Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gerçek Deri ve Sahte Deri Nasıl Anlaşılır?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Gerçek Deri ve Sahte Deri Nasıl Anlaşılır?

Minneapolis döşemeci Nate Van Hofwegen, projeleri için gerçek deriden daha fazla sahte deri sipariş ediyor. Sahte daha ucuz ve çalışmak için daha az telaşlı diyor. Ayrıca, teknelerde ve motosiklet koltuklarında olduğu gibi nem bir faktör olduğunda sahte fiyatların daha iyi olduğunu söylüyor. Yine de gerçek deri kalite anlamına geldiği için her zaman rağbet görmüştür.

AA115Kkd.img?w=768&h=513&m=6

Nate's Custom Sewing'in sahibi Van Hofwegen, "Gerçek derinin verdiği his ve koku gibisi yoktur" diyor. "Bana kamyon koltuklarına suni deri taktıran bir müşteri, kamyonun gerçek deri kokması için koltukların altına gerçek deri parçaları atmamı istedi."

Gerçek Döşemelik Deri Nedir?

Gerçek deri, çürümeyi önlemek için tabaklanmış veya kimyasal olarak işlenmiş hayvan derisidir. En yaygın deri sığır, koyun, keçi, at, manda, domuz, fok ve timsahlardan elde edilir. Deri güçlü, esnek ve dayanıklıdır.

Van Hofwegen, "Deri zamanla daha iyi görünüyor" diyor. "Eski bir eyer, kanepe veya çanta gibi cilalanıyor. İnsanların parası varsa ve projeye uyuyorsa, seçim gerçek deridir."

Deri, suni deriden daha nefes alabilir ve daha serin olduğundan, otomobillerde kolçaklarda ve koltuklarda bulacaksınız. Ancak maliyetleri azaltmak için otomobil üreticileri, insan vücudunun koltuk veya iç kısımla temas etmediği yerlere sahte deri yerleştirir.

Çin, yıllık küresel üretimin yüzde 25'inden fazlasını üreten en büyük deri üreten ülkedir. Van Hofwegen, Amerikan derisinde genellikle dikenli telden çizikler veya delikler olduğunu söylerken, İtalyan derisinde görülmez çünkü İtalya'da dikenli tel kullanılmaz.

Gerçek deri sürdürülebilir mi? Evet. Deri yüzyıllardır yapılmıştır. Uzun ömürlü, onarılabilir, geri dönüştürülebilir, biyolojik olarak parçalanabilir ve gıda endüstrisinin bir yan ürünüdür. Ancak üreticiler, deriyi çevreye zarar vermeyen kimyasallarla bronzlaştırır. Ve hayvan hakları savunucuları, derinin, hayvanların derileri için istismar edilmesi ve öldürülmesinden kaynaklandığını söylüyor.

Van Hofwegen, "Vejetaryenler, sahte deri için hiçbir hayvanın ölmemesi gerektiğini söylüyor" diyor. "Sahte deri savunucuları, bir inek yetiştirmek ve gerçek deri elde etmek için ne kadar toprak ve ne kadar kaynak kullanıldığını sorguluyor. İneklerin ürettiği ve küresel sera gazı miktarına katkıda bulunan metandan bahsetmiyorum bile.

"Sahte deri genellikle petrol bazlıdır ve bunu yapma süreci çevre dostu değildir. Yeni bir suni deri kutusu açtığımda, 'Vay canına, bu şey kokuyor' gibi. Yanmış oje gibi kokuyor. Gaza bulanmamak için pencereleri açmam gerekiyor."

Sahte Döşemelik Deri Nedir?

Her ikisi de plastik bazlı olan iki ana suni deri türü polivinil klorür ve poliüretandır. Sahte deri için başka bir terim, plastik deri için kısa olan "pleather" dir. Çin, dünyadaki herkesten daha fazla sahte deri üretiyor.

Ayrıca kumaş tabanlı ve plastik kaplamalı suni deri ve polivinil klorür ve poliüretandan daha çevre dostu ve belki de daha dayanıklı olan bitkisel yağlı deri var. Bununla birlikte, bitkisel yağlı deri, diğer sentetik deri türlerinden daha pahalıdır. Öncelikle çevreyi kirletmeme konusunda kararlı olanlar içindir.

Van Hofwegen, suni derinin bir avantajının daha az atık olduğunu söylüyor. Avluda 54 inç genişliğinde rulolar halinde satılıyor. Bu düz kenarlı form, malzemenin düzensiz kenarlı dairesel olan gerçek deri postlardan daha verimli kullanılabileceği anlamına gelir. "Asla tüm postu kullanmıyorsunuz ve bu nedenle suni deri ile çalışmaktan daha az maliyetli" diyor.

Diğer bir fayda ise tekdüzeliktir. Gerçek deri, deriden deriye doğal kusurlara, kırışıklıklara ve renk farklılıklarına sahiptir ve döşemecilere zorluklar sunar. Sahte deri bu varyasyonlara sahip değildir.

Sahte deri, gerçek deriden daha ucuza mal olur. Van Hofwegen, 50 ila 60 fit karelik bir gerçek deri postunun yaklaşık 600 dolar olduğunu söylüyor. "Gerçek bir deri post, yaklaşık beş ya da altı yarda sahte deriye eşittir, bu da bana yarda başına 25 dolara mal oluyor" diyor. Bu düşük maliyet, suni deriyi belediye, okul ve hastane mobilyalarının seçimi haline getirir.

Gerçek Döşemelik Deri ve Sahte Döşemelik Deri

Van Hofwegen'e göre, gerçek döşemelik deriyi sahte deriyle karşılaştırırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor:

Gerçek döşemelik derinin özellikleri

  1. Etiketinde gerçek veya hakiki deri yazıyor.
  2. Gerçek deri yumuşak, sıcak, esnek ve gerilebilir, pütürlü bir his verir.
  3. Deri, ahşap, tatlı ve çiçeksi gibi belirgin bir kokuya sahiptir.
  4. Deri arkası üst kısımla aynı renktedir.
  5. Deri, suni deri gibi parlamaz ancak mat bir yüzeye sahiptir.

Sahte döşemelik derinin özellikleri

  1. Etikette sentetik veya polyester yazıyor.
  2. Sahte deri pürüzsüz, plastiği andıran ve havalı bir his verir. Uzatmıyor.
  3. Sahte deri, ürün dışarı çıktıkça kaybolan güçlü bir kimyasal kokuya sahiptir.
  4. Suni derinin arkası, üst kısmı ile aynı renkte değildir. Genellikle beyaz bir kumaş desteğidir.
  5. Sahte deri, gerçekte olduğundan daha fazla parlar, ancak sahte deri üreticileri, ürünlerini daha az parlak hale getirmeye çalışırlar.

Kaynak: The Family Handyman

wallet-1013789.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.