Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Politik Haberler (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 81
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Parti Kongresi sona ererken eski Çin lideri Hu Jintao beklenmedik bir şekilde odadan çıktı

Çin'in eski üst düzey lideri Hu Jintao, Cumartesi günkü Komünist Parti Kongresi'nin kapanış töreninden beklenmedik bir şekilde, tipik olarak oldukça koreografiye sahip bir etkinlik sırasında bir drama anında dışarı çıkarıldı.

79 yaşındaki Hu, Pekin'deki Büyük Halk Salonu'ndaki ön masada, halefi olan mevcut lider Xi Jinping'in hemen yanında, bir personel tarafından kendisine yaklaşıldığında, toplantının videosunda belirgin bir pozisyonda oturuyordu.

Otururken Hu, erkek personel ile kısaca konuşuyor gibi görünürken, diğer tarafında oturan Çin'in üçüncü en kıdemli lideri Li Zhanshu, elini Hu'nun arkasından sandalyeye koydu.

Daha sonra Hu, eski lideri kolundan tutan personel tarafından kaldırıldıktan sonra ayağa kalkarken, parti sekreteryasının başkanı Kong Shaoxun geldi. Hu, iki adamla kısaca konuştu ve başlangıçta ayrılmaya isteksiz göründü.

Hu'ya daha sonra iki adam tarafından koltuğundan eşlik edildi, personel kolundan tutarak, ana masanın arkasında oturan diğer parti üyeleri baktı. Hu'nun çıkışını çevreleyen koşullar net değil.

Dışarı çıkarken Hu'nun durakladığı ve Xi'ye bir şey söylediği anlaşıldı ve ardından Başbakan Li Keqiang'ın omzuna hafifçe vurdu. Hem Xi hem de Li başını salladı. Xi'nin cevap olarak ne söylediği belli değildi.

Bir noktada, Hu hâlâ otururken, Xi, Hu'nun bunu yapmasını engellemek için ulaşmaya çalıştığı bir belgenin üzerine elini koydu.

Başka bir anda, Hu ayakta dururken ve görünüşe göre iki adamla çıkış yapmadan önce itiraz ettikten sonra, Li Zhanshu oturduğu yerden kalkmaya çalıştı, ancak Politbüro Daimi Komitesi üyesi Wang tarafından takım elbisesinin ceketini çekiştirerek geri yönlendirildi. Huning, yanına oturdu.

2013 yılında emekli olan Hu'nun son yıllarda halk arasında giderek daha kırılgan bir sağlık sorunu yaşadığı görülüyor.

Çin elit siyasetinin şeffaf olmaması nedeniyle, partinin Hu'nun ani çıkışı hakkında kamuoyuna açıklama yapması pek olası değil. Dramatik an, Çin medyasında hiçbir yerde rapor edilmedi veya bu tür konuşmaların son derece kısıtlı olduğu Çin sosyal medyasında tartışılmadı. Ancak denizaşırı bir spekülasyon fırtınası başlattı.

CNN, Hu'nun Cumartesi günkü toplantıdan çıkışını bildirirken Çin'de yayında sansürlendi.

Hu'nun ayrılışı, Kongre'nin 2.000'den fazla delegesinin özel bir oturum sırasında partinin seçkin Merkez Komitesinin yeni üyelerini lastik damgalamasından sonra ve gazetecilere açık bir oturum sırasında delegelerin partinin çalışma raporunu onaylamaları için çağrılmadan önce geldi.

Yeni duyurulan 205 üyeli Merkez Komitesinde, her ikisi de Hu'nun himayesinde kabul edilen Li Keqiang ve Daimi Komite üyesi Wang Yang yer almıyordu. Bu, her ikisinin de gayri resmi emeklilik yaşından bir yıl az olan 67 yaşında olmasına rağmen, partinin en üst karar alma organı olan Daimi Komite'deki koltuklarını elinde tutmayacağı anlamına geliyor. 69 yaşındaki Xi, yeni Merkez Komitesi üyeleri listesine dahil edildi.

Daimi Komite'nin kadrosu, Kongre'nin kapanışından bir gün sonra Pazar günü açıklanacak. Rakipleri ortadan kaldırarak ve parti büyüklerinin kalıcı etkisini azaltarak gücünü pekiştirdiği yaygın olarak görülen Xi'nin, normları bozan bir hareketle parti başkanı olarak yeniden onaylanması ve kendisini müttefiklerle kuşatması bekleniyor.

Kayank: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Analiz-Çin'in yeni güçlenen Xi'si göz korkutucu bir yapılacaklar listesiyle karşı karşıya

AA13lB7z.img?w=768&h=512&m=6&x=673&y=251

PEKİN (Reuters) - Çinli Xi Jinping, üçüncü liderlik dönemine her zamankinden daha fazla güçle başladı, ancak kasvetli bir ekonomiden ülkeyi köşeye sıkıştıran ve kötüleşen kendi COVID-19 politikasına kadar üstesinden gelinmesi gereken bir yığın sorun var. Batı ile bağlar.

AA13laM0.img?w=768&h=512&m=6

Ülkede, 69 yaşındaki Xi, geçen hafta sona eren on yılda bir yapılan kongrenin ardından iktidardaki Komünist Partisinin tepesindeki liderlik değişikliğinin ardından parti ve devlet bürokrasisindeki sayısız işi doldurmak zorunda.

Mart ayında yapılacak bir parlamento oturumuna kadar topal bir başbakan tarafından yönetilecek olan ekonomi, Xi'nin Pazar günü müdavimlerinden oluşan yeni bir Politbüro Daimi Komitesi'ni açıklamasının ardından sıfır-COVID, bir emlak krizi ve düşen piyasa güveni tarafından kuşatıldı.

Yatırımcılar, partinin genellikle Aralık ayında düzenlenen ve parlamento oturumunun ekonomik gündemini belirleyen yıllık Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı öncesinde ve sırasında Çin'in ekonomi politikasını nasıl ele alacağına dair ipuçları arayacaklar.

Kongre sonrası ilk yargı sertti: küresel yatırımcılar Pazartesi günü Çin varlıklarını terk etti ve yuan, ideolojinin Çin'in Mao Zedong'dan bu yana en güçlü lideri altında büyümeye giderek daha fazla baskın çıkacağına dair korkular üzerine yaklaşık 15 yılın en zayıf seviyesine geriledi.

Özellikle, yatırımcıların ve sayısız bıkkın Çinlinin kongrenin sonunda yetkililerin katı sıfır-COVID önlemlerini kaldırmaya başlayacağına dair umutları, Xi'nin politikayı yinelemesi ile engellendi.

Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nden Çin uzmanı Scott Kennedy, "Tahminim, artık her şeye 'tam Xi' yaklaşımını göreceğimiz yönünde" dedi.

"Bu, büyümeyi eşitlik, güvenlik ve iklim hedefleriyle ve bir dizi cephede Batı ile daha fazla gerilimle açıkça dengelediği için, devam eden karışık ekonomi politikaları anlamına gelebilir" dedi.

Ama aynı zamanda Çin daha fazla sorunla karşılaştıkça Xi'nin diğer gruplar tarafından baltalanma korkusu olmadan dramatik bir şekilde yön değiştirebilecek bir konumda olması olasılığını da ortaya koyuyor" dedi.

'KAZANAN FORMÜL'

Xi'nin giderek daha fazla güvenlik ve kendi kendine yeterliliğe odaklanmasıyla, birçok Çin gözlemcisi, insan hakları ve Tayvan'a Rusya'nın Vladimir Putin'ini destekleme baskısı gibi konularda Pekin'i Batı'dan uzaklaştıran agresif diplomasiden daha fazlasını bekliyor.

Batı'da aşındırıcı olarak görülse de, bu agresif yaklaşım ülke içinde popüler.

"Çin'in diplomasiyi başka türlü yürüttüğünü görmüyorum. Kazanan bir formül bulduğunu düşünüyor, neden değişsin ki?" Pekin'de bir Batılı diplomat söyledi.

Diplomat Salı günü yaptığı açıklamada, Çin'in stratejisinin Birleşmiş Milletler oylarını almak için "sallanan" ülkeleri kazanmayı hedeflediğini söyledi.

"Çin ile dostluğumuzun önemli olduğunu düşündük, ancak şimdi Batı ile dost olmaya çalışmaktan vazgeçtiğini anlıyoruz."

Washington, kongreyi not aldığını ve açık iletişim hatlarının korunmasının önemini vurguladı.

Xi ve ABD Başkanı Joe Biden, G-20 grup toplantısı için önümüzdeki ay Endonezya'nın tatil beldesi Bali'de olacaklar, ancak hükümet başkanları olarak ilk kez şahsen bir araya gelip gelmeyecekleri belli değil.

Pekin, Xi'nin katılıp katılmayacağını henüz söylemedi.

Bu arada, ABD'nin Çin'e yarı iletken teknolojisi ihracatına yönelik kapsamlı bir yasağı, Pekin'in Washington'un bunu kontrol altına almak istediği inancını daha da körüklüyor.

Xi'nin daha tehlikeli bir dünya uyarısıyla birlikte, parti gözlemcileri, devlet güvenliği bakanı Chen Wenqing'in Çin'in en üst düzey güvenlik rolüne yükseltilmesini bekliyor, analistlerin söylediğine göre böyle bir terfi, istihbarata daha fazla odaklanmayı öneriyor.

Bir takımda "grup düşüncesi" konusunda uyaran Chicago Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü Dali Yang, "Açıkçası, diyelim ki ABD ile rekabet dinamiklerinde bir gevşeme görmeyeceğiz" dedi. sadıklardan.

XI'S ERKEKLER İÇİNDE

Partinin üst sıralarını yardımcılarıyla dolduran Xi, son beş yılın en büyük değişikliğiyle kilit bürokratik görevlerdeki liderlerin yerini almaya hazırlanıyor.

Kaynaklar Reuters'e, merkez bankası başkanı Yi Gang'ın gelecek yıl emekli olacağını ve 2016'dan 2018'e kadar merkez bankası başkan yardımcısı olan Yin Yong'un onun yerini alması muhtemel görülüyor.

Birçok gelecek vaat eden kişi gibi, o da doğudaki Zhejiang eyaletinin parti şefi olarak Xi'nin günlerinden kalma eski bir ast.

Partinin yeni merkez komitesinden dışlanan diğer reform yanlısı politika yapıcılar, görevden ayrılan 70 yaşındaki ekonomi çarı Liu He ve 66 yaşındaki merkez bankası partisi başkanı Guo Shuqing'di. Bir diğeri, Premier Li Keqiang'ın yerini Xi'nin yeni 2 numaralı yeni başkanı Li alacak. Çiang.

Ayrıca yeni gelenler arasında, Xi'nin genelkurmay başkanı olan ve yeni Daimi Komite'ye atanan Ding Xuexiang da var. Parti gözlemcileri tarafından Mart ayında başbakan yardımcısı olarak onaylanması bekleniyor.

Bu pozisyonun son sahiplerinin aksine, Ding önemli bir ekonomik deneyime sahip değil.

Kaynak Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Radikal Hintli lider Hindistan'da halkın gözü önünde vurularak öldürüldü

AA13Lt09.img?w=768&h=577&m=6&x=366&y=188

Radikal bir Hindu liderinin Cuma günü kuzey Hindistan'daki Pencap'ta halkın gözü önünde vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Yerel polis, Hindu Shiv Sena adlı köktendinci dini grubun başkanı 58 yaşındaki Sudhir Suri'nin Amritsar'da vurulduğunu söyledi.

Geçmişte Suri, Sihizm ve Sih topluluğuna karşı aşağılayıcı ve küfürlü yorumlar yapmakla suçlanmıştı.

Üst düzey bir polis memuru Arun Pal Singh, haber ajanslarına "saldırganın olay yerine geldiğini ve onu herkesin gözü önünde vurarak öldürdüğünü" söyledi ve radikal liderin birkaç kez vurulduğunu da sözlerine ekledi.

Polis daha sonra yerel bir dükkan sahibi Sandeep Singh'in çekimle ilgili olarak tutuklandığını söyledi.

Pencap Polis Genel Müdürü Gaurav Yadav, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bunun arkasında kim varsa ve komployu kim hazırlıyorsa ortaya çıkarılacak ve arkasındakiler tutuklanacak" dedi.

Yerel haberler, saldırgan tarafından en az beş el ateş edildiğinde Suri'nin Hindu tanrılarına yapılan saygısızlığı protesto etmek için bir tapınak binasının dışında yönetimini protesto ettiğini söyledi.

Kendisine yapılan saldırıdan sadece bir saat önce Suri, Majitha Yolu yakınlarındaki Gopal Mandir tapınağının yönetimiyle putlara saygısızlık olduğu iddiasıyla tartışmıştı. Ayrıca Facebook'ta takipçilerine "utanmadan çöpe atılan" bazı Hindu putlarını gösterdiği canlı yayındaydı.

Canlı yayında şöyle dedi: "Hindu kardeşlerimiz tarafından bile olsa bu tür saygısızlıklara müsamaha göstermeyeceğiz."

Olay yerinde gözaltına alınan saldırganın ruhsatlı silah taşıdığı belirlendi.

Suri hastaneye kaldırıldı, ancak raporlara göre yaralanmasına yenik düştü.

NDTV, kimliği belirsiz kaynaklardan alıntı yaparak, saldırganın Amritsar'daki Sultanwind bölgesinde ikamet ettiğini ve Suri'nin üç kişiyle birlikte bir SUV'de olduğu protesto mahalline geldiğini söyledi. Saldırgan gözaltına alınırken, diğer 3 kişi olay yerinden kaçtı.

Polis soruşturma başlattı.

Bu arada yetkililer, yerel halktan sükunetini korumalarını ve herhangi bir ortak çağrıya boyun eğmemelerini de istediler.

Kaynak: The Independent

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çinli Xi Jinping demokrasinin tadına baktı ve bundan hoşlanmadı

Son zamanlarda dünyanın daha hırslı otokratları için birkaç garip andan fazlasını gördük. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen ayrıntılı bir törenle Doğu Ukrayna'nın büyük bir bölümünün ilhak edildiğini ilan etti. Günler sonra birlikleri yuvarlak bir şekilde bozguna uğratıldı ve uzun bir geri çekilmeye zorlandı. Vietnam başbakanı, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan başkası tarafından sağlanan canlı bir yayına, Amerikan başkanı ve ekibi hakkında aşağılayıcı sözler sarf ederken komik bir şekilde yakalandı. Ardından, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i ülkesinin seçimlerine kötü niyetli müdahale ettiği iddiasıyla görevlendirdiği hakkında bildirilen sızıntılar vardı.

AA14ipJb.img?w=768&h=512&m=6&x=269&y=539

Bu olay Perşembe günü, medya havuzu Xi'nin Endonezya'daki 20'ler Grubu zirvesinde Trudeau'yu Salı günü yapılan o özel görüşmenin ayrıntılarını basına sızdırdığı iddiasıyla azarlarken yakaladığında, halka açık arenada patladı. "Tartıştığımız her şey gazeteye sızdırıldı. Görüntülere göre, bu uygun değil," dedi gülümseyen bir Xi tercüman aracılığıyla. "Ve konuşma böyle yürütülmedi."

Trudeau, kredisine şu yanıtı verdi: "Kanada'da özgür, açık ve samimi diyaloğa inanıyoruz ve buna sahip olmaya devam edeceğiz. Birlikte yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz, ancak aynı fikirde olmadığımız şeyler de olacak.” Gerçekten de, demokratik liderlerin yabancı hükümet yetkilileriyle görüştükten sonra kendi lehlerine olan unsurları basına sızdırmaları standart bir çalışma prosedürüdür.

Sıkı kontrol edilen ortamlardan çıkmak bu liderler için zor olabilir. Gazetecileri öylece hapse atamazlar ve Batılı uluslara yönelik tehditleri her zamankinden daha acıklı bir şekilde ateşli görünüyor. Xi ve Putin gibi liderler, dalkavuklarla çevrelenmenin getirdiği sorumluluklarla birlikte sınırlarının farkına varmaya başlıyor. Özgür dünyaya hoş geldiniz.

Xi'nin Trudeau ile öfke nöbetlerinin videoya kaydedilmesinden de anlaşılacağı gibi, bu liderlerin en nefret ettiği şey şeffaflıktır. Bu uygunsuz gerçeklerle alenen yüzleşmelerini sağlamak için çok çalışmalıyız. Ne yazık ki ve affedilemez bir şekilde, Biden yönetimi aşırı maruz kalma konusunda düşük performans gösterdi.

Başkan Barack Obama'nın Pekin'e gittiği zamanı hatırlıyorum. Johanna Maska liderliğindeki basın ilerletme ekibindeki meslektaşlarım, toplantılarından sonra Amerikalı muhabirlerin liderlerine sorularını Çinli yetkililere kabul ettirdiler. New York Times'ın aynı Xi Jinping'i hükümetinin neden gazeteyi ülkeden kovduğu konusunda alenen sorgulayabildiği gerçekten dikkate değer bir an oldu.

İronik bir şekilde, tüm yaygarasına rağmen, Başkan Donald Trump'ın ekibi bunun gibi temel şeyler söz konusu olduğunda Pekin'e karşı o kadar da sert değildi. Bunun yerine, muhabirlerden soru almamak gibi eski, kötü bir alışkanlığa geri döndüler. Ne yazık ki, Biden daha iyisini yapmadı. Obama, başkanlığının bu noktasında dünya liderleriyle üç kat daha fazla ortak basın toplantısı düzenledi.

Biden yönetimi, en yüksek şeffaflık standartlarına sahip olacağını ve insan haklarını Amerikan dış politikasının merkezine yerleştireceğini iddia ederek geldi. Pek öyle olmadı. Yüzeysel olarak güçlü açıklamalara ve tweet'lere büyük bir ilgileri olsa da, eylemleri çok daha rahatsız edici bir eğilimi yalanlıyor. Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde çok sayıda ilkeli gönderiyle Gazetecilere Karşı İşlenen Suçlarda Cezasızlığın Sona Erdirilmesi Uluslararası Günü'nün önemini kutladı. Ancak yine de Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'a, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini verdiği için tam da bu türden bir dokunulmazlık sağladı.

Bu, Biden yönetiminin basın erişimini genişletmesi için ideal bir zaman. Xi, artan iç baskıyla karşı karşıya. Kameraya yakalanan Vietnamlı lider, Rusya'ya karşı daha sert bir tavır almak için Amerikan baskısını savuşturmanın ne kadar kolay olduğuyla övünüyordu. Bir sonraki küresel toplantıda ona birkaç soru daha sormayı ayarlayalım.

Amerikalı, ama aynı zamanda Avrupalı ve demokratik olarak seçilmiş diğer liderlerin daha fazla an için zorlamaları gerekiyor. Gazetecilerin odada daha uzun süre kalmasına izin verin. Daha sonra daha kapsamlı brifingler verin. Anonim bir "resmi kaynak" olarak anılmakta ısrar etmek yerine kayda geçin.

Otokratlar kesinlikle otomatik düzeltme yapmayacaklar. Amerikalı ve diğer yetkililerin iyi davranış modeli oluşturduğunu görmeliyiz. Daha fazla röportaj vermek, çok çeşitli cumhurbaşkanları, başbakanlar ve diğer devlet başkanları üzerinde mikrofonların önüne daha fazla çıkmaları için ek bir baskı oluşturacaktır. Gelişmiş ekiplerin daha fazla basın dostu kurulum ve programlarda ısrar etmesi gerekiyor.

Son olarak, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı, yabancı yetkililerle yapılan toplantılar hakkında daha dürüst bilgiler verebilir. "Önemli ikili meseleleri tartıştık" gibi komik ve muğlak bir dili kesin olarak sonlandıralım. İyileşmekte olan bir diplomat olarak bunların boşluğu doldurmak için ortaya koyduğumuz bir avuç anlamsız söz olduğunu itiraf edebilirim. Bunun yerine Çinlilere Uygurları öldürmeyi ve protestocuları tutuklamayı bırakmalarını söylediğimizi yazın. Elbette, Xi'nin Endonezya'da gösterdiği gibi, geçici olarak bazı tüyleri kabartacak.

Ancak Beyaz Saray'da bulunduğum süre boyunca, çoğu zaman otokratların bu görüşmeleri ve toplantıları ABD'den daha çok istediğini gördüm. Umutsuzca, yalnızca demokratik liderlerle görüşerek bahşedilen ilgi odağını ve meşruiyeti arıyorlar. Diktatörleri ve despotları dünyayla uğraşırken biraz daha az rahat hissettirmek için hatırı sayılır gücümüzü kullanmanın zamanı geldi.

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Suudi Arabistan yeni infaz dalgasında insanların kafalarını kılıçla kesiyor

Bir insan hakları örgütüne göre Suudi Arabistan, iki yıllık bir aradan sonra uyuşturucu suçlarından 10 gün içinde 12 kişiyi idam etti.

Çoğu kılıçla kafa kesme olan infaz yağmuru, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın daha önce bu tür cezaların kullanımını azaltma sözü vermesine rağmen, ülkenin rekor bir infaz yılı yolunda olduğunu gösteren daha geniş bir eğilimin parçası.

map-3473163.jpg

Tamamı erkek olan sanıklar, şiddet içermeyen uyuşturucu suçlamasıyla hapse atıldıktan sonra ölüm cezasına çarptırıldı. Üçü Pakistanlı, dördü Suriyeli, ikisi Ürdünlü ve üçü Suudi idi. Ürdün'den başka bir adamın Cuma günü infaz edilmek üzere kanada nakledildiğine inanılıyor.

Bu, bu yıl idam edilen toplam insan sayısını en az 132'ye çıkararak 2020 ve 2021'dekilerin toplamını aşıyor.

Bu haftaki infazlarla ilgili verileri toplayan Reprieve, cinayetlerin Suudi yöneticilerinin cezai adalet sisteminde reform sözü vermesinden sonra endişe verici bir eğilime işaret ettiğini söyledi.

2018'de Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, yönetiminin idam cezasını "en aza indirmeye" çalıştığını ve yalnızca cinayet veya adam öldürmeden suçlu bulunanların ölüm cezasına çarptırıldığını söyledi.

“Majesteleri, Kral uyanıp da imzalamak istediği her şeyi imzalamaz. Kanuna göre, kitabına göre çalışıyor” dedi.

2020'de, Suudi Arabistan'ın Jamal Khashoggi'nin öldürülmesinden sonra uyuşturucu ve diğer şiddet içermeyen suçlar için ölüm cezasını sona erdirmek için yasayı değiştirmeyi önermesinin ardından, şiddet içermeyen suçlarda bir yumuşama olduğuna dair başka ipuçları vardı.

Washington Post köşe yazarı Kaşıkçı, Ekim 2018'de krallığın İstanbul konsolosluğunda bir Suudi suikast timi tarafından öldürüldü ve parçalandı. CIA, suikast emrinin muhtemelen Prens Muhammed tarafından verildiği sonucuna vardı.

Aktivistler, gazetecinin öldürülmesinin ardından uyuşturucu davalarındaki infazların ertelendiğini söylediler. Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu'na göre 2020, bir önceki yıla göre yüzde 85 azalarak 27'ye inerek on yılların en düşük infaz sayısını gördü.

Ancak bu yılın başlarında 81 kişi, “terörizm” bağlantılı suçlar, cinayet, silahlı soygun ve silah kaçakçılığı da dahil olmak üzere çok çeşitli suçlardan idam edildi.

'Kanlı yıl'
Reprieve direktörü Maya Foa şunları söyledi: "Muhammed bin Salman, uyuşturucu suçları için infazları azaltma ve ölüm cezasını sona erdirme taahhüdünde bulunarak ilerleme vizyonunu defalarca dile getirdi. Ancak infazlarla dolu kanlı bir yıl sona ererken, Suudi yetkililer uyuşturucu suçlularını çok sayıda ve gizlice infaz etmeye başladı.”

 Zainab Abu al-Kheir, erkek kardeşinin Perşembe günü ailesine Tebük hapishanesinin bir kanadına nakledildiğini ve burada ölümü beklediğini söylediğini söyledi.

57 yaşındaki sekiz çocuk babası Hussein Abo al-Kheir, iddiaya göre baskı altında uyuşturucu suçlarını itiraf ettikten sonra sekiz yıl hapis yattı.

The Telegraph'a konuşan Al-Kheir, "Suudi Arabistan'daki yargı sisteminin insanlıkla hiçbir ilgisi yok" dedi.

Ne yazık ki Suudi rejimiyle yaşadığımız acı bu" dedi.

ABD Adalet Bakanlığı'nın Suudi hükümdarın dokunulmazlığına sahip olduğuna karar vermesinin ardından Perşembe günü bir savunuculuk grubu, Başkan Joe Biden'ı Kaşıkçı cinayeti konusunda Prens Muhammed'i korumakla suçladı.

Foa, "Son infaz, MBS'nin Jamal Khashoggi'nin öldürülmesi emrini verdiği için hiçbir cezayla karşılaşmayacağının resmiyet kazanmasının ertesi günü geldi. Suudi Arabistan'ın uluslararası ortakları rejimin cezasız kalarak öldürebileceğinin sinyalini verdiğinde, Veliaht Prens ve astlarının mesajı anladığının ve ona göre hareket ettiğinin bir kez daha kanıtı."

Kaynak: The Telegraph 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump Yahudileri Azarladı, Evanjelikleri Jeopolitik Olarak Övdü

Eski Başkan Donald Trump, muhafazakar bir Yahudi grubuna Evanjelik Hıristiyanların İsrail'e ve Yahudilere sadık olduğunu söyledi, ancak Amerikan Yahudilerini Yahudi devletini desteklememekle suçladı.

Trump Cumartesi günü Las Vegas'taki Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nda bir video aracılığıyla, "ABD'deki bazı insanlar - Yahudiler - İsrail'i olması gerektiği gibi takdir etmiyorlar" dedi. “İsrail'i en çok kimin takdir ettiğini söyleyeyim, Evanjelikler, çünkü Evanjelikler sizin tarafınızda. Evanjelik Hıristiyanlar, gerçekten sizin tarafınızdalar. ”

Geçen hafta 2024 adaylığını açıklayan Trump, rekoruyla övündü.

Ancak İsrail'i takdir ediyorum ve İsrail için diğer başkanlardan çok daha fazlasını yapmış olmak bence bir onur" dedi. "Başka bir başkanın yaklaşabileceğini düşünmüyorum."

Eski cumhurbaşkanı daha önce, başarılarından dolayı Yahudi Amerikalıların takdir eksikliğinden yakınıyordu ve İsrail başbakanı seçilebileceği için övünüyordu. Ayrıca Demokratlara oy veren Yahudilerin sadakatsiz olduğunu söyledi ve Yahudi Amerikalıları sorgularken evanjeliklerin İsrail'e olan bağlılığına övgülerini yineledi.

Trump yönetimi, 2020'de İsrail ile Arap ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi amaçlayan sözde Abraham Anlaşmalarına aracılık etti.

AA14mKZi.img?w=630&h=420&m=6&x=299&y=97&

Kaynak: HuffPost

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi konutta merdivenlerden düşerek kendini sakatladı

Vladimir Putin, resmi konutunda birkaç merdiven kaydı ve düştü.

AA14Pc7e.img?w=650&h=650&m=6&x=186&y=142

Kremlin içinden sözde bir kişinin iddialarına göre, kanser hastası olduğu söylenen Rus tiranı, kişisel doktorları yardıma koşarken korumalar tarafından bir kanepeye oturtuldu.

Putin'in de sonbaharda kendini kirlettiği iddia ediliyor.

Rus liderin ciddi şekilde hasta olduğuna dair söylentiler dolaşıyor ve yakın zamanda sızan belgeler onun erken evre Parkinson hastalığı ve pankreas kanseri olduğunu doğruladı.

Putin'in sağlığıyla ilgili en son iddia, Kremlin'in içinden biri tarafından bilgi verildiğini iddia eden Rus Telegram kanalı General SVR'den geliyor.

Kanala göre, Rusya cumhurbaşkanı aşağı inerken "tökezleyip sırt üstü düştü, ardından yan tarafına düştü ve birkaç adım aşağı kaydı".

Düşüş, Putin'in kokeksinin zedelenmesine yol açtı ve despotun "mide-bağırsak kanseri" ile ilgili sorunları vurguladı.

Zorbanın tökezlemesi "istem dışı" bir tepkiye neden oldu ve doktorlar Putin'i tuvalete kadar eşlik etti ve onu muayene etmeden önce temizledi.

Bu arada Putin, çocukları Ukrayna savaşında öldürülen yaslı annelerle yaptığı bir toplantıda hırıltılı ve nefesi kesilmiş gibi göründü ve Kazakistan cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev ile yaptığı görüşmelerde ayakları seğirdi - bu Parkinson hastalığının olası bir göstergesi.

Kaynak: GANG Showbiz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da Beyaz Üstünlükçüler Birbirlerine girmeye başladılar

Beyaz üstünlükçü Nick Fuentes, 'boşanmış kadın kız patron' Marjorie Taylor Greene'i yerden yere vurdu ve bu video internete düştü

AA14RQmu.img?w=768&h=576&m=6&x=93&y=241&

Beyaz üstünlükçü Nick Fuentes, Marjorie Taylor Greene'in karakterini çevrimiçi bir şovda çarptı.

Fuentes'in Şubat ayında düzenlediği bir konferansa katılan Greene, bu hafta kendisini kınamıştı.

Fuentes tartışmalı bir şekilde rapçi Ye ve Donald Trump ile bir Mar-a-Lago yemeğine katıldı.

Eskiden Kanye West olarak bilinen Ye'nin 2024 başkanlık kampanyası üzerinde çalıştığını söyleyen beyaz üstünlükçü bir organizatör olan Nick Fuentes, bu hafta başlarında onu kınadıktan sonra Gürcistan Temsilcisi Marjorie Taylor Greene'e sırt çevirdi.

"Siyasi Olarak Provoked" adlı çevrimiçi programda konuşan Fuentes, Greene'in karakterine saldırarak onu "zayıf" ve ilgi çekici olarak tanımladı.

"Gidip dikkat çekmek için sinirli bir şeyler söyleyecek ve baskı geldiğinde boyun eğecek" dedi. Fuentes, çevrimiçi şovun izleyicilerine artık Greene'i "bittiğini" söyledi.

"Hıristiyan milliyetçiliğinin yüzü olmak istiyor. Boşandı ve aktif olarak zina yapıyor" diye devam etti. "Boşanmış bir patron kızken nasıl Hıristiyan milliyetçiliğinin yüzü olacaksın? Bu hiç mantıklı değil. Artık bunu destekliyormuş gibi davranmak zorunda olmadığım için çok mutluyum."

AA14F99y.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

The Hill'in bildirdiğine göre Greene, bu yılın başlarında Fuentes'in ev sahipliğinde düzenlenen bir konferansta konuştu.

Ancak bu hafta, The Hill'e göre eski Başkan Donald Trump, Ye ve provokatör Milo Yiannopoulos ile tartışmalı bir akşam yemeği toplantısına katıldıktan sonra beyaz milliyetçiden uzaklaştı.

Çarşamba günü, "Tabii ki, Nick Fuentes'i ve onun ırkçı, anti-semitik ideolojisini kınıyorum." Kendi programında konuşan Greene, Fuentes'i "ırkçı" ve "olgunlaşmamış" olarak nitelendirdi ve Ye'nin neden "bununla aynı çizgide olduğunu" sordu.

"Siyasi Olarak Provoked" programında Fuentes, Greene'in sadece bir hafta önce Kaliforniya'daki 2024 başkanlık kampanyası ofisini ziyaret etmek istediğini iddia etti. Daily Beast, Fuentes'in geçen hafta kampanyasında Ye ile birlikte çalıştığını söylediğini bildirdi. NBC News'e göre, aşırı sağcı bir provokatör olan Milo Yiannopoulos, şimdi Ye'ye siyasi danışman olarak hareket ediyor.

"İşte komik olan... bir hafta önce Milo'ya mesaj atıyor ve ofise gelmek istediğini söylüyordu" dedi. Fuentes, Greene'nin "hava güzelken" ziyaret etmek istediğini ancak daha sonra "geri döndüğünü" iddia etti.

"Dünyadaki en sıcak şey olduğunda, bunun bir parçası olmak için her şeyi yapardı" dedi. "Ama gamalı haçlar çıktığında biraz rahatsız oldu... Hatta. Gamalı haçlar çıkmadan önce. Sonra, 'ah, aslında, kınıyorum' diyor ve bu çok tahmin edilebilir."

Fuentes, Alex Jones'un "Bilgi Savaşları" programında görünürken Hitler'i ve Nazileri övdükten birkaç saat sonra Yahudi bir Davut Yıldızı'nın içine bir Nazi gamalı haçı gönderdikten sonra Ye'nin Twitter'dan uzaklaştırılmasına atıfta bulunuyor.

Fuentes, Greene'nin Ye'nin kampanya karargahını ziyaret etmek istediğine dair iddiasına dair herhangi bir kanıt sunmadı.

Greene, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • Admin

İsrail de 'Şimdiye kadarki en büyük protestolar': Ülke çapındaki kitleler yargının engellenmesine karşı yürüdü

Tel Aviv'de 130.000-160.000 ve ülke çapında on binlerce kişinin daha olduğuna işaret eden tahminlerle, hükümetin ülkenin adalet sistemini kökten yeniden düzenleme çabalarına karşı Cumartesi akşamı protestolara İsrailli kitleler katıldı.

Tel Aviv'in merkezindeki ana mitingin ötesinde, medyanın yaklaşık 30.000 kişinin katıldığını tahmin ettiği Hayfa'da özellikle büyük bir gösteri düzenlendi. Kudüs, Herzliya, Beersheba ve diğer şehirlerdeki diğer protestolara binlerce kişi katıldı.

Organizatörler, ülke çapındaki mitinglere yaklaşık 300.000 kişinin katıldığını iddia ederek, en son gösterileri şimdiye kadarki en büyük gösteriler haline getirdi.

Koalisyonun yargıyı ciddi şekilde zayıflatma planları, hukukçular, ekonomistler, iş dünyası liderleri, yüksek teknoloji girişimcileri ve üst düzey askeri birliklerden yedek askerler dahil olmak üzere tanınmış kişiler tarafından kitlesel protestolara ve kapsamlı ekonomik ve sosyal zarar potansiyeline ilişkin uyarılara yol açtı.

Başbakan Benjamin Netanyahu, protestocuların "anarşi yaratmaya" ve başka bir seçime zorlamaya çalıştıklarını söyledi.

Tel Aviv'de göstericiler İsrail bayrakları ve "Anayasa Yok, Demokrasi Yok", "Geçmeyecekler" ve "Geçersiz Kılacağız" gibi mesajlar taşıyan sayısız ev yapımı pankart salladılar.

Eski başbakan Ehud Barak, yargı revizyon planını "İsrail'i bir diktatörlüğe dönüştürecek olan Bağımsızlık Bildirgesi'ne yönelik bir suikast" olarak nitelendirdi.

Barak, mevcut iç karışıklığı "devletin kuruluşundan bu yana yaşanan en kötü kriz" olarak nitelendirdi.

AA17WfHc.img?w=640&h=400&m=6

Tarafsız kalmaya ve taraflar arasında arabuluculuk yapmaya çalışan Başkan Isaac Herzog'a seslenen Barak, şunları söyledi: “Sn. Sayın Başkan, [mahkemeyi mahvetmek için kullanılan] buldozer kampında mısınız, yoksa Bağımsızlık Bildirgesi kampında mısınız demenin zamanı geldi?”

Koalisyon yasama saldırısına devam ettiği sürece diyaloğa yer olmadığını söyledi. “Kafanıza silah dayandığında önce onu çıkarmalısınız. Ancak mevzuat iptal edildiğinde diyalog düşünülebilir.”

Barak, "Eğer bu diktatörlük yasaları meyvesini verirse, şiddet içermeyen sivil itaatsizlik yolunda yürümek zorunda kalacağız" diye ekledi.

Mitingde, Yahudi Reform Birliği başkanı Haham Rick Jacobs, Kuzey Amerikalı Yahudilerin “İsrail demokrasisini tanınmayacak şekilde değiştirecek yargı revizyonundan çok endişe duyduklarını” söyledi.

"İsrail tehdit edildiğinde yanında olmaya alışkınız ama şimdi İsrail de tehdit ediliyor... İsrail Devleti'nin karakteri için sizinle birlikte mücadele etmek için çaba harcayacağız ve Yahudilik adına demokrasiyi koruyacağız."

Ve eski polis komiseri Roni Alsheich, polisin "herhangi bir yasadışı eylemi reddedeceğinden" emin olduğunu söyledi ve görünüşe göre, Yüksek Mahkeme yeni yasayı iptal ederse, polisin hükümetin değil yargıçların yanında yer alacağını ima etti.

Alsheich, göstericileri "seçilmiş birçok yetkiliden çok daha fazla devlete bağlı vatanseverler" olarak nitelendirirken, Netanyahu'nun kitlesel mitingleri hor görmesini eleştirdi.

Tel Aviv'deki ana miting sona erdiğinde, yüzlerce protestocu Ayalon Otoyoluna yürüdü ve ana caddeyi kapatmalarını engellemeye çalışan -başarısız olan- polislerle çatıştı.

Bazı göstericiler, saatlerce trafiğe kapalı olan yolda lastikleri ve kalasları ateşe verdi.

Polis, 21 protestocunun tutuklandığını söyledi.

Polis ayrıca otoyolda Netanyahu'ya "hain" diyen bir protestocu hakkında soruşturma başlattı.

Güç, isyancılar tarafından ısırılan ikisi de dahil olmak üzere birkaç polis memurunun şiddetli göstericiler tarafından yaralandığını belirtti.

Bu olaylara yanıt olarak Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, olayların "bunun anarşistlerin bir protestosu olduğunu gösterdiğini" söyledi ve göstericileri "yasadışı bir saldırı" yapmakla suçladı ve polisin "sıfır tolerans" göstermesini beklediğini söyledi.

Ben Gvir, muhalefet liderleri Yair Lapid ve Benny Gantz'ı "anarşik isyanı ve kışkırtmayı derhal kınamaya" çağırdı.

Hayfa protestosunda Ulusal Birlik partisinin lideri Gantz, Netanyahu'nun kabine bakanlarına protestoculara "karşılık verme" gerektiği konusunda yaptığı tartışmalı yorumlara atıfta bulunarak, Netanyahu'nun "vatandaşlarımıza değil düşmanlarımıza saldırması" gerektiğini söyledi. .

Gantz, protestocuların "ülke için savaşmaya devam edeceklerini ve bunun Bağımsızlık Bildirgesi'nde yazıldığı gibi olmasını sağlayacaklarını" söyledi.

Hukuk uzmanları, Yüksek Mahkeme'nin hükümet üzerindeki denetimini ciddi şekilde sınırlandıran mevzuatın, diğer şeylerin yanı sıra, eşitlik ve ifade özgürlüğü gibi temel hakları korumasız bırakacağı konusunda uyardılar.

Beersheba'da, merhum Likud başbakanı Ariel Şaron'un oğlu ve kendisi de eski bir MK üyesi olan Omri Şaron, adalet sisteminde reformlara ihtiyaç olduğunu ancak yargıçların siyasi atamalar haline gelmemesi gerektiğini söyledi (sarsıntı, koalisyona Yargı Atamaları üzerinde tam kontrol verildiğini görecekti) Kurul).

“Reformlar çılgınca, agresif bir şekilde, [muhalefetin] üzerine basarak ve dikkate alınmadan geçirilmemeli.”

Kudüs'te, eski Yüksek Mahkeme yargıcı Elyakim Rubinstein konuşmacılar arasındaydı ve politikacıların İsrail'in yargıçlarını seçtiği bir sistemin mahkemenin artık İsrail askerlerini uluslararası mahkemelerden koruyamayacağı anlamına geleceği konusunda uyarıda bulundu. Ulusal birlik adına revizyon konusunda bir diyaloğu desteklediğini söyledi, ancak bunun yalnızca kozmetikten ziyade esasa yönelik olması ve koalisyonun yasama sürecinde bir duraklama olması durumunda.

Herzliya'da, hükümet karşıtı protestocular tarafından iddia edildiği üzere belediye binasına İsrail'in Bağımsızlık Bildirgesi'nin devasa bir kopyası asıldı. Taşınmanın belediye tarafından onaylanıp onaylanmadığı hemen belli olmadı.

Protestolar öncesinde Netanyahu, bir dizi tweet'te muhalefetin ülkede anarşi peşinde olduğunu söyledi.

"Altıncı seçimi getirmek için İsrail Devleti'nde anarşi yaratmayı ve ekonomisine zarar vermeyi planlıyorlar" diye yazarken, muhalefet liderleri "protesto liderlerinin kan dökme, silah kullanma yönündeki açık çağrıları karşısında sessiz kaldı." silahlar, sivil isyan, başbakana suikast… seçimi kaybettiklerini kabul edemiyorlar.”

Netanyahu, "muhalefetteki sorumlu sesleri bu hukuksuzlukla işbirliği yapmamaya" ve bunun yerine "İsrail vatandaşlarının ve İsrail Devleti'nin iyiliği için ciddi bir diyaloğa" girmeye çağırdığını söyledi.

Lapid, Netanyahu'ya "yalanlarınıza son vermenin zamanı geldi" diye tweet attı.

AA17VRhw.img?w=640&h=400&m=6&x=230&y=143

"Ülkedeki ve dünyadaki bütün önemli iktisatçıların açıkladığı gibi, ekonomiyi bozan sizsiniz, milleti bölen sizsiniz, şiddeti körükleyen sizsiniz."

Lapid, "İsrail demokrasisini yok etmenize izin vermeyeceğiz ve sizin zehirli tahrikleriniz karşısında sessiz kalmaya da niyetimiz yok" dedi.

Ülke çapındaki protestoların ertesi günü, protesto organizatörlerinin ülke çapında “mücadele günü” olacağını söylediği Çarşamba günü olarak planlandı. Henüz planlarını açıklamadılar, ancak yolları kapatarak veya başka yollarla ülke çapında çeşitli kargaşa eylemlerine öncülük etmeleri bekleniyor.

Netanyahu'nun aşırı sağcı koalisyonu, iki aydan kısa bir süre önce yemin ettiğinden beri, Adalet Bakanı Yariv Levin ve Knesset'in Anayasa, Hukuk ve Adalet Komitesi başkanı MK Simcha Rothman'ın öncülük ettiği yargı sistemini dönüştürme önerilerine öncelik verdi.

Protestolara ve diyalog çağrılarına rağmen, hükümet önümüzdeki hafta daha fazla yasa çıkarmayı planlıyordu.

Channel 12'nin bildirdiğine göre Rothman, geçen hafta bir ön okumadan geçen sözde "geçersiz kılma" yasa tasarısını Pazar sabahı komitesinde tartışmak üzere getirmeyi planlıyordu.

Rothman'ın Temel Yasa: Geçersiz Kılma olarak kabul edilen tasarısına göre, Knesset, yasayı yargı denetiminden tamamen muaf tutan bir madde ile neredeyse her yasayı yasalaştırabilir. Dokunulmaz hale getirilmeyen yasalar, 15 Yüksek Mahkeme yargıcının hepsinin oybirliğiyle karar vermesini gerektirecek.

Koalisyonun önümüzdeki hafta, görevdeki bir başbakanın görevden alınmasına karar verilebilecek koşulları kökten sınırlayacak bir yasayı ilerletmeyi planladığı da bildiriliyor.

Son haftalarda Knesset'te zorla kabul ettirilen kapsamlı reformlar arasında hükümetin Yüksek Mahkeme'ye yargıçların atanması üzerinde tam kontrol sağlaması, mahkemenin mevzuatı gözden geçirip iptal etme yetkisini ortadan kaldırması ve politikacıların - ve ateş - kendi hukuk danışmanları.

Eleştirmenler, planın kontrol ve denge sistemini alt üst ederek, neredeyse tüm gücü koalisyona vererek ve bireysel hakları korumasız ve azınlıkları savunmasız bırakarak İsrail'in demokratik karakterini derinden baltalayacağını söylüyor.

Üst düzey ekonomik figürler, revizyonun ekonomide ciddi hasara yol açacağı konusunda defalarca uyardı. Knesset'in Salı günü yasayla ilgili ilk oylamaları yaparak bölücü çabasındaki ilk önemli adımları işaret etmesinden sonra, şekel ABD doları karşısında üç yılın en düşük seviyesine geriledi ve Tel Aviv hisseleri değer kaybetti.

Netanyahu, önerilerin demokrasiyi zayıflatmak yerine güçlendireceğini ve hükümetinin halkın iradesini yerine getirdiğini söyleyerek eleştirileri geri püskürttü ve tahminleri bir kenara attı.

Son zamanlarda yapılan birkaç anket, revizyon planlarının halk arasında genel olarak popüler olmadığını gösterdi.

Kaynak: The Times of Israel 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Arizona GOP 'seçmen dolandırıcılığı' tanığı, Trump'ı seven milletvekilini uyuşturucu karteli rüşvet iddialarına dahil ediyor

Arizona Cumhuriyetçileri tarafından kitlesel seçmen dolandırıcılığına ilişkin asılsız iddiaları ileri sürmek için çağrılan bir tanık, şimdi iki Cumhuriyetçi eyalet senatörünü uyuşturucu kartellerinden rüşvet almayı içerdiğini söylediği bir plana bulaştırdı.

AA1801kj.img?w=768&h=432&m=6

Arizona Cumhuriyeti, geçen hafta birden fazla eyalet yetkilisini eyalet çapındaki seçimleri manipüle etmek karşılığında rüşvet almakla suçlayan tanık Jacqueline Breger'in aslında, Scottsdale'den eski bir avukat olan ve hukuk lisansına sahip olan John Thaler adlı bir adamın teorilerini aktardığını bildirdi. askıya alındı.

Cumhuriyet, Arizona yetkililerinin rüşvet almasıyla ilgili iddialarını detaylandırmasını istemek için Thaler'a ulaştı ve bunun Arizona Eyalet Sensörü Wendy Rogers ve Ken Bennett'in "parada kullanılan belgelerin özelliklerini karşılayan belgelere" sahip olduğunu gösterdiğini söyledi. aklama ve rüşvet planları."

Ancak gazete tarafından sorulduğunda Thaler, iddialarına dair somut bir kanıt sunmadı.

Bennett, geçen hafta diğer iki Cumhuriyetçi yetkiliyi, Mesa Belediye Başkanı John Giles ve Maricopa İlçe Kaydedicisi Stephen Richer'ı rüşvet almakla suçladığı için Breger'in sözünü kesen Cumhuriyetçi eyalet senatörüydü.

Bu arada Rogers, eski Başkan Donald Trump'ın eyaletteki en büyük sadıklarından biri ve 2020 seçimlerinin ondan "çalındığına" dair yanlış iddiaları ileri sürmenin ön saflarında yer aldı.

Arizona Cumhuriyeti, Rogers'ın Thaler'ın iddialarına doğrudan değinmemesine rağmen, rüşvet iddialarının kamuya açık bir duruşmada yayınlanmasından duyduğu üzüntüyü ifade eden bir açıklama yaptığını belirtiyor.

Yayın, "Pazar gecesi geç saatlerde Rogers ... Breger tarafından öne sürülen iddiaların yasa uygulayıcılara devredilmesi ve 'Yasama Meclisi önüne getirilmemesi' gerektiğini belirten bir basın açıklaması yaptı" diye yazıyor. "Sunumda adı geçen kişilerin hiçbirinin suçlamayla karşı karşıya olmadığını ve iddiaların gerçek olduğu kanıtlansa bile, davanın görüleceği yerin Yasama Meclisi olmadığını ekledi."

Kaynak: Raw Story

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.