Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın En Yüksek Gökdeleni Yakında Çılgın Bir Eklemeye Sahip Olabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın En Yüksek Gökdeleni Yakında Çılgın Bir Eklemeye Sahip Olabilir

Kendi kendine yeterli ve sürdürülebilir olacak şekilde tasarlanan Downtown Circle projesi, mimarlık firması ZNera tarafından tasavvur edilen muhteşem bir fütüristik konsepttir. 1.804 fit yüksekliğindeki muhteşem halkanın, evler ile kamu ve ticari bloklardan oluşan karma kullanımlı bir tesis olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte, yüzüğün en çarpıcı yönü, dünyanın en büyük bağımsız gökdeleni Burj Khalifa'yı çevrelemesi ve 1,9 mil yarıçapındaki tüm Downtown Dubai'yi kapsayacak olmasıdır.

AA116Beu.img?w=768&h=576&m=6

Firma geçtiğimiz günlerde bu son teknoloji tasarımın resimlerini ve renderlarını sosyal medyasında yayınladı. Yakın tarihli bir gönderide şunları belirtti: “Yaşanabilirliği korurken yoğun bir şekilde nasıl inşa edileceği ikilemine bir yanıt olarak, şehir merkezi dairesi projesi sürdürülebilir ve kendi kendine yeterli bir dikey şehircilik kurar. Tekil bir mega bina kompleksi olarak, çevreye geri dönen hiper verimli bir şehir merkezi yaratmayı hedefliyor.”

AA116DA3.img?w=768&h=379&m=6

Çoğu metropolde bulunan geleneksel güvenlikli sitelere ve yüksek katlı konutlara bir alternatif olarak, Burj Khalifa çevresinde önerilen 1.804 fit yüksekliğindeki mega yapı, çok amaçlı olanakları içerecek şekilde daha küçük birimlere bölünecek. Yolcuların daire içinde bir düğümden diğerine seyahat etmeleri için askıya alınmış bir çevre bölmeleri filosu mevcut olacaktır.

AA116gMq.img?w=768&h=427&m=6

Burj Khalifa projesi aynı zamanda dış mekan iklimlerinin iç mekanlarda yeniden yaratıldığı bir “Skypark”ı da içeriyor. Burada ziyaretçiler, diğer yeşil ilavelerin yanı sıra kanyonlar, kum tepeleri, bataklıklar, şelaleler ve tropikal bitki örtüsü gibi bir dizi doğal yaşam alanını deneyimleyecek. “Konsept, hem iklimin korunmasına yönelik talebin hakkını vermenin bir yolu hem de yüksek yoğunlukları ve cömert yeşillikleri, dinamik kentsel işlevleri ve yüksek kaliteli bir kullanıcı deneyimini birleştiren yeni, karma kentsel tipolojiler için küresel arayışa potansiyel bir cevaptır. ve çevresel mükemmellik, ”dedi şirket bir açıklamada.

AA116e7w.img?w=768&h=768&m=6

Downtown Circle fikri, pandemi sırasında, şehirlerdeki insanların yaşam tarzları ve evleri değiştiğinde ortaya çıktı. Gökdelen sakinlerinin yaşam koşullarını yeniden ele alan, ZNera Space kurucu ortakları Najmus Chowdry ve Nils Remess'in bu sıra dışı tasarımı, yeni çağ yaşamına odaklandı ve deneysel mimariyi örnekliyor. “Çöp imhası, gıda üretimi, trafik sorunları, kirlilik gibi konulara baktık. Tüm bunları bir araya getirdik ve konsepti bulduk” dedi.

Kaynak: Architectural Digest

burj-khalifa-779040.jpg

  • Beğen 1
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.