Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk Twitter'ı Satın Aldı - Bununla İlgili Bütün Haberler Buraya


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk artık Twitter'ın sahibi olduğu için 'kuş özgür'. Sosyal medya devi için sırada ne var?

Elon Musk, Tesla milyarderine dünyanın en güçlü megafonlarından birinin kontrolünü veren Twitter'ın yeni sahibi.

Perşembe akşamı Musk tweet attı: "Kuş serbest bırakıldı."

Birden fazla haber kaynağı Perşembe günü geç saatlerde, aylarca süren yasal çekişmeler ve kamuoyunda sert tepkilerden sonra Musk'ın 44 milyar dolarlık anlaşmayı kapattığını ve şirketin CEO'su Parag Agrawal da dahil olmak üzere üst düzey yöneticileri işten çıkardığını bildirdi.

Twitter başkanı Bret Taylor, Twitter biyografisinden bu başlığı kaldırdı.

Çarşamba günü Musk, elinde porselen bir lavaboyla Twitter'ın San Francisco genel merkezine girmeden kısa bir süre önce Twitter biyografisini "Chief Twit" olarak değiştirdi. "Bırakın içeri batsın" diye tweet attı.

Anlaşmanın tamamlanmasıyla Twitter bir kez daha özel bir şirket oldu. Hisseleri New York Menkul Kıymetler Borsası'nda TWTR sembolü altında halka açıldıktan yaklaşık dokuz yıl sonra alım satımını durdurdu.

Twitter temizliği? Elon Musk Twitter teklifini canlandırdıktan sonra en iyi Cumhuriyetçi milletvekilleri takipçi kaybetti

Twitter sarsıntısı: Musk'ın devralınmasından sonraki gece, bir kongre Twitter sarsıntısı: Cumhuriyetçiler takipçi kazanıyor, Demokratlar onları kaybediyor

Musk Twitter'ı ne kadara satın aldı?

Musk, Twitter'ın platformundaki spam ve sahte hesapların sayısını yanlış beyan ettiğini iddia ederek, Twitter'ın bunu reddettiğini iddia ederek, Nisan ayında Twitter'ı satın almayı ve anlaşmadan çekilmeye çalışmadan önce onu gizli tutmayı kabul etti.

Twitter, satın alma işlemini tamamlamak için Musk'a dava açtı. Bu ayın başlarında Musk, Twitter'ı hisse başına 54,20 dolarlık orijinal fiyattan satın almayı teklif etti. Bir Delaware Kançılarya Mahkemesi yargıcı, iki tarafa bir anlaşmaya varmaları için daha fazla zaman vermek için 17 Ekim'de belirlenen davayı erteledi.

Elon Musk, Twitter için fazla ödeme mi yaptı?

Musk, Twitter için fazla ödeme yaptığını kabul etti.

Wedbush Securities analisti Daniel Ives Perşembe günü bir araştırma notunda, "Twitter için 44 milyar dolarlık fiyat etiketi, bize göre Sokaktaki M&A anlaşmaları tarihindeki en fazla ödenen teknoloji satın almalarından biri olarak düşecek" dedi. Twitter'ın değerini 25 milyar dolara yaklaştırdı.

Musk kısa süre önce, "Açıkçası ben ve diğer yatırımcılar şu anda Twitter için fazla ödeme yapıyor olsa da," dedi ve "Twitter'ın uzun vadeli potansiyeli şu anki değerinden çok daha yüksek."

Musk Twitter'ı neden satın aldı?

Bu ayın başlarında bir Tesla kazanç çağrısında Musk, "Twitter durumu hakkında heyecanlı" olduğunu söyledi. Twitter'ı "uzun süredir yok olan" "inanılmaz potansiyele" sahip bir platform olarak nitelendirdi.

Musk, üç yıl içinde gelirini ikiye katlayacağını öngördü, ancak bunu nasıl yapacağına dair birkaç ayrıntı verdi. Twitter'ın reklamlara olan aşırı bağımlılığından kurtulmak istediğini söyledi.

AA13sqv7.img?w=768&h=511&m=6

Musk'a göre Twitter, Çin'in WeChat'i gibi mesajlaşma, video, ödemeler ve ticareti birleştireceğini öngördüğü “her şey uygulaması” X için planlarını hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Şimdilik, Twitter titrek bir gelecekle karşı karşıya.

Musk anlaşması, Twitter'ı tahmini 13 milyar dolarlık borçla karşı karşıya bırakacak. Analistler, Twitter'ın yıllık 1 milyar dolardan fazla faiz ödemesi yapmak zorunda kalabileceğini söylüyor.

Morgan Stanley ve Bank of America, Musk'ın devralınması için borç finansmanı sağlayan bankalar arasında yer aldı. Hisse senedi yatırımcıları arasında Suudi Prens Alwaleed bin Talal, Paul Andreessen ve Oracle'ın kurucusu Larry Ellison yer aldı.

Twitter yavaşlayan ekonomi ve reklam satışlarıyla karşı karşıya
Musk Twitter anlaşmasını perçinledi, çünkü uzun süredir mücadele eden şirket, bir iş kırbaç testeresiyle karşı karşıya kaldı: dijital reklamcılık talebini yavaşlatan zorlu bir ekonomi.

Alphabet Salı günü yaptığı açıklamada, üç aylık Google reklam satışlarının önemli ölçüde yavaşladığını ve bu da kâr üzerinde bir düşüş yarattığını söyledi. Facebook'un ana şirketi Meta, Çarşamba günü reklam satışlarında benzer bir düşüş bildirdi.

AA13slGA.img?w=768&h=512&m=6

Gelirinin %90'ı için reklamlara dayanan Twitter, abonelikler gibi başka gelir kaynakları bulmaya itti. Ancak Twitter Blue gibi ürünler pek ilgi görmedi.

Anlaşma, Reuters tarafından görüntülenen dahili Twitter araştırmasına göre, Twitter'ın en aktif kullanıcılarını meşgul tutmak için mücadele ettiği bir zamanda geldi. Bir Twitter araştırmacısı bir makalede, pandeminin başlangıcından bu yana ağır tweeter'ların düşüşte olduğunu yazdı: "Tweeter'lar nereye gitti?"

Twitter, Musk altında derin kesintiler için parantez içinde

Twitter'ın önceki yönetimi, 2023'ün sonuna kadar maaş bordrosunu yaklaşık 800 milyon dolar azaltmayı ve veri merkezleri de dahil olmak üzere altyapıda derin kesintiler yapmayı planlamıştı.

Anlaşma kapanmadan önce Musk altında şirketin 7.500 çalışanının %75'inin işten çıkarılması da dahil olmak üzere daha katı önlemlere ilişkin raporlar ortalıkta dolaşıyordu.

Diğer girişimci Jason Calacanis, Musk ile paylaştığı mesajlara göre Twitter çalışanlarının sayısını yaklaşık 3.000'e düşürmeyi önerdi.

İş gücünde çarpıcı bir azalma, Twitter'ın zararlı içeriği engelleme ve kullanıcıların verilerini koruma becerisini azaltabilir.

Ives, "Musk için kolay olan kısım Twitter'ı satın almaktı" dedi. "Herkül görevi önümüzdeki yıllarda bunu düzeltecek."

AA13sK5A.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Twitter, Trump'ı yasaklanan hesapları geri getirecek mi?

Anlaşmayı eleştirenler, Musk'ın içerik denetimine yönelik rahat yaklaşımının, eski başkan Donald Trump da dahil olmak üzere komplo teorileri ve nefret dolu görüşleri yaydığı için yasaklanan aşırılıkçı içeriği ve tartışmalı rakamları geri getireceğinden korktuklarını söylüyor.

Madison Avenue endişeli. Mavi çipli markaları temsil eden lider bir reklam satın alma ajansı olan GroupM'in küresel ortaklık başkanı Kieley Taylor, Wall Street Journal'a Trump'ın geri dönüşünün bazı markalar için kırmızı bir çizgi olacağını söyledi.

Perşembe günü Twitter reklamcılarına gönderilen bir tweet'te Musk, "ortak bir dijital şehir meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli" olduğunu, ancak "açıkça, her şeyin sonuçsuz bir şekilde söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem manzarası olamaz" dedi. !”

Twitter'ı ve diğer ana akım sosyal medya platformlarını seçici bir şekilde muhafazakarları hedef almak ve seslerini susturmakla suçlayan muhafazakarlar, Twitter'ın ilk günlerinin daha özgür akan ifadesine hızlı bir geri dönüşü öngörerek Musk anlaşmasını kutladılar.

Musk'ın Twitter'ı siyaseti, ara sınavları nasıl etkileyebilir?
"Meme Wars: The Untold Story of the Online Battles Upending Democracy in America" kitabının yazarlarından Joan Donovan'a göre, son yıllarda Twitter ve diğer sosyal medya platformları, onları yönetenler gibi daha önemli hale geldi.

Harvard Kennedy School Shorenstein Medya, Politika ve Kamu Politikası Merkezi araştırma direktörü Donovan, teknoloji liderlerinin sosyal medya sahipliğini “siyasi etki için bir vekil” olarak kullanan siyasi bekçiler olduğunu söylüyor.

Yurttaşlık bilgilerinin bütünlüğünü düzenleyen hiçbir düzenleme olmadığı için Musk'ın Twitter'daki mülkiyeti siyasi manzarayı değiştirebilir.

“Twitter kamusal bir alan değildir. Küçük bir grup insan tarafından yönetiliyor ve bu durumda Musk'ın devralmasıyla içeriği kültür savaşlarına dönüştürüyor. Donovan USA TODAY'e verdiği demeçte, kimin kalacağı, kimin gitmesi gerektiği ve kimin bilgilerine öncelik verildiği konusunda savaşlar göreceğiz.

“Nihayetinde Twitter'ı jeopolitik için bir yer olarak düşündüğümüzde, bu platformdan ne tür bir propagandanın akacağına ve nasıl yönetileceğine karar vermek Musk'ın insafına kalmış durumdayız.”

Kaynak: USA TODAY

twitter-2815914.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 174
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    175

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Musk'ın adamları çalışanları değerlendirirken Twitter çalışanları kaderlerini bekliyor

SAN FRANCISCO - Twitter çalışanları, Elon Musk'ın mülkiyetinin gerçekliği binlerce çalışanı arasında yer alırken, Cuma günü bir sonraki ayakkabının düşmesini endişeyle bekledi.

AA13vBtD.img?w=768&h=506&m=6&x=437&y=179

San Francisco ve New York'taki ofislerde ve şirket gevşekliklerinde, kimlerin kovulabileceği, işlerinin Musk altında nasıl değişeceği ve Tesla CEO'sunun şirketi gerçekten satın aldığına dair herhangi bir resmi onay için sonuçsuz bir şekilde aradılar. hassas iç meseleleri tartışmak için anonimlik koşuluyla konuşan çalışanlar.

Şirketin geri kalan üst düzey liderleri - dördü bir önceki gece törensizce işten atılmıştı - Musk'ın ekibiyle birlikte ofislerde özel olarak toplandılar ve ortaya çıkmadılar, dedi insanlar. Twitter'ın içinde, oldukça sıra dışı bir düzenlemeyle, teknoloji yöneticisi güvendiği teknik uzmanlarının girdilerini ararken, Musk liderliğindeki Tesla'dan mühendisler şirketin kodunu inceliyorlardı. Musk'ın avukatı Alex Spiro, geçişin bazı yönlerini yönetiyordu.

Musk'ın yeni mülkiyetinin, uzun süredir Silikon Vadisi'nde düşük performans gösteren sosyal medya şirketine kapsamlı değişiklikler getirmesi bekleniyor. Musk, çevrimiçi konuşmanın nasıl denetleneceği gibi temel konularda önceki yönetimden ayrıldı. Cuma günü ekibinin Twitter'daki bu politikalarda henüz değişiklik yapmadığını söylemesine rağmen, içerik denetleme çabalarını kolaylaştırması bekleniyor.

Ancak, çalışanların satın almanın ardından Twitter'da hala bir rolleri olup olmayacağını öğrenmek için haftalarca bekledikleri için, şirketin hiçbir yerinde belirsizlik, olası personel kesintileri ve değişiklikleri kadar belirgin değildir.

Musk, çalışanlarından en fazlasını talep eden, düşük performans gösterenlerin yerine hızla geçen ve hatta bazılarını "öfke ateşine" maruz bırakan sert bir yönetici olarak ün yapmıştır. Ama aynı zamanda, dünyayı değiştirdiği kabul edilen misyonlara başlarken şirketlerine yetenekleri çekme konusunda benzersiz bir yeteneğiyle kendi alanında da saygı görüyor.

Elon Musk, Twitter anlaşması ve 'Dünyadaki tüm yaşamı' kurtarma arayışı
Twitter ve Musk, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Musk, şirkette pay aldığı, bir yönetim kurulu üyeliğini kabul ettiği - sonra reddettiği - aylarca süren bir anlaşmazlığın ardından Perşembe günü Twitter'ı satın aldı ve sonunda siteyi 44 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yaptı. Musk daha sonra Temmuz ayında, ekonomik kaygıların arttığı bir dönemde Twitter'ın spam ve botlarla ilgili temsilleriyle ilgili sorunları öne sürerek anlaşmadan vazgeçti ve Twitter, sözleşmeyi ihlal ettiği için dava açtı. Duruşmak için hararetli bir mahkeme savaşıyla yüzleşmek yerine Musk, siteyi satın alma teklifini yenileyerek ve sonunda bu hafta sahibi olarak ortaya çıkarak kabul etti.

Washington Post geçen hafta Musk'ın yatırımcılara Twitter'ın 7.500 kişilik kadrosunun yaklaşık yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığını söylediğini bildirdi. Çarşamba günü Twitter'ın ofislerini gezerken ve personelle bir araya geldiğinde, görüşmeleri hakkında bilgisi olan kişiler, böyle bir planı olmadığını söyledi.

Çalışanlar, liderliğinin neye işaret edeceği konusunda endişeliydi, ancak Çarşamba günü Musk, Twitter'ın ofislerini ziyaret edip personeli ile toplantılar yaptığı için bazıları temkinli bir şekilde iyimser görünüyordu.

Belgeler, Twitter'ın işgücünü sindirme planlarını detaylandırıyor
Cuma günü Musk, dış dünyayla iletişim kurmak için Twitter'a takıldı. En büyükleri arasında hala devam eden sorular vardı: 6 Ocak 2021'deki saldırının ardından kalıcı yasağının ardından siteye geri getireceğini söylediği eski başkan Donald Trump'ın hesabını eski durumuna getirip getiremeyeceği. ABD Başkenti.

Twitter'ın bir "içerik denetleme konseyi" oluşturduğunu tweetledi ve o zamana kadar hesapların kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir karar verilmeyeceğini söyledi.

“Bu konsey toplanmadan önce hiçbir önemli içerik kararı veya hesabın eski durumuna döndürülmesi olmayacak” diye yazdı. Bu, Trump'ınki gibi yasaklanmış hesapların hemen geri yüklenmeyeceğine işaret ediyordu. Musk ayrıca, daha önce Kanye West olarak bilinen rapçi ve moda tasarımcısı Ye'nin hesabına da ağırlık verdi ve antisemitik açıklamalar yayınladıktan sonra hesap ayrıcalıkları sınırlıydı.

Kanye West'in antisemitizmi ona Adidas'a ve imparatorluğunun çoğuna mal oldu.
Musk, arkadaş olarak gördüğü rapçi için "Ye'nin hesabı satın almadan önce Twitter tarafından geri yüklendi" diye yazdı. “Bana danışmadılar veya bilgi vermediler.”

Gönderi kısa süre sonra kullanıcı tarafından gönderilen bir bağlam etiketiyle ortaya çıktı çünkü Musk, Twitter'ın konuyu nasıl ele aldığını yanlış ifade ediyor gibi görünüyordu. Etiket, hesabın bu konuda hiçbir zaman askıya alınmadığını söyledi.

Konuyu açık bir şekilde açıklamak için anonimlik koşuluyla konuşan ve ilk mülkiyet günlerine ilişkin planlarına aşina olan bir kişiye göre, Musk dahili olarak şirketi ve yeteneklerini değerlendirme sürecindedir. Twitter'ın sunduğu en iyi yeteneğin kapsamını belirlemek ve sürdürmek istiyor. Ancak, Twitter'ın içini ve dışını daha iyi anlamak için Tesla ve SpaceX gibi şirketlerine bakmak da dahil olmak üzere ekibinin üyelerini de görevlendirdi.

Bu sürecin bir parçası olarak, bazı mühendisler Cuma günü bir takvim daveti aldılar ve onlara "Yazdırmayı durdurun, lütfen son kodunuzu göstermeye hazır olun" diyen bir takvim daveti aldılar. bilgisayarlarında günlerdir.

Not şöyle devam ediyor: "Lütfen Elon ile kendi makinelerinizde gözden geçirmek için yedek olarak kodla birlikte gelin." Daha sonra şirket içindeki kişiler Tesla mühendislerinin aslında kodu incelediklerini bildirdi.

Konuyu açık bir şekilde açıklamak için anonimlik koşuluyla konuşan ancak dahil olmayan eski bir Tesla mühendisi, Tesla mühendislerinin Twitter'ın kodunu değerlendirmekte sorun yaşayacaklarını söyledi. Söz konusu kişi, Twitter'ın oluşturduğu geniş ölçekli ve yayılmış ağ olan dağıtılmış sistemlerin otomobil üreticisinin uzmanlık alanı olmadığını söyledi.

Canlı güncellemeler: Elon Musk Twitter'ı devraldı
Kişi, "Elon'un Twitter kodunu gözden geçiren Tesla mühendisleri tarafından kuşatılması fikri gülünç" dedi.

Musk Perşembe günü hemen CEO Parag Agrawal'ı kovdu; Finans Direktörü Ned Segal; Vijaya Gadde, hukuk, kamu politikası, güven ve güvenlik başkanı; ve başsavcı Sean Edgett.

Bazıları The Post'a Cuma günü Twitter çalışanlarının benzer bir akıbetten endişe ettiğini söyledi.

Musk, Çarşamba günü, ofise müstakil bir mutfak lavabosu taşıyarak şirketin genel merkezine geldi; bu, mülkiyetinin “batırılması” gerektiğine dair bir mesaj ve günün geç saatlerinde çalışanlarla homurdandı.

Şirketin pazarlama müdürü, çalışanlara Musk ile Cuma günü bir toplantı olacağını söylemişti, ancak olmadı.

Twitter çalışanlarından biri, çalışanlar Musk'ın çalışanları işten çıkarma planlarının abartılı olduğunu umdukları için "ürkütücü bir temkinli iyimserlik duygusu" hissettiklerini söyledi. Kişi, mühendislik tarafında, Musk'ın vizyonuyla uyumlu ürünleri göndermeye başlamaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Musk'ın satın almayı tamamlaması için son tarih Cuma öğleden sonraydı, bu nedenle Perşembe günü tamamlanan anlaşma birçok çalışan için sürpriz oldu. New York ve San Francisco ofislerindeki bazı işçiler, şirketin Cadılar Bayramı partileri için giyinmiş ve medya anlaşmanın kapandığını bildirdiğinde kostüm giymişlerdi.

Musk Twitter anlaşmasını kapattıktan sonra ırkçı tweetler hızla ortaya çıktı
Cuma günü, Twitter çalışanlarından bazıları kızgın ve kafası karışmıştı.

Bir kişi, iç meseleleri tartışmak için anonimlik koşuluyla konuşan bir kişi, "Burada mutlak bilgi boşluğu" dedi. "Açıkça kaos."

Twitter'ın San Francisco ofislerinin dışında, Cuma günü yaklaşık 15 gazeteci ve bir avuç kamera ekibi Musk'ın görünmesini veya işten çıkarılan çalışanların çıkmasını bekliyor.

Günün erken saatlerinde, işçileri işten çıkardıklarını iddia eden kutuları taşıyan iki adam dışarı çıktı, ancak şirket herhangi bir işten çıkarma olduğunu doğrulamadı ve adamların bir şaka yaptığı ortaya çıktı.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Musk'ın 'Baş Twit' Olarak Rolü, Servetinden 10 Milyar Dolar Aldı

(Bloomberg) -- Twitter Inc.'i 44 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamlamadan saatler önce, Elon Musk sosyal medya platformunu daha fazla para kazanmak için değil, insanlığa yardım etmek için satın aldığını söyledi.

AA13uMxn.img?w=768&h=512&m=6&x=688&y=204

Gerçekten de, şu anda kendisine "Baş Twit" adını veren dünyanın en zengin insanı, anlaşmayı sonuçlandırarak, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin hesaplamalarına göre net değerine anında 10 milyar dolarlık bir darbe aldı.

51 yaşındaki Musk, anlaşmaya 7,1 milyar dolar taahhüt eden dış yatırımcıları elinde tuttuğunu varsayarak, Twitter'ı hisse başına 54.20 dolara satın almak için Nisan ayındaki anlaşmasını sürdürmek için en az 25 milyar dolar harcadı.

Ancak Musk'ın şirketi satın alacağını açıklamasından altı ay sonra, teklifi çok pahalı görünüyor. Sosyal medya şirketlerinin hisseleri, ekonomik belirsizlik ve faiz oranlarının artması piyasa spekülasyonunu ve reklamveren harcamalarını engellediği için düştü.

Halka açık sosyal medya şirketlerinin performansını izleyen Solactive Sosyal Medya Endeksi neredeyse %40 düştü. Bloomberg servet endeksi, Twitter'ın değerinde ve dolayısıyla Musk'ın hissesinde benzer bir düşüşe neden oluyor.

Diğer akranlar daha da kötüleşti. Facebook ve Instagram ağlarının sahibi Meta Platforms Inc.'in hisseleri, Musk'ın Nisan ayında Twitter için teklifini yapmasından bu yana %53 düştü ve CEO Mark Zuckerberg'in servetini zirveden 100 milyar dolardan fazla düşürdü. Snap Inc., kurucu ortaklarının servetini silerek, dönem boyunca %70'lik bir çöküş yaşadı.

Musk, isabet alan tek Twitter yatırımcısı değil. Şirketin kurucu ortağı Jack Dorsey ve Prens Alwaleed Bin Talal al Saud devralmayı destekledi ve şirkette yatırımcılar olarak kaldığı düşünülüyor. Servet tahminleri sırasıyla 380 milyon dolar ve 640 milyon dolar düştü.

Nakit Çıkışı

Kapak tarafı: Nakit para kazanan Twitter yatırımcıları için Musk'ın anlaşması büyük bir kazanç. Musk özel alım teklifini yaptığında sadece %20 prim almakla kalmadılar, aynı zamanda rakip sosyal medya devlerini vuran hisse senedi fiyatlarındaki düşüşü de önlediler.

Aynı zamanda, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kıdem tazminatını ve ödemeleri paylaşmaya hazırlanan birkaç giden Twitter yöneticisi için büyük bir beklenmedik durum. Yaklaşık yarısı eski CEO olan Parag Agrawal'a gidecek.

Musk, Twitter teklifini geri almak için birkaç ay harcadı. Temmuz ayında, ağdaki botların yaygınlığı konusunda yanlış yönlendirildiği için anlaşmayı sonlandırdığını söyledi. Twitter onu anlaşmayı tamamlamaya zorlamak için dava açtıktan sonra taraflar mahkemeye gitti. Musk nihayetinde orijinal teklif fiyatından devam etmeyi kabul etti.

Bloomberg servet endeksine göre Musk'ın servetine 10 milyar dolarlık isabet bu yıl toplam kayıplarını 66 milyar dolara çıkardı.

En değerli varlığı olan Tesla Inc.'in hisseleri, kısmen Twitter satın alımını finanse etmek için elektrikli araç üreticisinin hisselerini satacağı korkusuyla bu yıl %35 düştü. Musk, Twitter satın alımını tamamlamak için mevcut tüm likit varlıklarını kullandı ve Bloomberg endeksine göre tahmini borçları 4,6 milyar dolar arttı.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk'ın Twitter'da işten çıkarma emri verdiği söyleniyor

AA13wpDu.img?w=768&h=432&m=6&x=1147&y=32

Bu makale, aşağıdaki düzeltmeyi yansıtacak şekilde revize edilmiştir: Bu makalenin önceki bir sürümü, Twitter'dan ayrıldığını söyleyen bir yıldız yapımcının soyadını yanlış yazmış. O Shonda Rhimes, Rimes değil.

SAN FRANCISCO - Elon Musk, Cumartesi günü en kısa sürede Twitter'da işçileri işten çıkarmaya başlamayı planladığını söyledi, konuyla ilgili bilgisi olan dört kişi, bazı yöneticilerden kesilecek çalışanların listelerini hazırlamalarının istendiğini söyledi.

Perşembe günü Twitter'ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir anlaşmayı tamamlayan Bay Musk, misilleme korkusuyla kimliklerini açıklamayı reddeden üç kişiden bazılarının diğerlerinden daha fazla kesilmesiyle birlikte şirket genelinde kesintiler emri verdiğini söyledi. İşten çıkarmaların boyutu belirlenemedi. Twitter'ın yaklaşık 7.500 çalışanı var.

Twitter'daki işten çıkarma raporları, Bay Musk'ın Nisan ayında şirketi satın almayı kabul etmesinden bu yana ortalığı karıştırdı. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'yı ve roket şirketi SpaceX'i de yöneten milyarder, yatırımcılara Twitter'ı özel alacağını, iş gücünü azaltacağını, içerik denetleme kurallarını geri alacağını ve yeni gelir kaynakları bulacağını söyledi.

Twitter'daki işten çıkarmalar, çalışanların tazminatlarının bir parçası olarak hisse senedi hibeleri almalarının planlandığı 1 Kasım tarihinden önce gerçekleşecekti. Bu tür hibeler tipik olarak çalışanların maaşının önemli bir bölümünü temsil eder. Bay Musk, bu tarihten önce işçileri işten çıkararak hibeleri ödemekten kurtulabilir.

Twitter ve Bay Musk'ın bir temsilcisi yorum taleplerine yanıt vermedi.

51 yaşındaki Bay Musk, Perşembe günü Twitter'ın sahipliğini üstlendiğinden beri hızlı hareket etti. Çarşamba günü şirketin San Francisco genel merkezine geldi ve çalışanlarla buluşmaya başladı. Perşembe günü geç saatlerde Twitter'ın CEO'sunu, finans direktörünü ve diğer yöneticileri kovdu. Ayrıca, Twitter'ın gelirinin büyük kısmını sağlayan reklamverenlere, platformun saygın bir reklamcılık hedefi olacağını söylemeleri için çağrıda bulundu.

Ancak Bay Musk, sitede hangi gönderilerin yayınlanıp kaldırılacağına karar vermek gibi Twitter'ın diğer alanlarını değerlendirmek için zaman ayırıyor. Başlangıçta Twitter'ın her türlü yorum için serbest bir yer olmasını ve eski Başkan Donald J. Trump da dahil olmak üzere yasaklı kullanıcıları geri getireceğini söylerken, Bay Musk Cuma günü bu tür değişikliklerin hemen olmayacağını açıkça belirtti. Bunun yerine, içerikle ilgili soruları ele almak için bir konsey oluşturmayı planladığını ve engellenen kullanıcıları hemen eski durumuna getirmeyeceğini duyurdu.

Twitter'da, platformu kendilerini susturmakla suçlayan bazı kullanıcılar yeni sahiplik konusunda muzaffer olurken, diğerleri sitenin nefret söylemi ve yanlış bilgilendirme tarafından istila edileceğinden endişe ediyor. Yıldız yapımcı Shonda Rhimes, “This Is Us”ın baş yapımcısı Ken Olin ve “Billions” showrunner Brian Koppelman gibi bazı kullanıcılar, sosyal medya platformunu Bay Musk tarafından yönetildiği için bırakacaklarını tweetledi.

Diğer Twitter kullanıcıları, Bay Musk'ın kontrolü ele geçirmesinden bu yana platformda rapor edilen nefret söylemindeki artıştan duydukları endişeyi dile getirdi. Ulusal Basketbol Birliği yıldızı LeBron James, çevrimiçi ideolojik içeriğin yayılmasını araştıran özel bir grup olan Network Contagion Research Institute tarafından hazırlanan ve Twitter'da ırksal bir karalama kullanımının 12. yılda yaklaşık yüzde 500 arttığını söyleyen bir rapora işaret etti. Bay Musk'ın anlaşmasının tamamlanmasından saatler sonra.

Bay James, "Elon Musk'ı tanımıyorum ve tbh, kimin twitter sahibi olduğu umrumda bile değil" dedi. "Ama eğer bu doğruysa, umarım o ve halkı bunu çok ciddiye alır çünkü bu korkutucu."

Cumartesi günü Bay Musk, yiyecekleri tartışmak için Twitter'a gitti. “Taze ekmek ve hamur işleri, hayatın en büyük zevklerinden bazıları” diye tweet attı.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Muhafazakarlar, Musk Twitter'ı devraldıktan sonra Twitter'ı memlerle dolduruyor: 'Kendi platformunuzu edinin'

Sosyal medyadaki meme yapımcıları, Twitter'ı Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasını kutlayan ve harekete öfkelerini dile getiren liberalleri eleştiren memler ve videolarla doldurdu.

"Twitter'dan hoşlanmıyorsanız, kendi platformunuzu kurun" dedi ve geçmişte sosyal medya devlerinin sansürle ilgili şikayetlerini dile getiren muhafazakarlarla alay eden liberallerle dalga geçti.

AA13wiJP.img?w=768&h=432&m=6&x=396&y=176

Bir meme, Musk'ın muhafazakarların kendi platformlarını oluşturması gerektiği satırına yanıt olarak bir gülümseme ve bir başparmak yukarıya söylediğini yazdı. Tepki, liberal bir protestocuyu öfkelendiriyor ve "Satın almayın inşa edin dedim" demesine neden oluyor.

Twitter hesabı LibsofTikTok'a yanıt olarak yayınlanan birkaç meme ve video, Musk'ın bu hafta Twitter HQ'ya kollarında bir mutfak lavabosu ile dramatik girişini vurgularken, diğerleri CEO Parag Agrawal gibi önde gelen şirket isimlerini derhal kovma hareketini övdü.

AA13wwHy.img?w=768&h=511&m=6&x=372&y=130

Musk, Perşembe günü nihai hale gelen 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını bu hafta reklamcılara yazdığı bir mektupta açıkladı ve "yankı odalarının" tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu.

Musk, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Twitter'ı edinmemin nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır" dedi. "Şu anda sosyal medyanın, daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına ayrılması büyük bir tehlikedir."

Musk'ın "nefret söylemine" göz yumacağından korkanlara seslenen Musk, sosyal medya platformunun "herkes için özgür bir cehenneme dönüşemeyeceğini" söyledi.

Musk, şirketin "ülke yasalarına" bağlı kalacağını, ancak aynı zamanda "herkes için sıcak ve misafirperver, tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçebileceğiniz" bir yer olacağını söyledi.

Kaynak: Fox Business

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Sosyal medya uygulaması Gas'ın kurucu ortağı, Elon Musk'a kendisini Twitter'ın ürün şefi olarak işe almasını söyledi.

AA13wehf.img?w=768&h=576&m=6&x=374&y=77&

Gas'ın kurucu ortağı Nikita Bier, Twitter'ın ürün başkan yardımcısı olarak Elon Musk için çalışmayı teklif etti.

Viral bir platform olan Gas, App Store sıralamasında birinci oldu ve lise öğrencileri arasında popüler.

Bier daha önce Facebook'un satın aldığı ve 2021 yılına kadar Meta ürün yöneticisi olarak çalıştığı bir uygulamanın kurucu ortağıydı.

App Store'daki sosyal medya platformları arasında 1 numarada yer alan Gas'ın kurucu ortağı, Musk'ın bu hafta Twitter'ı devralmasının ardından Elon Musk'tan onu Twitter'ın ürün başkan yardımcısı olarak tekrar işe almasını istiyor.

Nikita Bier, ilk olarak Nisan ayında Musk'a kendisi için çalışmayı teklif ettiğini tweetledi, ardından Cuma günü tekrar "teklifinin geçerli olduğunu" tweetledi. Bier, sosyal medya platformlarının nasıl büyütüleceği hakkında "biraz" bildiğini söyledi ve Musk'a "referanslar" için App Store listelerine bakmasını önerdi.

Bier, Insider'a Cumartesi günü DM aracılığıyla şunları söyledi: "Rolün heyecan verici olacağını düşünüyorum - ancak Gas şu anda tamamen zamanımı alıyor."

Lise öğrencilerinin anketlerde anonim olarak oy kullanabilecekleri bir sosyal medya uygulaması olan Gas, bu yıl Ağustos ayında piyasaya sürülmesinden bu yana hızla popülerlik kazanıyor. Ürün uzmanı, Ekim ayının ortalarında, Gas'ın saatte 30.000 kullanıcı kazandığını ve yalnızca dört kişilik bir ekiple günlük bir milyon kullanıcı tabanına ulaştığını söyledi.

Yayınlandığı tarihte, uygulama 500 milyondan fazla ankete ev sahipliği yaptı.

Kurucu ortaklar Bier, Isaiah Turner ve Dave Schatz, uygulamayı "kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayan bir yer" olarak tasarladı; burada kullanıcılar, "yaşlandıklarında muhtemelen bir model olur" gibi övgüler içeren anketlerde oy kullanabilirler.

Şirket, anketlerin sorularını belirliyor ve kullanıcılar, arkadaşları için isimsiz olarak oy kullanabiliyor. Bir ankette en çok oyu alan kişiler, mesaj gelen kutularında bir "alev" alır. Uygulama yalnızca 12 eyalette kullanılabilir, ancak The Wall Street Journal'a göre yakın gelecekte genişleme planları var.

Bier, Nisan ayında attığı tweet'te Musk'a şunları söyledi: "Beni Twitter'ı Ürün Başkan Yardımcısı olarak yönetmem için işe alın. 11 yıldır sosyal uygulamalar geliştiriyorum - ve tipik bir BigTech 'ürün direktörü babası' gibi ürünlerin bozulmasına yol açacak şekilde değil. "Twitter lider haberci, grup uygulaması ve içerik oluşturma aracı olma potansiyeline sahiptir."

Bier'in Musk için çalışma teklifinde ciddi olup olmadığı veya yorumları şaka olarak mı yaptığı bilinmiyor.

Nisan ayında bir kullanıcı Twitter Web3 stratejisinin ne olacağını soran bir yorum yaptı ve Bier yanıtladı: "NFT profil fotoğraflarını yapan yöneticiyi kov."

Bier, Facebook'un 2017'de uygulamayı satın alacağını duyurmasından önce App Store listelerinde bir numara olan Tbh adlı benzer bir sosyal medya uygulamasının kurucu ortağıydı. Tam fiyat etiketi kamuya açıklanmadı, ancak TechCrunch'a göre Facebook 100 milyon dolardan az ödedi.

LinkedIn profiline göre, girişimci daha sonra dört yıl boyunca Meta'da ürün müdürü olarak çalıştı ve popüler sosyal ağ uygulaması BeReal'de tohum yatırımcısıydı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Bir Tweette Yalan Haber Yayınladığı Bilinen Siteden Bağlantı Paylaştı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından üç gün sonra milyarder, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin kocasına yönelik son saldırı hakkında temelsiz iddialar ileri süren bir tweet yayınladı.

AA13y0h7.img?w=768&h=432&m=6&x=757&y=285

Pazar günkü tweet, Bay Musk'ın sosyal medya sitesindeki yanlış bilgilendirme ve nefret söylemiyle mücadele etmek için nasıl davranacağı veya hareket edip etmeyeceği hakkında yeni sorular gündeme getirdi.

Cumartesi günü, eski First Lady ve 2016 Demokrat başkan adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçilere, "nefret ve dengesiz komplo teorileri" yaydıkları için, Bayan Pelosi'nin kocası Paul'e çiftin evinde saldıran adamı cesaretlendirdiğini söylediği bir tweet attı. Cuma günü erken saatlerde San Francisco'da.

Bay Musk'ın tweet'i daha sonra silindi ve kimin sildiği hemen belli değildi.

Bayan Clinton'ın tweetine yanıt olarak, Bay Musk, "Bu hikayede göründüğünden daha fazlası olabilir" diye yazdı ve ardından Santa Monica Observer'daki bir makalenin bağlantısını paylaştı. Makale, Bay Pelosi'nin sarhoş olduğunu ve bir erkek fahişeyle kavga ettiğini iddia ediyor.

Los Angeles Times'ta "meşru yerel gazeteler gibi görünen" web siteleriyle ilgili 2021 tarihli bir başyazı, "bir zamanlar Belediye Meclisi adayı David Ganezer'e ait olan Santa Monica Observer'ın yanlış haberler yayınlamasıyla ün saldığını" belirtti. Örneğin, 2016'da yayın, Bayan Clinton'un öldüğü ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald J. Trump'ı tartışmak için bir dublörün gönderildiği iddiasını öne sürdü.

Polis, 82 yaşındaki Bay Pelosi'nin evinin içinde arka kapıdan giren David DePape adlı bir adam tarafından çekiçle saldırıya uğradığını söyledi. Polis, eve geldiklerinde iki adamı bir çekicin kontrolü için güreşirken bulduklarını söyledi. Yetkililer, 42 yaşındaki Bay DePape'in muhtemelen cinayete teşebbüs ve ölümcül bir silahla saldırı da dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalacağını söylediler. Bir noktada, Bay DePape'in "Nancy nerede? Nancy nerede?”

Pazar günü yapılan bir röportajda, San Francisco bölge savcısı Brooke Jenkins, Bay Pelosi ve saldırganın birbirini tanıdığı fikrini destekleyecek hiçbir şey görmediğini söyledi.

Bay Musk'ın Pazar günü attığı tweet, Twitter'ın tamamen serbest yorumlara izin veren serbest bir site haline gelmeyeceğini reklamcılara açık bir mektupla verdiği yeminin hemen ardından geldi.

“Twitter açıkçası, her şeyin hiçbir sonuç vermeden söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem manzarası olamaz” diye yazdı. “Twitter, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedefliyor.”

Bay Musk'ın 44 milyar dolara Twitter'ı satın alması Perşembe günü tamamlandı, aynı gün CEO Parag Agrawal da dahil olmak üzere şirketin bazı üst düzey liderlerini kovdu.

ABD Capitol'deki 6 Ocak ayaklanmasının ardından siteye girmesi yasaklanan Bay Trump'ın hesabını eski durumuna getirmek gibi platformda kapsamlı değişiklikler olasılığı öncesinde, Bay Musk bir içerik denetleme konseyi oluşturacağını söyledi.

“Bu konsey toplanmadan önce hiçbir önemli içerik kararı veya hesabın eski durumuna döndürülmesi olmayacak” diye yazdı.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hollywood Twitter hesaplarını silmeye başladı: Elon Musk'ın Twitter'ı devralması ünlüleri farklı sosyal medya platformlarına gönderiyor

Sara Bareilles, birkaç gün önce Elon Musk'ın sosyal medya platformunu devralmasının ardından Hollywood'un tepkisi üzerine Twitter'dan ayrıldığını açıkladı.

Grammy ödüllü sanatçı Pazar sabahı "Welp. Twitter eğlenceliydi. Ben yokum" diye yazdı. "Diğer platformlarda görüşürüz, peeps. Üzgünüm, bu benim için değil."

Bareilles, SpaceX milyarderinin nihayet siteyi satın almasının ve Perşembe günü 44 milyar dolarlık devralımı tamamladıktan sonra CEO olmasının ardından Twitter'dan ayrılan bir ünlüler korosuna katıldı.

AA13ycuQ.img?w=768&h=432&m=6&x=164&y=133

2007'deki ilk hit şarkısı "Love Song" ile tanınan ve Broadway'in "Waitress" uyarlamasını yazan Bareilles, siteden ayrılan birkaç güçlü oyuncuya katıldı.

Tesla CEO'su nihayet Perşembe günü Twitter'ı satın almasını kapattı ve anlaşmaya göre şirketi hisse başına 54.20 dolardan özel aldı.

"Grey's Anatomy" ve yan ürünü "Private Practice"in yaratıcısı ve yazarı Shonda Rhimes, "Elon'un planladığı her şeye takılmayın. Hoşçakalın."

"Bu Biziz"in yönetmeni ve yönetmeni Ken Olin, "Hey, buradan gidiyorum. Yargılama yok. İnancımızı koruyalım. Demokrasimizi koruyalım. Daha nazik olmaya çalışalım. Gezegeni kurtarmaya çalışalım. daha cömert olmaya çalış. Dünyada barışı bulmaya çalışalım."

Rob Reiner, Kasım seçimleri yaklaşırken insanları platformda kalmaya ve tweet atmaya devam etmeye teşvik etti.

"Anayasal Demokrasimizi korumak için savaşanlar için şimdi Twitter'dan ayrılma zamanı değil" diye yazdı. "Şimdi MAVİ OY VERME zamanı!"

"She Hulk" yıldızı Jameela Jamil, Elon'un devralmayı tartışmaya başladığı Nisan ayında Twitter'dan ayrıldı, ancak bildirildiğine göre anlaşmadan çekildikten sonra Temmuz ayında tekrar geri döndü.

Diğerleri, daha önce Kanye West olarak bilinen Ye, sitede yapılan tartışmalı açıklamaların ardından Twitter'da eski durumuna getirildikten sonra Musk'a siteye kimlerin geri dönmesine izin verdiğine bakması için yalvardı.

Musk, bir kullanıcının kendisine tweet atmasının ardından attığı tweette "Ye'nin hesabı satın almadan önce Twitter tarafından geri yüklendi. Bana danışmadılar veya bana bilgi vermediler" dedi, "Peki neden Kanye West'in hesabını zaten geri yükledin? Twitter bir platform olmamalı ırkçılık ve antisemitizm yaymak."

"Sevgili Elon Musk. Dünyanın danışmanlarından ücretsiz tavsiyeler. Adolf Hitler'i modern dünyanın en etkili iletişim aracına geri koyarsanız, hayatınızın en büyük hatasını yapmış olursunuz. Asla, asla yapmayacağınız türden bir hata. "Sopranos" oyuncusu ve E Street Band gitaristi "Little Steven" Van Zandt, görünüşe göre Ocak 2021'de yasaklanan Donald Trump'a atıfta bulunarak tweet attı.

Lebron James, sitede ırkçı hakaretlerin kullanımında çarpıcı bir artışa ilişkin bir raporun ardından birkaç bilgelik sözü de paylaştı.

Cumartesi günü Twitter'da "Elon Musk'ı tanımıyorum ve tbh, kimin Twitter'a sahip olduğu umrumda değil" dedi. "Ama eğer bu doğruysa, umarım o ve halkı bunu çok ciddiye alır çünkü bu korkutucu bir AF. Pek çok uygunsuz insan nefret söyleminin ifade özgürlüğü olduğunu söylüyor."

Musk, Twitter'ı "sevdiğim insanlığa yardım etmeye çalışmak" için satın aldığını ve sitenin "herkes için özgür bir cehenneme dönüşemeyeceğini" kabul ettiğini söyledi.

Musk, Perşembe günü Twitter'da "Twitter'ı edinmemin nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır" dedi. "Şu anda sosyal medyanın, daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına ayrılması büyük bir tehlikedir."

Kaynak: Fox Business

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Twitter'da Ürün Liderliğini Sarsmaya Başladı

(Bloomberg) -- Elon Musk'ın Twitter'da yeni ürün liderliğini ataması bekleniyor ve hafta sonu yakın arkadaşları ve danışmanlarıyla 44 milyar dolara satın aldığı hizmeti en iyi nasıl değiştirebileceği konusunda bir araya geldi.

AA13AZgf.img?w=768&h=512&m=6&x=453&y=151

Bilgilerin özel olduğu için kimliğinin açıklanmamasını isteyen şirkete aşina olan kişilere göre, Twitter'ın en üst düzey ürün yöneticilerinin Musk'ın sorumlu olduğu şirkette kalması pek olası değil. Yeni sahibi, şirketi ve liderlik ekibini yenilerken muhtemelen Twitter'ın mühendislik başkanı Nick Caldwell'in ve hem tüketici hem de gelir ürünleri genel müdürü Jay Sullivan'ın yerini alacak. Caldwell, herkese açık Twitter biyografisini "eski" kelimesini içerecek şekilde güncelledi, Sullivan ise biyografisini tamamen sildi.

Musk, Caldwell ve Sullivan yorum taleplerine yanıt vermedi. Twitter yorum yapmaktan kaçındı.

Sonunda kimin devralacağı belli değil ama Musk, Twitter sahipliğinin ilk birkaç gününde tavsiye için eski arkadaşlarına döndü. PayPal günlerinden bir arkadaşı olan David Sacks ile düzenli olarak buluşuyor; bir arkadaş ve yatırımcı olan Jason Calacanis; ve eski bir Twitter yöneticisi ve girişim şirketi Andreessen Horowitz'in şu anki genel ortağı olan Sriram Krishnan.

Grup, Twitter'ın ürün stratejisini tartışıyor, ancak herhangi birinin şirkette tam zamanlı lider olup olmayacağı bilinmiyor. Hem Calacanis hem de Sacks, şirketin dahili dizininde Twitter e-posta adreslerine sahip ve Krishnan Pazar günü, Andreessen Horowitz'de hala "günlük işimde" olduğunu tweetledi.

Üç kişiye göre Musk, Twitter'ın Mayıs ayında işten atılan eski ürün müdürü Kayvon Beykpour'u geri getirmeye de ilgi gösterdi. Beykpour'un geri dönüp dönemeyeceği belli değil.

Twitter'daki yeni ürün liderliği, Musk'ın yakın zamanda devralınmasının ardından şirkette beklenen bir dizi değişiklikten sadece biri.

Bloomberg, CEO Parag Agrawal da dahil olmak üzere bir dizi üst düzey liderin kovulduğunu ve Musk'ın geçici CEO haline geldiğini bildirdi. Müşteri şefi Sarah Personette, Cuma günü istifa ettiğini ve Pazartesi gecesi Twitter'a iş erişiminin resmi olarak kesildiğini söyledi. Çalışanlar bu hafta daha yaygın işten çıkarmalar için hazırlanıyor, bazı yöneticiler hafta sonunu kesilecek çalışan listelerini derleyerek geçiriyor.

Musk'ın ürünü devralmak için seçtiği kişi, dünyanın en etkili çevrimiçi platformlarından birinin şekillenmesinde önemli bir role sahip olacak. Musk, Twitter'da aboneliklere daha fazla odaklanma, daha az içerik kısıtlaması ve farklı zaman çizelgeleri için birden çok algoritma olasılığı dahil olmak üzere büyük değişiklikler sözü verdi. Platformer'a göre, kullanıcıları mavi doğrulama rozetleri için ücretlendirmeyi de düşünüyor.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Reklam verenleri Tutmak İçin Gizli Silahını Çekti

Dünyanın en zengin adamı çok politik hale geldi.

AAYcbLt.img?w=768&h=432&m=6&x=444&y=142&

Elon Musk, iş dünyasını tamamen değiştirmek istiyor.

Tüm kural kitaplarını yeniden yazmak ve şimdiye kadar bu dünyayı yöneten tüm geleneksel normları gözden geçirmek istiyor.

Milyarder sözleşmelerden nefret eder. Başlamak için CEO unvanı takmıyor. Tesla'da (TSLA) - Tesla Inc. Raporu alın, kendisine "TechnoKing" diyor. Twitter (TWTR) - Get Twitter Inc. Report'da yeni edindiği "Chief Twit" unvanını seçti.

Seri girişimci aynı zamanda halka açık tartışmalardan hoşlanırken, meslektaşları, hissedarları ve yönetim kurullarından korktukları için herhangi bir riske maruz kalmaktan kaçınmak için her şeyi yaparlar. Musk'ın umurunda değil. Sosyal ağlarda saldırıya uğradığını hissettiğinde karşılık vermekten çekinmez. Hatta hoşuna gidiyor.

Musk, Tesla'daki iletişim departmanından kurtuldu. Elektrikli araç üreticisiyle ilgili bilgilere, söylentilere, spekülasyonlara doğrudan yanıt veriyor. Baş iletişim sorumlusudur.

Dikkatli Reklamcılar

Ve bu yıl, Teknoloji kralı, nüfusun seçkinlere ve kurumlara karşı güvensizliğinden yararlanarak siyasete de girdi. Ve etkisi yıldırım hızıyla arttığı için bu onun için oldukça iyi çalıştı. Örneğin Rusya-Ukrayna savaşında diplomat oynayan küresel bir CEO oldu.

Bu çatışma, Musk'ın dünya jeopolitik sahnesinde ilk ortaya çıkışını ve yükselişini oluşturmuştur. İş liderlerinin bazı müşterilerini kızdırmak veya çok önemli pazarlara erişimi kaybetme korkusuyla siyasi meselelerde tarafsız kalmalarını isteyen geleneği kırarak Ukrayna'ya destek verdi.

Ancak Musk, bugün bildiğimiz şekliyle medeniyeti değiştirmek isteyen biri olarak, küresel meseleleri görevinin bir parçası olarak görüyor.

Zamanımızın fiili şehir meydanı olan Twitter'ın satın alınmasının tamamlanmasından bu yana, birçok tutku serbest bırakıldı. Solda ve sağda herkes içerik denetleme politikasının ne olacağını merakla bekliyor. Temel olarak, hangi tweet'lerin kabul edileceği ve hangilerinin olmayacağı.

6 Ocak 2021'deki Capitol olaylarından sonra, birçok platform, bireysel kullanımlardan ve sivil haklar derneklerinden gelen siyasi baskı nedeniyle kabul edilebilir içerik politikalarını sıkılaştırdı.

Değişimin bir parçası olarak, o sırada Twitter, eski Başkan Donald Trump'ın yanı sıra aşırı sağcıların ve komplo teorisi hareketlerinin hesaplarını yasakladı.

"@realDonaldTrump hesabındaki son Tweetlerin ve bunların etrafındaki bağlamın, özellikle de Twitter'da ve Twitter dışında nasıl alınıp yorumlandıklarını yakından inceledikten sonra, şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle hesabı kalıcı olarak askıya aldık." Twitter, 8 Ocak 2021'de kalıcı yasağı uyguladığını söyledi.

Kendisini "ifade özgürlüğü mutlakıyetçisi" olarak tanımlayan Musk, kalıcı yasaklara karşı olduğunu ve bu nedenle özellikle Trump'ın hesabını yeniden etkinleştireceğinin sözünü verdi.

Buna karşılık, reklamcılar son zamanlarda platformun bir kez daha cehenneme dönüşeceği yönündeki korkularını dile getirdiler. Wall Street Journal'a göre, yaklaşık bir düzine reklamcı, reklam alıcısı GroupM'den, Donald Trump'ın hesabının yeniden etkinleştirilmesi durumunda Twitter'daki reklamlarını askıya almasını istedi.

Baskı yapmak

Bir sözcü TheStreet'e verdiği demeçte, General Motors sosyal ağ Twitter'daki reklamlarını geçici olarak askıya aldı.

GM sözcüsü David Caldwell, "Platformun yeni mülkiyeti altındaki yönünü anlamak için Twitter ile etkileşim halindeyiz" dedi. "Bir medya platformunda önemli bir değişiklikle normal iş akışında olduğu gibi, ücretli reklamlarımızı geçici olarak durdurduk."

Musk, 27 Ekim'de reklamcılara Twitter'da sınırları aşanlar için sonuçları olacağına dair söz verdi. Musk, içerik politikasını belirlemekten sorumlu bir konsey kurdu, ancak 8 Kasım'da yapılması planlanan ara seçimlerden önce hiçbir karar alınmayacağına dair güvence verdi Musk.

"Twitter, açıkçası, her şeyin hiçbir sonuca varmadan söylenebildiği, herkese açık bir cehennem manzarası olamaz!" reklamcılara yazdı.

Ancak, milyarder şimdi bir rotaya kilitlenmiş görünüyor. Bu, reklamverenler için bir zorluk olabilir. Musk az önce Twitter'da bir anket düzenledi ve kullanıcılardan reklamverenlerin ifade özgürlüğünü mü yoksa politik doğruculuğu mu destekleyeceği konusunda oy vermelerini istedi.

Özünde, ifade özgürlüğü içerik politikasını uyguladıktan sonra reklamlarını askıya almaya karar veren şirketlerin politik doğruculuğu seçeceklerine dikkat çekmeye çalışıyordu. Tarafsızlık anının bittiğini açıkça söyleyerek üçüncü bir seçenek sunmadı. Yeni bir çağın başlangıcıdır. İfade özgürlüğü konusunda her bireyin ve her şirketin bir taraf seçmesi gereken bir çağ.

2 Kasım'da açılan ankete 2,75 milyondan fazla seçmen katıldı. Nihai sonuçtaki boşluk çok büyüktü. İnsanların %78'i şirketlerin ifade özgürlüğünü desteklemesi gerektiği yönünde oy kullandı.

Musk ve Anketler

Milyarder henüz anket sonuçları hakkında yorum yapmadı. Ancak anket sonuçları, Musk'a sık sık lehinde konuştuğu politikayı uygulamaya koyması için ihtiyaç duyduğu meşruiyeti veriyor: her şeyden önce ifade özgürlüğü.

Mogul, Twitter anketlerini büyük kararlar için önemli bir veri noktası olarak kullanıyor. Mart ayında kullanıcılara Twitter'ın geleceği hakkındaki düşüncelerini sordu. Birkaç gün sonra, sosyal ağı 44 milyar dolara satın almak için bir teklifte bulundu.

Tesla hisselerinin bir yıl önce satışı, onun bu meşrulaştırma sürecini benimsediğini gösteren bir başka örnek.

Reklam verenler ve şirketler uyarıldı.

Kaynak: TheStreet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Whoopi Goldberg Twitter Ayrıldığını Duyurdu; Mark Cuban ve Jack Dorsey, 2 Haftalık Elon Musk'aTavsiye Verdi

AA13Qh7V.img?w=768&h=433&m=6&x=151&y=135

Elon Musk, abone olan kullanıcılar için mavi onay işaretleri içeren aylık 8 dolarlık Twitter Blue programını kullanıma sunmaya hazırlanırken, Mark Cuban ve Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey, uygulamanın yeni sahibine platformu nasıl çalıştıracakları konusunda bazı tavsiyeler veriyor.

Musk'ın tweet'inden sonra, “Twitter'ın dünya hakkında açık ara en doğru bilgi kaynağı haline gelmesi gerekiyor. Görevimiz bu," diye yanıtladı Dorsey, "kime göre doğru?"

Musk daha sonra, "Twitter halkı tarafından Community Notes (eski adıyla Birdwatch) aracılığıyla değerlendirildiği gibi" dedi ve eski Twitter CEO'su, "Hala düşünüyorum… Birdwatch çok daha iyi bir isim. Ve 'daha bilgilendirici' çok daha iyi bir hedef."

Musk ileri geri hareket ederek şunları söyledi: "Kuş gözlemciliği beni ürpertiyor."

Cuban daha sonra araya girdi ve Musk'ın Twitter'ı "dünya hakkında en doğru bilgi kaynağı" yapma arayışında Twitter doğrulaması için ayda 8 dolar talep etme kararını sorguladı.

Cuban, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "En doğru notlara katkıda bulunduğunu düşündüğünüz kişilere 8 dolarlık doğrulama programınızı proaktif olarak ücretsiz olarak sunmayı düşünebilirsiniz." "Doğruluğunu teyit etmek kolay olmayacak. Ancak yapay zeka, önyargıyı modellemeye çalışabilirse, belki de doğrulukla modelleyebilir?”

Musk, Cuban'ın yanıtladığı "Herkes için 8 dolar" yanıtını verdi: "Sizin işiniz. Senin kararın."

Bu arada, bazı ünlüler ve kamuya mal olmuş kişiler, Musk'ın devralınması sırasında Twitter'dan ayrıldıklarını duyurdular. Çıkış yapmayı planlayanlar arasında, panel konuşma dizisinde “İniyorum. Bugün çıkıyorum çünkü çok dağınıkmış gibi hissediyorum ve artık belirli türden tavırların engellenmesinden bıktım ve şimdi tekrar başlıyorlar."

Goldberg devam etti, "Dışarı çıkacağım ve eğer sakinleşir ve kendimi daha rahat hissedersem belki geri gelirim. Ama bu gece itibariyle Twitter'la işim bitti."

Musk, 27 Ekim'de Twitter'ın sahibi ve CEO'su olarak resmi olarak devraldı ve o zamandan beri sosyal medya uygulaması için tartışmalı planlarını açıkladı. Pazar günü yaptığı açıklamada, "İleriye dönük olarak, açıkça 'parodi' belirtmeden kimliğe bürünme yapan tüm Twitter hesapları kalıcı olarak askıya alınacaktır."

Bu, birçok doğrulanmış Twitter kullanıcısının Musk'ın kimliğine bürünmesine ve ardından uygulamadan askıya alınmasına yol açtı. Pazar günü, komedyen Kathy Griffin orijinal Twitter adını "Elon Musk" olarak değiştirdi ve hızla platformdan atıldı, bu da onun rahmetli annesinin hesabına giriş yapmasına ve Musk'a tweet atmasına neden oldu: "Lütfen bu şirketi daha iyi yönetin. Eskiden bir anlam ifade ederdi.”

Kaynak: Variety

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ünlü Hollywood Yıldızı Mark Ruffalo, siyasi tarafsızlık hakkında ikiyüzlü yorumların ardından Elon Musk'tan bir kez daha Twitter'dan ayrılmasını istedi

Görünüşe göre diplomasi ve nezaket, milyarder Twitter patronu Elon Musk'ı reforme etme girişiminde Mark Ruffalo için pek işe yaramıyor, ancak oyuncu birkaç yeni şüpheli ifadeden sonra bir kez daha Musk'ın sağduyusuna hitap etmeye çalışıyor.

AA13SvXQ.img?w=768&h=432&m=6&x=331&y=111

Ruffalo, geçmişte birkaç kez Musk ile akıl yürütmeye çalıştı, yani işadamının Paul Pelosi'nin şiddetli saldırısına ilişkin bir komplo teorisi içeren o zamandan beri silinen tweet'inin ardından ve Musk ve Alexandria Ocasio-Cortez'in politikacının kavgasıyla sonuçlanan davası sırasında. hesap sınırlı.

54 yaşındaki aktörün Musk'ın davranışlarıyla ilgili en son iki tartışma noktası, Musk'ın paylaştığı bir fotoğrafın yanı sıra bazı siyasi suçlamalarla ilgili açıklamalarla ilgili.

Pazartesi günü Musk, üç mesaj için tipik bir dijital bildirim içerecek şekilde düzenlenmiş bir posta güvercini kafesi taşıyan bir adamın fotoğrafını “Zaman nasıl değişti” başlığıyla yayınladı.

Orijinal fotoğrafın II. Dünya Savaşı sırasında bir Nazi askerine ait olduğu ortaya çıktı ve Getty Images'da bulunabilir. Musk henüz bu gerçeği kabul etmedi, ancak platformda yükselen antisemitizmle birlikte, imajı kaldırması için çok sayıda çağrı yapıldı. Bunların arasında, milyarderin yolunu değiştirebileceğine dair tüm umudunu yitirmiş görünen Ruffalo da var. "Çok geç. Milyarder Hubris sendromu,” diye yazdı Ruffalo.

Ancak Musk'ın sağ siyasetle ilişkisi burada bitmiyor, 51 yaşındaki işadamı ara seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'yi resmen destekliyor. Musk, "merkeziyetçilik" adına, Nisan ayında Twitter'ı "politik olarak tarafsız" tutmak için kendi savunmasını etkili bir şekilde yanlış anlayarak hayranlarını kırmızıya oy vermeye çağırdı.

Yazar Hank Green'e attığı bir tweet'te Musk, "eğer yürütme ve yasama organlarına bir parti hakimse, o zaman güç dengesini kaybederiz" dedi.

Mark Ruffalo bir kez daha Musk'ın çelişkili söyleminin hayranı değildi ve onu "çatallı bir dille" konuşmakla suçladı. Bunun bir başka örneği de, kendisini “ifade özgürlüğü mutlakçısı” olarak nitelendiren Musk'ın parodisini yapan bir dizi twitter hesabının kısa süre önce askıya alınması oldu. Belki sadece şakalar ona yöneltilmediğinde.

Ruffalo, Musk'ın Twitter'ı ele alış biçimini şimdiye kadar eleştiren birçok tanınmış kişiden yalnızca biri ve doğrulanmış kullanıcılardan mavi tiklerini korumak için aylık abonelik talep etme planıyla ilgili en büyük tartışmalardan biri.

Kaynak: We Got This Covered

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk'ın Twitter çalışanlarını buldozer gibi ezen davranışları şirketi başarısızlığa giden bir yola sokuyor

AAWeklF.img?w=768&h=384&m=6&x=440&y=137&

KUTUNUN DIŞINDA

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının gerçek etkisini anlamamız aylar alacak. Yine de yıllarca süren örgütsel psikoloji araştırması bize şirketin sağlığını zaten riske attığını söylüyor.

Musk, empati göstermek ve çalışanlarla doğrudan iletişim kurmak yerine, basında dedikoduların dolaşmasına izin vererek, ardından binlerce çalışanı aniden işten çıkararak, hedeflenen işten çıkarmalar tamamlandıktan çok sonra büyük bir yetenek göçü için zemin hazırladı. Bir şirketi nasıl devralmayacağınıza dair uyarıcı bir hikaye olacak şekilde şekilleniyor.

Güçlü lider sendromu

Musk açıkça Twitter'ı bozuk olarak gördü. 44 milyar dolarlık bir bedel karşılığında, uygun gördüğü şekilde değişiklik yapma hakkını kesinlikle satın aldı. Üst düzey yöneticileri ve personelin yarısını işten atarak hızlı hareket etti. Bu, 1990'ların Çin'de boğa dükkânı yöntemleriyle ona "İnce Çizgili Rambo" lakabını kazandıran Sunbeam CEO'su "Chainsaw Al" Dunlap'ı anımsatan bir tarz.

Yine de çok az yöneticinin artık bu tarzı benimsemesinin bir nedeni var. Önceki nesil, azimli bir lideri ilham verici bulmuşken, genç işçiler bu takdiri paylaşmıyor. Bencilliği, yıpratıcılığı ve hatta kalpsizliği görme olasılıkları daha yüksektir.

Bu duygular bilgi ekonomisinde kazanmaya yardımcı olmuyor. En iyiler ve en parlaklar, değerlerine uygun iş, beyinleri kadar kalplerine de hitap eden işverenler ister. Bunların alakasız veya birbirinin yerine geçemeyeceği mesajını gönderdiğinizde, bir yetenek açığı için yalvarıyorsunuz.

kalıcı hasar

İster büyük bir istifa, ister sessizce istifa olsun, çalışanlar artık şirketlerine bir zamanlar yaptıkları bağlılığı hissetmiyorlar. Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, 2022'nin ilk altı ayında ABD'de çalışan verimliliği 1947'den bu yana en keskin oranda düştü.

Başka bir deyişle, bu, işgücünüzün yarısını sert bir şekilde kesmek için en iyi zaman olmayabilir.

Bir şirketi yeni devraldıysanız, bu tür indirimleri düşünceli veya hassas bir şekilde yapmak için samimi bilgiye sahip değilsiniz. En iyi yetenek, diğerleriyle birlikte kesilecek. İkincil olanlar kurtulurken önemli bölümler boşaltılacak. Nitekim bazı Twitter çalışanlarından geri dönmeleri istendi.

Ayrılanların görevleri öylece ortadan kalkmadığından, kalan çalışanlar iş yüklerinin iki veya üç katına çıktığını göreceklerdir. Daha fazla işten çıkarma korkusuyla yaşayacaklar. Birçoğu, küçük çocukları olan meslektaşı şimdi işsizken neden kurtulduklarını merak ederek, hayatta kalanların suçluluklarından muzdarip olacak.

Bunların hiçbiri motive olmuş bir işgücü yaratmaz.

3.500'den fazla insanı atarak ne kadar tasarruf edeceğinizi hesaplamak kolaydır. Düşen moralin maliyetini ve zorunlu olarak ayrılmadan önce veya sonra ayrılan çalışanların kaçışını azaltmak için yumuşak becerileri uygulamak çok daha zordur.

Ne de olsa sosyal medya kararsız bir iş. TikTok gibi yeni gelenler, mevcut Goliath'lardan pazar payının ne kadar kolay alınabileceğini gösteriyor. Truth Social gibi girişimler, teknik yetenekten yoksun bir şirketin ne hale geldiğini gösteriyor. Twitter'ın kendi çalışanları, bunun çalışılacak bir yer olduğuna kefil olamazsa, buna ayak uydurmak çok zor olacaktır.

Sorun teknoloji şirketleriyle sınırlı değil: Eski çalışanlar sosyal medyada veya ağlarında eski işverenleri hakkında sert yorumlar yaptığında, üst düzey yetenekler pozisyonları kabul etmede ve hatta onlara başvurmada daha tereddütlü oluyor.

daha iyi bir yol var

Sorun değişiklik değil. Bu konuda nasıl gidiyorsun. Musk'ın iletişim tarzıyla başlayın. Bir çalışan doğrudan değil de medyada yalnızca gürlemeler duyuyorsa, en kötüsünü düşünmeye mecburdur.

Özellikle korku gibi duygular söz konusu olduğunda, insanların kötü bir şekilde kötü dinleyiciler olduğunu biliyoruz. Bununla mücadele etmenin en iyi yolu, mümkün olduğunca çok şekilde iletişim kurmaktır - yazılı olarak, videolarla ve belediye binalarıyla. Aynı mesajı birden fazla forumda göndererek, belirsizliği ve yanlış yorumlamayı ortadan kaldırırsınız.

Şefkat gösterin, çalışanların şirketin başarısına katkılarına saygı gösterin. Her ne kusuru olursa olsun, Twitter tartışmasız dünyanın en önde gelen kamusal söylem platformudur. Halkınızın inşa ettiği şeylere hayranlık göstermek zor değil.

Neyi buldozerlediğini bilene kadar buldozerle yapma. Hızlı değişim, korkunun aylarca oyalanmasına izin vermekten daha iyidir. Ancak çok hızlı hareket ederseniz, hızlı tahminde bulunmaktan biraz daha fazlasını yapmış olursunuz. Ne kaybettiğini bilmiyorsun. Ve çalışanlara girdilerine değer vermediğinizi gösteriyorsunuz.

Kovulanlara ofisten eşlik etmekten kaçınmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Verileri koruma ihtiyacı anlaşılabilir. Ancak kalan çalışanlar bunu acımasız olarak görecek ve ayrılanların gerçek duygularını söylemelerine engel olmayacaksınız. Zaten iki saat içinde söyleyecekler.

Çalışanlar, firmanızın elçileridir. Onlara empati ile davranırsanız, iyiliğin karşılığını almaları muhtemeldir. Bunu yapmazsanız, Elon Musk'ın Twitter'da öğrenmek üzere olduğu şeyle yakında yüzleşmeniz için iyi bir şans var.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Sürpriz, sürpriz: Elon Musk, sahte haberleri paylaşmak yerine gazetecilere saldırıyor

Bugün Elon Musk tarafından düzenlenen bir Twitter uzay oturumunda, platformdan sorumlu yeni adam gazetecilik konusundaki endişelerini dile getirdi ve görünüşe göre yakın zamanda paylaştığı sahte haber hikayesine atıfta bulundu.

AA13VUkz.img?w=768&h=432&m=6&x=405&y=155

Nancy Pelosi'nin kocasının iki hafta önce evinde çekiçle saldırıya uğramasının ardından Musk, hikayenin daha fazlası olduğunu öne sürdü. Nancy dün Elon'un önerilerine yanıt verdi.

Bugün bir gazeteci Elon'a, "Gerçekle yüksek kaliteli gazetecilik ve haberler arasında bir şey vardı. Bu iki şeyi nasıl farklı veya aynı olarak gördüğünüzden biraz bahseder misiniz?”

Cevap verdi, "Sanırım hepimiz büyük gazetelerde gerçekte ne olduğu hakkında çok şey bildiğimiz makaleler gördük ve gerçekte ne olduğunu bildiğimiz şey, o makalede temsil edilen şey değil. Şimdi, o zaman neden başka bir şey için farklı olduğunu düşünüyorsun?"

Musk, herhangi bir makale belirtmedi veya örnek vermedi, bu da bazılarının daha sonra sildiği belirtilen sahte haber hikayesini paylaşmaya atıfta bulunduğuna inanmasına neden oldu. Diğerleri, onun yalnızca genel olarak sahte haberlere atıfta bulunduğuna ve hatta bazı konularda adam kayırmadan özgürlük alan şüpheli gazeteciliğe atıfta bulunduğuna inanıyor.

Bununla birlikte, tartışma, Elon Musk'ın Twitter'ın sahte haberler ve adam kayırma ve modern gazetecilikten kaynaklanan bu tür diğer sorunlarla mücadelede nasıl ilerlediğini gördüğü hakkında daha fazla bilgiye yol açtı.

Musk, daha önce Birdwatch olarak adlandırılan Twitter'ın Topluluk Notlarından ne istediğini özellikle tartıştı. İlk piyasaya sürüldüğünde Twitter bunu şu şekilde tanımladı: “Birdwatch, insanların yanıltıcı olduğuna inandıkları Tweetlerdeki bilgileri tanımlamasına ve bilgilendirici bağlam sağlayan notlar yazmasına olanak tanır.”

Topluluk Notlarını genişletme konusunda heyecanlı olan Musk, "Vatandaş gazeteciliğini güçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Ayrıca, "Gazeteciliğin batı anlatısının az sayıda büyük yayın tarafından aşırı tanımlandığını düşünüyorum ve insanların anlatıyı tanımlamasını sağlamak ve sosyal vatandaş gazeteciliğini yüceltmek kadar iyi olmadığını düşünüyorum" diye ekledi.

Tartışma, gazeteciliğin Twitter'da bir rolü olduğuna ve gazetecilik dünyasındaki tüm seslerin, özellikle de yeni olanların, zaten yerleşik olanları düşürmeden duyulması gerektiği konusunda daha fazla netleşmeye yol açtı. Ancak, kendisine yalan haberler veya yanlışlıkla paylaştığı hikaye hakkında hiçbir zaman soru sorulmadı.

Musk, “Büyük yayınları veya önde gelen gazetecileri bir şekilde küçümsememiz gerektiğini söylemiyorum. Ben sadece insanları yüceltmemiz ve insanlara ses vermemiz gerektiğini söylüyorum.”

İnsanların ve büyük yayınların sesini dürüst tutmak için Musk, Topluluk Notlarına daha önce Twitter'dan daha fazla güvenecek. Hatta buna “destansı” dedi ve bunun platformdaki yanlış bilgilerle mücadelenin anahtarlarından biri olduğunu söyledi ve nihayetinde Topluluk Notları ile yapacaklarının “oyun değiştirici” olmasına neden olacağı sonucuna vardı.

Sahte haber yayma oyununu değiştirir miydi? Bu görülmeye devam ediyor.

Kaynak: We Got This Covered

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Twitter'da Kendisini Düzelten Mühendise: 'Kovuldun' - Zengin Adaleti 

TWITTER'ın yeni patronu Elon Musk, mikro blog platformu ekip ekibinin bir üyesini daha kovdu, onu da bir tweet aracılığıyla. Musk tarafından işine son verilen kişi Eric Frohnhoefer adlı bir Android geliştiricisidir ve tweet'inde Musk'ın uygulamanın "sadece zaman çizelgelerini oluşturmak için 1000'den fazla kötü toplu RPC" yaptığı için Twitter'ın yavaş olduğu değerlendirmesinin yanlış olduğunu belirtmiştir.

AA14793D.img?w=768&h=432&m=6&x=239&y=158

Elon Musk ve çalışanı arasında, Twitter'ın merhum patronunun Pazar gecesi tweet atmasının ardından başladı: "Bu arada, Twitter'ın birçok ülkede süper yavaş olması için özür dilerim. bir ev zaman çizelgesi oluştur!"

Daha sonra Eric, Musk'ın tweet'inden alıntı yaptı ve şöyle yazdı: "~6 yılımı Android için Twitter'da çalışarak geçirdim ve bunun yanlış olduğunu söyleyebilirim."

Bunu takiben Amerikalı milyarder Eric'e, "O zaman lütfen beni düzeltin. Doğru sayı nedir?" ve ayrıca "Twitter, Android'de çok yavaş. Bunu düzeltmek için ne yaptınız?"

"20 yıllık geliştiriciyim. Ve size şunu söyleyebilirim ki, buradaki alan uzmanı olarak patronunuzu özel olarak bilgilendirmeniz gerekir. O öğrenmeye ve yardımcı olmaya çalışırken, toplum içinde ona üstünlük sağlamaya çalışmak sizi kinci gibi gösterir. kendi kendine hizmet veren dev."

Eric buna tweet atarak, "Belki de soruları özel olarak sormalı. Belki Slack veya e-posta kullanarak" yanıtını verdi. Daha sonra başka bir kullanıcı araya girdi ve tweet'inde Musk'ı etiketledi ve milyardere "Bu tür bir tavırla, muhtemelen bu adamı ekibinizde istemezsiniz" diye sordu.

Musk, aynı Twitter ileti dizisine yalnızca "Kovuldu" diyerek yanıt verdi.

Kovuldu

— Elon Musk (@elonmusk) November 14, 2022

Tesla CEO'su Twitter'ın kontrolünü ele geçirdiğinden beri, CEO Parag Agrawal, Finans Direktörü Ned Legal ve hatta mikro blog platformunun Yönetim Kurulu da dahil olmak üzere çalışanları ve müteahhitleri işten çıkarıyor.

Twitter, telaşlı kararları arasında ayda 7,99 ABD Doları tutarında yeni Blue aboneliğinin dahil edildiğini görüyor. Ancak Musk'ın mavi tik ücretini uygulamaya koyma kararı pek çok kişinin hoşuna gitmedi. Hatta bazı reklamverenler siteden geri çekildi.

Kaynak: Jagran English

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Twitter çalışanlarına ültimatom verdi: 'Son derece sıkı' çalışın yada ayrılın

Milyarder tarafından gece geç saatlerde gönderilen ve CNN tarafından ele geçirilen dahili bir e-postanın bir kopyasına göre, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, çalışanlarına "son derece zorlu" işler yapmaları veya şirketten ayrılmaları için Perşembe akşamına kadar süre verdi.

Musk notta, "İleriye dönük olarak, çığır açan bir Twitter 2.0 oluşturmak ve giderek daha rekabetçi hale gelen bir dünyada başarılı olmak için son derece sert olmamız gerekecek" dedi. “Bu, yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışmak anlamına gelecek. Yalnızca istisnai bir performans geçer not teşkil edecektir.”

Notta Musk, Twitter'ın nasıl "çok daha fazla mühendislik odaklı" olacağını özetlemeye devam ediyor ve ardından personele bir ültimatom veriyor. "Yeni Twitter'ın bir parçası olmak istediğinizden eminseniz, lütfen aşağıdaki bağlantıdan evet'i tıklayın."

Musk, bunu saat 17: 00'ye kadar yapmayan herhangi bir çalışanın olduğunu söyledi. Perşembe günü ET üç aylık kıdem tazminatı alacak. Washington Post notu ilk bildiren oldu.

"Yol ayrımı" başlıklı e-posta, Musk'ın şirketi yönetme yaklaşımı konusunda Twitter çalışanlarıyla açık ve özel olarak çatıştığı sırada geldi. Ayrıca, Musk'ın Twitter'ın üst düzey yöneticilerini görevden alması, yönetim kurulunu ortadan kaldırması ve personelin yaklaşık yarısını işten çıkarması sonrasında geldi.

Musk notta "Kararınız ne olursa olsun, Twitter'ı başarılı kılma çabalarınız için teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Panikleyen Elon Musk'ın Mühendislere Ayrılmamaları İçin Yalvardığı Bildirildi

The Washington Post'un bildirdiği gibi, bu haftanın başlarında, milyarder CEO, personele "son derece sert olmaları" ve ofiste uzun saatler çalışmaları veya istifa edip üç aylık kıdem almaları gerektiğini söyleyen bir e-posta gönderdi.

Çalışanların Perşembe günü saat 17: 00'ye kadar "evet" i tıklaması ve Twitter'ın ilerlemesinin bir parçası olması veya parayı alıp yolları ayırması gerekiyordu. Musk için sorun mu? Twitter'ın son zamanlardaki iç kargaşasını yakından takip eden eski Uber mühendisi Gergely Orosz'a göre, "beklenenden çok daha az [geliştirici] 'evet' yanıtını verdi."

Orosz, pek çok çalışanın Musk'ın blöfünü bulduğunu, Musk'ın bu hafta başlarında halka karşı sergilediği kabadayılığın utanç verici bir tersine dönerek "en iyi mühendislerle onları kalmaya ikna etmek için toplantılar yaptığını" söylüyor.

Twitter, işgücünü kabaca yarıya indiren toplu işten çıkarmalarla şimdiden sarsıldı. Çalışanlara bildirimde bulunmak yerine e-postalarına erişim sağlandı ve iş bilgisayarları bildirimde bulunulmaksızın iptal edildi.

Musk'ın ekibinin ihtiyacı olan insanları işten çıkardığını anladıktan sonra bazı çalışanlardan hemen şirkete geri dönmelerinin istenmesiyle bu süreç bile başarısız oldu.

Orosz'un tahminlerine göre, Twitter'ın mühendislik iş gücü sadece üç hafta içinde yüzde 90 oranında azalmış olabilir.

Musk, katı kurallarına uymaya istekli olmayanları ve ona karşı çıkmaya istekli olanları ayıklamak için aktif bir girişimde savaş tamtamlarını çalıyor.

Ancak geliştiriciler tam olarak bu tür bir zorbalığı benimsemiyor.

Orosz, "Sert top oynamak işe yaramıyor gibi görünüyor," dedi. "Elbette değil."

Bir kaynağın Orosz'a "50 kişilik daha büyük grubumdan 10'u kalıyor, 40'ı işten ayrılıyor" dedi. "Elon, bırakmayı planlayan birkaç kişiyle toplantılar ayarladı."

Kısacası, geliştiriciler tepeler için koşuyorlar ve ayrıca, hemen hemen her yerde çok daha iyi çalışma koşulları bulmaları muhtemel.

Orosz, "Elon'un, çalışmak için görece az seçeneğe sahip olan roket bilimcilerin aksine, [geliştiricilerin] Twitter oluşturma deneyimine sahip olmasının, onun ana hatlarını çizdiği koşullardan yalnızca daha iyi seçeneklere sahip olduğunun farkında olduğundan emin değilim."

Sonra Musk'ın mühendislere alenen saldırdığı, onlarla alay ettiği ve onu yönlendirdiklerini ima ettiği gerçeği var.

Ona karşı çıkanlar anında kovuldu.

Liderlikte bu tür bir düşmanlık - Musk şaşırtıcı bir saygısızlık gösterdi - üç aylık bir işten ayrılma ve ayrılma için onunkini üstlenen birçok geliştiriciye açıkça uymuyor.

Orosz, "Elon'un son ültimatomunu bu Twitter destanıyla ilgili ilk gerçekten olumlu şey olarak adlandırdığımda ciddiydim" diye yazdı. "Çünkü sonunda, BS'den bıkmış ve vizesi olmayan herkes sonunda bırakabilir."

Kaynak: Futurism

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Twitter Çalışanlarının Ofis Odalarını Kilitledi ve Onlardan Kendisiyle 10. Katta Buluşmalarını İstedi

AA14hkva.img?w=300&h=200&m=6

En kötü durum senaryosu

Elon Musk'ın Twitter satın alma deneyi, çalışanları şirketin ofis binalarının dışında tuttuğuna dair raporların ortasında, bir şekilde beklenenden daha da kötü gidiyor.

Platformer'dan Zoë Schiffer tarafından bildirildiği üzere, dün akşam Twitter çalışanlarına gönderilen bir e-posta, onlara birdenbire haftanın geri kalanında ofislerine giremeyeceklerini bildirdi.

Schiffer, "Bunu, Elon Musk ve ekibinin, çalışanların şirketi sabote edeceklerinden korkmasından dolayı duyuyoruz" diye yazdı. "Ayrıca, hala hangi Twitter çalışanlarının erişimini kesmeleri gerektiğini bulmaya çalışıyorlar."

Ardından, bugün Musk, personele e-posta göndererek Twitter'ın genel merkezinin 10. katına gelmelerini istediğinde - hatırlayın, onlara giriş yapamayacakları söylenmişti - 10. kattaki bir toplantı için bugün bir şekilde daha da tuhaflaştı.

ültimatomlar

Sonuç olarak, Musk'ın geçen ayın sonlarında satın alınmasından bu yana Twitter'ı çevreleyen kaos havası komik bir dereceye kadar derinleşti.

Hatırlayacağınız gibi, ofisin kapatıldığı haberi, Musk'ın şirketin çalışanlarına yönelik ilk tasfiyesinden sağ kurtulan personele bir ültimatom vermesinden kısa bir süre sonra geldi. istifalarını etkili bir şekilde sunuyorlar.

Ofis kapatma duyurusundan hemen önce Musk, yeni çalışanlarına başka bir bariz tehdit daha verdi: "Aşırı sert olmaya" ve uzun ofis saatleri içinde çalışmaya hazır değillerse, üç ay işten ayrılıp işten ayrılabilecekler.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, birçok Twitter çalışanı ikincisini seçti - bazılarının CNN'den Darcy'ye "kitlesel bir göç" olarak tanımladığı bir hareket.

Ve tüm bu çelişkiler ve kırbaç darbeleri karşısında onları kim suçlayabilir?

Kaynak: Futurism

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.