Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika'da Ne Oluyor - Güncel / Politik Haberler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika'da Ne Oluyor - Güncel / Politik Haberler

WASHINGTON (AP) - 6 Ocak 2021'de ABD Başkenti'ne giren isyancılar, en azından geçici olarak, Joe Biden'ın Beyaz Saray'a seçilmesinin onaylanmasını geciktirmeyi başardılar.

Saatler önce, Temsilci Jim Jordan aynı şeyi başarmaya çalışıyordu.

Ürdün, 5 Ocak'ta neredeyse gece yarısı yakın bir müttefik ve arkadaş olan Beyaz Saray genelkurmay başkanı Mark Meadows ile mesajlaşarak, Başkan Donald Trump'ın kamuya açık olarak talep ettiği şey için yasal bir gerekçe sundu - Başkan Yardımcısı Mike Pence'in törendeki rolü seçim sayımına başkanlık etmek, bir şekilde Biden-won eyaletlerinden seçmenleri reddetme yetkisini iddia ediyor.

Jordan, Pence'in "hiç seçim oyu olmadığı için anayasaya aykırı olduğuna inandığı tüm seçim oylarını geri çağırması gerektiğini" yazdı.

Meadows, "Bunun için zorladım," diye yanıtladı. "Bunun olacağından emin değilim."

22 Nisan'da 6 Ocak isyanını soruşturan kongre heyetinden dosyalanan metin alışverişi, bazı Cumhuriyetçilerin Trump'ın umutsuz iktidarda kalma girişimine derin katılımını gösteren bir dizi şaşırtıcı kanıtın içinde. Kanıtların gözden geçirilmesi, Capitol'e yapılan saldırının ortaya çıkmasından çok önce, birkaç GOP milletvekilinin, özgür ve adil bir seçimin sonuçlarını tersine çevirmek için doğrudan Trump'ın kampanyasına nasıl katıldığı hakkında yeni ayrıntılar buluyor.

Bu, Meclis 6 Ocak komitesi üyelerinin Haziran ayında halka açık oturumlar başlatmaya hazırlanırken açıkça ortaya koydukları bir bağlantı. Trump ile komplo kuran Cumhuriyetçiler ve Capitol'e saldıran isyancılar, mafyanın şiddet taktikleri olmasa da, hedeflerinde aynı hizadaydı ve ülkenin barışçıl güç transferini neredeyse alt üst eden bir yakınlaşma yarattı.

6 Ocak komitesinin Demokrat başkanı Rep. Bennie Thompson geçen hafta The Associated Press'e verdiği demeçte, "Görünüşe göre önemli sayıda Meclis üyesi ve birkaç senatör olup bitenlerde geçici bir rolden daha fazlasına sahipti."

Geçen yaz soruşturmasını başlatmasından bu yana, 6 Ocak paneli, ayaklanmadan önceki haftalarda milletvekillerinin söyledikleri ve yaptıkları hakkında yavaş yavaş yeni ayrıntılar kazanıyor. Üyeler üç GOP milletvekilinden - Ohio'dan Jordan, Pennsylvania'dan Rep. Scott Perry ve California'dan Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy'den gönüllü olarak ifade vermelerini istedi. Hepsi reddetti. Diğer milletvekilleri önümüzdeki günlerde çağrılabilir.

Şimdiye kadar, 6 Ocak komitesi, böyle olağanüstü bir adımın yansımalarından korkarak milletvekillerine mahkeme celbi göndermekten kaçındı. Ancak milletvekillerinin işbirliği eksikliği, heyetin eylemleri hakkında yeni bilgiler edinmesini engellemedi.

Meadows'un açtığı davaya yanıt olarak sunulan en son mahkeme belgesi, 6 Ocak'taki panelin gerçekleştirdiği 930'dan fazla görüşmeden sadece birkaçından alıntılar içeriyordu. Neredeyse bir düzine Cumhuriyetçinin katıldığı ve Trump'ın müttefiklerinin ona başka bir görev süresi vermenin yolları ile flört ettiği birkaç üst düzey toplantı hakkında bilgi içeriyor.

Fikirler arasında: yedi değişken eyalette sahte seçmen listelerini adlandırmak, sıkıyönetim ilan etmek ve oylama makinelerine el koymak.

Çabalar, Associated Press'in Biden'ın yeni cumhurbaşkanını ilan etmesinden sonraki haftalarda başladı.

Aralık 2020'nin başlarında, birkaç milletvekili Beyaz Saray avukatının ofisinde, cumhurbaşkanının avukatlarının onlara, Trump'ın kazananı ilan eden alternatif bir seçmen listesi oluşturma planının “yasal olarak sağlam” olmadığını tavsiye ettiği bir toplantıya katıldı. Bir milletvekili, Pennsylvania'dan Rep. Scott Perry, bu pozisyonu geri çekti. Trump Beyaz Saray'ın eski özel asistanı Cassidy Hutchinson'ın ifadesine göre, GOP Temsilcileri Florida'dan Matt Gaetz ve Teksas'tan Louie Gohmert de öyle.

Avukatın ofisinden gelen uyarıya rağmen, Trump'ın müttefikleri ilerledi. 14 Aralık 2020'de, yedi eyalette (Arizona, Georgia, Michigan, New Mexico, Nevada, Pennsylvania ve Wisconsin) doğru seçilmiş Demokrat seçmenler oylarını kullanmak için eyalet hükümetlerinde bir araya gelirken, sahte seçmenler de toplandı.

Kendilerini haklı seçmen ilan ettiler ve Trump'ı eyaletlerinde cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçek galibi olarak ilan eden sahte Seçim Koleji sertifikaları sundular.

“Alternatif seçmenlerden” alınan bu sertifikalar daha sonra, görmezden gelindikleri Kongre'ye gönderildi.

Milletvekillerinin çoğu o zamandan beri bu çabalara katılımlarını reddetti.

Georgia Temsilcisi Marjorie Taylor Greene Nisan ayındaki bir duruşmada Beyaz Saray ile yaptığı konuşmaları veya Meadows'a Trump'ın sıkıyönetim çağrısı yapmasıyla ilgili gönderdiği metinleri hatırlamadığını söyledi.

Gohmert, AP'ye ayrıca dahil olduğunu hatırlamadığını ve komitenin soruşturmasına yardımcı olabileceğinden emin olmadığını söyledi. Gürcistan'dan Temsilci Jody Hice, başkanın partisinin üyelerinin bir dizi konu hakkında konuşmak için Beyaz Saray'a girip çıkmasının rutin olduğunu söyleyerek eylemlerini küçümsedi. Hice şimdi, eyalet seçimlerinden sorumlu bir pozisyon olan Gürcistan'da dışişleri bakanlığı için yarışıyor.

Arizona Temsilcisi Andy Biggs, halkın seçim sonuçlarına itiraz etme çabalarını reddetmedi, ancak onun derin katılımıyla ilgili son raporları doğru bulmadı.

Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Arizona'dan Paul Gosar, 2020 seçimleriyle ilgili "ciddi" endişelerini yineledi. “Seçim Sayımı Yasası hakkındaki tartışmalar uygun, gerekli ve garantilidir” diye ekledi.

Diğer milletvekillerinin yorum talepleri hemen geri çevrilmedi.

Aralık ayı başında Beyaz Saray'da yapılan toplantının ardından bir haftadan kısa bir süre sonra başka bir plan ortaya çıktı. House Freedom Caucus üyeleri ve Trump Beyaz Saray yetkilileriyle yaptığı toplantıda, tartışma, Pence'in 6 Ocak'ta atabileceğine inandıkları kararlı eyleme döndü.

Komite ifadesine göre sanal olarak ve şahsen katılanlar arasında Hice, Biggs, Gosar, Reps. Perry, Gaetz, Jordan, Gohmert, Alabama'dan Mo Brooks, Arizona'dan Debbie Lesko ve o zamanlar bir kongre üyesi seçilen Greene vardı.

"Konuşma nasıldı?" Komite, Aralık 2020 ve Ocak 2021'de gerçekleştirilen toplantılarda sıkça bulunan Hutchinson'a sordu.

Hutchinson, Pence'e atıfta bulunarak, "Onun yetkisine sahip olduğunu hissettiler, bu konudaki ifadem doğru değilse beni bağışlayın, ancak - oyları eyaletlere veya seçmenleri eyaletlere geri gönderin" dedi.

Hutchinson, başkan yardımcısının böyle bir yetkiye sahip olduğu fikrine katılıp katılmadığı sorulduğunda, Cumhuriyetçi milletvekillerinden hiçbirinin itirazı olmadığını söyledi.

Pence'in potansiyel rolüyle ilgili başka bir toplantıda, Trump avukatları Rudy Giuliani, Sidney Powell ve Jenna Ellis'e Perry ve Jordan'ın yanı sıra yine Colorado'dan Meclis'e yeni seçilen Cumhuriyetçi Greene ve Lauren Boebert katıldı.

6 Ocak yaklaştıkça milletvekilleri ve Beyaz Saray arasındaki iletişim azalmadı. Noel'den sonraki gün - Biden için seçimin çağrılmasından iki aydan fazla bir süre sonra - Perry, Meadows'a geri sayım mesajı gönderdi.

Metinde "1/6'ya 11 gün ve açılışa 25 gün kaldı" yazıyordu. "Gitmemiz gerek!" Perry, Meadows'u, Trump'ın seçim sonuçlarına meydan okuma çabalarını destekleyen bir başsavcı yardımcısı olan Jeffrey Clark'ı aramaya çağırdı. Perry, Clark'ı Trump'la tanıştırdığını kabul etti.

Clark, Gürcistan'a ve diğer savaş alanı eyaletlerine seçim sonuçlarını sorgulayan ve eyalet yasama organlarını soruşturmaya çağıran bir mektup gönderme planı konusunda Adalet Bakanlığı üstleriyle çatıştı. Her şey, Trump'ın Clark'ı başsavcılığa yükseltmeyi düşündüğü, ancak üst düzey Adalet Bakanlığı yetkililerinin istifa edeceklerini netleştirmesinden sonra geri adım attığı dramatik bir Beyaz Saray toplantısında sona erdi.

Milletvekillerinin ve Beyaz Saray'ın Adalet Bakanlığı üzerindeki baskısı, 6 Ocak soruşturmasındaki çeşitli soruşturma alanlarından biri. Panelin Maryland'den Demokrat bir üyesi olan Rep. Jamie Raskin, daha fazla açıklamanın geleceğini ima etti.

Raskin, geçen hafta Twitter'da, "Kalabalık camlarımızı kırarken, polisimizi kana bularken ve Capitol'e baskın yaparken, Trump ve suç ortakları Biden'ın seçim kurulundaki çoğunluğunu yok etmek ve anayasal düzenimizi devirmek için komplo kurdular" dedi.

Panelin soruşturmasının sonuçları ortaya çıktığında Raskin, “Amerika darbe ve ayaklanmanın nasıl birleştiğini görecek” öngörüsünde bulundu.

Kaynak: AP Associated Press

 

statue-of-liberty-267949.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin bu başlık sabitledi
  • Cevaplar 545
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

6 Ocak komitesi onları mahkemeye çağırmadan önce 'gizleme kulübüne' katılmaya hazırlanan Cumhuriyetçiler

AAWOC1G.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Eski federal savcı Glenn Kirschner, YouTube'daki "Adalet Önemlidir" dizisinin bir parçası olarak, 6 Ocak ayaklanmasını araştıran Meclis seçim komitesinden olası mahkeme celbi ile karşı karşıya kalan Cumhuriyetçi milletvekillerinin, büyük olasılıkla, kendini suça adamış "gizleme kulübünün" en son üyeleri olacağını öne sürdü. Donald Trump'ı koruyor.

Capitol isyanı duruşmalarının Haziran'da gelmesiyle Kirschner, Beyaz Saray'ın eski genelkurmay başkanı Mark Meadows'a ve onlardan sızan metinlerin Temsilcileri aramak için fazlasıyla yeterli neden olduğunu kaydetti.Marjorie Taylor Greene (R-GA), Jim Jordan (R-OH_ ve Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy (R-CA), diğerleri arasında komite önünde.

Bu, muhtemelen mahkeme celplerini içereceğini öne sürdü, çünkü ortaya çıkmaya zorlanmaları durumunda muhtemelen hikayelerini düzleştireceklerini ima etti.

Sorun, Steve Bannon, Peter Navarro ve Dan Scavino da dahil olmak üzere Trump'ın yakın çevresinin üyeleriyle aynı çizgide olup olmayacakları ve buna uymayı reddedeceklerinden endişeleniyor.

"İşbirliği yapmayacaklar," diye tahminde bulundu. Hepsi Bannon, Navarro, Scavino ve diğerleri gibilerle birlikte örtbas kulübüne üye olmaya hazırlanıyorlar.”

"Yani bu şimdi her seferinde sorduğumuz aynı soruları gündeme getiriyor" diye devam etti. "Donald Trump'ın suçları hakkında bilgisi olan kişiler bunu J6 komitesine vermeyi reddediyor. Bir: Tüm bu Cumhuriyetçiler bu gönüllü ifade taleplerine uymayı reddettiklerinde, Meclis komitesi onları mahkemeye çağıracak mı? İki: Bu celpleri iptal ettiklerinde, onları görmezden geldiklerinde ihlal ettiklerinde, Kongre onları küçümseyerek oylayacak ve kovuşturma için Adalet Bakanlığına gönderecek mi?"

Demokratik liderliğindeki Meclis'in de cezai bir sevk için oy verdikten sonra DOJ'un insafına kaldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: RawStory

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

GOP seçim tartışmasında Rakibi Marjorie Taylor Greene'i kötü çarptı: 'Yazdığınız hiçbir yasa tasarısı geçmedi'

AAWOC1E.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Kongre için Cumhuriyetçi bir aday, hafta sonu yapılan bir tartışmada Rep. Majorie Taylor Greene'e (R-GA) hiçbir yasa çıkarmadığı ve Kongre'deki herhangi bir komitenin üyesi olmadığı için saldırdı.

Pazar günkü Cumhuriyetçilerin ön seçim tartışmasında aday Seth Synstelien, Greene'e siciline meydan okudu.

Synstelien, "Hepimiz koltukla ilgili endişelerimiz olduğu için buradayız," dedi. "Bak, kârlı savaşlara karşı çıkmadan önce müteahhit hissesi aldınız. Sözleriniz ve eylemleriniz sürekli tutarsız. Yazdığınız hiçbir yasa tasarısı geçmedi ve bu bölgeyi savunacak bir komite yetkiniz yok."

"Demokrat öcüler, Biden ve solcu hakkında retoriğe başvurmadan, buna cevap verin" diye devam etti. "Bize cüzdanlarımızı etkileyen ve gerçekten geçebileceğiniz bir veya iki özel hedef söyleyebilir ve bir komite ataması garanti edilmeden bunu nasıl yapmayı planladığınızı açıklayabilir misiniz?"

Greene, "Bu soru için teşekkürler Seth," diye yanıtladı. "Ayrıca ilk kez aday olduğunu da biliyorum."

Greene, gazetede okuyana kadar ticaretten haberi olmadığı konusunda ısrar ederek savunma hissesi satın alımını savundu.

"Şimdi, yapmamız gereken şu," dedi. "Anlamanız ve hatırlamanız gerekiyor. Şu anda Washington'da kontrol Demokratlar'da. Cumhuriyetçiler hiçbir şey yapmıyorlar - hatta komitelerdeki Cumhuriyetçiler bile hiçbir şey yapmıyorlar. Olsalardı, radikalleri göremezsiniz. Amerika'nın yıkımı devam ediyor, sınırlarımız sonuna kadar açık. Enflasyonu kontrolden çıkarıyoruz ve artık Amerikalılar kadar enerjiden bağımsız değiliz."

Kongre üyesi, "Öyleyse yapmayı dört gözle beklediğim şey, Meclisi geri aldığımızda harika komite atamaları yapacağım" dedi. "Kevin McCarthy ve liderlik bana onlara söz verdi bile. Demokratları ülkemizde yaptıkları tüm yolsuzluklardan ve yaptıkları korkunç şeylerden sorumlu tutmayı dört gözle bekliyoruz."

Synstelien, "Bu çok büyük bir if," diye yanıtladı. "Bayan Greene'e oy vermek bir kumar, çünkü komite yetkisi garantili değil. Kendi tweet'lerinden veya çalışanlarının hesaplarından bile sorumlu değil. Bölge adına kimin hareket ettiği konusunda hala net değiliz. Öyleyse, kim ondan nasıl bekleyebilir? Washington'a hesap verebilirlik getirmek için mi?"

"Şu anda tek liderlik özelliği, insanları bir düşmana karşı toplamaktır" diye ekledi. "Az önce söylediklerinin neredeyse hiçbiri bölgemizdeki ticareti teşvik etmiyor veya kontrol dışı enflasyonla mücadele ediyor."

Kaynak: RawStory

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Analiz: Yüksek Mahkeme, 2022 seçimlerini kökten değiştirmiş olabilir

AAWRtgV.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yüksek Mahkeme'nin kürtaj hakkını bozacak görüş taslağı, Amerikan halkı için sayısız anlamı olan devasa bir hikaye. Aynı zamanda, Demokratların 2022 ara seçimlerine girerken tutku sorunlarını çözmek için tam olarak ihtiyaç duydukları şey olabilir.

Demokratlar için sorun, ara sınavlara 200 günden daha az bir süre kala, tabanlarının Cumhuriyetçilere göre oy kullanmaya çok daha az motive olması.

Yakın zamanda yayınlanan bir Washington Post/ABC News anketinden alınan iki rakam, bu eşitsizliği açıkça ortaya koyuyor.

1. Cumhuriyetçiler ve Cumhuriyetçi eğilimli bağımsızlar, sonbaharda oy kullanacaklarını söyleme olasılıkları Demokratlara göre 10 puan daha fazlaydı.

2. Ankete katılan Amerikalıların %42'si Başkan Joe Biden'ın yaptığı işi kesinlikle onaylamadıklarını söylerken, yalnızca %21'i kesinlikle onayladı.

Bu rakamlar Demokratlar için korkunç olsa da, ara seçimler öncesinde iktidardaki parti için olağandışı değil. Demokratların şimdi yaptığı gibi, bir taraf tüm iktidar kollarını - Beyaz Saray, Saray ve Senato - kontrol ettiğinde, bir gönül rahatlığı duygusu devreye girme eğilimindedir.

Öte yandan, dış parti - bu durumda Cumhuriyetçiler - gücü yeniden kazanmak için umutsuz olan seçmenlerini motive etmekte çok az sorun yaşıyorlar.

Dahası, iktidardaki partiyi etkin bir şekilde motive etmek, kaybetmenin risklerini anlamalarını sağlamak çok zordur. Güç, rahatlık üretir. Ve Amerikan siyasetinde rehavet zehirlidir.

Yüksek Mahkeme'nin Roe v. Wade ile ilgili yaklaşan kararı, partilerin ve onların temellerinin yaklaşan seçime bakışını kökten değiştirme yeteneğine sahip olan dış faktörlerden biridir.

Bunu sezen Demokratlar, 2022 ara sınavlarını kararla ilgili doğrudan bir referandum olarak hemen kullanmaya başladılar.

Biden Salı günü yaptığı açıklamada, "Mahkeme Roe'yu devirirse, bir kadının seçme hakkını korumak ulusumuzun her düzeydeki seçilmiş yetkililerine düşecek." Dedi. "Ve bu Kasım ayında seçim yanlısı yetkilileri seçmek seçmenlere düşecek."

Demokratlar Meclisi kampanya kolunu yöneten New York Temsilcisi Sean Patrick Maloney, "Cumhuriyetçiler, Anayasa'nın üreme özgürlüğü garantisi olan Roe v Wade'in içini boşalttı ve Kongre'yi ele geçirirlerse 50 eyalette kürtajı yasaklayacaklar" dedi. "Özgürlüklerimizi yalnızca Demokratlar koruyacak. 2022 seçimlerinde artık merkezi seçim bu."

Minnesota Senatörü Amy Klobuchar, CBS'ye yaptığı açıklamada, "Kadınlar daha önce hiç görmediğimiz sayılarla oy kullanmaya gidecekler" dedi. "Üreme tercihine ilişkin temel haklarını veya herhangi bir şeye ilişkin temel haklarını korumak istiyorlarsa, sonbaharda oy kullanmaya gitseler iyi olur."

Ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, taslak kararın Kongre'nin derhal harekete geçmesini gerektirdiğini öne sürdü. "Kongre, Roe v. Wade'i ŞİMDİ bu ülkedeki toprak kanunu olarak kodlayan yasayı çıkarmalıdır" diye tweet attı. "Ve Senato'da bunu yapmak için 60 oy yoksa ve yoksa, 50 oyla geçmek için filibuster'ı sonlandırmalıyız."

Anketler, sorunun Demokratlar ve hatta bağımsızlar için kesinlikle canlandırıcı olabileceğini öne sürüyor.

Ocak ayında CNN anketinde, 10 Amerikalıdan neredeyse 7'si (%69), Yüksek Mahkemenin Roe'yu devirmesine karşı olduklarını söyledi. Buna Demokratların %86'sı ve bağımsızların %72'si dahildir.

Her 3 kişiden 1'i mahkeme kararı bozarsa "kızgın" olacaklarını söylerken, diğer bir çeyrek kararın kendilerini "memnuniyetsiz" bırakacağını söyledi. Sadece %14'ü kararın kendilerini "mutlu" edeceğini söyledi. Demokratlar arasında çoğunluk - %51 - kararın kendilerini "kızgın" yapacağını söylerken, Cumhuriyetçilerin %29'u kendilerini "mutlu" edeceğini söyledi.

Basitçe söylemek gerekirse: Bir seçimin gidişatını alt üst etme veya temelden değiştirme iddiasında bulunabilecek çok az konu vardır. Ancak Roe'yu devirmek onlardan biri olabilir.

Taslak görüşe verilen ilk tepkiye ve Demokratların bunu 2022 ara sınavları meselesi olarak nasıl ele almaya çalıştıklarına bakılırsa, Demokratların tabanlarındaki uyuşukluk sorununun çözüldüğüne (veya en azından daha sonra değiştirildiğine) inanmak için en azından bir nedeni var. çok gerçek bir yol).

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

DHS IG, Wolf'un 2020'de Seçimlere Rus müdahalesi hakkındaki istihbarat raporunu değiştirdiğini söyledi

Eski İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf, İç Güvenlik Bakanlığı'nın (DHS) en iyi gözlemcisi tarafından yapılan yeni bir incelemeye göre, Rusya'nın 2020 ABD başkanlık seçimlerine müdahalesini detaylandıran bir istihbarat raporunu değiştirdi ve erteledi.

AAWTh9j.img?w=768&h=768&m=6&x=334&y=266&

Rapora göre, DHS standart inceleme prosedürlerinden sapma kararı "objektiflik endişelerini artırdı" ve üst düzey bir DHS yetkilisinin alışılmışın dışında müdahalesinin Donald Trump'ın yeniden seçilme hedefine yardımcı olmayı amaçladığı algısına yol açtı.

DHS'deki Genel Müfettişlik Ofisi (OIG), İstihbarat ve Analiz Ofisi (I&A) aracılığıyla, Rusya'nın seçimlere müdahalesine ilişkin soruşturmasının redakte edilmiş sonuçlarını yayınladı - "Bir I&A İstihbarat Ürünüyle İlgili DHS Eylemleri Standart Prosedürlerden Sapmış " - Salı günü.

DHS OIG raporunda, "DHS'nin, Rusya'nın 2020 ABD Başkanlık seçimlerine müdahalesine ilişkin bir I&A istihbarat ürününü düzenlerken ve dağıtırken, kendi iç süreçlerini yeterince takip etmediğini ve geçerli [istihbarat topluluğu] politika standartlarına ve gereksinimlerine uymadığını tespit ettik." Bölüm.

DHS müfettişi genel raporunda, "Bakan vekili, ürünün gözden geçirilmesinde herhangi bir resmi rolü olmamasına rağmen, gözden geçirme sürecine birçok kez katıldı ve bu da en az bir kez ürünün yayılmasının gecikmesine neden oldu," diye devam etti. "I & A standart sürecinden ve gereksinimlerinden gecikmeler ve sapmalar, [onları] bir siyasallaşma algısı yaratma riskine sokar."

DHS'nin Siber Misyon Merkezi'ndeki (CYMC) analistler, devleti ve yerel hükümetleri Rus eyaletinde gözle görülür bir artış konusunda uyarmak için Nisan 2020'de "Rusya ABD Adaylarının Sağlığını Etkileyerek 2020 Seçim Dinamiklerini Etkileyecek" başlıklı orijinal istihbarat ürününü hazırlamaya başladı. Medya, Süper Salı'nın ardından dönemin ABD Başkanı Joe Biden'ın akıl sağlığını sorgulamaya çalışıyor.

OIG raporunda, endişeyi ilk dile getiren DHS analisti, "bir adayın sağlığını sorgulayan yabancı çabaların araştırmaya değer olduğuna inandı, çünkü bunlar seçmenlerin o adaya oy verme isteklerini etkileyebilir ve ürünü hazırlamaya başladı" dedi. "İlk haliyle, ürün yaklaşık iki sayfa uzunluğundaydı ve bir 'mevcut Demokrat başkan adayı' ve 2020 ABD Başkanlık seçimlerini etkilemek için Rusya'nın faaliyetlerine ilişkin bilgiler içeriyordu."

8 Temmuz 2020 tarihli bir toplantıda, unvanıyla atıfta bulunulan ancak Salı günkü OIG raporunda adı hiç geçmeyen Sekreter Vekili Chad Wolf, istihbarat belgesinin "Cumhurbaşkanı'nı kötü gösterdiği" için "tutulması" gerektiğine karar verdi. muhbir şikayetine.

O zamanlar I&A'da baş müsteşar yardımcısı olan muhbir Brian Murphy de Wolf'un kendisine gelecekteki değerlendirmelerin odağını Çin ve İran'ın müdahale çabalarına kaydırmasını emrettiğini ve bunu yapma talimatının Beyaz Saray ulusal güvenliğinden geldiğini iddia etti. danışman Robert O'Brien. Murphy şikayette buna uymayı reddetti, çünkü "bunu yapmak ülkeyi önemli ve özel bir tehlikeye atacak" dedi.

Murphy daha önce Ekim 2021'de CBS News'e verdiği demeçte, "Rus dezenformasyonu [DHS liderliğinin] hakkında rapor vermek istemediği bir şeydi" dedi. "Önemliydi. 2018 ve sonrasında olayların nasıl geliştiği konusunda yaşam ve güvenlik üzerinde önemli bir etkisi oldu."

Murphy, "Wolf bana yönetimle ilgili planın Demokratları destekleyen Rus dezenformasyonunu küçümsemek ve bunun yerine Çin'den gelen tehdidi büyütmek olduğunu söyledi" dedi. "Siyasilerin gerçek manipülasyonu burada devreye girdi. İran'la aynı şey. Çin ve İran'ı özellikle dezenformasyon alanında tehdit olarak görmüyorum, ancak ölçek ve amaçları bakımından farklılık gösteriyorlar. Ruslar en iyisidir. ona. Yaklaşan bile yok."

Murphy daha sonra ofisinin Portland'daki gazeteciler ve protestocular hakkında "istihbarat raporları" derlediğinin bildirilmesi üzerine yeniden görevlendirildi.

Salı günkü rapor, aylarca gecikmeden sonra analistlerin, Çinli ve İranlı nüfuz aktörlerinin eski Başkan Donald Trump'ın akıl sağlığını sorgulayan asılsız anlatıları güçlendirme çabalarını detaylandıran bir metnin vurgulanan bir bölümü olan bir "ton kutusu" yerleştirdiğini buldu.

Bekçi müfettişleri, ilk raporun kapsamı dışında kalan ek materyalin neden eklendiği konusunda CYMC yöneticisini araştırdığında, DHS yetkilileri kendileriyle çeliştiler.

"Bize bunun Rusya'nın eylemleri ile İran ve Çin'in eylemleri arasında bir karşıtlık çizmeyi amaçlayan bir özellik olduğunu söyledi, ama aynı zamanda ton kutusunu ürünü dengelemek için kullanılan bir 'körleştirici özellik' olarak nitelendirdi. İstihbarat ürünlerinin dengeleme gerektirip gerektirmediği sorulduğunda OIG raporunda, ton kutusunun eklenmesinin siyasallaşma olmadığını, ancak ürünlerinin devlet ve yerel müşterileri politik olma eğiliminde olduğundan, I & A'nın politik bilgisini gösterdiğini de söyledi.

I & A'dan analitik ombudsman, istihbarat ürününün Eylül sürümüyle ilgili ciddi endişeleri işaret etti ve incelemesinde "parçayla ilgili sorunların orijinal mesajı baltaladığını ve tarafsızlık eksikliği veya siyasi etki girişimi algısı yarattığını" belirtti.

Bu değerlendirme aynı zamanda İran ve Çin'in eklenmesini de önerdi "[görünüşe göre] kilit kararda açıkça ifade edilen ana mesajdan - Rus nüfuzlu aktörlerin 2020'de Demokrat adayları hedef aldığından - neredeyse kaçınıyor gibi görünüyor… İran/Çin üzerindeki tonlama görünüşte ilgisiz Ana mesaj, kasıtlı olsun ya da olmasın, 'siyasi olmak' olarak görülebilecek tüm alanlardır" değerlendirmesinde bulundu.

DHS'nin en iyi gözlemcisi, DHS'nin raporu düzenlemek ve eyalet ve yerel ortaklara dağıtmak için kendi iç gereksinimlerinden saptığını belirledi.

John, "Ocak 2021'den bu yana, [İstihbarat ve Analiz Ofisi], kimlik, uygulama ve gerekli iyileştirmeler de dahil olmak üzere tamamlanmış istihbarat ürünlerinin gözden geçirilmesini ve dağıtılmasını yöneten politikaları, yönergeleri ve süreçleri sürekli olarak değerlendirme taahhüdünü yeniledi." Ofis müsteşarlığının görevlerini yerine getiren üst düzey yetkili Cohen, rapora yanıt veren bir notta DHS genel müfettişi Joseph Cuffari'ye.

Cohen o zamandan beri, şu anda Melissa Smislova tarafından doldurulmakta olan rolünden ayrıldı. Başkan Biden'ın ofisi yönetmeye aday gösterdiği Kenneth Wainstein, Senato onayını bekliyor.

Bir DHS sözcüsü CBS News'e yaptığı açıklamada, "Bu rahatsız edici rapor, önceki İdarenin bir istihbarat ürününün inceleme ve onay sürecindeki uygunsuz müdahalesine ilişkin endişeleri artırıyor" dedi. "Biden-Harris Yönetimi ve Bakan Mayorkas'ın liderliği altında, İç Güvenlik Bakanlığı, çalışmalarımızı dürüstlükle ve mahremiyeti, medeni hakları ve mahremiyeti koruyan şekillerde yürütürken, ülkemizdeki toplulukların güvenliğini ve güvenliğini sağlamaya odaklanmıştır. Ocak 2021'den bu yana DHS, kamuya ve hükümetin her seviyesindeki ortaklarımıza, özel sektöre ve yerel topluluklara doğru, zamanında ve eyleme dönüştürülebilir bilgi ve istihbarat sağlama taahhüdünü yeniledi. "

DHS gözlemcisi, metodolojisini açıklarken, Wolf'un sözlü veya yüz yüze değil, yazılı olarak bir röportaj istediğini yazdı. Rapora göre, Bakan Yardımcısı Ken Cuccinelli'nin Görevlerini Yapan DHS Kıdemli Yetkilisi, "bunu kabul etmesine rağmen herhangi bir yanıt vermedi."

Wolf, Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi ve birkaç federal yargıcın, kendisinin de itiraz ettiği bir kararla, onun yasa dışı görev yaptığına karar vermesinin ardından Ocak 2021'de görevinden istifa etti.

Mart 2021'de Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi, Başkan Vladimir Putin tarafından yetkilendirilen Kremlin destekli ajanların Başkan Trump'ın yakın çevresini ve sağ eğilimli medyayı rakibini baltalamak için kullanmaya çalıştığını tespit eden 2020 seçimleri hakkında bir rapor yayınladı. Raporda ayrıca, İran'ın 2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etme çabalarını genişletirken, Çin'in riske değmediğini belirledikten sonra müdahalede yetersiz kaldığı sonucuna varıldı.

İstihbarat topluluğu, herhangi bir yabancı aktörün, seçim sonuçlarına olan güveni sarsmak amacıyla yanlış iddialarda bulunmasına rağmen, oy verme sürecinin teknik yönlerini değiştirme girişiminde bulunduğuna dair "hiçbir belirti" bulamadı.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Collins: Gorsuch ve Kavanaugh'nın Senatoyu Roe v. Wade konusunda yanılttığını söyledi

AAWSG2h.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

(Bloomberg) -- Cumhuriyetçi Senatör Susan Collins, Yüksek Mahkeme Yargıçları Neil Gorsuch ve Brett Kavanaugh'un, kürtajı yasallaştıran Roe v. Wade kararının devrilmesini destekleyip desteklemeyecekleri konusunda Senato'yu yanlış yönlendirdiklerini öne sürdü.

Maine'den Collins yaptığı açıklamada, "Sızdırılan bu görüş taslağı nihai kararsa ve bu rapor doğruysa, Yargıç Gorsuch ve Yargıç Kavanaugh'un duruşmalarında ve ofisimdeki toplantılarımızda söyledikleriyle tamamen tutarsız olacaktır" dedi. Salı günü Politico taslağı açıkladıktan sonra. “Açıkçası, Yüksek Mahkeme bu davadaki görüşünü resmi olarak açıklayana kadar her bir Yargıcın kararını ve gerekçesini bilemeyeceğiz.”

Kürtaj haklarının bir başka GOP destekçisi olan Alaska'dan Senatör Lisa Murkowski, taslak karara kendisinin de şaşırdığını söyledi.

Murkowski gazetecilere verdiği demeçte, "Roe'nun karara bağlanması ve emsal teşkil etmesi hakkında yapılan açıklamalara dayanarak mahkemenin alacağına inandığım yön bu değildi" dedi.

Salı günü Yüksek Mahkeme, taslağın gerçek olduğunu ancak mahkemenin nihai görüşünü temsil etmediğini söyledi.

Kavanaugh'u onaylamak için en önemli oyu sağlayan Collins, defalarca, emsal için verdiği destek açıklaması nedeniyle Roe'yu devireceğini düşünmediğini söyledi.

Kavanaugh, onay duruşması sırasında, mahkemenin emsallerine saygı duyması gerektiği anlamına gelen yasal doktrine atıfta bulunarak, Roe, "Yargıtay'ın emsali olarak, stare decisis ilkelerine saygı duyma hakkına sahiptir" dedi.

Gorsuch, 2017'deki duruşması sırasında, kürtaj hakları kararını “Birleşik Devletler Yüksek Mahkemesinin emsali” olarak nitelendirdi. Tekrar teyit edildi.”

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Collins'ten bir adım daha ileri giderek, eski Başkan Donald Trump tarafından atanan yargıçların "ABD Senatosuna yalan söylediğini ve Anayasa'yı parçaladığını ve hem emsal hem de Yüksek Mahkemenin itibarını zedelediğini" söyledi.

AAWSpPM.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında, Yüksek Mahkeme adaylarının "hayattan yana" olacağını ve Roe'nun yeterli randevu aldığında "otomatik olarak" devrileceğini söyledi. Üç ataması Mahkemenin muhafazakar çoğunluğunu sağlamlaştırdı.

Schumer, dönüm noktası olan Roe v. Wade Yüksek Mahkemesi kararındaki korumaları kodlayacak yasa üzerinde tam bir Senato oylamasını zorlamayı planladığını söyledi, ancak bunun başarısız olması muhtemel.

Collins, Şubat ayında Alaska Cumhuriyetçisi Lisa Murkowski ile kürtaj hakları emsallerini kodlayacak bir yasa önerdi. Bu yasa, oylamaya çıkarsa büyük olasılıkla eşit olarak bölünmüş Senato'nun çıplak çoğunluğunun desteğini alacak olsa da, odanın dolandırıcı kuralı altında ilerlemek için gereken 60 oya yakın olmayacaktı.

Collins, Murkowski ve kürtaj haklarının bir başka destekçisi -- Arizona'dan Demokrat Kyrsten Sinema -- 60 oy kuralının değiştirilmesine defalarca karşı çıktılar.

Murkowski, sızdırılan kararın Senato'nun itaatsiz kuralını koruma konusundaki görüşünü değiştirip değiştirmediği sorulduğunda gazetecilere yorum yapmaktan kaçındı. Sinema yaptığı açıklamada, Senato kurallarının kadınların sağlık hizmetlerine erişiminin aşınmasını engellemek için kullanıldığını ve “şimdi her zamankinden daha önemli” olduğunu söyledi.

Batı Virjinya'dan Demokrat Senatör Joe Manchin de ikiyüzlülükten kurtulmaya karşı çıkıyor, ancak Sinema'nın özellikle duruşu Demokrat Parti içinde çatlaklara neden oldu.

Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez, Sinema'nın filibuster konusundaki pozisyonunu değiştirene kadar “kadınların sağlık hizmetlerine erişimi” hakkında konuşarak oturabileceğini tweetledi.

Şubat ayında Senato'da prosedürel bir oylama için Meclis'ten geçen bir kürtaj hakları tasarısı gündeme geldi ve Collins, Murkowski ve Manchin'in GOP liderliğindeki bir filibuster'ı desteklemek için oy kullanmasıyla 46-48 bloke edildi.

Collins, kendisinin ve Murkowski'nin sponsor olduğu tasarının "bence daha geniş bir desteğe sahip olacağını" söyledi çünkü daha dar odaklı.

"Ama açıkça Roe v. Wade ve Casey v. Planlı Ebeveynlik kararlarını ülkenin kanunu haline getirecektir," dedi.

(Murkowski, Ocasio-Cortez ile yapılan güncellemeler, üçüncü paragrafta başlayan ek Collins açıklamaları)

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pennsylvania Senato Ön Seçiminde Dr. Öz'ün Türkiye ile bağları nedeniyle çok büyük eleştirilere maruz kaldığı belirtildi

AAX0kcd.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

HARRISBURG, PA. (AP) — Mehmet Öz'ün Pensilvanya Cumhuriyetçilerinin ABD Senatosu ön seçimlerindeki rakipleri, ünlü kalp cerrahının ailesinin memleketi Türkiye ile olan bağlantılarına yönelik saldırılarını artırıyor ve bunu olası bir ulusal güvenlik sorunu olarak gündeme getiriyor.

En çok televizyondaki Dr. Oz olarak bilinen Oz, ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu yönündeki tüm önerileri reddetti ve muhaliflerini, özellikle de GOP rakibi David McCormick'i “bağnaz saldırılar” yapmakla suçladı. Seçilirse, Oz ülkenin ilk Müslüman senatörü olacak.

Oz'a ve Türkiye ile olan bağlarına yönelik eleştiriler, Oz'un muhafazakar seçmenler arasında son derece popüler olan eski Başkan Donald Trump'ın desteğini kazanmasından sonraki haftalarda mantar gibi arttı. Franklin & Marshall College'ın yakın tarihli bir anketine göre, eyalette 17 Mayıs'ta ön seçim hızla yaklaşırken Oz, eski bir hedge fon CEO'su McCormick ve muhafazakar eylemci Kathy Barnette ile üç yönlü sıkı bir yarışta kilitlendi.

AAX0mOC.img?w=768&h=512&m=6&x=87&y=64&s=

Trump, Cuma akşamı batı Pennsylvania'da Oz ile bir miting düzenleyerek Ohio'daki Cumhuriyet Senatosu ön seçimlerinde büyük bir zafer kazandı. Cuma günkü mitingde de yer alacak olan Trump'ın adayı JD Vance, Trump'ın son dakika onayı onu yedi yönlü yarışın zirvesine çıkarmadan önce anketlerde geriden geliyordu.

ABD doğumlu, Türk vatandaşlığına sahip, Türkiye ordusunda görev yapan ve 2018 seçimlerinde oy kullanan Öz, seçilirse Türkiye'deki çifte vatandaşlığından vazgeçeceğini söylüyor.

Yarışta McCormick'i destekleyen Trump'ın eski dışişleri bakanı ve CIA direktörü Mike Pompeo Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, Oz'un "Türk hükümetiyle ilişkisinin kapsamı ve derinliği" hakkında bir açıklamaya borçlu olduğunu söyledi.

Pompeo, CIA direktörü olarak Trump yönetiminde, kendisinin ve firmasının Türk hükümetine fayda sağlayan kazançlı danışmanlık çalışmaları nedeniyle Adalet Bakanlığı'nın dikkatini çeken ilk ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ile yan yana görev yaptı.

Oz'un mali bağları da var.

Öz, Senato'ya sunduğu mali açıklama raporunda, Türkiye'de sahip olduğu mülkleri, merhum babasının mülkünden orada yasal işlemlere bağlanan varlıkları ve kısmen Türk hükümetine ait olan Türk Hava Yolları ile yaptığı ciro anlaşmasını açıkladı.

Son zamanlardaki tartışmalarda, Körfez Savaşı'nın madalyalı bir ABD Ordusu muharebe gazisi olan McCormick, Oz'u gereksiz yere Türkiye'de çifte vatandaşlığa sahip olmakla suçladı ve Oz'un Türk ordusundaki hizmetini McCormick'in ABD Ordusu'ndaki hizmetiyle karşılaştırmaya çalıştı.

Diğer bir rakip, Trump'ın ticari bir gayrimenkul servetini devralan eski Danimarka büyükelçisi Carla Sands, Oz'un çifte bağlılığı olduğunu öne sürerek, Trump'ın "Önce Amerika" yönetim felsefesinin bir oyunu olarak ona "Önce Türkiye" adını verdi.

McCormick'in Mart ayındaki saldırılarını savuşturan Oz, dininin hedef alındığını ileri sürdü ve McCormick'i "geçmişte Katolikler ve Yahudiler hakkında yapılan karalamaları anımsatan" bağnaz saldırılar yapmakla suçladı.

Öz, çifte vatandaşlığını korumak için genç bir adam olarak Türkiye ordusunda görev yaptığını iddia etti. Bunu bugüne kadar sürdürdüğünü, bu nedenle Alzheimer hastalığı olan annesi için sağlık kararları vermek için Türkiye'de yasal yetkiye sahip olduğunu söyledi.

Kampanyasına göre Öz, Türkiye'nin 2018 seçimlerinde, Türkiye'deki Suriyeli mülteciler adına yaptığı insani yardım çalışmalarıyla ilgili toplantılar için New York'taki konsolosluktayken oy kullandı.

Kampanyasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı oy kullandığını belirterek, çifte vatandaşlığa sahip Amerikalıların diğer ülkelerdeki seçimlerde oy kullanmalarının alışılmadık bir durum olmadığına dikkat çekti.

Oz'un kampanyasında, “Bir seçimde oy kullanmak, Dr. Oz'un hiçbir zaman dahil olmadığı Türk hükümetinin siyasi çalışmalarına aktif olarak katılmaktan çok farklıdır” dedi.

Senato tarihçileri, çifte vatandaşlığı sürdüren bir ABD senatörü bulamadılar.

Adalet Bakanlığı'nın ulusal güvenlik bölümünün karşı istihbarat bölümünün eski başkanı David Laufman, terör tehditleri, siber güvenlik tehditleri veya ekonomik güvenlik tehditleri sunan veya hedeflenen nüfuz operasyonlarında yer alan kişi ve kuruluşlar olarak ulusal güvenlik endişesi gördüğünü söyledi. ABD'de yabancı güçler adına.

Laufman bir röportajda, "Sırf yabancı bir ülkeyle olan bağları nedeniyle herhangi bir Amerikalıyı ulusal güvenlik riski olarak sınıflandırma konusunda dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi müdür yardımcısı Edward Ahmed Mitchell, kâr amacı gütmeyen kuruluşun belirli kampanyalar hakkında yorum yapmadığını söyledi. Ancak genel olarak, örgütün bir adayın bir yönüne - doğum yeri gibi - saldırıları, ırkları veya dinleri gibi daha açık bir şekilde ırkçı bir saldırı için vekil olarak gördüğünü söyledi.

Trump ve diğerleri tarafından, ülkenin ilk Siyahi başkanı olan Barack Obama'nın ABD'de doğup doğmadığına dair sorgulamaya işaret etti.

Mitchell, "Bu, birçok kampanyada tekrarlanan ve tekrarlanmakta olan bir kalıptır" dedi.

Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Flynn, Pensilvanya'da yaşayan ve başarısız bir darbe girişiminden dolayı Erdoğan tarafından suçlanan bir Türk din adamı olan Fethullah Gülen hakkında olumsuz bilgiler toplamayı ve Kasım 2016'da ABD'yi buna izin verdiği için eleştiren bir görüş yazısı yazmayı içeren çalışmalar yaptı. Türkiye onu iade etmeye zorlarken Gülen bir “güvenli sığınak”.

Flynn, Beyaz Saray'ın geçiş döneminde Rus temasları hakkında yalan söylediğini söylemesinin ardından Trump yönetiminin ilk ayında görevden alındı. Daha sonra, özel avukat Robert Mueller tarafından açılan bir ceza davasında, Türkiye'deki çalışmaları için bir yabancı ajan olarak kaydolduğunda Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuruların “yanlış beyanlar ve eksiklikler” içerdiğini itiraf etti.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Marjorie Taylor Greene Kongredeki Koltuğunu Kaybetmeye Bir Adım Daha Yaklaştı (Güncellendi)

AAWmRZE.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Güncelleme 5/6/22 4:15 ET: Temsilci Marjorie Taylor Greene (R-GA) Kasım ayında ara sınav oylamasında kalacak. Cuma günkü devlet idaresi duruşmasında, Anayasa'nın 14. değişikliğinin bir bölümüne dayanarak Halk için İfade Özgürlüğü grubu tarafından desteklenen uygunluğuna yönelik bir meydan okuma başarısız oldu.

"Bakan Raffensperger'ı davada sunulan kanıtları yeniden gözden geçirmeye ve yargıcın tavsiyesini reddetmeye çağırıyoruz. Marjorie Taylor Greene, 6 Ocak ayaklanmasının kolaylaştırılmasına yardımcı oldu ve Anayasa uyarınca gelecekteki görevden diskalifiye edildi” dedi.

Aşağıdaki orijinal hikaye:

Federal bir yargıç Pazartesi günü, Temsilci Marjorie Taylor Greene'i (R-GA) 6 Ocak ayaklanmalarında oynadığı iddia edilen rolün bir sonucu olarak 2022 ara seçim oylamasından çıkarmak için yasal mücadelenin devam edebileceğine karar verdi. Greene'e meydan okuyanlar, Anayasa'yı savunmak için yemin eden ve daha sonra isyana katılan herkesin seçilmiş bir memur olamayacağını söyleyen 14. Değişikliğin 3. Bölümü nedeniyle oy pusulasından çıkarılması gerektiğini iddia ediyor.

Mart ayının başında, geçenlerde beyaz bir milliyetçi konferansta konuşan Greene yeniden seçilmek için başvuruda bulundu. İki hafta sonra, beş Georgia seçmeni, adaylığına itiraz etmek için Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'na itirazda bulundu. Greene federal mahkemede dava açana kadar, böyle bir meydan okumayı karara bağlayan bürokratik sistem normal şekilde çalışıyordu. Rep. Madison Cawthorn'u (R-NC) benzer bir davadan başarıyla savunan aynı hukuk ekibi tarafından temsil edildi.

Kendisini meşgul edecek hiçbir komite görevi olmayan sadık bir Trump destekçisi olan Greene, ayaklanmayı “1776 anı” olarak nitelendirdi. Avukatı James Bopp Jr., Greene'in "Capitol'e yapılan saldırıyı alenen ve şiddetle kınadığını" savunuyor.

The New York Times'a federal düzen hakkında “Bu temelde antidemokratik” dedi.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Free Speech for People, isyancı olduğu iddia edilenlerin sandıkta yer alma hakkına meydan okuyan kuruluşlardan biridir. Free Speech for People'ın yasal direktörü Ron Fein, Jezebel'e seçmenlerin neden buna basitçe karar veremediklerini sorduğunu söyledi.

"Kuzey Georgia seçmenleri neden Marjorie Taylor Greene'in onların adayı olup olmayacağına karar vermesinler? Neden yasal bir meydan okuma meselesi olsun ki? Fein, Jezebel'e verdiği demeçte, Kongre'nin 1886'da 14. Değişikliğin 3. “[Konfederasyon Başkanı] Jefferson Davis'in iktidara dönüp dönmeyeceğine seçmenlerin karar vermesi gerekmez mi? 'Ah, seçmenlerin karar vermesine izin vermek sorun değil' diyen insanlar bu tartışmayı kaybetti. Artık bu çizgiyi aşan hiç kimsenin bir güç pozisyonuyla korunamayacağını söyleyen bir koruma olarak her zaman var. ”

Örgüt federal sonuçtan memnun. “Bölüm 3'ün önemli nedenlerinden biri, kamu görevinde onlara güvenememenizdir. İnsanların politikacılara güvenemezsin dediği gibi değil. Fein, Jezebel'e “Demokrasi için bir tehlike oluşturuyorlar” dedi.

Kaynak: Jezebel

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Büyük internet sağlayıcıları, düşük gelirli Amerikalılar için geniş bant hizmetinin maliyetini düşürecek

AALRSfT.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

WASHINGTON – Milyonlarca düşük gelirli Amerikalı, Biden yönetiminin büyük internet sağlayıcılarıyla yaptığı bir anlaşma kapsamında ayda 30 dolardan fazla olmayan yüksek hızlı internet hizmeti alabilecek.

Adının açıklanmaması koşuluyla konuşan üst düzey yönetim yetkililerine göre, AT&T, Comcast ve Verizon da dahil olmak üzere yirmi internet sağlayıcı, uygun haneler için internet hızlarını artırmayı veya hizmetlerinin fiyatını düşürmeyi kabul etti.

Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, anlaşmayı Pazartesi günü Beyaz Saray'da açıklayacak. Duyuru, yönetimin kırsal alanlarda ve kabile topraklarında hızlı, uygun fiyatlı internet hizmetine erişimi genişletme çabasının bir parçası.

Kongrenin geçen yıl kabul ettiği iki partili altyapı yasası, belirli düşük gelirli ailelerin geniş bant hizmeti için ödeme yapmaya yardımcı olmak için kabile topraklarında ayda 30 dolar veya ayda 75 dolar yardım almasına izin veriyor. Pazartesi günü açıklanacak anlaşma kapsamındaki genişbant planlarından birine bu avantajı uygulayanlar, esasen yüksek hızlı internet hizmetini ücretsiz olarak alacaklar.

Yaklaşık 48 milyon hane veya ülkedeki hanelerin yaklaşık %40'ı geniş bant avantajından yararlanabilmektedir. Uygun ailelerin tekliften yararlandığından emin olmak için yönetim, nasıl kaydolabilecekleri ve bölgelerinde katılımcı internet sağlayıcıları bulabilecekleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlayacak bir web sitesi (GetInternet.gov) açacaktır.

Yıllık geliri federal yoksulluk seviyesinin %200'ü veya altında olan, bir kişi için yaklaşık 27.000 ABD Doları veya dört kişilik bir aile için 55.000 ABD Doları tutarındaki haneler, yardım programından yararlanabilir. Aileler, Pell Grants, Medicaid veya Ek Güvenlik Geliri gibi diğer federal programlara kayıtlı olmaları durumunda da hak kazanabilirler.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Anket: Muhafazakarların kontrolü ele geçirmesinden bu yana Yargıtay'a olan güven çöktü

AAX6KWx.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yeniden Yahoo News/YouGov anketi, Amerikalıların ABD Yüksek Mahkemesine olan güveninin son 20 ayda çöktüğünü gösteriyor - eski Başkan Donald Trump ve Senato Cumhuriyetçilerinin 2020 seçimlerinden önce 6-3'lük muhafazakar çoğunluk kurmasıyla başlayan ve doruğa ulaşan bir dönem geçen hafta, GOP tarafından atanan beş yargıcın Roe v. Wade'i devirmeyi planladığını belirten bir görüş taslağının sızdırılmasıyla.

Yahoo News/YouGov mahkemeye olan güveni en son Eylül 2020'de sormuştu – liberal Yargıç Ruth Bader Ginsburg'un ölümünden birkaç gün sonra ve Trump'ın onun yerine muhafazakar hukukçu Amy Coney Barrett'ı aday göstermesinden birkaç gün önce.

O zamanlar, kayıtlı seçmenlerin %70'i mahkemeye ya "biraz" (%50) ya da "çok" (%20) güvendiklerini söylerken, %30'u ya "biraz" (%23) ya da “yok” (%7).

Ancak, sızıntıdan hemen sonra gerçekleştirilen 1.577 ABD'li yetişkinle yapılan yeni anket, kayıtlı seçmenlerin çoğunlukla Yüksek Mahkemeye güvenmekten - devasa 40 puanlık bir farkla - soru üzerinde eşit olarak bölünmeye yöneldiğini buldu.

Bugün, seçmenlerin sadece yarısı hala mahkemeye biraz (%37) veya çok (%14) güvendiğini ifade ederken, diğer yarısı artık ya az (%24) ya da hiç (%26) ifade etmiyor.

Ve tüm Amerikalılar arasında - sadece kayıtlı seçmenlerin aksine - çoğu (% 53) şimdi Yüksek Mahkemeye güvenmediklerini (% 28) veya çok az (% 25) söylüyor.

Amerikan yaşamının önemli yönlerine ilişkin görüşler nadiren bunu aniden değiştirir. Soru nedendir.

Perşembe günü, Baş Yargıç John Roberts, Yargıç Samuel Alito'nun görüşünün sızdırılmasını "kesinlikle dehşet verici" olarak nitelendirdi ve "bir çürük elmanın" ülkenin en yüksek mahkemesi hakkındaki "insanların algısını" değiştirmemesini umduğunu söyledi. Birçok Cumhuriyetçi politikacı, ortaya çıkardığı önemli görüş veya mahkemenin genel yönü yerine protokolün ihlalini kuruma “ciddi zarar verebilecek” bir tehdit olarak çerçeveledi. Roberts, mahkemenin mareşali Albay Gail A. Curley'e ne olduğunu araştırmasını emretti.

AAX6Q7q.img?w=768&h=555&m=6&x=392&y=80&s

Ancak yeni Yahoo News/YouGov anketi, sızıntının kendisinin Yargıtay'ın ana sorunu olmayabileceğini öne sürüyor. Yeni başlayanlar için Amerikalılar, sızıntının “iyi bir şey” (%30), “kötü bir şey” (%37) veya emin olmadıkları bir şey (%33) olup olmadığı konusunda ikiye bölünmüş durumda. İkincisi, siyaset açıkça burada bir rol oynuyor. Sızdıran kişinin “hayattan yana” (%20) yerine “seçim yanlısı” (%38) olduğu varsayımından hareketle – henüz doğrulanmamış bir varsayım – çok daha fazla sayıda Cumhuriyetçi sızıntıyı kötü (%59) olarak değerlendiriyor. iyi (%19) ve çok daha fazla Demokrat bunu kötü (%20) yerine iyi (%50) olarak değerlendiriyor.

Yargıtay'ın ideolojik kayması daha büyük sorun olabilir. Eylül 2020'de kayıtlı seçmenlerin %29'u mahkemeyi ya "muhafazakar" (%25) ya da "çok muhafazakar" (%4) olarak gördü. Bugün, bu birleşik sayı %44 ve daha önce “çok muhafazakar” diyen seçmenlerin neredeyse altı katı (%22). Demokrat olan kayıtlı seçmenler arasında muhafazakar veya çok muhafazakar diyenlerin oranı %42'den %58'e; bağımsızlar arasında %29'dan %41'e sıçradı; hatta Cumhuriyetçiler arasında bile %16'dan %31'e yükseldi. Mahkemeyi “ılımlı” olarak nitelendiren kayıtlı seçmenlerin toplam payı aynı dönemde yaklaşık 10 puan düşerek %30'a düştü.

AAX6bMV.img?w=768&h=512&m=6&x=123&y=59&s

Aynı zamanda, Yüksek Mahkeme'ye duyulan güven, Demokratlar arasında 25 puan (%39'a), bağımsızlar arasında 20 puan (%48'e) ve Cumhuriyetçiler arasında 11 puan (%71'e) düşerek, yönetim kurulu genelinde bir darbe aldı. Kayıtlı seçmenlerin dörtte üçü (%74) şimdi mahkemenin "fazla politize" hale geldiğini düşünüyor (Eylül 2020'deki %67'den), Demokratlar arasında siyasallaşma algılarında kabaca eşit artışlar (%69'dan 75'e yükseldi) %), bağımsızlar (%70'den %76'ya kadar) ve Cumhuriyetçiler (%65'ten %73'e kadar).

Demokratların (yüzde 78'i kürtajın tüm veya çoğu durumda yasal olması gerektiğine inanıyor) ve bağımsızların (yüzde 54'ü aynı görüşte) mahkemeye karşı neden döndüğünü açıklamak zor değil; şu anda onu kontrol eden yargıçlardan genel olarak daha az muhafazakarlar. Bu aynı zamanda mahkemenin yaptığı işi onaylamayan Demokratların (%65) ve bağımsızların (%49) sayısının Eylül 2020'den bu yana neden ikiye katlandığını da açıklıyor.

Ama şu var ki: Yargıtay'ın yaptığı işi onaylamayan Cumhuriyetçilerin sayısı da o zamanlar sadece %17'den bugün %29'a fırladı. Bu arada, Cumhuriyetçilerin %31'i de kürtajın tüm veya çoğu durumda yasal olması gerektiğine inanıyor - bu da mevcut yargıçların çoğunluğunun onlar için de fazla muhafazakar olabileceğini düşündürüyor.

AAX6ykL.img?w=768&h=512&m=6

Benzer şekilde, daha fazla Amerikalı, Roe v. Wade davasını olumsuzdan ziyade olumlu yönde oyladığı bildirilen dört yargıcı gördüklerini söylüyor: Yargıç Sonia Sotomayor (%37 lehte ve %27 lehte); Yargıç Elena Kagan (%32 olumluya karşı %23 olumsuz); Yargıç Stephen Breyer (%33 olumluya karşı %22 olumsuz); ve Baş Yargıç Roberts (%32 lehte, %28 lehte). Buna karşılık, Roe'yu devirmek için oy verdiği bildirilen beş muhafazakar yargıcın tümü, olumlu olmaktan çok olumsuz olarak görülüyor.

Dolayısıyla, siyasallaşma herkesin tanıdığı ve yakındığı bir sorun olsa da, mahkemeye duyulan güvenin azalması muhtemelen politikadan çok protokolle ilgilidir. Giderek artan sayıda Amerikalı - Demokratlar, bağımsızlar ve hatta bazı Cumhuriyetçiler - yeni yönüne katılmadıkları basit bir nedenden dolayı Yüksek Mahkemeyi onaylamıyor.

Kaynak: Yahoo News US

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Federaller Şimdi Trump'ın Gizli Belgeleri Kurcalayıp Kurcalamadığını Araştırıyor

AAXbYas.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

The New York Times Perşembe günü bildirdiğine göre, federal savcılar Mar-a-Lago'da bulunan gizli Beyaz Saray belgelerinin tahrif edilip edilmediği konusunda büyük bir jüri soruşturması başlattılar.

Ulusal Arşivler, Ocak ayında eski Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra Palm Beach'e kutular dolusu resmi belge götürdüğünü keşfetti. Bu kutuların bazıları açıkça sınıflandırılmış olarak etiketlendi ve Trump'ın Başkanlık Kayıtları Yasasını ihlal edip etmediğine dair soruları gündeme getirdi. Keşif, 6 Ocak komitesi tarafından celp edildikten sonra Arşivler materyali alırken yapıldı.

Trump sözcüsü Taylor Budowich Perşembe günü soruşturmayı siyasi olarak nitelendirerek yanıt verdi. "Başkan Trump, tüm belgeleri tutarlı bir şekilde yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uygun olarak ele aldı" dedi. “Açık gerçeği ikinci kez tahmin etmeye yönelik gecikmiş girişimler, politik olarak motive edilmiş ve yanlış yönlendirilmiştir.”

Malzemenin yanlış işlenip işlenmediğine dair şüpheler olduğunu söylemek hafife almak olur. Washington Post Ocak ayında, komiteye teslim edilen bazı belgelerin yırtıldığını ve tekrar bir araya getirildiğini bildirdi. Post daha sonra, cumhurbaşkanının görev süresi boyunca düzenli olarak resmi belgeleri yırttığını bildirdi. Eski bir üst düzey Trump yetkilisi Post'a “Hiçbir şeyin kaydını istemedi” dedi. “Bir şeyleri parçalamayı asla bırakmadı. Gerçekten Trump'ın Kayıtlar Yasasını önemseyeceğini düşünüyor musunuz? Haydi."

Trump sadece yok etmek istediği belgeleri yırtmadı. Times'tan Maggie Haberman, Şubat ayında Beyaz Saray personelinin eski başkanın tuvaletini sık sık kağıt tomarlarıyla tıkanmış bulduğunu bildirdi. Trump, iddiayı "kategorik olarak doğru değil" olarak nitelendirdi ancak Bloomberg'den Jennifer Jacobs, kendisine ayrıca personelin Trump'ın tuvaletini sık sık tıkalı bulduğunun söylendiğini ve Trump'ın kağıdı yırtıp sifonu çekmeye çalıştığını düşündüklerini söyledi.

Federal büyük jüri soruşturmasının Mar-a-Lago'dan alınan belgelere odaklanacağı bildiriliyor. Times, Adalet Bakanlığı'nın kısa süre önce malzeme için bir mahkeme celbi yayınladığını ve Trump görevden ayrılmadan önce Beyaz Saray'da çalışan kişilerle röportaj talep ettiğini belirtiyor. Bununla birlikte, Adalet Bakanlığı'nın, kayıtların Beyaz Saray konutuna ve ardından Mar-a-Lago'ya getirilmesine Trump'ın kişisel olarak dahil olduğuna ve kendisinin bunu bilerek yaptığına dair kanıtlara ihtiyaç duyacağı için herhangi bir suçlamada bulunulması pek olası değildir. federal yasalara aykırı.

Kaynak: Rolling Stone

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, 2024 Başkanlık Seçimi İçin Bir Seçim Yaptı

AAWedSY.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Elon Musk, 14 Nisan'da sosyal ağ Twitter'ı satın almak için 54,20 dolar veya 44 milyar dolarlık bir teklif açıkladığından beri, Demokrat Parti'nin çoğundan saldırıların hedefi haline geldi.

Bu öfkenin nedeni belli. Twitter'ı zamanımızın fiili kent meydanı olarak nitelendiren milyarder, yapılan yorumlar yapıldığı ülkenin yasalarına aykırı olmadığı sürece platformun herkese açık olacağını söylüyor. Kullanıcılar yasalar dahilinde kaldıkları sürece, onları dışlamak için bir neden olmadığını savunuyor.

İfade özgürlüğü ilkelerini güvence altına alması gereken bu ilke, Twitter'ın içerik denetleme politikalarının kendilerine haksız bir şekilde yaptırım uyguladığına inanan Cumhuriyetçi Parti'deki birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılandı.

Özellikle, mikroblog grubunun, Capitol'de 6 Ocak 2021'deki ayaklanmanın ardından ağdan alınan eski Başkan Donald Trump'a yönelik yasağına atıfta bulunuyorlar.

Elektrikli araç lideri Tesla'nın CEO'su Musk, Twitter'ın satın alımını kapattıktan sonra Trump üzerindeki yasağı kaldıracağını söyledi.

Ancak Demokratlar için Musk'ın Twitter'ı şu anki haliyle bir nefret, zorbalık ve yanlış bilgilendirme barajı açacak. Yazılım devi Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates bile, Musk'ın işleri daha da kötüleştirmesinden korktuğunu söyleyerek endişelerini dile getirdi.

Gates, yakın tarihli bir röportajda, "Aslında durumu daha da kötüleştirebilir" dedi. "Bu onun sicili değil. Demek istediğim, Tesla ve SpaceX ile olan sicili, harika bir mühendis ekibini bir araya getirme ve ... bu alanlarda çalışan insanları daha az cesur bir şekilde ele alma ve gerçekten gösterme konusunda oldukça akıllara durgunluk veriyor. onları yukarı.

"Bu sefer olacağından şüpheliyim ama açık fikirli olmalıyız ve Elon'u asla küçümsememeliyiz."

Trump kendi adına, yarattığı alternatif sosyal ağ olan Truth Social'da kaldığını söyledi.

Musk Daha Az Bölücü Bir Aday İstiyor...
Hem eleştirmenler hem de Trump destekçileri, Musk'ın kararının Musk'ın eski Cumhuriyetçi cumhurbaşkanının gelecekteki emelleri için bir kefalet olabileceği anlamına gelebileceğini düşünmüş olsa da, kendilerini aşmış olabilirler.

Tahmin edilebileceği gibi öngörülemeyen teknoloji kralı, Trump'a bir darbe indirdi. Bir Twitter dizisinde Musk, Trump'ın Twitter'a geri dönmesine izin verilmesi gerektiğini yineledi. Ancak Musk, 2024 için daha az bölücü bir adayı tercih ettiğini de söyledi.

Milyarder 12 Mayıs'ta neredeyse 93 milyon takipçisine yazdığı mektupta, "2024'te daha az bölücü bir adayın daha iyi olacağını düşünmeme rağmen, yine de Trump'ın Twitter'a geri verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Kabul," dedi Fridman. "Kalıcı yasak dünyadaki bölünmeyi, küskünlüğü ve nefreti artırdı, azaltmadı. Sadece platformdan çıkardı. Bölünmeyi iyileştirmek ve ortak insanlığımızı kutlamak için sahip olduğumuz tek şey sohbet."

"Aynen öyle," diye yanıtladı Musk.

...ama Favori Oynamıyor

Trump'tan daha az bölücü bir aday çağrısında bulunan Musk, Başkan Joe Biden'ı desteklemiyor. Musk, Biden yönetiminin Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıkma çabalarını överken, Biden'ı da eleştirdi.

Milyonlarca hayranına konuşan Musk, "Biden'ın hatası ülkeyi dönüştürmek için seçildiğini düşünmesi" dedi. "Ama aslında herkes daha az drama istedi."

Musk, hem Trump'ı hem de Biden'ı aynı gün eleştirerek, 2024 seçimlerinden hiçbirinden yana olmadığını açıkça ortaya koyuyor.

Musk'ın en sevdiği kripto para birimi olan dogecoin'in yaratıcılarından biri, Twitter'da 300 milyon Amerikalının "süper korkunç olmayan adaylar" aradığını söyledi. Musk, iki adamın başkanlığı sürdürmek için çok yaşlı olduğunu belirterek yanıtladı.

Billy Markus, "Süper korkunç olmayan adaylar için birkaç seçenek istiyorum, sormak için çok fazla. 300 milyon Amerikalı ffs var," dedi.

"Ve ayrıca 8000 yaşından daha genç!" Musk yanıtladı.

Ve Musk orada durmuyor.

Bir Twitter kullanıcısı, "Demokrasi için aday olmak için asgari bir yaş var, neden azami yaş da olmasın?! İyi işleyen bir demokrasi için azami yaş dikkate alınmalı, liderlerin nüfusun büyük bir kısmı ile makul bir şekilde temas halinde olmalı" yorumunu yaptı.

Musk, "İnsanların bu kadar uzun yaşayacakları ABD'nin kurucularının aklına gelmedi, bu yüzden minimum yaşları (bilgelik için) koydular, ancak maksimum yaşları (... ¿¿ için) koymadılar," diye ekledi Musk, pek de pohpohlayıcı olmayan bir emojiyle.

Özetlemek gerekirse, Musk için 2024'te ne Trump ne de Biden var.

Biden Kasım'da 80 yaşına girecek. 2024'teki seçimlerde 82 yaşında olacak. Donald Trump Haziran'da 76 yaşına girecek. Bir sonraki Beyaz Saray seçimleri yaklaştığında eski başkan 78'in üzerinde olacak.

Musk 50 yaşında ve aday olabilmek için kriterlerden biri olan Amerikan topraklarında doğmadığı için cumhurbaşkanlığına aday olamıyor.

Kaynak: The Street

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bezos vs. Biden: Amazon kurucusu başkanı enflasyon ve kurumlar vergileri konusunda eleştirdi

Jeff Bezos, Cuma gününün güzel bir bölümünü, slayt gösterileri eleştirisinden babası hakkında yürekten yorumlarına kadar her şeyi tweetleyerek geçirdi.

AAXfXsH.img?w=630&h=311&m=6&x=121&y=40&s

Ancak Amazon kurucusu, Başkan Joe Biden'ın hesabından bir tweet'i hedef aldığından, gece içkisi en çok dikkati çekti.

Biden'ın Amazon gibi şirketlere uygulanan vergilerin enflasyonu düşürmeye yardımcı olabileceğini öne süren mesajı, Bezos'un cildinin altına girmiş gibi görünüyordu. Amazon başkanının halka açık bir şekilde yönetimi hedef aldığını görmek alışılmadık bir durum.

Biden, geçen yıl altyapı harcama planını özetleyen bir konuşma sırasında Amazon'u özellikle çağırdı. Biden, 2018'de federal gelir vergisi ödemeyen 91 Fortune 500 şirketini vurgulayan bir 2019 analizine atıfta bulundu - "Amazon dahil", ancak diğer şirketlerden bahsetmedi.

Amazon geçen yıl toplam vergi katkısının bir parçası olarak 2.3 milyar dolarlık federal gelir vergisi gideri bildirdi.

Seçilmiş yetkililer, ilerici aktivistler ve akademisyenler, bildirildiğine göre federal gelir vergilerinde hiçbir şey ödemediği için geçmişte Amazon'u hedef aldılar. Araştırmacılar ve gazeteciler, Amazon'un uygun olduğu vergi ertelemelerini ve kredileri hesaplayarak bu sonuca vardılar. Federal vergi yasaları, şirketin faturanın ödenmesini geciktirmesine de izin verir.

Amazon'u sık sık eleştiren Senatör Bernie Sanders, bu ayın başlarında Bezos'a seslenerek hem kendisinin hem de Amazon'un belirli bir yılda federal gelir vergisi ödemediğini söyledi. Güncelleme: Sanders, Bezos'un tweet'ine yanıt verdi:

Başkan Biden geçen ay New York'taki bir Amazon deposunda tarihi sendikalaşmayı tartışırken işçilere desteğini dile getirdi.

2015'te Bezos, eski Başkan Trump'a tweet attı ve Blue Origin roketlerinden birinde başkan adayı için bir koltuk ayıracağını söyledi. Daha sonra tweetin bir hata olduğunu söyledi.

Geçen ay Bezos, Elon Musk'ın Twitter'ın genel merkezini evsizler barınağına dönüştürmekle ilgili bir tweet'ine yanıt verdi. Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecinde.

Kaynak: Geekwire

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dr Mehmet Oz, GOP rakibinin İslam hakkındaki tweetini kınadı

AAXhyqe.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

CARLISLE, PA. (AP) — Cumhuriyet Senatosu umutlu Mehmet Öz, Pennsylvania'da Salı günkü ön seçimler öncesinde çekişme kazanan aşırı sağ adaylara yönelik eleştirilerini artırıyor.

Kampanya yönlendirmesinin çoğunu Cumhuriyetçi Senato adayı Kathy Barnette'den uzak geçirdikten sonra, Cumartesi günü Oz, GOP ile adım attığını ve Kasım ayında yapılacak genel seçimleri kazanamayacağını söyledi. Bir röportajda, Barnette'in 2015'te attığı ve “Pedofili İslam'ın Köşe Taşıdır” yazdığı bir tweet'i ele aldı.

AAXhgby.img?w=768&h=512&m=6

Ülkenin ilk Müslüman senatörü olacak olan Öz, yorumları "diskalifiye edici" olarak nitelendirdi.

Oz, Associated Press'e verdiği demeçte, "Bütün bir dine karalayıcı bir şeyi tweet atması ayıp" dedi. "Bu eyalet din özgürlüğüne dayanıyordu. Bir Pensilvanyalı olarak, her inancın kendine ait olduğu kurucu inançları desteklemekten gurur duyuyorum" dedi. liyakat.”

AAXhbli.img?w=768&h=512&m=6&x=287&y=136&

Barnette kampanyası, bir yorum talebine yanıt vermedi. Haftanın başlarında, Barnette NBC News'e Cumartesi günü Twitter beslemesinde hala canlı olan açıklamayı yapmadığını söyledi.

Aylardır, Pennsylvania'nın açık Senato koltuğu için Cumhuriyetçi adaylık yarışı, televizyonda birbirlerine saldırmak için milyonlarca dolar harcayan eski hedge fon CEO'su David McCormick ve Oz arasında pahalı bir mücadele oldu. Her biri ayrıca Pennsylvania ile bağları hakkında sorularla karşı karşıya kaldı. McCormick eyalette büyüdü, Oz orada tıp fakültesine gitti ve Philadelphia'da evlendi.

Ancak Cumhuriyetçi ön seçimin son günlerinde üçüncü bir aday -Trump yanlısı sert gruplara kur yapan muhafazakar bir yorumcu olan Barnette- ortaya çıktı. Trump'ın kendisi, Barnette'in geçmişinin gerektiği gibi incelenmediği konusunda uyardı.

Seçimlere sadece birkaç gün kala, anketler, önümüzdeki hafta sonuçları değiştirebilecek çok sayıda kararsız seçmen ile üç yönlü sıkı bir yarış olduğunu gösteriyor.

Oz, bazı Trump destekçileri onun muhafazakar kimlik bilgilerini sorgulamaya devam etse de, Senato yarışmasında Trump'ın desteğini kazandı.

Cumartesi günü verdiği röportajda kürtaj konusundaki görüşlerini netleştirmesi istendiğinde, Oz, kürtajı “1 numaralı mesele” olarak nitelendiren aşırı sağ muhafazakar, Trump'ın Pensilvanya valisi için yeni bastığı seçimle arasına mesafe koydu. Yakın zamanda televizyonda yayınlanan bir tartışmada Mastriano, tecavüz, ensest veya annenin hayatı için hiçbir istisna olmaksızın kürtajın gebe kalmadan yasaklanmasını desteklediğini söyledi.

Oz kendisini "hayattan yana" olarak nitelendirdi, ancak Pensilvanya'da tecavüz, ensest ve anne hayatı gibi istisnaları içeren kürtaj yasağını tercih edeceğini söyledi.

AP'ye konuşan Oz, "Diğer yaşam yanlısı savunucularla aynı fikirde olmadığımız zamanlar oluyor" dedi. "Benim durumumda, bu anlaşmazlıklar genellikle bir doktor olarak annenin hayatını tehdit eden sorunlarla uğraştığım için ortaya çıkıyor."

Oz, en keskin eleştirisini Barnette için sakladı, ancak Trump'ın geçmişinin düzgün bir şekilde incelenmediğine dair endişelerini yineledi. Eşcinsel karşıtı sözler geçmişine de sahip olduğunu belirterek, İslam hakkındaki önceki yorumlarına sert çıkıştı.

Oz, “Çok az şey biliyoruz” dedi. “Her soruya cevap verdiğinde, daha fazla soru soruyor. Ancak sadece genel seçimler için değil, Cumhuriyet ön seçimleri için de İslamofobik ve homofobik yorumlarda bulunmanın diskalifiye edici olduğunu düşünüyorum.”

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Irkçı Cumhuriyetçi Milletvekili Beyazların Üstünlüğünü Savunan Buffalo Teröristin Sahte bir Irkçı olduğunu iddia etti.

AAXiu89.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Cumartesi günü bir Buffalo bakkalında 10 kişiyi öldürerek ırkçı bir saldırıya geçmeden önce, Payton Gendron'un beyazların göçmenler tarafından etnik, kültürel ve ırksal olarak yerinden edilmeyle karşı karşıya olduğu komplo teorisini destekleyen nefret dolu bir yazı yazdığına inanılıyor. bir "beyaz soykırım". El Paso ve Pittsburgh gibi yerlerde ölümcül saldırılar gerçekleştirenler de dahil olmak üzere, sağda geniş çapta desteklenen aşırılık yanlısı bir pozisyon.

"Acıklı" grup arasında - bu "büyük ikame teorisinin" gerçek kültürel geçerliliğe sahip olduğu alternatif sağdakiler - Cumartesi günkü kitlesel çekim, bir inkar ve sapma karışımı çekiyor.

"Beyaz soykırımından" yakınan ve aynı zamanda Groyper hareketini çevrimiçi olarak yöneten ve yıllık Amerika İlk Siyasi Eylem Konferansı'nı (AFPAC) organize eden genç beyaz üstünlükçü Nick Fuentes, cinayet haberleri anında (ve haber vermeden) Telegram kanalına girdi. kanıt) bunun bir "sahte bayrak" saldırısı olduğunda ısrar ediyor.

Fuentes'in AFPAC konferansında yer alan Oath Keepers'ın bir üyesi olan Arizona eyalet senatörü Wendy Rogers da benzer bir iddiada bulundu ve komplocu bir şekilde Gendron'un bir hükümet ajanı olduğunu öne sürdü. Rogers bir Telegram gönderisinde “Fed boy yaz Buffalo'da başladı” dedi.

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi tarafından “nefret grubu” olarak tanımlanan, şiddetli bir şekilde göçmen karşıtı örgüt VDARE, çekime doğrudan yanıt vermedi, ancak Telegram hesabına açıkça saptırma amaçlı bir makale yayınladı, “Beyazlar Sorumlu 2022'de Şimdiye Kadarki Tüm Toplu Silahlı Saldırıların %3'ünden Azı - Ama Siyahlar Havaya Saldırıyor", Brooklyn metrosu çekim şüphelisi Frank James'in bir resmiyle dolu.

Bir zamanlar Pizzagate komplo teorisyeni olan ve "çeşitlilik beyaz soykırımın kodudur" tweetini atan Mike Cernovich, Gendron'u sağın ideolojik bir düşmanı, "şeytani etki" altına düşen çevreci bir Nazi olarak resmetmeye çalıştı.

Florida'dan kongre için koşan alternatif sağ trol Laura Loomer, dikkati dağıtarak başladı. İlk önce, çekimleri mevcut kürtaj politikalarıyla ilişkilendirmeye çalıştı ve Telegram'da şunları yazdı: “Planlı Ebeveynlik, Buffalo süpermarket tetikçisinden daha fazla siyah insanı hedef aldı ve öldürdü. Gerçekler önemlidir.”

Daha sonraki bir gönderide, Yahudi olan Loomer, saldırganın manifestosunun grotesk anti-semitizmiyle boğuşmaya çalıştı: “Yahudilerden nefret etmek için Yahudilerden nefret eden herkes aptal ve düşük IQ'dur” diye yazdı. "Yahudilerden körü körüne nefret etmek için hiçbir sebep yok." Ancak bu feragatname ortadan kaldırıldığında, Loomer, atıcıyı motive etmiş gibi görünen büyük ikame paniğine karşı tam bir savunma başlattı. Loomer, "Yer değiştirme teorisi hakkında endişelenmek radikal bir duruş değil" diyerek, "Beyaz insanlara karşı savaş ÇOK GERÇEK" diye ısrar etti.

Kaynak: Rolling Stone

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Jeff Bezos, Joe Biden ve Demokratları eleştirmeye devam ediyor yani zenginler Joe Biden'a saldırmaya başladılar neden mi? Şirket vergilerini artırdığı için.

Ama aynı zamanda dünyanın en zengin adamları olmaları içi hiç bir şey söyleyemiyorlar. İşte öyle bir şey....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden: Beyaz üstünlüğü Amerika'da bir 'zehir'

AAXnD3l.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Salı günü Başkan Biden, beyaz üstünlüğünü ABD'de bir "zehir" olarak nitelendirdi ve Amerikalıları, trajik Buffalo saldırısının arkasındaki silahlı adama ilham verdiğine inanılan ırkçı beyaz "ikame teorisini" reddetmeye çağırdı.

Salı öğleden sonra Buffalo'dan duygusal açıklamalarda bulunan Biden, "Tüm Amerikalıları yalanı reddetmeye çağırıyorum" dedi. "Güç, siyasi kazanç ve kâr için yalanı yayanları kınıyorum."

Biden, "Beyaz üstünlüğü ideolojisinin Amerika'da yeri olmadığını elimizden geldiğince açık ve güçlü bir şekilde söylememiz gerekiyor" dedi. "Hiçbiri."

Biden açıklamaları, polisin ırkçı bir nefret suçu olarak soruşturduğu Cumartesi günkü toplu silahlı saldırıda kurbanların aileleriyle bir araya geldikten sonra kendisi ve eşi Jill Biden ile görüştü.

Biden, hafta sonu 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı "iç terör eylemi" olarak nitelendirdi.

"Burada olanlar basit ve anlaşılır: Terörizm. terörizm. Biden, "İç terörizm" dedi. "Nefrete hizmet etmek için uygulanan şiddet ve bir grup insanı doğası gereği diğer herhangi bir gruptan aşağı olarak tanımlayan güç için şiddetli susuzluk."

Başkan, medyayı, siyaseti ve interneti, bireyleri radikalleştirmeleri ve özellikle beyazların azınlık grupları tarafından değiştirilme riskiyle karşı karşıya olduğu ırkçı “yer değiştirme teorisini” yaymaları için geniş çapta çağırdı. Ancak Fox News primetime sunucuları ve bazı Cumhuriyetçi milletvekilleri son günlerde göçmenler hakkındaki retorikleri ve beyaz üstünlüğünü kınama nosyonlarından dolayı inceleme altına alınsalar bile, belirli bir kişiyi seçmedi.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer (D-N.Y.) gibi diğer Demokratlar farklı bir yaklaşım benimsedi. Salı günü Buffalo'da Biden ile birlikte olan Schumer, Fox News yöneticilerine ağda "sözde "Büyük Değiştirme" teorisinin pervasızca büyütülmesi" dediği şeyi durdurmalarını isteyen bir mektup yazdı.

Biden hafta sonu saldırıyı kınadı, ancak Salı günkü konuşması trajedi hakkında bugüne kadarki en kapsamlı açıklamalarını temsil ediyordu.

Cumartesi öğleden sonra 18 yaşındaki silahlı bir kişinin Siyahların çoğunlukta olduğu bir mahallede Tops Dostu Pazarı'na ateş açması sonucu on kişi öldü, üç kişi yaralandı. Ateş etme, federal düzeyde silah kontrol mevzuatı için yeni çağrılara yol açtı ve hükümetin beyaz üstünlüğü tehdidini ortadan kaldırmak için daha fazlasını yapmasını talep etti.

Biden, yalnızca kısaca silah kontrolü konusunda yeni eylem çağrısında bulundu, saldırı silahlarının yasaklanması çağrısını yeniledi ve “terörizmi işe almak ve harekete geçirmek için internetin amansız sömürüsünü ele almak” için harekete geçme çağrısında bulundu.

Silah kontrol yasasını geçirme olasılığı en iyi ihtimalle olası değildir. Cumhuriyetçiler uzun süredir daha fazla federal silah kısıtlamasına karşı çıkıyorlar ve Demokratların çoğu yasayı geçirebilmek için yasama kararsızlığının üstesinden gelmek için Senato'da onlarla birlikte oy kullanmak için en az 10 Cumhuriyetçiye ihtiyacı var.

Biden daha sonra, Buffalo'dan ayrılmadan önce gazetecilere verdiği demeçte, Kongre'nin silah yasasını geçirmesinin zorluğunu kabul etti: "Çok zor olacak ama pes etmeyeceğim."

Bunun yerine, cumhurbaşkanının konuşması büyük ölçüde, Biden'ın “vücudumuzdan siyasi olarak geçen bir zehir” olarak nitelendirdiği beyaz üstünlüğünün kınanması ve süpermarkete tipik bir hafta sonu gezisi sırasında öldürülenlere bir övgü niteliğindeydi.

Başkan ve First Lady, sözlerinden önce kurban aileleriyle bir araya geldi ve bakkalın dışındaki bir anma töreninde saygılarını sundular. First Lady, Biden sözlerine başlamadan önce kurbanların ailelerine kısa bir teşekkür etti.

Konuşmanın başında Biden, kurbanlara yansıdı, her birinin adını verdi ve yaşamlarıyla ilgili kişisel ayrıntıları okudu. Oğluna doğum günü pastası almak için markete giden kurbanlardan birinin hikayesini anlatırken bir noktada tıkandı.

Başkan, Amerikalıların “nefrete” ve “kötülüğe” karşı ayaklanabileceğine dair iyimserliğini ifade ederek birleştirici bir ton tuttu.

Biden, "Siyahların haftada bir market alışverişi yaptığı bir ülkede yaşamayı reddetmek zorundayız" dedi Biden. “Korku ve yalanların güç ve kâr için paketlendiği bir ülkede yaşamayı reddetmek zorundayız. Hepimiz Amerika'nın bu büyük davasına katılmalıyız."

Kaynak: The Hill

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

DOJ Soruşturması Altında olan Sahte Wisconsin Trump Seçmenleri, Şimdi Davayla Karşı Karşıya

AAXnAmD.img?w=630&h=420&m=6

Yeniden sayım gözlemcileri, 20 Kasım 2020'de Milwaukee'de yapılan cumhurbaşkanlığı oylarının yeniden sayımı sırasında oy pusulalarını kontrol ediyor. Dar bir şekilde bölünmüş bir Wisconsin Yüksek Mahkemesi daha sonra Donald Trump'ın seçim kurulunun eyaletin Biden için 10 oyu kullanmak üzere toplanacağı bir saat öncesinde Demokrat Joe Biden'a olan kaybını devirmeye çalışan davasını reddetti. (Fotoğraf: Nam Y. Huh/Associated Press)
Adaylarının 2020'de Wisconsin'i kazandığını iddia ederek resmi belgeleri imzalayan ve eylemleri zaten federal savcılar tarafından incelenmekte olan sahte Donald Trump seçmenleri, şimdi her birine 200.000 $'a mal olabilecek bir devlet davasıyla karşı karşıya.

Washington DC'deki Anayasa Savunuculuğu ve Koruma Enstitüsü ve Wisconsin'deki Law Forward demokrasi yanlısı grup tarafından hazırlanan dava, eyaletin asıl kazananı Demokrat Joe Biden için oy kullanan iki seçmen adına açıldı. Seçim Koleji oylamasına dahil olmayan ancak sahtekarlığın onu da olumsuz etkilediğini iddia eden bir Wisconsin seçmeni gibi.

Şikayette, "Seçimi iptal etme planı, genel olarak ülkenin siyasi kurumlarına ve özel olarak Wisconsin'deki temsili hükümete kalıcı ve onarılamaz bir zarar verdi" denildi. Sanıklar sadece 6 Ocak 2021 olaylarının temellerinin atılmasına yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda Wisconsin'in sivil dokusuna kalıcı hasar verdi."

Salı günü, eyalet Capitol eyaletinin evi olan Dane County, Wisconsin'de, sahte belgelerin imzalandığı 14 Aralık 2020'de açıldı, aynı gün, gerçek seçmenler Biden'ın 3 Kasım seçimlerinde o eyalette az farkla galibiyetini onayladılar. Sahte seçmenleri dolandırıcılık ve komplo kurmakla suçluyor ve mahkemeden bu tür davranışları yasa dışı ilan etmesini ve davacılara cezai tazminat ödenmesini istiyor.

Adalet Bakanlığı'nın eski bir üst düzey yetkilisi ve şu anda Georgetown Üniversitesi hukuk fakültesinde Anayasa Savunuculuğu ve Koruma Enstitüsü'nün direktörü olan Mary McCord, “Biraz hesap verme sorumluluğu olmadan, gelecekte bunun tekrarı olabilir” dedi.

Eski başkanın çabaları için çalışan 10 sahte Trump seçmeni ve iki avukata yorum için hemen ulaşılamadı.

Davadaki davacılar arasında yer alan iki meşru Wisconsin seçmenden biri olan Khary Pennebaker yaptığı açıklamada, "Sahte seçmenler Wisconsin seçmenlerinin iradesiyle çelişmeye çalıştı ve bu demokrasimiz için tehlikeli" dedi. "Davranışlarının sonuçları olmalı ve bu dava mahkeme sistemimize bunun tekrar olmasını önleme şansı veriyor."

Trump, yeniden seçilme teklifini kaybettikten sonra, kazanmayı umduğu ancak kaybettiği altı eyalette düzinelerce dava yoluyla sonuçları tersine çevirmek için haftalarca süren bir savaş başlattı. Her bir takım elbiseyi kaybetti.

Ancak o ve kampanyası, daha sonra farklı bir strateji ile ilerlemeye devam etti: bu eyaletlerdeki destekçilerinin, Seçim Koleji seçmenlerinin “uygun şekilde seçilmiş” listelerini oluşturmuşlar ve Trump için “oy kullanmışlar” gibi bir araya gelmelerini sağlamak. Plan, o zamanki Başkan Yardımcısı Mike Pence içindi ve bu eyaletlerden “rekabet eden” seçmen listelerini görerek, ya Trump listelerini seçecek ya da bu tartışmalı eyaletleri sayımın dışında bırakacak ve Pence kongre oylamasına başkanlık ederken Trump'ı çoğunluğu bırakacaktı. 6 Ocak 2021'de sertifika töreni.

McCord, "Gerçekten, Pence teslim olmayı reddettiği için plan başarısız oldu," dedi. "İşe yaramasa da, tehlikeli bir şekilde yaklaştı."

Wisconsin'e ek olarak, Trump kampanyası Michigan, Georgia, Arizona ve Nevada'da sahte seçmen listeleri düzenledi. Pensilvanya ve New Mexico'da da onlar için baskı yaptılar, ancak bu eyaletlerdeki Trump “seçmenleri”, tasdiklerinin yalnızca bir mahkeme veya başka bir yasal işlem Biden'ın değil, Trump'ın karar verdiğine karar vermesi durumunda geçerli olduğunu kabul ederek evraklarına dil eklemekte ısrar ettiler: aslında o devleti kazandı.

Michigan Başsavcısı Dana Nessel, Ocak ayında eyaletindeki sahte seçmen faaliyetlerini ABD Adalet Bakanlığı'na havale etti. Wisconsin Başsavcısı Josh Kaul, aynı fikirde bir açıklama yaptı ve ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco Ocak ayı sonlarında bakanlığın konuyu araştırdığını doğruladı.

Ancak o zamandan bu yana, Adalet Bakanlığı'ndan sahte seçmen soruşturmasının durumu hakkında ek bir açıklama yapılmadı ve Wisconsin de dahil olmak üzere birçok eyaletteki Trump destekçileri, 2020 seçim sonuçlarını "onaylamayı iptal etmek" için baskı yapmaya devam ediyor. Böyle bir çaba için anayasal bir süreç yoktur.

McCord, Trump destekçilerinin Wisconsin'de yaptıklarının hem eyalet hem de federal ceza yasalarını çiğnediğine dair bir yargıç kararına sahip olmanın gelecekteki seçimler için önemli olmasının nedeninin bu olduğunu söyledi.

Başka bir şey değilse bile, Wisconsin yasalarına göre her bir sanık için 200.000 dolara kadar çıkabilen mahkeme kararıyla verilen cezai tazminatla karşı karşıya kalma olasılığı, sahte seçmen düzenini tekrar denemeye meyilli olanları caydırabilir.

“Bu oldukça ağır bir mali darbe olabilir” dedi.

Trump, seçimleri ulusal çapta 7 milyon oyla ve Seçim Kurulu'nda 306'ya karşı 232 oyla kaybetmesine rağmen, iki yüzyıldan fazla süren seçimlerde iktidarı barışçıl bir şekilde devretmeyi reddeden ilk başkan oldu. 6 Ocak 2021'i kışkırtması, ABD Başkenti'ne yönelik saldırı - görevde kalmak için son denemesi - biri polis memuru olmak üzere beş kişinin ölümüne, 140 polis memurunun yaralanmasına ve dört polis intiharına yol açtı. .

Bununla birlikte, Trump Cumhuriyetçi Parti'de baskın figür olmaya devam ediyor ve 2024'te yeniden cumhurbaşkanlığına aday olmaktan açıkça bahsediyor.

AAXnvHo.img?w=630&h=420&m=6

DOSYA - Bu 11 Aralık 2020 dosya fotoğrafında, Orlando, Florida'dan Kathy Kratt, kendisi ve diğer protestocular Washington'daki Yüksek Mahkemede Başkan Donald Trump'a desteklerini gösterirken Trump bayraklarını sergiliyor. Yüksek Mahkeme, seçimden hemen önce yargıçları bölen Pennsylvania'dan gelen anlaşmazlıklar da dahil olmak üzere 2020 seçimleriyle ilgili bir avuç davayı resmen reddetti. Yargıçların reddettiği davalar, eski Başkan Donald Trump ve müttefikleri tarafından beş eyalette Başkan Joe Biden tarafından açılan seçim itirazlarını içeriyordu: Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin.

Kaynak: HuffPost

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Raporda, Trump'ın yakın müttefiklerine, "banliyö kadınlarının" Roe v Wade'i devirdiği için onu cezalandırabileceğini ve 2024 yeniden seçilme şansını zedeleyebileceğini söylediği belirtiliyor.

AAXxI7I.img?w=768&h=576&m=6

Rolling Stone'a göre Donald Trump, müttefiklerine Roe v Wade'i devirmenin kendisine siyasi olarak mal olabileceğini söyledi.

Medya kuruluşu Trump, kürtaj meselesinin "banliyö kadınlarını" aleyhine çevirebileceğinden korkuyor.

Rolling Stone, eski cumhurbaşkanının 2024'te aday olmaya karar vermesi halinde bunun kendisine zarar verebileceğinden endişe ettiğini bildirdi.

Rolling Stone'a göre, eski Başkan Donald Trump yakın müttefiklerine Roe v Wade'in potansiyel olarak devrilmesinin kendisine siyasi olarak mal olabileceğini ve 2024'te yeniden aday olması durumunda yeniden seçilme şansını azaltabileceğini söylüyor.

Konuya aşina olan kaynaklara atıfta bulunan Rolling Stone, Trump'ın müttefiklerine kürtaj meselesinin "banliyö kadınlarını" aleyhine çevirebileceğini söylediğini bildirdi.

Rolling Stone'a göre bir kaynak, "Banliyö kadınları, daha akıllı danışmanlarının banliyöleri nasıl kaybettiği konusunda ona alarm verdiği 2020 kampanyası da dahil olmak üzere, [eski] Başkan Trump için tekrar eden bir endişe kaynağı oldu" dedi.

Kaynak, "O... varoşlardaki kadınların bir gün onu cezalandıracağından endişeleniyor" diye devam etti kaynak.

Roe v Wade'i devirmek için bir taslak görüş sızdırıldığından beri, Trump bu konuda alışılmadık bir şekilde sessiz kaldı. Rolling Stone'un haberine göre, Truth Social'da buna atıfta bulunmadı ve bir miting sırasında yalnızca bir kez ima etti. İki kaynak medya kuruluşuna sessizliğin "kasıtlı ve hesaplı" olduğunu söyledi.

Rolling Stone'a göre, Trump'ın müttefiklerine, banliyö kadınlarının, Cumhuriyetçi Parti'nin ana akımına göre genellikle daha fazla tercih edilen kişiler oldukları için bu konuyu duymaktan hoşlanmadıklarını söylediği bildiriliyor.

Medya kuruluşu, birkaç arkadaşına, Roe v Wade'in devrilmesi için çok fazla baskı yaparsa, 2024'te düşmanlarının "ona karşı kullanabileceğini" söyledi.

Bir kaynağın Rolling Stone'a verdiği demeçte, Trump'ın bu ay küçük bir toplantıda yaptığı açıklamada, "Bazıları bana oy veren banliyö kadınları bu konuda konuşmamızdan hoşlanmıyorlar" dedi.

Trump bir keresinde kendisini seçim yanlısı olarak tanımlamıştı. 1999'da NBC'ye verdiği demeçte, "Ben seçimden yanayım" dedi.

Başkan oluncaya kadar pozisyonu değişti. 2016 yılında, Yüksek Mahkeme için Roe v Wade'i "otomatik olarak" devirecek yargıçlar seçme sözü verdi. Atadığı üç kişi – Yargıçlar Brett Kavanaugh, Amy Coney Barrett ve Neil Gorsuch – bildirildiğine göre taslak görüş üzerinde anlaştılar.

Trump'ın başkanlık sonrası ofisi, Insider'ın Cumartesi sabahı yorum yapma talebine yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cumhuriyetçiler Marjorie Taylor Greene'e Onun yüzünden Demokratlara oy vereceklerini söylüyorlar

AAXC10K.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Cumhuriyetçi Cumhuriyetçi Marjorie Taylor Greene, bu ay Gürcistan'daki bir kampanya etkinliğinde Demokratlara oy vermesinin sebebinin kendisi olduğunu söyleyen bir Cumhuriyetçi seçmen tarafından karşı karşıya geldi.

Seçmen, Greene'i, 2018'de silinen ve o yılki Kaliforniya orman yangınlarının bir nedeninin, sözde Rothschild bankası tarafından desteklenen bir uzay lazeri olduğunu öne süren, şimdi silinmiş bir Facebook gönderisinde yaptığı yorumlar hakkında sorguladı.

Yahudi gruplar geçen yıl, anti-Semitik mecazlarla dolu olduğunu söyledikleri komplo teorisi üzerine Greene'in Kongre'den çıkarılması için çağrıda bulunmuştu.

2 Mayıs'ta Georgia, Trion'da çekilen bir video klip, Twitter'da 300.000'den fazla izlenerek sosyal medyada viral hale geldi.

Daha sonra ABD gazisi Alex Boyle olarak tanımlanan adam, ömür boyu Cumhuriyetçi olmasına rağmen Gürcistan ön seçimlerinde ilk kez Demokratlara oy vereceğini söyledi.

Greene'e, "Yahudi cemaatine karşı aşağılayıcı sözler sarf ettiniz. Bir uzay lazeri önerdiniz" dedi.

Bu iddiaları reddetti ve defalarca yapmadığını söyledi.

Ekledi: "Artık yok, ilk kez bugün Demokratik bir ön oy aldım.

Boyle'un bahsettiği yorumlar, geçen yıl viral olan ve Twitter'da #Jewish Space Lasers adlı trend hashtag'ini ateşleyen bir Facebook gönderisinden geliyor.

Greene, konuyla ilgili uzman olmadığını da kabul etmekle birlikte, insanların "mavi ışık huzmeleri" gördüklerini söylediklerini ve bir şekilde kamu hizmeti şirketi PG&E ile Rothschild Inc. .

Greene, "Tuhaf bir şekilde, yangınlara neden olan lazerler veya mavi ışık huzmeleri gibi görünen şeyleri, resim ve videoları gördüklerini söyleyen tüm bu insanlar var" dedi.

"Bunun hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama PG&E'nin Solaren ile 2009'da başlayan uzay güneş jeneratörleri konusundaki ortaklığını gerçekten merak ediyorum.

"Uzay güneş jeneratörleri, güneş enerjisini toplar ve daha sonra elektriğe dönüştürmek için bir vericiye Dünya'ya geri ışınlar.

"Güneş enerjisini Dünya'ya geri ışınlıyorlarsa, eminim bir verici alıcı istasyonunu asla kaçırmazlardı değil mi? Demek istediğim, yeni bir şey icat edildiğinde asla hata yapılmaz.

"Yine de bu nasıl görünürdü? Bir lazer ışını ya da ışık ışını Dünya'ya geliyor sanırım. Bu bir yangına neden olabilir mi?

"Hmmm, bilmiyorum. Umarım olmaz. Bu, PG&E'ye düşkün görünen PG&E, Rothschild Inc, Solaren veya Jerry Brown için pek iyi görünmez."

Miting sırasında, WGCL muhabiri Rick Folbaum, Kongre'ye seçilmeden önce yapılan bu yorumlar hakkında Greene ile de yüzleşti.

Anti-Defamation League'den anti-semitizmdeki artışla ilgili bir raporun altını çizdi ve Greene'in bu tür yorumlarının kasıtsız olarak katkıda bulunup bulunamayacağını sorguladı.

Greene, Rothschild ailesinin geçmişte Yahudi karşıtı komploların kurbanı olduğundan habersiz olduğunu bir kez daha söyledi.

Ayrıca anti-semitizme karşı olduğunu ve herhangi bir şekilde katkıda bulunduğu fikrini reddettiğini söyledi. Folbaum'u yalancı olmakla suçlamaya devam etti ve onun Facebook gönderisini çarpıttığını ve çevirdiğini söyledi.

Boyle, Greene'i Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna ihtilafı hakkındaki görüşleri konusunda da ele aldı.

"Ronald Reagan, Cumhuriyetçi olduğunu iddia eden ve Vladimir Putin'e sempati duyan insanlar olduğunu bilmek için mezarında dönüyor. Bu alçakça bir şey" dedi.

Başkan Donald Trump yönetimi sırasında Ukrayna konusunda uzman olarak görev yapan Emekli Ordu Yarbay Alexander Vindman, Mart ayında Greene ve Cumhuriyetçi Parti'deki diğerlerini "Putin yanlısı" olmakla ve Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmeye teşvik etmekle suçladı.

Buna karşılık Greene, Vindman'ı "Amerikalıların oğullarımızı ve kızlarımızı yabancı topraklarda ölüme göndermekten bıktıkları konusunda bilgisiz olmakla" suçladı.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, 'İç Savaş' Önerisini Paylaştı

Eski Başkan Donald Trump, sosyal medya platformunda ABD'de bir iç savaş önerdiği veya tahmin ettiği anlaşılan bir gönderi paylaştı.

Bir Truth Social kullanıcısı, El Salvador başkanı Nayib Bukele'nin 19 Mart'ta attığı ve eski Fox Nation sunucusu Lara Logan tarafından Truth Social'da görüntülenen ve paylaşılan bir tweet'e yanıt olarak "iç savaş" önerdi. Trump, iç savaşla ilgili yorumu "geri aldı".

Bukele'nin tweet'inde, "Dünyanın en güçlü ülkesi o kadar hızlı düşüyor ki, gerçek nedenlerin ne olduğunu yeniden düşündürüyor" dedi. "Düşman içeriden gelmedikçe, bu kadar büyük ve güçlü bir şey bu kadar çabuk yok edilemez."

AAXBiaE.img?w=630&h=772&m=6&x=83&y=282&s

Trump, ABD'de bir "iç savaş" olduğunu öne süren bir gönderi paylaştı. (Fotoğraf: Gerçek Sosyal)
Yoğun Twitter kullanımı ve katı göçmenlik politikaları, bazılarının kendisini “mini Trump” olarak tanımlamasına neden olan Bukele'nin Biden yönetimi ile gergin bir ilişkisi var. Yetkililer, onun demokrasiye olan bağlılığı konusunda ciddi endişelerini dile getirdiler.

Tweet'i, ABD'de artan enflasyonla ilgili bir Bloomberg News makalesine yanıt olarak geldi.

Trump'ın en önde gelen muhafazakar eleştirmenlerinden biri olan Avukat George Conway, Twitter'da borsayı işaretledi.

Conway, CNN'e verdiği bir röportajda, Cumhuriyetçilerin Trump'ın kışkırtıcı söyleminden başka yöne bakmaya istekli olduklarını çünkü "ondan korktuklarını" söyledi.

“Ama aynı zamanda giderek radikalleşen bir Cumhuriyetçi tabandan da korkuyorlar” diye devam etti. "Bu, aslında onlarla siyasi olarak aynı fikirde olmayan insanların ulus için bir tehdit olduğuna ve bu nedenle onlarla savaşmak için şiddetin gerekli olabileceğine inanıyor ve bu sosyal medya gönderisinde gördüğümüz şey buydu."

"Öneri, bir şekilde iç savaşa doğru gidiyoruz ya da iç savaş ya da buna benzer bir şey olmalı ve Amerika Birleşik Devletleri'nin eski bir başkanının ve 2024 Cumhuriyetçi adaylığı için önde gelen bir konvansiyonun bundan bahsetmesi ve önermesi bile. bu kesinlikle dehşet verici."

Trump'ın davranışı, Trump'ın Kongre'deki birkaç Cumhuriyetçi muhalifinden biri olan Temsilci Adam Kinzinger (R-Ill.) ve Temsilci Eric Swalwell (D-Calif.) dahil olmak üzere kınama aldı.

“Cumhuriyetçi arkadaşlarımdan herhangi biri şimdi konuşmak ister mi?” Kinzinger tweet attı. "Yoksa sadece 'önce bir seçim daha...' geçmek mi istiyoruz?

Swalwell, Trump'ın talep ettiği bir iç savaşta savaşmak için "yeterince adam" olmayacağını söyledi ve eski başkanın Vietnam Savaşı'na hazırlanmaktan kaçındığını ve 1 Ocak'ta ABD Başkenti'ne yürümeye teşvik ettiği protestoculara katılmadığını kaydetti. 6, 2021.

Bu protestoculardan bazıları, Kongre'nin 2020 seçimlerine ilişkin onayını durdurmak için binayı yağmalamaya devam etti; Trump, Trump'ın defalarca ve yanlış bir şekilde destekçilerine kendisinden "hileli" ve "çalındığını" söyledi.

Trump'ın ABD seçim sistemine yönelik ısrarlı saldırılarının ve 6 Ocak'ta ilham verdiği siyasi şiddetin ardından, Stockholm'deki Uluslararası Demokrasi ve Seçim Yardımı Enstitüsü, geçen yıl ABD'yi "geriye doğru giden" bir demokrasi olarak listeledi.

Önemli bir CIA danışma kurulu üyesi, siyaset bilimi uzmanı Barbara Walter, geçen yıl bir kitapta “kimse sevgili demokrasilerinin düşüşte olduğuna veya savaşa yöneldiğine inanmak istemez”, ancak ABD “çok tehlikeli bir bölgeye girdi” uyarısında bulundu. ”

Bazı Cumhuriyetçi yetkililer, açıkça iç savaş çağrısında bulunarak ve aşırı sağcılar ve beyaz üstünlükçüler tarafından yıllardır kullanılan papağan gibi bir dil kullanarak bölünmeleri körüklediler.

AAXB6gH.img?w=630&h=401&m=6&x=246&y=108&

Selma, ABD - 9 Nisan: Eski ABD Başkanı Donald Trump, 9 Nisan 2022'de Ted Budd, Madison Cawthorn, Bo Hines, Dan Bishop, Mark Robinson ve Greg Murphy ile Save America sponsorluğunda bir miting düzenledi.

Kaynak: HuffPost

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rapora göre Jared Kushner ve Steve Mnuchin, Trump dönemindeki çalışmalarından hızlı bir şekilde para kazandı ve Arap ülkelerinden özel fonlar için 3,5 milyar dolar topladı.

AAXBYsZ.img?w=768&h=384&m=6&x=258&y=83&s

NYT'ye göre Kushner ve Mnuchin, görevden ayrıldıktan sonra Arap ülkelerinden 3.5 milyar dolar topladı.

Suudi Arabistan, Kushner ve Mnuchin'in fonlarına sırasıyla 2 milyar dolar ve 1 milyar dolar yatırdı.

Raporda, her ikisinin de Beyaz Saray'da çalışırken gelecekteki yatırımcılarıyla görüştükleri belirtildi.

The New York Times'ın haberine göre, Başkan Donald Trump'ın eski kıdemli danışmanı Jared Kushner ve eski Hazine Bakanı Steve Mnuchin, görevden ayrıldıktan sonraki altı ay içinde Arap monarşilerinden toplam 3,5 milyar dolar topladı.

Başkan Donald Trump görevden ayrıldıktan kısa bir süre sonra, Mnuchin kendi fonu Liberty Capital'i kurdu ve Kushner kısa bir süre sonra Temmuz ayında Affinity Partners'ı başlattı.

Affinity Partners'ın altı ay içinde Suudi egemen servet fonundan 2 milyar dolarlık bir yatırım aldığı bildirildi.

The Times'ın haberine göre Liberty Capital, Mnuchin'in görevden ayrılmasından sonraki üç ay içinde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar'ın egemen servet fonlarından 1,5 milyar dolardan fazla para topladı.

Siyasi yorumcular ve etik uzmanları, yatırımların, Trump'ın 2024 seçimlerini kazanması ve kazanması durumunda, yatırımcıların Trump'a yakın olanlarla zemin kazanmasının bir yolu olabileceğinden endişe duyuyorlardı. Trump, aday olup olmayacağını henüz açıklamadı.

Times, Kushner ve Mnuchin'in görevdeyken Orta Doğu'ya bir dizi ziyarette bulunduklarını ve nihayetinde fonlarına milyarlarca yatırım yapacak kişilerle görüştüklerini bildirdi.

The Times, Kushner'in Kasım 2020'deki ABD seçimlerinden kısa bir süre sonra Ortadoğu'ya üç seyahat gerçekleştirdiğini ve buna 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'daki Körfez devletlerinin liderleriyle yaptığı görüşmenin de dahil olduğunu söyledi.

The Times'ın haberine göre Mnuchin, 5 Ocak 2021'de Suudi Arabistan, Emirlikler, Katar ve Kuveyt'in egemen varlık fonlarının başkanlarıyla planlanmış duraklarla kendi Ortadoğu turuna başladı.

Üçü de fonlarının gelecekteki yatırımcılarıydı.

Kushner, The Times'ın fonun dahili yatırımcı tarama kurulunun yatırıma karşı uyarıda bulunmasına rağmen Suudilerden 2 milyar dolarlık yatırımı güvence altına almayı başardı.

The Times, yönetim kurulu, geçmiş kontrolünün Affinity Partners'ın "her açıdan yetersiz" olduğunu ve Kushner'ın Trump'ın eski kıdemli danışmanı olması nedeniyle "halkla ilişkiler riskleri" olduğunu tespit ettiğini belirtti.

Ancak The Times, heyetin fon yönetim kurulu tarafından reddedildiğini bildirdi. Yönetim kurulu başkanı, 2017'den beri Kushner ile yakın bir bağ oluşturan ülkenin fiili lideri olan Veliaht Prens Muhammed bin Salman.

The Intercept'e göre, Affinity Partner'ın yatırımcılara sunduğu sunum, Suudi Arabistan ile olan güçlü bağlarıyla övünerek, Kushner tarafından BAE, İsrail ve ABD arasında yeni bağlar kurmak için görevdeyken kurulan çığır açan bir proje olan Abraham Accords'un başarısına atıfta bulundu. BİZ.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Teksas'taki Katliamı yapan Salvador Ramos, Teksas Silah Yasası Değişikliği Nedeniyle 18. Doğum Günü'nde Ateşli Silah Satın Aldı

AAXGYg3.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Teksas eyaletinin Uvalde kentinde Salı günü bir ilkokulda kurşunlanan 19 çocuk ve iki yetişkinin katili olarak adlandırılan 18 yaşındaki Salvador Ramos, 18. doğum gününde iki tüfek satın aldı.

Bölgedeki yerel yetkililerle temas halinde olduğunu söyleyen Eyalet Senatörü Roland Gutierrez, Texas Rangers tarafından yapılan bir brifingde, Ramos'un bu ayın başlarında 18. doğum gününde Uvalde County'deki bir mağazadan iki saldırı tipi tüfek satın aldığı konusunda bilgilendirildiğini söyledi. ilk gün bunu yasal olarak yapabilirdi.

NBC tarafından bildirildiği üzere Gutierrez, "18. doğum gününde yaptığı ilk şeydi" dedi. "Benim için şaşırtıcı."

Teksas mevzuatı, 18 yaşında veya daha büyük olan kişilerin yasal olarak av tüfeği ve tüfek de dahil olmak üzere uzun silah satın almalarına izin verir.

Tabancalar normalde yalnızca 21 yaşında veya daha büyük olan kişiler tarafından satın alınabilir, ancak Teksas Devlet Yasasında 2021 yılında yapılan bir değişiklik, 18 yaşındaki kişilerin, federal altındaki minimum yaş dışındaki tüm diğer gereksinimleri karşılamaları durumunda tabanca lisansı almaya hak kazanmalarına izin verir. yasa ve aile içi şiddetle ilgili koruyucu emirler altındadır.

th?id=ORMS.05a2d54b1a67c8523717104390f59

1 Eylül 2021'den bu yana Teksas, artık insanların çoğu halka açık yerde tabanca taşımak için bir lisansa sahip olmasını gerektirmiyor. Okullarda ateşli silah taşımaya ilişkin kısıtlamalar devam etti.

Kuzey Houston bölgesini temsil eden Eyalet Senatörü John Whitmire, biraz farklı bir açıklama yaptı. Houston Chronicle'ın haberine göre, Ramos'un doğum gününden bir gün sonra, 17 Mayıs'ta federal lisanslı bir silah deposundan tüfeklerden birini satın aldığı konusunda yetkililer tarafından bilgilendirildiğini söyledi.

Bir gün sonra, silahlı adam 375 adet mühimmat satın aldı. 20 Mayıs'ta ikinci bir tüfek aldı.

Yetkililer, iki tüfeğin Ramos tarafından Robb İlköğretim Okulu'ndaki saldırıda kullanılan silahlarla aynı olup olmadığını henüz doğrulamadı, ancak Houston Chronicle'a göre ilkokuldaki olay yerinde iki AR-15 tarzı tüfek bulduklarını söylediler.

Başkan Joe Biden Salı günü ulusa hitaben yaptığı konuşmada iki saldırı silahından bahsetti.

Biden duygusal konuşmasında, "18 yaşındaki bir çocuğun bir silah dükkanına girip iki saldırı silahı alabileceği fikri - bu sadece yanlış" dedi. "Tanrı aşkına, birini öldürmek dışında bir saldırı silahına ne gerek var?"

Teksas'taki gençlerin, ateşli silahları içeren ve genellikle silah yasasını atlatan ölümcül öfkelerden ilk kez sorumlu olmaları değil.

2018'de 17 yaşındaki bir öğrenci, Houston yakınlarındaki Santa Fe ISD Lisesi'ne yasal olarak babasına ait bir pompalı tüfekle ateş açtı. Silahlı saldırgan Dimitrios Pagourtzis, sekiz öğrenci ve iki öğretmeni öldürdü.

2019'da 21 yaşındaki Patrick Wood Crusius, El Paso'daki bir Walmart'ta Romanya'daki bir satıcıdan satın aldığını söylediği ve Dallas'taki bir mağazadan aldığı tabancayla 23 kişiyi vurarak öldürdü.

Saldırganın 66 yaşındaki büyükannesini ilkokula gitmeden önce vurduğu bildirildi, ancak kadının durumu bilinmiyor. Bir Uvalde sakini tarafından Facebook'ta yayınlanan ve Sky News tarafından doğrulanan bir video, Ramos'un zırh giyerek ve bir tüfekle okula girdiği anı yakaladı.

Kızlarımın az önce bana gönderdiği şey Robb'da. Çocuklar ve personel için dualar

Teksas Kamu Güvenliği Departmanı sözcüsü Travis Considine'e göre, Uvalde Lisesi'nde öğrenci olan Ramos, okula girdi ve sabah 11:30 sularında arabasını binanın dışında çarptıktan sonra ateş açtı. Otomobilin çarptığını duyan çevre sakini 911'i aradı ve olay yerine gelen iki polis memuru, saldırganla karşılıklı ateş açtı.

Bu yangın alışverişinin ne zaman ve nerede olduğu belli değil. Her iki memurun da vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Border Patrol bölge yetkilisi Jason Owens'a göre, aralarında SWAT benzeri bir taktik ve terörle mücadele biriminin 10 ila 15 üyesi de dahil olmak üzere Sınır Devriyesi ajanları daha sonra okula koştu. Associated Press'e göre, bir Sınır Devriyesi ajanı daha sonra okula girdi ve silahlı adamı vurarak öldürdü.

Uvalde ilkokuluna yapılan silahlı saldırı, ABD'de son birkaç on yılda meydana gelen bir dizi toplu okul silahlı saldırısının en sonuncusu ve 2012'de 26 kişinin öldürüldüğü Sandy Hook saldırısından bu yana en kanlı olanı.

Teksas'ta Salı günü yaşanan öfke, ülkenin kendisine gelecekte bu tür trajedilerden nasıl kaçınacağını sormasıyla, silah yasası konusunda federal düzeyde şiddetli bir tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.