Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hydrovolt, Avrupa'nın En Büyük EV Pil Geri Dönüşüm Tesisini Başlattı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hydrovolt, Avrupa'nın En Büyük EV Pil Geri Dönüşüm Tesisini Başlattı

AAXnyg8.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yılda yaklaşık 12.000 ton pil paketini (25.000 pil paketine eşdeğer) işleme kapasitesine sahiptir.
Northvolt ve Hydro (bir alüminyum şirketi) arasındaki EV pil geri dönüşüm ortak girişimi Hydrovolt, 15 Mayıs'ta Norveç'in Fredrikstad kentindeki tesisinde ticari geri dönüşüm faaliyetlerine resmen başladı.

Tesis, 2020 yılının ortalarında duyurulmasından iki yıldan kısa bir süre sonra ticari faaliyete başlayacak.

Basın açıklamasına göre, Hydrovolt'un tesisi şu anda 25.000 elektrikli otomobil aküsüne eşdeğer olan yıllık 12.000 ton pil paketi kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük elektrikli araç pili geri dönüşüm tesisidir. Norveç ömrünü tamamlamış pil pazarının tamamını geri dönüştürmek için yeterli olması bekleniyor.

Elbette Avrupa bir bütün olarak çok daha fazla ve hatta daha büyük geri dönüşüm tesisleri inşa etmek zorunda kalacak. Yalnızca Hydrovolt, uzun vadeli bir hedefle Avrupa'da geri dönüşüm kapasitesinin genişletilmesini araştırıyor:

2025 yılına kadar 70.000 ton pil paketi (kabaca 35.000 pil paketi birimi)
2030 yılına kadar 300.000 ton pil paketi (kabaca 150.000 pil paketi birimi)
Northvolt, tam otomatik geri dönüşüm sürecinin plastikler, bakır, alüminyum ve siyah kütle (nikel, manganez, kobalt ve lityum içeren bir bileşik) dahil olmak üzere pillerden %95'e varan oranda geri kazanılmasını sağladığını söylüyor.

Alüminyum (birincil alüminyum üretmek için gereken ilk enerjinin yalnızca %5'i ile geri dönüştürülür), ticari sınıf alüminyum ürünlere devridaim için Hydro'ya teslim edilecektir.

Kara kütle tozu durumunda, hidrometalurjik arıtma için Northvolt'un Skellefteå, İsveç'teki Revolt Ett geri dönüşüm tesisine gönderilecektir. Kara kütle hacminin 2025 yılına kadar yılda 2.000 tonun üzerine çıkması bekleniyor.

Revolt Ett 2021'de piyasaya sürüldü. Revolt Ett'in değerli katot malzemeleri, Northvolt'un 2030 yılına kadar pil üretiminde %50 geri dönüştürülmüş malzeme kullanma hedefini desteklemek için İsveç'in Skellefteå kentindeki Northvolt Ett'teki yeni pil hücresi üretiminde uygulanacak.

Hydrovolt CEO'su Peter Qvarfordt şunları söylüyor:

"Hidrovolt, Norveç'in yaygın elektrikli ulaşıma yönelik çığır açan yolculuğunda bir kilometre taşını temsil ediyor. Norveç, birkaç yıldır elektrikli araçların benimsenmesinde dünyaya öncülük ediyor, ancak eksik olan, bu piller için ömürlerinin sonuna geldiklerinde sürdürülebilir bir çözüm sağlamak için geri dönüşüm kapasitesi. Bugün Hydrovolt, Norveç'teki ömrünü tamamlamış pillerin tüm hacmini idare edecek şekilde ölçeklendirildi, ancak şimdi, geleceğini bildiğimiz daha yüksek pil akışlarına hazır olduğumuzdan emin olmak için genişlemeye bakıyoruz."

Kaynak: Inside EVs

 

recover-734878.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.