Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Herhangi biriyle yaşamını paylaşmadan çocuk sahibi olmak isteyen, ancak çocuğun yararı bakımından sürekli bir babaya sahip olması gerektiğine inanan 26 yaşında bayan, biyolojik baba arıyor . Adaylardan beklenenler :

- 26-30 yaş arası olmaları
- Yükseköğrenimlerini bitirmiş veya bitirmek üzere olmaları
- Ankara’da oturuyor olmaları
- Çocuk yetiştirme konusunda ciddi ve bilinçli olmaları
- Adli sicillerinin temiz olması
- Sağlık durumlarının iyi olması
- Uyuşturucu madde kullanmıyor olmaları
- Herhangi bir dini saplantıları olmaması
- Türkçe’yi ÇOK DÜZGÜN konuşuyor ve yazıyor olmaları

Genel kurallar :

- Gebelik, gerekli sağlık kontrolleri sonrasında, tıbbi ortamda gerçekleştirilecektir
- Çocuğun çeşitli sorumlulukları dışında, anne ve babanın herhangi bir ortak sorumluluğu ve duygusal yakınlığı olmayacaktır ; çocuğa zarar vermemek koşuluyla, herkes kendi özel yaşamını sürdürmeye devam edecektir
- Anne ve baba ayrı evlerde oturacaktır . Evlerin birbirine yakın olması (örneğin aynı apartmanda 2 daire) sağlanmaya çalışacaktır
- Bu duyuru, herhangi bir maddi çıkara (babaya maaş, anneye nafaka, vs…) hizmet etmez . Yalnızca çocuk için gerekli harcamalar için ortak bir bütçe oluşturulacaktır
- Anne ve baba adayının birbirlerini iyice tanıyıp, herhangi bir kötü olasılığı anlamaları veya ortadan kaldırmaları için (çocuk tüccarlığı, organ mafyası, her tür dengesizlik ve sapkınlık,…), 1 ila 2 yıllık bir tanıma-inceleme süresi olacaktır

İlgilenen CİDDİ adayların, aşağıdaki e-posta adresine bir özgeçmiş, bir tanıtma mektubu ve bir fotoğraf göndermeleri rica olunur . Ciddi olmayanların, yöntemle ilgili ahkam kesme niyetinde olanların veya şaka, hakaret, vs… içerikli mesaj göndermeye hazırlananların dikkatine : gönderilen mesajlar büyük titizlikle incelenip, elendikten sonra sahibine ulaştırılacaktır . Dolayısıyla bu tür çabalar boşa çıkacaktır . Ayrıca yanlış ve saptırılmış bilgi veren adaylarla ilgili gerekli inceleme, 1 ila 2 yıllık tanıma döneminde yapılacaktır .

Başvuru adresi : ozel mesaj

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

mademki bu ilanı bir forum sayfasında kullandınız ben buna bir şeyler demeden yapamıyacağım kusura bakmayın.

 

Çocuk, "çocuk sahibi olma güdüsünü tatmin" amacıyla yapılacak bir şey değildir. Bu bahsettiğiniz şartlar ne kadar özen gösterilirse gösterilsin, o çocuğun gelişiminde travmalara yol açacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

 

Tüm uzmanların üstünde ortak kanıya vardıkları nokta. Çocuk için ideal olanı anne ve babanın birarada olduğu aile yapısıdır. ebeveynleri ayrı olan çocuklarda mutlaka duygusal travma görülmektedir.

 

"Herhangi bir kişiyle yaşamı paylaşmadan çocuk sahibi olmak isteyen" tanımı ise, zaten kişinin bir çocuğun yaşamının sorumluluğunu alamıyacağının göstergesidir. Çünkü çocukta yaşamı kişiyle paylaşacak bir şeydir.

 

biyolojik babalık, sperm bankası vs, eşlerden erkeğin kısır olması ve kadının fiziksel özelliklerinin tüp bebek gibi yöntemlere müsait olmaması durumunda. eşlerin şiddetli rızaları ve bu duruma kendilerini hazır hissetmeleri durumunda başvurulduğunda mantıklı ve insani bir şeydir.

 

Sadece çocuk sahibi olma isteğini gerçekleştirmek için. ileride çocuk için duygusal travmalara yol açacağı muhakkak olan bir şeyi yapmayı ve böyle çocuk sahibi olmayı. ne ahlaki nede insani bulmak mümkün değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yaw kesin bana bişeyler oluyo...

bu ikinci iletidir ki ben de bergerac beyfediyi haklı buluyorum...yaşlanıyorum galba,alla alla..

 

ben de yukarıdaki sebebin aynısındandır ki yazmadan edemeyeceğimdir,bu nasıl kendi içinde devrik bir taleptir ki beynimi bulunduğu kaptan çıkarıp tokatlamak gereği hasıl olmuştur?

kendini çocuk sahibi olarak tatmin etme densizliğini zaten bergerac bey gayet güsel anlatmış,

ayrıca işin etik yanı bi yana, neden aşık olmadığın bi adamın çocuğunu taşıyasın ki akıllı bıdık hanımefendi?(aşağılamıyorum,lütfen yıldızlamayın cümlemi...)

hadi taşıdın neden 1-2 yıl tanımaya çalıştığın adamla sırf spermini kullandın diye komşu olasın ki?madem bu kadar meta halinde senin için,karşılıklı anlaşın bedeli neyse ödersin,karıştırmazsın işine olur biter...

''anne, babam ve sen neden aynı evde oturmuyorsunuz ?''cümlesine verilecek cewap bence ''babam nerde?'' sorusuna verilecek cewaptan daha zor...

sonra 5 yaşında bi velede anlat ''çocuum,benim canım sıkılmıştı,macera arayasım gelmişti,deden de 68 ruhlu bi eski hümnanistti,özendim,aklıma da bi yerden geldi,yaptım,pişmanım...'' çok uzun be...

 

hem ben bi filimde görmüştüm buna benzer bi şeyi,ya aşık olursan bu ultura-süper özelliklere sahip abiye?anam scorcesse'i çağırır filim çektirirsiniz,tadından yenmez valla...

ehi...çok gülerim o zaman işte...

 

akıl fikir ihsan eylensin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında bu iletiyi görünce şok oldum ve yazsam mı yazmasam mı da direndim durdum.Ama cyrano ve nazanozkan arkadaşımın yazdıklarını görünce bende dayanamadım bir iki kelime edeyim dedim.

 

Konuyu açan arkadaşım , bu işi bu kadar duygudan uzak bir şeymiş gibi algılamışsınız bunun için bu kadar zahmete gerek yok avrupadaki sperm bankalarından birine başvurursun çocuk sahibi olursun.Babalı büyütmek gereklidir diyorsun peki hiç bir bağ oluşmadan sırf görev edasıyla yapılan bir çocuğa o adamın ne vermesini bekliyorsunuz merak ettim.Bu işte herhangi bir duygusallık söz konusu olmayacaksa eğer niye elin adamı gelsinde durup dururken kendini sıkıntıya sokup çocuk sahibi olsun .Nazanozkan arkadaşımın dediği gibi bunu ilerde çocuğunuza nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz babasız olupta çocuğa baban öldü demek daha kolay olurdu.

 

Neyse daha fazla yazılacak şey var ama kırılabilirsiniz belki yazmamayı tercih ediyorum onları.Lütfen böyle birini bulursanız bizi de haberdar edin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar,

 

Kendinizce haklı sayılabilecek, mantıklı, güzel yanıtlar yazmışsınız . Sağolun . Ama şunu anımsatayım : ben burada yalnızca aracıyım . Dolayısıyla bana yüklenmekle, mesajlarınızı doğru adrese iletmiş olmuyorsunuz ;) Ben de şahsen böyle bir işe kalkışamazdım, ama hiç olmazsa önyargılarımı çöpe atıp, durumu anlamaya çalıştım .

 

Ayrıca bir takım şeyleri açığa kavuşturalım :

 

1) Arkadaşımın verdiği kararın, bir anlık "aklıma esti"yle uzaktan yakından ilgisi yok . Sırf biriyle yaşamını birleştirmek istemiyor diye, sizce bu kişi (birkaç örnek veriyorum yalnızca) "kazara" çocuk sahibi olanlardan ; eşini veya sevgilisini kendine bir biçimde bağlamak için çocuk sahibi olanlardan daha mı az hakediyor anneliği? Duyuru elbette ciddi bir üslup kullanmak zorunda ama şunu bilin ki, söz konusu arkadaş bu konuyu soğuk, hesapçı bir biçimde ele almıyor .

 

2) Duygusal yakınlık demişken : bunu, "dostluk, arkadaşlık olmayacak" anlamında algılamayın . Eğer arkadaşım, çevrenizde gördüğünüz, %'de 90'ı anlaşamayan "klasik", ama her gün birbirini inciten ; bırakın 20 yıldır evli olanları, daha henüz 2 haftalık birliktelikten sonra birbiriyle "napıyon yav" ve gibisinden laubali biçimde konuşan, karşıdakine ve kendine özen göstermeyen, "artık çantada keklik" mantığıyla hareket edip, terlik-eşofman-tv mantığına bürünen, sonra da dalga geçer gibi 40 yılda bir mum ışığında sözde "romantik" yemek falan yiyip, "ilişkimizi sınıyoruz, tazeliyoruz" diye kendini ve karşıdakini aldatan çiftlerden biri olmak istemiyorsa, sizce bunu yalnızca ve yalnızca bencillik veya marjinallik adına mı yapıyor? HAYIR! "Çocuğun iyiliği ne olacak?" diyenler : her gün kavga eden, ya da en azından birbirini umursamayan bir çiftin çocuğu mu daha mutlu olur? Yoksa kıskançlıktan, kavgadan uzak, 2 arkadaşın yetiştirdiği bir çocuk mu?

 

3) Başlığa "biyolojik baba" koymak, belki yanlış oldu . Bunu sperm bankası görevini üstlenip, teslim olacak birini arıyoruz diye algılamayın . Ve "böyle biri olur mu?" sorusuna yanıt : evet, olur . Kendim tanığım .

 

4) Kusura bakmayın ama baba yokluğu, anne-babanın ayrı evde yaşamasından çok daha zor . Travma riski, boşanmalardan sonra görülenden çok daha az, çünkü çocuk, doğuştan böyle bir yaşam biçimine koşullanmış olacak . Ayrıca aynı evin içinde yüz-göz olmuş bir çift yerine, ayrı evlerde ama istedikleri kadar görüşebilen 2 insan olacak yanında . Zaten herşey koşullanma meselesi . Eşcinsel çiftler tarafından yetiştirilip, toplumun bir kısmının iddialarının aksine, son derece olgun, bilinçli ve en önemlisi HOŞGÖRÜ(üzülerek söylüyorum ki, bizim gibi insancıl bir millette ne yazık ki hala eksik olan bir özellik) sahibi olan çocuklar var . Çünkü doğuştan öyle bir ortama koşullanıp, öyle biçimleniyorlar . Sonradan doğan değişiklikler çok daha zor .

 

NEYSE ARKADAŞLAR, bu konu hakkında söylenecek çok şey var . Zaten burası tartışma ve paylaşım yeri . Görüşleriniz için de teşekkürler, ancak bunları ilgili arkadaşa iletmeyeceğim . Neden derseniz, o yapacağını aklına koymuş . Bir kulağından girer, diğerinden çıkar .

Hepinize iyi geceler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşım hiç kusura bakmada. şekil ve işin ruhu olarak. Kedisini çiftleştirmek için, gazeteye verilen ilanlardan hiç bir farkı yok.

 

bu mail zaten bende dahil bu günlerde bir çok insanın e posta kutusunda fw olarak dolaşıyor.

 

yazdıklarıma karşı ortaya koydukların ise malesef faraziyeden öte gidememiş. yani senin verdiğin örnekler. Mozartın annesinin daha önce sekiz tane spastik çocuk doğrmuş bir frengi hastası olması örneğiyle aynı. Yani istisnalar üzerinden kaide yaratmak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşım konuyu siz açtığıız için düşüncelerimizi elbette ki size yöneltiyoruz.

-Anneliği haketmiyor diye bir iddaa da bulunmadık hiç birimiz

 

-Eşcinseller bu işi büyük bir çoğunlukla sperm bankaları ile hallediyorlar cyrano arkadaşımızın dediği gibi kedimi çiftleştirmek tarzı ilanlar vererek değil.Kimsede eşcinseller doğru dürüst çocuk yetiştiremez demedi zaten

 

-Kavgasız çocuk büyütmek en güzelidir ama kavga da sağlıklı bir ilişkiyi belirtir (aşırı olmamak kaydıyla)Kavgalı bir ilişki mi duygusuz bir ilişki mi hangisi daha sağlıklıdır buda ayrı bir tartışma konusudur ayrıca.

 

-Böyle bir insan bulunur mu diye sormuştum var tanığım dediniz demek ki duygusuz da bu iş yapılabiliyormuş

 

Sonuç olarak hayırlı işler kolay gelsin demekten başka yapılacak bir şey yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

wallahi ben tamamen ilanı veren bayanı kastetmiştim yazarken,alınganlık etmişsiniz...

 

ayrıca ister iletin ister iletmeyin,forum sayfalarına bu ilanı verdiyseniz bu tip cewapların geleceğini de tahmin etmiş olmanız gerekiyordu...

bu yazılanların hiç birinin önyargılı olduğunu da düşünmüyorum.kişisel düşüncelerin açıklandığı iletileri önyargılı olmakla suçlamak abesle iştigalden başka şey değildir.(pek anlaşamayız ama korurum ben arkadaşlarımı,laf söyletmem,ehi...)(şimdi bunu yazdım ya kesin:beni korumanıza ihtiyacım yok anatemalı bi kaç mesaj alırım ben...)

 

evli olmak,evlilik, tamamen çocuk sahibi olmak ya da çocuk yetiştirmekten bağımsız bir durumdur ki nice evliler tanırım çocuksuz...

yalnız günümüz trendi evlenmemek üzerinedir ya sizin de kurduğunuz bu cümleler o yönde gider gördüğüm kadarıyla,...yani mevcut evlilikleri suçla,kötü örnekleri göster,müstakbel eş adaylarını soğut,artık çok klişe bu formül...unutmayalım ki hepimiz bir ailenin mensubuyuz...hergün kavga eden bi çiftin çocuğu mu?babası ile annesinin aslında ''kanka'' olduğunu öğrenen çocuğun durumu mu yeğdir?sizi bilmem ama benim annem ve babam hala öpüşebiliyorlar hem de sebebi ben değilim...kavga mı?hiç etmezler desem inanacak mısın?

bu yazdıklarımı da iletme bence kafasının kenarında ampül yanmış o arkadaşına,yoksa uyuyamam bu gece...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yahu bırakın yapsın..koymuş kafasına..hem çocuğu babasına göstermicem demiyor ki..aslında bende bi ara kiralık taşıyıcı bir anne düşünüyordum :) ..benden olan bir çocuğu dünyaya getirsin diye..kiralık ama..tüp bebek muhabbeti..tabi.. sevgisini ..şefkatini çocuğundan eksik etsin dediğimiz yok..sonrasında hiç görmesin dediğimiz de yok..ve bir keresinde bir bayandan da böyle bir teklif almıştım..o da kendince tüp bebek yapıcağını..ve sperm alıcak bir baba aradığını söylemişti..tanıdığım bir bayandı..bana teklif etti..düşünmedim değil..ama sonrasında çocuğu görecem diye zırt pırt eve gelme hadiseleri falan istemiyorum demişti..gelen yok..sana sperm verende yok demiştim...çok bozulmuştu..

***suç ve ceza kitabındaydı yanılmıyorsam..raskalnikov du herhal..kitabın kahramanı..ve unlü rus romancımız..beş dakkalık zevk için doğanları öldürmeli diyordu..bir hırsızla bir fahişenin çocuğundan ne beklenirki muhabbeti..bir kavşakta buluşmuşluğun ardındaki beş dakka..aşksız ve sevgisiz..hunhar bir ilişki sonrası..tesadüfen doğmuş..mecburen yaşar halleri..kirli ruh.. :stuart: ..

***diğer bir yandan da sosyolojik bir konu..aşkın çocuğu olma hadisesi bir çoğumuz için..hemfikir olunacak bir konu..ama kaç kişi..aşkın çocuğu ki..bu da düşündürücü..

***aslında bu ilginç bir durum..zamane insanı kimseyi çekemiyor gibi..aşk sevgi muhabbeti de ilginçleşti..çabuk yeniliyor..ve pes ediyoruz..evrim geçirdi gibi aşk-sevgi..yanılsama ve tehlikeli yanılgılar içre kıprışıp duruyoruz(istisnalar hariç)..ama çocuksuz duramıyoruz gibi..hani her inasan bir iz bırakmak ister dünya da..ama bencilce olmamalı bu....yukarıdaki arkadaş nedendir bilmem ama..vardır bir bildiği...evlilik ortamında büyüyen bir çocuğun ilerisinde sağlıklı bir çocuk olacaktır gerçeği olmadığı gibi..evlilik olmadan anlaşmalı ama laşkaca değil..bir ilişki içerisinde doğacak çocuğun ilerisinde sağlıksız olacaktır diye bir gerçekte yok...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir evlikte tartışma olması gayet doğaldır,bu evlilik kurumunun gereksizliğini açıklamaz..

hepimiz aile sıcaklığının ve verdiği güvenın farklı bir duygu olduğunu gayet iyi biliriz..

bence aile sıcaklığından uzak böyle bir çocuk yetiştirme tarzı bana bencilce geliyor..

dünyaya getireceğimiz insanı da düşünmek zorundayız..evde bir ses olsun neşe olsun,arkamda bir bırey bırakayım tarzı bencilce düşüncelerle çocuk yapılmaz...sonra o çocuklar uyuşturucu odalarından toplanıyor -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yazıyı okuyunca biri güzel kafa buluyor herhalde dedim. yorumları okuyunca çok şaşırdım. hala gerçek olup olmadığına inanamıyorum. bu kadar aşmış mı insanlar gerçekten internet aracılığı ile çocuk yapmak için baba aranıyor... tuhaf...

 

eşcinselmi acaba dedim... evliliği düşünmüyor ama çocuk yapmayı düşünüyor... neden çocuk istiyor ne verebilecek o çocuğa merak ediyorum. boşanmış ailelerin çocukları mutlaka sorun yaşıyorlar, boşanmamış olanlarında çocukları farklı sorunlar yaşayabilir ama bu başka birşey. çocuğa nasıl bir açıklama yapmayı düşünüyorlar?

 

bir çocuğu dünyaya getirmek kolay ya ona hazırladığınız dünya kolaymı o kadar? hele hele anlaşma ile yapılan bir çocuk... büyük haksızlık olur... evli bir anne babanın evladı olarak ben böyle bir ikilinin çocuğu olmak istemezdim isteyen olur mu merak ediyorum.

 

eğer çocuk sahibi olmayı bu kadar istiyorsa yetim bir çocuğa koruyucu anne olsun daha faydalı... hem bir çocuğun hayatını kolaylaştırır hemde kendi çocuk özlemini giderir. illaki kendi doğurduğun çocuğun biyolojik annesi olman gerekmiyor, doğurmanın bir çocuğa anne olmaya yetmediğini herkes biliyor en azından bir şekilde dünyaya gelmiş bir evladı alıp büyütün ona bunu açıklamak daha kolay olur ve gerçekten faydalı birşey yapılmış olur...

 

rahmetli babannem olsaydı "ne günlere kaldık ya Rabbim" derdi... öyle bir durum. -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Dini saplantıları olmaması" şartı var..

Bundan kasıt, muhafazakar olmamak mı yoksa herhangi bir dine mensup olmamak mı.?

Birde aklıma şu üç soru takıldı..

1- Bu tür bir çocuk yapma yöntemi TC kanunlarınca yasal mı..?

2- Bu olay yasal ise, çocuğun miras hakları nasıl olacak..?

3- Çocuk kimde kalacak..:)

 

Not: Bence bu bir şaka ilan..:)

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar selam,

 

Şaka maka derken, epey ilginç bir tartışma platformu açmış bulunuyoruz :) Haa, tabii şaka olan ilanın kendisi değil, xlark tades arkadaşım . İlanın kendisi düpedüz ciddi .

 

Fazla vaktim yok, pek bir şey söyleyemeyeceğim bu akşam . Yalnızca şunu bilin ki, yorumlarınızı - bazılarını biraz acımasızca bulmakla birlikte("kedi çiftleştirmek", "ampul yakmak", vs...) anlıyorum . Ben de geleneksel yöntemden yanayım . Bu işi şu anda yaşamımı paylaştığım kişiyle gerçekleştirmeyi umuyorum .

 

Ama arkadaşımı da anlıyorum . Ben, "gelenekselci" veya "normalci" olarak, onu anlayabildiysem, beni ikna edebildiyse, demek ki işin biraz derinliğine inilebiliyormuş . Ben konuşmadım mı onunla sanıyorsunuz? Karşı çıkmadım mı ilk başlarda? Tabii ki evet!

 

Cyrano arkadaşım, kusura bakma ama asıl istisna, nazanozkan arkadaşımızın annesi-babası gibi olanlar(bu arada ne mutlu nazanozkan arkadaşımıza) : yıllar sonra aşkı sürenler . Ben bir de mutlaka kavga-kıyameti kastetmedim, hatırlatayım : zaman geçtikçe milletin kendini salıp, karşıdakine ilk günkü özeni göstermemesini de kastettim . "Aşk gider, sevgi kalır" mantığı da bana göre değil, kusura bakma . İşte o konuda arkadaşımla %'de 1000 hemfikirim . Ben de korkuyorum, "ilişkim birkaç yıl sonra 'solacak' mı" diye .

Bana nazanozkan'ın anne-babası gibi çevrenizde 100 çift bulun . O zaman tamam . Bizim 70 milyon olduğumuzu düşünürsek, çok şey değil bu istediğim . En az 5 yıldır da birlikte olanlardan tabii .

 

İyi ki de bir şey demeyecektim :) Konu konuyu açıyor . Neyse, bu arada eşcinsellerden kastım : bunu 3 kişi olarak yapanların olduğu bilinir (biyolojik anne + 2 baba veya tersi) . Uzun vadede görüşmeye devam ederek yani . Ben bunu diyordum . Yoksa dam üstünde saksağan .

 

Ee bu arada nazanozkan : ben Scorsese'yi severim . Son filminde o da, Jack amcamız da kendilerini aşmışlar hani .

 

Kendinize iyi bakın ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşınızı eleştirmiş olmanız sonuçta onu anlamanızı haklı kılmıyor arkadaşım. bir şey yanlışsa onu sadece duygusal düşünerek doğrulayamazsınız. şaka değilse eğer gerçekten çok trajik bir durum. şaka olsa bile kötü bir şaka...

 

bir insan çocuk seviyorsa bütün çocukları sever eğer kendi kanından olması gerektiğine inanıyorsa o çocuk sevmiyor kendisini seviyor demektir. kendi kanından olduğu halde çocuklarına çeşitli şekillerde zarar verenleride görünce böyle bir istek çok acımasızca geliyor.

 

büyük ihtimalle nikahsız bir birliktelik olacak ve anlaşmalı bir ebeveynlik yapılacak. ne mantığa, ne ahlaka, ne etik değerlere, nede yasalara uygun bişey değil. bencillik... başka hiç bir şey değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlanı veren arkadaşı gerçekten merak ediyorum, hangi akla hizmetle kalkıp sanal ortamdan kendini.............. neyse söylemicem gerisini :stuart:

 

etrafında erkekmi yokmuş arkadaşın? bu nasıl bir "çocuk özlemidir"!!!! ki forumlarda kendini........(yukarıda söylemediğim sözün tekrarıdır)

 

1-sanal ortamdan tanışıp beğendiği bir adamdan çocuk sahibi olmak fikrini barındıran bir şahıs acaba ne kadar düzgün bir ruh haline sahiptir? karşısındakinden önce kendi özelliklerini sıralasaymış! ve bu kadından doğacak çocuğun ruh sağlığı nice olacaktır? bunu düşünebilmişmidir?

 

2-evlilik gibi bir bağın sonucunda doğan çocuklar herzaman hayal kırıklığına uğramamıştır, her ailede tartışmalar yaşansada bu herzaman çocuğun psikolojisini etkileyecek, onu travmaya sokacak kadar şiddetli olmamıştır.. sevgisiz, bir yanı eksik olan çocuğun ruh sağlığı bozulur ancak! fakat günümüz şartlarında genç anne-babaların izledikleri tutumları gözönünde bulundurursak bir çocuğa gereken şevkati ve ilgiyi gösterebilecek denli bilinçli olduklarını biliriz..

 

3-evlilik dışı bir çocuğun yaşayacaklarını göz ardı ederek, kendi saçma tatmini için uğraşan bir kadının yaptığı bu şey (adını içimden söylüyorum) sadece bencillik ve hatta kendini bilmezlikten başka birşey olamaz!

 

 

4-cairopro hernekadar ilanın gerçekliğinde ısrar etse de inanasım gelmiyor....

 

5-bu vesile ile kustum gidiyorum :chris:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

Hahhahhahaha ben bunu daha önce nasıl görmemişim ya :)

Çok merak ettim ne oldu acaba, arkadaş kendisine biyolojik bir baba oldu mu? Peki biyolojik babanın biyolojik babalık edecek bir çocuğu oldu mu? Neler oluyor orada? Çocuk iyi mi?

 

Daha da komiği ve hatta trajikomiği, burada paylaşım yapan arkadaşların çoğu artık aramızda değil ama böyle şiddetle savundukları aile kurumlarına hala bağlılar mı merak ettim. Çocuklarınızın annesi/babası hala çocuklarınızın yanında mı, yoksa boşandınız mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 7 ay sonra...
  • 6 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.