Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

PUZZLE SEVER MİSİNİZ?


iLyAdA

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 194
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 yıl sonra...
  • Co-Admin
Puzzle Yaparak Ruhunuzu 'Tamamlayın'

 

Psikoloji ile puzzle arasında bir ilişki olduğunu biliyormuydunuz? Puzzle insan ruhu gibidir; bir bütünün parçalara ayrılmış hali...İnsana ayna tutar, kişinin dikkatini odaklamasını sağlar ve daha birçok faydası var! Siz iyi olmak isterseniz o da o şekilde karşılık verir.

 

Puzzle ile insan psikoloji arasında bir ilişki vardır. Bazen biz puzzle tamamlarken bazen de puzzle bizi tamamlayabilir. Puzzle kimi için parçaların oluşturduğu bütünken kimi için bütünün parçalara ayrılmış halidir; tıpkı insan ruhu gibi. Kimi insan bütüncül eyilimliyken, kimi de parça eğilimlidir. Kimi toplumcuyken, kimi bireycidir. Kimi bütünü araken, kimi ayrıntıyı arar. kimi puzzle ile toplanırken kimi de dağılabilir. Puzzlelar bizi bu anlamda tanılayabilirler.

 

 

 

Dikkat eksikliğini giderir

 

Puzzle, aynı zamanda bir hobi olarak vakti değerlendirmek anlamında da bir mana kazanabilir. Hobiler insan hayatına anlam katan uğraşılardır. Salata gibi yemeğe tad katan bir unsurdur, hayata renk katabilir. Hayatı hızlı yaşadığımız bu modern çağda bize durmayı fısıldayan, biraz daha yakınımıza odaklanmamızı sağlayan hoş bir uğraşıdır. bu anlamda da dikkatimizi kendimize odaklamamızı sağlayabilir. çağımızın hastalıklarından biri olan dikkat eksikliğinin giderilmesinde de çok etkilidir. Sabretmeye, sonuca odaklanmayı, süreci keyifli hale getirmeyi, dikkat ve konsantrasyonu güçlendirmeyi bir oyun haline getirir.

 

 

 

'Puzzle'ın pedagojik faydaları

 

Parça-bütün ilişkisi: Şekil-zemin algısı, tüme varım-tümden gelim, muhakeme-mukayese, sınıflama-sıralama, analiz-sentez, problem çözme, alternatifleri deneme, çözüm üretme, benzerlik-farklılık, dikkat ve konsantrasyon güçlendirme, el göz koordinasyonu, algılama, hareket zaman etüdü, analitik düşünme, akıl yürütme, bütünleştirme-eşleştirme-ardışıklık, merak-keşif, üretgenlik, sabır, bağımsız iş yapabilme, sosyalleşme, hedefe odaklanma gibi becerileri kuvvetlendirebilir.

 

 

 

Puzzle bir aynadır

 

Kendinizi iyileştirmek için puzzle ile ilgilenirseniz o da sizi iyileştirebilir. Tabi obsesyon eğilimi olan kişilerinde takıntılarının gün yüzüne çıkması açısından da önemli bir oyundur puzzle. Rahatlamak amacıyla oynamanız, takıntı haline getirmemeniz gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.