Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rusya'nın Ukrayna İstilası Hakkında Bütün Haberler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kendi televizyonunda pankart açarak savaşı protesto etti

AAV30H2.img?w=768&h=384&m=6&x=458&y=43&s

Bir Rus devlet televizyon istasyonundaki bir editör, ağının kendi yayınını savaş karşıtı bir mesajla kesintiye uğrattı.

Ayrıca savaş hakkında yalan söylediği için devlet propagandasını eleştiren bir işaret taşıyordu.

Protesto, savaşa karşı iç muhalefeti bastırmak için daha geniş bir çaba sırasında geliyor.

Rusya'nın önde gelen devlet yayın kuruluşunda editör olan Maria Ovsyannikova, Ukrayna'nın işgaline karşı olduğunu haykırarak ve izleyicilere kendilerine yalan söylendiğini bildiren bir işaret taşıyarak kaçtı ve kanalının kendi canlı yayınını yarıda kesti.

"Savaşı durdurun! Savaşa hayır! Savaşı durdurun! Savaşa hayır!" Kanal Bir'in yayınına verdiği kısa kesinti sırasında bağırdı.

Taşıdığı pankartta "Propagandaya inanmayın" ve "Burada size yalan söylüyorlar" yazılıydı.

Rus devlet haber ajansı TASS, daha sonra Ovsyannikova'nın tutuklandığını söyledi. Daha önce Ovsyannikova'yı söz konusu devlet televizyonu Kanal Bir'de editör olarak adlandırmadan önce ona "yabancı" demişti.

Ajans, Ovsyannikova'nın ulusun ceza kanunu uyarınca eylemlerinden sorumlu tutulabileceğini söyledi. Rus lider Vladimir Putin'in müttefiki, kısa süre önce, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini "savaş" olarak adlandırmayı bile suç sayacak şekilde yasayı genişletti.

Ovsyannikova, önceden kaydedilmiş meydan okuyan bir mesajda, Rus halkının çatışmaya karşı ayaklanma zamanının geldiğini söyledi.

Protesto öncesi kısa bir videoda "Bu çılgınlığı durdurmak bizim elimizde. Mitinglere çıkın, hiçbir şeyden korkmayın, hepimizi hapse atamazlar" dedi.

Financial Times'dan Max Seddon'a göre, Ovsyannikova'nın protestosunu haber yapmak bile sansürlendi.

Seddon, Twitter'da, "Size Rusya'da savaş zamanı sansür yasalarının ne kadar kapsamlı olduğu hakkında bir fikir vermek için: Nobel ödüllü Dmitry Muratov'un gazetesi Novaya Gazeta, Ovsyannikova'nın protestosunun buna benzeyen bir resmini yayınladı," diye yazdı ve dünyayı tamamen bulanıklaştıran bir görüntü gösterdi. Ovsyannikova'nın elinde bir işaret vardı.

Ovsyannikova, ağ için çalışmaktan ve Kremlin'in propagandasını körüklemedeki rolünden dolayı pişmanlık duyduğunu da dile getirdi.

Protestodan önce kaydettiği bir videoda, "Ne yazık ki, son yıllarda Kremlin propagandası yaparak Kanal 1 üzerinde çalışıyorum. Ve şimdi bundan çok utanıyorum" dedi. "TV ekranından yalan söylemekten utanıyorum. Rus halkını zombileştirmeme izin verildiği için utanıyorum."

Ovsyannikova, Putin'i doğrudan savaş için suçladı ve "suç" olarak nitelendirdi.

"Ukrayna'da şu anda yaşananlar bir suçtur ve Rusya saldırgan bir ülkedir ve bu saldırganlığın sorumlusu yalnızca bir kişidir. Bu adam Vladimir Putin'dir."

Babasının Ukraynalı ve annesinin Rus olduğunu ve çatışmanın gerçek etkisini eve sürdüğünü de sözlerine ekledi.

"Boynumdaki bu kolye, Rusya'nın kardeş katli savaşını derhal durdurması gerektiğinin bir simgesi."

Kremlin, alenen savaş ilan etmenin yasa dışı olduğu bir çatışmada muhalifleri cezalandırma çabalarını hızlandırdı. Baskıların ortasında binlerce savaş karşıtı protestocu tutuklandı. CIA Direktörü Bill Burns, geçen hafta milletvekillerine, muhtemelen 14.000 kadar insanın sesini çıkardıkları için hapse atıldığını söyledi. Protestolar Putin'in memleketi St. Petersburg'u bile sarstı.

The New York Times gibi önde gelen batılı haber kuruluşları, savaşa savaş diyenlere 15 yıl hapis cezası veren yeni bir yasa tehdidi altında, operasyonlarını geçici olarak durdurmaya veya muhabirlerinin nerede olduğunu korumaya yönelik çaba göstermeye zorlandı.

Diğer Ruslar, ne zaman dönecekleri veya geri dönecekleri konusunda hiçbir kesinlik olmadan ülkeden kaçıyorlar.

Times'dan Valerie Hopkins, Lyiv'de Anderson Cooper'a verdiği demeçte, "Bu, 100 yıl önce Bolşevik devriminden sonra bir dizi anti-komünistin, aslında atalarım da dahil olmak üzere ülkeden kaçmasından bu yana, Rus halkının en büyük hareketi, en büyük göçü gibi görünüyor" dedi. Ukrayna Pazartesi günü erken saatlerde.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 243
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    244

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Fox News, Putin Tucker Carlson'ı Propaganda Piyonuna Çevirirken Sessiz Kalıyor

AAV38lE.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Fox News, Kremlin destekli devlet medyası, ağın ev sahibi Tucker Carlson'ın Ukrayna'yı işgali sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i savunurken gösteren kliplerini kullandığı için sessiz kaldı.

Carlson, Amerika Birleşik Devletleri'nde Putin hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle incelemeyle karşı karşıya kalırken, programından birkaç klip Rus haberlerinde kullanıldı ve görünen yeni bir not, Rus hükümetinin RT de dahil olmak üzere medyadan klibini oynatmasını talep ettiğini iddia ediyor.

RT'de oynatılan bir klip, Carlson'ın Putin'i savunmasını gösteriyordu ve retorik olarak şöyle soruyordu: "Putin bana hiç ırkçı dedi mi? Onunla aynı fikirde olmadığım için beni kovulmakla tehdit etti mi? Kasabamdaki her orta sınıf işi Rusya'ya gönderdi mi? Rusya? Dünya çapında bir salgın mı üretti?"

Bir diğerinde, Carlson ve emekli Albay Douglas Macgregor arasında, Rusya'nın teslim olmazlarsa Ukrayna birliklerini "yok edeceğini" öngören bir sohbet vardı.

Pazar günü, ilerici haber kuruluşu Mother Jones, Kremlin'in Rus medya kuruluşlarına Carlson'un "mümkün olduğunca" görüntüsünü kullanmalarını talep eden konuşma noktaları gönderdiğini iddia eden bir notta, onun ABD ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne yönelik eleştirilerine dikkat çekti ( NATO).

Carlson, bildirildiğine göre notta adı geçen tek Batılı gazeteciydi.

Geçen ay işgalden sonra söylemini yumuşattı ve "Vladimir Putin bu savaşı başlattı. Yani aldığı kararın bağlamı ne olursa olsun, yaptı, ilk kurşunları o attı, bizim suçumuzdan sorumlu" dedi. Bu gece Ukrayna'da yeniden görüşüyoruz."

Ancak daha sonra Ukrayna'daki savaştan NATO ve Başkan Joe Biden'ı suçlamaya devam etti.

Putin'i savunması, Cumhuriyetçiler de dahil olmak üzere yaygın kınama aldı. GOP Temsilcisi Liz Cheney onu "Putin'i övdüğü" için eleştirirken, Fox'a rakip olan Trump yanlısı haber ağı Newsmax'ın bir sözcüsü ağı "Fox News'in en iyi sunucusu Tucker Carlson'ı Putin'i ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini desteklediği için şiddetle eleştirdi. "

Ancak eleştiriler gelmeye devam ederken, Fox News sözleri hakkında sessiz kaldı. Ağ, şovunun Rus propagandasında kullanılması hakkında resmi bir açıklama yapmadı ve Newsweek, yayınlanmak üzere zamanında yanıt vermeyen beş farklı Fox News sözcüsüne ulaştı.

Carlson geçmişte bir takım tartışmalarla karşı karşıya kaldı ve Fox News sık sık onun savunmasına geçti.

Carlson, Karen McDougal aleyhine iftiradan dava açıldığında, kanal, programının "görüş yorumu" olarak hizmet ettiğini ve mahkemede "gerçek olduğu makul olarak anlaşılmadığını" söyledi.

Bir adam, bir Montana balıkçı gemisinde Carlson'la geçen yıl onu "en kötü insan" olarak nitelendirdikten sonra, savunmasında bir bildiri yayınladı ve şunları yazdı: "Tucker Carlson'ı ailesiyle birlikte bir mağazadayken pusuya düşürmek kesinlikle affedilemez— Siyasi kanaatleri veya inançları ne olursa olsun, sırf başka bir bakış açısının hoşgörüsüzlüğünden dolayı hiçbir halk figürüne hesap sorulmamalıdır."

Hakaretle Mücadele Birliği, şirketi Carlson'u "büyük ikame" teorisi hakkındaki yorumları üzerine kovmaya çağırdı. Ancak İcra Kurulu Başkanı Lachlan Murdoch, ADL'ye yazdığı bir mektupta Carlson'u savundu: "Konuk görüşmesinin tam bir incelemesi, Bay Carlson'un ikame teorisini reddettiğini ve reddettiğini gösteriyor. Bay Carlson'un konuk röportajı sırasında kendisinin belirttiği gibi: 'Beyaz ikame teorisi ? Hayır, hayır, bu bir oy hakkı sorusu.'"

Ayrıca Carlson'un uzmanların yanlış bilgi olarak saldırdığı COVID-19 aşısı hakkındaki sözlerini savundu.

"Temelde sadece CDC verilerine girdi, değil mi?" Murdoch, Insider'a söyledi. "Yani CDC'nin kendisinin söylemediği hiçbir şey yok."

Ancak ağ, Carlson'un özel Patriot Purge eleştirisi de dahil olmak üzere diğer tartışmalarda sessiz kaldı, bu da 6 Ocak isyanının iki yorumcu diziden ayrılırken bile "yanlış bir bayrak" olduğunu öne sürdü - ağı "yanlış iddiaları ve tuhaflığı" güçlendirmekle suçladı. anlatılar."

Ağdaki bazı kişiler, Carlson'un Ukrayna'daki savaşla ilgili iddialarını kamuoyu önünde geri itti.

Ağın ulusal güvenlik muhabiri Jennifer Griffin, Biden'ın işgalden sorumlu olduğu yönündeki iddiaları reddetti: "Bu noktaya nasıl geldiğimiz uzun bir hikaye ve Biden yönetiminden daha eski. Sovyet'ten bu yana her ABD başkanının yaptığı hataları içeriyor. Birlik dağıldı."

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Zelensky Kongre'ye hitap etmeye hazırlanırken Kiev'de saldırılardan nasibini alıyor

AAV8dDZ.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Şehri durma noktasına getiren tam günlük sokağa çıkma yasağı altında, Kiev Çarşamba günü hava saldırısı sirenleriyle uyandı ve Rus kuvvetleri -hala başkentin dışında durdu- ülke genelinde sivil bölgelere yönelik saldırılara devam ederken yerleşim bölgelerine daha fazla acı verdi.

Kiev'in Shevchenkivskyi semtinde, şehir merkezinin sadece birkaç kilometre kuzeybatısındaki 12 katlı bir apartmandan dumanlar yükseldi, bombardımandan sonra bina şafaktan önce bir saldırıda vurulduğunda en az iki kişi yaralandı. Devletin acil servislerine göre, birkaç kat alevler içinde kaldı ve en üst kat yıkıldı.

AAV85it.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Saldırı, Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerin üçüncü günü başlayacakken, iki tarafın önceki görüşmelerin çok sayıda turunda anlaşmaya varamamasının ardından barışı sağlamak için yapılan son girişim olarak gerçekleşti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, sabahın erken saatlerinde yayınlanan bir videoda, her iki ülkenin taleplerinin "daha gerçekçi" olduğunu söyledi. Ancak kararların Ukrayna'nın çıkarına olması için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Moskova'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, müzakerelere "iş benzeri bir ruhun" damgasını vurmaya başladığı konusunda hemfikirdi. Rus kanalı RBK TV'ye “[Ukrayna için] tarafsız bir statünün güvenlik garantileriyle bağlantılı olarak ciddi şekilde tartışıldığını” söyledi, ancak Kiev'den buna dair bir teyit gelmedi.

Salı günü üç Avrupa Birliği ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü ülkesinin - Polonya, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti - liderleriyle bir araya gelen ve aynı gün Kanada Parlamentosu'na görüntülü bir konuşma yapan Zelensky'nin davasını doğrudan ABD'li milletvekillerine götürmesi planlandı. Çarşamba günü.

Pasifik saatiyle sabah 6'da yapılması planlanan ortak bir Kongre oturumunda yaptığı konuşmanın, Biden yönetimine Ukrayna'ya yardım etme çabalarını artırması için baskı yapması bekleniyor.

Ukrayna cumhurbaşkanı, Kongre'nin yakın zamanda güç durumdaki ulus için 13.6 milyar dolarlık acil askeri ve insani yardımı onayladığı ABD'den daha fazla yardım göndermesini, Rusya'ya karşı yaptırımlarını genişletmesini ve Ukrayna'yı daha agresif bir şekilde silahlandırmasını ve savunmasını istiyor.

Biden yönetimi, Rusya ile doğrudan askeri çatışma riski nedeniyle Ukrayna üzerinde NATO tarafından zorunlu kılınan uçuşa yasak bölgeyi desteklemeyi reddetmekte kararlı. Ayrıca Zelensky'nin Polonyalı MiG savaş uçaklarını Almanya'daki bir ABD askeri üssü aracılığıyla Ukrayna'ya transfer etme çağrılarına da direndi.

Çarşamba günü yaptığı konuşmanın ardından Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya ek 800 milyon dolarlık yardım açıklaması bekleniyor.

Daha büyük, askeri açıdan daha gelişmiş bir düşmanı savuşturarak dünyayı etkileyen ama aynı zamanda birçok kuzey, doğu ve güney sınır bölgesinin yakınında yüzlerce ölüm ve ciddi toprak kaybı yaşayan ülkeye, yağan yardımın ne kadar yardımcı olacağı belli değil. Birleşmiş Milletler, 3 milyondan fazla mültecinin Ukrayna'yı Polonya ve diğer Avrupa ülkeleri için terk ettiğini tahmin ediyor.

Daha fazla uluslararası destek toplamaya çalışırken, Zelensky, Ukrayna'nın anayasasında kutsal kabul edilen Ukrayna için NATO üyeliği konusundaki kilit meseleye kayıyor gibi görünüyordu. Salı günü, ülkesinin transatlantik ittifakına katılmayacağını kabul ettiğini söyledi.

Zelensky, İngiliz liderliğindeki 10 Kuzey Atlantik ülkesinden oluşan bir grup olan Ortak Sefer Gücü'ne yaptığı konuşmada, "Ukrayna'nın NATO üyesi olmadığı açık - bunu anlıyoruz." Dedi. görünüşe göre açık kapı, ama zaten oraya giremeyeceğimizi de duyduk ve bunlar gerçekler ve kabul edilmesi gerekiyor. ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın asla ittifaka katılmamasını talep etti ve Kiev'in bunu yapma arzusunu Batı'nın Rusya'ya yönelik saldırganlığının bir işareti olarak gösterdi.

Çarşamba günü, İngiltere Başbakanı Boris Johnson Zelensky ile anlaştığını söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Abu Dabi ziyareti sırasında Johnson, "Ukrayna'nın yakın zamanda NATO'ya katılmasına imkan yok" dedi.

Kiev'de sakinler, Rus birliklerinin şehre derin baskınlar yapmamasına ve şehre giriş ve çıkış yollarının açık olmasına rağmen tehlikenin yaklaştığını hissettiklerini söyledi.

Babel.ua haber sitesi için çalışan 31 yaşındaki yerel gazeteci Maria Zhartovska, art arda ikinci gün "patlama sesleriyle" uyandığını söyledi. Zelensky'nin ofisinden üç mil uzaklıktaki Lukyanivska metro istasyonunun yakınında yaşıyor ve Salı günü Rus bombardımanının hasar vermesi üzerine kapatıldı.

Zhartovska, "Sabaha hava saldırısı sirenlerini beş kez duyduk," dedi.

Belediye Başkanı Vitali Klitschko'nun başkentte "tehlikeli bir an" olarak nitelendirdiği olay nedeniyle Salı akşamı uygulanan sokağa çıkma yasağının Perşembe günü sona ermesi planlanıyor.

Kiev, bir gecede saldırılarla karşılaşan tek şehir değildi. Devlet acil servislerinden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan kuzeydoğudaki Kharkiv kentinde, iki konutu topçu ateşi tarafından tahrip edildikten sonra iki kişi ölü bulundu ve dört kişi yaralandı. Salı günü erken saatlerde bir okul binasının bir kısmı da hasar gördü.

Kaynak: LA Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski RNC başkanı, Trump'ı Ukrayna hakkındaki yorumları nedeniyle eleştirdi ve destekçilerinin 'şeytanla dans ettiğini' söyledi

AAVdfKc.img?w=768&h=576&m=6&x=510&y=56&s

RNC'nin eski başkanı Marc Racicot, bir köşe yazısında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkındaki yorumları nedeniyle Trump'ı eleştirdi.

Racicot, Trump'ın açıklamalarının "pervasız önermeler, zulüm ve uygunsuzluklarla dolu" olduğunu söyledi.

Racicot, Trump'ı destekleyen veya davranışını mazur gösterenlerin "şeytanla dans ettiği" konusunda uyardı.

Eski Cumhuriyetçi Ulusal Komite başkanı Marc Racicot, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkındaki yorumları için eski Başkan Donald Trump'ı eleştirdi ve "pervasız önermeler, zulüm ve uygunsuzluklarla dolu" olduklarını söyledi.

2002'den 2003'e kadar RNC'ye başkanlık etmiş olan Racicot, bu hafta birkaç yayın tarafından yayınlanan bir köşe yazısında, Trump'ın neden ABD'yi yönetmeye uygun olmadığını düşündüğüne dair bir dava açtı.

Racicot, "Eski cumhurbaşkanının Ukrayna hakkındaki son sözleri, narsisistik keyfine düşkünlüğün bir başka ölçüsünü oluştursaydı, kısaca not edilirdi, ancak tam olarak incelenmezdi," diye yazdı. "Bu tür patent saçmalıkları, sonuçta tahmin edilebilir ve beklenen hale geldi."

Ancak Rus işgalinden önce ve sonra yaptığı son açıklamalar, ulusun siyasi yaşamını ve sosyal dokusunu zehirlemeye ve yıpratmaya devam eden pervasız önermeler, zulüm ve uygunsuzluklarla doluydu” dedi.

Özellikle Racicot, Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e övgüsünü hedef aldı.

"Rus başkanının gaddarca eylemleri her yerde dürüst insanlar tarafından evrensel olarak kınandı. Ancak Donald Trump tarafından değil. Aksine, eski başkan Rusya başkanının taktiklerine olan hayranlığını ancak onu 'bilgili' olarak tanımlayarak ifade edebilirdi. akıllı' ve bir 'dahi'" diye yazdı.

Racicot ayrıca Trump'ı ABD'nin "Rusya'yı bombalamak" için savaş uçaklarına Çin bayrakları koymasını önerdiği için eleştirdi.

"Bu tür yorumlar, tam bir olgunluk ve ahlak eksikliğini ortaya koymanın yanı sıra, Ukrayna halkının yaşamının, kültürünün ve ülkesinin ölümüne ve yok edilmesine karşı korkunç bir merhamet eksikliğini de ortaya koyuyor. Ve bize bir kez daha ne kadar kritik olduğunu hatırlatıyorlar. Bir kişinin karakteri ve istikrarı olabilir” diye yazdı.

Yazar J.M. Smith'e atıfta bulunan Racicot, yazısını Trump'ı destekleyen veya davranışını "kendi lehine güvence altına almak" için mazur göstermeye devam edenlere bir uyarı ile sonlandırdı.

"Şeytanla dans edersen, hiçbir ipucun yok, çünkü şeytanı değiştireceğini düşünüyorsun, ama şeytan seni değiştiriyor" diye yazdı.

Kıdemli diplomatlar da dahil olmak üzere çeşitli taraflarca Putin'i övdüğü için ağır bir şekilde eleştirilmesine rağmen, Trump Ukrayna krizi hakkında cesur iddialarda bulunmaya devam etti.

Çarşamba günü, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy Kongre'de konuşurken NATO hakkında yanlış iddialar içeren bir bildiri yayınladı. Cumartesi günü Güney Carolina'daki bir mitingde Trump, kişiliğinin başkanlığı sırasında ABD'yi "savaşın dışında" tuttuğunu iddia etti ve Rusya'nın, sorumlu olsaydı Ukrayna topraklarının "bir inç"ini ilhak etmeye cesaret edemeyeceğini söyledi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna askeri yardım istedi. Müttefiklerin nasıl yardım sağladığı aşağıda açıklanmıştır

AAVf61k.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Batılı müttefiklerinden Rusya'nın sebepsiz işgaline devam ederken ülkesine askeri yardım sağlamalarını istedi.

Zelensky, ABD'li Kongre üyelerine, dostane bir hükümet önünde yardım için yaptığı son ricalarından birinde, "Size şu anda ihtiyacımız var" dedi.

ABD ve diğer NATO üyesi ülkeler, Zelensky'nin bir dizi talebini yerine getirirken, savaşın tırmanması riskini taşıyabileceğini söyledikleri bazı önlemleri geri aldılar.

silah yardımı

Ukrayna'ya şimdiye kadar sağlanan askeri yardım, taşınabilir insansız hava araçlarından karmaşık, uzun menzilli füze sistemlerine kadar uzanan silahları içeriyor.

Sustalı dronlar. Savaş başlığı taşıyan ve çarpma anında patlayan küçük, taşınabilir, sözde kamikaze insansız hava araçları. Dronları üreten şirket AeroVironment'e göre en küçük model altı mil ötedeki bir hedefi vurabilir. ABD'nin Ukrayna'ya hangi boyutta model göndereceği belli değil.

Stinger uçaksavar füzeleri. Bu ısı güdümlü uçaksavar füzelerinin menzili yaklaşık beş mil ve 11.000 fit. Kritik olarak, Stinger füzeleri düşman ve dost uçakları ayırt edebilir.

Cirit tanksavar silahları. Bu güdümlü füze sistemi, tek bir asker tarafından omuzdan ateşlenebilir ve 8,200 fit'e kadar bir menzile sahiptir.

AT-4 anti-zırh sistemleri. Bu İsveçli anti-zırh silahları, onları üreten şirket Saab Bofors Dynamics'e göre "hafif, tek atış ve tamamen atılabilir" silahlardır.

Patriot hava savunma füze sistemi. ABD ayrıca, Rusya'yı caydırmak ve Ukrayna ihtilafının NATO'ya bağlı ülkelere de sıçrayabileceğine dair Batılı endişeler arasında Polonya'nın güvenliğini artırmak amacıyla bu ay Polonya'ya iki füze savunma sistemi de teslim etti.

Patriot hava savunma füze sistemi - Patriot, "Hedefin Engellenmesine Kadar Aşamalı Dizi İzleme Radarı" anlamına gelir - gelen kısa menzilli balistik füzelere, gelişmiş uçaklara ve seyir füzelerine karşı koymak ve onları yok etmek için tasarlanmıştır.

Füze Savunma Savunuculuğu İttifakına göre batarya, füzeler ve fırlatma istasyonları, hedefleri tespit eden ve izleyen bir radar seti ve bir angajman kontrol istasyonu içeriyor.

Diğer eylemler

Ukrayna'ya askeri yardımın ötesinde, ABD ve NATO müttefikleri Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım yayınladı.

Putin. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, İngiltere ve Kanada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a yönelik yaptırımlar getireceklerini duyurdu.

SÜRATLİ. ABD, AB, İngiltere ve Kanada, 200 ülkedeki 11.000 finans kurumu arasında ödemeleri kolaylaştıran yüksek güvenlikli ağ olan SWIFT'den bazı Rus bankalarını yasakladı.

'En çok tercih edilen ülke' statüsü. Temsilciler Meclisi, Rusya ile normal ticari ilişkileri askıya alan bir yasa tasarısını onayladı. Nihai oy, daha sonra Senato'ya gidecek olan mevzuat için güçlü iki partili destekle 424-8 oldu.

Enerji ve petrol. AB yetkilileri, bloğun bu yıl Rus doğalgaz ithalatını üçte iki oranında azaltacağını söyledi ve AB, Moskova'dan enerji bağımsızlığını "2030'dan çok önce" elde etme planını açıkladı. Bu, Avrupa'yı en büyük enerji tedarikçisinden ayıracaktır.

Ayrı bir gelişmede, Başkan Joe Biden Rusya'nın ABD'ye petrol, doğal gaz ve kömür ithalatını yasakladığını duyurdu. İngiltere hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada, 2022'nin sonuna kadar Rus petrol ithalatını aşamalı olarak durduracağını ve doğal gaz ithalatını da sona erdirmenin yollarını araştıracağını söyledi.

Karşılanmayan Ukrayna talepleri

Rusya'nın ölümcül işgali devam ederken, Zelensky, Batılı müttefiklerin onları Kremlin'le doğrudan çatışmaya sokacağından ve savaşı tırmandıracağından korktukları bazı eylemler talep etti.

Uçuşa yasak bölge. Zelensky defalarca Ukrayna'nın müttefiklerini ülke üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturmaya çağırdı. Uçuşa yasak bölge, belirli uçakların herhangi bir nedenle uçamadığı bir alandır. Ukrayna'daki gibi bir çatışma bağlamında, bu muhtemelen Rus uçaklarının Ukrayna'ya hava saldırısı düzenlemelerini önlemek için uçmalarına izin verilmeyen bir bölge anlamına gelecektir.

Askeri uçuşa yasak bölgelerin sorunu, askeri bir güç tarafından uygulanmaları gerektiğidir. Bir Rus uçağı NATO'nun uçuşa yasak bölgesine uçarsa, NATO kuvvetleri o uçağa karşı harekete geçmek zorunda kalacaktı. Bu önlemler, uçağı gökyüzünden vurmayı içerebilir. Bu, Rusya'nın gözünde NATO'nun bir savaş eylemi olur ve muhtemelen çatışmayı tırmandırır.

S-300 füze savunma sistemleri. Bu karadan havaya füze sistemi, Stinger füzelerinin tasarlandığından daha yüksek ve daha uzaktaki hedefleri vurabilir.

Konuyla ilgili üç kaynağa göre Slovakya, Ukrayna'ya Rus hava saldırılarına karşı savunmaya yardımcı olacak önemli bir Sovyet dönemi hava savunma sistemi sağlamayı önceden kabul etti. Ancak ABD ve NATO hala bu ülkenin savunma yeteneklerini nasıl dolduracakları konusunda boğuşuyor ve transfer henüz garanti değil.

MiG savaş uçakları. Bu ayın başlarında ABD, Polonya'nın MiG-29 savaş uçaklarını Ukrayna'ya teslim edilmek üzere ABD'ye devretme önerisini reddetti.

Pentagon basın sekreteri John Kirby yaptığı açıklamada, ABD'nin Polonya'nın önerisinin "sağlanabilir" ve çok riskli olduğuna inanmadığını söyledi.

"Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin emrinde olan savaş uçaklarının Almanya'daki bir ABD/NATO üssünden Rusya ile Ukrayna konusunda ihtilafa düşen hava sahasına uçması ihtimali, tüm NATO ittifakı için ciddi endişeler yaratıyor." dedi Kirby.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rusya hipersonik füze kullanıyor; Ordu, gelişen stratejide 'Ukrayna'yı boğmak' için hareket ediyor olabilir; : Canlı güncellemeler

AAVeQEQ.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Kiev'i ele geçirmeden veya Ukrayna hükümetini devirmeden dördüncü haftasına girdi, ancak Ukrayna şehirlerinin bombardımanı devam ediyor - batılı savunma uzmanlarının uyardığı bir hareket, zalim ve kasıtlı bir stratejinin işareti olabilir.

Rusya, Deliatyn köyünde füzeler ve havacılık mühimmatı içeren büyük bir yeraltı deposunu imha etmek için ilk hipersonik füzesini kullandığını söyleyerek Cuma günü saldırılarını hızlandırdı. Füzeler ve bombardımanlar Kiev'in kenarlarına isabet etti ve batıdaki Lviv şehri dışında bir uçak onarım tesisine saldırı düzenlendi. Ülkenin dört bir yanında insanların güvenlik aradığı hastaneler, okullar ve binalar saldırıya uğradı.

İngiltere'nin savunma istihbarat şefi, bunu gelişmekte olan bir "yıpratma stratejisi" olarak nitelendirdi. Korgeneral Jim Hockenhull Cuma günü yaptığı açıklamada, büyük şehirler ele geçirilmeden, Rusya'nın insani krizi daha da kötüleştirecek “ateş gücünün pervasız ve gelişigüzel kullanımına” yöneliyor gibi göründüğünü söyledi.

Değerlendirme, Washington merkezli bir dış politika düşünce kuruluşu olan Atlantic Council tarafından bu hafta yayınlanan bir raporda yinelendi. Grup, Rusya'nın "başkenti ele geçirmek için tasarlanmış yıldırım taarruzu" başarısız olduğu için, ordunun "Ukrayna'yı boğmak için tasarlanmış" uzun bir harekata razı olduğu konusunda uyardı.

Analize göre, strateji muhtemelen sivil bölgelere saldırmayı, şehirleri yok etmeyi ve erzakları bloke etmeyi ve muhtemelen kıtlığa yol açmayı içerecek. Örgüt daha sonra, 1930'larda Kremlin tarafından tasarlanan ve milyonlarca Ukraynalıyı öldüren yapay bir kıtlığa paralellikler çizdi - Sovyetlerin "Ukrayna ulusunu boyun eğdirme girişimi".

Bu arada ABD, Moskova ile bağlarını koruyan ve çatışma konusunda sağlam bir duruş sergilemekten kaçınan Çin'e baskı yapıyor. Çin'in konumu, Rusya'yı kınamak ve ekonomisini kesmek için hızla harekete geçen birçok batılı ülkenin tam tersi.

Beyaz Saray'a göre Biden, Cuma günü yaklaşık iki saatlik bir görüntülü görüşme sırasında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i "Çin'in Rusya'ya maddi destek sağlamasının sonuçları" konusunda uyardı.

Rusya, savaşta ilk hipersonik füzesini güneybatı Ukrayna'daki bir cephane deposunu yok etmek için kullandığını söyledi.

►BM göçmenlik ajansı, çatışmalar nedeniyle Ukrayna'da halihazırda ülkeden kaçan 3,2 milyon mülteciye ek olarak yaklaşık 6,5 milyon kişinin yerinden edildiğini söylüyor. Ukrayna binlerce kişinin öldüğünü söylüyor.

► Papa Francis Cuma günü, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında “gücün sapkın şekilde kötüye kullanılmasını” kınadı. Yorumlar, Ukrayna'yı destekleyen en güçlü yorumlarından bazılarıydı.

Rusya ilk kez hipersonik füze kullandığını söyledi
Interfax haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Cuma günü batı Ukrayna hedefini vurmak için hipersonik bir füze kullandığını söyledi.

Hipersonik füzeler, ses hızının beş katı hızda hareket eden füzelerdir. Rus ordusu, bu füzelerin 2.000 kilometreden fazla veya kabaca New York City'den Kansas City'ye kadar olan bir mesafedeki hedefleri vurabildiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Hipersonik aero balistik füzelere sahip Kinzhal havacılık füze sistemi, İvano-Frankivsk bölgesindeki Deliatyn köyünde füze ve havacılık mühimmatı içeren büyük bir yeraltı deposunu imha etti." Dedi.

Bu, Rus birliklerinin Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana hipersonik füzelerin bilinen ilk kullanımı.

- Ana Faguy

BM raporlarına göre 6.5 milyon kişi Ukrayna içinde yerinden edildi
Birleşmiş Milletler Göç Örgütü Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna içinde yaklaşık 6,5 milyon kişinin yerinden edildiğini söyledi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin Cuma günü yayınlanan bir belgede güncellenen verileri yayınladığına göre, Rusya 24 Şubat'ta işgal ettiğinden bu yana Ukrayna sınırlarını geçen 3,3 milyon insandan daha fazla.

Gazete, ek 12 milyon insanın mahsur kaldığı, güvenlik nedeniyle ya da kaynak ve bilgi eksikliği nedeniyle ayrılamadığı düşünüldüğünü kaydetti.

-Ana Faguy

Ukrayna: Savaştan patlamamış mermileri ve mayınları etkisiz hale getirmek 'yıllar' alacak
KYIV, Ukrayna — Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Rus işgali sona erdikten sonra patlamamış mühimmatı etkisiz hale getirmenin yıllar alacağını söyledi.

Monastyrsky Cuma günü Associated Press'e verdiği demeçte, ülkenin savaştan sonra büyük girişimi gerçekleştirmek için Batı'nın yardımına ihtiyacı olacağını söyledi.

“Ukrayna'ya çok sayıda top mermisi ve mayın ateşlendi ve büyük bir kısmı patlamadı. Monastyrsky, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaptığı açıklamada, molozların altında kalıyorlar ve gerçek bir tehdit oluşturuyorlar" dedi. "Onları etkisiz hale getirmek aylar değil yıllar alacak."

Ukrayna birlikleri, patlamamış Rus mühimmatına ek olarak, Rusların bunları kullanmasını önlemek için köprülere, havaalanlarına ve diğer kilit noktalara kara mayınları yerleştirdi.

"Bütün bu topraklardan mayınları kaldıramayacağız, bu yüzden uluslararası ortaklarımızdan ve Avrupa Birliği ve ABD'den meslektaşlarımızdan, bombardıman altındaki savaş alanlarını ve tesisleri temizlemek için uzman grupları hazırlamalarını istedim. ” Monastyrsky AP'ye söyledi.

Uzmanlar: Graham'ın Putin suikastı çağrısı ABD için 'tehlikeli'
Senatör Lindsey Graham'ın Putin'in "dışarıdan çıkarılması" yönündeki devam eden çağrıları, Güney Carolina Cumhuriyetçisinin yorumlarının ABD'nin uluslararası hukuku hiçe saydığı şeklinde yorumlanabileceği ve Rusya'daki dezenformasyonu körüklemek için kullanılabileceği konusunda uyaran endişe verici araştırmacılar ve akademisyenler.

Georgetown Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve Politika Enstitüsü'nün kurucu ortağı Anthony Arend, "Yorumlarında çok tehlikeli yönler var" dedi. "Başkalarının ABD'ye bakıp, 'Eh, onlar bunu savunuyorlar. Neden daha geniş anlamda suikastları veya rejim liderlerini hedef alan bir dış politikaya geçmiyoruz? '"

Washington merkezli bir düşünce kuruluşu olan Atlantic Council'deki Dijital Adli Araştırma Laboratuvarı'nda Letonya merkezli bir araştırmacı olan Nika Aleksejeva, Graham'ın yorumlarının, Rusya'yı dışarı çıkarmak için ABD'yi şiddet içeren ve kanunsuz bir terör sponsoru olarak gösteren bir Kremlin anlatısını körüklediği konusunda uyardı.

"ABD, Rusya'daki en büyük kötülük olarak resmedildi" dedi. "Dezenformasyon anlatı satırlarından biri, Ukrayna'nın bizim kardeş milletimiz olduğu ve ABD'nin Ukrayna'yı Rusya'dan uzaklaştırdığı için Rusya'nın bu askeri operasyonu gerçekleştirmek zorunda kaldığı - şu anda Rusya arasında olan tüm bu sorunların sorumlusunun ABD olduğu. ve Ukrayna."

Mart ayı başlarında tweet atan Graham, "Bunun sona ermesinin tek yolu, Rusya'daki birinin bu adamı dışarı çıkarması, Çarşamba günkü yorumlarını ikiye katladı.

Çarşamba günü bir Capitol Hill basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Evet, öyle ya da böyle dışarı çıkarılacağını umuyorum" dedi. "Onu nasıl çıkardıkları umurumda değil. Onu Lahey'e gönderip denememiz umurumda değil. Sadece gitmesini istiyorum."

- Grace Hauk

Putin, Ukrayna'da askerler basına saldırırken büyük mitinge katıldı
Vladimir Putin Cuma günü bir Moskova stadyumunda büyük bir bayrak sallayarak mitinge katıldı ve Ukrayna'da savaşan birliklerine övgüler yağdırdı, işgale üç hafta kala, Rusların savaş alanında beklenenden daha ağır kayıplar vermesine ve ülke içinde giderek otoriterleşen bir yönetime yol açmasına neden oldu. .

Rusya Devlet Başkanı, savaşın başlamasından bu yana, Kremlin'in güçleriyle ilgili olarak, "Omuz omuza, birbirlerine yardım ediyor ve destekliyorlar" dedi. Kalabalıktan gelen tezahüratlara “Uzun zamandır böyle bir birlik yaşamamıştık” diye ekledi.

Rusya'da savaş karşıtı protestoların patlaması sırasındaki destek gösterisi, bazı çevrelerde - Rusya'nın Ukrayna'dan ele geçirdiği Kırım'ı ilhakının sekizinci yıldönümü münasebetiyle resmi olarak düzenlenen - mitingin üretilmiş bir vatanseverlik gösterisi olduğu iddialarına yol açtı.

Kremlin'i eleştiren birkaç Telegram kanalı, bazı bölgelerdeki devlet kurumlarının öğrencilerine ve çalışanlarına üstleri tarafından yıldönümü münasebetiyle düzenlenen mitinglere ve konserlere katılma emri verildiğini bildirdi. Bu raporlar bağımsız olarak doğrulanamadı.

Moskova polisi, Luzhniki stadyumunun içinde ve çevresinde 200.000'den fazla kişinin bulunduğunu söyledi. Etkinlikte, "Ukrayna ve Kırım, Beyaz Rusya ve Moldova, hepsi benim ülkem" açılış sözleriyle "U.S.

Katkıda Bulunan: Associated Press

Zelenskyy, Rusya'nın 'insani felaket' yarattığını söyledi
LVIV, Ukrayna — Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Rus güçlerinin Ukraynalıları kendileriyle işbirliği yapmaya ikna etmek amacıyla "insani bir felaket" yaratmak için Ukrayna'nın en büyük şehirlerini ablukaya aldığını söyledi.

Rusların, malzemelerin ülkenin merkezi ve güneydoğusundaki çevrili şehirlere ulaşmasını engellediğini söyledi.

Zelenskyy, gece vakti ulusa hitaben yaptığı video konuşmasında, "Bu tamamen kasıtlı bir taktiktir" dedi.

Geçen gün 9 binden fazla insanın kuşatma altındaki Mariupol'u terk edebildiğini ve 180 binden fazla insanın insani yardım koridorları aracılığıyla güvenli bir yere kaçabildiğini söyledi.

Bir kez daha Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kendisiyle doğrudan görüşmesi için çağrıda bulundu. "Tanışma zamanı, konuşma zamanı" dedi. “Özellikle Moskova'da herkes tarafından duyulmak istiyorum.”

Putin'in Cuma günü bir bayrak sallama mitingi için bir Moskova stadyumunda ve çevresinde topladığı 200.000 kişinin, üç hafta önce Ukrayna'ya gönderilen Rus birlikleriyle aynı sayıda olduğunu kaydetti.

Zelenskyy daha sonra izleyicilerinden stadyumu çatışmalarda öldürülen, yaralanan veya sakat bırakılan binlerce Rusla dolu olarak hayal etmelerini istedi.

- İlişkili basın

Ukrayna'da öldürülen Amerikalı Jimmy Hill, hasta ortağıyla kaldı
Rus kuvvetleri Ukrayna sınırına yığılırken ve ABD hükümeti Amerikalıları ülkeyi terk etmeye çağırırken bile Jimmy Hill kaçmadı. Bunun yerine, hasta olan hayat arkadaşı için tedavi aramak için Rus topraklarına daha da yaklaştı.

67 yaşındaki James Whitney Hill, bu hafta Ukrayna'da Rus topçu ateşi tarafından öldürüldü, işgalin 24 Şubat'ta başlamasından bu yana orada ölen en az ikinci Amerikalı. aile ABD'ye BUGÜN anlattı.

Ailesi, multipl skleroz hastası olan hayat arkadaşı Irina Teslenko hakkında Cuma günü yaptığı açıklamada, "Tedavisini bulmak için yorulmadan çalıştı ve Ukrayna'da işgal başladığında yatağından ayrılmayı reddetti." Dedi. DAHA FAZLA OKU.

- Grace Hauck

AAVeib2.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rusya hipersonik füzenin ilk kez kullanıldığını iddia etti

AAVgbut.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Moskova'daki savunma bakanlığı, Rusya ordusunun hipersonik bir balistik füze ateşlediğini ve batı Ukrayna'da büyük bir yeraltı silah deposunu yok ettiğini söyledi.

Teyit edilirse, Rusya'nın bu Kinzhal veya Dagger savaşında havadan, büyük olasılıkla bir MiG-31 savaş uçağı tarafından fırlatılan balistik füzeyi ilk kullanımı olacak.

Hipersonik füzeler nelerdir?

Başkan Vladimir Putin, Rusya'nın ses hızının beş katından daha fazla veya Mach 5'ten daha hızlı seyahat edebilen hipersonik füzelere yaptığı yatırımın altını defalarca çizdi.

İstatistikler etkileyici: Rus yetkililere göre Kinzhal 2.000 km'ye (1.240 mil) kadar olan bir hedefi vurabilir ve saatte 6.000 km'den daha hızlı uçabilir. Ancak bu, onları diğer füzelerden ve hatta ölüme ve yıkıma neden olabilecek toplardan daha tehlikeli kılıyor mu?

Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'nda nükleer politika uzmanı olan James Acton, "Bunu o kadar önemli görmüyorum" diyor. "Rusya'nın hipersonik füzeler kullanmaktan ne kadar avantaj elde ettiğini bilmiyorum."

Başkan Putin, geçen Aralık ayında Rusya'nın, uçuşun ortasında yön değiştirebildikleri için takip edilmesi zor olan hipersonik füzelerde dünyaya liderlik etmesiyle övündü.

Rusya, Romanya sınırına sadece 100 km uzaklıkta Ukrayna'nın güneybatısındaki bir köy olan Deliatyn'deki silah deposuna füze saldırısı olduğunu söylediği bir video yayınladı.

Zürih'teki Güvenlik Araştırmaları Merkezi'nden Dominika Kunertova, "Bu bir şovmenlik işareti. Kullanılsa bile, bunu izole bir an olarak görmeliyiz, çünkü Rusya'da bu füzelerden çok sayıda yok" dedi.

'Oyun değiştirici değil'

Rus lider, Kinzhal'ı dört yıl önce düşman savunmasından kaçacağını söylediği bir dizi "yenilmez" silahtan biri olarak tanıttı. Diğer hipersonik füzeler, hem daha hızlı hem de çok daha geniş bir menzile sahip olan Zirkon ve Avangard'dır.

Kinzhal, konvansiyonel bir savaş başlığının yanı sıra bir nükleer savaş başlığı da taşıyabilir ve son raporlar, MiG-31 avcı uçaklarının Kaliningrad'a gönderildiğini ve çok sayıda Avrupa başkentine ulaşılabileceğini söyledi. Silah deposuna yapılan saldırının nereden başlatıldığına dair bir işaret yok.

Kunertova BBC'ye verdiği demeçte, "Bu Batı'ya bir sinyal, çünkü Putin Batı'nın tüm bu silahları [Ukrayna'ya] kaydırmaya cüret etmesinden rahatsız" dedi. "Bu kadar doğru olduğu şüpheli, bu yüzden oyunun kurallarını değiştirmiyor."

James Acton, Kinzhal'ın savaş uçakları için modifiye edilmiş bir İskender füzesi olduğunun düşünüldüğünü ve İskender-M füzelerinin savaşın başlamasından bu yana Rus kara fırlatıcıları tarafından zaten ateşlendiğini söyledi.

İskender-M havadan fırlatılan füzeden çok daha kısa bir menzile sahip olmasına rağmen, Ukrayna savunma bakanlığı bu hafta Rusya'nın savaşın ilk 20 günü boyunca neredeyse tüm İskender füzelerini ateşlediğini iddia etti.

ABD'li bir savunma yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin 24 Şubat'tan bu yana 1.080'den fazla füze ateşlediğini söyledi.

Acton, BBC'ye yaptığı açıklamada, Rus hava saldırılarında güdümsüz bombaların artan kullanımına işaret ederek, "[Bu] şaşırtıcı bir sayı ve Rusya'nın savaş öncesi envanterinin çok önemli bir kısmı" dedi. "Doğru mühimmat sıkıntısı çekiyor olabilirler."

Kaynak: BBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna, Rusya'nın Mariupol'u teslim etme talebini reddetti; Kiev alışveriş merkezi yıkıldı: Canlı güncellemeler

AAVjiiR.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna, Rusya'nın silah bırakması karşılığında kuşatma altındaki Mariupol kentinden iki güvenli koridora izin verme teklifini reddetti.

Rus haber ajansı TASS, Rus Ulusal Savunma Kontrol Merkezi başkanı Albay General Mikhail Mizintsev'e atıfta bulunarak teklifi bildirdi ve güney liman kenti sakinlerine Pazartesi sabahı 5'e kadar yanıt vermeleri gerektiğini söyledi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk bu fikri açıkça reddetti.

“Teslim olmaktan, silah bırakmaktan söz edilemez. Rus tarafını bu konuda zaten bilgilendirdik” dedi. “'Sekiz sayfa mektupla zaman kaybetmek yerine koridoru aç' diye yazdım."

Liman erişimi için çok önemli olan şehir, savaşın başlamasından üç haftayı aşkın bir süre önce Rus topçuları tarafından dövülüyor. Rus kuvvetleri sivil sığınakları bombalamakla suçlanıyor ve yüz binlerce kişi yakın zamanda şehirden kaçtı. Diğer şehirler de Rusya'nın gazabını hissetti ve Birleşmiş Milletler'e göre, Ukrayna nüfusunun yaklaşık dörtte biri, Rusya'nın işgaline bir aydan kısa bir süre sonra yerinden edildi.

1990'larda 50 milyondan fazla olan Ukrayna'nın nüfusu 2022'de 43 milyona düşüyor.

Şimdi, 10 milyon daha Ukraynalı - ya da kabaca yüzde 25'i - ya kendi ülkeleri içinde yerinden edildi ya da Rus kuvvetleri yerleşim birimlerini kuşatmaya devam ederken mülteci olarak diğer ülkelere kaçtı.

En son gelişmeleri

►Rus kuvvetleri Sumi ilçesinde bir amonyak fabrikasını bombalayarak zehirli bir amonyak bulutu açığa çıkardı. Acil servisler onu dağıtıyor ve hemen herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

►E.Ü. Associated Press'e göre, dış politika şefi Josep Borrell, Mariupol'daki "ayrım gözetmeyen" cinayetlerin ardından Rusya'yı Ukrayna'da savaş suçları işlemekle suçluyor.

► Başkan Joe Biden Pazartesi günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile “Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sebepsiz ve haksız saldırısına koordineli tepkilerini görüşmek” için Beyaz Saray'da bir telefon görüşmesi yapacak. dedim.

►Çernobil nükleer santralinde Rus güçlerinin 24 Şubat'ta ele geçirmesinden bu yana yaklaşık bir ay çalıştıktan sonra, fabrika yönetimi, çalışmakta olan 50 personelin rotasyona tabi tutulduğunu söyledi.

►Çin'in ABD büyükelçisi, CBS'nin "Face the Nation" programına Çin'in Rus işgalini kınamasının Rusya üzerinde bir faydası olmayacağını veya herhangi bir etkisinin olmayacağını söyledi.

Kiev'de alışveriş merkezine yapılan bombalı saldırıda 8 kişi öldü
Acil durum yetkililerine göre, Rus bombardımanı Kiev şehir merkezi yakınlarındaki bir alışveriş merkezini yerle bir etti, sekiz kişi öldü ve en az bir kişi yaralandı. Patlamaların şiddeti, yoğun nüfuslu Podil semtinde komşu bir yüksek binadaki tüm pencereleri paramparça etti.

İngiliz askeri yetkililerine göre, "sürekli ilerleme eksikliğine" rağmen Kiev, Rusya'nın birincil askeri hedefi olmaya devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanlığı bir istihbarat güncellemesinde, Ukrayna'nın kuzey-orta kesiminde şehrin kuzeyinde yoğun çatışmaların devam ettiğini, ancak Rus kuvvetlerinin "büyük kısmının" şehir merkezinden 15 milden fazla uzakta kaldığını söyledi.

Güncelleme, “Kuzeydoğudan şehre ilerleyen Rus kuvvetleri durdu” diyor. "Hostomel yönünden kuzeybatıya doğru ilerleyen kuvvetler, şiddetli Ukrayna direnişi tarafından geri püskürtüldü."

Bakanlık, Rusya'nın önümüzdeki haftalarda şehri kuşatma girişimlerine büyük olasılıkla öncelik vereceğini söyledi.

– Bailey Schulz

Başkan Biden Cuma günü Polonya'ya gidecek ama Ukrayna'yı ziyaret etmeyecek
Başkan Joe Biden, Perşembe günü NATO, G7 ve AB ile görüşmelerinin ardından bu hafta Polonya'ya gidecek. Brüksel'deki liderler. Biden Cuma günü Varşova'ya gidecek ve burada Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ABD ve müttefiklerinin "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik haksız ve sebepsiz savaşının yarattığı insani ve insan hakları krizine nasıl tepki verdiğini" görüşmek üzere görüşecek. Ev beyanı okundu.

Birleşmiş Milletler'e göre 2 milyondan fazla Ukraynalı mülteci olarak komşu Polonya'ya kaçtı.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki Pazar günü tweet attı, Biden'ın Avrupa gezisi Ukrayna'da bir durağı içermeyecek.

– Celina Tebor

İsrail, Ukrayna ve Rusya ile 'karmaşık hususları' dengeliyor
Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Rusya'nın İsrail'den saldırısına karşı daha güçlü bir duruş ve yardım için yalvardıktan sonra, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ülkenin Ukrayna ve Rusya ile olan ilişkisini “çeşitli ve karmaşık hususları dengelerken hassas, cömert ve sorumlu bir şekilde” yönettiğini söyledi. "

Associated Press'e göre İsrail, Rusya'nın işgalini kınadı, ancak komşu Suriye'deki askeri koordinasyonunu tehlikeye atma endişesiyle Moskova'yı kızdıracak eylemlerde bulunmaktan kaçındı.

Pazar günü İsrail parlamentosuna yaptığı video konuşmasında Zelenskyy, milletvekillerini Rusya'ya karşı harekete geçmeye çağırdı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'ya karşı "nihai bir çözüm" uygulamaya çalışmakla suçladı. Terim, Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 6 milyon Yahudi'ye yönelik soykırımı için kullanıldı.

Yahudi olan Zelenskyy, "İnsanlarımız şimdi dünyayı dolaşıp sizin bir zamanlar yaptığınız gibi güvenlik arıyor" dedi.

– Bailey Schulz

Yeni Zelanda, Ukrayna'ya ölümcül olmayan askeri yardım teklif etti
Yeni Zelanda, Ukrayna'yı desteklemek için ölümcül olmayan askeri yardım olarak 5 milyon $ Yeni Zelanda doları (3,5 milyon $) sağlamayı planlıyor. Fonlar öncelikle Ukrayna'ya yakıt, askeri erzak, ilk yardım çantaları ve daha fazlasını sağlayan NATO Güven Fonu'na gidecek.

Başbakan Jacinda yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda ilk kez bu tür ölümcül olmayan askeri yardım için üçüncü taraf bir kuruluşa doğrudan finansman sağlıyor" dedi. Karadaki Ukrayna kuvvetleri, doğrudan NATO Güven Fonu'na katkıda bulunarak ek yardımdan hemen faydalanabilir" dedi.

Yeni Zelanda ayrıca vücut zırhı, kasklar ve yelekler de dahil olmak üzere Ukrayna ile paylaşmak için çeşitli fazla savunma ekipmanlarını kullanıma sunacak.

– Bailey Schulz

Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı: ABD, Rusya'ya karşı yaptırımları genişletebilir
Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Daleep Singh Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'ya karşı yaptırımlarını genişletme yeteneğine sahip olduğunu söyledi.

Tedbirleri alabiliriz, uyguladığımız yaptırımları alabiliriz, daha fazla hedefte uygulayabiliriz. Bunları daha fazla sektöre uygulayın,” dedi Singh, CBS'ye 60 Dakika. “Daha fazla banka, dokunmadığımız daha fazla sektör.”

“Çoğunlukla petrol ve gazla ilgili, ancak başka sektörler de var” diye ekledi. Bunları belirtmek istemiyorum ama bence Putin bunların ne olduğunu bilir” dedi.

Putin'in yaptırımların kaldırılması için ne yapması gerektiği sorulduğunda Singh, "Bu noktaya yakın değiliz" dedi.

"Putin'in yapması gereken ilk şey, Ukrayna'daki sivillere yönelik pervasız ve barbarca bir saldırıyı durdurmak" dedi ve "Bu olmuyor."

– Bailey Schulz

yıpratma savaşı nedir?
Rus kuvvetlerinin yerleşim yerlerini haftalarca kuşatması ve Ukrayna ordusunun tedarik hatlarını kesmeye çalışmasının ardından Batılı hükümetler ve analistler, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalinin bir yıpratma savaşına dönüşmeye başladığını söylüyorlar. Ama bu ne anlama geliyor?

Yıpratma savaşı, bir rakibi tükenme noktasına kadar yıpratmak anlamına gelir. Yıpratma savaşının en ünlü örneklerinden biri, büyük ölçüde siperlerde savaşan uzun ve uzun muharebelerden oluşan I. Dünya Savaşı'dır.

İngiltere'nin savunma istihbarat şefi geçen hafta, Ukrayna güçlerinin beklenmedik şekilde geri çekilmesi ve en büyük şehirlerini ele geçirememesinin ardından Rusya'nın bir "yıpratma stratejisine" geçtiğini söyledi. Savunma İstihbarat Şefi Korgeneral Jim Hockenhull, Rus kuvvetlerinin yeni stratejisinin “ateş gücünün pervasız ve gelişigüzel kullanımını içereceğini” söyledi. Bu, sivil kayıpların artmasına, Ukrayna altyapısının tahrip olmasına ve insani krizin şiddetlenmesine neden olacak.”

Mariupol belediye meclisi, Rus ordusunu Pazar günü yaklaşık 400 kişinin sığındığı bir sanat okulunu bombalamakla suçladı. Birkaç gün önce Rus kuvvetleri, sivillerin sığındığı stratejik liman kentindeki bir tiyatroyu bombaladı.

– Celina Tebor

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Chelsea'nin sahibi Abramoviç'in lüks yatı Türkiye'ye demir attı

AAVkUuV.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

ANKARA, Türkiye (AP) - Türk basınında Pazartesi günü çıkan haberlere göre, Chelsea futbol kulübü sahibi ve Rus oligark Roman Abramovich'e ait bir yat, Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki tatil beldesi Bodrum'a demir attı. Kremlin'e bağlantılar.

Türkiye'nin özel NTV televizyonu, Bermuda bayraklı lüks yat Solaris'in Karadağ'dan ayrıldıktan sonra Rusya'ya yaptırımlara katılmayan Türkiye'nin güney limanına yanaştığını söyledi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, üzerinde "Savaş Yok" yazılı Ukrayna bayrakları taşıyan bir grup Ukraynalı, küçük bir motorlu tekneye binerek yatın yanaşmasını engellemeye çalıştı.

Abramovich'in yatta olup olmadığı veya yaptırımlardan kaçınmak için Türkiye'ye mi taşındığı bilinmiyor.

Geçen hafta Avrupa Birliği, Rus ordusunu Ukrayna'yı işgal etmek için gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hükümetiyle bağları nedeniyle mal varlıklarının dondurulması ve seyahat yasaklarıyla karşı karşıya kalan kişilerin listesini güncellediği için Abramovich'e yaptırım uyguladı. Abramoviç zaten İngiltere'de cezalandırılmıştı.

NATO üyesi Türkiye'nin hem Rusya hem de Ukrayna ile yakın bağları var. Moskova'nın Ukrayna'yı işgalini eleştirdi ama aynı zamanda kendisini ikisi arasında arabuluculuk yapmaya çalışan tarafsız bir taraf olarak konumlandırdı.

Türkiye, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan Türk Boğazlarını çoğu Rus savaş gemisine kapattı, ancak Rusya'ya yaptırım uygulamadı veya hava sahasını Rus uçuşlarına kapatmadı.

Geçen hafta Abramoviç, ertesi sabah Moskova'ya hareket etmeden önce özel jetiyle Kudüs'ten İstanbul'a geldi.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna Rus İstilası Altındaki Makariv'i Geri Aldı

AAVmmEF.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna, birliklerinin Rus güçlerini püskürttükten sonra Kiev bölgesindeki bir kasabada ülkenin bayrağını kaldırdığını söyledi.

Pazartesi günü Ukrayna, Kiev'in merkezinin yaklaşık 30 mil batısındaki Makariv'in "savunucularımızın kahramanca eylemleri sayesinde işgalcilerden kurtarıldığını" söyledi.

Ukrayna savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklama, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e saldırma planlarının bocaladığına dair analizlerin ortasında geldi.

Bakanlık, kasabanın adının Rusça yazımını kullanarak, "Ukrayna'nın devlet bayrağı Makarov şehrinin üzerine çekildi" dedi. "Düşman geri sürüldü."

Ukraynalı haber kaynağı Unian, Ukrayna Kuvvetleri Başkomutanı Korgeneral Valery Zaluzhny'nin Ukrayna kuvvetlerinin kasabayı 2 Mart'ta kurtardığını, ancak Pazartesi günü tekrar geri alınmadan önce Rus kuvvetlerine kapıldığını söylediğini aktardı.

Kiev bölgesel askeri yönetim başkanı Alexander Pavlyuk, Pazartesi sabahı yoğun Rus ateşi altında kalan Makariv'in Kiev bölgesinin en tehlikeli bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

İngiltere Savunma Bakanlığı (MOD) tarafından Pazartesi günü yapılan bir değerlendirmede, Kiev'in kuzeyinde yoğun çatışmalar devam ederken, "Kuzeydoğudan şehre ilerleyen Rus kuvvetlerinin durduğunu" tespit etti.

MOD, Hostomel'den başkentin kuzeybatısına doğru ilerleyen Rus birliklerinin "şiddetli Ukrayna direnişi tarafından püskürtüldüğünü" ve Rus kuvvetlerinin "topluluğunun" şehir merkezinden 16 milden fazla olduğunu söyledi.

"Devam eden ilerleme eksikliğine rağmen, Kiev Rusya'nın birincil askeri hedefi olmaya devam ediyor" ve işgalci güçler "önümüzdeki haftalarda" başkenti kuşatmaya çalışacak.

Bununla birlikte, CNA düşünce kuruluşunda Rusya Araştırmaları direktörü olan askeri uzman Michael Kofman, War on the Rocks podcast'ine, Rusya'nın Ukrayna başkentini kuşatma girişiminin başarısız göründüğünü söyledi.

Kofman, "Bu noktada, Kiev'e saldıracak durumda olmadıklarını, onu kuşatacak bir konumda olmadıklarını söylemenin makul olacağını düşünüyorum." dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Kiev, Çernihiv, Harkov ve Donetsk bölgelerindeki altyapıyı hedef almaya devam ettiğini ve topçu, uçak ve yüksek hassasiyetli silahlar kullanarak daha fazla füze ve bomba saldırısı beklediğini söyledi.

Kiev ayrıca Rusya'nın "geçici olarak" işgal altındaki Kırım'a bir kara koridoru tuttuğunu ve Azak Denizi'ne erişimi engellediğini, Ukrayna kuvvetlerinin Donetsk ve Luhansk'ta Rus güçleriyle savaşmaya devam ettiğini söyledi.

Ukrayna, Mariupol'deki yetkililerin Moskova güçlerinin sürekli saldırısı altında olan güney kentini teslim etmesi için Rusya tarafından verilen süreyi reddetti.

Saldırı, bir doğumhaneye ölümcül grevler ve yüzlerce insanın barındığı bir tiyatro ve okulun ayrı bombalanmasını içeriyor. Kiev, Rus güçlerini tahliye yollarını kapatmakla suçladı.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pentagon güncellemesi: Ukrayna saldırıya geçti, Rus muharebe kabiliyeti %90'ın altına düştü

AAVnlzs.img?w=768&h=576&m=6

Rus kuvvetlerinin ilk kez savaş kabiliyetinin %90'ın altında olduğu tahmin ediliyor

Yetkili, "Bunun Beyaz Rusya'da ve işgalden önce ülkelerinin batı kesiminde topladıkları muharebe gücünün bir olduğunu hatırlatmama izin verin, bu tüm Rus askeri gücünün bir değerlendirmesi değil" dedi. "Ancak ilk kez değerlendirdik, bu konuda %90'ın biraz altında olabilir. Ve hiçbir belirti, ülkenin başka yerlerinden takviye güçlerin getirildiğine dair somut bir belirti yok, ülkeye uçakla gelen yabancı savaşçılara dair somut bir belirti yok. ülke ... Suriye'den veya başka bir yerden yabancı savaşçıların taşındığına dair hiçbir belirti yok.

"Ve ikmal konusunda yine, oradaki tiyatronun dışından ikmal yapmak için çaba harcadıklarına dair hiçbir somut belirti yok, Rusya'nın çevresinde başka yerlerden de çekiyorlar. Ama bu tartışmaları ve bu tür planlar yapıyorlar."

"Bizim değerlendirmemize göre, takviye kuvvetlerine baktıklarında, muhtemelen Rusya'nın içinde olmayan yerlerden çekmek isteyecekleri en olası senaryo bu. Size Bay Putin'in kendisine sunduğu tabur taktik gruplarını hatırlatırım. Rusya, bu özel operasyonda yaklaşık %75'ini kullandı. Bu yüzden varsayımımız, önce ülke dışından çekeceği olurdu, ancak bu bir varsayım ve gerçekten bundan daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum." dedi yetkili.

Belarus'taki birliklerin Ukrayna sınırında toplanıp toplanmadığı konusunda bu yetkili, "Belarus'un niyetleriyle ilgili özel bir şeyim yok, elimizden geldiğince yakından izliyoruz. Belarus'un hareket etmeye yönelik faaliyeti."

DAHA FAZLA: Uzmanlar, Biden'ın Rusya'ya yönelik riskten kaçınan yaklaşımının daha büyük tehdit oluşturabileceğini söylüyor
Kuvvetler hala Kiev'in dışında durdu, donma artık bir sorun, füzeler ilk 1100'ü ateşledi

Yetkili, Rus birliklerinin büyük bir kısmının Kiev çevresinde bir haftadan uzun süredir duyduğumuz mesafelerde oyalandığını söyledi. "Kiev çevresinde büyük bir yeniden konumlandırma görmedik. Yine kuzeyde, batıda ve doğuda 30 kilometre kadar statik bir durum. Sadece görmediler. onların tarafında çok fazla hareket var."

Yetkili, Rusya'nın Karadeniz'deki gemilere yakıt ikmali konusunda endişeleri olduğunu belirterek, lojistik ve ikmal sorunları Rus birliklerini rahatsız etmeye devam ediyor.

Yiyecek ve teçhizat eksikliğine ek olarak, Rus birlikleri şimdi donmaya katlanıyor. Yetkili, "Askerlerinden bazılarının çevre için uygun soğuk hava teçhizatına sahip olmadıkları için donma yaşadıklarına dair bazı belirtiler aldık" diyen yetkili, bu askerlerin bir kısmının bunun sonucunda savaştan çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

Yetkili, Ukrayna'da ateşlenen Rus füzelerinin sayısının 1100'ün üzerinde olduğunu söyledi.

AAVhP6h.img?w=768&h=510&m=6

Ukrayna birlikleri saldırıya geçti

Pentagon basın sekreteri John Kirby Perşembe günü daha sonra bir brifingde yaptığı açıklamada, "Ukraynalıların artık hücumda biraz daha fazla ilerlediğine dair işaretler gördük." Dedi. "Savunmak için doğru yerler olduğuna inandıkları yerlerde çok akıllıca, çok çevik, çok yaratıcı bir şekilde savunuyorlar ve şimdi onları özellikle güneyde, Khersan yakınlarında gördük, toprakları yeniden kazanmaya çalıştılar. Taktik hareketlerin büyük bir sadakati var ama biz onları gördük, bu çabaları bu hale getirdik."

Ukraynalıların birkaç gün önce karşı saldırı planladıklarını söylediklerini ve "Sanırım bu yönde hareket ettiklerine dair işaretler gördük" dedi.

Daha sonra, "Bazı yerlerde Rusların ele geçirdiği veya işgal ettiği toprakları geri almaya çalıştıklarını değerlendiriyoruz" dedi.

AAVhJJv.img?w=768&h=576&m=6

Mariupol Rus kuşatması

Yetkili, "Ukraynalılar Mariupol'un düşmesini engellemek için çok ama çok savaşıyorlar" dedi. Yetkili, Ukrayna kuvvetlerinin Mariupol'un içinde, Donbass'tan Rus ayrılıkçı kuvvetleri de dahil olmak üzere şehre giren "önemli sayıda" Rus kuvvetine karşı güçlü bir direniş sergilediğini söyledi. Çoğunlukla, şu anda Mariupol'a baskı yapan Rus kuvvetleri, Donetsk'ten güneye gelen kuvvetlerdir.

Mariupol'un önemli topçu ve uzun menzilli bombalaması devam ediyor, ancak haber şu ki ABD son 24 saat içinde "Rusların muhtemelen Rusların Azak Denizi'nden şehre denizden ateş ettiğini" gözlemledi. yedi gemi.

Yetkili, ABD'nin Rusya'nın Mariupol'e yönelik saldırısının, Rusların Donbass'taki Ukrayna birliklerini kesme çabasının "güney kutbu" olarak tasarlandığını değerlendirdiğini söyledi. "Ukrayna kuvvetleri orada sıkışıp kalamazlar ve Kiev de dahil olmak üzere batıdaki şehirlerin savunmasına gelemezler, bu nedenle Mariupol bu çaba için bir çapa görevi görür, eğer istersen, güney ucunda. Ukrayna."

Ukraynalılar Mariupol'den vazgeçmiyorlar. Bunu önlemek için sıkı bir şekilde savaşıyorlar. Eminim onlara bu şehrin öneminin tüm bu çaba için hatırlatılmasına gerek yoktur. " dedi yetkili.

Yetkili, Karadeniz'de, "Odessa'ya veya yakınlarına yakın bir amfibi saldırı olduğuna dair bir belirti olmadığını ve yine en azından donanma tarafından son 24 saat içinde gözlemlemediğimizi gözlemlemedik. "

Rusların Karadeniz'de 21 gemisi var, bunlardan 12'si su üstü muharebe gemisi, 9'u amfibi gemi.

AAVnM7M.img?w=768&h=523&m=6&x=769&y=97&s

Ukrayna işgali, Doğu Avrupa'daki ABD birlikleri hakkında soru işaretleri yaratıyor

Kirby, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Avrupa'daki güvenlik durumunu değiştirdiğini ve NATO'nun bu haftaki toplantısında askerlerin uzun vadede doğu Avrupa'da tutulup tutulmayacağı gibi yeni soruları ele alması gerekebileceğini kabul etti. Kirby, "Bunun nasıl sonuçlanacağı önemli değil, tamamen farklı bir şekilde düşünmeliyiz." Dedi.

Kirby, NATO toplantısının ve Başkan Joe Biden'ın katılımının önüne geçemeyeceğini söyledi, ancak Savunma Bakanı Austin'in geçen hafta NATO'ya yaptığı ziyarette, ittifakın Rusya'nın işgali sonrasında "caydırıcılığı ve hazırlığı desteklemek için adımlar attığını" hatırlattı. yeni savaş gruplarının oluşumu. Kirby, "Uzun vadede var olma derecesi gerçekten bir ittifak kararı olacak, ABD'nin tek taraflı olarak karar verebileceği bir şey değil" dedi.

ABD'nin Avrupa'daki asker sayısını 80.000'den 100.000'e çıkardığını kaydeden Kirby, geleceği tahmin edemediğini ancak "Size söyleyebilirim ki, sekreter tek taraflı olarak doğuyu güçlendirmeye devam edebilmek için seçeneklerini korumak istiyor. yan." "Bunun nereye varacağından emin değiliz ama sekreter nereye giderse gitsin Avrupa kıtasındaki güvenlik ortamının değiştiğine inanıyor. Ve bizim bunu tamamen farklı bir şekilde düşünmemiz gerekiyor. , tüm bunların nasıl sonuçlanacağı önemli değil."

Kaynak: ABC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna, Rusya'nın beyaz fosfor kullandığını iddia ediyor

AAVuGHq.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna cumhurbaşkanı işgalci Rus güçlerini sivillere ciddi ve ayrım gözetmeksizin zarar verebilecek tartışmalı bir kimyasal madde olan beyaz fosfor kullanmakla suçladı.

"Bu sabah, bu arada, fosfor bombaları vardı. Fosfor Rus bombaları. Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Perşembe günü NATO liderlerine yaptığı sanal konuşmada, askeri ittifakın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşıyla ilgili acil bir zirve düzenlediğini söyledi.

Washington Post, Ukrayna'da beyaz fosfor kullanıldığına dair raporları bağımsız olarak doğrulayamadı. Kimyasal, yol açabileceği aşırı hasar nedeniyle kötü bir şöhrete sahip olsa da, ordular tarafından aydınlatma için kullanılan diğer yangın çıkarıcı silahlar ve kimyasallar geçmişte beyaz fosforla karıştırılmıştı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, Zelensky'nin yorumlarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı, Cuma günü Rusya'nın "uluslararası sözleşmeleri hiçbir zaman ihlal etmediğini" söyledi.

Yakıcı özelliklere sahip bir endüstriyel kimyasal olan beyaz fosfor, çeşitli nedenlerle çatışmada kullanılabilir. Maddeyi içeren bir mühimmat patladığında, içindeki kimyasal kalın beyaz bir bulut oluşturur. Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülke, maddeyi çatışma sırasında sis perdesi oluşturmak veya birliklere sinyal vermek için kullandı.

Ancak maddenin kendisi ölüm dahil olmak üzere insanlara ciddi zararlar verebilir. Beyaz fosfor 800 santigrat derece ve üzerindeki son derece yüksek bir sıcaklıkta yanar, bu nedenle madde insan etiyle temas ederse kemiğe kadar yanabilir. Oksijene tepki verdiği için bandajlar çıkarıldığında bile yeniden alev alabilir.

Kimyasal ayrıca etle uzun süre maruz kaldığında, böbrekler, karaciğer ve kalp gibi organları zehirler ve muhtemelen birden fazla organ yetmezliğine neden olursa kan dolaşımına girebilir. Beyaz fosforun yaydığı duman da solunum sistemine zarar verebilir.

Savaş zamanında yangın çıkaran silahların kullanımı damalı bir geçmişe sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri'nin Vietnam'da napalm kullanması uluslararası bir öfke yarattı. On yıllar sonra, İsrail kuvvetlerinin Gazze'de beyaz fosfor kullanması küresel kınamalara yol açtı. Kimyasal silahlar gibi, sivillere ayrım gözetmeyen ve kalıcı zararlar verebilirler.

Ancak beyaz fosforun bazı meşru kullanımları olduğu için uluslararası insancıl hukukta karmaşık bir yer işgal ediyor. Kimyasal bir silah olarak kabul edilmez ve uluslararası insancıl hukuk tarafından kendi başına yasaklanmamıştır.

Rusya ve 112 diğer ülke tarafından imzalanan Bazı Konvansiyonel Silahlara İlişkin Sözleşme, sivil alanlarda yangın çıkarıcı silahların kullanılmasını yasaklıyor. Ancak beyaz fosforun asıl amacı duman yaratmak olduğundan, bazı hukukçular bunun yangın çıkaran bir silah olarak görülmemesi gerektiğini savunuyorlar.

İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi gruplar, hükümetleri, beyaz fosfor ve diğer modern silahları daha açık bir şekilde içerecek şekilde, yangın çıkaran silahlara odaklanan Sözleşmenin III. Protokolünü yeniden yazmaya çağırdı. Sivil bölgeleri ayrım gözetmeksizin hedef almak, uluslararası insancıl hukuk kapsamında kullanılan silah ne olursa olsun bir savaş suçu olarak kabul edilir.

Rus yetkililer ayrıca Ukrayna'yı 2014'ten sonra Moskova destekli ayrılıkçılara karşı savaşta beyaz fosfor kullanmakla suçladı, ancak Ukrayna yangın bombası kullandığını reddetti ve insan hakları grupları iddiaları destekleyecek hiçbir kanıt bulamadıklarını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, 2015 yılında İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne yazdığı bir mektupta, Rusya'nın "yanıcı silahlar gibi uygunsuz kullanımın ciddi insani zarara yol açtığını" kabul ettiğini söyledi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, yüksek riskli yurtdışı gezisinin son gününe başlarken Polonya'da Ukraynalı yetkililerle bir araya geldi

AAVwpQr.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Joe Biden Cumartesi günü Polonya'nın başkenti Varşova'da Batılı müttefiklerin Rusya'nın saldırganlığına nasıl yanıt vereceğini ve uluslara ABD'nin desteğine sahip olduklarına dair güvence vermeyi amaçlayan Avrupa'ya yaptığı son dakika gezisinin son gününe girerken Ukraynalı yetkililerle bir araya geldi.

Biden'ın Avrupa ziyareti tamamen savaşa odaklandı. Ancak Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile yaptığı görüşmeler, Biden'ın ziyareti sırasında Ukrayna'dan yetkililerle ilk kez yüz yüze görüşebilmesiydi.

Toplantı devam ederken Kuleba, Kiev'den Varşova'ya bir tren ve bir arabada üç saatlik zorlu bir yolculuğu anlattı.

Kuleba, "İstanbul'dan aktarmalı bir uçuşla Kiev'den Washington'a uçmak gibi" dedi. "İyi olan şey şu ki, savaşın başından beri her koşulda uyumayı öğrendim. Bu yüzden trende uyudum, arabada uyudum."

Bakanların nasıl seyahat ettiğini duyan Biden, kendisinin de trenle birçok yolculuk yaptığını aktardı.

Biden, "Bir trende bir milyon, 200.000 milden fazla yol kat etmiş bir adama bakıyorsunuz. Kelimenin tam anlamıyla," dedi. Biden, Amtrak trenlerinde senatör ve başkan yardımcısı olarak Delaware'deki evinden Washington'a gitti.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in de yer aldığı Varşova'daki bir otelde yapılan grup toplantısının daha sonra daha önemli konulara girmesi muhtemeldi. Ukrayna, Başkan Volodymyr Zelensky'nin uçuşa yasak bölge kurma çağrıları da dahil olmak üzere, Ukrayna'ya sağladıkları askeri yardımı artırması için ABD ve NATO'ya baskı yapıyor.

Bu hafta Brüksel'de gerçekleşen ve Zelensky'nin sanal olarak ortaya çıktığı görüşmelerden sonra, NATO üyelerinin bu fikre ısındıkları görülmedi. Biden, çatışmaya daha doğrudan dahil olmanın 3. Dünya Savaşı'nı başlatabileceğini söyledi.

Bu, Ukrayna liderlerini dehşete düşürdü. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andriy Yermak, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Açıkçası çok hayal kırıklığına uğradık. Daha fazla cesaret bekliyoruz. Bazı cesur kararlar bekleniyor. İttifak savaş yokmuş gibi kararlar aldı" dedi. Cuma günü Atlantik Konseyi ile röportaj.

Biden, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ABD ve müttefiklerinin savaş sonucunda ortaya çıkan mülteci krizine nasıl tepki verdiğini görüşmek üzere Varşova'da ikili bir görüşme yapıyor ve Ukraynalı mültecilerle bir araya gelecek. Washington'a dönmeden önce Başkan, Beyaz Saray tarafından "önemli bir konuşma" olarak fatura edilen bir konuşma da yapacak.

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan Cuma günkü bir ön izlemede yaptığı konuşmada, "Bu anın riskleri, önümüzdeki zorluğun aciliyeti, Ukrayna'daki çatışmanın dünya için ne anlama geldiği ve neden böyle olduğu hakkında konuşacak" dedi. Özgür dünyanın birliğini sürdürmesi ve Rus saldırganlığı karşısında kararlı olması o kadar önemli ki."

Biden'ın Avrupa'da çok günlü geçişi Brüksel'de başladı ve burada ABD'nin önde gelen müttefikleriyle savaşa küresel tepki konusunda görüştü. Gezi, bölgesel güvenlik sorunlarının ve sürmekte olan insani krizin ön planda olacağı Ukrayna sınırındaki bir ülkede sona erecek.

Brüksel'deki ani zirveler sırasında Biden, Rus milletvekillerine karşı yeni yaptırımlar duyurdu, ABD'nin Ukrayna'dan kaçan 100.000 mülteciyi kabul etme niyetini ortaya koydu ve liderlerle Rusya'nın savaş sırasında kimyasal, biyolojik veya nükleer silah kullanması durumunda dünyanın nasıl tepki vereceği konusunda görüştü. .

Cuma günü Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Avrupa'nın enerji kazançlarından mahrum bırakmayı amaçlayan yeni bir girişimi de duyurdu. Ve o günün ilerleyen saatlerinde, Polonya'nın Ukrayna sınırından yaklaşık 65 mil uzakta olan Başkan, insani krizin hafifletilmesine yardımcı olma hesaplarını dinlemek için yardım görevlileriyle bir araya geldi ve NATO'nun doğu ucunda konuşlanmış olan 82. Hava İndirme Tümeni üyelerini dinledi. potansiyel Rus saldırganlığını caydırmak.

Biden Cuma günü askerlere, "Yaptığınız şey, Ukrayna'nın acısını hafifletip hafifletemeyeceğimizden çok daha fazlası" dedi.

"Sizin nesliniz yeni bir aşamadayız. Bir dönüm noktasındayız" dedi. Ve birliklere, görevlerinin Rusya'ya bir mesaj göndermekten daha fazlası olduğunu söyledi. Bunun yerine, dünyanın tüm otokratlarına bir sinyal olarak hareket ettiklerini söyledi.

Biden, Varşova'da mültecilerle buluşacak olsa da Cuma günü, krizi daha da yakından görmeyi tercih edeceğini söyledi.

"Sanırım anlaşılır bir şekilde sınırı geçmeme ve Ukrayna'da neler olup bittiğine bakmama izin vermeyecekler" dedi. Beyaz Saray, Ukrayna ziyaretini araştırmadığını söyledi.

Ukrayna'nın batı komşusuna yapılan ziyaret, Polonya'nın birçok cephede ABD'yi savaşta daha fazlasını yapmaya çağırmasıyla gerçekleşti.

Örneğin Duda, ABD'den ailesiyle ABD'deki Ukraynalıların ülkeye gelmesine izin veren prosedürleri hızlandırmasını ve basitleştirmesini istedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Salı günü yayınladığı verilere göre, 3,5 milyondan fazla mülteci Ukrayna'dan kaçtı. Bu mültecilerin büyük çoğunluğu Ukrayna'nın Avrupa'daki batı komşularına kaçtı.

Ukrayna'yı batıyla sınırlayan Polonya, ülkeye giren 2 milyondan fazla Ukraynalı mülteciyi kaydetti, ancak Polonya'ya giren tüm mülteciler orada kalmıyor.

Ek olarak ABD, Polonya'nın MiG-29 savaş uçaklarının Ukrayna'ya transferini kolaylaştırma önerisini reddetmeye devam etti. Ve Polonya Devlet Başkanı, Ukrayna'da uluslararası bir barış gücü ile birlikte ülkede daha kalıcı bir NATO savunma duruşu çağrısında bulundu.

ABD'li yetkililer barışı koruma önerisine ısınmadılar ve bunun Biden'ın ABD birliklerini çatışmanın dışında tutma kırmızı çizgisini ihlal edebileceğini öne sürdüler.

Cuma günkü insani yardım çalışanları ile yaptığı görüşmede Duda, Biden'in "buradaki varlığının büyük bir birlik sinyali ve NATO içinde birlik kanıtı gönderdiğini" söyledi.

Polonya Cumhurbaşkanı, Biden'in ziyaretinin "ABD'nin istikrara ve dünya barışına verdiği büyük desteği ve ayrıca, birinin diğer demokratik ülkelere karşı saldırganlık eylemlerine başvurduğu yerlerde zor durumların yaşandığı barışı yeniden tesis etmeye büyük bir destek ve büyük bir önem gösterdiğini de sözlerine ekledi. ve özgür uluslar -- bugün Ukrayna'ya karşı olduğu gibi, bir aydır Rusya'nın saldırganlığı ne yazık ki şimdi etkisini gösteriyor."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna'da bir Rus general daha öldürüldü

AAVwazb.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna savunma bakanlığı, bir başka Rus general olan Korgeneral Yakov Rezantsev'in güneydeki Kherson kenti yakınlarındaki bir saldırıda öldürüldüğünü söyledi.

Rezantsev, Rusya'nın 49. kombine ordusunun komutanıydı.

Batılı bir yetkili, kendisinin Ukrayna'da ölen yedinci general olduğunu ve ikinci korgeneral olduğunu söyledi - en yüksek rütbeli subayın öldürüldüğü bildirildi.

Rus birlikleri arasındaki düşük moralin üst düzey subayları cephe hattına daha da yaklaştırdığı düşünülüyor.

Ukrayna basını, Rezantsev'in Rusya'nın komuta merkezi olarak kullandığı Kherson yakınlarındaki Chornobaivka hava üssünde öldürüldüğünü ve Ukrayna ordusu tarafından birkaç kez saldırıya uğradığını bildirdi.

Diğer bir korgeneral Andrei Mordvichev'in de aynı üste Ukrayna tarafından düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

Kherson, Rus kuvvetleri tarafından işgal edilen ilk Ukrayna şehriydi, ancak burada Rus işgaline karşı her gün protestoların düzenlendiğine dair haberler var.

Rusya sadece bir generalin ölümünü teyit etmesine rağmen, Kiev ve batılı yetkililer, savaşın başlamasından bu yana çatışmalarda yedi kişinin öldürüldüğüne inanıyor.

Ancak Çeçen ulusal muhafızlarından Tümgeneral Magomed Tushayev'in ölümü tartışmalı.

Bu tür üst düzey Rus subaylarının savaş alanına bu kadar yakın olması alışılmadık bir durum ve batılı yetkililer, Rus birliklerinin düşük moraliyle başa çıkmak için ön saflara geçmeye zorlandıklarına inanıyor.

Beklenmedik derecede güçlü Ukrayna direnişi, zayıf Rus teçhizatı ve Rus birlikleri arasındaki yüksek ölüm oranının düşük morale katkıda bulunduğu düşünülüyor.

Rus kuvvetlerinin kısmen, örneğin cep telefonları ve analog telsizler gibi, ele geçirilmesi kolay ve yüksek rütbeli subayların yerlerini ele verebilecek açık iletişim sistemlerine güvendiğine inanılıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin yakın çevresinden bir kişi Wall Street Journal'a Ukrayna'nın Rusya'nın subay sınıfını hedef almaya adanmış bir askeri istihbarat ekibine sahip olduğunu söyledi.

Cuma günü, batılı bir yetkili, bir Rus albayının, tugayının aldığı kayıpların ölçeğinin bir sonucu olarak, kendi adamları tarafından kasten ezildiğini ve öldürüldüğünü bildirdi.

Yetkili, 37. motorlu tüfek tugayının komutanının öldürülmesinin "Rus kuvvetlerinin yaşadığı bazı moral zorlukları hakkında bir fikir verdiğini" söyledi.

Vladimir Putin şimdiye kadar, savaşın başlamasından kısa bir süre sonra yaptığı bir konuşmada, yalnızca Tümgeneral Andrey Sukhovetsky olduğu düşünülen bir generalin ölümüne atıfta bulundu.

Rusya, Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana 1.351 askerin öldüğünü söylerken, Kiev ve batılı yetkililer sayının çok daha yüksek olduğunu söylüyor.

Öldürülen Rus Generaller

AAVwgWp.img?w=768&h=230&m=6&x=604&y=99&s

Korgeneral Yakov Rezantsev'in Kherson kenti yakınlarındaki Chornobaivka hava üssüne Ukrayna tarafından düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

Geçen yıl korgeneralliğe terfi etti ve Rusya'nın güney askeri bölgesinin 49. birleşik ordusunun komutanıydı.

Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonunda yer aldığı söyleniyor.

AAVwjVX.img?w=768&h=230&m=6

Ukraynalı yetkililere göre Andrei Mordvichev, Kherson yakınlarındaki Chornobaivka hava üssüne düzenlenen bir saldırıda öldürüldü.

Rusya'nın güney askeri bölgesinin 8. kombine ordusunun komutanıydı.

Ölümü 18 Mart'ta bildirildi.

AAVac4D.img?w=768&h=230&m=6&x=610&y=64&s

Tümgeneral Oleg Mityaev'in, şimdiye kadarki en şiddetli çatışmaların yaşandığı güneydoğu Ukrayna'daki Mariupol şehri yakınlarında bir yerde öldüğü bildirildi.

Milliyetçi Azak alayı onu öldürdüğünü iddia ediyor.

Rus ordusunun 150. motorlu tüfek tümeninin komutanıydı, 2016'da kurulan ve Ukrayna sınırına yakın Rostov bölgesinde üslenen nispeten yeni bir birlikti.

Ukrayna, birliğin doğu Ukrayna'nın ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelerindeki çatışmalarda yer almak için oluşturulduğunu iddia etse de, Rusya ordusunun oradaki çatışmalara karıştığını reddediyor.

AAVa9vr.img?w=768&h=230&m=6&x=643&y=111&

Resmi Ukrayna kaynaklarına göre, 29. birleşik ordunun Tümgeneral Andrei Kolesnikov, 11 Mart'ta çıkan çatışmalarda öldürüldü.

Ölümünün koşulları verilmedi.

Kolesnikov'un Ukrayna'da öldürüldüğü bildirilen üçüncü Rus generali olmasının ardından, Batılı bir yetkili Press Association'a Rus ordusunun moralinin düşük olabileceğini ve bu nedenle yüksek rütbeli subayların cephe hattına yaklaştığını söyledi.

AAV9Ryh.img?w=768&h=230&m=6&x=608&y=103&

Ukrayna savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın 41. birleşik ordusunun genelkurmay başkanı Tümgeneral Vitaly Gerasimov, 7 Mart'ta doğudaki Harkov kenti dışında öldürüldü.

Rusya sınırına yakın Kharkiv, Rus güçlerinin sürekli saldırısına uğradı.

Ukrayna ordusu, iki Rus güvenlik servisi yetkilisinin Gerasimov'un ölümünü tartıştığı ve güvenli iletişim ağlarının artık Ukrayna'da çalışmadığından şikayet ettiğine dair bir kayıt yayınladı.

Gerasimov, ikinci Çeçen savaşında, Suriye'deki Rus askeri operasyonunda ve 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhakında yer aldı.

AAV9P3Y.img?w=768&h=230&m=6&x=643&y=124&

Gerasimov ile aynı birimde komutan yardımcısı olan Tümgeneral Andrey Sukhovetsky'nin 3 Mart'ta bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Gerasimov gibi Sukhovetsky de Rusya'nın Kırım ve Suriye'deki askeri operasyonlarının bir parçasıydı.

Diğer generallerden farklı olarak Sukhovetsky'nin ölümü Rus medyasında yer aldı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı bir konuşmada Ukrayna'da bir generalin öldüğünü doğruladı.

Kaynak: BBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Roketler Lviv'i vurdu ve Rusya'nın amansız baskısını gösteriyor

AAVwXeV.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

MUKACHEVO, UKRAYNA - Cumhurbaşkanı Biden'ın güçlü bir konuşma yaptığı bir günde Rusya saldırısını hızlandırdığı için Cumartesi günü batı Ukrayna'nın Lviv kentine iki güçlü roket çarptı, en az beş kişi yaralandı ve yakıtın yandığı bir endüstriyel tesisi terk etti. komşu Polonya'da demokrasi üzerine

Saldırılar sürpriz oldu ve bir ay süren işgal sırasında yoğun bombardımandan büyük ölçüde kurtulmuş bir şehirde Rus birliklerinin tırmanışının açık bir göstergesiydi. Rusya'nın savaştaki ilerlemeleri görünüşte yavaşlamış olsa da, günün olayları, savaşın, yıkıcı bir nükleer senaryoda, savaşın NATO ülkelerini veya küresel güçleri içine almasından sadece bir saç teli uzaklığında olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Rusya Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı Dmitry Medvedev, Cumartesi günü devlet medyasına verdiği bir röportajda, ulusun varlığını tehdit eden herhangi bir saldırı olması durumunda Rusya'nın nükleer silah kullanabileceğini yineledi. Medvedev, Rusya'nın nükleer silahlarını kullanacağı çeşitli senaryoları özetledi ve "ülkemizin bağımsızlığını ve egemenliğini savunma kararlılığımızı gösterdiğini" söyledi.

Lviv, birçok diplomatın ve diğerlerinin Kiev'den ve ülkenin doğusundaki yoğun kuşatma altındaki şehirlerden kaçmasıyla, ülke için bir tür batı başkenti haline geldi. Şehir, yaygın olarak Ukrayna milliyetçiliği ve kültürünün merkezi olarak kabul edilir ve resmi kuruluşunu yedi yüzyıldan fazla bir süre öncesine tarihlendirir.

Cumartesi günkü saldırılar bazı gergin Lviv sakinlerini yer altına sürükledi. Lviv valisi ve bölgesel ordu başkanı Maksym Kozytskyy, Polonya sınırına 50 mil uzaklıktaki şehrin yerleşim bölgelerinde bir petrol deposu ve bir fabrikanın vurulduğunu söyledi. Lviv belediye başkanı Andriy Sadovyi saatler sonra yaptığı açıklamada, "altyapı tesislerinde" "önemli hasar" olduğunu ancak hiçbir konutun vurulmadığını söyledi.

Lviv'deki saldırılar, Rusya'nın dikkatini doğu Ukrayna'nın tartışmalı bölgelerine kaydırdığını iddia ederek çatışmanın ilk aşamasını sonlandırdığını iddia etmesinden bir gün sonra geldi. Pentagon istihbaratı ayrıca Rusya'nın Kiev'e yönelik kara operasyonlarını durdurduğunu ve bunun yerine doğu Donbas bölgesine saldırmaya odaklandığını söyledi.

Ancak diğerleri bu önerileri reddetti. İngiltere Savunma Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı bir istihbarat güncellemesinde, Rusya'nın Kharkiv, Chernihiv ve Mariupol gibi önemli Ukrayna şehirlerini bombalarken "kentsel alanlarda ağır ateş gücü" kullanmaya devam edeceği konusunda uyardı. Bakanlık, Rus ordusunun "zaten önemli kayıplarını sınırlamaya" çalıştığını ve sivillerin hayatını daha da tehlikeye atan kuşatma taktiklerine güveneceğini söyledi.

ABD merkezli bir askeri düşünce kuruluşu olan Savaş Araştırmaları Enstitüsü de Moskova'nın planlanan operasyonlarını yanlış tanıttığı konusunda uyardı. Enstitü Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin ülkenin diğer bölgelerinde savaşmayı bırakmadığını ve "operasyonlar yürüttüğünü ve savaş suçları işlediğini" söyledi. Enstitü, Kremlin'in hâlâ Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ve diğer büyük şehirleri ele geçirmeyi hedeflediğine ve önemli Rus saldırı operasyonlarının herhangi bir eksikliğinin muhtemelen savaş amaçlarındaki bir değişiklikten ziyade askeri eksiklikleri yansıttığına inanıyor.

Lviv'deki saldırı, batı kentinin Ukrayna-Polonya sınırına yakın olduğu göz önüne alındığında, enstitünün uyarısını kanıtlıyor gibi görünüyordu. Başkan Biden, Lviv'e 250 mil uzaklıktaki Varşova'daki bir konuşma sırasında Rusya'nın Vladimir Putin'ini güçlü bir şekilde kınamadan birkaç saat önce geldi.

Sadovyi, saldırının ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Saldırgan, bu saldırılarla Polonya'da bulunan Başkan Biden'a merhaba demek istiyor" dedi. "Bence dünya, tehdidin çok çok ciddi olduğunu anlamalı, herkese açık olmalı."

Ayrı olarak, Kiev bölgesi valisi Oleksandr Pavlyuk'a göre, Rus güçleri yakındaki Çernobil nükleer santralinden işçiler için konut topluluğu olarak hizmet veren yaklaşık 25.000 kişilik bir şehir olan Slavutych'e girdi ve orada bir hastaneyi ele geçirdi.

Cumartesi günü ilerleyen saatlerde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Slavutych'teki Rus bombardımanının kapalı fabrikadaki işçilerin yaklaşık bir hafta boyunca evlerine dönmesini engellediğini söyledi.

Biden, Varşova'da, yardımcılarının demokrasinin otokrasi üzerindeki önemi hakkında "önemli bir konuşma" olacağını söylediği şeyi yaparak Avrupalı müttefiklerle ilişkileri güçlendirmek için üç günlük bir ziyareti tamamladı.

Biden, Rusya'yı Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ndeki müttefiklere ait "tek inçlik" topraklarda hareket etmeye karşı uyardı. Cuma günü, cumhurbaşkanı ABD Ordusunun Polonya'nın Rzeszow Havaalanı bölgesinde konuşlanmış 82. Hava İndirme Tümeni ile bir araya geldi. NATO'nun cephe savunmasını desteklemek için Polonya kuvvetlerinin yanında hizmet veriyorlar.

Biden, Putin'in eylemlerinin Rus lider üzerinde beklenmedik bir etkisi olduğunu söyledi: NATO müttefiklerini daha da yakınlaştırdılar.

Biden, "Rusya'nın acımasız taktikleri kararlılığı güçlendirdi" dedi. Batı, NATO'yu parçalamak yerine, şimdi hiç olmadığı kadar güçlü ve birlik içinde” dedi.

Biden, "Aslında Rusya, asla niyet etmediği bir şeye neden olmayı başardı" diye ekledi. "Dünya demokrasileri, bir zamanlar başarmak için yıllarımızı harcadığımız aylarda bulunan amaç ve birlik ile yeniden canlandırılıyor."

En şaşırtıcı yorumlar 27 dakikalık konuşmasının sonunda, Biden'ın Putin'in "iktidarda kalamayacağını" söylemesiyle geldi. Bir Beyaz Saray yetkilisi daha sonra cumhurbaşkanının “rejim değişikliğini” tartışmadığını, bunun yerine “Putin'in komşuları veya bölge üzerinde güç kullanmasına izin verilmeyeceğini” savunduğunu açıkladı.

Beyaz Saray, konuşmasının ardından Biden'ın Varşova'daki konuşmasına katılan Belarus'un demokratik muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya ile görüştüğünü söyledi. Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, Putin'in gerekirse huzursuzluğu bastırmak için Rus kuvvetleri gönderme sözü vermeden önce sokak protestolarının onu neredeyse iktidardan düşürdüğü Belarus'taki tartışmalı 2020 seçimlerinden bu yana Putin'e borçlu. Lukashenko, yüzlerce muhalif figürü ve aktivisti döverek ve hapse atarak büyük bir baskı başlattı ve Putin'in yardımı olmadan devam etti.

Tsikhanouskaya liderliğindeki Belarus muhalefeti, Lukashenko'nun yetkilerinin sınırlandırılması çağrısında bulundu ve Belarusluları Ukrayna'ya karşı savaşı protesto etmeye teşvik etti.

Cumartesi günü erken saatlerde, cumhurbaşkanı Varşova'daki bir stadyumda mültecileri teselli etti ve şehrin belediye başkanı Rafal Trzaskowski ile bir araya geldi.

Biden, duygusal bir konuşma gibi görünen bir konuşmada bir kadını kucakladı ve onunla bir selfie çekmek için at kuyruklu küçük bir kızı aldı. Takım elbise giyen, kravatsız ve Beau Biden Vakfı'ndan bir şapka giyen Biden, yardım kuruluşu World Central Kitchen'ın stadyumda mültecileri beslediği Amerikalı şef José Andrés ile de kısaca konuştu.

Cumartesi günü stadyumdan ayrılırken gazetecilere verdiği demeçte Biden, Rus kuvvetleri tarafından ağır bombalanan güney Ukrayna şehri Mariupol'dan gelen mültecilerle karşılaştığını ve "insan ruhunun derinliği ve gücü" karşısında her zaman şaşırdığını söyledi.

Durmanın Putin hakkında ne düşünmesine neden olduğu sorulduğunda Biden, Rus lideri "kasap" olarak nitelendirdi.

Günün erken saatlerinde Biden, savaşın başlamasından bu yana üst düzey yetkililerle ilk görüşmesini gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'un, Varşova'daki Marriott Otel'de Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yaptıkları zirveye 40 dakikalığına katıldı.

Başkan, tarihi insani yardım seviyeleri de dahil olmak üzere ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği yineledi. Ayrıca ülkenin askeri, diplomatik ve insani cephelerdeki ilerlemesi hakkında güncellemeler aldı. Biden ve Ukraynalı yetkililer, ABD ve müttefiklerinin Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığı nedeniyle Putin'e yaptırım uygulama çabalarını da görüştüler.

Ukraynalı yetkililer şu ana kadar ABD ve NATO müttefiklerinin saldırganlığa yanıt olarak gösterdiği taahhüt seviyesinden memnun değiller ve liderleri bunu söylemekten çekinmediler.

Cumartesi günü, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya'yı izole etmek için küresel kampanyasını sürdürmeye devam etti. Cumartesi günü, petrol ve doğal gaz ihracatçılarına "Avrupa'daki durumu istikrara kavuşturmak" ve Rusya'nın enerji kaynaklarını siyasi "şantaj" olarak kullanmasını önlemek için üretimi artırma çağrısında bulundu.

Avrupa, Avrupa Birliği'nin doğal gaz arzının yaklaşık yüzde 40'ını ve petrolünün dörtte birinden fazlasını oluşturan Rusya'nın fosil yakıt ihracatına büyük ölçüde bağımlı.

Video açıklamalarında Zelensky, Mariupol'deki koşulları “Hepimizin Halep'te gördükleriyle” karşılaştırdı - Suriye'nin iç savaşı sırasında Suriye ve Rus savaş uçakları tarafından amansızca bombalanan, bir zamanlar ülkenin en büyüğü olan kuzey Suriye şehrine atıfta bulundu. Rusya, diğer iddiaların yanı sıra ayrım gözetmeksizin sivillere ve hastanelere saldırdığı için Halep ve Mariupol'da savaş suçları işlemekle suçlanıyor.

Zelensky, yorumları petrol zengini Basra Körfezi ülkesinde düzenlenen yıllık bir politika zirvesi olan Katar'ın Doha Forumu'na yaptığı video açıklamasının bir parçası olarak yaptı. ABD, 8 Mart'ta Rus petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladı. Avrupa Birliği yetkilileri, Rus gazı ithalatını yıl sonuna kadar üçte iki oranında azaltmayı ve on yılın sonuna kadar bloğun bağımlılığını tamamen sona erdirmeyi hedeflediklerini söylüyorlar. Bunu yapmak için, halihazırda devam etmekte olan yenilenebilir enerji girişimlerini hızlandırmayı planlıyorlar.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden'dan Rus Putin'e: 'Bu adam iktidarda kalamaz'

AAVwFeE.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

VARŞOVA, Polonya (AP) - Başkan Joe Biden Cumartesi günü Rus lider Vladimir Putin'in görevden alınması çağrısında bulunarak, "Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalamaz" dedi.

Biden ayrıca Polonya'nın başkentinde yaptığı konuşmada liberal demokrasiyi ve NATO askeri ittifakını yüksek sesle savunmak için kullandı ve Avrupa'nın Rus saldırganlığına karşı uzun bir mücadele için kendisini çelikleştirmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray tarafından önemli bir adres olarak fatura edilen yerde Biden, Varşova'nın II. Savaş sırasında ağır hasar gören önemli simge yapılarından biri olan Kraliyet Kalesi'nin önünde konuştu.

Polonya doğumlu Papa John Paul II'nin sözlerini ödünç aldı ve anti-komünist Polonyalı muhalif ve eski cumhurbaşkanı Lech Walesa'dan alıntı yaparak Putin'in Ukrayna'yı işgalinin “onyıllarca savaş” getirmekle tehdit ettiği konusunda uyardı.

Biden, "Bu savaşta açık görüşlü olmamız gerekiyor. Bu savaş da günler ya da aylar içinde kazanılmayacak" dedi.

Yaklaşık 1000 kişilik kalabalığın içinde Polonya'ya ve vahşi işgalin ortasında başka yerlere kaçan Ukraynalı mültecilerden bazıları da vardı.

Biden, “Uzun mesafe için bu mücadele olmak için şimdi taahhütte bulunmalıyız” dedi.

Cumartesi günü Başkan Joe Biden, anneleri ve çocukları kucaklarken ve Batılı güçlerden kalıcı destek sözü verirken Rusya'nın ölümcül işgalinin ardından Ukraynalı mültecilerin ruhuna ve kararlılığına hayran kaldı.

Biden, Polonya'nın başkentindeyken, çocuklar aileleriyle birlikte komşu Ukrayna'dan gelen tehlikeli uçuşu anlatırken dikkatle dinledi. Genişçe gülümseyerek pembe paltolu genç bir kızı kaldırdı ve ona torunlarını hatırlattığını söyledi. Başkan, mültecilerin sağlık ve okul gibi sosyal hizmetlere erişimlerini sağlayan bir Polonya kimlik numarası almak için gittikleri bir futbol stadyumundaki durakta velilerle el ele tutuştu ve onları kucakladı.

Bazı kadın ve çocuklar Biden'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in -Biden'ın sözleriyle “bir kasap” - gönderdiği güçlere karşı direnişe yardım etmek için geride kalmaları gereken savaş çağındaki erkekler ve kocaları ve babaları olmadan kaçtıklarını söyledi. bir aydan fazla bir süre önce Ukrayna'ya.

Son zamanlarda COVID-19 hastaları için sahra hastanesi olarak hizmet veren stadyumda mültecilerle yaptığı konuşmanın ardından Biden, gazetecilere verdiği demeçte, “İnsan ruhunun derinliği ve gücü beni her zaman şaşırttı” dedi. "Bu çocukların her biri, 'Babam, büyükbabam veya dışarıda savaşan erkek kardeşim için bir dua et' etkisinde bir şeyler söyledi.

AAVwWmh.img?w=768&h=512&m=6&x=484&y=40&s

Biden mültecilerle bir araya geldiğinde, Rusya Ukrayna genelinde şehirlere saldırmaya devam etti. Polonya'ya en yakın büyük Ukrayna şehri ve dahili olarak değiştirilenler için büyük saldırılardan büyük ölçüde korunan bir varış noktası olan Lviv'de patlamalar meydana geldi.

Biden'in mültecilere güvence verdiği ve Batı'nın birliği çağrısı yaptığı görüntüler, Polonya sınırının bu kadar yakınında yükselen alevler ve siyah dumanın dramatik sahneleriyle çelişiyordu - savaşta bir başka sarsıcı bölünmüş ekran anı.

Günün ilerleyen saatlerinde Washington'a dönecek olan cumhurbaşkanı, Avrupa gezisinin son saatlerini Polonya'ya, ABD'nin Rusya'nın herhangi bir saldırısına karşı savunacağına dair güvence vererek, NATO müttefikinin Rusya'nın yükünü taşıdığını kabul ederek kullanmaya çalıştı. savaştan mülteci krizi.

Polonya'dan ayrılmadan önce Biden, ABD ve Batılı müttefikler Ukrayna'ya yardım etmeye devam ederken ve Rusya'yı işgalini sona erdirmeye teşvik ederken, önümüzdeki zorlu yola odaklanması beklenen bir konuşma yapacaktı.

Biden, daha önce Polonya cumhurbaşkanı Andrzej Duda'ya, o ülkenin gayri resmi sloganlarından birini tekrarlayarak, “Özgürlüğünüz bizimdir” dedi.

Varşova'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iki lider, karşılıklı saygıdan ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini sona erdirmek için ortak hedeflerinden bahsetti.

Duda, "Zaman çok zor olsa da, bugün Polonya-Amerika ilişkileri gelişiyor" dedi.

Savaşın başlamasından bu yana 3,7 milyondan fazla insan Ukrayna'dan kaçtı ve 2,2 milyondan fazla Ukraynalı Polonya'ya geçti, ancak kaçının orada kaldığı ve kaçının başka ülkelere gittiği belli değil. Bu haftanın başlarında ABD 100.000 kadar mülteciyi kabul edeceğini açıkladı ve Biden Duda'ya Polonya'nın “büyük bir sorumluluk üstlendiğini ancak bunun NATO'nun sorumluluğunda olması gerektiğini” anladığını söyledi.

Biden, NATO'nun "toplu savunma" anlaşmasını "kutsal bir taahhüt" olarak nitelendirdi ve Batı askeri ittifakının birliğinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Biden, "Vladimir Putin'in NATO'yu bölmeye güvendiğinden eminim. Ancak bunu başaramadı. Hepimiz bir arada kaldık."

Avrupa güvenliği, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en ciddi sınavıyla karşı karşıya. Batılı liderler, geçen haftayı, çatışmanın yayılması durumunda acil durum planları üzerinde istişare ederek geçirdiler. İşgal, NATO'yu hissedebileceği herhangi bir gönül rahatlığından sarstı ve Avrupa'nın üzerine kara bir gölge düşürdü.

Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Biden'ın konuşmasının "önümüzdeki zorluğun aciliyetini" ve "Ukrayna'daki çatışmanın dünya için ne anlama geldiğini ve özgür dünyanın birlik içinde kalmasının ve kararlılığının neden bu kadar önemli olduğunu" özetlediğini söyledi. Rus saldırganlığı karşısında.”

Duda ile görüşmeye ek olarak Biden, Ukrayna'nın askeri, diplomatik ve insani durumu hakkında bir güncelleme için Amerikalı ve Ukraynalı diplomatik ve savunma yetkililerinin bir toplantısına katıldı.

Yaklaşık 1,8 milyonluk bir şehir olan Varşova, sığınma arayan çok sayıda mültecinin gelmesiyle bir ayda yaklaşık %17 büyüdü.

Polonyalılar şimdiye kadar Ukraynalıları memnuniyetle karşılarken, insani yardım çabaları büyük ölçüde gönüllülerin işi. Varşova Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, bunun sürdürülebilir olmadığı ve sosyal hizmetlerin baskı altında ezildiği konusunda uyardı.

ABD, mülteci çabalarına yardım etmek için para ve malzeme gönderiyor. Bu hafta Biden, mültecileri kabul etmenin yanı sıra 1 milyar dolarlık ek yardım açıkladı.

ABD ve müttefiklerinin çoğu, zaman içinde kümülatif etkinin Putin'i birliklerini geri çekmeye zorlayacağını umarak Rus bireyleri, bankaları ve diğer kuruluşlara çok sayıda ekonomik ve diğer yaptırımlar uyguladı.

Ancak çatışmayı sona erdirmek için net bir yol ortaya çıkmadı. Rus yetkililerin işgallerini doğu Ukrayna'daki bir bölge olan Donbas'a odaklamalarını önermelerine rağmen Biden gazetecilere, Kremlin'in stratejisini değiştirip değiştirmediği sorulduğunda, "Yaptığından emin değilim" dedi.

___

Washington'daki Associated Press yazarları Aamer Madhani ve Polonya, Varşova'daki Monika Scislowska bu rapora katkıda bulundu.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna, Rusya'nın askeri sırları açığa çıkarabilecek en gelişmiş elektronik savaş sistemlerinden birini ele geçirdi.

AAVws0f.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna, Rusya'nın en gelişmiş elektronik harp sistemlerinden biri olan Krasukha-4'ün komuta modülüne el koydu.

Yüksek teknoloji ürünü ünite Kiev'in eteklerinde terk edilmiş olarak bulundu.

Raporlara göre, Batılı casus ajanslar bunu inceleyecek.

AAUgZ6m.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Ukrayna kuvvetleri, Rusya'nın askeri sırlarını açığa çıkarabilecek en gelişmiş elektronik savaş sistemlerinden birinin bir bölümünü ele geçirdi.

The Times of London'ın haberine göre Krasukha-4 komuta modülü Kiev'in eteklerinde terk edilmiş halde kısmen hasar görmüş ancak başka bir şekilde sağlam halde bulundu.

Birimin sosyal medyada yayınlanan fotoğrafları, muhtemelen Rus güçlerini geri çekerek aceleyle kamuflaj girişiminde bulunan ağaç dallarıyla kaplı modülü içeren konteyneri gösteriyor gibi görünüyor.

The Times, sistemin alçak yörüngeli uyduları, insansız hava araçlarını ve füzeleri engellemek için tasarlandığını, ancak NATO uçaklarını da takip edebileceğine inanıldığını söyledi.

Komple bir Krasukha-4, iki kamyona ayrı ayrı monte edilen bir komuta modülü ve bir elektronik harp sisteminden oluşan iki parçalı bir sistemdir.

The Telegraph'ın haberine göre, Suriye'de Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarına karşı Krasukha-4 sisteminin kullanıldığı ve kontrol sinyallerine müdahale ederek çarpmalarına neden olduğu düşünülüyor.

Yüksek puanlı Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Ukrayna kuvvetleri tarafından Rus tanklarını, zırhlarını ve kamyon konvoylarını imha etmek için kullanılanlar arasında yer alıyor.

The Telegraph'ın haberine göre, ele geçirilen birim Batılı casus ajanslar tarafından incelenecek ve ABD'ye gönderilmeden önce muhtemelen karayoluyla ABD Hava Kuvvetleri'nin Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne götürüleceğini de sözlerine ekledi.

Birimi incelemek, nasıl çalıştığının sırlarını açığa çıkarabilir, bu da Ukrayna ve Batılı müttefiklerin onu savaş alanında işe yaramaz hale getirmesine yardımcı olabilir.

Askeri bir emektar ve risk analizi danışmanlığı Sibylline CEO'su Justin Crump, The Times'a el koymanın "savaş alanında kurtarılan pek çok güzellik" arasında olduğunu söyledi.

Crump gazeteye verdiği demeçte, "Bu, savaşın ne kadar dağınık olduğunu ve Rus tarafındaki iletişim eksikliğini gösteriyor" dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cumhuriyetçiler savaşta Ukrayna'yı destekliyor. Peki Amerika'nın aşırı sağında neden Rusya'ya destek var?

AATWJfQ.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana, Başkan Joe Biden'ın Putin'i "savaş suçlusu" olarak adlandırmasından, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'in onu "acımasız bir haydut" olarak nitelendirmesine kadar, Başkan Vladimir Putin'in neredeyse oybirliğiyle kınanması oldu.

Ancak Ukrayna işgali, Telegram kanalında düzenli olarak Putin hakkında fışkıran beyaz üstünlükçü Nick Fuentes de dahil olmak üzere aşırı sağdaki önde gelen isimlerden önemli bir destek buldu. Savaş, Putin'in genellikle bir kahraman olarak tasvir edildiği QAnon sohbet odalarında da sıcak bir konu.

Muhafazakar uzmanlar da Rusya'ya desteklerini dile getirdiler. Candace Owens, Putin'in Rusya'nın Ukrayna'yı yarattığı şeklindeki konuşma noktasını zorladı. Ayrıca "Rusların hayatı önemlidir" diye tweet attı. ABD'deki Rusya Büyükelçiliği tarafından retweet edildi.

Neden aşırı sağda Rusya'ya destek var?

Rusya uzmanı ve Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'nda araştırmalardan sorumlu başkan yardımcısı Andrew Weiss'e göre, Putin'in Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki aşırı sağ liderleri yetiştirme ve onlara maddi destek sağlama konusunda uzun bir geçmişi var.

Weiss, karşılığında, bu liderlerin Kremlin'i papağan gibi konuştuğunu söyledi.

Amerika'nın aşırı sağı, Putin ve Rusya ile ortak bir düşmanı paylaşıyor: Batı'nın liberal değerleri ve ekonomiyi ve medyayı kontrol ettiğini söyledikleri seçkinler çetesi.

Weiss, "Diğer insanların hepsi onlarla aynı fikirdeymiş gibi davranmak Rus amaçlarına yardımcı oldu" dedi. "Bu, olmayan bir yankı odası yaratmanın bir yoluydu."

Atlantik Konseyi Dijital Adli Araştırma Laboratuvarı üyesi ve aşırılıkçılık üzerine araştırma yapan Jared Holt, Putin gibi, eski başkan Donald Trump'ın da sık sık Rusya cumhurbaşkanına olan kişisel hayranlığını dile getirdiğini ve bazı muhafazakarlar arasında Batılı liberal değerleri küçümsemesinden yararlandığını söyledi.

Holt, Trump'ın görevden alınmasıyla, destekçilerinin çoğunun şimdi düşmanlarını yenmesi için Putin'i aradığını söyledi.

"Daha geniş Trump yanlısı hareket içindeki bu aşırı sağ kliklerin bazıları, Trump'ı algıladıkları toplumun hastalıklarına karşı savaşan bir avatar olarak görmeye başladılar" dedi. "Putin'i de benzer güçlere karşı duran bir avatar olarak gördüklerini düşünüyorum."

Kremlin, Amerikalıların haber akışlarında neden konuları konuşuyor?

Bir yazılım şirketi olan Zignal Labs'e göre, ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik silah laboratuvarlarını finanse ettiği veya kriz aktörlerinin savaştaki olayları taklit ettiği iddiaları da dahil olmak üzere, savaşa destek sağlamaya yönelik asılsız iddialar, çatışma boyunca sosyal medyada ilgi gördü. çevrimiçi anlatılardaki eğilimleri izler ve analiz eder.

Aşırı sağ bu iddiaların çoğunu tekrarladı. Eric Striker adında beyaz milliyetçi bir podcast yayıncısı olan Joseph Jordan, Telegram kanalında Ukraynalı bir doğum hastanesinin bombalanmasında yaralanan hamile bir kadının Instagram ünlüsü olduğunu iddia etti. QAnon'a bağlı Twitter ve Telegram hesapları da hızla çürütülmüş olan Kremlin yanlısı komplo teorisini yaydı.

Her gün yeni komplolar ortaya çıkıyor. Rusya'da yerel bir izleyici kitlesi ve Moskova yanlısı Ukraynalılar için üretiliyorlar, aynı zamanda ABD'de de butonlar için üretiliyorlar. Sosyal medyada en son yayılan, Rus devlet medya kuruluşu Sputnik'ten Hunter Biden ve George Soros'un Ukrayna'da biyo-laboratuarları finanse ettiğine dair asılsız bir haber.

Tehlike? İstihbarat ve güvenlik şirketi The Soufan Group'un küresel iletişim direktörü Stephanie Foggett, Rus propagandasının aşırı kanalların ötesinde alıcı bir kitle bulacağını söyledi.

Foggett, "Aşırı sağ, salgını ana akıma sızmak ve QAnon takipçilerine ve aşı karşıtlarına yönelik çekiciliğini genişletmek için kullandı." Dedi. "Artık komplo teorileri için gerçekten çok olgun bir ekosistem var."

Kültür savaşlarının uzantısı olarak Ukrayna

Aşırılıkçı uzmanlar, Putin'e ve Rus saldırısına desteğin, dünyayı kimlik siyasetinden ve batı küreselleşmesinden tek başına kurtarabileceği algısı olduğunu söylüyor.

Putin, LGBTQ+ topluluğuna karşı uzun süredir saldırganlığı körükledi. "Eşcinsel propagandasına" karşı katı yasalar çıkardı ve son zamanlarda cinsiyet uyumsuzluğunu COVID-19'a eşit bir "pandemi" olarak kınadı.

Eski Trump danışmanı, aşırı sağa dönüşen podcast yayıncısı Steve Bannon, Rus işgalinden kısa bir süre önce programında "Putin uyanmadı" dedi. "Uyanmaya karşıdır."

Amerikan Üniversitesi Kutuplaşma ve Aşırıcılık Araştırma ve Yenilik Laboratuvarı (PERIL) direktörü Cynthia Miller-Idriss, Putin'de aşırı sağın dünya düzenini yeniden kurabilecek ve eşcinsel hakları gibi liberal değerleri reddedebilecek bir güçlü adam gördüğünü söyledi.

Miller-Idriss, "Bu, geçen Ağustos ayında Taliban'a aşırı sağdan destek görmemize benziyor" dedi. "Güçlü bir adamın çekiciliği ya da Batı'ya karşı güçlü bir direnişçi fikri var ve her iki durumda da bununla birlikte gitti - anti-feminist, anti-LGBTQ, otoriter aşırı erkeksi, hepsi bu tür. sert adam şeyler."

Putin Cuma günü yaptığı bir konuşmada bu retoriği iki katına çıkardı ve Batı'yı Rusya'yı "iptal etmeye" çalışmakla suçladı. Rusya Devlet Başkanı, yazar J.K. Trans karşıtı yorumları nedeniyle eleştirilen Rowling.

Putin televizyonda yaptığı bir konuşmada, "Kısa bir süre önce, kitapları tüm dünyaya yüz milyonlarca kopya olarak yayılan çocuk yazarı Joan Rowling'i sözde cinsiyet özgürlüklerinin hayranlarını memnun etmediği için iptal ettiler" dedi.

Foggett, bazıları için Ukrayna'daki çatışmanın ABD'deki kültür savaşlarıyla aynı şeyler olduğunu ve bunun tehlikeli olduğunu söylüyor.

“Beni asıl endişelendiren, özellikle sağın kendi toplumsal kaygılarını Ukrayna-Rusya çatışmasına yansıtmaları” dedi.

Aşırı sağdaki herkes Putin'i desteklemiyor

Aşırı sağdaki herkes savaşta Rusya'nın yanında yer almıyor. Bazı Neo-Naziler ve beyaz üstünlükçüler, Ukrayna'yı "Nazileştirme" sözü nedeniyle Putin'e karşı çıkıyorlar.

ABD merkezli bir neo-Nazi web sitesi, yalnızca Rus askeri başarısının daha önce beyaz üstünlükçü örgütlenmeyi memnuniyetle karşılayan bir bölgeyi baltalayacağı iddiasına dayanarak Ukrayna'ya destek ilan etti.

PERIL'de beyaz üstünlükçüleri ve diğer grupları izleyen bir araştırmacı olan Kesa White, başka bir anlatının çevrimiçi çekiş kazandığını gördüğünü söyledi.

White, beyazların küresel beyaz üstünlüğünü baltalamak için dünya genelinde beyazların orantısız bir şekilde beyaz olmayan insanlar tarafından öldürüldüğüne dair uzun süredir devam eden ırkçı kinayeye atıfta bulunarak, "Putin'in 'beyaz soykırımını' mümkün kıldığını söylüyorlar" dedi. Beyaz erkek ve kız kardeşlerinin öldürüldüğünü ve kendileriyle ilgili olmayan bir şey için savaşmak zorunda olduklarını hissediyorlar” dedi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Putin, Roman Abramovich tarafından Zelensky'den barış isteyen bir not aldı, ancak 'onları mahvedeceğimi söyleyin' yanıtını verdi.

AAVBX5e.img?w=768&h=384&m=6&x=389&y=175&

The Times of London, Abramovich'in Putin'e Zelenskyy'den savaşın nasıl sona erebileceğini gösteren bir not verdiğini bildirdi.

Ancak Putin, el yazısıyla yazılan nota, "Onları kıracağımı söyle" diyerek tepki gösterdi.

Abramoviç barış görüşmelerine katılıyor. Bu görüşmeler şu ana kadar çok az ilerleme kaydetti.

The Times of London, Rus oligark Roman Abramoviç'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy'den barış isteyen bir el yazısı notu verdiğini, ancak Putin'in bunu reddettiğini bildirdi.

Abramoviç, bu ayın başlarında Moskova'da Putin ile bir araya geldi ve kendisine Zelenskyy'den Putin'e vermek üzere notu verdi. Abramovich barış görüşmelerine dahil oldu ve Zelenskyy, Abramovich'in yardım etmeye çalıştığını söyledi.

Rapora göre notta, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaşı sona erdirmek için Zelenskyy'nin kabul edeceği şartlar sıralandı.

Ancak Putin ikna olmadı ve "Ona onları döveceğimi söyle" dedi.

Pazartesi günü Wall Street Journal, Abramovich ve Ukraynalı barış müzakerecilerinin Mart ayının başlarında bir zehirlenme saldırısıyla uyumlu semptomlar yaşadığını bildirdi.

Araştırmacı haber kuruluşu Bellingcat daha sonra "3 ila 4 Mart 2022 gecesi Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerine katılan heyetin üç üyesinin kimyasal silahlarla zehirlenme ile uyumlu semptomlar yaşadığını" doğrulayabileceğini bildirdi.

Abramoviç, Salı günü barış görüşmelerinin son turu için İstanbul'da görüldü.

Her iki ülkenin temsilcileri savaşın başlamasından bu yana birçok kez bir araya geldi, ancak çok az ilerleme kaydetti.

Zelenskyy Pazar günü yaptığı açıklamada, Rus işadamlarının işgal nedeniyle Batı yaptırımlarından kaçınmaya istekli oldukları için Ukrayna'ya yardım teklifinde bulunduklarını söyledi.

Wall Street Journal daha önce Zelenskyy'nin barış görüşmelerinde yardımcı olabileceği için ABD'den Abramovich'e yaptırım uygulamamasını istediğini ve ardından ABD Hazinesinin bunu yapma planlarını durdurduğunu bildirmişti.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukraynalı yetkili, Bayraktar insansız hava araçlarının yaratıcısı ile poz vererek, çok sayıda Rus tankını yok ettikleri için onları 'süper silahlar' olarak nitelendirdi.

AAVEVyk.img?w=768&h=384&m=6&x=148&y=211&

Ukraynalı bir yetkili, Bayraktar insansız hava araçlarının üreticisi ile fotoğraf çekti ve onları "süper silahlar" olarak nitelendirdi.

Mykhailo Podolyak, Salı günü Rusya ile yapılan barış görüşmeleri için İstanbul'daydı.

İHA'lar, Ukrayna'da birçok Rus tankını imha etmeleriyle tanınan kahramanca bir üne sahip.

Üst düzey bir Ukraynalı yetkili, Bayraktar insansız hava araçlarının yaratıcısıyla bir selfie yayınladı ve Ukrayna'nın Rus tanklarının sütunlarını patlatmakla kredilendirdiği "süper silahlar" için minnettarlığını dile getirdi.

Başkan Volodymyr Zelenskyy'nin danışmanı Mykhailo Podolyak, Türk şirketi Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar ile birlikte gösteren fotoğrafı Salı günü Twitter'da yayınladı.

Podolyak, silah sayesinde Rus tanklarının "kusursuz yandığını" yazdı. Bayraktarlar ideal olarak herhangi bir görevi yerine getirirken - belli belirsiz, ürkütücü, yıkıcı bir şekilde - yanmaya devam edecekler.

"Süper silahların yazarı ve babası @haluk'a her zaman minnettar olacağım."

Podolyak, Salı günü Rusya ile yapılan barış görüşmelerinin bir parçası olduğu İstanbul'dan bir görüntü yayınladı.

Podolyak, aynı ifadeye sahip ancak yukarıdaki tweet'teki sahil ayarı yerine kendisini ve Bayraktar'ı bir barda gösteren tweet'in önceki bir versiyonunu sildi.

Forbes'a göre Ukrayna, savaş başlamadan önce en az 21 Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı satın aldı. Ülkenin savunma bakanlığı, Mart ayının başında daha fazlasını aldığını iddia etti.

Ukrayna'nın savunması, dronların henüz en yüksek bahisli çatışmalardaki kabiliyetini gösterdi. Ukraynalı yetkililer, Mart ayı ortasında Facebook'ta yayınlanan bu videolarda olduğu gibi, onları ülkenin Rus askeri hedeflerine karşı savunmasının temel taşı olarak lanse ettiler:

Üreticilerine göre, insansız hava araçları 25.000 fit yüksekliğe ulaşabilir ve 27 sürekli saat uçabilir. Her biri dört lazer güdümlü bomba veya roket taşıyabilen 185 mil uzaklıktan uzaktan çalıştırılabilirler.

Ukraynalı yetkililer tarafından sosyal medyaya yüklenen videolar, insansız hava araçlarının Rusya'nın yavaş hareket eden askeri birliklerine karşı yıkıcı etkisini gösteriyor gibi görünüyor.

Insider'dan Kieran Corcoran'ın bildirdiği gibi, bu belirgin başarılar sayesinde, silah Ukrayna propaganda çabalarının da merkezi haline geldi.

Mart ayında, Savunma Bakanlığı, yaygın olarak paylaşılan silahı öven popüler bir şarkı görevlendirdi. 94. Akademi Ödüllerinin olduğu Pazartesi günü, Ukrayna Savunma Bakanlığı şarkının videosunu tweetleyerek şarkıya "Oscar:" ödülü verdi.

Aşağıdaki müzikle daha iyi

Mart ayının ortalarında resmi Ukrayna askeri kanallarında, her biri Rus tanklarını ve askeri altyapısını hassas bir şekilde hedef aldığını gösteren çok sayıda Bayraktar videosu yayınlandı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.