Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OKUDUĞUNUZ KİTAPLAR


Önerilen İletiler

tuncaymollaveisolumm7.jpg

 

Uğur Mumcu'dan sonra Türkiye'nin en önemli araştırmacı gazetecilerinden biri olan Tuncay Mollaveisoğlu'nun son kitabı "Görünmez Holding" Türkiye'de iktidarların ülke çıkarlarını heba ederken kendi çıkarlarını nasıl holdingleştirdiklerini belgeleri ile anlatıyor bu kitap. Herkese tavsiye ediyorum, umarım çok satanlar arasına girer, Türkiye'nin kitap gerçeğini bilmeme rağmen diliyorum çok satar.

 

ynuriztrkuw7.jpg

 

Bu kitabı yeni aldım daha önce bir arkadaşım almıştı ondan alıp göz atmıştım mutlaka her kitaplıkta olmalı diye düşünüyorum, nasıl aldatılıyoruz ayet ayet açıklıyor. Not alarak okuyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 95
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Öncelikle her bir kişinin ilgi alanları farklı dolayısı ile herkes farklı alanlarda kitaplar yazmış. Okuduğum kitap sayısını hatırlamıyorum. Sadece buradaki tüm bilgili arkadaşlarında dikkatini bir kitapda toplamaya çalışacağım. Bu kitap Turgut Özakman'ın.

 

Vahidettin, M.Kemal ve Milli Mücadele - Kitap Sedat Simavi Sosyal Araştırmalar Ödülü ve Yunus Nadi Sosyal Bilimler Ödülünü almış, çok iyi bir araştırma. Bize son zamanlarda Vahidettin, M.Kemal ve Milli Mücadele üzerinde yapılan oyunlar ve kandırmalar hakkında çok detaylı ve ders çıkarılacak bilgiler veriyor. Kütüphanenizde bulunması gereken süper bir kitap.

 

Bir türk olarak okunması ve içerisinde bulunduğumuz toplumu daha iyi anlamak açısından son derece yararlı.

 

Bir çift yürek, sevdalinka, şu çılgın türkler, benim adım kırmızı, nutuk, japon gülü, ihanet noktası, dijital kale, secret, melekler şeytanlar, Abdülhamit'in kurtlarla dansı, kavgam, da vinci şifresi, ihanet noktası, The türkler, hurin'in çocukları, günün ilk ışığında gerçek, Günahın rengi, diriliş aklıma gelen kitap isimleri.

 

Evreni anlamak kendi tarihini anlamaktan başlar diye düşünüyorum. ve size Vahidettin, M.Kemal ve Milli Mücadele kitabımı incelemenizi öneriyorum.

 

Saygılarımla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Jean- Paul Roux = Turklerin Tarihi , Pasifik'ten Akdeniz'e 2000 Yil Baslik dedigi gibi Turkiye'nin Tarihini anlatiyor nerden geldimizi, nasil biriler olduklarini vs benim hosuma gitti ama bazen cok uzun Bolumler oldugu icin insani cabucacikta yora biliyor ...

 

Cecelia Ahern= P.S. I love you ( turkcesi : Not - seni seviyorum Guzel bir hikaye. Bir bayanin esi tumorden oluyor ve esine tam 12 tane Mektup birakiyor her ay birtanesi aciyor Mektup'ta ne yazilmissa yapmasi gerekiyor. Mektubun sonunda da Not: Seni Seviyorum yaziyor. Guzel anlatilmis bir hikaye .

 

Mustafa Kemal Ataturk= Nutuk birsey yazmama gerek yok herkes Nutuk ne oldugunu biliyordur zaten. Suan okudugum Kitap.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

ÖYKÜ DİDEM AYDIN: ESKİ SİNAGOG MEYDANI

 

 

"Almanya’nın Köln ve Freiburg kentlerinde geçen tekinsiz bir hikâye. Cesedi Ren Nehri’nden çıkan eski dazlak Kerstin… Kerstin’in cinayetten mahkûm sevgilisi Türk göçmen Cihad, uyuşturucu bağımlısı Tina’nın kayboluşunun sırrı ve Neo-nazilerin oynadığı 14 kelimelik dehşet oyunu…

 

Kanlı bir bıçaktan yola çıkarak Cihad’ın masumiyetini kanıtlamaya çalışan kriminolog Aşkın… Uluslararası Suç Merkezi’nin güvenli koridorlarından Almanya sokaklarında dedektifliğe uzanan, gerçekle kurmaca arasındaki sınırın kalktığı bir macera...

Öykü Didem Aydın, paralel iki aşk hikâyesi ve polisiyeyi yarıştırırken en temel insani sorulara da yanıt arıyor: İnsanları bir arada tutan nedir? Konuştuğumuz diller ne anlatamaz? Kimliğimizi belirleyen nerede doğduğumuz mu, nerede büyüdüğümüz mü? Suç ve ceza, masumiyet ve mahkûmiyet, aidiyet ve kimliksizlik kavramlarını sorgulayan, sürükleyici ve sarsıcı bir roman."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Da Vinci Şifresi,oldukça sürekliyici...

 

Bu aralar elimde üç kitap var :( ilk defa kitablarım bu kadar çok ortalıkta,biri Murathan Mungan,diğeri Fikret Başkaya...Vadideki Zambak,dördüncü okuyuşum...

 

Yalnız,Fikret Başkaya özellikle öneririm ;) benim gibi eksik kalmasın da :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Radikal de yazan A.Ömer Türkeş'in bir yazısı üzerine ''Cinayet ve Diğer Ufak Tefek İşler'' adlı kitabı okumaya başladım. Ömer Türkeşin yazısında beni etkileyen cümle ''Yalnızca filmlerde güzel ölür insan'' olmuştu. İki tarihçi (Andreas Fahrmeir ve Sabine Freitag) 1400 lü yıllardan günümüze 20 cinayeti öykü tarzında inceleyip sunmuşlar. Bonnie ve Clyde ,Rosemarie Nitribitt gibi hepimizin bildiği isimlerin hikayeleride var. Cinayetlerin haricinde dolandırıcılık soygun gibi hikayelerde var.

 

Sürekleyici bir kitap..Bir solukta okunacak türden.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
orhan pamuk'un yeni hayat'ını yıllar önce

büyük beklentiyle okumaya başlamıştım

ne de olsa "bir kitap okudum ve hayatım değişti" diye başlıyordu.

okuyunca benim de hayatım değişecek sanmıştım :stuart:

zorlukla bitirdim

ve pamuk'un yapıtlarının abartıldığını düşünerek

pamuk okumayı bırakmıştım

nobel den sonra Kar'a başlayayım dedim

herhalde yarım bırakırım diyordum

ama beklemediğim kadar iyi çıktı

zevkle okudum

benim gibi pamuk'tan ürkenlere öneririm.

türk düşmanı olarak da göremedim.

 

kardan önce benim adım kırmızıyı okumuştum. değişik bir tarzı var okuduğum ilginç kitaplardan biridir daha sonra kar'ı okudum fakat daha sonra orhan pamuğun kitaplarını okuma fırsatım olmadı...

 

Şuan latife hanım'ı okuyorm,ATATÜRK'ü latife hanımın gözünden görmek isteyenler mutlaka okusun,ayrıca DAN BROWN, GRANGE,AHMET ÜMİT'in kitapları gerçekten okunmaya değer kitaplarr

 

kesinlikle katılıyorum grange, dan brown ahmet ümitin kitapları oldukça güzel

patricia cornwell'i tavsiye ederim okumadıysanız beğeneceğinizi düşünüyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

en çok etkilendiğim kitaplardan biri

Jack London- Martin Eden'dır

uzun bir aradan sonra tekrarda kitap okumaya başlama sebebim de diyebiliriz. o kadar ki bitmesin diye sonlara doğru okuma hızımı düşürdüğümü bile hatırlıyorum.

 

Oscar Wilde- Dorian Grey'in portresi de mükemmeldi. Herkes okusun. Bir solukta bitiyor.

 

dorian grey'i üniversitede arkdaşımın tavsiyesiyle bi solukta okumuştum güzel bir kitap...

 

Handa Altaylının aşka şeytan karışır..kitabı etkiliyici bir günde okuduğum kitap.ve ek olarakta zeki kayahan coşkundan meğer annem haklıymış kitabı. çoğumuzun annelerinin ortak özelliklerni anlatıyor.tebessümle okuduğum kitap tavsiye ederim..

 

aşka şeytan karışr bir günde okunabilecek bir kitap keyifli ,sıkmıyor..

zeki kayahanın meğer annem haklıymışı okumadım ama zaten kitapta bahsettiği şeyleri radyo programında anlatıyordu bunları biraraya topladığını biliyorum şiir kitapları da güzeldir tavsiye ederim..

 

Bu günlerde Meave Binchy'den Aşıklar Korusunu okuyorum ve gerçektende çok güzel bir kitap.Aşkı ve iyimserliği sevenlere tavsiye ederim mutlaka okuyun....

meavy binchy'nin son iki üç kitabı hariç hepsini okudum ve kesinlikle tavsiye ederim hayata dair anlatımların olduğu keyifli kitaplar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

amin maalouf'un yüzüncü ad kitabını beğenmiştim gerçi amin maalouf'un tarzını da severim okumayanlara tavsiye olunur

en son stendhal-kırmızı ve siyahı bitirdim bi ara çok sıkıldım ama sonra çok hızlı bitti güzel bir kitaptı

nermin bezmen-sır ve dvm kitabı auraranın incileri çok keyifli kitaplardı ben sır'ı okduktan sonra ikinci kitabı merakla beklemiştim

hamdi koç iyi dilekler ülkesi farklı bir katil profilini anlatıyor daha çok psikolojik yönü

yine aynı yazarın melekler erkek olur ise bir çeşit aldatma hikayesi

 

şimdilik bu kadar

daha sonra dvm ederim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

en-son-yurekler-olur-on-kuc.jpg

 

En son bu kitabı okudum, dün gece bitirdim.

Yazarın diğer kitapları kadar beğenmedim, ama okumaya değer.

En güzel yanı organ naklinin ne kadar önemli olduğunu vurgulaması. Sevdiğiniz insanı kaybediyorsunuz ve onun organları başka yaşamlara ışık oluyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Amerikaperestler

Erol Bilbilik

Destek Yayınları

Ekim 2008

336 Sayfa

 

 

 

"Amerikaperestler", yurtiçinde ve yurtdışında yaşamını sürdüren otuz siyasetçi, gazeteci, akademisyen, yönetici ve bilim adamını kamuoyuna tanıtmak için yazıldı.

 

Bu isimler çok güçlü ve etkili midir? Hayır Değildir... Onların güç ve etkinlikleri, arkalarına aldıkları kuvvettedir. O nedenle "söyleyene" değil, "söyletene" bakmak gerekir.

 

"Amerikaperestler"in davranışları psikopolitik kökenlidir. Görüşleri analiz edildiğinde, hepsinin temel bir programda buluştukları görülmektedir.

 

Öte yandan, çok sayıda "Amerikaperest" ise bu kitapta yer almıyor. Bu, onların sırasının gelmeyeceği anlamını taşımıyor.

 

Yeni başladım tavsiye ederim.

 

amerikav.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

En son "Dünyanın En Ünlü Denkleminin Biyografisi: E=MC2"yi okudum.

Çok güzel bir kitaptı...

Daha önce de belgeselini izlemiştim...

Tavsiye ederim kesinlikle...

 

Şimdi de hem bir Roman yazarı hemde bir Bilim insanı/Kimyager olan C.P. Snow'un "İki Kültür" adlı kitabını okuyorum.

Edebiyat Kültürü ile Bilim Kültürü çatışmasını işliyor.

Daha çok İngiltere otoriteleri arasında geçen bir tartışma ekseni bu.

Özellikle eğitimde Bilim'in rolü ne olmalı, Edebiyatın rolü ne olmalıdır; hangisi ön planda ve ağırlıklı olmalıdır tartışması...

Klasik eğitim sistemini savunan Edebiyat ağırlıklı yetişmiş kuşak ile

Bilimsel ve Yeni tip eğitimin ağırlıklı olmasının daha yararlı olacağını savunan kuşağın fikirlerine Snow kendi bakış açısıyla katılıyor.

Ve bu tartışmaların temel taşını oluşturuyor...

 

Aldığı dönem ve konuya katılanların yoğunluğu bakımından bir ağır ama oldukça verimli bir kitap...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Bu ara editörlüğünü Turgay Türker'in yaptığı The Adventure Of Currency In Anatolia isimli kitabı okuyorum. Paranın anavatanı olan Anadolu'da ki gelişimi ve buradan da paraya bağlı gelişen ekonominin tüm dünyaya yayılışını anlatan resimlerle destekleyen, son derece hoş bir kitap, tavsiye ederim.

 

Sevgiler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

merhaba ben neri.. nacizane bende bir kitap severim. Kitap kelimesi bana sihirli bir değnek etkisi yapar sanki gözlerimin önünde yıldızlar uçuşur Kendime sevdiğim yeni bir kıyafet vs herhangi bir şey aldığımda duyduğum mutluluk gibi kitabevinden arkadaşımdan aldığım her kitap da bana keyif verir.Kitabımı okumadan öncede olmazsa olmaz alışkanlıklarım vardır; mesela kitabı sayfalarını önce bir karıştırırım sonra kitabı şöyle bir koklarım. Kitabımla tanışmadan önce kahvemi alır sonra o sihirli dünyaya dalarım.

 

şu son bir ayda okuduğum kitaplardan birtanesi beni çok etkiledi

kitabın adı : UÇURTMA AVCISI Yazarın adı : KHALED HOSSEINI

Okumayanlara tavsiye ederim hatta filmi de yapılmış internetten filmini de izledim kitabı gibi filmi de harikaydı.

Bugün ziyaret ettim bu siteyi tam bana göre diye bende ilk kez katılıyorm . sizlerden şimdiden kitap isimleri aldım bile. Hepinize selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Uğur Mumcu'nun ölümünden sonra derlenip dizi halinde satışa sunulan BÜTÜN YAZILARI 6. kitabı YOLSUZLUK,ŞİDDET, BAĞIMLILIK adlı kitabı okuyorum..

 

Bazı ülkelerde bazı kimseler, devleti soymak için politikacı kılığına girerler.Partilerde, parlamentoda boy gösterirler. İhracat,ithalat,banka soygunu gibi işleri siyasal ilişkilerle yürütürler. bunlar da çetedir. çetelerin en aşağılığı bunlardır. bunlar yüzlerine devlet adamı maskesi takıp, halkı soyarlar. Allah'a çok şükür, memleketimizde böyle çeteler yoktur!.. (Cumhuriyet,22 Mart 1975,Çete.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün ziyaret ettim bu siteyi tam bana göre diye bende ilk kez katılıyorm . sizlerden şimdiden kitap isimleri aldım bile. Hepinize selamlar

Hoşgeldin Sevgili neri, aradığın pek çok konuyu bu forumda bulacağından eminim.

 

Sevgiler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ve yine Uğur Mumcu'dan..

 

 

Bir toplum böyle çöker işte!.. Devletin yerini kaba kuvvet alır,susulur. Yasanın yerini Allah alır, korkulur. Yolsuzluklar, cinayetler birbirini izler,eller kollar bağlanıp götürülür. Vuran vurur, öldüren öldürür ve bütün bunlardan sonra, bir çete gelir ve devleti teslim alır.(Cumhuriyet,15 Ocak 1975,Bir Örnek.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ÖYKÜ DİDEM AYDIN: ESKİ SİNAGOG MEYDANI

 

 

"Almanya’nın Köln ve Freiburg kentlerinde geçen tekinsiz bir hikâye. Cesedi Ren Nehri’nden çıkan eski dazlak Kerstin… Kerstin’in cinayetten mahkûm sevgilisi Türk göçmen Cihad, uyuşturucu bağımlısı Tina’nın kayboluşunun sırrı ve Neo-nazilerin oynadığı 14 kelimelik dehşet oyunu…

 

Kanlı bir bıçaktan yola çıkarak Cihad’ın masumiyetini kanıtlamaya çalışan kriminolog Aşkın… Uluslararası Suç Merkezi’nin güvenli koridorlarından Almanya sokaklarında dedektifliğe uzanan, gerçekle kurmaca arasındaki sınırın kalktığı bir macera...

Öykü Didem Aydın, paralel iki aşk hikâyesi ve polisiyeyi yarıştırırken en temel insani sorulara da yanıt arıyor: İnsanları bir arada tutan nedir? Konuştuğumuz diller ne anlatamaz? Kimliğimizi belirleyen nerede doğduğumuz mu, nerede büyüdüğümüz mü? Suç ve ceza, masumiyet ve mahkûmiyet, aidiyet ve kimliksizlik kavramlarını sorgulayan, sürükleyici ve sarsıcı bir roman."

 

 

 

öykü didem aydın ismini görünce müthiş şaşırdım..

 

neyse ya yazmayacağım bişey :angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.