Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Volvo XC40 Recharge : Elektrikli SUV


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Volvo XC40 Recharge

xc40-bev-gallery-1-21x9.jpg?iar=0&w=1920

Volvo XC40 Recharge teknik özellikleri

xc40-electric-hero-21x9-my22.jpg?iar=0&w

Araba boyutları
Yükseklik
64,8 inç

Uzunluk
174.2 içinde

Genişlik
73.7 inç

Aynalı genişlik
80,1 inç

TÜM BOYUTLAR

Oturma ve kargo kapasitesi

beş koltuk

Beş yolcu da ergonomik olarak tasarlanmış bir koltuğun konforunu takdir edecek. Kolayca ayarlanabilen ön koltuklar, mükemmel oturma pozisyonunu bulmayı kolaylaştırır. Volvo'nuzun çok yönlülüğünü daha da artıran arka koltuk, yolcuları ve/veya yükleri konfor veya güvenlikten ödün vermeden taşıyabilmeniz için bagaj bölmesi zeminine ayrı ayrı katlanması kolaydır.


15.3 metreküp yük bölmesi alanı

Arka koltuklar yukarıdayken, bagaj bölmesi, 29,5 inç uzunluğunda, 20,4 inç genişliğinde ve 12,2 inç yüksekliğinde iki valiz için bagaj kapağının altında yeterli alana sahiptir.

Yük bölmesi alanını 46 cu.ft'ye yükseltin.

Optimum bagaj kapasitesi için arka koltukları katlayın - ve eşyaları kaldırmak için dudak olmadığı için daha büyük nesnelerin yüklenmesi ve boşaltılması daha kolaydır. Katlanabilir bir zemin, alışveriş çantalarını güvenli bir şekilde tutmak için kullanışlı bir ayırıcı görevi görür ve ayrıca gizli, kilitlenebilir zemin altı depolama sağlar.


Ön yük bölmesi

Bu kullanışlı ön yükleme bölmesi, tamamen elektrikli XC40 Recharge'da akıllı ekstra saklama alanı sağlar. Şarj kablolarınızı kolayca erişebileceğiniz ve kir, toz ve nemden iyi korunmuş durumda tutmak için mükemmel bir alandır. Ayrıca arka kargo bölmesinde değerli alandan tasarruf sağlar. Ön kargo bölmesi iki bölüme sahiptir: şarj kabloları veya yıkama sıvısı şişeleri gibi öğeler için bir üst bölüm ve bir lastik onarım setini saklamak için tasarlanmış bir alt bölüm. İki bölüm, kolayca çıkarılabilen bir kargo zemini ile bölünmüştür.

Verim

İkiz eAWD'yi şarj edin
elektrik
AWD
Otomatik
402 beygir
223 mil
Hızlanma 4,7 sn (0-60 mph)

DAHA FAZLA PERFORMANS VERİLERİ

Bu bir elektrikli araç. Elektrik galon olarak ölçülmediğinden, yakıt ekonomisini galon benzin eşdeğeri (MPGe) başına mile çevirmek için bir dönüştürme faktörü kullanılır. EPA tarafından tahmin edilen 92 şehir/79 otoyol/ 85 birleşik MPGe. Yalnızca karşılaştırma amacıyla kullanın. MPGe'niz, sürüş koşulları, nasıl ve nerede sürdüğünüz, aracınızın bakımını nasıl yaptığınız, pil paketi/durumu ve diğer faktörler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere birçok nedenden dolayı değişiklik gösterecektir. Bakınız www.fueleconomy.gov

Menzil ve şarj

223 mil

Saf elektrik aralığı

Bu bir elektrikli araç. Elektrik galon olarak ölçülmediğinden, yakıt ekonomisini galon benzin eşdeğeri (MPGe) başına mile çevirmek için bir dönüştürme faktörü kullanılır. EPA tarafından tahmin edilen 92 şehir/79 otoyol/ 85 birleşik MPGe. Yalnızca karşılaştırma amacıyla kullanın. MPGe'niz, sürüş koşulları, nasıl ve nerede sürdüğünüz, aracınızın bakımını nasıl yaptığınız, pil paketi/durumu ve diğer faktörler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere birçok nedenden dolayı değişiklik gösterecektir. Bakınız www.fueleconomy.gov

37 dakika

Hızlı şarj

DC hızlı şarj ile tipik olarak %10'dan %80'e şarj olma süresi.**

7 Saat

Evde şarj

Özel bir 240 watt 40 amper AC devresinden 11 kW ile %100 şarj için tipik süre.**

Şarj portları

XC40 Recharge, hem AC hem de DC giriş bağlantı noktalarına sahip birleşik bir şarj soketine sahiptir.

Şarj ekipmanı dahildir

11 kW yerleşik şarj cihazı (Tip 2) Hem 110 hem de 240 volt fişler için adaptörlü 2 modlu bir şarj kablosu sunuyoruz.

ŞARJ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ

** XC40 Recharge Twin için optimum şarj koşulları altında 150 kW'a kadar DC hızlı şarj. Şarj süreleri, dış ortam sıcaklığı, mevcut pil sıcaklığı, şarj ekipmanı, pil durumu ve araç durumu gibi faktörlere bağlıdır.

Google yerleşik

Google hizmetleri

Tamamen elektrikli XC40 Recharge'da yerleşik Google uygulamaları ve hizmetleriyle en son bilgi-eğlence teknolojisi, aracınızı akıllı telefonunuz kadar sezgisel hale getirir. Sesle etkinleştirilen Google Asistan, gözleriniz yolda ve elleriniz direksiyondayken size yardımcı olacak destek sunar. Arkadaşlarınızı arayın veya mesaj atın, hatırlatıcılar ayarlayın ve hatta araçtaki sıcaklığı değiştirin. Google Haritalar, Volvo'nuzla tamamen entegredir ve gerçek zamanlı trafik bilgisi, otomatik yeniden yönlendirme ve ses kontrolü ile hedefinize daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olur. Kullanımı kolaydır ve menzil, varış noktasındaki tahmini pil seviyesi ve rotanız üzerindeki şarj istasyonları dahil olmak üzere elektrikli bir araç için faydalı bilgiler sağlar. Google Play Store ile favori uygulamalarınızı tıpkı telefonunuzda olduğu gibi kolayca indirebilirsiniz. Araba sürerken en sevdiğiniz müzikleri, podcast'leri veya sesli kitapları rahatça dinleyin. Bu yeni nesil bilgi-eğlence sistemi aynı zamanda davranışınıza uyum sağlar ve kusursuz bir sürüş deneyimi için benzersiz bir kişiselleştirme sunar. Aracınız, telefonunuz olmasa bile dijital yaşamınıza tamamen bağlıdır.

Lütfen dikkat: Yukarıda açıklanan özelliklerin ve hizmetlerin kullanılabilirliği pazardan pazara değişiklik gösterebilir. Google hizmetleri* (Google Asistan, Google Haritalar, Google Play, veriler dahil), Dijital Hizmetler paketine 4 yıllık aboneliğin bir parçasıdır.

Bağlantı özellikleri

Kablosuz Akıllı Telefon Şarjı
Bluetooth® bağlantısı

Araç ses sistemi seçenekleri
 

XC40 Recharge, iki ses sistemi seçeneğiyle sunuluyor.

Yüksek Performanslı ses sistemi
 

Standart
- 8 hoparlör
- 7 kanal
- 250W çıkış

Harman Kardon
İsteğe bağlı
- 13 hoparlör
- 12 kanal
- 600W çıkış
- Subwoofer

Bilgi-eğlence ve sürücü ekranları

Kontrolün sizde kalmasına yardımcı olan sürücü bilgileri sürücü ekranında gösterilirken, orta ekran bağlantı, Google hizmetleri, klima kontrolü, eğlence ve araç ayarları için bir merkez görevi görür.

xc40-electric-display-1-4x3.jpg?iar=0&w=

9" Orta Ekran

Dokunmatik ekranlı geniş orta ekran, eldivenleriniz takılıyken bile Volvo'nuzun işlevlerini sezgisel olarak kontrol etmenize olanak tanır. Navigasyon, medya, telefon ve uygulama kontrollerine anında erişmenizi sağlar. Ayrıca orta ekranda araç ayarlarını yapabilir ve uygulamaları seçebilirsiniz.
Ekranın portre formatı, navigasyon sırasında genel bakışınızı kolaylaştırır. Ve gerekirse, dokunmatik ekran düğmelerinin çoğunu tercihlerinize göre kolayca yeniden düzenleyebilirsiniz.

xc40-electric-display-2-4x3.jpg?iar=0&w=

12” Sürücü Ekranı

Yeni nesil gösterge paneli, sizi sürekli güncel tutmak için gereken tüm temel sürücü bilgilerini gösterir. Size sezgisel kontrol sağlamak için tasarlanmıştır ve ihtiyaçlarınıza ve mevcut sürüş durumunuza göre kolayca uyarlanabilir. Gösterge paneli, farklı bilgi düzeylerini gösteren iki ekran moduna sahiptir: Sakin ve Navi (Yalnızca XC40 Electric için geçerlidir).

Volvo Cars uygulaması

Bu uygulama sizi Volvo'nuza bağlar, park etmiş aracınızı uzaktan önceden iklimlendirebilir, şarjı kontrol edebilir, kapıları kilitleyebilir ve kilidini açabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ek işlevler zamanla kullanıma sunulacaktır. XC40 Recharge: Volvo Cars uygulaması, kullanışlı hizmetlere erişim sağlar ve aracın birçok fonksiyonunun uzaktan kontrol edilmesini sağlar*. Uygulamadan yararlanarak park etmiş aracınızı uzaktan önceden soğutabilir veya ısıtabilir, şarj durumunu kontrol edebilir, kapıları kilitleyebilir ve kilidini açabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Volvo Cars uygulaması akıllı telefonunuz, iPad'iniz ve sesle kumandalı Apple Watch ve Android Wear gibi giyilebilir cihazlar için mevcuttur. *Volvo Cars uygulaması uzaktan servisleri, Dijital Servis Paketi'ne 4 yıllık aboneliğin bir parçasıdır

Uzak işlevsellik

XC40 Recharge üzerindeki uzaktan kumanda işlevi şunları içerir:
- Arabayı kilitleyin ve kilidini açın
- Kabini önceden soğutun veya önceden ısıtın
- Bir sonraki hizmetinizi planlayın
- Şarj seviyelerini ve elektrik tüketimini takip edin

Yaşam döngüsü karbon ayak izi

Tamamen elektrikli araçlarımızın tam karbon etkisi konusunda şeffaf olmaya inanıyoruz. Bu nedenle, XC40 Recharge ikizimizin yaşam döngüsü analizini (LCA) yürüttük ve yayınladık. LCA, aracın üretilmesiyle (tedarikçi faaliyetleri, imalat ve lojistik dahil) ilgili tüm karbon emisyonlarının yanı sıra 200.000 km'lik (124.274 mi) kullanımı içerir. Kullanım ömrü boyunca bir XC40 Recharge ikizi, şarj edilen elektrik karışımından (küresel, AB veya rüzgar) bağımsız olarak benzinle çalışan bir XC40'tan daha düşük karbon etkisine sahiptir. Ancak XC40 Recharge'ı şarj ederken kullanılan elektrik kaynağının toplam karbon emisyonları üzerinde önemli bir etkisi var. Mümkün olduğunda, yenilenebilir enerji kullanarak şarj etmenizi öneririz.

Kaynak: Volvo

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

İşte karşınızda Volvo XC40 Recharge ama Suyun Altında - Elektrikli Otomobil - Hiç bir şey olmamış gibi suyun altından çıkıyor ve yoluna devam ediyor

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Volvo XC40 Recharge : Elektrikli SUV
  • 1 ay sonra...
  • Admin

İşte Yeni Volvo XC40 Recharge Electrik'teki Favori Özelliklerimiz

Volvo'nun ilk tamamen elektrikli otomobili, Volvo araçlarının pratik doğasını yenilikle birleştiriyor. İşte sunduğu en göz alıcı özellikler.

2021-Volvo-XC40-Recharge-Test-Drive.jpg?

Ekim 2019'da Volvo, ilk tamamen elektrikli otomobili 2021 XC40 Recharge'ı tanıttı. Tesla Model Y'ye tepkisi. 2021 XC40, mevcut gazla çalışan Volvo XC40 SUV'den sonra tasarlandı. Ayrıca Polestar 2 EV ile bir aktarma organı paylaşır. Şık ve hızlı, Volvo'nun yeni tamamen elektrikli Recharge otomobil serisinin başlangıcını işaret ediyor. Ocak ayında piyasaya sürülmesinden bu yana, içerdiği benzersiz özelliklerin bolluğu nedeniyle popülerlik ve kabul gördü.

55.085 $ fiyat etiketi ile sınıfında lider Android destekli bilgi-eğlence sistemine sahip ilk Volvo. Birçok cephede yüksek puan alan bir aile arabası isteyen çevre dostu sürücü için 2021 XC40 Electric idealdir. İşte İsveçli elektrikli SUV hakkında sevdiğimiz özelliklerden bazıları.

10 - Panoramik Cam Tavan

2021-XC40-Recharge-Panoramic-Sunroof.jpg

2021 Volvo XC40 Elektrikli panoramik cam tavan, sabit bir arka bölüme ve hareketli bir ön bölüme ayrılmıştır. Tavanda ayarlanan kontrollerle ön alanı dikey (havalandırma konumu) veya yatay (açık konum) açabilirsiniz.

XC40-Recharge-Sunroof.jpg?q=50&fit=crop&

Sert güneş ışığına karşı koruma için camın altında bir güneşlik bulunur ve açık konumda rüzgar deflektörü kaldırılır. Ancak, sahipleri bu çatıya dikkat etmelidir, çünkü üzerine konulan ağır nesnelere dayanamaz.

9 - Geniş İç Mekan

2021-XC40-Recharge-Interior.jpg?q=50&fit

Yeni Volvo XC40 Electric, iki sıra koltukta beş yolcu için konforlu ve geniş oturma alanı sağlıyor. Ön koltuktaki yolcular, buna rağmen muazzam diz mesafesi ve baş mesafesi yüksek oturma pozisyonunun keyfini çıkarıyor. Ön koltuklardan daha az diz mesafesi olmasına rağmen, arka koltuklar yolcuların konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlamak için hala yeterli alana sahiptir.

2021-XC40-Recharge-Rear-Seats.jpg?q=50&f

Valizleriniz, çantalarınız ve paketleriniz için kargo alanında yeterli esnek depolama kapasitesi sağlanır. Aile arabası olarak kullanım için ideal olan XC40 Electric, ailenizi rahatça taşıyacak ve yine de bagaj için alan sağlayacaktır.

8 - Destekli Emniyet

2021-Volvo-XC40-Recharge-Test-Drive.jpg?

Volvo, sürücü ve yolcuların güvenliğini sağlamak için yeni XC40 Electric'i çok sayıda yüksek teknoloji özelliğiyle donattı. Şeritte kalma yardımı, aracın şeridinden çıkmasını önlemek için düzeltici önlemler sağlar. Adaptif cruise control, öndeki bir araçla olan mesafeyi algılamak için radar kullanır ve hızı buna göre otomatik olarak ayarlar.

Volvo-Cars-Ghent-plant-XC40-Recharge.jpg

Diğer bazı güvenlik özellikleri Elektronik Denge Kontrolü, otomatik acil fren sistemi, Aktarma Organı Çekiş Kontrolü ve Yedek Kameradır. Tüm bu sistemler, aracı daha güvenli hale getirmek ve daha iyi bir sürücü olmanıza yardımcı olmak için sağlanmıştır.

7 - Çekme Kapasitesi

2021-XC40-Recharge-Towcar.jpg?q=50&fit=c

Yeni XC40 Electric, birinci sınıf performans sunmanın ve yolcular ve kargo için geniş bir konaklama alanı sağlamanın yanı sıra mükemmel çekme yetenekleri de sunuyor. Bu, ara sıra hafta sonu av tatili için veya uzun bir balık avına çıktığınızda gereklidir.

2021-XC40-Recharge-Towing-Rendering.jpg?

2021 Volvo XC40 Electric'inizin maksimum çekme kapasitesi 3307 lb ve maksimum dil ağırlığı 331 pound'dur. Bunun gibi figürlerle, karavanınızı veya balıkçı teknenizi o hafta sonu kaçamağınıza rahat ve güvenli bir şekilde taşıyabilir.

6 - Detaylı Stil

2021-XC40-Recharge-Wheels.jpg?q=50&fit=c

Bu küçük İsveç yapımı elektrikli SUV, cesur ve etkileyici bir dış tasarımla öne çıkmak için yaratıcı bir şekilde üretildi. Rafine iç mekan, sürücü için 4 yönlü elektrikli bel desteğine sahip 8 yönlü elektrikli ısıtmalı deri ön koltuklara ev sahipliği yapıyor.

2021-XC40-Recharge-Front-View.jpg?q=50&f

Tam zemin konsolu, otomatik kararan dikiz aynası, eğim ve kontrollere sahip teleskopik direksiyon simidi de iyi tasarlanmış iç mekanı süslüyor. Karanlık ve zarif iç mekanın diğer özellikleri ise tam kumaş tavan döşemesi, panoramik cam tavan ve sesle etkinleştirilen çift bölgeli klima sistemidir.

5 - Beş Yıldızlı Güvenlik / Emniyet Derecelendirmesi

2021-XC40-Recharge-Crash-Test.jpg?q=50&f

Volvo, güvenli otomobil üreticisi olarak tanınmaktadır. Otomobil üreticileri, XC40 Electric'i yaratmak için ellerindeki teknoloji ve uzmanlığı birleştirerek bu konuda hayal kırıklığına uğratmıyorlar. Beş yıldızlı bir güvenlik derecelendirmesi, XC40 Electric'in Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) tarafından yürütülen çarpışma testlerinde en yüksek puanları aldığı anlamına gelir.

Volvo-XC40-Recharge-charging.jpg?q=50&fi

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ayrıca önden ve yandan çarpışma simülasyonunda yeni Volvo'ya beş yıldız verdi. Çarpışmadan kaçınmada, XC40 Electric'i sürerken içinizin rahat etmesi için çok sayıda güvenlik yardımı özelliği yüklenmiştir.

4 - Mükemmel Kullanım

2021-XC40-Recharge-Side-View.jpg?q=50&fi

Takdire şayan bir performans sergilemesine ve iyi bir çekişe sahip olmasına rağmen, yön değişikliği çok ani olduğunda ön lastikler biraz daha az savrulma eğilimindedir. Bunun dışında yeni Volvo, sakin bir şekilde sürüldüğünde zahmetsiz hızlanma ve olağanüstü yol tutuşu sağlıyor.

2021-XC40-Recharge-White.jpg?q=50&fit=cr

Lüks spor SUV sınıfında olmamasına rağmen yine de konforlu ve kolay sürüşe olanak sağlıyor. Bu nedenle, ister zorlu bir dağ yolunda mücadele ediyor olun ister bir akşam yolculuğuna çıkıyor olun, XC40 Electric'in üstün yol tutuşuna güvenebilirsiniz.

3 - Android Destekli Bilgi-Eğlence Sistemi

2021-XC40-Recharge-Infotainment.jpg?q=50

İlk kez bir Volvo'da kullanılan Android destekli bilgi-eğlence sistemi, kullanımı kolay bir arayüze ve rakipsiz bir bağlantıya sahiptir. Volvo'nun Google ile işbirliği, XC40 Electric'inizle çok daha fazlasını yapabileceğiniz anlamına gelir.

2021-XC40-Recharge-Dashboard.jpg?q=50&fi

Google Asistan aracılığıyla müzik çalmak, mesaj göndermek ve arabanın diğer işlevlerini kontrol etmek için sesinizi kullanabilirsiniz. Sistem ayrıca, arabanızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için kablosuz telefon şarjı, SiriusXM trafik ekranı ve USB bağlantı noktalarına sahiptir.

2 - Birinci Sınıf Performans

2021-XC40-Recharge-Rear-2021-XC40-Rechar

78 kWh lityum iyon pil, XC40 Electric'in yüksek performansının arkasındaki gücü iki güçlü elektrik motoruna sağlar. Biri ön aksta, diğeri arka aksta olmak üzere iki motor, 402 beygir gücü ve 486 lb-ft tork sağlar.

2021-XC40-Recharge-Charging.jpg?q=50&fit

Bu rakamlarla desteklenen tamamen yeni elektrikli SUV, 0'dan 60 mil / saat hıza yaklaşık 4,7 saniyede çıkıyor. XC40'tan aldığınız sürüş deneyimi, sınıfındaki diğerlerinin üzerinde.

1 - Garanti

White-2021-XC40-Recharge.jpg?q=50&fit=cr

Volvo tarafından 2021 XC40 Electric'te sunulan garanti paketi iyi dengelenmiş, çekici ve hemen hemen her şeyi kapsıyor. Volvo, sizi ilk dört yıl veya 50.000 mil (hangisi önce dolarsa) için temel ve aktarma organları garantileri kapsamına aldı.

Green-2021-XC40-Recharge.jpg?q=50&fit=cr

Akü bileşenleri garantisi sekiz yıl veya 100.000 mil, korozyon ise on iki yıl veya sınırsız mil için garanti kapsamındadır. Ayrıca dört yıl/sınırsız mil yol yardımı ve üç yıl/36.000 mil ücretsiz planlı bakımın keyfini çıkaracaksınız.

Kaynak: HotCars

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
  • Admin

2022 Volvo XC40 Recharge, 70 MPH Menzil Testinde 210 Mili Aşmak İçin Mücadele Ediyor

Elektrikli XC40, özellikle yüksek hızlarda sürüldüğünde en iyi verimliliği sağlamamasıyla bilinir.

Tamamen elektrikli Volvo XC40 Recharge'ın (görünüşü, iç mekanı, performansı ve konforu) beğenilecek çok yönü olsa da, yol gezisi yeteneği söz konusu olduğunda, sınıfının lideri sayılmaz. EPA, yeni bir güncelleme yüklendiğinde 223 mile kadar derecelendirir, ancak onu sabit bir 70 mil hızla sürerseniz, büyük olasılıkla iddiayı karşılayamayacaktır.

Out of Spec Reviews'tan Kyle Conner, elektrikli XC40'ı artık ünlü olan 120 km/s menzil testine tabi tutuyor ve onu yüzde 100 şarj durumundan sıfıra ve ötesine götürüyor. Bu videoda Kyle, piyasadaki en iyi şarj eğrisine sahip olmadığı bilinen Recharge'ı şarj ederek başlıyor ve bu özel testte yüzde 90 şarj durumunun sadece 7 kW hızına düşüyor.

XC40 Recharge aynı zamanda düşük şarj durumunda gücü gerçekten keserek otoyolda sürüşü güvensiz hale getirmesiyle de bilinir. Videoda Kyle, pil yüzde 10'un altına düştüğünde 120 km/s hızı korumanın daha zor olduğunu belirtiyor ve bu modelin, Polestar 2 ile birlikte, gücü en çok düşük pil durumlarında azalttığının bilindiğine dikkat çekiyor. .

Sonunda, araç 210 mili aşmayı başarıyor, bu oldukça iyi ve aslında resmi EPA iddiasına oldukça yakın. Testin son kısmı otoyolda değil, Kyle'ın 70 mil hızla sürmeye devam edebildiği yakındaki bir ön yolda gerçekleştirilir, ta ki go pedalını zemine sabitlemek bile arabayı yalnızca 40 mil/saat civarına getirene kadar - o zaman arabanın fişini tekrar prize takar ve ilk şarj hızı yavaş olsa da sonunda toparlanır.

Kaynak: Inside EVs

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.