Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Lightyear 0: Dünyanın İlk Uzun Menzilli Güneş Enerjili Elektrikli Aracı Üretime Hazır


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Lightyear 0: Dünyanın İlk Uzun Menzilli Güneş Enerjili Elektrikli Aracı Üretime Hazır

Elektrikli araçlar kesinlikle ana akım haline geliyor ve büyük otomobil üreticileri, gelecek on yıl gibi erken bir tarihte ürün serilerini elektriklendirmeye söz veriyor. Enerjileri bittiğinde durup yeniden şarj olmaları gerekir. Bununla birlikte, hareket halindeyken kendini şarj edebilecek 2022 elektrikli otomobil, Lightyear 0 güneş arabası.

AAYjaGN.img?w=768&h=407&m=6

Şarj etmeden Yedi Ay Sürülebiliyor

Lightyear One prototipinden doğan Lightyear 0, dünyanın ilk üretime hazır güneş enerjisi arabasıdır. EV'lerin yükselişi daha güçlü pillere ve daha fazla şarj istasyonuna ihtiyaç olduğunu görürken, Lightyear yaklaşmakta olan güneş arabasının ters yönde gitmesini bekliyor. Lightyear 0, ağırlığı ve emisyonları azaltırken daha az pil ile daha fazla menzil sunar.

Lightyear'a göre, güneş arabasının optimize edilmiş güneş enerjisi çatısı ve bütünsel tasarımı, tahmini ortalama 22 millik gidiş geliş mesafesine göre haftalarca veya aylarca şarj olmadan gidebileceği anlamına geliyor. Daha güneşli yerlerde, Lightyear 0 yedi aya kadar sürebilir, ancak bulutlu alanlarda çalışma süresi maksimum iki aya kadar daralır.

Sadece 946 adetle sınırlı olan Lightyear 0, sonbaharda üretime başlayacak ve Kasım ayında teslimatlara başlayacak. Bir Lightyear 0'ın başlangıç fiyatı yaklaşık 220.000$'dır.

Kaynak: Lightyear

lightyear-0.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Video: Lightyear 0 Solar Elektrikli Araba İlk Bakış

AAYSc9C.img?w=768&h=432&m=6&x=260&y=44&s

Güneş enerjili EV bedende nasıldır?

Hollandalı startup Lightyear kısa süre önce güneş enerjili EV'sinin üretim versiyonu olan 0'ı ortaya çıkardı. Otomobil endüstrisinde nadir bulunan diğer tek büyük SEV (Güneş Enerjili Elektrikli Araç) üreticisi Aptera'dır.

Lightyear 0, 60 kWh pil ile çalışır. SEV, şarj başına 388 mile kadar çıkabilir. 0 ayrıca yalnızca güneş enerjisiyle günde 44 mile kadar gidebilir, bu da çoğu günlük ihtiyaç için fazlasıyla yeterli. Ancak bu "ideal koşullarda" - bulutlu iklimlerde önemli ölçüde daha az güneş menzili bekleyin.

0, özellikle hızlı bir araba değil. 0-62 mph 10 saniye sürer, bu arada toplam güç çıkışı sadece 174 hp'dir. En yüksek hız 100 mil. Ayrıca, daha uygun fiyatlı Aptera'nın aksine, Lightyear's Zero çoğu insan için erişilebilir olmaktan uzaktır - 263.000 $'dan başlayan fiyatlarla sadece 946 yapılacaktır. Dolayısıyla 0, bir Mercedes EQS, Lucid Air veya Tesla Model S'ye gerçek bir alternatif olmaktan çok bir koleksiyoncu öğesidir.

Out Of Spec Reviews'dan Jordan kısa süre önce Sıfır'da hızlı bir sürüş yapmak için İspanya'ya gitti. Yapı kalitesinden çok etkilendi ve ayrıca verimliliği için çok övgü aldı. Tam düşünceleri için yukarıdaki videoya göz atın.

Lightyear 0 hakkında ne düşünüyorsunuz? SEV'lerin uygun bir seçenek olduğunu düşünüyor musunuz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

Kaynak: Inside EVs

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.