Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rusya'nın Ukrayna İstilası Hakkında Bütün Haberler


Admin

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 243
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    244

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Korkunç Video: Ukrayna'da Rus Askeri Araç Yaşlı Bir Adamın Kullandığı Arabayı Bilerek Eziyor ve Yoluna Devam Ediyor

UYARI: Aşağıdaki haber ve video, bazı okuyucuların rahatsız edici bulabileceği görüntüler içermektedir.

Videoya yakalanan korkunç bir an, Rus birlikleri Ukrayna'ya inerken kaçan sivillerin karşılaştığı tehlikeleri gözler önüne seriyor.

Cuma günü, Kiev'in Obolon semtinde vatandaşlar tarafından çekilen çok sayıda video, askeri bir aracın yaşlı bir adam tarafından sürülen bir arabayı ezdiği ve ezdiği anı gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Bir videoda, askeri bir aracın neredeyse boş bir yoldan aşağı inerken ters yönde giden bir sivilin şeridine girdiği görülüyor. Zırhlı araç, daha küçük arabanın üzerinden geçerek, dört kapılı bir sedan gibi görünen bir şeyi tamamen eziyor ve ardından, görüntüleri kaydedenlerin şaşkınlık ve dehşet içinde nefesleri kesilerek sürmeye devam ediyor.

İkinci bir videoda, bir grup sivilin, adamı levye ve balta gibi görünen bir şeyle enkazdan kurtarmak için birlikte çalıştıkları ve aynı zamanda adamı yıkılan arabadan çıkarmaya yardım etmek için saf insan gücü kullandıkları görülüyor.

Bir zamanlar arabası olan bükülmüş metalden çekilirken hayattayken, adamın şu anki durumu ve kimliği bilinmiyor.

İç burkan video Sky News ve Independent tarafından doğrulandı. PEOPLE, videoyu henüz bağımsız olarak doğrulamadı.

Video, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin mutlak dehşetini betimleyen en son görsellerden sadece biri ve savaşın siviller üzerindeki bedelinin ciddi bir hatırlatıcısı.

Rusya, Vladimir Putin'in yerel saatle Perşembe sabahı televizyonda yayınlanan bir konuşmada "özel askeri operasyon" ilan etmesinin ardından bu hafta başlarında Ukrayna'yı işgal etmeye başladı.

Saldırı hala gelişiyor, ancak 2,8 milyonluk bir şehir olan başkent Kiev'e yönelik tehditlerin artmasıyla birlikte patlamalar ve hava saldırıları bildirildi.

AAUk8Wj.img?w=768&h=1160&m=6

Çok sayıda vatandaşın kaçmaya çalıştığı görüldü. "Bir savaş ve dehşetle karşı karşıyayız. Daha kötü ne olabilir?" Kiev'de yaşayan 64 yaşındaki bir kadın Associated Press'e verdiği demeçte.

Ukrayna doğumlu Yıldızlarla Dans uzmanı Maks Chmerkovskiy de devam eden çatışma hakkında düzenli güncellemeler paylaşıyor ve bugün erken saatlerde Kiev'de mahsur kalırken bir bomba sığınağına gittiğini söyleyerek "sadece çekimlerin durmasını istediğini" de sözlerine ekledi. "

Başkan Joe Biden, işgal bu hafta yürürlüğe girerken, "Tüm dünyanın duaları, Rus askeri güçlerinin sebepsiz ve haksız bir saldırısına maruz kalan Ukrayna halkıyla birlikte" dedi.

Kaynak: PEOPLE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

AN-225: Dünyanın en büyük uçağının Ukrayna'da imha edildiği bildirildi

AAUnPdC.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukraynalı yetkililere göre, dünyanın en büyük uçağı Antonov AN-225'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında imha edilmesi, neredeyse kült statüsüne sahip olduğu havacılık dünyasında alarm ve üzüntü yarattı.

Ukraynalı yetkililer "Mriya" veya "rüya" olarak adlandırılan devasa uçağın, "Rus işgalciler" tarafından saldırıya uğradığında Kiev yakınlarındaki bir havaalanına park edildiğini ve uçağı yeniden inşa edeceklerini de sözlerine ekledi.

"Rusya 'Mriya'mızı yok etmiş olabilir. Ama güçlü, özgür ve demokratik bir Avrupa devleti hayalimizi asla yıkamayacaklar. Biz galip geleceğiz!" Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba Twitter'da yazdı.

Uçağın imha edildiğine dair bağımsız bir doğrulama yapılmadı. Antonov Şirketi'nden bir tweet, uzmanlar tarafından incelenene kadar uçağın "teknik durumunu" doğrulayamayacağını söyledi.

Antonov'u yöneten Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom Pazar günü, uçağın imha edildiğini, ancak Rusya'nın pahasına yeniden inşa edileceğini - bunun 3 milyar dolara mal olacağını - belirten bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, "Restorasyonun 3 milyar doları ve 5 yılı aşkın bir süreyi alacağı tahmin ediliyor" denildi. "Bizim görevimiz, bu masrafların Ukrayna havacılığına ve hava kargo sektörüne kasten zarar veren Rusya Federasyonu tarafından karşılanmasıdır.

Daha sonraki bir açıklamada şirket, uçağın 24 Şubat'ta Kiev yakınlarında yerde bakım altında olduğunu söyledi.

Antonov Havayolları müdürüne göre, motorlardan biri onarım için söküldü ve uçak o gün uygun komutlar verilmesine rağmen havalanamadı.

Rus kuvvetleri, Cuma günü AN-225'in bulunduğu Hostomel havaalanını ele geçirdiğini iddia etti. Yerdeki bir CNN ekibi, Rus hava indirme birliklerinin pozisyon aldığına tanık oldu.

Onaylanırsa, saldırı, Sovyetler Birliği günlerine kadar uzanan 30 yıldan fazla hizmet görmüş bir uçağa şok edici bir son verecek.

AN-225 bazen diğer ülkelerdeki krizler sırasında hava ikmal yardımına yardımcı olmak için hazırlandı. 2010 Haiti depreminin ardından komşu Dominik Cumhuriyeti'ne yardım malzemeleri ulaştırdı. Covid pandemisinin ilk günlerinde tıbbi malzemeleri etkilenen bölgelere taşımak için kullanıldı.

Havacılık dünyasındaki popülaritesi, özellikle hava gösterilerinde yıldız gösterileri yaptığında, gittiği her yerde büyük kalabalıklar çekmesi anlamına geliyordu.

Taraftarlarından bazıları, uçağın imha edildiği iddialarına duydukları dehşeti ifade etmek için Pazar günü sosyal medyaya gitti. "Mriya - Her zaman hatırlanacaksın!" Twitter'da havacılık blog yazarı Sam Chui yazdı.

Bugüne kadar, Mriya şimdiye kadar yapılmış en ağır uçak olmaya devam ediyor. Altı turbofan motorla güçlendirilmiş, içinde veya sırtında taşınabilen maksimum 250 ton yük ağırlığına sahiptir. Operasyonel hizmette herhangi bir uçağın en büyük kanat açıklığına sahiptir.

Tasarımı bulan Kiev merkezli Antonov şirketi tarafından şimdiye kadar sadece bir An-225 inşa edildi. İlk kez 1988'de uçtu ve o zamandan beri hizmette.

İkinci bir uçakta inşaata başlandı, ancak asla bitmedi.

An-225'in hikayesi 1960 ve 70'lerde Sovyetler Birliği'nin Amerika Birleşik Devletleri ile uzay yarışına girdiğinde başlıyor.

1970'lerin sonunda, büyük ve ağır yüklerin toplanma yerlerinden, Yuri Gagarin'in 1961'deki öncü uzay yolculuğunun fırlatma rampası olan Kazakistan çöllerinde genişleyen uzay limanı olan Baykonur Uzay Üssü'ne taşınması ihtiyacı ortaya çıktı.

Söz konusu kargo, Sovyetler Birliği'nin NASA'nın Uzay Mekiği'ne verdiği yanıt olan Buran uzay aracıydı. O sırada onu taşıyabilecek uçak olmadığı için Antonov şirketine bir tane geliştirmesi emredildi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Chris Christie, Putin'i Ukrayna'yı işgal ettiği için 'dahi' olarak adlandırdıktan sonra Trump'ın dünyayı anlamadığını ileri sürdü

AAUqPqh.img?w=768&h=384&m=6&x=312&y=155&

Christie, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra neden birinin Vladimir Putin'e "dahi" diyeceğini sorguladı.

Donald Trump, son günlerde defalarca Putin'i övdü.
Christie, böyle bir açıklama yapan birinin "dünyayı anlamadığını" söyledi.

Eski New Jersey Valisi Chris Christie, Pazartesi günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etme stratejisini öven insanları eleştiren, Rusya'nın komşusuyla savaşa girmesinden önce ve sonra yaptığı bir şeyi, üstü kapalı bir şekilde Donald Trump'a sert vurdu.

Putin'in, neredeyse bir anda dünyanın geri kalanını Rusya'ya karşı birleştirmesini seyrederken, Putin'in Ukrayna'yı işgal etme kararını nasıl 'dahi' ve 'çok anlayışlı' olarak nitelendirebilir? Christie tweet attı.

Trump, Putin'in İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da büyük bir gücün karıştığı en kötü savaşı kıvılcım çıkarma konusundaki kurnaz düşüncesini defalarca övdü. Christie, mesajında doğrudan Trump'tan bahsetmedi, ancak eski siyasi müttefikine hitap ettiği çok açık.

Trump, bu ayın başlarında muhafazakar bir podcast sunucusuna Putin'in yüzsüz stratejisine hayran olduğunu söyledi.

"Dün girdim ve bir televizyon ekranı vardı ve 'Bu dahice' dedim. Putin, Ukrayna'nın - Ukrayna'nın - büyük bir bölümünü ilan ediyor Putin, onu bağımsız olarak ilan ediyor. Ah, bu harika," dedi Trump, Putin'in Batılı ulusların kışkırtılmamış bir savaş olarak kabul ettiği şeyi gerekçesi sorulduğunda. "Bu ne kadar akıllıca?" dedim. Ve içeri girecek ve bir barış gücü olacak."

Eski cumhurbaşkanı ayrıca, hala iktidarda olsaydı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyeceğini savundu; bu, genellikle gerçeği esneten ve yetkililerin Başkan Joe Biden'in oğlu Hunter'ı soruşturmadığı sürece Trump'ın Ukrayna'nın savunma yardımını tehdit etme planı nedeniyle nasıl suçlandığını görmezden gelen bir mesaj. .

Christie, Putin'in stratejisinin başarılı olduğu imasıyla da ilgilendi. ABD, Avrupa Birliği ve diğer müttefikler tarihsel olarak yıkıcı yaptırımlar uygularken Rusya ekonomisi ve para biriminin değeri düştü. Ayrıca Rusya'nın anavatanlarına yönelik saldırılar karşısında Ukrayna'nın kararlılığının boyutuna hazırlıklı olmadığı da görülüyor.

Christie, "Putin'in şu anda iki seçeneği var: ülkeyi yerle bir ettikten ve kahraman Başkanını öldürdükten sonra Ukrayna'nın kazanılamaz bir işgali (eğer bu mümkünse) ya da aşağılayıcı bir geri çekilme" dedi. "Evet, bu 'dahi' ve 'çok anlayışlı' tamam. O kadar geri gitmek yok. Tarih izliyor."

İşgalden önce muhafazakar medyanın gündeminde olan Putin'e hayranlığını dile getiren tek kişi Trump değil. Aynı zamanda bir cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündüğü bildirilen eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da işgalden önce Putin'e övgüde bulundu.

CPAC'ın oturum aralarında NBC News'den Vaughn Hillyard'a konuşan Pompeo, "Düşmanımı anlıyorum ve düşmanımı her zaman olduğu gibi arayacağım" dedi ve hayatı boyunca komünizmi yenmek için çalıştığını da sözlerine ekledi. "Rusları ezmeye devam ettiğimizden emin olmalıyız."

2016'da Trump'ı destekleyen ve 2020'ye kadar yakın danışman olarak görev yapan ilk önde gelen Cumhuriyetçi olan Christie, 2020 başkanlık seçimleri hakkında yalanlar yaydığı için Trump'ı patlatırken olası bir 2024 koşusunu alay etti.

Trump'ın bir sözcüsü, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna, son zamanlarda vurduğu Rusya tanklarının büyük ölçüde Türk insansız hava araçları (İHA) sayesinde vurulduğunu belirtti

AAUq4ui.img?w=768&h=384&m=6

Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçları, Ukrayna'nın savaş çabalarında önemli bir rol üstlendi.

Komutanlar, TB2 modelinin Rus konvoylarına isabet ettiğini gösteren birkaç video paylaştı.

Rusya kampanyasını sürdürürken, görüntüler gerekli bir moral desteğiydi.

Rusya işgalinin ilk günlerinde Ukrayna'yı döverken, savunucular savaşmalarına yardımcı olmak için yeni bir ekipman parçasına güvendiler - Bayraktar TB2 insansız hava aracı.

Ukrayna ordusu tarafından paylaşılan videolar, en az bir saldırının bir dizi Rus tankını ve diğer zırhlı araçları parçaladığını gösterdi.

Biri başkent Kiev'den yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki Zhytomyr bölgesindeki Malyn'den geldi ve Ukrayna ordusuna göre bir Rus BUK karadan havaya füze fırlatıcısının imhasını gösterdi.

Resmi bir askeri Facebook sayfasında yayınlanan aynı videonun başlığı "Bayraktarlar iş başında" dedi. "Korkunuz düşmanlar, size yurdumuzda huzur olmayacak." Grev indikten sonra operatörlerin tezahüratları duyulabilir.

Bir diğeri, Ukrayna'nın güneyindeki Çornobaivka'dan, işgal altındaki Kırım üzerinden akın eden Rus güçlerinin yoğun çatışmalarının yaşandığı bir bölgeydi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 12 metre kanat açıklığına ve ayırt edici üçgen kuyruk bölümüne sahip silahlı bir drone olan Bayraktar için büyük bir çatışmadaki ilk seferi temsil ediyor.

İHA'ların 25.000 fit irtifaya ulaşabildiğini ve 27 saat kesintisiz uçabildiğini söyleyen Türk silah üreticisi Baykar tarafından üretiliyor, 300 km'ye kadar uzaktan kumanda ediliyor. Her biri, tahmini toplam 150 kilogram yük için dört adede kadar lazer güdümlü bomba veya roket taşıyabilir.

Bayraktar, bunun gibi küçük insansız hava araçlarının istilacı araç sütunlarına zarar vermedeki etkinliğini gösteriyor. Karşılaştırıldığında, bir ABD MQ-9 Reaper'ın 20 metre kanat açıklığı var ve 1.701 kilograma kadar mühimmat taşıyabilir.

AAN0P4u.img?w=768&h=512&m=6

The Wall Street Journal'a göre, aksi takdirde bazı tahminlerde bulunabilecek saldırılar için lazerle belirlenmiş koordinatlar vererek topçu saldırılarına güçlü bir yardım sağlayabilirler.

Ukrayna, insansız hava araçlarını ilk kez 2019'da aldı, ancak 2021'e kadar savaşta kullanmadı. Silahlı kuvvetleri, Donbas bölgesindeki ayrılıkçı bir topçu parçasını imha etmek için ilk kez kullanıldığına dair bir video yayınladı:

Savaş azaldıkça Ukraynalılar arasında hızla ünlü bir statü kazandı ve kahramanlığının videoları sosyal medyada viral hale geldi: Insider, Facebook ve Twitter gönderileri arasındaki yukarıdaki iki videonun çeşitli yinelemelerinde 5 milyondan fazla görüntülendi.

İsmi açıklanmayan bir Ukraynalı askerin Ruslarla alay ettiği yaygın olarak paylaşılan bir videoda, insansız hava araçlarının gücü kilit bir noktaydı: "Sizin için her şey yolunda mı ahbaplar? Bayraktarlarımızı nasıl buldunuz? Ne düşünüyorsunuz... şu an üzerinde uçuyor musun?"

Ukrayna parlamentosunun işlettiği popüler kanal Telegram'da Pazar günü her iki Bayraktar grev videosunu paylaştı, bunlardan ilki "Birlikte kazanalım!" dedi. ikincisi ise "Ordumuz, gücümüz!"

Ukrayna'nın Türkiye büyükelçiliği, grevlerin ve sonrasında yaşananların videolarını yayınladı. Journal'a göre Türkçe bir mesaj şöyle çevrildi: "Dikensiz gül asla. Rus işgalciler Bayraktar TB2'lere katlanmak zorunda."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rusya, Ukrayna'da 'vakum bombaları' kullanmakla suçlanıyor. Peki bu vakum bombaları nedir?

AAUstZi.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Rus kuvvetleri, kurbanlarını "yok eden" vakum bombaları olarak bilinen, yaygın olarak yasaklanmış ve tehlikeli silahları kullanmakla suçlanıyor.

Uluslararası Af Örgütü, Rusya'yı, siviller içeriye sığınırken kuzeydoğu Ukrayna'daki bir anaokuluna saldırmak için vakum bombaları veya termobarik silahlar kullanmakla suçladı. CNN, ekiplerinden birinin Cumartesi öğleden sonra erken saatlerde Ukrayna sınırı yakınında bir Rus termobarik çoklu roketatar tespit ettiğini bildirdi.

Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova, Pazartesi günü ABD Kongresi üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın termobarik bir silah kullandığını söyledi.

Markarova milletvekilleriyle yaptığı görüşme sonrasında, "Bugün vakum bombası kullandılar." dedi. "...Rusya'nın Ukrayna'ya vermeye çalıştığı yıkım büyük."

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, raporları gördüğünü ancak Rusya'nın bu tür silahları kullandığına dair bir onayı olmadığını söyledi. Reuters'in bildirdiğine göre Psaki, eğer doğruysa, "potansiyel olarak bir savaş suçu olur" diye ekledi.

Peki termobarik silahlar nelerdir ve ne kadar tehlikeli olabilirler?

'Vakum bombaları' nasıl çalışır?

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yakıt-hava patlayıcısı olarak da bilinen termobarik silah, hem bir yakıt kabı hem de iki ayrı patlayıcı madde kullanıyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, New York'ta bulunan ve insan hakları konularıyla ilgili araştırmalara odaklanan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.

İlk olarak, silah bir alana ateşlenir veya düşürülür ve ilk patlayıcı yük, yakıtı oksijeni emen bir bulut içinde yayar ve ardından "nesnelerin etrafına ve yapıların içine" akar. Yakıt bulutu yayıldıkça, ikinci yük onu patlatır. Bir kez patlatıldığında, kapalı alanlarda, binalarda ve siperlerde en yıkıcı olan "büyük bir patlama dalgası" yaratır.

Uluslararası Af Örgütü, uluslararası insancıl hukukun misket bombaları ve termobarik silahlar gibi doğası gereği ayrım gözetmeyen silahların kullanımını yasakladığını söyledi.

Daha önce kullanılmışlar mı?

2000 yılında İnsan Hakları İzleme Örgütü, Rusya'nın bir Rus cumhuriyeti olan Çeçenya'da silah kullandığı iddiasını, "önemli insani sonuçları" olan "tehlikeli bir tırmanış" olarak bildirdi ve kınadı.

Ağustos 1999'un başlarında, Rus ordusunun Rusya'nın Tando kentine bağlı Dağıstan köyüne karşı FAE bombaları kullandığı bildirildi. New York Times, ABD'nin 2017'de Afganistan'daki IŞİD mağaralarında benzer termobarik bombalar kullandığını bildirdi.

Ne kadar tehlikeli olabilirler?

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın bir araştırması, silahların geniş çapta kullanılması nedeniyle, silahların "ayrım gözetilmeksizin kullanılmaya meyilli" olduğunu ve patlamaya en yakın olanların "yok edildiğini" söyledi.

ABD Merkezi İstihbarat araştırmasına göre, vakum bombasının basınç dalgasının kurbanlarını "akciğerleri parçalayarak" öldürdüğü ve bomba patlamazsa, kurbanların yanan yakıtı teneffüs ederek yakılacağı söyleniyor.

Çalışmada, "En yaygın FAE (yakıt-hava patlayıcı) yakıtları, etilen oksit ve propilen oksit oldukça toksik olduğundan, patlamamış FAE'nin çoğu kimyasal ajanda olduğu gibi buluta yakalanan personel için öldürücü olduğu kanıtlanmalıdır" dedi.

Ayrıca İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün bildirdiğine göre, birden fazla termobarik silah patlatıldığında birbirlerini güçlendiriyor ve daha güçlü, daha tehlikeli bir patlama yaratıyor.

Çalışmaya göre patlamanın yakınında bulunanlar "patlamış kulak zarları ve ezilmiş iç kulak organları, şiddetli sarsıntı, akciğer ve iç organlarda yırtılma ve muhtemelen körlük dahil" çeşitli yaralanmalar yaşayabilirler.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Zelensky'nin Avrupa Birliği'ndeki konuşması sırasında tercüman ağlamaya başladı

BRÜKSEL — Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'nin Salı günü Avrupalı milletvekillerine yaptığı konuşmanın İngilizce tercümanı, sözlerden o kadar etkilendi ki bir an için soğukkanlılığını kaybetti.

Sanal konuşma sırasında Zelensky, şehrin Özgürlük Meydanı'na bir füze saldırısı da dahil olmak üzere Harkov'un son bombardımanını anlattı. Tercüman sesi titreyerek, "İki seyir füzesi, düzinelerce ölü, hayal edebiliyor musunuz?" dedi. "Özgürlüğün bedeli bu."

"Savaşıyoruz," diye devam etti tercüman, bir nefes alarak. "Sadece bizim topraklarımız için," dedi keskin bir şekilde nefes vererek. Tüm şehirlerimiz bloke olmasına rağmen kimse girip müdahale etmeyecek” dedi.

Konuşma, Avrupa Parlamentosu'na umutsuz bir yalvarıştı ve Zelensky, Ukrayna'nın şu anda 27 üyesi olan bloğa katılmasına izin vererek Avrupa Birliği'ne “bizimle olduklarını kanıtlaması” için neredeyse yalvarıyordu.

Gücümüzü kanıtladık, diye devam etti. "Öyleyse bizimle olduğunu kanıtla. Gitmemize izin vermeyeceğini kanıtla. Gerçekten Avrupalı olduğunuzu kanıtlayın.”

Konuşma milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve çeşitli Avrupalı liderlerin iyi niyet ifadeleriyle karşılandı.

Ancak Zelensky, sahadaki savaşa geri dönmek için imza attığında, ülkesinin bloğa katılma şansının olup olmadığı, ne zaman olduğu bir yana, belirsizliğini koruyordu.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna'nın Rusya'ya Karşı Gizli Silahı: Türk İHA'ları

AAUtS6h.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Pazar gecesi Twitter'da viral hale gelen bir videoda, bir Rus konvoyu gibi görünen büyük bir patlama, karadan havaya füze sistemine doğrudan isabet ediyor.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin hesabına gönderilen siyah beyaz görüntüler, son günlerde sosyal medyada ortaya çıkan ve Ukrayna drone saldırılarının Rus donanımı üzerindeki yıkıcı etkisini gösteren birkaç fotoğraftan biri. Bir Ukrayna drone tesisindeki bir ekranın cep telefonu kaydı gibi görünen videoda dronun yükü patladığında, tesisteki insanların alkış ve alkışlara boğulmadan önce huşu içinde nefes nefese kaldıkları duyulabilir.

Video, iki gün içinde Twitter'da 3 milyondan fazla izlendi. “Kork, düşmanlar! Dünyamızda size barış olmayacak!” Ukrayna silahlı kuvvetleri videonun başlığına yazdı.

Bu videonun ve Twitter'da dolaşan diğerlerinin yıldızı, Ukrayna ordusunun son günlerde Rus kuvvetlerine karşı giderek daha fazla konuşlandırdığı bir tür Türk İHA'sı olan Bayraktar TB2'dir. Salı günü, Ukrayna ordusu Bayraktar insansız hava araçlarının bir tank ve iki karadan havaya füze sistemini bir gecede imha ettiğini söyledi. Twitter'da paylaşılan diğer videolarda, ordu tarafından en az 2021'den beri kullanılan Bayraktar insansız hava araçlarının, Rus yakıt konvoyu ve bir grup ikmal kamyonunu havaya uçurduğu görülüyor.

Dronlar küçük ve hafiftir (ABD ordusunun Reaper drone'undan yaklaşık yedi kat daha hafiftir), bir seferde 30 saate kadar gökyüzünde kalmalarını sağlayan 12 metrelik kanat açıklığına sahiptir. Her drone, onları üreten şirket olan Baykar Technologies'in tanıtım materyallerine göre dört lazer güdümlü füze taşıyabilir.

Bayraktar insansız hava araçlarının Ukrayna'daki etkisi
ABD ve Avrupalı askeri analistler, Ukrayna'nın insansız hava aracı kampanyasının Rus ilerlemesini yavaşlatmadaki erken başarılarına katkıda bulunduğunu ve Rus ordusunun beklenmedik zayıflıklarını ortaya çıkardığını söylüyor. Analistler, belki de daha önemlisi, videoların Ukrayna'nın bilgi savaşının giderek daha belirgin bir parçası haline geldiğini ve Rus işgalcilere düşmanlarından korkmaları için bir neden verdiğini ve yaklaşan bir askeri saldırının korkuları arasında Ukrayna'nın morali için hayati bir destek sağladığını ekliyor. Analistler, öyle olsa bile, dronların savaşın uzun vadeli gidişatını değiştirme ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekiyor.

Türk askeri ve havacılık analisti Arda Mevlütoğlu, "Ukrayna ordusu tarafından yayınlanan görüntüler, Rus hava savunma kapağındaki ciddi kusurları gösteriyor ve bu birçok gözlemci için sürpriz oldu" dedi. "Görüntüler ayrıca halkla ilişkiler ve psikolojik savaş için çok faydalı."

Güvenilir ve doğru askeri dronlar, bir zamanlar ABD ordusunun özel alanıydı. Ancak teknoloji son yıllarda daha yaygın hale geldi ve şimdi birçok 21. yüzyıl savaş alanının demirbaşlarından biri. Ve Türkiye şu anda önde gelen tedarikçidir. Son iki yılda Türk Bayraktar insansız hava araçları sadece Ukrayna'da değil, Etiyopya, Azerbaycan, Libya ve Suriye'de de ortaya çıktı. Geçen yıl Etiyopya'da, hükümet onları insansız hava araçlarıyla geri püskürtmeden önce bir isyancı güç başkent Addis Ababa'ya yaklaşıyordu. 2020'de Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ihtilafta, Türk insansız hava araçları, Azerilerin bir Rus müttefiki olan Ermenistan'a karşı kazandığı zaferde belirleyici oldu.

Havacılık endüstrisine odaklanan bir yayın olan Aviation Week'in Londra büro şefi Tony Osborne, “Son yıllarda Bayraktarlar gerçekten ünlü başarılara imza attı” diyor. “Artık hepsinin en ünlü drone olduğunu iddia ediyorum.”

Devamını Okuyun: Ukrayna Direnirken, Putin Nükleer Hayaleti Artırdı

Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından Pazar günü paylaşılan video, dronların önemli satış noktalarından birini ortaya koyuyor: düşman donanımına orantısız hasar verebilmeleri, diğer dronlardan çok daha ucuza ve düşük risk altında olmaları. Osborne, Bayraktar insansız uçaklarının her birinin tek haneli milyonlarca dolarlık bir maliyetle Ukrayna'ya satıldığını tahmin ediyor - ancak Pazar günü videoda imha edilen Rus karadan havaya füze sisteminin değeri 50 milyon dolara kadar çıkabilir.

“Bunlarla ilgili en önemli şey, ucuz olmaları ve ucuz olduklarında onları kaybetme konusunda çok endişeli olmamanız” diyor. "Onları bir kavgaya atabilirsin ve dün gördüğümüz gibi dramatik bir vuruş yaparlarsa, aniden yıpratma savaşını kazanırsın."

Osborne, Ukrayna'nın operasyonel cephaneliğinde muhtemelen yaklaşık 20 Baykar uçağı olduğunu tahmin ediyor. Aralık ayında Bloomberg, yetkililere atıfta bulunarak Ukrayna'nın iki düzine daha sipariş verdiğini bildirdi. Baykar, yorum taleplerine yanıt vermedi.

Türkiye'nin drone gücü olarak büyüyen rolü
Londra merkezli Chatham House'da Türk ve Ortadoğu siyaseti uzmanı olan Galip Dalay'a göre, bir NATO üyesi olan Türkiye için, Ukrayna'ya insansız hava aracı satışları askeri çıkarlarıyla uyumlu – yani Karadeniz bölgesindeki güç dengesini korumak. işler düşünce kuruluşu.

Bayraktar İHA'ları özel bir şirket olan Baykar Technologies tarafından üretilirken, İHA'lar yaygın olarak Türk dış politikasının bir kolu olarak görülüyor. Şirketin baş teknoloji sorumlusu Selçuk Bayraktar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı. Şirketin CEO'su ve Selçuk'un kardeşi Haluk Bayraktar, Mayıs 2021'de bir web semineri sırasında “ABD, Çin, İsrail gibi ülkeler Ukrayna'ya silahlı İHA satmayı reddetti” dedi. “Türkiye, Ukrayna'ya bu teknolojiyi satmayı kabul eden tek ülkeydi. ”

Devamını Okuyun: Dünya Rusya'nın Ukrayna'yı İşgal Etmesini İzliyor. Ancak Rus Medyası Farklı Bir Hikaye Anlatıyor

Türk dış politikası, Rus ve Türk vekillerinin karşı karşıya geldiği tüm savaş alanları olan Suriye, Libya ve Azerbaycan'da Bayraktar insansız hava araçlarının varlığını da canlandırdı. Dalay, “İHA'lar Türkiye'ye jeopolitik bir avantaj sağlıyor” diyor. “Libya veya Suriye gibi yerlerde konvansiyonel savaşa girmek bir şey, ancak insansız hava araçları kullanmak başka bir şey. Drone’lar Türkiye’nin işini kolaylaştırıyor.”

Etiyopya gibi diğer durumlarda, Türk drone satışları muhtemelen siyasi olanlardan çok ekonomik faktörler tarafından motive ediliyor. Mevlütoğlu'na göre Türkiye, ABD'nin aksine drone ihracatına hiçbir siyasi şart koymadı.

Bayraktar İHA'larının Rus konvoyları üzerinde ölüm ziyareti yaptığı videoları, moralleri yükseltmek için Ukrayna ordusu tarafından neredeyse kesin olarak paylaşıldı. Ancak Kiev'e doğru ilerleyen büyük bir Rus aracı sütunu ile, drone saldırılarının videolarından kaynaklanan herhangi bir Ukrayna moralinin kısa ömürlü olması muhtemeldir. Baykar ise bunun meyvelerini ileride toplamaya kararlı görünüyor. Dalay, "Artık Türkiye'nin büyüyen bir savunma sanayisi olduğuna göre, eşyalarınızı savaşta test edilmiş olarak sergilemek istiyorsunuz" diyor. “Bu tür çatışma bölgeleri, Türk drone endüstrisi için önemli bir PR haline geldi.”

Kaynak: Time Dergisi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Anonymous, Rusya'ya karşı "siber savaş" başlattı

AAOx44Y.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

“Anonymous, .ru hükümet web sitesini çevrimdışı tutmak ve Putin'in devlet sansür makinesinden kurtulabilmeleri için Rus halkına bilgi göndermek için devam eden operasyonlara sahip. Ayrıca Ukrayna halkını elimizden geldiğince çevrimiçi tutmak için devam eden operasyonlarımız var.”

Merkezi olmayan yapısı nedeniyle grubun iddialarını desteklemek zor olsa da Downdetector, Anonymous'un bozduğunu iddia ettiği web sitelerinin çoğunun çevrimdışı olduğunu gösterdi. Rus haber kuruluşu RT, yakın tarihli bir makalede Kremlin'in yanı sıra kendi web sitesinin de çevrimdışına alındığını bir makalede doğruladı.

Anonymous, Rus hükümetini ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef alabilir, ancak resmi olmayan Twitter hesabı geçen hafta grubun kendisinin bir bütün olarak Rusya veya ülke vatandaşları ile savaş halinde olmadığını açıkladı. Grup, ateşkes ilan edilene kadar Rus hükümetinin ve ülkenin işletmelerinin çevrimiçi altyapısını bozmaya devam edecek, bu nedenle Anonymous'un çatışma devam ederken daha da fazla siber saldırının sorumluluğunu üstlendiğini görmeyi bekleyin.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Putin baskı altında: Rusya Devlet Başkanı yeni fotoğraflarda yüzü gözü şişmiş görünüyor

AAUtQRj.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgaline yönelik küresel kınama devam ederken bugün bir toplantıda 'külden ve şişkin' göründüğü söylendi. Kremlin tarafından yayınlanan bir görüntüde, Rusya Devlet Başkanı Moskova'da Saint Petersburg Valisi Alexander Beglov ile otururken görüldü.

AAUtVoR.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

AAUtVoW.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna'nın first lady'si ve Volodymyr Zelensky'nin eşi Olena Zelenska kimdir?

AAUv44a.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Moskova'nın kendisini "1 numaralı hedef" haline getirdiğini söylediğinde, "devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etme" çabası olduğunu söylediğinde, ailesinin "hedef 2" olduğunu da kaydetti. ”

Korkunç açıklama, ailesinin First Lady Olena Zelenska'nın ve çiftin iki küçük çocuğu Sasha ve Cyril'in içinde bulunduğu kötü duruma dikkat çekti.

Savaş zamanı lideri olan Ukrayna TV başkanı Volodymyr Zelensky hakkında bilinmesi gerekenler
Çift, Zelensky'nin siyasi kariyeri başlamadan önce Eylül 2003'te evlendi. Başkanlığa aday olma kararını karısına aktarmayı unutmuştu.

Vogue Ukrayna'ya konuşan Zelenska, eşinin adaylığını sosyal medyadan öğrendiğini söyledi. "Neden bana söylemedin?" ona sordu. Cevabı: "Unuttum."

AAUv44n.img?w=768&h=512&m=6&x=488&y=128&

Dergiye verdiği demeçte, Zelenska ilk başta "planların bu olduğunu anladığımda pek mutlu olmadı" dedi. 2019 röportajında, kocası bir savaş zamanı lideri ve Ukrayna'nın Rus işgaline karşı direnişinin yüzü olmadan yıllar önce, “Her şeyin nasıl değişeceğini ve hangi zorluklarla yüzleşmemiz gerektiğini anladım” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: Savaşla sarsan bir şehrin sokaklarında bir kahraman doğuyor
Yine de Zelenska, Paralimpik Oyunları, çocukların beslenmesi ve aile içi şiddetle mücadele gibi nedenleri destekleyerek first lady rolüne adapte oldu.

44 yaşındaki Zelenska, Zelensky'nin de büyüdüğü orta Ukrayna şehri Kryvyi Rih'de büyüdü. Çift, onun mimarlık okuduğu ve hukuk okuduğu kolejde tanıştı, ancak çift kariyerlerini komedide buldu. Yine 44 yaşındaki Zelensky, Zelenska'nın senaryo yazarı olduğu Studio Kvartal 95 adlı bir prodüksiyon şirketi kurdu.

AAUv44t.img?w=768&h=1379&m=6&x=160&y=332

Güvenlik nedenleriyle, Zelenska ve çocuklarının yeri kamuya açıklanmadı, ancak Zelensky Ukrayna'da kaldıklarını söyledi.

Rus işgalinden bu yana Zelenska, Ukrayna halkına yönelik cesaretini dile getirmek için sosyal medyayı kullandı. “Bugün panik ve gözyaşım olmayacak. Sakin ve kendime güveneceğim” diye geçen hafta Instagram'da yazdı. "Çocuklarım bana bakıyor. yanlarında olacağım. Ve kocamın yanında. Ve seninle."

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ukrayna-Rusya çatışması, Trump'ın NATO'daki korkunç rolünü unutmasına neden oldu.

AAUuBVL.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna'nın ölümcül Rus işgali tırmanmaya devam ederken, buraya nasıl geldiğimizi hatırlamak önemlidir. Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahalesi, bize ABD'nin küresel ölçekte konumunu zayıflatan Donald Trump'ın başkanlığını vermede rol oynadı. Trump'ın görevdeki eylemleri göz önüne alındığında, son zamanlarda "güçlü ve hızlı hareket etmeseydim NATO olmazdı" iddiası en hafif tabirle gülünçtür.

NATO tartışmasız şimdiye kadarki en güçlüsü ve Ukrayna'nın ölümcül işgalinin ardından gücü ve birliği tam olarak ortaya çıktı, ancak ittifakın gücü için kredi alması gereken Joe Biden - Trump değil -. Başkan, geçen yılı ittifaktaki diğer ülkelerle ilişkilerimizdeki çatlakları iyileştirmeye ve Trump'ın yarattığı tehlikeli karışıklığı temizlemeye çalışarak geçirdi.

Ve Rusya ile doğrudan bir savaştan kaçınmaya çalışan NATO'nun sonraki adımlarının ne olacağı belirsiz olsa da, Vladimir Putin'in tehditlerine ve masum sivillere yönelik ölümcül saldırılarına karşı Ukrayna ile dayanışma içinde olduğu için amacı açık.

Biden, Birliğin Durumu konuşmasında ittifakın önemine ve esnekliğine değindi. İzleyen herkesin, ittifakın Rusya'ya karşı koymadaki rolünün ne kadar önemli olduğunu ve bunun ABD'deki insanlar üzerindeki dalgalanma etkilerini anlaması gerekiyor - zaten yüksek enflasyon döneminde gaz ve gıda fiyatlarındaki artış gibi. Mesajı, amacını görmediği için ulusal güvenlik yetkilileriyle NATO'dan çekilmeyi tartışan eski cumhurbaşkanının mesajından çok farklıydı. (Trump yönetimi yetkilileri, onu geri çekilmemesi için nasıl ikna etmeye çalıştıklarını defalarca anlattılar.)

2016 seçimleri yıllar önce gibi görünse de ABD'deki insanlar Rusya'nın bu seçimdeki etkisini ve müdahalesini ve bunların diplomasinin geleceği üzerindeki sonuçlarını unutmamalı. Trump'ın seçilmesi Putin'in genel stratejisinde rol oynadı. Trump, uzun süredir Rus saldırganlığını caydıran ittifak olan NATO'yu zayıflatmakta başarılı olursa, Trump başkanlığının kendi despotik gündemini ilerletmek için çok önemli olacağını biliyordu.

Peki Putin bunu nereden bilsin? 2016 kampanya izinde Trump, seçilirse yönetiminin nasıl olacağını önizleyerek NATO'dan çekilmeye ilgi duyduğunu ifade etti.

Trump'ın seçilmesiyle Rusya'nın müdahalesi için birkaç sonuç geldi ve bunun yerine Trump, Putin ve diğer Kremlin yetkilileri ile rahat bir ilişki geliştirmeye çalıştı.

Trump 2017'de göreve başladığından 2019'a kadar Putin ile en az 16 özel görüşme yaptı. Bu toplantılar tek başına tartışmalı olsa da, daha da endişe verici olan, halkı neyin tartışıldığını öğrenmekten bu şekilde korumaya çalışmasıydı. 2019 Washington Post raporuna göre, Trump, Putin ile 2017 görüşmesinden sonra kendi tercümanından notlar alacak kadar ileri gitti.

Kesin olan bir şey var: ABD'nin Rusya'yı desteklediği ve kendi başına ABD'nin denizaşırı çıkarları için bir tehdit olduğu ortaya çıktı, çünkü Trump tehlikeli bir diktatöre yakınlık gösteriyordu.

Trump, yabancı müttefiklerimizi suistimal ederken Putin ile bir ABD ilişkisi kurmaya ve güçlendirmeye öncelik verdi; bu, nihayetinde, görevden ayrıldığında önemli ölçüde onarılması gereken NATO ile on yıllardır süren ilişkilerde ciddi çatlaklara neden oldu. Ve ofis dışında bile, Rus liderini şımartmaya devam ediyor. Trump, NATO'nun gücü için kredi almaya çalışmadan günler önce, Putin'in Ukrayna'yı işgalini "dahi" ve "akıllıca" olarak nitelendirdi.

Trump'ın NATO konusunda sırtını sıvazlayan açıklamasında, "Bir önceki yönetim battaniye gönderirken Ukrayna'ya çok etkili tanksavar avcılarını (Javelins) ben getirdim. Tarih bunu not etsin!" dedi.

Tarihe, Trump'ın ilk suçlamasının Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy'ye 2019'da o zamanki cumhurbaşkanı adayı Biden ve oğlu Hunter'ı soruşturması için baskı yapmasından kaynaklandığını da not edelim. Trump, kaldıraç olarak Ukrayna'ya Kongre'nin elinde bulundurduğu önemli bir kongre mali yardımını askıya aldı. zaten onaylandı. Kuşkusuz, Trump'ın Zelenskyy'yi güçlü silahlandırma girişiminin haberi kamuoyuna duyurulduğunda, bu sadece doğrudan Rusya'nın elinde oynamaya devam etti.

ABD'deki birçok insan ekranlarında bombaların, yıkılan binaların ve kaçan ve kapana kısılmış Ukraynalı mültecilerin görüntülerinden dehşete düşerken, özellikle ABD'deki birçok aile bunu hissederken, tam bir kriz modunda olduğumuzu hissetmemek elde değil. Enflasyonun kendi ülkelerindeki mali durumları üzerindeki doğrudan etkileri. Ancak ara seçimler yaklaşırken, Trump'ın sert adam kampanyası söylemine kapılmamalılar. Gerçek şu ki, Biden'ın hem yurtiçinde hem de yurtdışında miras aldığı karmaşaya zemin hazırladı. Bunun için neden kredi almadığını merak ediyorum?

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Batı istihbaratına göre Çin, Rusya'dan işgali Olimpiyatlar sonrasına ertelemesini istedi

AAUwUnf.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

ABD'li yetkililer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Batı istihbarat raporuna göre Çinli yetkililerin Şubat ayı başlarında üst düzey Rus yetkililerin Ukrayna'yı işgale başlamadan önce Pekin Olimpiyatlarının bitmesini beklemelerini talep ettiğini belirtti.

ABD'li yetkililer raporu genel olarak güvenilir buluyor, ancak istihbarata aşina bir kaynağa göre, ayrıntıları yoruma açık. Talep, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Olimpiyatların açılış töreni için Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldiği Pekin'i ziyaret ettiği sıralarda yapılmış olsa da, raporda Putin'in konuyu doğrudan Xi ile ele alıp almadığı net değil. kaynak söyledi.

New York Times ilk önce raporun varlığını bildirdi.

Batılı istihbarat yetkilileri, o sırada Putin'in Ukrayna sınırına yığılmasını ihtiyatla izliyordu ve Putin'in Çin'i kızdırmaktan kaçınmak için herhangi bir askeri harekatı Olimpiyat sonrasına kadar erteleyebileceğini tahmin etmişti. Putin ve Xi'nin oyunların aralarında yaptığı görüşmeden sonra, Moskova ve Pekin, ortaklıklarının "sınırsız" olduğunu ilan eden ve Putin'in Ukrayna'ya saldırmasının temel dayanağı olan NATO'nun genişlemesini kınayan ortak bir bildiri yayınladılar. Bu açıklama, Batı'nın Çin ile Rusya arasında gelişen bir ittifakla ilgili endişelerini artırdı.

Çin'in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Liu Pengyu, "İlgili raporlarda belirtilen iddialar, hiçbir dayanağı olmayan spekülasyonlardır ve Çin'i suçlama ve karalama amaçlıdır" dedi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ucuz TB2 drone, Ukrayna'ya Rusya'ya karşı avantaj sağlıyor

Ukrayna'nın Rusya'nın işgaline karşı şiddetli direnişi birçok gözlemciyi şaşırttı, ancak bu kısmen savaşlarındaki bir silahın - düşük maliyetli, füze fırlatan uçan bir robotun - askeri fütüristlerin tahminlerini yerine getirmesinden kaynaklanıyor.

AAUwo7w.img?w=620&h=348&m=6

Rusya, tanklarda ve diğer zırhlı araçlarda şok edici kayıplar yaşadı. Gerçek kapsamı bilmek zor olsa da, açık kaynaklı istihbarat analistlerinin fotoğrafik kanıtlarla doğrulanan kayıpları belgeleme girişimleri yüzlerce aracın kaybolduğunu gösteriyor. Rus kuvvetlerine yakıt taşıyan iki tren de dahil olmak üzere bu araçlardan yaklaşık 33'ü Bayraktar TB2 adlı ucuz bir Türk insansız hava aracı tarafından imha edildi. Ve bu muhafazakar bir tahmin.

Bayraktar TB2 nedir?

TB2, ABD'nin ülkeye Reaper gibi Amerikan yapımı dronları satmayı reddetmesinin ardından son on yılda Türkiye'de geliştirilen füze fırlatma yeteneğine sahip otonom bir uçan araçtır. Her birinin maliyetinin 1 milyon ile 2 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye, Libya ve Suriye yakınlarındaki çatışmalarda eylemde görüldü, ancak Azerbaycan ve Ermenistan'ın tartışmalı bölgede karşı karşıya geldiği 2020 Dağlık Karabağ savaşı sırasında daha fazla dikkat çekti. Azerbaycan, nispeten gelişmiş Ermeni tanklarını ve topçularını imha etmek için TB2'leri kullanması sayesinde galip gelmeyi başardı.

ABD Ordusu Albay Scott Shaw geçen yıl Dış Politika'ya, piyade ve zırhın yanı sıra hava yeteneklerini kullanan taktikler için sanat terimini kullanarak, “Bu çatışmada net olan şey, daha az finanse edilen bir ulusun birleşik silah savaşı yapabileceğidir” dedi. “Potansiyel olarak yerel bir havadan karaya veya havadan havaya faaliyet yürütmek için mükemmel bir şekilde eğitilmiş, muhteşem bir yetenek olan Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri gibi bir şeye ihtiyacınız yok.”

Bu tahmin, birçok askeri uzmanın Rusya'nın daha gelişmiş ordusunun ülkeyi hızla işgal etmesini beklediği Ukrayna'da oynuyor. TB2, Ukrayna'nın bazı Rus konvoylarını zor durumda bırakan lojistik sorunlardan yararlanmasına yardımcı oldu. İHA'lar savaş uçakları, helikopterler ve karadan havaya füzelerin saldırılarına karşı nispeten savunmasız olsa da, Rusya'nın Ukrayna üzerinde gökyüzüne hükmetme konusundaki şaşırtıcı başarısızlığı sayesinde şimdiye kadar faaliyet gösterebildiler.

TB2, Ukrayna-Rusya çatışmasının geleceği için ne anlama geliyor?
Askeri uzmanlar, Rusya'nın, muhtemelen Putin'in geçmişteki askeri eylemlerini karakterize eden sivil bölgelere saldırmak gibi acımasız taktikler yoluyla, nihayetinde Ukrayna'nın kilit şehirlerini ele geçirmesini bekliyor. Ukrayna'nın direnişi bir isyana dönüşürse, insansız hava araçları yine de rol oynayabilir. ABD'li stratejistler, ucuz Çin insansız uçaklarının dış çatışmalarda mahsur kalan ABD güçlerine karşı kullanılmasından endişe ediyor ve İsrail, Hamas için insansız hava araçları geliştirdiği düşünülen bir Filistinli elektrik mühendisine suikast bile düzenledi.

Bu, düşük maliyetli teknolojinin, pahalı silahlı kara kuvvetlerine güvenen ABD ve Rusya gibi ülkeler için savaşın gidişatını nasıl değiştirebileceğinin sadece başlangıcı. Silahlı kuvvetleri tarafından yayınlanan bu propaganda videosunda görüldüğü gibi, silah Ukrayna'nın bilgi savaşı stratejisinin bir parçası bile:

Bu sabah, Ukrayna Savunma Bakanlığı Türkiye'den yeni bir grup insansız hava aracı aldığını bildirdi. "Orklardan korkun!" Twitter hesabıyla övündü. “Onu görmüyorsun, ama o!”

Kaynak: Quartz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kuzey Kore dahil sadece 5 ülke, Rusya'yı kınayan BM kararına karşı oy kullandı

Simon & Garfunkel bir keresinde "arkadaşların bulunamayacağı" bir senaryo tanımlamıştı ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınayan Çarşamba günkü Birleşmiş Milletler oylamasının ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve şirketini dinlemekte teselli bulabilecekleri kolayca hayal edilebilir. Sorunlu Su Üzerinden Köprü" tekrarı.

AAUwvKa.img?w=300&h=200&m=6

The New York Times'a göre, BM Genel Kurulu, 141 ülkenin lehte, 34'ünün çekimser ve sadece beşinin aleyhte oy kullandığı Rus saldırganlığını kınayan bir kararı kabul etti.

Sonuç, geçen hafta dünya çapında görülen Ukrayna'ya verilen uluslararası destekle eşleşti. Londra, Madrid, Milano, Paris, Tokyo, Seul, Cape Town ve diğer birçok şehirde Ukrayna yanlısı gösteriler başladı. Başkan Biden'ın Salı günü yaptığı Birliğin Durumu konuşmasında, birçok milletvekili küçük Ukrayna bayrakları salladı veya Ukrayna bayrağı iğneleri taktı.

Karara hayır oyu beş otoriter ülkeden geldi: Rusya, Kuzey Kore, Eritre, Suriye ve Rusya'nın yakın müttefiki Beyaz Rusya.

Cato Enstitüsü'nün 2020 İnsan Özgürlüğü Endeksi, Rusya'yı dünyadaki en özgür 115. ülke olarak sıralıyor. Beyaz Rusya, 99. sırada ilk 100'ü zar zor kırıyor. Suriye, listede dünyanın en az özgür 10. ülkesi olarak yer alıyor. Her ikisi de tek partili diktatörlükler olan Kuzey Kore ve Eritre hiç sıralamada yer almıyor.

Çekimser kalan ülkeler arasında Irak, İran, Hindistan, Pakistan ve Çin yer aldı. Şubat ayı başlarında Çin ve Rusya, diğer şeylerin yanı sıra NATO'nun genişlemesini kınayan ancak doğrudan Ukrayna'dan bahsetmeyen ortak bir bildiri yayınladı.

Kaynak: The Week

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mila Kunis, Kendi Ülkesi Ukrayna'daki Kriz Hakkında Konuştu ve 30 Milyon Dolarlık Bağış Kampanyası Başlattı

AAUAeIy.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Mila Kunis, ülkenin Rus işgali sırasında Ukraynalıların cesaretini alkışlıyor. Ancak savaşın parçaladığı ülkeden kaçanlara yardım etmek için daha fazlası yapılabilir ve 38 yaşındaki oyuncu bu planları açıklıyor.

Family Guy yıldızı ve kocası Ashton Kutcher Perşembe günü, Airbnb ve FlexPort.org ile birlikte, Ukrayna'daki çatışmadan etkilenenlere yardım etmek için 30 milyon dolar toplama hedefiyle bir GoFundMe kampanyası başlattıklarını duyurdular. Kunis ve Kutcher ayrıca kendi paralarından 3 milyon dolara kadar eşleşeceklerini söylüyorlar. Lansmanından sadece birkaç saat sonra, kampanya şimdiden 2.5 milyon doları aşmıştı.

That 70's Show yıldızı, şu anda zorluğun, konut kurmak ve bölgeye malzeme ve diğer kaynakları göndermek gibi lojistikle ilgili olduğunu söyledi. Kutcher, yardımın en çok ihtiyacı olan kişilere ulaşmasını sağlayabilecek bilinen STK'lara (sivil toplum örgütleri) taşınacağını söyledi.

Ukrayna'nın batı kesiminde 1983 yılında Chernivtsi'de dünyaya gelen ancak 1991 yılında Amerika'ya gelen Kunis, Airbnb'nin mültecileri kabul edenlere barınma ve yaşam maliyetini destekleyeceğini de sözlerine ekledi.

CBS News'e göre, şimdiden bir milyondan fazla kişi Ukrayna'dan kaçtı. Vox, Polonya'ya en az 505.000 Ukraynalı'nın, 139.000'inin Macaristan'a, 97.000'inin Moldova'ya, 51.000'inin Romanya'ya, 72.000'inin Slovakya'ya ve 90.000'inin diğer Avrupa ülkelerine gittiğini bildirdi. Haber kaynağı ayrıca mültecilerin çoğunun kadın ve çocuklar olduğunu ve artan sayıda refakatsiz çocuk olduğunu bildiriyor.

GoFundMe kampanyasında yayınlanan bir videoda Kunis, "Ukrayna'nın güçlü ve cesur olduğu ancak güçlü ve cesur olduğu, desteğe layık olmadığınız anlamına gelmez" dedi. "Ukrayna halkını desteklememiz gerekiyor. Lütfen bize yardım edin."

Kaynak: CBS News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Vladimir Putin Rusya'da sıkıyönetim ilan edebilir. Bu Ruslar için ne anlama geliyor

AAUwJ2P.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna'nın şiddetli direnişi Putin'in işgalini yavaşlatırken ve Ruslar arasında işgale karşı muhalefet büyürken, Avrupa Birliği yetkilileri Putin'in Cuma günü sıkıyönetim ilan edebileceğinden korkuyor.

Şafak öncesi saatlerde Kiev dışında duyulan uzak patlamaların Rus ilerleyişinin başlangıcına işaret etmesinden bir hafta sonra, bir milyondan fazla insanın Ukrayna'dan kaçtığı ve Rus ordusu kuşatmaya devam ederken yüzlerce askeri ve sivil ölümün rapor edildiği bildirildi. Ukrayna'nın her yerindeki şehirlere.

Bir AB yetkilisi, Rusya'nın olası sıkıyönetim planlarını "tamamen yerli üretim" olarak nitelendirdi.

Güne daha akıllı başlayın. Her sabah ihtiyacınız olan tüm haberleri gelen kutunuza alın.

Reuters'a konuşan yetkili, "Askeri çatışmalarda ölen gençlerin trajik kaybı ve Rus annelerin oğullarının kaybını öğrenmek zorunda kalması gibi" dedi. için endişeleniyorum.”

sıkıyönetim nedir?

Sıkıyönetim, ABD Adalet Bakanlığı'na göre, genellikle bir savaş veya kriz döneminde askeri yönetimin geçici olarak sivil yönetimin yerini aldığı zamandır. Ancak sıkıyönetimin özellikleri ülkeye göre değişir.

Başkan Volodymyr Zelensky, Rus birliklerinin ülkeye girdiği geçen hafta Ukrayna'da sıkıyönetim ilan etti. Zelensky'nin açıklaması, 18-60 yaş arası Ukraynalı erkeklerin ülkeyi terk etmesini yasaklıyor.

Sıkıyönetimde polis gibi sivil kurumların yerine askerler devreye giriyor.

Putin sıkıyönetim ilan ederse ne olur?

Rusya Anayasası, Putin'e "Rusya Federasyonu'na karşı bir saldırı veya doğrudan bir saldırı tehdidi durumunda" sıkıyönetim ilan etme yetkisini, Rusya Federasyonu'nun federal yasama odaları olan Federasyon Konseyi'ni ve Devlet Dumasını bilgilendirmesini şart koşarak veriyor.

Sıkıyönetim, Rusya Anayasası sıkıyönetim rejiminin sınırları hakkında çok az ayrıntı sunarak, sıkıyönetim rejiminin sınırları hakkında çok az ayrıntı sunduğundan, sıkıyönetim Kremlin'e, ülkedeki savaş karşıtı muhalifleri zaten cezalandırmakta olan cezasızlıkla tırmanması için neredeyse mutlak bir güç verebilir. federal anayasa hukuku tarafından belirlenir.”

New York Times'a göre, binlerce kişi savaş karşıtı protestolara katıldıkları için tutuklandı ve bu hafta, Rus yasama meclisi savaş hakkında "yanlış haber" yayan kişilere 15 yıl hapis cezası verecek yeni bir yasayı değerlendirdi. .

Polis yerine Rus askerleri, itaatsiz vatandaşlara boyun eğecekti.

Perşembe günü, birçok kişinin Putin'in Cuma günü ulusa seslenişinde yapmasını beklediği olası açıklama haberlerinin ortasında Rus vatandaşlarının ülkeden kaçmak için acele ettiği ortaya çıktı.

Sıkıyönetim, ülkeye uygulanan katı yaptırımların ekonomik etkilerini zaten yaşayan Rusya'daki insanlar için hayatı daha da bozacaktır. AB ve ABD de hava sahalarını Rus uçaklarına kapatarak insanların ülkeden kaçmasını özellikle zorlaştırdı.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Makineli Tüfekli Yahudi Ukraynalı Fotoğrafı Viral Oldu: 'Şalom Kiev!'

AAUCm2a.img?w=768&h=907&m=6&x=335&y=302&

Çarpıcı resim, sakallı adamı, açıklanmayan bir yerde, Ukrayna askeri üniforması içinde, silahı sağ elinde aşağı doğru sarkıtmış olarak gösteriyor. Sol omzunun arkasında Ukrayna bayrağı dalgalanıyor.

"Şalom Kiev!" Cuma öğleden sonra 28.000'den fazla beğenilen ve 4.000'den fazla retweet edilen görüntünün yanında Ukrayna Bilgi Ordusu'nu tweetledi.

Time muhabiri Simon Schuster de fotoğrafı "de-Nazify" mesajıyla paylaştı.

Putin, işgali ilan etmeden önce Rus vatandaşlarına hitaben 24 Şubat'ta Kiev'deki hükümetin "aşırı milliyetçiler ve neo-Naziler" tarafından ele geçirildiğini ve Ukrayna'nın "deazizasyonunu" sağlamak için güç gönderdiğini iddia etti. .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Video, dünyanın en büyük uçağı Antonov AN-225'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yok edildikten sonra kömürleşmiş enkazını gösteriyor

AAUBwCV.img?w=768&h=384&m=6

Rusya, dünyanın en büyük uçağı ve Ukrayna'nın gururunun sembolü olan enkaz halindeki AN-225'in videosunu yayınladı.
Uçak, Kiev yakınlarındaki önemli bir hedef olan Hostomel havaalanı için yapılan bir meydan savaşında imha edildi.
Rusya devlet televizyonu, aksi yöndeki kanıtlara rağmen, yıkımdan Ukrayna'yı sorumlu tutmaya çalıştı.
Rus devlet televizyonu tarafından yayınlanan videoda dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov AN-225'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Kiev yakınlarında yok edilen enkazı gösterildi.

Mahvolan Ukrayna jetinin görüntüleri Cuma günü Rusya'nın devlete ait Kanal 1'de gösterildi ve oradan Batılı sosyal medya kanallarında paylaşıldı. Canlı mı yoksa önceden kaydedilmiş mi olduğu belli değildi.

"Rüya" anlamına gelen Mriya olarak da adlandırılan uçak, Ukrayna'nın gurur kaynağı.

Kanal 1'in muhabiri Irina Kuksenkova, Ukrayna'nın başkenti Kiev'den yaklaşık 15 mil uzaklıkta şiddetli çekişmeli bir uçak pisti olan Hostomel havaalanından bildirdi.

Havaalanı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ilk gününde hedef alındı ve ele geçirildi, ancak The Wall Street Journal tarafından ayrıntılı olarak açıklandığı gibi Ukrayna kuvvetleri tarafından hızla geri alındı.

The Journal, uçağın o gün ağır hasar gördüğünü bildirdi. Ukrayna'nın devlete ait savunma şirketi Ukroboronprom'a göre, onarım için havaalanındaydı.

O zamandan beri havaalanını kimin ve ne zaman kontrol ettiği belli değil. Kanal 1 yayınına göre, kayıt anında kontrol Rus birliklerindeydi.

AAUBCjC.img?w=768&h=417&m=6

AAUBwD1.img?w=768&h=417&m=6

AN-225 uçağını "Ukrayna havacılığının amiral gemisi" olarak nitelendiren açıklamada, "Rusya, Ukrayna'nın havacılık yeteneklerinin bir sembolü olarak Mriya'yı vurdu" ifadesi yer aldı.

Ancak Cuma günü Rus yayınında Kuksenkova, Ukrayna'nın topçu atışlarıyla imha edildiğini söyledi.

Ne Kuksenkova ne de Ukroboronprom, rakip iddiaları için kaynak göstermedi veya kanıt vermedi.

Kanal 1 görüntüleri, son günlerde internette dolaşan, 25 veya 26 Şubat'a ait olduğu söylenen, kaynaksız bir videoyla tutarlı.

Uçak, Ukroboronprom yan kuruluşu Antonov tarafından inşa edildi ve işletildi. Şirket, uçağının Kanal 1 görüntülerine henüz yanıt vermedi, ancak bir tweet'te "NO NO NO NO NO" yazarak önceki videoya tepki verdi.

Antonov, uçağın durumu hakkında doğrudan bilgisi olmadığını söyledi ve insanları uçağın eski haline getirilip getirilemeyeceğine ilişkin duyuruları beklemeye çağırdı.

Ukroboronprom yaptığı açıklamada, restorasyonun maliyetini 3 milyar dolar olarak tahmin etti ve Rusya'nın ödemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rusya, resmi 'şehirleri teslim almak için bombalama' planları yaptığı için Ukrayna'ya 1000 kadar paralı asker daha göndermeye hazırlanıyor

AAUvDLr.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Üst düzey bir Batılı istihbarat yetkilisinin Moskova'nın "şehirleri boyun eğmek üzere bombalayabileceği" konusunda uyardığı gibi, Rusya önümüzdeki günlerde ve haftalarda Ukrayna'ya 1000'e kadar paralı asker daha göndermeye hazır.

Üst düzey bir savunma yetkilisi bu hafta başlarında yaptığı açıklamada, ABD'nin Rus paralı askerlerinin Moskova'nın Ukrayna'yı işgaline "bazı yerlerde" karışmış olabileceğine dair "bazı işaretler" gördüğünü söyledi, ancak tam olarak nerede ve hangi sayılarda olduğu net değildi.

Yetkili, "Çalıştıklarına dair bazı belirtiler gördük" dedi.

Şimdi bir ABD yetkilisi CNN'ye Rusya'nın yakın gelecekte 1.000'e kadar daha fazla paralı asker göndermeyi planladığını söyledi.

Bazı Rus kuvvetleri, son birkaç gündür büyük ölçüde duraksayan Kiev'in kuzeyindeki devasa bir konvoy da dahil olmak üzere, savaş alanında moral sorunları ve aksiliklerle boğuşuyor.

Yetkili, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci hafta sonuna girerken, paralı askerlerin işaretleme birimlerini güçlendireceğini söyledi.

Yetkili, ABD'nin zaten Ukrayna'da bulunan paralı askerlerin "Ukraynalılardan beklenenden daha sert direnişle karşı karşıya kaldıklarında kötü performans gösterdiğine" inandığını ve Şubat ayı sonlarında savaşta bu türden 200 kadar paralı askerin öldürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Bu arada ABD'li ve batılı yetkililer, Rusya'nın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin Rusya'nın saldırganlığına karşı istikrarlı ancak meydan okuyan mesajlar yayınladığı başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna'nın önemli nüfus merkezlerine yönelik saldırılarının hızını ve gücünü artırmasını bekliyor.

Üst düzey bir batılı istihbarat yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın artık "şehirleri teslim almak için bombalamaya" hazır göründüğünü ve bunun sivil kayıp sayısında önemli bir artış içerebileceğini söyledi.

Yetkili, "Bu çok kaba bir yaklaşım" dedi. "Daha ağır silahlar sadece ağırlık olarak daha ağır değil, aynı zamanda verebilecekleri hasar açısından da daha ağırlar. Ve çok daha az ayrımcıdırlar."

Diğer yetkililer, Rus stratejisinde askeri hedeflerden sivillere doğru bir kayma olduğunu ve daha fazla saldırının nüfus merkezlerine odaklandığını fark ettiler. Yeni yaklaşım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in istediği hızlı zaferi elde edememesi ve Rus ordusunun ülke genelinde sert ve kararlı bir Ukrayna direnişiyle karşılaşmasının ardından geldi.

Yetkililer, direniş karşısında saldırıların artacağı konusunda uyardı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Cuma günü yaptığı açıklamada, "Rus silahlı kuvvetleri daha ağır silahlar getirdiği ve ülke çapında saldırılarına devam ettiği için önümüzdeki günler daha fazla ölüm, daha fazla acı ve daha fazla yıkımla daha kötü olacak." Dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cuma günü Brüksel'de Avrupalı müttefikleriyle bir araya geldiği bir basın toplantısında bu duyguyu yineledi.

Blinken, "Kremlin'in saldırıları oradaki sivillere giderek artan bir zarar veriyor" dedi. "Yüzlerce hatta binlerce Ukraynalı öldü, diğer ülkelerin vatandaşları gibi çok daha fazlası da yaralandı. Bir milyondan fazla mülteci Ukrayna'yı komşu ülkelere kaçtı. Rusya'nın daha kritik yıkımları yok ettiği için Ukrayna genelinde milyonlarca insan giderek daha vahim koşullarda kapana kısıldı. altyapı."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rus jimnastikçi podyumdaki gömleğine ulusal SAVAŞ sembolü takmış

Jimnastikçi Ivan Kuliak, Cumartesi günü Ukraynalı rakibiyle podyumu paylaşırken gömleğine Rus savaş sembolü takarak öfkeye neden oldu.

Eski Rus genç şampiyonu Kuliak, Doha'daki bir Dünya Kupası etkinliğinde paralel barlarda kazanan Ukraynalı Illia Kovtun'un arkasında üçüncü oldu.

Jimnastikçiler madalyalarını almak için omuz omuza dururken resmedildiğinden, Kuliak'ın gömleğinin ortasına bantlanmış bir 'Z' harfi açıkça görülüyordu.

Rusça'da sembolik olarak 'zafer'i temsil eden Z harfi, Vladimir Putin'in tanklarının ve diğer askeri araçlarının ön yüzüne işlenmiştir.

AAUFltV.img?w=634&h=507&m=6&x=250&y=79&s

20 yaşındaki Kuliak, geçen yıl Rus ordusundan askeri eğitim aldı.

Gömleğindeki Z, Rusya ve Beyaz Rusya'daki tüm etkinlikleri iptal eden Uluslararası Jimnastik Federasyonu tarafından yasaklanan Rus bayrağının yerindeydi.

Putin yanlısı politikacılar, aktivistler ve nüfuz sahibi kişiler de savaşa desteklerini göstermek için üzerinde 'Z' harfi bulunan giysiler ve rozetler takarken görüldü. 'Z' ürünleri, Kremlin tarafından finanse edilen TV kanalı Russia Today tarafından satılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, 'Z'nin zafer anlamına geldiğini belirten bir açıklama yaptı.

AAUFqad.img?w=634&h=399&m=6&x=249&y=47&s

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ashton Kutcher ve Mila Kunis, Ukrayna için milyonlar toplarken güncellemeyi paylaşıyorlar: 'Bunu gerçekleştireceğiz'

AAUtRh1.img?w=768&h=640&m=6&x=309&y=176&

Ashton Kutcher ve Mila Kunis, Ukrayna halkı için 30 milyon dolar toplama hedeflerinin yarısında. Ukrayna doğumlu Kunis, 1991 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti.

Cumartesi günü Kutcher'ın hesabına gönderilen bir Instagram videosunda çift, Rus işgali sırasında ülkeye fayda sağlamak için yaptıkları bağış toplama çabaları hakkında bir güncelleme yaptı.

"GÜNCELLEME!! 15 milyon. Hedefimizin yarısına geldik. Desteğiniz için teşekkürler!" Kutcher, hesabında "Ukrayna ile birlikte durun" hashtag'iyle birlikte videoya bir açıklama yaptı. Fonlar o zamandan beri 16 milyon doların üzerine çıktı.

Reese Witherspoon ve diğerlerinden destek alan videoda Kunis, bugüne kadar kaydettikleri ilerlemeden bahsetti.

Ukrayna'nın Chernivtsi şehrinde 1983 yılında dünyaya gelen Kunis, "Size bağış toplama konusunda nerede durduğumuz konusunda hızlı bir güncelleme yapmak istedik. Yolun yarısındayız," dedi. "Çok heyecanlıyız ve Her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyoruz. İnanılmaz bir 48 saat oldu."

Kunis, bağış toplama çabalarına ilişkin güncellemeyi sağladıktan sonra, Flexport'un yaratıcısı Ryan Petersen ve Airbnb CEO'su Brian Chesky'yi bağışlanan fonların nereye yönlendirildiği hakkında daha fazla konuşmak için tanıştırdı.

Kutcher, 30.000'den fazla kişinin davaya bağışta bulunduğunu da sözlerine ekledi.

"Yolun yarısına geldik. 15 milyon dolardayız ve 30 dolara gidiyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz" dedi. "Dünyada bir köyün çözmesi gereken bazı sorunlar var ve dünyanın geri kalanını alan başka sorunlar da var. Bu da o diğer sorunlardan biri."

Yahoo Entertainment'ın daha önce bildirdiğine göre, That '70's Show oyuncuları GoFundMe projelerini ilk kez Perşembe günü duyurdular ve 3 milyon dolara kadar bağışta bulunma sözü verdiler. Dokunaklı bir videoda Kunis, Ukraynalı mirasından ve doğduğu ülkeye yardım etme kararından bahsetti.

"Gururlu bir Amerikalıyım. Bu ülkenin kendim ve ailem için yaptığı her şeyi seviyorum" dedi, "ama bugün Ukraynalı olmaktan hiç bu kadar gurur duymadım."

Kutcher, "Ukraynalı biriyle evli olmaktan hiç bu kadar gurur duymadım" diye ekledi.

Kunis, "Ukrayna'da meydana gelen olaylar yıkıcı" dedi. "Bu dünyada insanlığa yapılan bu tür haksız saldırıya yer yok."

Bağış toplama sayfasında Kunis, harekete geçme kararı hakkında daha ayrıntılı konuştu

"Ukraynalılar, ihtiyaç duydukları zamanda yardımımızı hak eden gururlu ve cesur insanlar. Ukrayna'ya ve genel olarak insanlığa yönelik bu haksız saldırı yıkıcı ve Ukrayna halkının desteğimize ihtiyacı var" diye yazdı. "Ailemiz acil destek sağlamak için bu fonu başlatıyor ve biz 3 milyon dolara kadar eşleşeceğiz. Ukraynalıların cesaretine tanık olurken, güvenliği seçenlerin hayal edilemez yüküne de tanıklık ediyoruz. Sayısız miktar. Bildikleri ve sevdikleri her şeyi sığınmak için geride bıraktılar. Taşıyabileceklerinden başka hiçbir şeyi olmayan bu Ukraynalı mülteciler, barınma ve malzemeye hemen ihtiyaç duyuyor."

Kaynak: Yahoo Entertainment US

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.