Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Robotlar ve Yapay Zeka Hakkında En Son Haberler (Türkiye ve Dünyadan)


Önerilen İletiler

  • Admin

AI şimdiye kadar icat ettiğimiz en tehlikeli teknolojidir

Geçen hafta, "Yapay zekanın vaftiz babası" Geoffrey Hinton, yapay zeka ve büyük dil modellerinin (LLM'ler) oluşturduğu tehlikeler hakkında uyarıda bulunan insanlar korosuna katılmak ve bizi bu tür sistemleri daha fazla büyütmememiz için teşvik etmek üzere Google'dan ayrıldı. Hinton şimdi yapay zekaların 5 ila 20 yıl içinde insanlardan daha akıllı olabileceğini tahmin ediyor. Beklenmedik davranışları büyük miktarda veriden öğreneceklerinden ve potansiyel olarak insanlık için bir tehdit oluşturacaklarından endişe ediyor. Daha kısa vadede, kayıp işler, toplumsal bozulma, yanlış bilgilendirme, derin sahtekarlıklar ve kötü aktörler tarafından veya silah sistemlerinde kullanım konusunda da endişeleniyor.

Yapay zeka büyük umut vaat ediyor. AI bizi çok daha üretken yapabilir ve bizi angaryadan kurtarabilir. Hayatımızı yönlendirmemize, bizi daha akıllı hale getirmemize, yeni tıbbi tedaviler geliştirmemize, iklim değişikliği için çözümler bulmamıza ve sonsuz özelleştirilmiş eğlence sunmamıza yardımcı olabilir.

Yapay zeka da büyük tehlike barındırıyor. Yakında toplum hızlı değişimle boğuşmak zorunda kalacak. Birçoğu işini kaybedecek. Diğer işler dönüştürülecek. Yapay zeka tarafından üretilen bir içerik, derin sahte resimler, sesler ve videolar, eşi görülmemiş ölçekte inandırıcı yanlış bilgiler ve daha fazlasıyla karşı karşıya kalacağız. Toplumumuz hazır değil.

OpenAI'nin GPT-4'ü gibi manşetlere çıkan modeller, LLM'ler olarak bilinir. Uygulamanın bir arayüzü olan ChatGPT, lansmanından sonraki iki ay içinde yüz milyon kullanıcıya ulaştı. Şu anda tarihin en hızlı büyüyen tüketici uygulaması olan 1,1 milyardan fazlaya sahiptir. Bu teknolojiler şimdiden dünyamızı değiştiriyor.

LLM'ler, insan benzeri metinler üreten bir dizideki bir sonraki kelimeyi tahmin etmek için internetten ve ötesinden alınan büyük veri kümeleri üzerinde eğitilmiş milyarlarca sayısal parametrenin koleksiyonlarıdır. Daha sonra, yararlı yanıtlar oluşturmak ve istenmeyen yanıtlardan kaçınmak için ince ayar yapılır. Bu tür sistemler, pano genelinde daha yetenekli hale geliyor.

Bu tür araçlar şimdiden hayatımızdaki birçok görevi dönüştürüyor: Öğrenme, web aramaları, yazma, düzenleme, bilgi işleme, problem çözme, beyin fırtınası, yazılım yazma, müşteri hizmetleri, sanat ve müzik yaratma. Her hafta yeni yetenekler ve yeni kullanım durumları getiriyor.

Yakında, modeller gelişmeye devam ederse, hazır olmadığımız yapay bir genel zeka (AGI) oluşturabiliriz - en zeki insandan daha akıllı, bildiğimiz her şeyi bilecek ve bunu kendisini daha da güçlendirmek için kullanacak.

İnsanüstü zekanın tüm potansiyelini açığa çıkarır ve onu yanımızda tutarsak ve hedeflerini veya talimatlarını akıllıca seçersek, harikalar yaratabilir. Bu, uyum sorununu çözmeyi gerektirir - kendimizden daha akıllı, geleceği kontrol etme yeteneğine sahip varlıklar yaratırken, bu tür tüm varlıkların neye değer verdiğini ve öncelik verdiğini akıllıca belirlememizi sağlar.

Aksi takdirde, araçsal yakınsama sorunuyla karşı karşıya kalırız: İstediğinizi elde etmenin en kolay yolu nedir? Güç. Alternatif olarak, rakip AGI'ler, Dünya'nın kaynaklarını hayatta kalmamızla bağdaşmayan şekillerde kullanabilir. Aç kalabilir, kaynatabilir veya donabiliriz.

AGI'yi kurmadan önce bu sorunu çözmeliyiz. AGI'yi yanımızda tutamazsak veya hedeflerini veya talimatlarını akıllıca seçmezsek, yok olmayla karşı karşıya kalırız. Ne yazık ki, bu son derece zordur. Bilinen bir çözüm veya çözüm yolu yoktur. Mevcut çözümler şu anda güvenilir değil ve geleceğin daha akıllı sistemlerinde işe yaramayacak.

Kıymetli birkaç kişi hizalama sorunu üzerinde çalışıyor, ancak geleceğimiz onu çözmeye ve gelecekteki AGI'leri yanımızda tutmaya bağlı. Bunu yapana kadar geleceğimiz onları yaratmamaya bağlı.

Kaynak: The Telegraph

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 213
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    214

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Google'ın AI (Yapay Zeka) ikilemi

AA1aZrIN.img?w=768&h=432&m=6

Google'ın Çarşamba günkü I/O geliştirici konferansındaki zorlu mücadelesi: Bir milyardan fazla kullanıcıya AI'nın birçok potansiyel zararından ve kıyamet günü senaryosundan kaçınacak kadar dikkatli hareket ettiğine dair güvence verirken, onun akkor halindeki üretken yapay zeka savaşında ön saflarda yer aldığını gösterin.

Neden önemli: Şirket, içeriden ve dışarıdan bir eleştirmenler korosuyla karşı karşıya - bazıları çok pervasızca hareket ettiğini söylerken, diğerleri geride kaldığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Haberleri yönlendirmek: CNBC'ye göre Google'ın, büyük dil modelinin güncellenmiş bir versiyonu olan ve OpenAI'nin GPT-4'üne rakip olan PaLM 2'yi duyurması bekleniyor. arama sonuçlarında iyileştirmeler

Google ayrıca bulutunun, OpenAI hizmetlerini barındıran Microsoft Azure ile AI müşterileri için rekabet edebileceğini göstermeyi hedefliyor. Bu cephede, her iki şirketin yöneticileri Axios'a, Google'ın yüksek profilli bir girişim olan Character.ai ile bir anlaşma ilan edeceğini söyledi.

Son olarak, Google, AI gelişmelerinden yararlanan yeni donanım ve tüketici hizmetlerini duyurmaya hazırlanıyor. İlk katlanabilir akıllı telefonu olan Pixel Fold'un görüntülerini gösterdi ve ayrıca Pixel 7a ve belki bir Pixel Tablet de dahil olmak üzere diğer cihazları piyasaya sürmesi bekleniyor.
Büyük resim: Google, Microsoft ve OpenAI ile bir savaşa kilitlendi ve aynı zamanda eleştirmenler, bu rekabetin onu teknolojisinin ortaya koyduğu gerçek risklere karşı kör etmesine izin verdiğini iddia ediyor.

2020'de birkaç meslektaşıyla birlikte görevden alınan Timnit Gebru ve daha yakın zamanda "Yapay zekanın babası" olarak bilinen makine öğrenimi öncüsü Geoffrey Hinton da dahil olmak üzere Google'da yapay zeka sorunları üzerinde çalışan birkaç önemli figür alarm verdi. Geçen ayın sonunda şirket.

Son durum: Microsoft ve OpenAI, hem ChatGPT ve Dall-E 2 gibi tüketici araçları hem de işletmelerin temel teknolojiden yararlanmak için kullanabilecekleri hizmetler olmak üzere ürünleri halka sunmak için yarışıyor.

Microsoft Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Microsoft'un Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve OneNote gibi programlara eklediği yapay zeka destekli asistanlar için kullandığı terim olan Copilot'ları kullanması için 600 müşterisi için ücretli bir önizlemeye geçtiğini söyledi.

Microsoft ayrıca, yapay zeka destekli Bing önizlemesini görüntü ve video sonuçlarını içerecek şekilde genişletti ve bekleme listesini ortadan kaldırdı.
Satır araları: Arama sonuçlarını yapay zeka tarafından oluşturulan konuşma biçiminde sunmak, Google'ı bir iş ikilemiyle karşı karşıya bırakır.

Gelirinin büyük çoğunluğu, bağlantılarını arama sonuçlarının yanına dahil etmek için ödeme yapan reklamverenlerden gelir.

Şirket, sohbet arama sonuçlarının yakınına kesinlikle reklam yerleştirebilir ve muhtemelen yerleştirecek olsa da, kullanıcılar veya reklamverenler için mevcut sistem kadar iyi çalışıp çalışmayacakları veya karlı olup olmayacakları açık değildir.

Ne diyorlar: Google Cloud CEO'su Thomas Kurian, Axios ile yaptığı bir röportajda, Character.ai'yi "birlikte çalıştığımız açık ara en gelişmiş ekiplerden biri" olarak nitelendirdi.

Kurian, Google'ın, yapay zeka için bulut bilişim hizmetlerini oluştururken, girişime hem bir müşteri hem de bir mühendislik ortağı olarak baktığını söyledi.

Eski bir Google çalışanı olan Character.AI şefi Noam Shazeer, Axios'a bir çalışan olarak Google'ın TPU işlemcilerine erişimi takdir ettiğini ve güçlerinden yararlanmaya devam etmekten heyecan duyduğunu söyledi. "Projelerimizi ölçeklendirmemize gerçekten izin verecek ve araştırmamızı da gerçekten hızlandıracak" dedi.

Ayrıntılar: Google'ın G/Ç açılış konuşması, Mountain View'deki Shoreline Amphitheatre'da sabah 10:00'dan öğlen civarına kadar sürüyor ve yüz binlerce kişinin çevrimiçi izlemesi bekleniyor.

Kaynak: Axios

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

AI Haberleri Kontrolden Çıktı ve Şimdi Tutuklamalar Yapılıyor

Harry Potter'ı bir Jedi veya bebek olarak görmek istediğinizde yapay zeka, uğraşmak için eğlenceli bir araç gibi görünebilir, ancak yanlış ellerde tehlikeli olabilir ve hatta hapis cezasına yol açabilir. The Byte'a göre, Çin'de bir adam ChatGPT'yi sahte bir haber yazmak için kullandığı için tutuklandı. Üzgünüm, yanlışlıkla bir trenin karıştığı bir kazanın dokuz kişinin ölümüyle sonuçlandığını iddia etti.

Hong'u "kavga çıkarmak ve sorun çıkarmakla" suçlayan yerel polise göre, yalnızca Hong olarak tanımlanan adam, Çin'in Gansu eyaletinde "yanlış ve doğru olmayan bilgiler uydurmak için yapay zeka teknolojisini kullanmak" suçundan tutuklandı. Hong hüküm giyerse, beş ila on yıl hapis cezasını beraberinde getiren oldukça geniş bir suçlama.

Olay, Çin'in yeni AI düzenlemeleri uyarınca ilk kez bir tutuklamanın alenen yapıldığına işaret ediyor. Düzenlemeler, Çin hükümetinin çevrimiçi dezenformasyon yaymak için "derin sentez" teknolojisinin kullanımını engelleme girişimidir.

Çin'in İnternet Bilgi Hizmeti için Derin Sentez ile ilgili yeni İdari Hükümleri, içerik açıkça bu şekilde etiketlenmediği ve orijinal kaynağına kadar izlenemediği sürece, herhangi birinin derin sahtekarlık yapmak için AI kullanmasını yasa dışı hale getiriyor. Hükümler ayrıca, birinin sesini veya görüntüsünü değiştirmek için derin sentez teknolojisini kullanan herkesin önce o kişiyle iletişim kurmasını ve rızasını almasını gerektirir.

Deepfake, bir kişinin yüzünün ve/veya vücudunun yapay zeka kullanılarak dijital olarak değiştirildiği ve böylece başka biri gibi göründüğü videolar olarak tanımlanır. Süreç, Matt Stone ve Trey Parker'ın web dizisi Sassy Justice gibi şimdiye kadar büyük ölçüde eğlence amaçlı kullanıldı. Justice, South Park yaratıcıları tarafından Donald Trump ve diğer siyasi figürlerle dalga geçmek için yaratılmış bir siyasi hiciv dizisidir.

Ancak deepfake'ler hain amaçlar için de kullanılabilir. Yetişkin eğlence endüstrisini etkileyen mevcut deepfake trendini ele alalım. İnternet, yetişkin film yıldızlarının vücutlarına aşılanmış Scarlett Johansson ve Taylor Swift gibi ünlülerin başlarını gösteren pornografik videolarla dolu. Saygın yetişkin sitelerinin çoğu derin sahte içeriği yasaklar, ancak hepsini durdurmanın bir yolu yoktur.

Ve sorun da bu, onu durdurmak. Çin'in yaklaşımı aşırı sert görünüyor, ancak alternatifi nedir? Yasa koyucular, yapay zekanın insanların bireysel özgürlüklerini ihlal etmeden interneti tamamen aşmadığından nasıl emin olabilir? Mümkün mü?

ChatGPT gibi yapay zeka programlarının büyüme ve öğrenme hızına bakılırsa, öyle olmayabilir. Çin'in gaddar yaklaşımı bile yapay zeka tarafından yönlendirilen medyanın yayılmasını engellemeye yetmeyebilir.

Ama bu o kadar da kötü bir şey mi? AI, tıpkı diğer herhangi bir araç gibi kötülük potansiyeline sahipken, beraberinde iyilik potansiyeli de taşır. AI, farklı yeteneklere sahip bireylerin yeteneklerini artırabilir veya insanlara daha fazla boş zaman vererek sıradan görevleri gerçekleştirebilir.

İster Çin'deki gibi sahte haber hikayeleri, ister Jason Mamoa'nın bir Minecraft karakteri olarak resimleri oluşturmak için kullanılsın, emin olabileceğimiz tek şey yapay zekanın yakın zamanda yok olmayacağıdır. Sonucun Terminator'den çok Star Trek olmasını umalım.

İnsanlar Haber Yazmak İçin Yapay Zeka Kullandıkları İçin Tutuklanıyor yazısı ilk olarak GFR'de yayınlandı.

Kaynak: Giant Freakin Robot

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

AI Yazılımı Uzaylıları Yeni Keşfetmiş Olabilir ve Korkunç

Arena Media Brands, LLC ve bu web sitesinin ilgili içerik sağlayıcıları, bu web sitesindeki ürün ve hizmetlere yönelik bazı bağlantılar için tazminat alabilir.

İnsanlar çok uzun zamandır uzaylıları keşfetmeye çalışıyorlar. Yine de çoğunlukla başarısız olduk.

@future_explored bize AI'nın bizi nasıl gösterebileceğini gösteriyor (yine):

Bundan hiç hoşlanmadım. Bu dünyada beni her şeyden çok iki şey korkutuyor: uzaylılar ve yapay zeka. Birlikte çalışmaya başlarlarsa? Bitirdim.

Bu ne kadar çılgınca olsa da, aynı zamanda gerçekten harika. Breakthrough Listen adlı ekip, yakındaki bir radyo teleskopundan veri vererek yapay zekalarını Batı Virginia'da test etti. Oradan, benzersiz olan 20.000'den fazla sinyal belirledi. Ancak ekip yine de 20.000 sinyalin tamamını kendi başına incelemek zorunda kaldı ve sonunda uzaylı yaşamı belirtisi olabilecek 8 sinyal buldu.

Daha güçlü bir yapay zekaya sahip olma arzusu, sonuçları hâlâ gözden geçirmek zorunda olan uzmanların ekstra işini ortadan kaldırma arzusundan gelir. İdeal olarak, bir yapay zeka benzersiz sinyalleri kendisi sıralayabilir ve sadece girişimin sonucu olabilecek sinyalleri belirleyebilir.

Neyse ki, aynı ekip yakın zamanda Güney Afrika'daki MeerKAT radyo teleskopunu kullanarak bir çalışma düzenledi. Çalışmalarında amaç, uzaylıları en başta "bulan" orijinal yapay zekadan daha doğru olan dünya dışı yaşam belirtilerini tanımlamak için kullanılabilecek bir program hazırlamaktı.

Dünyanın en güçlü radyo teleskoplarından biri olan MeerKAT teleskopu, uzaydan sürekli yayılan radyo dalgalarını yakalıyor. Bu yapay zeka olmadan gerçekleşir, ancak Çığır Açan Dinleme ekibi bunu bir adım daha ileri götürdü. Teleskop binlerce sinyal aldığından, ekip bunları görece kolaylıkla gözden geçirecek bir yapay zeka yazılımı yarattı.

Sizce Breakthrough Listen'in MeerKAT teleskopuyla yaptığı yeni çalışma yeni uzaylılar bulmayı mümkün kılacak mı? Bunu istiyor musun?

Kaynak: TurboFuture

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rapora göre ChatGPT yaratıcısı OpenAI, açık kaynaklı bir AI modeli yayınlamaya hazırlanıyor

The Information'a göre OpenAI, açık kaynaklı bir AI modeli yayınlamaya hazırlanıyor.

Çıkış, modelin piyasaya sürülmesi için bir zaman çizelgesi belirtmedi.
Hareket, açık kaynak alternatiflerinden gelen artan baskının ortasında geliyor.

OpenAI, plan bilgisine sahip bir kaynağa atıfta bulunarak açık kaynaklı bir AI modeli yayınlamaya hazırlanıyor.

Sam Altman liderliğindeki şirket, Kasım ayında yapay zeka destekli popüler sohbet robotu ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinden bu yana yoğun bir incelemeye konu oldu.

Botun arkasındaki büyük dil modelleri olan GPT-4 ve GPT-3.5'in her ikisi de kapalı kaynaktır. GPT'nin ilk iki sürümü açık kaynak olmasına rağmen, en yeni yineleme hakkında çok az şey biliniyor.

GPT-4'ün piyasaya sürülmesine eşlik eden bir raporda OpenAI araştırmacıları şunları söyledi: "GPT-4 gibi büyük ölçekli modellerin hem rekabet ortamı hem de güvenlik üzerindeki etkileri göz önüne alındığında, bu rapor mimari (model boyutu dahil) hakkında daha fazla ayrıntı içermiyor. donanım, eğitim hesaplaması, veri kümesi oluşturma, eğitim yöntemi."

Şirketin başka bir açık kaynaklı yapay zeka modeli yayınlama kararı, ücretsiz alternatiflerden ana akım modellere yönelik artan baskının ortasında geldi. Bununla birlikte, yeni sürüm için herhangi bir zaman çizelgesi verilmedi.

Bu ayın başlarında, bir Google çalışanı sızan bir belgede şirketin yapay zeka silahlanma yarışını açık kaynak mühendislerine kaptıracağını söyledi.

Google çalışanı, Google'ın Microsoft destekli OpenAI'deki omuzlarını "çok gözden geçirmesine" rağmen, açık kaynak mühendislerinin ikisini de geride bıraktığını öne sürdü.

"Rahatsız edici gerçek şu ki, bu silahlanma yarışını kazanacak konumda değiliz ve OpenAI de değil" diye eklediler.

The Information'a göre, açık kaynak geliştirmedeki son patlama, akademisyenlerin konuşma dilini anlayabilen gelişmiş makine öğrenimi modellerine erişmesine izin veren Meta tarafından kısmen teşvik edildi.

OpenAI temsilcileri, Insider'ın normal çalışma saatleri dışında yaptığı yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ChatGPT Artık Zamanı Geçti

Geçen hafta, Google'ın yeni ürünlere ve teknolojilere adanmış yıllık konferansında şirket, birinci sınıf AI ürününde bir değişiklik olduğunu duyurdu: OpenAI'nin GPT-4'ü gibi Bard sohbet robotu, yakında görüntüleri tanımlayabilecek. Küçük bir güncelleme gibi görünse de, geliştirme, şirketlerin, araştırmacıların ve tüketicilerin yapay zekayı geliştirme ve kullanma biçimindeki sessiz bir devrimin parçasıdır; dünyanın zengin ve kapsamlı bir kavrayışı. ChatGPT altı aylık ve şimdiden modası geçmiş gibi görünmeye başladı.

Bu program ve büyük dil modelleri olarak bilinen kuzenleri, bir cümlede hangi kelimelerin istatistiksel olarak birbirini takip etme olasılığının olduğunu tahmin ederek zekâyı taklit eder. Araştırmacılar, bu modelleri, makinelere farklı konfigürasyonlarda daha fazla kelimeyi zorla besleyen daha iyi tahminler ve daha akıllı programlar sağlayacağı varsayımıyla, bu modelleri her zamankinden daha fazla metin üzerinde eğittiler - bu noktada, her kitap ve sonra bazı kitaplar. Yapay zeka geliştirmeye yönelik bu metin-maksimalist yaklaşım, özellikle halka en çok bakan kurumsal ürünler arasında yıllardır baskın olmuştur.

Ancak orijinal ChatGPT gibi yalnızca dil kullanan modeller yerini artık robotlardan gelen görüntüleri, sesleri ve hatta duyusal verileri de işleyebilen makinelere bırakıyor. Yeni yaklaşım, daha insani bir zeka anlayışını, bir çocuğun dünyada var olarak ve dünyayı gözlemleyerek nasıl öğrendiğine yaklaşmaya yönelik erken bir girişimi yansıtabilir. Ayrıca şirketlerin daha fazla iş yapabilen ve bu nedenle daha fazla ürüne paketlenebilen yapay zeka oluşturmasına yardımcı olabilir.

GPT-4 ve Bard, bu genişletilmiş yeteneklere sahip tek program değildir. Yine geçen hafta Meta, metin, resim, ses, derinlik, kızılötesi radyasyon ve hareket ve konum hakkındaki bilgileri işleyen ImageBind adlı bir program yayınladı. Google'ın yakın tarihli PaLM-E'si, hem dil hem de robot duyusal verileri konusunda eğitildi ve şirket, metnin ötesine geçen yeni, daha güçlü bir modelle dalga geçti. Microsoft'un kelimeler ve resimlerle eğitilmiş kendi modeli vardır. Geçen yaz interneti büyüleyen DALL-E 2 gibi metinden görüntüye oluşturucular, altyazılı resimler üzerinde eğitildi.

Bunlar çok modlu modeller olarak bilinir - metin bir modalitedir, başka bir görüntüdür - ve birçok araştırmacı bunların AI'yı yeni zirvelere taşıyacağını umuyor. En büyük gelecek, AI'nın formüle dayalı denemeler yazmakla ve Slack'teki insanlara yardım etmekle sınırlı olmadığı bir gelecek; bir şeyler uydurmadan internette arama yapabilir, bir videoyu canlandırabilir, bir robota rehberlik edebilir veya kendi başına bir web sitesi oluşturabilir (GPT-4'ün bir insan tarafından çizilen gevşek bir konsepte dayalı bir gösteride yaptığı gibi).

Çok modlu bir yaklaşım, teorik olarak yalnızca dil modelleriyle merkezi bir sorunu çözebilir: Kelimeleri akıcı bir şekilde bir araya getirebilseler bile, bu kelimeleri kavramlara, fikirlere, nesnelere veya olaylara bağlamakta zorlanırlar. Santa Fe Enstitüsü'nde bir yapay zeka araştırmacısı ve bilişsel bilim insanı olan Melanie Mitchell, "Bir trafik sıkışıklığından bahsettiklerinde, diğer dil parçalarından trafik sıkışıklığıyla ilişkilendirdiklerinin ötesinde herhangi bir trafik sıkışıklığı deneyimine sahip değiller," diyor. bana söyledi - ancak bir yapay zekanın eğitim verileri trafik sıkışıklığının videolarını içeriyorsa, "toplayabilecekleri çok daha fazla bilgi vardır." Daha fazla veri türünden öğrenmek, yapay zeka modellerinin fiziksel ortamları tasavvur etmesine ve bunlarla etkileşim kurmasına, sağduyuya yaklaşan bir şey geliştirmesine ve hatta üretimle ilgili sorunları ele almasına yardımcı olabilir. Bir model dünyayı anlıyorsa, onun hakkında bir şeyler icat etme olasılığı daha düşük olabilir.

Çok modlu modellere yönelik baskı tamamen yeni değil; Google, Facebook ve diğerleri, yaklaşık on yıl önce otomatik resim altyazı sistemlerini tanıttı. Ancak Carnegie Mellon'da çok modlu yapay zeka üzerine çalışan Jing Yu Koh, yapay zeka araştırmalarındaki birkaç önemli değişikliğin, alanlar arası yaklaşımları son birkaç yılda daha mümkün ve umut verici hale getirdiğini söyledi. Onlarca yıldır doğal dil işleme, bilgisayarla görme ve robotik gibi bilgisayar bilimi alanları son derece farklı yöntemler kullanırken, şimdi hepsi "derin öğrenme" adı verilen bir programlama yöntemi kullanıyor. Sonuç olarak, kodları ve yaklaşımları daha benzer hale geldi ve modellerinin birbirine entegre edilmesi daha kolay hale geldi. Ve Google ve Facebook gibi internet devleri, çok daha büyük resim ve video veri kümelerini derledi ve bilgisayarlar bunları işleyecek kadar güçlü hale geliyor.

Değişikliğin de pratik bir nedeni var. İnternet, ne kadar anlaşılmaz görünse de, AI'nın eğitilmesi için sınırlı miktarda metin içerir. Carnegie Mellon'da bir bilgisayar bilimcisi olan Daniel Fried, bana bu programların ne kadar büyük ve hantal olabileceği ve ne kadar bilgi işlem gücü kullanabileceklerinin gerçekçi bir sınırı olduğunu söyledi. Araştırmacılar, "umarız modelleri toplayabilecekleri verilerle daha yetenekli hale getirmek için metnin ötesine geçmeye başlıyorlar." Gerçekten de, OpenAI'nin CEO'su ve kısmen bu haftaki Senato ifadesi sayesinde endüstri için bir tür poster çocuğu olan Sam Altman, metin tabanlı modelleri ölçeklendirme çağının büyük olasılıkla sona erdiğini söyledi - ChatGPT'nin en hızlısı olduğu bildirildikten sadece aylar sonra. -Tarihte büyüyen tüketici uygulaması.

Çok modlu yapay zekanın dünyayı ChatGPT'den ne kadar daha iyi anlayacağı ve dilinin ne kadar akıcı olacağı tartışmaya açık. Birçoğu yalnızca dil programlarından daha iyi performans gösterse de - özellikle fotoğrafların açıklanması ve bir cümlenin sonucunun tasavvuru gibi görüntüleri ve 3 boyutlu senaryoları içeren görevlerde - diğer alanlarda yıldızlar kadar parlak değiller. GPT-4'e eşlik eden teknik raporda OpenAI'deki araştırmacılar, görüş eklediklerinde standart test performansında neredeyse hiç gelişme olmadığını bildirdi. Model ayrıca halüsinasyon görmeye devam ediyor - kendinden emin bir şekilde saçma, incelikle yanlış veya düpedüz aşağılık olan yanlış ifadeler veriyor. Google'ın PaLM-E'si, dil görevlerinde aslında yalnızca dil içeren PaLM modelinden daha kötü performans gösterdi, çünkü belki de robot duyusal bilgilerinin eklenmesi, eğitim verileri ve yeteneklerinde bazı dillerin kaybedilmesiyle değiş tokuş edildi. Fried, yine de, bu tür araştırmaların erken aşamalarında olduğunu ve önümüzdeki yıllarda gelişebileceğini söyledi.

İnsanların nasıl düşündüğünü gerçekten taklit edecek herhangi bir şeyden uzak duruyoruz. Mitchell, "Bu modellerin insan düzeyinde zekaya ulaşıp ulaşmayacağı - şu anda kullandıkları mimari türleri göz önüne alındığında, bunun pek olası olmadığını düşünüyorum" dedi. Meta'nın ImageBind'i gibi bir program görüntüleri ve sesleri işleyebilse bile, insanlar aynı zamanda diğer insanlarla etkileşim kurarak öğrenirler, uzun süreli hafızaya sahiptirler ve deneyimle gelişirler ve milyonlarca yıllık evrimin ürünleridirler - yalnızca birkaç yoldan yapay ve organik zeka aynı hizada değil.

Yapay zeka modellerine daha fazla metinsel veri atmanın önyargı ve fabrikasyonla ilgili uzun süredir devam eden sorunları çözmediği gibi, makinelere daha fazla türde veri atmak da çözmeyecektir. Yalnızca önyargılı metinleri değil, aynı zamanda önyargılı görüntüleri de alan bir program, yalnızca daha fazla medyada zararlı çıktılar üretmeye devam edecektir. Örneğin, Stable Diffusion gibi metinden resme modellerin, Siyah yüzleri haydut kelimesiyle ilişkilendirmek gibi ırkçı ve cinsiyetçi önyargıları sürdürdüğü gösterildi. Şeffaf olmayan altyapılar ve eğitim veri setleri, yazılımı düzenlemeyi ve denetlemeyi zorlaştırır; yapay zekanın daha fazla türde veriyi süpürmesi gerektiğinden, emek ve telif hakkı ihlalleri olasılığı yalnızca artabilir.

Mitchell, çok modlu yapay zekanın, bir görüntüdeki ana pikselleri değiştirmek gibi belirli türden manipülasyonlara, yalnızca dil konusunda yetkin modellere göre daha duyarlı olabileceğini söyledi. Bir tür fabrikasyon muhtemelen devam edecek ve halüsinasyonlar görsel olacağı için belki daha da inandırıcı ve tehlikeli olacak - yapay zekanın Donald Trump'ın tutuklanmasına ilişkin sahte görüntüler ölçeğinde bir skandal yarattığını hayal edin. Koh, "Multimodalitenin bu sorunların çoğu için gümüş bir değnek veya herhangi bir şey olduğunu düşünmüyorum" dedi.

İstihbarat bir yana, çok modlu yapay zeka daha iyi bir iş teklifi olabilir. Dil modelleri Silikon Vadisi için şimdiden bir altına hücum oldu: Çok modluluktaki kurumsal patlamadan önce, OpenAI'nin 2024 yılına kadar 1 milyar dolar gelir beklediği bildirildi; Son zamanlarda yapılan çok sayıda analiz, ChatGPT'nin birkaç yıl içinde Microsoft'un yıllık gelirine on milyarlarca dolar ekleyeceğini öngördü.

Multimodal geçiş, El Dorado'yu aramak gibi olabilir. Bu tür programlar, müşterilere basit, yalnızca metinden oluşan ChatGPT'den daha fazlasını sunacaktır; örneğin, resimleri ve videoları açıklamak, yorumlamak ve hatta şemaları oluşturmak, daha kullanışlı kişisel asistanlar olmak vb. Çok modlu yapay zeka, danışmanların ve risk sermayedarlarının daha iyi slayt desteleri oluşturmasına, görme engelli insanlara görüntüleri ve ortamı tanımlayan mevcut ancak yetersiz yazılımları iyileştirmesine, külfetli elektronik sağlık kayıtlarının işlenmesini hızlandırmasına ve sokaklarda bir harita olarak değil, bize yol göstermesine yardımcı olabilir. Etrafımızdaki binaları gözlemliyoruz.

Robot bilimi, kendi kendine giden arabalar, tıp ve daha fazlasına yönelik uygulamalar, asla gerçekleşmeseler bile, efsanevi olsa bile fethedilmeyi haklı çıkaran altın bir şehir gibi, bir araya getirmek kolaydır. Çok modluluğun tutunması için açıkça daha akıllı makineler üretmesi gerekmeyecek. Sadece görünüşte daha karlı olanları yapması gerekiyor.

Kaynak: The Atlantic

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yapay Zeka Artık Resmi Olarak Ölümü Kandırabilir

Yapay zeka artık iş süreçlerini, tahmine dayalı modellemeyi veya müşteri hizmetlerini geliştirmekle sınırlı değil. Erişimini, insan deneyiminin daha kişisel ve mahrem alanlarına doğru genişletiyor; bu tür alanlardan biri, öbür dünyada bireylerle iletişim kurma yeteneğidir. Fütürizm'e göre, AE Studio adlı bir yazılım geliştirme laboratuvarı tarafından geliştirilen Seance AI, bunu mümkün kılmak için OpenAI'nin API'sinin gücünden yararlanıyor.

Seance AI'ın başında, imkansızı mümkün kılan bir ürün tasarlayan tasarımcı Jarred Rocks var - merhumla sohbetler. "Seans" terimi, tipik olarak, insanların ölülerle temas kurmaya çalıştıkları bir toplantıyı ifade eder ve bu hizmetin adı, mistik özünü yakalamak için özenle seçilmiştir. Rocks, Fütürizm'e "Olabildiğince büyülü ve mistik görünmeye çalışıyoruz" dedi.

Rocks, Seance AI'nın amacının ölen kişiyle kalıcı bir bağlantı sürdürmek değil, kullanıcılara kapatmaları için bir kanal sunmak olduğunun altını çizdi. Yapay zeka aracı, insanların söylenmemiş sözleri söylemesine, teselli aramasına veya sevilen birinin varlığını anlık olarak hissetmesine olanak tanıyarak kısa bir alışverişi kolaylaştırır. Rocks'a göre, sevilen birinin beklenmedik bir şekilde vefat ettiği ve uygun bir veda fırsatının olmadığı durumlar için özellikle dokunaklı bir araç.

Seance AI kavramı bazılarına ürkütücü gelse de, aslında kaybın acısını hafifletmeye çalışan şefkatli bir yapay zeka uygulamasıdır. Bu hizmet, yas tutmanın son derece kişisel bir deneyim olduğunu kabul eder ve iyileşme ve kapanış için benzersiz bir yaklaşım sunar. Yine de, sevilen kişinin Seance AI tarafından yaratılan versiyonunun bir diriliş değil, AI güdümlü bir temsil olduğunu kabul etmek önemlidir.

Seance AI, konuşmalarını ayrılanların kendilerinden almaz, bunun yerine sağlanan verilere göre algoritmik olarak yanıtlar üretir. Sistem, merhumun benzersiz konuşma tonunu ve kişilik özelliklerini mümkün olan en yüksek derecede taklit etmeye çalışır. Özünde, verilen bilgilere dayanarak ayrılan kişinin yapay zeka odaklı bir yansımasını sağlar.

Fütürizm için yapılan bir gösteride Rocks, Seance AI'nın, ölmüş bir kişiyle iletişim kurmak isteyen bir kullanıcıyı nasıl yönlendirdiğini gösterdi. Kullanıcıdan ölen kişi hakkında adı, yaşı ve ölüm nedeni gibi belirli ayrıntıları sağlaması istendi. Ayrıca platform, kullanıcının sevdikleri kişiyi doğru bir şekilde yansıtan kişilik özelliklerini seçmesine ve uyarlamasına ve kullanıcı ile merhum arasındaki ve merhum ile diğerleri arasındaki ilişkiyi belirtmesine izin verdi.

Seance AI'yı deneyen Futurism'deki kişinin durumunda, hizmet önemli bir kapanma hissi veremedi. Yapay etkileşim, kişisel bir sohbeti taklit edecek şekilde tasarlanmasına rağmen, genellikle son bir değiş tokuşla ilişkilendirilen duygusal beklentileri karşılamakta yetersiz kaldı. Deneyimin sınırlı başarısı, bir yapay zeka arabirimi aracılığıyla insan bağlantısının derinliğini ve gerçekliğini çoğaltmanın zorluğunu vurguluyor.

Seance AI gerçekten de yeni bir konsept sunuyor, ancak etkileşimin gerçekten ayrılan sevdiklerinden ziyade bir simülasyonla olduğunun farkına varmakla boğuşan bazı kullanıcılar için daha derin bir boşluk duygusuna yol açabilir. Bu dokunaklı kayıp hatırlatma potansiyeline rağmen, hizmetin kederlerini gidermek isteyenlere teselli sunması da mümkündür. Nihayetinde, Seance AI'nın değeri, bireyin duygusal ihtiyaçlarına ve hizmetin bir rahatlık ve kapanma duygusu sağlama kapasitesine ilişkin algılarına bağlı olarak oldukça özneldir.

Kaynak: Giant Freakin Robot

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fizikçi Dr. Michio Kaku, Bu Teknolojinin Yapay Zeka Sohbet Robotlarında Devrim Yaratacağını ve Daha İyi Olmayacağını Söyledi

"The Joe Rogan Experience"ın 1980 numaralı podcast bölümünde Dr. Michio Kaku, çok sayıda insan deneyiminin geleceği üzerindeki yapay zeka sohbet robotlarının etkilerini tartışmak için Rogan'a katıldı. İkili, tüketici yapay zeka teknolojilerinde kalan potansiyel faydalar ve bazı sınırlamalar hakkında konuşuyor. Dr. Kaku teorik bir fizikçi ve sicim alan teorisinin kurucu ortağıdır. Bu alanda bir otorite olduğu kesin ve konuşmaları, ChatGPT'nin ve diğer AI sohbet robotlarının (Google Bard gibi) atılımlarına odaklanan tekil bir konuşmadan çok daha aşina olduğu sulara hızla yön değiştiriyor. Spesifik olarak, Rogan ve konuğu, kuantum bilgisayarların filizlenmekte olan yapay zeka sohbet robotu sahnesi üzerindeki etkisi hakkında konuşmaya başlar. "Şimdi soru şu: Kuantum hesaplama yapay zekaya dahil olursa, neye bakıyoruz?" Rogan ilham perisi.

Dr. Kaku, "Yazılımda bir devrim olan sohbet robotları ve ardından donanımda bir devrim olan kuantum bilgisayarlar bir araya geldiklerinde dikkatli olun," diye yanıtlıyor Dr. Kaku. İkili, tabiri caizse bu 'akılların buluşmasının' tüm nüansıyla ne anlama gelebileceğini asla tam olarak araştırmadı. Ancak Dr. Kaku nihayetinde, bir yapay zeka sisteminin üretken yetenekleri söz konusu olduğunda kuantum makinelerinin gerçeği kurgudan dikte etme yeteneğinden bahsediyor. Ve daha da önemlisi, olası bir yan etkiye ilişkin sert bir uyarıda bulunuyor.

Kuantum Hesaplama Resme Nasıl Uyuyor?

Dr. Michio Kaku'ya göre sorun, yapay zekanın doğal olarak gerçeklik ile kurgu arasındaki çizgiyi belirleyememesidir. "Yani neyin doğru olduğunu ayırt edemiyor?" Joe Rogan soruyor. "Kesinlikle!" Dr. Kaku, "Chatbot'lar neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyor" diyor. AI sohbet robotları, bizi çevreleyen doğal dünyanın somut gerçeklerine ve gerçekliğine dayanmaz. Bu, onları düşünce ve fikir üretmede son derece usta yapar, ancak yanlışlıklar, üründe kökleşmiş kalan bir yan etkidir (halüsinasyonlar olarak bilinir).

Dr. Kaku'nun muhakemesi, kuantum hesaplama ile yapay zeka araç kutusu arasındaki geçiş etkisine lazer odaklı hale geliyor. Dr. Kaku, Rogan'a "Kuantum bilgisayarların gerçeğe yepyeni bir bakış açısı getirdiği fikrine alışmalıyız" diyor.

Gerçek tehlikenin kullanıcının amacında yattığını belirtiyor. Dr. Kaku'ya göre kuantum bilgisayarlar, AI sisteminin doğasında var olan kusurlar ve önyargılar için çok ihtiyaç duyulan gerçek denetleyici işlevi görebilir. İyi fikirlerin, her türden fikir arasındaki mantık savaşından geldiğini ve bu savaş ortamının AI yazılımı içinde var olamayacağını belirtiyor. "Doğru fikirlerin ortaya çıktığı fikirler arasındaki mücadeledir. Ve bu internette olmaz" diyor. Ancak bilgi ayrıştırma donanımı görevi gören bir kuantum bilgisayarla, bu konuşma yapılabilir ve insan toplumunu iyileştirmeye devam etmek için daha da anlamlı görevleri ve rolleri üstlenmeye hazır çok daha doğru bir yapay zeka sistemine yol açabilir.

Kuantum Hesaplama, Kullanıcıya Bağlı Olarak Dönüştürücü veya Trajik Olabilir

Dr. Michio Kaku'nun yapay zeka teknolojisiyle ilgili birincil kaygısı, yapay zeka sistemlerinin kendi sınırlamaları veya yetenekleri içinde yatmıyor. Aksine, bu daha güçlü bilgisayarlarla geçişte ortaya çıkabilecek büyüyen ağrılardan rahatsız oluyor.

Bu sistemin gerçekleri kontrol etme yeteneklerini kimin kontrol ettiği konusunda bir tehlike var, Dr. Kaku'ya göre ve belki de çok doğru bir şekilde. Dünya çapındaki hükümetler, anlatılan gerçekleri yönetmek ve muhalif sesleri bastırmakla giderek daha fazla ilgileniyor. Bu, yönetimin tüm düzeylerinde görülebilir ve yeni bir olgu değildir. Ancak internetin iletişimi ve bilginin yayılmasını hızlı bir süreç haline getirmesiyle, çok daha etkili bir şekilde silah haline getirilebilir. Sorumlu bilgi işlem teknolojileri oluşturmak, bir yapay zeka sisteminin tüm potansiyelini ortaya çıkarabilir veya onu bir kitle aldatma ve kontrol silahı olarak kullanabilir. İnsanlık bu alanda sürekli gelişen teknoloji için olumlu bir vizyon etrafında birleşemezse, Dr. Kaku'nun tasavvur ettiği potansiyel gelecek budur.

Kuantum hesaplamayı insanlık durumunun büyük bir iyileştiricisi olarak tasarlıyor. Dr. Kaku, galakside gelişmiş yaşam varsa, insanlığın hâlâ önünde duran devasa teknolojik sıçramayı yapmak için kuantum bilgisayarların kullanımını neredeyse kesinlikle mükemmelleştirdiğini belirtiyor. Yine de, kullanımlarının altında uğursuz nedenler varsa, kuantum işleme ve yapay zekanın birleşmesi, insanlığın gelecekteki yolu için şafaktan çok kıyamet anlamına gelebilir.

Kaynak: SlashGear

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk'ın Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan 'Geleceğin Eşi' Robotu İnternette Karışıklığa Yol Açtı

AA1bxpIo.img?w=768&h=422&m=6

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, yorumlarıyla interneti karıştırmaya yabancı değil. Şimdi, Musk'ın AI güdümlü insansı robotlarla poz verdiği bazı tuhaf görüntüler, interneti bir kafa karışıklığı durumunda bıraktı.

Ne Oldu: Sosyal medyada dolaşan bir dizi görüntüde Musk, bir dizi dişi insansı robotla sevecen pozlar verirken görülüyor. Bir inşaat şirketinin CEO'su David Marven, görüntüleri Twitter hesabından yayınlayarak, "Elon Musk müstakbel eşini açıklıyor, o kim?" Daha sonra tekinsiz görüntülerin yapay zeka kullanılarak üretildiğini ve gerçek robotlar olmadığını açıkladı.

Tuhaf görüntüler, Musk'ın insansı robotu Optimus'un sıçramalar yaptığının gösterilmesinin ardından paylaşıldı. Optimus, geçen Eylül ayında tanıtılması sırasında başlangıçta karışık tepkilerle karşılandı. O zamandan beri, bot önemli ölçüde gelişti, artık basit görevleri yerine getirme ve hatta zıplama yeteneğine sahip.

Neden Önemlidir: Marven'in tweet'inin sadece heyecan yaratmaktan daha derin bir amacı vardı, "Bu, hayalini kurduğu dişinin kişiliği ve özelliklerine sahip, yapay zeka ile özel olarak tasarlanmış ilk robottur. Herhangi bir normal insanda bulunmaz, çünkü gerekli tüm özelliklere sahip normal bir insan elbette yoktur."

Marven, duyguları deneyimleyebilen yapay zeka destekli bir güneş robotu olan "Catnilla" yı tanımladı ve ardından görüntülerin yapay olarak oluşturulduğunu ortaya çıkardı. Amacı, "yapay zekanın (yapay zeka) potansiyel tehlikelerinin" altını çizmekti.

Sosyal medya kullanıcıları çeşitli tepkiler verdi, bazıları yapay zekanın kötüye kullanılmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve diğerleri kendi robotik ortaklarını edinme konusunda şaka yaptı.

Kaynak: Benzinga

robot-3010309.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İşletmeler ve Tüketiciler için Üretken Yapay Zeka Çözümlerinde Nvidia ve Microsoft İşbirlği anlaşması imzaladı

OpenAI ChatGPT'nin geçen yılın sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana, yapay zekanın (AI) benimsenmesi nefes kesici bir hızla ilerledi. Tüketiciler, bu üretken yapay zeka güdümlü sohbet robotlarının insan benzeri alışverişlere katılma, karmaşık sorgulara yanıt verme ve hatta karmaşık bilgileri basitleştirme ve özetleme becerisi karşısında büyülendi. Ayrıca, birçok teknoloji şirketi hazırlıksız yakalandı ve bu da yapay zeka algoritmalarını benimseme ve kullanma konusunda gerçek bir izdihama neden oldu.

Şimdi, teknolojideki en büyük isimlerden ikisi, süreci basitleştirmek için güçlerini birleştirdi; bu, yalnızca geliştiricilerin AI modelleri oluşturmasını kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda (nihayetinde) tüketicilere, sahip olmadan AI'yı bilgisayarlarında çalıştırma yeteneği verebilir. internete erişmek için.

artificial-intelligence-2167835.jpg

Hemen işe koyulalım

Bir basın açıklamasına göre Nvidia (NASDAQ: NVDA) ve Microsoft (NASDAQ: MSFT), Nvidia'nın AI Enterprise yazılım modellerini Microsoft'un Azure Cloud Machine Learning ile entegre edecek bir iş birliğini duyurdu.

Nvidia, "Nvidia'nın AI platformunun yazılım katmanı" olan Nvidia AI Enterprise tarafından desteklenen 100'den fazla AI çerçevesi, önceden eğitilmiş model ve geliştirme araçları paketi sağlıyor. Azure Cloud ile birleştirme, müşterilere "dünya çapındaki Azure müşterilerinin özelleştirilmiş uygulamaları hızlı bir şekilde oluşturmasını, dağıtmasını ve yönetmesini sağlayan, güvenli, kurumsal kullanıma hazır bir platform" sağlıyor ve şablon olarak Nvidia modellerini kullanıyor.

Microsoft, bunu "geliştiricilerin özel büyük dil modelleri dahil yapay zeka uygulamaları oluşturması, dağıtması ve yönetmesi için ilk kurumsal kullanıma hazır, güvenli, uçtan uca bulut platformu" olarak tanımlıyor.

Bu, geçen yılın sonlarında varılan bir anlaşmanın devamı niteliğindedir. O sırada ikili, onbinlerce Nvidia GPU'su, Nvidia Quantum-2 InfiniBand sunucu bağlantıları (yüksek hızlı bilgi işlemi kolaylaştıran) ve eksiksiz yığın içeren dünyanın en güçlü yapay zeka süper bilgisayarlarından birini oluşturmak için çok yıllı bir işbirliğini duyurdu. Azure Cloud ile birleştirilmiş Nvidia yapay zeka yazılımı. Tamamlandığında, platform "hızlı, uygun maliyetli AI geliştirme ve dağıtım" sağlayacaktır.

Yapay Zekayı PC'lere Getirmek

Son zamanlardaki üretken AI devriminin dezavantajlarından biri, bu nesil AI sistemlerini eğitmek ve çalıştırmak için gereken bilgi işlem beygir gücünün çoğu kişisel bilgisayarda (PC) bulunmaması ve birçok kullanıcıyı bu görüntü oluşturuculara ve sohbet robotlarına yüksek güçlü araçlarla erişmeye zorlamasıdır. İnternetteki veri merkezleri.

Salı günü açıklanan gelişmelerden biri, sonunda PC'leri ve gerekli Nvidia grafik kartı olan tüketicilere daha önce yalnızca geliştiricilerin kullanabileceği çığır açan AI modellerine erişim sağlayabilir.

Bu potansiyel, Windows'un Linux açık kaynak işletim sistemini çalıştırma konusundaki doğal yeteneğinden doğar. Linux için Windows Alt Sisteminde (WSL) yapılan son değişiklikler yükleme sürecini kolaylaştırdı. Aynı zamanda Nvidia, WSL içinde AI için "GPU hızlandırma ve destek" sunmayı planladığını söyledi.

Bu iki değişiklik, geliştiricilerin, özel bir Linux makinesine güvenmek yerine, üst düzey bir Nvidia grafik kartıyla donatılmış bir Windows PC'de AI programları oluşturmasına olanak tanıyacak. Ayrıca, bu değişiklikler yalnızca geliştiricilerin PC'lerde güçlü yapay zeka modelleri oluşturmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda tüketicilere aynı teknolojik erişimi sağlayacaktır.

AI devrimini beslemek

Hem işletmeler hem de tüketiciler, özellikle çok çeşitli veri, görüntü, video ve ses üretme yeteneği ışığında, en yeni nesil yapay zekayı ele geçirmek için yaygara koparıyorlar. Özellikle fırsatın büyüklüğü göz önüne alındığında, Nvidia ve Microsoft'un çağrıya cevap vermek için orada olması doğaldır.

Tahminler çılgınca değişir. Küresel yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey, yapay zekanın yıllık 9,5 trilyon ila 15,4 trilyon dolar arasında potansiyel bir fırsatı temsil edeceğini tahmin ediyor. Cathie Wood'un Ark Yatırım Yönetimi, fırsatın orta noktasının kabaca 14 trilyon dolar, boğa durumunun ise 41 trilyon dolar olduğunu tahmin ederek çok daha fazla yükseliş eğilimi gösteriyor.

Bu, Nvidia ve Microsoft'un bu potansiyelin yalnızca küçük bir bölümünü yakalasa bile şirketlerin - ve yatırımcılarının - ödülleri toplayacaklarını gösteriyor.

Analist ekibimiz bir hisse senedi tüyosu aldığında dinlemek için para ödeyebilir. Ne de olsa, on yılı aşkın bir süredir yayınladıkları haber bülteni Motley Stock Advisor, piyasayı üçe katladı.*

Yatırımcıların şu anda satın alabileceği en iyi on hisse senedinin ne olduğuna inandıklarını açıkladılar... ve Nvidia onlardan biri değildi! Bu doğru - bu 10 hisse senedinin daha iyi alımlar olduğunu düşünüyorlar.

Kaynak: The Motley Fool

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Microsoft, Bing Aramayı ChatGPT'ye entegre ediyor

Engadget'in bildirdiğine göre Microsoft, Bing Search'ün ChatGPT'ye entegrasyonunu duyurdu.

ChatGPT'nin ana şirketi OpenAI, teknoloji devi kendisine 10 milyar doların üzerinde yatırım yaptıktan sonra şu anda Microsoft'a ait. Yatırım, Microsoft'un ChatGPT'yi Bing arama motoruna entegre etmesine ve onu Google Arama'nın rakibi haline getirmesine olanak tanıyacak.

Şirket şimdi Bing Search'ü ChatGPT'ye entegre ederek tersine bir yaklaşım benimsiyor. Sonuç olarak Bing, ChatGPT için "varsayılan arama deneyimi" olarak hizmet edecektir. Bu entegrasyon her iki hizmete de fayda sağlayabilir. ChatGPT'ye gelince, Bing özelliklerinden yararlanarak daha anlaşılır bilgiler sağlayabilir. Chatbot daha önce bilgileri ayıklamak için ayrı ayrı eklentiler kullanıyordu.

Bing Search, varsayılan arama motoru olarak ChatGPT'ye geliyor

ChatGPT'nin varsayılan arama seçeneği olarak hizmet vermek, Bing'in kapsamını genişletmesine ve geleneksel olarak Google'a güvenen on milyonlarca yeni kullanıcıya hizmet sağlamasına olanak tanır. Bu, Google'ın arama pazarındaki saltanatı için açık bir tehdittir.

Microsoft kısa süre önce Bing AI'yı genel test için açtı ve bekleme listesinden çıktı. Bing AI, üretkenliğe odaklanırken sorunsuz bir AI deneyimi sunmak için tonlarca yeni özellikle güncellendi. Örneğin, PDF'ler ve web siteleri gibi büyük dosyaları özetleyebilir. Microsoft ayrıca Bing Image Creator'da 100 yeni dil için destek ekledi.

Üçüncü taraf eklentiler için destek eklemek, Microsoft'un geliştiricilere verdiği sözlerden biriydi. Şirket, geliştiricilerin ChatGPT, Microsoft 365 Copilot, Bing vb. için eklentilerini oluşturmasına ve göndermesine izin vererek sözünü yerine getiriyor. Ek olarak, Bing sohbet içi eklenti seçeneklerine Expedia, Zillow ve Klarna gibi şirketler eklendi.

Üçüncü taraf eklentiler, herhangi bir hizmet işlevselliğini geliştirebilir ve Microsoft, Google Bard üzerinde rekabet avantajı elde etmek için geliştiricilerin yaratıcılığına güvenmek istiyor. Teknoloji devi, eklenti platformunun "önümüzdeki haftalarda" yayına gireceğini de sözlerine ekledi. Son olarak Microsoft, ücretsiz ChatGPT hesaplarının yakında Bing'e erişebileceğini onayladı.

Microsoft, Google ile savaşmak için ChatGPT ve Bing'i silahlandırırken, bazı kaynaklar yakın zamanda OpenAI'nin açık kaynaklı bir dil modeli yayınlayabileceğini bildirdi. Yeni modelin aylık 20 ABD Doları olan ChatGPT Plus'a rakip olması pek olası değil.

Kaynak: Android Highlights

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Asus, işletmenizin kiralaması için Nvidia AI sunucuları satacak

Tayvan merkezli bilgisayar devi Asus, daha da fazla müşteri çekmeye yardımcı olacağını umduğu yepyeni bir zeka ve güvenlik katmanı sunan, şirket içine kurulabilen Nvidia donanımı tarafından desteklenen AI sunucularını tanıtmaya hazırlanıyor.

Lansman, daha fazla şirketin, hassas verilerin açığa çıkarak onları riske atabileceği belirli bulutta barındırılan yapay zeka iş yükleriyle ilgili endişelerini dile getirmeye başladığı bir zamanda geliyor.

Yeni Asus AFS Cihazı, geleneksel Çin semantiği ile metinleri kavrayabilen ve oluşturabilen AI bölümü TWS tarafından şirket içinde eğitilmiş şirketin kendi Formosa Foundation Modelini kullanacak şekilde ayarlanmıştır.

technology-1587673.jpg

Asus AFS Cihazı

Asus Cloud ve TWS şirket başkanı Peter Wu, Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, firmanın AFS'yi ayda yaklaşık 6.000 $'a üretme hedefini açıkladı, ancak daha yüksek özellikli bir versiyonun ayda yaklaşık 10.000 $'a mal olması bekleniyor.

Kaputun altında, Nvidia'nın A100 yongaları merkez sahneye çıkıyor. Özünde veri merkezleri ve yapay zeka ile tasarlanan bu çipler, enerji verimliliğini dengelerken A100'ü başaran 2019'un V100 yongalarına kıyasla neredeyse üç kat daha iyi performans (Nvidia aracılığıyla) vaat ediyor.

Tayvanlı telekomünikasyon şirketlerinin, bu yıl içinde küresel bir lansman öncesinde AFS'nin ilk kullanıcıları olması bekleniyor.

TWS, "güvenilir, enerji açısından verimli ve kolayca taşınabilir" (Asus aracılığıyla) olmayı vaat ederken, AFS Appliance'ta kullanımı, üretken yapay zekayı bulutla bağlantısını keserken daha güvenli ve özel hale getirecek şekilde ayarlanmıştır.

Daha kapalı devre vaatleriyle, sağlık hizmetleri ve bankacılık müşterileri muhtemelen bu tür sistemlere daha fazla güvenebilecek ve veri ihlali endişesi olmadan yapay zeka gibi zaman kazandıran üretkenlik geliştirmelerinden faydalanabilecekler.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yapay Zeka Artık Bir Hakarettir

2023 yılında birinin duygularını gerçekten incitmek istiyorsanız, ona yapay zeka demeniz yeterli.

Ünlülerden ve tanınmış kişilerden oluşan bir yıldız kadrosu son zamanlarda bu tür şakaların kurbanı oldu: NBA oyuncusu Jordan Poole (“AI Steph Curry”), realite-TV programı Vanderpump Rules'dan Raquel Leviss (“Eğer sorsaydınız ne olurdu? sohbet GBT [sic] Amerikalı bir kız yaratmak için"), Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ("ilk yapay zeka kabine üyemiz mi?"). Bu önemsiz şeylerin Amerikan yaşamının üç sütununu -spor, siyaset, Bravo- kapsaması, kimsenin, daha doğrusu hiçbir şeyin güvende olmadığını gösteriyor. Bu tür kazılar tüm sosyal medyada gündeme geldi; Sadece Twitter'da, bu tür hakaretler TV şovlarına, şarkılara, spor kıyafetlerine, mezuniyet konuşmalarına, Beyaz Saray basın açıklamalarına, yasa tekliflerine ve birçok habere karşı uygulandı.

Yapay zekanın bir saldırıya dönüşmesi, içinde bulunduğumuz yapay zekanın devasa anının bir sonucudur. Herkes ChatGPT'den saçma sapan bir şiir, üniversite gazetesi ya da düğün kutlaması yazmasını isteyebilir ve chatbot insan dilini etkileyici bir kesinlikle taklit edebilir. tam olarak bu yüzden botlar havalandı. Ancak insan yapımı çalışmayla karşılaştırıldığında, bir sohbet robotunun ağzından çıkanların çoğu sıkıcı veya ilhamsız, klişeler ve geri dönüştürülmüş fikirlerle dolu. Yapay zekanın her zamankinden daha fazlasını yapabileceği bir zamanda, Bunu bir sohbet robotu mu yazdı? bir iltifat değildir. Bu bir diss.

"ChatGPT'nin Ted Lasso'nun üçüncü sezonunu yazmadığından emin miyiz?" Bloomberg'den Ashlee Vance tweet attı. Ghosted aksiyon filmini inceleyen The Guardian, filmi "o kadar dikkatsizce ve cansız bir şekilde bir araya getirilmiş ki, bunun tamamen yapay zeka tarafından yaratılan ilk film olduğuna inanma eğilimindeyiz" olarak nitelendirdi. Ed Sheeran'ın yeni albümü hakkında yazan meslektaşım Spencer Kornhaber, sıkıcı sözlerinin "Sheeran'ın geçmiş çalışmaları üzerinde eğitilmiş bir sinir ağı" tarafından bestelenmiş olabileceğini tahmin etti.

Bu şaka tarzını tartışmak için New York Üniversitesi Oyun Merkezi direktörü ve yapay zekayı anlamlandırmaya odaklanan bir yazar olan Frank Lantz'ı aradım. "Öncelikle komik bir hakaret," dedi. Lantz, kazıyı pop kültüründeki daha geniş yapay zeka yayının bir parçası olarak konumlandırdı. ChatGPT gelmeden önce bile, robotlar genellikle hem akıllı hem de aptal olarak tasvir ediliyordu; insan duygularını anlamakta zorlanan duyarlı hesap makineleri. Bip sesleri çıkardı ve bir robot sesi çıkardı: "Hesaplamıyor."

Bugün ChatGPT ve diğer botlarla farklı bir nedenle dalga geçiyoruz: çünkü sürekli olarak LinkedIn'de gönderi paylaşıyor gibi görünüyorlar, bu da farklı bir ruhsuzluk. Değişen şey, botların artık esasen uzaktaki bazı araştırma laboratuvarlarındaki sunucularda yaşamaması; sadece bir tarayıcı penceresi uzağımızda, hemen önümüzdeler. Mesajlaşma uygulaması Signal'in başkanı Meredith Whittaker, "Uzun bir süredir insanlar [AI teknolojisi] hakkında endişeler taşıyor olabilir, ancak bunun bozuk, bozuk veya orijinalin ince bir versiyonu olduğuna dair popüler bir anlatı yoktu" dedi. ve AI Now Institute adlı düşünce kuruluşunun baş danışmanı bana söyledi. "Ve bence bu büyük ölçüde, halktaki çoğu insanın oynayabileceği ve gerçekten deneyimleyebileceği doğrudan bir arayüz olmadığı için."

Yapay zekanın bir hakaret olmasının bir nedeni de, her şirketin her şeyi ve her şeyi bir sohbet robotuna doldurmaya çalıştığı bir yapay zeka yutturmaca döngüsünün ortasında olmamızdır. Bu şakalar, bizi teknolojinin günümüzün yeteneklerine dayandırmaya hizmet ediyor: Bir robot üniversite ödevi yazabilir, ancak iyi bir üniversite ödevi yazabilir mi? Makine öğrenimi tuhaflıklarını ve gaflarını izleyen AI Weirdness blogunu yöneten Janelle Shane, mizahı dengeleyici bir güç olarak görüyor. "Bazı açılardan, bu bir mem olmak umut verici bir işaret," dedi bana. Shane, "bu söylemi 'Hayır, hayır' düzeyine geri getirmenin biraz yararlı olduğunu düşünüyor. Bu şeyler beceriksiz.'”

Ama daha karanlık bir dönüş var. Mizah elbette bir başa çıkma mekanizmasıdır; AI hakkındaki şakalar, bir düzeyde, bu araçların etrafındaki kaygının bir ifadesidir. Botlar zaten bazı işlerin yerini alıyor ve kesinlikle daha fazlasının yerini alacak: Daha geçen hafta, Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği, yardım hattını çalıştıran ve bir sohbet robotu kullanan insanları kovduğunu duyurdu. Yapay zekayı çevreleyen işçi sorunları, halk yetersiz senaryoların yapay zekanın işi olduğuna dair şakalar yapsa da, devam eden Hollywood yazarlarının grevinde de büyük bir gerilim oluşturuyor. Bir grevci, A.I. BU İŞARET YAZDI. Whittaker, yapay zekanın kötü bir sürümünün bile işleri alacağını savundu: "Yetkin olduğu için değil, şirketlerin konumlarını düşürmelerini, onlara daha az ödeme yapmalarını, daha az fayda sağlamalarını, onları müteahhitlere dönüştürmelerini haklı çıkarmalarına olanak sağlayacağı için."

Zamanla, belki de son gülen AI olacaktır. AI işi gerçek insanların çalışmasından ayırt edilemez hale gelirse, AI Steph Curry bir can alıcı nokta olmaktan çıkacak. Ve hakaret o kadar tanıdık hale geliyor ki, bot benzeri bir noktaya varıyor. Geçen hafta, The Daily Beast'in eğlence muhabiri Fletcher Peters, yazarların daha iyi bir eleştiri bulması gerektiğini tweetledi - çünkü "incelemeniz chatGPT tarafından yazılmış gibi görünüyor."

Kaynak: The Atlantic

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Nvidia ve bu 6 teknoloji devi AI pastasını bölüşecekler

KUTUNUN DIŞINDA

Yapay zeka, 2023'ün en sıcak yatırım trendi haline geldi. Yatırımcılar, çoğu küçük ve kârsız olan yenilikçi şirketler için manzarayı tarıyorlar. Ancak gerçek şu ki, büyük, baskın teknoloji şirketleri yapay zeka pastasının çoğunu almaya hazırlanıyor.

Amazon.com Alphabet ve Microsoft gibi şirketler yıllardır yapay zeka tabanlı araçlar kullanıyor. Artık kurumsal müşteriler arasında pazar payını kapmak için AI ürünlerini ve hizmetlerini artırıyorlar.

Tekliflerini oluşturmak için birlikte on milyarlarca dolar harcayacaklar ve bu da yarı iletken şirket gelirlerini artıracak. 1 Numaralı Sergi Nvidia 24 Mayıs'ta, AI çiplerinin en büyük üreticisi olan Nvidia, talepteki artışın şirketin satışların bir önceki çeyreğe göre Temmuz'a kadar olan üç ayda %53 artacağını ve hisse senedini %22 artıracağını tahmin etmesine yol açtığını söyledi. mesai sonrası ticarette %.

Nvidia, AI çılgınlığında bariz kazanan. Hisse senedi, şirketin devasa rehberinin ardından 250 milyar dolardan fazla piyasa değeri kazandı. F/K oranı şu anda son 12 aylık bazda 200'ün üzerinde ve ileri bazda 50'nin üzerinde olsa da, hala büyüme için yer var - ancak şirket hisse fiyatını üç kattan fazla gördüğü için ara vermeye değer olabilir. 2022'nin en düşük seviyeleri.

Tüm bunları söyledikten sonra, Nvidia'nın duyurusu, silikon sağlayıcılarının kurumsal yapay zeka oluşturma yarışından büyük fayda sağlayanlar olma fırsatına bir ünlem işareti koyuyor ve Nvidia şu anda en büyük yararlanıcı.

Danışman PwC Global'e göre yapay zeka, yedi yıl içinde küresel ekonomiye 15,7 trilyon ABD doları kadar katkıda bulunabilir ve bu en büyük mega trendi temsil eder. Kazanılacak bu kadar çok para varken, işte muhtemel kazananlar:

1. IBM: IBM, 1960'larda anabilgisayarlara hakim olduğundan beri ana iş kolunu birkaç kez yeniden başlatmasıyla tanınır. Ve şimdi, 112 yıllık şirket, kurumsal yapay zekanın ilerlemesinde bir kilometre taşı olan Watsonx'i piyasaya sürdü. Red Hat OpenShift platformu üzerine inşa edilen Watsonx, herhangi bir şirketin bulut sisteminde yapay zekayı eğitmek, devreye almak ve desteklemek için eksiksiz bir teknoloji yığını sunar.

IBM'in Watsonx.ai aracı, bir doğal dil arabirimi aracılığıyla otomatik kod oluşturma, doğal bir afet için planlama veya kolayca özelleştirilebilen sektöre özgü kullanım örnekleri geliştirme gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilen bir model kitaplığı içerir. Esasen, kuruluşların kendi özel gereksinimlerine göre yapay zeka yetenekleri oluşturmak için kullanabilecekleri bir araç takımıdır.

Farklılaştırıcı, verileri ve iş akışlarını "açıklanabilir" tutarak şeffaf yapay zekayı etkinleştiren Watsonx.governance adlı bir bileşendir. Bu çok önemlidir, çünkü hızlı yapay zeka inovasyonu çağında, şirketlerin önyargıyı yönetmek ve modellerin amaçlanan kullanımlardan uzaklaşmasını önlemek için yapay zekanın ne yaptığını bilmesi önemlidir.

2. ServiceNow: ServiceNow, 20 yıldan kısa bir süre önce tek kişilik bir mağaza olarak başladı ve 100 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşarak herhangi bir kurumsal yazılım şirketi arasında en hızlı büyümeyi kaydetti. ServiceNow bir BT hizmet yönetimi şirketi olarak başladı, ardından müşteri ve çalışan deneyimlerini optimize eden bir teknoloji sağlayıcısı olarak başladı ve şimdi potansiyel olarak hepsinin en büyük ödülü: yapay zeka.

2017'den beri AI ile ilgili 11 şirketi satın alan ServiceNow, Gen AI teknolojisini tüm iş akışı yazılımlarına enjekte ediyor. Bu, örneğin bir şirketin çalışan taleplerinin daha hızlı çözümlenmesinden yararlanacağı anlamına gelir. Ya da bir tasarımcının iş akışları, metinden koda dönüştürme yetenekleriyle hızlandırılır. Sabah kahvesi siparişiniz bir bot tarafından işlenebilir, ancak dili aşırı gerçekçi görünecektir.

ServiceNow ve Nvidia, 17 Mayıs'ta iş akışı otomasyonunu hızlandırabilen kurumsal düzeyde Gen AI yeteneklerini geliştirmek için bir ortaklık duyurdu. Bu, ServiceNow'un daha verimli ERP (kurumsal kaynak planlama) sistemleri yapmasına yardımcı olacak ve bunların en popülerleri Oracle ve SAP tarafından yürütülüyor.

3. Oracle: Oracle'ın Bulut Yapay Zekası, bir şirketin kendi verileriyle özelleştirilebilen önceden eğitilmiş modeller sunar ve böylece yapay zeka teknolojisini benimsemelerini ve kullanmalarını kolaylaştırır.

Oracle'ın delikteki ası, bulutunda devasa şirket veritabanlarını barındırmasıdır. Müşteriler verilerinden yararlandıkça, Oracle onlara modeller ve tahminler sunan yapay zeka ve makine öğrenimi hizmetleri satmak için oradadır. Alphabet ve Microsoft'tan farklı olarak Oracle, tüketici odaklı Gen AI uygulamalarına sahip değildir. Birincil odak noktası, en düşük maliyetli altyapı ve araçlara sahip şirketleri cezbetmektir.

Kurucu ortak Larry Ellison, şirketin Mart ayındaki kazanç çağrısında talebin mevcut kapasiteyi geride bıraktığını söyledi. Rakipler arasındaki bir farkın, Oracle'ın standart bir ağın parçası olan ve neredeyse anında uygulanabilen Nvidia (NVDA) yongaları etrafında oluşturulmuş kurulumlara sahip olması olduğunu söyledi. Özelleştirmeye gerek yok.

Genellikle gözden kaçan şey, Oracle'ın dünyanın en hızlı büyüyen bulut sağlayıcısı olduğu ve Alphabet'in Google Cloud'u 2. sırada geride bıraktığıdır. Yapay zeka büyüdükçe, bulut bilgi işlem ihtiyacıyla birlikte Oracle, doğal bir arka rüzgardan faydalanacaktır.

4. Alfabe: Alphabet, AI ve Gen AI'a en derin yatırıma ve en uzun yatırım geçmişine sahiptir. 2014 yılında Alphabet, insanlarınkine benzer bir şekilde video oyunları oynamayı öğrenen bir sinir ağı yaratan DeepMind'i satın aldığında büyük bir destek geldi.

DeepMind ile ilgili olağandışı olan şey, sisteminin önceden programlanmadan deneyimlerden öğrenmesidir. Bu "derin öğrenme"nin bir sonucu olarak, metin okuma uygulamalarının oluşturulmasından futbolcu davranışlarının modellenmesine kadar neredeyse her şeyde kullanılabilir. Uygulamalar neredeyse sınırsızdır.

Başka yerlerde Alphabet, arama, YouTube ve Android dahil olmak üzere tüketici ürünlerinde yapay zekayı yaygın bir şekilde kullanıyor. Ve bu hızlanacak.

Kurumsal olarak Alphabet, bulut müşterileri için rakiplerinden daha fazla AI altyapı seçeneğine sahiptir. Bu, Alphabet'in -yıllar boyunca yüzlerce- ürünü alışkanlıkla piyasaya sürmesinin ve neyin işe yaradığını görmesinin bir sonucudur. Bu tür bir beta testi, home run'a yol açar.

Yapay zekanın Alphabet'te geniş çapta dağıtılacağı bir yer, Meet ve E-Tablolar gibi ortak çalışma araçları sağlayan Google Workspace'tir. Bu, yüksek hacimli kurumsal kullanıma kapı açar. ServiceNow gibi, Alphabet'in de iş akışlarını hem etkinleştirme hem de yumuşatma konusunda büyük kazançlar elde etmesi bekleniyor.

Okuyun: AI'ya yatırım yapıyorsanız Alphabet neden Meta Platformlardan daha iyi bir bahistir?

5. Amazon.com: Amazon'un yapay zeka tutkusu, bulut tabanlı Amazon Web Hizmetleri birimindeki B2B (işletmeden işletmeye) uygulamalarına odaklanıyor. Şirket, yirmi yılın büyük bir bölümünde makine öğrenimini kullanıyor, bu nedenle yapay zeka dilini çok iyi biliyor.

Amazon'dan yapay zeka ile ilgili en büyük haber, müşterilerin Yapay Zeka Kuşağı uygulamaları oluşturmasına yardımcı olan Amazon Bedrock'u tanıttığı Nisan ayında geldi. Bu ve diğer yeni hizmetler, müşterilerin iş yüklerini hızlandırmasına yardımcı olmak için sorunsuz bir şekilde AWS'ye entegre edilebilir.

En büyük bulut IaaS (hizmet olarak altyapı) sağlayıcısı olduğu için bu, kullanıcıların pahalı donanım satın almak zorunda kalmadan çok çeşitli hizmetlerden yararlanabileceği anlamına gelen Amazon için bir avantajdır. Dahası, şirketin kullandıkça öde modeli, büyük veya küçük hemen hemen her şirkete hizmet sunuyor.

Amazon'un bu alanda Microsoft, Alphabet ve Oracle dahil olmak üzere zorlu rakipleri var. Ancak Amazon'la ilgili iki şey öne çıkıyor: Genellikle vaatleri yerine getiriyor ve acımasızca müşteri ihtiyaçlarına odaklanıyor. Yapay zekanın benimsenmesi hızlandıkça, Amazon'u yenmek zor olacak.

6. Microsoft: OpenAI, geçtiğimiz Kasım ayında yapay zeka destekli korkunç derecede gelişmiş bir sohbet robotu olan ChatGPT'yi kitlelere tanıttığında medyada patladı. Yapay zeka onlarca yıldır farklı yinelemelerde konuşlandırılmış olsa da, bu gerçek yapay zeka yarışı için başlangıç silahı olarak hatırlanacak.

Sonuç olarak, OpenAI'yi çok yıllı, milyarlarca dolarlık bir yatırımla etkin bir şekilde kontrol eden Microsoft, ilk hamle avantajını elde ediyor. Yazılım devi artık üretken yapay zekayı mümkün olduğu kadar çok sayıda yazılım ürününe entegre ediyor.

23 Mayıs'ta CEO Satya Nadella, geliştirici konferansı olan Microsoft Build 2023'te bir dizi yapay zeka güncellemesini açıkladı. Aslında etkinlik, yapay zekayı Windows, Bing ve geliştirici araçlarıyla entegre etmekten tamamen yapay zeka ile ilgiliydi. Tekliflerin birçoğunun hâlâ "önizleme" modunda olduğunu unutmayın.

Microsoft, bulut platformu Azure'a gelince, önde başlayan Alphabet'i yakalamaya çalışıyor. Microsoft, şirketlerin OpenAI'yi verileriyle birleştirme yeteneği dahil olmak üzere Azure AI tekliflerini güncelliyor. Microsoft, şirketleri bulutta barındırılan araçlarını kullanarak özel modeller oluşturmaya ikna etmeye çalışıyor ve onları hipten bağlı tutuyor. Bu, Microsoft'un 1985'te Windows'a yaklaşımıydı - in ve genişlet. Şirket, o zaman işe yarayan şeyin şimdi işe yarayacağını umuyor.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.