikast koordinatlarımı Twitter hizmet şartlarını (bariz) doğrudan ihlal ederek" yayınladığını tweetledi, ancak NBC News bu iddiayı doğrulayamadı.

Kasım ayının başlarında, Twitter'ın kontrolünü ele geçirdikten kısa bir süre sonra Musk, jetini takip eden hesabı yasaklamayacağını tweetledi.

Çarşamba günü Musk tweet attı: “Fiziksel bir güvenlik ihlali olduğu için herhangi birinin gerçek zamanlı konum bilgisini ifşa eden herhangi bir hesap askıya alınacaktır. Bu, gerçek zamanlı konum bilgisi içeren sitelere bağlantı göndermeyi içerir.”

Lee, askıya alınmadan önce, Musk'ın jetini izleyen Mastodon hesabına bir bağlantıyı tweet atmaya çalıştı, ancak başaramadı ve bunun yerine bir ekran görüntüsü tweetledi, Lee kısa mesajla söyledi.

Rupar, Substack'te hesabının kalıcı olarak askıya alındığını ancak başka bilgisi olmadığını yazdı.

"Twitter'dan hiçbir şey duymadım" diye yazdı.

Çarşamba günü Musk'ın jetini takip eden bir Facebook sayfasının bağlantısını tweet'lediğini belirtti.

Mashable'da bir teknoloji muhabiri olan Binder, bir LAPD açıklamasının askıya alınan başka bir muhabiri olan CNN'den O'Sullivan'ın ekran görüntüsünü tweetledikten sonra askıya alındığını söyledi.

Binder, "2008'den beri bunun içindeyim. Bileğime bir tokat bile yemedim çünkü her zaman kurallara uyarım," dedi. "Kuralların ne olduğunu bildiğin zaman yapmak zor değil."

Binder, hesabının kendisine kalıcı olarak askıya alındığını bildirdiğini söyledi.

Binder, Musk için "Bu, önceki Twitter'ı yapmakla eleştirdiği şeyin ta kendisi" dedi.

O'Sullivan Perşembe günü yaptığı açıklamada, kendisiyle birlikte askıya alınan tüm gazetecilerin Musk'ı takip eden kişiler olduğunu söyledi.

CNN'de O'Sullivan, "Dün gece jet izleyicide gördüğümüz gibi, Musk hoşlanmadığı hesapları yok ediyor gibi görünüyor" dedi.

Ağ sözcüsü, askıya almaların "dürtüsel ve haksız" olduğunu ancak şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Ağ, yaptığı açıklamada, "Twitter'ın artan istikrarsızlığı ve oynaklığı, Twitter kullanan herkes için inanılmaz bir endişe kaynağı olmalı" dedi. "Twitter'dan bir açıklama istedik ve bu cevaba göre ilişkimizi yeniden değerlendireceğiz."

Askıya almaları şüpheli ve talihsiz olarak nitelendiren The New York Times sözcüsü, yasakla ilgili Mac'e veya haber kuruluşuna herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Times'ın iletişim direktörü Charlie Stadtlander, "Gazetecilerin tüm hesaplarının eski haline döndürülmesini ve Twitter'ın bu eylem için tatmin edici bir açıklama getirmesini umuyoruz" dedi.

Temsilci Lori Trahan, D-Mass., Perşembe günü şirketin platformu eleştiren gazetecilere karşı işlem yapmayacağını söyleyen Twitter temsilcileriyle görüştüğünü tweetledi.

"12 saatten kısa bir süre sonra, birden fazla teknoloji muhabiri askıya alındı. Anlaşma nedir, @elonmusk?" Trahan ekledi.

Askıya almalar, Musk'ın Twitter'ı bir mutlakiyetçi ifade özgürlüğü olarak yönetme sözünden geri adım atması, QAnon hareketi ve diğer aşırı sağ gruplarla ilişkili hesapları eski haline getirmesi ve diğerlerini yasaklaması nedeniyle geldi.

Dahili olarak, politikalarına yönelik eleştirileri şirketten çıkardı.

Askıya almalar, şirketin Musk'ın jetini izleyen hesabı ilk kez askıya almasının ardından Twitter için çalkantılı geçen birkaç güne eklendi.

Musk, Salı günü Los Angeles'ta bir "takipçinin" çocuğunu taşıyan bir arabaya çarptığını iddia etmesi üzerine, yaratıcısı 20 yaşındaki Florida üniversite öğrencisi Jack Sweeney'e karşı yasal işlem tehdidinde bulundu.

Musk, Sweeney'nin veya hesabının işin içinde olduğuna dair hiçbir kanıt sunmadı. İddia edilen olayın meydana geldiği genişleyen metropol bölgesinde bir zaman veya yer sağlamadı.

Sweeney Çarşamba günü NBC News'e herhangi bir yasal işlem bildirimi almadığını ve botunun en son tweet attığını 12 Aralık'ta söyledi, "ki bu dün gece değil, bu yüzden bunun nasıl bağlantılı olduğunu anlamıyorum."

Los Angeles Polis Departmanı Perşembe günü herhangi bir polis raporunun sunulmadığını söyledi.

"LAPD'nin Tehdit Yönetim Birimi, Elon Musk'ın durumundan ve tweet'inden haberdardır ve temsilcileri ve güvenlik ekibi ile iletişim halindedir. Polis kamu bilgilendirme görevlisi Memur Lizeth Loeni, Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, henüz suç duyurusunda bulunulmadığını söyledi.

Los Angeles metropol bölgesinin bazı kısımlarını da kapsayan başka kolluk kuvvetleri de var.

Kaynak: ABC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
8 saat önce, Admin dedi:

Twitter Elon Musk yönetimi altında inanılmaz özgür olmaya başladı öyle ki Twitter, Elon Musk ve şirketini takip eden gazetecileri askıya aldı... Ne özgür kuşmuş be

Twitter, Perşembe akşamı şirketi ve Elon Musk'ı takip eden birkaç yüksek profilli gazeteciyi askıya aldı. Bazı mesajlar, hesapların "kalıcı olarak askıya alındığını" belirtiyordu.

Elon Musk, Literal Nazileri Eski Haline Getirdikten Sonra Birkaç Gazeteciyi Twitter'dan Yasakladı [Güncellendi]

Elon Musk, Perşembe gecesi muhtemelen gezegendeki en küçük adam tarafından yapılan toplu tasfiyede en az dokuz gazeteciyi Twitter'dan yasakladı. Ve gazetecilere yasakların neyin sebep olduğu söylenmemiş olsa da, birçoğu, halka açık bilgileri kullanarak Elon'un özel jetini takip eden Twitter hesabı hakkında tweet attı.

AA15l02W.img?w=768&h=432&m=6&x=168&y=94&

Twitter dilinde "kalıcı uzaklaştırma" olarak adlandırılan gazetecilere yönelik yasaklar, Musk'ın Çarşamba günü @ElonJet hesabını yasaklamasının ve daha sonra bunun ailesinin güvenliği için bir tehdit oluşturduğuna inandığını açıklamasının ardından geldi. Musk, hesabı yöneten üniversite öğrencisine karşı yasal işlem başlatacağını söyledi. Daha birkaç hafta önce Musk, ifade özgürlüğüne çok inandığı için hesabın yasaklanmaması konusunda ısrar etmişti.

Musk, Perşembe günü geç saatlerde Twitter'da "Herkes için olduğu gibi 'gazeteciler' için de aynı veri toplama kuralları geçerlidir."

Musk ayrıca, BuzzFeed muhabiri Katie Notopoulos'un ev sahipliği yaptığı bir Twitter Spaces sohbetine kısa bir süre katıldı ve burada gazetecilerin özel olmadığını ve herhangi bir "doxxing" davranışı nedeniyle yasaklanacağını söyledi. Musk, yasaklanan gazetecilerin adresini paylaştıklarını iddia etti, bu kesinlikle doğru olmayan bir şeydi. Twitter Spaces sohbetindeki gazeteciler Musk'a takip soruları sormaya çalıştığında, Musk sohbetten ayrıldı.

Musk, "Dox yaparsanız, uzaklaştırılırsınız, hikayenin sonu," dedi.

Daha önce Vox'ta çalışan bağımsız bir gazeteci olan Aaron Rupar, Gizmodo'ya Twitter'ın yasağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi.

“Twitter'da birileri bunun gerekçesini açıklamaya çalışırsa çok sevinirim. Rupar, Gizmodo'ya e-posta yoluyla şunları söyledi:

Twitter'ın artık Gizmodo'nun iletişim kurabileceği bir iletişim ekibi yok, ancak Twitter'ın güven ve güvenlik başkanı Ella Irwin, Verge'den Alex Heath'e bu hesapların sözde insanları "riske attığını" söyledi.

Irwin, Verge'ye "Belirli bir hesap hakkında yorum yapmadan, gizlilik politikalarımızı ihlal eden ve diğer kullanıcıları riske atan tüm hesapları askıya alacağımızı onaylayabilirim" dedi.

Aşağıda, Gizmodo'nun daha fazlasını öğrendikçe güncelleyeceği askıya alınan gazetecilerin bir listesi bulunmaktadır:

Mat Bağlayıcı (Ezilebilir)
Drew Harwell (Washington Post)
Steve Herman (VOA Haberleri)
Düşüyor Haberleri (Bağımsız Site)
Micah Lee (Kesme)
Ryan Mac (New York Times)
Mastadon (Sosyal Medya Sitesi)
Keith Olbermann (eski adıyla MSNBC)
Donie O'Sullivan (CNN)
Tony Webster (Minnesota Reformcusu)

Merakla Matt Binder, askıya alınmasına rağmen Perşembe gecesi gazetecilerle bir Twitter Spaces sohbetine katılabildi. Binder, bildirimlerini, DM'lerini göremediğini ve tweet atamayacağını, ancak bir Twitter Alanında konuşabildiğini söyledi. Binder, hesabının kalıcı olarak salt okunur modda olduğuna dair bir bildirim aldığını söyledi.

ElonJet hesabını yöneten Florida'daki 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Jack Sweeney de gazetecilerle Twitter Spaces sohbeti sırasında konuştu. Sweeney, CNN'den Donie O'Sullivan'ın, Musk'ın 2 yaşındaki çocuğunu takip ettiği iddia edilen birinin karıştığı bir olay hakkında hiçbir zaman bir polis raporunun sunulmadığını iddia eden LAPD'ye ulaştığı için gazetecilerin yasaklandığını tahmin etti.

"Bence her şey o Donie O'Sullivan ile başladı. Sweeney, "O şeyi [polis] raporu sunmadıklarını söyledikleri yere koydu" dedi.

Notopoulos'un ev sahipliği yaptığı Twitter Spaces sohbeti, Musk sohbetten ayrıldıktan sonra da devam etti, ancak Notopoulos cümlenin ortasında olduğu için Cuma günü ET ile 12:13 civarında öldürülmüş gibi görünüyor.

Musk daha önce kendisini "ifade özgürlüğü mutlakçısı" olarak adlandırmıştı, ancak Twitter'ın kuralları, görevi devraldığından beri hiç bu kadar kısıtlayıcı olmamıştı. Bugünlerde platformda sınırsız yetkiye sahip görünen tek kişiler, Müslüman karşıtı bağnazlar, aşırı sağcı isyancılar ve kelimenin tam anlamıyla neo-Naziler.

Musk'ın görevi devralmasından bu yana eski durumuna getirilen insanlardan küçük bir örnek:

Fırında Alaska (neo-Nazi, gerçek adı Tim Gionet)
Andrew Anglin (Daily Stormer neo-Nazi sitesinin kurucusu)
Laura Loomer (Müslüman karşıtı bağnaz)
Roger Stone (eski Trump danışmanı, profesyonel orospu çocuğu)
New York Times, Twitter'da yayınlanan bir açıklamada, "Bu gece The New York Times'tan Ryan Mac de dahil olmak üzere bir dizi önde gelen gazetecinin Twitter hesaplarının askıya alınması şüpheli ve talihsizdir" dedi.

"Ne The Times ne de Ryan bunun neden olduğuna dair herhangi bir açıklama almadı. Tüm gazetecilerin hesaplarının eski haline dönmesini ve Twitter'ın bu eylem için tatmin edici bir açıklama yapmasını umuyoruz."

Kaynak: Gizmodo

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Twitter öyle özgür ki artık konuşmaya veya Elon Musk hakkında bir şey bile söyleyemez oldunuz anında yasaklanıyorlar

Elon Musk, yasaklı bir gazeteciyle karşılaştıktan sonra Twitter Spaces'ı geçici olarak askıya aldı

Dün gece Elon Musk, bir grup gazetecinin hesabını platformdan yasaklama hamlesini tartışan bir Spaces sohbetine girdi. Buzzfeed News'ten Katie Notopoulos ve The Washington Post'tan Drew Harwell (yasaklanan muhabirlerden biri), ifade özgürlüğünü desteklediğini iddia ederken aynı zamanda kendisi hakkında hoşlanmadığı bilgileri bildiren gazetecileri nasıl dışarı atabileceği konusunda karşı karşıya kalan Musk, sözünü tuttu. "Yaparsan uzaklaştırılırsın"dan kaçının. (Aslında, yasaklanan kullanıcılar ona iftira atmamıştı.) Daha fazla baskı yapıldığında bayıldı.

AA15mWlV.img?w=768&h=432&m=6&x=356&y=90&

Saatler içinde, Twitter Spaces en azından kısmen platformdan kaldırıldı ve kullanıcılar iOS veya Android'de erişemediklerini söylediler. Musk, özelliğin yeni tanımlanan bir hatayı düzeltmek için kaldırıldığını iddia etti: Harwell gibi yasaklı kullanıcıların bir Spaces sohbetine katılabilmeleri, bu gerçekten Twitter'ın düzeltmesi gereken bir sorun. Ancak normal şartlar altında, düzeltme hazır olduğunda bu hatanın sessizce güncellendiğini hayal etmek kolaydır. Dikey olanı sabitlenene kadar kaldırmanın hızlı ve aşırı tepkisi kişisel hissettiriyor.

Buna neyin yol açtığının kısa bir özeti: Musk, Ekim ayında Twitter'ı satın aldığından beri (gerçekten sadece Ekim miydi?), platformun bir mutlakiyetçilik özgürlüğü sığınağı olacağı konusunda ısrar etti ve bu da nefret söylemi seviyesinde bir artışa yol açtı. Bu arada kendisiyle dalga geçen hesapları kapattı, platformda eleştirel olmaya cesaret eden çalışanları kovdu ve daha önce yasaklamayacağını söylemesine rağmen özel jetini izleyen bir hesabı yasakladı. @ElonJet hesabı, jetin nerede olduğunu takip etmek için halka açık bilgileri kullandı. Aralarında Harwell, CNN'den Donie O'Sullivan ve The New York Times'tan Ryan Mac'in de bulunduğu birkaç gazeteci, hesaplarından yasağı bildirdi ve bilgilere bağlandı. Perşembe gecesi, sonuç olarak yasaklandılar.

Devam eden bir temada, ElonJet ve gazeteci yasakları, Musk'ın az önce uydurduğu bir kuralla gerekçelendirildi. Twitter'ın güven ve güvenlik başkanı Ella Irwin, The Verge'e Twitter'ın hizmet şartlarında yapılan ve "doğrudan Twitter'da paylaşılan bilgiler veya seyahat rotalarının 3. taraf URL'lerine bağlantılar dahil olmak üzere canlı konum bilgilerinin" paylaşılmasını yasaklayan bir güncellemeden bahsetti. ”

Yayın yapması yasaklanmış olmasına rağmen, Spaces'taki bir tür aksaklık, ElonJet ve Harwell'in sohbete gelmesine izin verdi. Musk bundan hoşlanmadı ve olay yerine konmaktan kesinlikle hoşlanmadı (adil olmak gerekirse, gerçek hayatta bir Dave Chappelle şovunda yuhalanmaktan hala sersemliyor). Musk'ın feci görünümünden sonra, Spaces uyarı yapılmadan en azından kısmen devre dışı bırakıldı. "Bir Legacy hatasını düzeltiyoruz. Yarın çalışıyor olmalı," Musk, özelliğin neden artık mevcut olmadığını soran bir kullanıcıya yanıt olarak tweet attı.

Bu zaman çizelgesi aldatıcı olabilir çünkü geçen hafta bildirdiğim gibi, işten çıkarmalar ve "sert" tasfiyeler yoluyla Uzay ekibinin çoğundan kurtuldu. 1PM ET itibariyle, iOS'ta hala kapalı. En azından bazı Android kullanıcıları tarafından kullanılabilir görünüyor ve masaüstü kullanıcıları Spaces sohbetlerini dinleyebilir (ancak katılamaz).

Spaces'ın kapatılmasıyla ilgili talihsiz olan şey, Twitter'ın canlı sesi sürekli olarak çalıştırmayı başaran hemen hemen tek şirket olmasıdır. Spotify Live bir kabuk, Clubhouse pandemik zirvelerinden düştü ve Facebook'un canlı ses özelliği tanınmayacak kadar dönüştürüldü. Spaces'ın kullanımı kolaydır ve sadece ağızlarını çalıştırmak isteyen bir grup insanı almak için tam olarak doğru yerdedir. Ancak Spaces'ın bugün ya da başka bir zamanda geri döneceğini varsayarsak, orada kaçınılmaz olarak Musk'ı uçurumun kenarına iten başka bir şey olacaktır. Ve bu olduğunda, onu elinden almaktan veya kendi egosunu korumak için keyfi kurallar koymaktan çekinmeyecektir.

Yasakla babam yasakla...

Kaynak: The Verge

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İfade özgürlüğü uzmanları uyardı: Musk'ın gazetecileri askıya alması otoriterleri cesaretlendirebilir

İfade özgürlüğü uzmanları ve insan hakları örgütleri, Elon Musk'ın Perşembe günü birkaç yüksek profilli gazeteciyi Twitter'dan uzaklaştırma kararını eleştirdi ve bazı teknoloji kralının otoriter rejimlerin bağımsız habercilik ve siyasi muhalefet üzerindeki baskılarını yoğunlaştırması için bir fırsat yarattığına dair bazı endişeleri artırdı.

AA15mPnM.img?w=768&h=512&m=6

Röportajlarda, ifade özgürlüğü ve teknoloji konusunda uzman akademisyenler, dünyanın dört bir yanındaki despotların ve otoriter liderlerin bir fırsat sezip Musk'tan, potansiyel olarak kendi ülkelerinde iş yapmanın bir koşulu olarak, gazetecilerin ve aktivistlerin işlerini ezmelerine yardım etmesini isteyebileceklerine dair endişelerini dile getirdiler.

Irvine, California Üniversitesi'nde hukuk profesörü ve 2014 ile 2020 yılları arasında Birleşmiş Milletler'in eski ifade özgürlüğü gözlemcisi olan David Kaye, "En kötü hükümetler zaten konuşmayı bastıracak" dedi. , 'Bak, bizimle iyi bir iş ilişkisine sahip olmak istiyorsan, platformunun bizi eleştireceği bir yer olarak baskı yapmana ihtiyacımız var'" dedi. "Bu onu daha zor bir duruma sokacak."

"Gerçekten bağımsız medyanın olmadığı ve insanların bilgi paylaşmak için gittikleri yerin Twitter olduğu rejimlerde, açıkçası derinden sorunlu olan bu tür adımları atmaya daha istekli olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Perşembe günü Twitter, The New York Times'tan Ryan Mac, CNN'den Donie O'Sullivan, The Washington Post'tan Drew Harwell, Mashable'dan Matt Binder, The'den Micah Lee gibi Twitter ve Musk hakkında haber yapan birkaç muhabirin hesaplarını askıya aldı. Intercept, Voice of America'dan Steve Herman ve bağımsız gazeteciler Aaron Rupar, Keith Olbermann ve Tony Webster.

Musk şirketi devraldığında, Twitter'ı kendini ifade özgürlüğü mutlakçısı olarak tanımlayan biri olarak yönetmeye söz verdi. Muhabirlerin, Musk'ın özel jetini izleyen biri de dahil olmak üzere platformdan askıya alınan bazı izleyiciler hakkında bilgi paylaştıklarında platformun özel jet izleyicilerini yasaklayan yeni kurallarını ihlal ettikleri için askıya alındıklarını söyledi.

Cuma günü NBC News'e konuşan ifade özgürlüğü uzmanları, Twitter'ın eylemlerinin Musk'ı manipüle etmeye yönelik uluslararası girişimleri davet edebileceğini söyledi.

"Çünkü ABD'de geniş çapta korunan bir Birinci Değişiklik var ve bu şirketlerin birçoğu ABD'de yerleşik, uluslararası bileşeni her zaman gerektiği kadar düşünmüyoruz. Ancak despotik veya istikrarsız ülkeler var. Cornell Üniversitesi'nde ders veren Birinci Değişiklik yasası ve teknoloji politikası uzmanı Gautam Hans, "konuşmayla ilgili kurallar" dedi.

"Twitter kullanan gazeteci ve aktivistlerle diğer ülkelerde ne olur? Bir devlet başkanı 'Hey, bunu ülkem için yapabilir misin ve kamuoyunun haber yapmasını engelleyebilir misin?' Daha önce Demokrasi ve Teknoloji Merkezi'nde çalışan Hans, Elon Musk'ın bu tür bir baskıya direnip direnmeyeceği benim için net değil" dedi.

Twitter, eleştirilere ve yabancı bir hükümet veya kuruluşun talebi üzerine gazetecilerin hesaplarını yasaklayıp yasaklayamayacağına ilişkin sorulara hemen yanıt vermedi.

Musk'ın Çin ile ticari bağları, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma niyetini ilk kez açıkladıktan sonra yoğun bir incelemeye tabi tutuldu. Uzmanlar, Çin'de büyük operasyonlara sahip bir şirket olan Tesla'nın CEO'su olarak rolünün onu Pekin onaylı propagandayı, devlet destekli yanlış bilgilendirme kampanyalarını ve diğer sorunlu içeriği Twitter'dan kaldırma konusunda daha tereddütlü hale getirebileceğine dair derin endişelerini dile getirdi. (Platform o ülkede resmi olarak engellenmiştir.)

Twitter'a erişimin ciddi şekilde kısıtlandığı Rusya'da, gazetecilik faaliyeti düzenli olarak engelleniyor, bu da bağımsız haberciliği giderek zorlaştırıyor ve birçok muhabiri kaçmaya zorluyor - özellikle Başkan Vladimir Putin Ukrayna'yı işgal edip hükümetinin "yanlış" olarak tanımladığı şeyleri yaymayı suç haline getirdikten sonra. savaş hakkında bilgi".

Eski BM ifade özgürlüğü gözlemcisi Kaye, Musk'ın davranışının ona kısmen hükümete meydan okumaya karşı kurallar uygulayan veya kraliyet ailesi üyeleri veya rejim müttefikleri gibi güçlü kişileri eleştiren otoriter liderleri hatırlattığını söyledi.

Musk için "O büyük, önemli bir halk figürü ve onun ifadelerinde, tanıştığı insanlarda halkın ilgisi var" dedi. "Ne yaptığı, kiminle tanıştığı, tüm bu şeyler hakkında haber yapmaya duyarlı olmalı. Bir ton para kazandı ve herkese açık bir profili benimsiyor, ancak bunun muhabirlerin onun hakkında haber yapacağı anlamına geldiğini kabul etmek istemiyor."

Musk, Cuma günü Amerika Birleşik Devletleri ve yurtdışındaki milletvekilleri, haber odası liderleri ve sivil özgürlükçüler de dahil olmak üzere diğer taraflardan artan tepkilerle karşılaştı.

“Twitter bağlantı için önemli bir alan. Uluslararası Af Örgütü Cuma günü yaptığı açıklamada, insanların ifade özgürlüğü ve bilgi verme özgürlüğü Musk'ın beğenip beğenmemesine bağlı olmamalıdır. "Musk'un son hamlesi, haber ve diğer hayati bilgiler için güvendiğimiz platformlar üzerinde tam kontrol sahibi olan sorumsuz teknoloji şirketlerinin tehlikelerini gösteriyor."

Binlerce yazar ve gazeteciyi bünyesinde barındıran bir edebiyat ve insan hakları örgütü olan PEN America, askıya almaların "endişe verici" olduğunu söyledi ve dünyanın en zengin adamını "gazetecileri susturmak veya tamamen neye dayanarak bir hevesle yeni içerik düzenleme kuralları oluşturmakla" suçladı. kendisi için sakıncalı buluyor.”

“Başından beri Twitter'a küresel bir halk meydanından çok kişisel bir derebeylik gibi davrandı. Musk, istediği kadar ifade özgürlüğünden yana konuşabilir, ancak bu, yaptığı şeyin tam tersi olduğunu herkese açıkça göstermelidir. PEN Amerika'nın ifade özgürlüğü girişimleri baş program sorumlusu Summer Lopez, Twitter'ın bu askıya almaları geri alması, gazetecileri işlerini yaptıkları için kapatmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk Twitter 2.0 Çalışanlarını Tehdit Etti

Milyarderin sosyal medya yenileme çabaları basında geniş yer buluyor.

AA12b2sy.img?w=768&h=432&m=6&x=425&y=140

Elon Musk, anlatıyı kontrol etmeyi sever.

Bu, 27 Ekim'de sahibi ve patronu olduğu sosyal ağ Twitter için daha da doğru.

O gün, elektrikli araç üreticisi Tesla'nın (TSLA) - Get Free Report'un kaprisli ve vizyoner CEO'su, zamanımızın Kent Meydanı olarak kabul edilen mikroblog sitesi için yeni bir dönemin başladığını duyurdu.

Platformdaki içerik yönetimi politikasından sorumlu olanlar da dahil olmak üzere CEO Parag Agrawal ve üç üst düzey yöneticiyi kovdu. Bu yöneticiler, hangi tweetlerin kabul edilebilir, hangilerinin kabul edilemez olduğuna karar veren kişilerdi.

Bu, ifade özgürlüğü versiyonunun -kendisini ifade özgürlüğü konusunda "mutlakiyetçi" olarak tanımlıyor- zamanının geldiğini açıkça belirtme yoluydu. O zamandan beri, Twitter'ın abonelik hizmeti olan Blue'yu yeniden icat etti ve şimdi ünlü hesap doğrulama onay işareti Blue'nun fiyatını aylık 7,99 dolara yükseltti.

Bu girişimlerin bir sonucu olarak, onay işareti için ücret almanın spam botları veya sahte hesapları caydıracağını gerekçelendirmesinin kusurlu olduğunu kendisine kanıtlamak için platformda birçok taklitçi hesabın ortaya çıkması gibi birçok farklı olay meydana geldi.

Musk'ın Yöntemleri

Haklı olduğu konusunda ısrar ederken durumu düzeltmek için yeni kayıtları askıya aldı. Musk, her seferinde gerçeklerin kendi versiyonunu ileterek anlatıyı her zaman kontrol etmeye çalıştı.

Bir başka örnek de Twitter uygulamasının App Store'daki dağıtımını durdurmayı planlamakla suçladığı Apple (AAPL) - Get Free Report'a saldırısıydı. Teknoloji kralı, o zamanlar ifade özgürlüğüne muhalefetin sembolü olarak tasvir ettiği iPhone üreticisine savaş ilan eden bir dizi tweet yayınladı. Ayrıca Apple tarafından App Store'dan alınan %30'luk komisyonu da içerecek şekilde tartışmayı genişletti.

Ancak Apple'dan elverişli garantiler aldıktan sonra, Musk artık şirkete saldırmadı. Musk'ın açıklamayı unuttuğu şey, içeriğe yönelik bırakınız yapsınlar yaklaşımının, neyin tolere edilip neyin edilmeyeceği konusunda güvenceler koyan Apple ile çeliştiğidir.

Apple'da olduğu gibi, Musk da marka güvenliği sorunları nedeniyle Twitter'daki reklamlarını askıya alan veya askıya almayı düşünen reklamcıları tehdit etmeyi amaçlayan neredeyse benzer bir taktik kullanıyor. Birçok reklamveren, ürünlerinin ırkçı, Yahudi aleyhtarı ve nefret dolu içerikle ilişkilendirilmesini istemez.

Reklamcıların elini zorlayamayacağının farkında olan milyarder, kazanmak için kamuoyuna güveniyor. Bu nedenle kararsız reklam verenlerin ifade özgürlüğüne karşı olduğunu söylemekten çekinmiyor.

Ayrıca devralmadan önce Twitter'ın durumundaki anlatıyı da kontrol ediyor. Eski yönetim ekibini veya Twitter 1.0'ı beceriksiz müsrifler olarak tanımladı. Bunu yaparken mesaj açıktı: ona bir karmaşa miras kaldı.

Eski takım, Gizlilik Anlaşmaları (NDA) imzaladıkları için kendilerini savunamazlar.

Ancak Musk'ın üzerinde kontrol sahibi olmadığı birkaç şeyden biri de Twitter 2.0'dan çıkan bilgilerdir. Son günlerde, milyarderi üzecek şekilde basına çeşitli kötüleyici bilgiler sızdırıldı. Örneğin, sosyal ağ genel merkezindeki birçok alanın, Musk çalışanlarından büyük bir zaman taahhüdü talep ettiği için insanların gecelerini geçirebilecekleri yatak odalarına dönüştürüldüğüne dair bir hikaye var.

'Twitter Hemen Tazminat İsteyecek'

BBC tarafından internette yayınlanan ve Twitter'ın San Francisco'nun merkezindeki genel merkezindeki derme çatma yatak odalarını gösteren bu makaleler ve fotoğraflar, yerel yetkililerin soruşturma başlatmasına yol açtı.

Musk, özellikle kendisi tarafından yönetilmediği için bu kötü tanıtımı hoş karşılamamış görünüyor. Platformer'dan Zoë Schiffer'e göre, çalışanlarına hassas bilgileri basına sızdıran herkesi dava etmekle tehdit ettiği bir e-posta gönderdi.

Schiffer, 10 Aralık'ta Twitter'da "Elon Musk, gizli bilgileri basına sızdıran Twitter çalışanlarını dava etmekle tehdit ediyor. Personelden anladıklarını belirten bir taahhütname imzalamalarını istiyor."

Mektubun bir kopyasını aldığını ve ondan alıntı yaptığını söylüyor.

Musk'ın yazdığı, "Gizli Twitter bilgilerinin birçok ayrıntılı sızıntısının kanıtladığı gibi, şirketimizde birkaç kişi şirketin çıkarlarına aykırı ve Gizlilik Sözleşmesini ihlal edecek şekilde hareket etmeye devam ediyor."

Daha sonra çalışanları tehdit etti: "Bu sadece bir kez söylenecek: Katıldığınızda imzaladığınız NDA'yı açıkça ve kasten ihlal ederseniz, yasanın tüm sorumluluğunu kabul edersiniz ve Twitter derhal tazminat talep edecektir."

Milyarder, birkaç yanlış adımı tolere edeceğini, ancak Twitter'a zarar verme niyetiyle medyaya ayrıntılı bilgi göndererek sözünüzü bozarak "hak ettiği yanıtı alacağını" sözlerine ekledi.

Twitter, TheStreet'ten gelen yorum talebine yanıt vermedi.

Daha da önemlisi Musk, Twitter'a vardığında ciddi kesintiler yaptı ve bu da bir günde 7.500 işin yarısının ortadan kaldırılmasıyla sonuçlandı. Milyarder daha sonra geride kalanlara uzun saatler çalışmakla işi bırakmak arasında seçim yapmalarını istedi.

Kasım ayından bu yana toplamda yaklaşık 5.000 çalışan işten çıkarıldı veya şirketten gönüllü olarak ayrıldı.

Kaynak: TheStreet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Taylor Lorenz'in Bir Hikayeye Yorum Yapmak İsteyip İstemediğini Sormasının Ardından Twitter Hesabını Askıya Aldı

Twitter, Cumartesi gecesi Washington Post muhabirinin CEO Elon Musk'a olası bir hikaye hakkında yorum yapmak isteyip istemediğini sormasının ardından Taylor Lorenz'in hesabını askıya aldı.

AA15pCB8.img?w=768&h=399&m=6&x=100&y=126

Musk'a hitaben attığı tweet'te Lorenz, kendisinin ve Post muhabiri Drew Harwell'in yorum için kendisine e-posta gönderdiğini belirtti. Görünüşe göre yanıt alamadılar, bu nedenle tweet ona yönelikti.

Lorenz'in askıya alınması, Twitter'ın Musk'ı haber yapan birkaç gazetecinin hesaplarını askıya almasından iki gün sonra geldi - Harwell de dahil - çünkü Musk, Lorenz'in tam "gerçek zamanlı konumunu" Twitter hesaplarında paylaştıklarını iddia etti. Ancak askıya alınan hesapların hiçbiri aslında bunu yapmamıştı.

Harwell, Musk'ın hesaplar tarafından "doxxed" edildiğini iddia ettiği için Perşembe günü Twitter tarafından askıya alınan birkaç gazeteciden biriydi. Harwell, askıya almaların ardından Perşembe günü CEO'nun katıldığı bir Twitter Spaces'ta Musk'ın iddiasına itiraz ettiğinde, Musk aniden ayrıldı.

Söz konusu hesapların çoğu, Twitter'da seçmenlerin çoğunluğunun hesapların "Şimdi" askıya alınması gerektiğini söylediği bir anket yaptıktan sonra eski durumuna getirildi.

Bununla birlikte, yıllar boyunca Musk'ın Tesla Motors'u hakkında derinlemesine ve bazen kötüleyici haberler yapan gazeteci Linette Lopez'in hesabı askıya alınmaya devam ediyor.

Lorenz'e gelince, o büyük ölçüde muhafazakarlar için bir böcek ayısı çünkü TikTok uygulamasında sol eğilimli figürlerle alay eden son derece etkili Twitter hesabı Libs of TikTok'un sahibinin adını ifşa etti.

Musk, Twitter'ı satın aldığından beri şirketin satın almadan önce muhafazakar hesapları aşırı derecede sansürlediğine inanan bir "ifade özgürlüğü" haçlısı olarak kendini sağcı kullanıcılara sevdirdi.

Cumartesi gecesi Lorenz, Musk'a bir tweet attı ve kendisinin ve Harwell'in muhtemelen üzerinde çalıştıkları potansiyel bir hikaye hakkında yorum yapması için ona e-posta gönderdiklerine dikkat çekti:

Merhaba Elon, @drewhartwell ve ben sana bununla ilgili birkaç e-posta gönderdik. Sizinle paylaşmak ve tartışmak istediğimiz bazı bilgiler öğrendik. Bunu çok ciddiye alıyoruz ve bunun doğru şekilde yapıldığından emin olmak istiyoruz. Teşekkürler.

Lorenz tweet'i gönderdikten kısa bir süre sonra Twitter, CEO'suna bu bağlamda ifade özgürlüğünü kullanmak isteyip istemediğini sorarak Twitter'ın hizmet şartlarını ihlal ediyor görünmemesine rağmen hesabını askıya aldı.

NBC News'e yaptığı açıklamada Lorenz, Musk'ın askıya alınmasını kınadı.

"İptal kültürü çok ileri gitti," dedi. "Musk'un kişisel olarak sevmediği kişileri keyfi olarak yasaklamasının ifade özgürlüğü için tehlikeli sonuçları olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: Mediaite

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Twitter CEO'luğundan istifa edip etmeyeceğini soruyor: Çoğu insan...

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda bir anket daha yürütüyor. Milyarder bu kez 122 milyon takipçisine şirketin başındaki görevinden "istifa edip etmeyeceğini" soruyor.

AA15qLgb.img?w=768&h=422&m=6&x=528&y=117Ne Oldu: Musk'ın son anketi, yayınlandıktan yaklaşık 30 dakika sonra 1.84 milyon oy aldı. Anketin kapanmasına 11 saat kala oy verenlerin %55,5'i onun istifa etmesini istiyor.

Musk, ayrı bir tweet'te, "Ne dilediğine dikkat et, çünkü onu elde edebilirsin" dedi.

Ives, "Musks'un resmi olarak Twitter'ın CEO'su olarak kalıp kalmayacağını anket sonuçları belirleyecek... Bu Twitter durumu için büyük bir an."

Özellikle Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) hisseleri, yıl başladığından bu yana %50'nin üzerinde değer kaybetti. Musk liderliğindeki Tesla, Twitter'ın girişimci tarafından satın alınmasından bu yana hisselerinin %29 düştüğünü gördü.

Geçen hafta Twitter, rakibi Mastodon'un hesabını, Musk'ın özel uçağına odaklanan bir Jet Takip hesabına bağlantı paylaştığı için askıya aldı.

Musk liderliğindeki platform, gerçek zamanlı konumuyla ilgili haberleri paylaşan yüksek profilli gazetecilerin hesaplarını da askıya aldı. Musk daha sonra insanlara yeniden etkinleştirilmeleri gerekip gerekmediğini sormak için anketler düzenledi.

Pazar günü Musk, bundan sonra Twitter'da büyük politika değişiklikleri için oylama yapılmayacağını söyledi ve özür diledi.

Milyarder, Pazar günü Twitter'ı yönetmeyi teklif eden podcast sunucusu Lex Fridman ile etkileşime girdi ve "acıyı çok seviyor olmalı" dedi.

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk'ın Twitter CEO'su istifa anketi, MySpace Tom'dan arsız bir yanıt aldı

Elon Musk'ın Twitter anketlerinin pek de iyi gitmediği gerçeğine rağmen, sosyal medya platformunun şu anki CEO'su (mevcut olana vurgu yapıyor) anketleri yapmayı bırakamıyor gibi görünüyor.

AA15rDAP.img?w=768&h=432&m=6&x=193&y=122

En son Twitter başkanı olarak istifa edip etmeyeceği soruldu ve - en azından bu yazıyı yazdığı sırada - oyların yaklaşık yüzde 58'ini alarak kazanma yolunda "evet". Musk, o tweet'te sonuçlara uyacağını söyledi, ancak daha önce zaten uzun vadede CEO olmayı düşünmediğini doğruladığını belirtmekte fayda var.

Musk'ın anketi, 16.5 milyon oy kadar, yüzbinlerce retweet ve çok sayıda yorum aldı - bunların en göze çarpanı MySpace'in kurucu ortağı Tom Anderson'dan başkası olmayabilir.

Musk'ın Twitter başkanının istifa etmesiyle ilgili sorusuna yanıt olarak Anderson, "Kimin yöneteceğine bağlı!" İyi bir ölçü için ucuna yapıştırılmış küçük bir düşünme emojisi ile.

MySpace ve ana şirketi, 2005 yılında 580 milyon dolara News Corp'a satıldı. Anderson, 2009 yılına kadar başkan olarak kaldı. Twitter biyografisine göre, artık "iyi hayatın tadını çıkarıyor."

MySpace'in kendi sorunları var mıydı? Evet kesinlikle. Ama en azından sosyal medyadaki zekice yanıtlar söz konusu olduğunda, Anderson açıkça bu işi yapıyor.

Kaynak: Mashabel

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Musk, Twitter CEO'su Anketi Sona erdikten sonra Sonuç olarak istifa etmesi gerektiği ortaya çıktı ama Anketten Sekiz Saat Sonra Hala Sessiz... Hiç Sesi çıkmıyor. 

Elon Musk, milyonlarca Twitter kullanıcısının milyarderin sosyal medyanın başındaki iki aylık görev süresinin tuhaf ama uygun bir şekilde sona ermesi için milyarderin Twitter CEO'luğundan istifa etmesini istediğini söylediği anketinin sonuçlarını henüz ele almadı. medya şirketi.

AA15sAvv.img?w=768&h=432&m=6&x=0&y=52&s=

Önemli gerçekler

Musk, Pazar akşamı Twitter'ın baş honcho'su olarak istifa edip etmeyeceğini soran bir anket tweet attı ve sonuçlara "uyacağına" söz verdi.

17,5 milyon katılımcının %57,5'i Musk'ın görevden alınması lehinde oy kullandığından ve sonuçlar Pazartesi günü 06:20 EST'de kesinleştiğinden, kullanıcılar ezici bir çoğunlukla istifasını destekledi.

Musk, Pazar günü geç saatlerde, Twitter'ın sorumlu olmadığı kaderiyle ilgili birkaç şifreli gönderi paylaştığından ve ardından medyanın ABD-Meksika sınırındaki geçişlere yönelik iddia edilen dikkat eksikliğini sorguladığından beri gönderi yayınlamadı. Pazar sonrası, sitedeki en son etkinliği.

Anahtar Arkaplan

Musk, Nisan ayında Twitter'ı 44 milyar dolar değerinde satın almayı kabul etti ve altı ay boyunca anlaşmadan çekilmeye çalıştıktan sonra 27 Ekim'de şirketin gücünü resmen devraldı. Musk, Twitter'ın görevdeki CEO'su Parag Agrawal'ı derhal kovdu ve göreve kendini atadı, aynı zamanda diğer yöneticilerin çoğunu da görevden aldı ve Twitter'ın toplam çalışan sayısını %50'nin üzerinde azalttı. Twitter'ın içerik denetimini ve sözde liberal "önyargısını" açıkça eleştiren Musk, daha önce yasaklanmış birçok kullanıcıyı, çoğunlukla aşırı sağcı siyasetçileri hızla eski durumuna getirdi. Ancak Musk'ın "ifade özgürlüğü" taahhüdü geçen hafta, Twitter'ın Musk'ın özel jetinin yerini izleyen popüler bir hesabı ve Musk'ı eleştiren birkaç gazetecinin hesaplarını askıya almasının ve diğer sosyal medya sitelerine (bazı gazetecilerin hesaplar geri yüklendi). Çok sayıda Twitter reklamvereni, Musk'ın saltanatı sırasında sitedeki reklamları durdurdu; bu, özelleşmeden önce Twitter'ın gelirinin %90'ından fazlasını reklamların oluşturduğu düşünülürse, şirketin kârlılığına büyük bir darbe vurdu.

Bilmediklerimiz

Twitter CEO'su olarak kim devralacak? Musk'ın istifası ve diğer üst düzey yetkililerin kovulması şirketi büyük bir güç boşluğuyla baş başa bırakıyor. Musk Pazar günü bir halef seçmediğini tweetledi ve "Twitter'ı gerçekten canlı tutabilecek işi kimse istemez" dedi.

Önemli Alıntı

Musk Pazar günü yaptığı açıklamada, "Gücü isteyenler, onu en az hak edenlerdir" dedi. Aynı zamanda dünyanın en değerli otomobil üreticisi Tesla'nın ve 140 milyar dolarlık özel havacılık şirketi SpaceX'in CEO'su olan Musk'ın kime atıfta bulunduğu belli değil. Musk geçen ay Delaware mahkemesinde "herhangi bir şirketin CEO'su olmak istemediğini" iddia etti ve "zaman içinde Twitter'ı yönetecek başka birini bulmayı" planladığını ifade etti.

Büyük sayı

%61 Musk'ın 4 Nisan'da Twitter'ın çoğunluk hissesini aldığını açıklamasından bu yana Tesla hisseleri bu kadar düştü ve S&P 500'ün bu dönemdeki %17'lik düşüşünü geride bıraktı. Tesla hisseleri, daha geniş bir satışın ortasında günlük %0,1'lik bir düşüşe geçmeden önce Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde %4,7'ye kadar yükseldi.

Baş Eleştirmen

Wedbush analisti Dan Ives, Pazartesi günü müşterilere yazdığı bir notta, "Bu, Musk için kara bir göz anı oldu," diye yazdı. Ives, Musk istifa edip dikkatini yeniden "altın çocuk Tesla"ya odaklarsa "nihayet odayı okuyor" dedi. Musk, Twitter'ı satın almayı kabul ettiğinden bu yana 22,9 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı ve yatırımcıların Musk'ın dikkatini ve kaynaklarını sosyal medya şirketine adamasından rahatsız olması Tesla'nın düşüşünü körükledi.

Forbes Değerlemesi

Musk'ın 163,6 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyoruz ve bu da onu, yalnızca Fransız lüks iş adamı Bernard Arnault'un ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi yapıyor.

Kaynak: Forbes

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Musk, yalnızca Twitter'ı kullanması için kendisine ödeme yapan kişilerin gelecekteki anketlerde oy kullanmasına izin verileceğini söyledi (Yani sadece parası olanalar oy kullanabilir diyor)

AA15tySG.img?w=768&h=512&m=6&x=456&y=197

Elon Musk, önemli politika kararları için oylamayı yalnızca ödeme yapan Twitter Blue aboneleriyle sınırlayacağını söyledi.

Bay Musk, anket kapandıktan saatler sonra doğrudan yorum yapmadı ve en az yüzde 57,5'in istifa etmesinden yana olduğunu gösterdi. Tesla milyarderi daha önce anketin sonuçlarına uyacağını söylemişti.

Önemli politika kararlarında oylamayı kısıtlamaya yönelik son karar, sosyal medya devinin kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Bay Musk, Twitter'da @Unfilteredboss1 hesabını kullanan bir takipçiye yanıt veriyordu. Kullanıcının biyografi açıklaması, onun "Sağ Kanat Latin", "gururlu kapitalist" ve "Kripto meraklısı" olduğunu belirtir.

“Politikayla ilgili [sic] anketlerde oy kullanabilenler yalnızca mavi aboneler olmalıdır. Oyunda aslında cildimiz var ”diye yazdı.

Milyarder, bir yanıtta derhal öneriyi kabul etti ve şöyle dedi: “İyi nokta. Twitter bu değişikliği yapacak.”

Sosyal medya kullanıcıları multimilyardere saldırdı ve onu ikiyüzlü olmakla suçladı.

"@Twitter'ın 'kamusal meydan' olmasını istediğini söyledi, ancak şimdi bazı insanlar tam katılım için ücret ödemenizi istiyor. Ve kabul ediyor. Twitter kullanıcısı Robert Michael Murray, @elonmusk'un ifade özgürlüğü mutlakçısı olması için çok fazla, "diye yazdı.

Başka bir kullanıcı, "Elon'un 'Twitter'ı ifade özgürlüğü ve demokrasinin kalesi yapıyorum' sözünden çıkıp hemen ardından gazetecileri yasaklaması ve anket vergisi uygulamasına bayılıyorum" diye yazdı.

"Yani temelde, oy vermeyi size paralarını vermeye istekli insanlarla mı sınırlayacaksınız? Bu kesinlikle daha az önyargılı anket sonuçlarına yol açacaktır” dedi başka bir kişi.

Anketin kapanmasından bu yana, Bay Musk, muhafazakar bir hiciv sitesi olan The Babylon Bee tarafından iki gülme emojisiyle hicivli bir hikayeye yanıt vermek dışında, konu hakkında doğrudan yorum yapmadı.

Bay Musk tarafından eski durumuna getirilen site tarafından paylaşılan Twitter gönderisi, anketine hicivli bir bakış atmak içindi.

Kaynak: The Independent

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Musk bir hata var: Elon, kendisine istifa etmesini söyleyen Twitter anketinin sonucuna itiraz ediyor

İşine gelen oldu mu kabul ediyor işine gelmedi mi itiraz... Böyle demokrasi dostlar başına...

AA13lTBk.img?w=550&h=185&m=6

Elon Musk, platformu yönetmekten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen bir Twitter anketinde şüphe uyandırdı.

Musk, Pazartesi gecesi dost canlısı kullanıcılardan gelen ve anket sonuçlarının "botlar" tarafından çarpıtılmış olabileceğini öne süren bir dizi tweet'e yanıt verdi.

"İlginç," Musk bir tweet'e yanıt verdi.

Musk, bir dizi muhabirin yasaklanmasına yönelik yaygın eleştirilerin ardından Pazar günü kullanıcılara istifa edip etmeyeceğini soran bir anket yayınladı. Musk, özel jetinin nerede olduğunu yayınlayarak kendisini "bilgilendirdikleri" için platformdan atıldıklarını iddia etti - bazılarının yapmayı reddettiği bir şey. Ankete katılanların yaklaşık %57,5'i Musk'ın görevi bırakması gerektiğini söylerken, Musk'ın görevde kalmasını isteyen %42,5'lik bir kesim var.

Bu gazetecilerin çoğu, Musk'ın özel uçağının hareketlerini takip eden @elonjet'i yöneten bir gencin yakın zamanda hesaplarının askıya alınması hakkında haber yapıyordu.

En son anketi yayınlamadan önce Musk, "büyük politika değişikliklerini" uygulamadan önce anketleri dağıtma sözü verdi ve bunu daha önce yapmadığı için özür diledi.

Kaynak: Washington Examiner 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Oylama Sonucundan Doğan İstifadan Kurtulmaya Çalışıyor Gibi Görünüyor

Twitter CEO'su Elon Musk, vaatlerini yerine getirme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir - ve son anketi, takipçileri ondan isterse, sarmal sosyal medya şirketinin CEO'su olarak istifa edeceğini söyleyen bir istisna olmayabilir.

AA15uKz1.img?w=300&h=158&m=6

Anketi, haftalarca süren kargaşa, düşünmeden karar verme ve Twitter'ın zaten kusurlu olan markasını büyük ölçüde aşındıran şaşırtıcı politika değişikliklerinin ardından geldi.

Sonuç mu? Yüzde 57,5, yani yaklaşık 10 milyon hesap istifa etmesi gerektiğini söyledi. Musk, anketin sonuçlarının ardından alışılmadık bir şekilde sessiz kaldı ve bu, sonucun onu hazırlıksız yakalamış olabileceğini düşündürdü.

Şimdi, yine de, sonuçlardan kaçmanın yollarını buluyor gibi görünüyor.

Anketin sahte hesaplar tarafından çarpıtılmış olabileceği iddiasına yanıt olarak "İlginç" dedi.

Argüman açıkçası gülünç. Musk, şirketi satın almak için yaptığı lanetli 44 milyar dolarlık tekliften kaçmak için kullanmaya çalıştıktan sonra, botları ilk kez bir bahane olarak kullanmıyor bile. Lojistik olarak, sahte hesapların sonuçları etkileyebileceğini zaten düşünmüşse, anketi neden yürütsün?

Ayrıca, Musk'ın kendi sözlerini kullanacak olursak, "dijital kent meydanı" olması amaçlanan bir yer için kendi takipçilerinize anket yapmak zaten doğası gereği önyargılı değil mi?

Açık olmak gerekirse Musk, şirketin sahibi olduğu için Twitter ile istediğini yapabilir. Ancak, kendi kullanıcılarının iradesine yönelik bu sorumsuzca hiçe sayma, "geniş bir inanç yelpazesinin sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği" bir yer olarak Twitter'a ilişkin orijinal vizyonundan daha fazla olamaz, çoğunlukla terk edilmiş ifade özgürlüğü taahhüdü boşver .

Sonra Musk'ın bir yargıca "zaman içinde Twitter'ı yönetecek başka birini bulacağına" dair söz vermiş olması, anketini kaçınılmaz bir sonuç haline getiriyor. Musk aynı zamanda Twitter'ın sahibi olmaya devam edecekti, bu da yerinde başka bir CEO ile kararları kendisinin vereceği anlamına geliyordu.

Bunların hiçbiri büyük bir sürpriz olarak gelmiyor. Milyarder CEO, Tesla hissesini satıp satmayacağına karar vermekten eski ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını eski haline getirmeye kadar geçmişte kusurlu Twitter anketlerini kullanarak birçok önemli karar verdi. Başka bir ankette sonuçları beğenmedi ve tekrar yaptı - aynı sonuçla.

Tüm bunların geride bıraktığı yer, şirketin geleceği her zamanki gibi puslu. Akşamın sonunda Musk, bir kullanıcının öne sürdüğü gibi, yalnızca şirkete ayda 8 dolar ödeyenlerin politikayla ilgili anketlerde oy kullanabilmesi gerektiğini bile önerdi.

"İyi nokta," diye yanıtladı. "Twitter bu değişikliği yapacak."

Söylemeye gerek yok, Twitter kullanıcılarının geri kalanını kilitlemek, Twitter'ı Musk'ın köhne, kendi kendine hizmet eden kişisel oyun alanı olarak daha da izole edecek.

Bu aşamada, Musk Twitter'ı yönetmeye olan ilgisini kaybetmiş ve umutsuzca belli belirsiz onurlu bir çıkış arıyor gibi görünmeye başlıyor. Ancak aceleci ve fevri kararlarına uyacak yeni bir CEO bulmak biraz zaman alabilir.

Ancak Twitter'ın başında yeni bir CEO olsa bile, şirketin düzensiz günleri sayılı olmaktan çok uzak.

Kaynak: Futurism

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Musk, Halef Bulunduktan Sonra Twitter CEO'luğundan İstifa Edeceğini Doğruladı

(Bloomberg) -- Bir tweet'te Elon Musk, halefi bulunur bulunmaz Twitter Inc.'in başkanlığından istifa edeceğini söyledi.

Bir halef bulduktan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini çalıştıracağını söyledi.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Twitter patronu olarak takipçilerine istifa edip etmeyeceğini sormadan saatler önce Katar'ın devlet servet fonunun CEO'su ile fotoğraflandı.

AA15wNeo.img?w=768&h=512&m=6&x=510&y=221

Elon Musk, Pazar günkü Dünya Kupası finalinde Katar'ın egemen servet fonunun CEO'su ile fotoğraflandı.

Katar Yatırım Otoritesi, Musk'ın Twitter'ı devralmasına yaklaşık 375 milyon dolar yatırım yaptı.

Musk bu hafta, yerine uygun birini bulduğunda Twitter CEO'luğundan istifa edeceğini söyledi.

Elon Musk, Dünya Kupası finalinde, Musk'ın Twitter'ı satın almasına 375 milyon dolar yatırım yapan Katar'ın devlet servet fonunun başkanıyla fotoğraflandı.

Fotoğraflar, Musk'ın Katar Yatırım Otoritesi CEO'su Mansoor bin Ebrahim Al-Mahmoud ve eski Başkan Donald Trump'ın damadı Jared Kushner ile yakın oturduğunu gösteriyor.

Katar Yatırım Otoritesi yorum yapmaktan kaçındı. Ancak The Washington Post'a Al-Mahmoud'un maçta fotoğraflandığını doğruladı ve fotoğraf ajansları tarafından ve sosyal medyada yayınlanan çok sayıda fotoğrafta erkekleri yan yana gösterdi.

Maçtan yaklaşık beş saat sonra Musk, Twitter başkanı olarak istifa edip etmeyeceğini soran bir anket tweet attı.

Anketin zamanlaması, BBC'nin Musk'ın Orta Doğu'da bulunduğu süre boyunca Katar veya Suudi Arabistan'dan yatırımcılarla görüşüp görüşmediğini ve potansiyel olarak Twitter'daki liderliğini tartışıp tartışmadığını sorgulamasına yol açtı.

Twitter kullanıcıları Pazartesi günü Musk'ın istifa etmesi lehine %57,5 oy kullandı ve Salı günü Musk, "işi alacak kadar aptal" birini bulduğunda Twitter CEO'su olarak ayrılacağını söyledi.

AA15wtTi.img?w=768&h=384&m=6&x=600&y=64&

Bloomberg'e göre, Katar Yatırım Otoritesi yaklaşık 450 milyar dolar değerindeki fonları yönetiyor. Başkanlığını Katar başbakan yardımcısı Muhammed Bin Abdulrahman Al-Thani yapıyor. Başkan yardımcısı, Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma girişimine öncülük eden Muhammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani.

Bir emlak yatırımcısı olan Kushner, Katar parasını içeren iş anlaşmalarıyla bağlantılı.

Twitter ve Kushner, Insider'ın yorum taleplerine yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Sen bir ahmaksın!': Elon Musk, Spaces sohbeti sırasında eski Twitter çalışanına karşı soğukkanlılığını yitirdi

Twitter CEO'su Elon Musk, mogulun güç durumdaki sosyal medya uygulamasını yenileme çabası üzerine hararetli bir tartışma sırasında şirket için eski bir yazılım mühendisini "ahmak" olarak nitelendirdi.

Musk, Çarşamba günü George Hotz tarafından düzenlenen bir Twitter Spaces sesli sohbeti sırasında "gerçekten yüksek bir hıza" sahip olmak istiyorsa, Twitter'ın "her şeyi tamamen yeniden yazmak" zorunda kalacağını söyledi.

Ekim 2021'de şirketten ayrılmadan önce Twitter'da sekiz yıl çalışmış olan Netflix geliştiricisi Ian Brown bu söze yanıt verdi.

“Bekle, cidden, tamamen yeniden yazma? Hız için tahminin bu mu?” Brown dedi.

"Evet," diye yanıtladı Musk.

"Tamamen yeniden yaz derken, iskeletle başlamayı mı kastediyorsun?" diye sordu, günün erken saatlerinde Twitter'dan istifa eden tanınmış bir bilgisayar korsanı olan Hotz. "Ya da bir grup mühendis beyaz tahtanın başına oturup 'Twitter nedir?' diyorlar. Devrim mi, reform mu?"

Brown, Twitter Space katılımcılarının başka biri konuşurken kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan işlevin bir parçası olarak avatarında kısaca görünen "histerik bir şekilde gülen" bir emoji ile yanıt verdi.

Musk, "Var olan çılgın yığını düzeltmeniz veya yeniden yazmanız gerekir" diye yanıtladı.

Brown bir kez daha söze girdi ve Musk'ı gerçekte ne demek istediğini ve "bunu çözüp çözemeyeceğini" sorguladı.

"Kimsin?!" diye sordu heyecanlı bir Musk.

"Ben kimim ne demek? Bilmiyorum! Bana lanet mikrofonu verdin! Brown dedi.

AA15zERe.img?w=768&h=768&m=6&x=340&y=241

Twitter'da eski bir yazılım mühendisi olan Brown, Musk'ın Twitter kodunu yeniden yazma planını eleştirdi.Twitter/@igb
Brown, "Yani, dostum, sunuculardan, programlamadan falan sen sorumlusun," diye devam etti.

“Yığın nedir, Elon? Beni yukarıdan aşağıya al. Yığın şu anda neye benziyor? Bunda bu kadar çılgınca olan ne? Gezegendeki diğer tüm büyük ölçekli sistemlere kıyasla bu yığında bu kadar anormal olan ne, dostum? Hadi!"

"İnanılmaz! Sen bir ahmaksın!” Musk yanıtladı.

"Haha tamam! Burada hiçbir güvenilirliğim yok dostum," diye karşılık verdi Brown.

Hotz daha sonra Brown'ın sesini kapattı.

"İyi! Ne aptal," dedi Musk.

AA15zqS6.img?w=768&h=512&m=6

Musk, Ekim sonunda Twitter'ı devraldıktan sonra şirketin yazılım mühendislerinin yarısından fazlasını işten çıkardı.AP
Post, Brown'dan yorum istedi. Ekim ayı sonlarında 44 milyar dolarlık satın almanın ardından Twitter'ın kontrolünü ele geçirerek medya ilişkileri ekibini kovan Musk'a yorum için hemen ulaşılamadı.

Tartışma, Musk'ın şirketi bütçesindeki 3 milyar dolarlık bir delikten kurtarmak için Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkardığını ve maliyetleri düşürdüğünü söylemesinden bir gün sonra geldi.

Musk, Salı gecesi bir Twitter Spaces sesli sohbetine bağlanan Twitter kullanıcılarına, "İşte bu yüzden son beş haftayı maliyetleri kısmakla geçirdim," dedi.

"Bu şirket, temel olarak, motorları açıkken yüksek hızda yere doğru giden bir uçaktasınız ve kontroller çalışmıyor."

Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını 13 milyar dolarlık borcun yardımıyla Ekim ayı sonlarında tamamladı. Twitter patronu, yılda yaklaşık 1,5 milyar dolarlık faiz geri ödemesi için kancaya takılmış durumda.

AA15zjaU.img?w=768&h=768&m=6

Musk, Brown'ı "ahmak" ve "moron" olarak nitelendirdi.github/@igb
Musk, "Herhangi bir değişiklik yapmasaydınız" Twitter'ın net nakit çıkışının gelecek yıl 6,5 milyar dolar kadar olacağını söyledi.

Salı gününün erken saatlerinde Musk, yerine geçecek "yeterince aptal biri" bulunduğunda sonunda Twitter'ın CEO'luğundan çekileceğini duyurdu.

Musk, 122 milyondan fazla takipçisine CEO olarak devam edip etmeyeceğini soran bir Twitter anketinin sonuçlarına uyma sözü verdi. Yanıt veren 17 milyon kişinin yaklaşık %58'i Musk'ın istifa etmesi için oy kullanmıştı.

Kaynak: New York Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.