Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Avrupa'da Savaş!


politika

Önerilen İletiler

Yine,insanlar,siginaklara doldular,bebeler,herseyden habersiz, olan, genelde hep bebelere, cocuklara oluyor.

Oluyorda ne oluyor?

Rus-Ukrayna sorunu,yeni bir sorun degildir.Peki bu sorun yeni olmadigina göre,savasa karsiyiz diyenler ne yaptilar bu süre icersinde?

Hicbirsey yapmadilar,Savas cikmasini istediler.

Evet istediler.

Agababalari olan Amerika bu savasin  cikmasi icin can atiyordu.Agababa Amerika ve pesindekiler!

Almanya'si,Fransiz'i,Italya'si,Ingiltere'si,Avusturalyalisi,Avusturyasi,Japonya'si vs vs vs.

Cin bile!

Evet,insanlik savaslara karsi olmalidir.Savas,acidir,savas unutulmayan yaralar acar,ocaklar söner,insanlar yok olur.Ekonomiler cöker,yoksulluk artar.

Rusya,Ukrayna'yi defalarca,uyararak,Ülkenin bazi bölgelerinde,yani Rus nüfusun yogun oldugu bölgelerde ki Irkci saldirilara,Neonazi yöntemlerine son verilmesini istedi.Normalde Bati'nin yani Agababa ve digerlerinin irkciliga siddetle karsi cikarak onlarinda bu anlamda Ukrayna'yi uyarmalari gerekirdi.Uyardilar mi,HAYIR.Cünkü Agababa,dünyada giremedigi tek deniz olan Karadeniz'e girebilmek,Ukrayna'nin Odesa kentinde ve Odesa Limaninda bir Üs kurabilmenin hesaplarini yapiyordu.Bu nedenle,Ukrayna'yi Nato üyesi olmaya  hazirliyordu.Yani Ukrayna'nin Nato üyesi olmasi demek Rusya'nin kapi komsusu olmasi demekti bu.Bu na Rusya izin veremezdi.Ayrica,Nato'nun düsmani Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi'ydi.Sovyetler cöktükten sonra normal olarak Nato'nun öyle bir düsmani kalmamisti,yani Nato gücünde bir düsmani yoktu artik.Hal böyleyken,Nato umulmadik bir sekilde genisledi.Balkanlara,Kafkaslara,Baltik Ülkelerine kadar yayildi.Bunun anlami ,Amerika Nato semsiyesi altinda dünyayi isgal ediyor demekti.Amerika Ekonomisi batik bir durumdadir ancak Amerika'nin silah üretimini elinde tutan kocabaslar silah üretmek silah satmak icin savaslara ihtiyac duymaktaydilar.Savas olursa silahsiz olmaz.

Ukrayna'ya,Nato üyeligi icin söz verenler,Rusya'nin uyarilarini ve güvenlik sorunlarini dikkate almayanlar,Ukrayna'nin sirtini sivazlayip "hadi kocum"dediler.Ve sonunda olanlar oldu.

Bir anda bütün dünya,Rus karsiti oldu.Rus karsiti olmak demek ABD yandasi olmak demektir.Simdi bu savasta,insan haklarini,ülkelerin toprak bütünlügünü bahane ederek bir Rus düsmanligi yaratmak kime yarayacak.Silah üretici Mafiya Babalarina.Insanlar ölecek,ekonomiler cökecek,insanlik drami artacak.Peki ne ugruna?Amerika'nin yayilmaciligi ugruna.

AB'den ayrilmis olan ve kimliginde en büyük emperyalist devlet olan Ingiltere,aninda Ukrayna'ya sahip cikarak.Ukrayna elciligine destek anlaminda Ingiliz Bayragi cekti.Bu Ingiltere tarihler boyunca,emperyalizmin öncülügünü yapan bir ülkedir.Bugün de ayni yoldadir.Osmanli'yi Rus karsitligi ile yiktilar.Almanya baslatti,Ingilizler,Fransizlar,Italyanlar,Ruslar tamamladi.

Ukrayna,Türkiye'den bogazlari RUS GEMILERINE kapat diye talepte bulundu.Yani Rus gemilerine kapat,Amerikan gemilerine ac,Rusya'yi yok edelim.Neyseki AKP hükümeti bu talebin kabul edilemez oldugunu ve Türkiye'nin MONTRÖ'ye sadik kalacagini deklare etti.

Amerika,dünyayi kendi cikarlari ugruna kan gölüne döndürmekten asla geri adim atmaz,atmamistirda.Ayni sekilde Ingiltere'de kandan beslenen,emperyaldir.Ingiltere'nin,sadik kulu Avusturalya bile sahibinin sesi gibi aciklamalar yapiyor.

Savas cilginliktir.Sebebsiz savaslar ise insanlik düsmanligidir.Savas, gerekmedikce basvurulacak bir yol degildir.Atatürk'ün "Yurtta Baris,Dünyada Baris"sözü cok anlamli bir sözdür.Irkcilar bu sözleri sevmezler,Nitekim,Atatürk'ün bu sözüne ilk karsi cikan isimde,Türkcülerin cok sevdigi Nihal Atsiz'dir.Her neyse konumuz bu degil.

Savas isteyenler,savas nedenlerini gözardi edenlerdir.Bu nedenleri önemsemeyip,komsuluk iliskilerinde güvenilir olmayanlar,is isten gectikten sonra,kahramanlik sözlerine basvurmalarida bir komedidir.Örnegin Ukrayna Baskani'nin "Kimse bizim icin savasmak istemiyor"diye yakinmalari gibi.

Iyi komsuluk isteseydi Ukrayna,Ruslarin yogunlukta oldugu bölgelerdeki Nazi saldirilarina karsi önlem alirdi.Amerika'nin Nato üyeligi icin calismalarina,"biz Nato istemiyoruz"demeliydi.Komsunun güvenligini tehlikeye atacak sekilde siyaset yapanlarin sonradan gözyasi dökme haklari yoktur.Bir devlet, bulundugu cografyanin sartlarina göre siyaset yapmalidir.Yani Karadeniz'in tepesinde yasarken Atlantik ötesine uzanmamalidir.Ukrayna bunu yaptigi icin bugün savas var.Umariz ki bu savas fazla uzamadan,fazla gözyasina neden olmadan,fazla yikima yol acmadan iki tarafin asgari müsterekte anlasmalari ile son bulur.Bu savasin,Ukrayna ve Rusya'nin kendi aralarinda anlasarak sona ermesi demek,Amerika ve digerlerinin aradiklarini bulamamasi demektir.Sonucta Rusya olsun,Ukrayna olsun veya baska bir cografya,orada insanlar yasamaktadir.Insanlarin yasama haklari vardir.Bu haklar birilerinin cikarlari ugruna yok edilemez.Hic kimsenin bir cocugu öldürme hakki olmamali.

 

saygilarla

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Savasin gidisi,Avrupa ve Amerika'nin tutumu,gösteriyor ki,hic kimse savasin sona ermesinden yana degil.Savas devam etsin diye,askeri yardimlarla Ukrayna desteklenirken,Rusya izole ediliyor.

Savasin devam etmesi demek,kan ve gözyasinin artmasi demektir.Daha simdiden 100 binlerce Ukraynali ülkesinden kacti ve kacmaya devam ediyorlar.

Amerika'nin,Irak ve Suriye operasyonlarinda bugün Ukrayna icin can atan Bati kilini bile kipirdatmadi ve Amerika' nin arkasinda durdular.Bu cifte sitandart bugün Ukrayna -Rus catismasinda cok acik ve secik olarak kendini göstermektedir.Bati bunu hep yapiyor.Bati kendi standart ve vicdan yapisina göre,nerede ki insan haklarina müdahale edecegine karar veriyor.Yani bunun anlami;Insanlar Bati icin heryerde ayni degildir.Bir cografyada insan hakki arayan Bati,diger bir cografyada ezilen yok edilen toplumlara kör ve sagir oluyor.

Almanya,Rusya'nin ezeli düsmanidir,bakmayin,soguk savas dönemleri gectigi icin aralarinda dostluk varmis gibi görünüyor ancak,Hitler'in RUSYA saldirisi hala tazeligini korumaktadir.O kadar ilginc ki;Almanya yildönümlerinde Rusya'nin Almanlara yaptigi zulumden bahsederken,Hitler'in Ruslara yaptigi zulümden bahsetmez.Hep magdurlari oynayan Almanya,Israil karsisinda sucunu kabul eder cünkü Israil'in arkasinda Amerika var.

Fransa,Napolyon'un kisisel ihtiraslari ugruna koca FRANSIZ Ordusu'nun Rusya'nin steplerinde yok edilmesine neden olurken,bugün belkide Napolyo'nun intikamini almak icin Rusya'ya karsi Ukraynayi silahlarla besliyor.Kendisi direk savasa giremiyor Rusya ile ama Ukrayna savasabilir.

Ingiltere,oldu bitti emperyalist zihniyetin hala devam ettigi bir ülke.

Yani bugün bu büyük devletlerin,Rus karsiti olmalari anlasilirda onlarin etrafinda dönenlerinde "SAHIBIME SADIGIM"zihniyeti ile hareket etmeleri gercekten insanligin nereye gittigini anlatiyor.

 

Evet,Rusya ,bu savasa Rusya'nin ulusal cikarlari icin basladi.Hakli veya haksiz,bu savas geliyorum derken,Bati bu savasi durdurmak icin sadece Rusya'yi uyarmalarla,tehditlerle sözde caba gösterirken gercekte ise bu savasin cikmasi icin Ukrayna'yi fitillediler.Ukrayna bu fitillemenin sonucu olarak afaki sözlerle meydan okumalarla savasa gel gel dedi ve Savas geldi.

 

Ben bu savasta,ne Putin'e ne de Zelenski'ye önem vermiyorum,hatta onlarin etrafinda savas tamtanlarini calanlarada önem vermiyorum.Ukrayna halki,Rus halki bu savasta magdur olacak ve Bati kazanacaktir.Cünkü Bati hicbir sekilde insanlik icin calismamistir.Acin tarih kitaplarini,Bati'nin nasil kanli elleri ile bugünlere geldigini görürsünüz.Bati'nin insancil görünüsü arkasinda tam bir canavar yatmaktadir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Avrupa'da Savaş!

Türkiye'den "aman Suriye'liler gelmesin,erdogan'a para verelim,onlari kendi ülkesinde barindirsin"diyen Bati,bir anda "insan sevici" oldu.Insan sevici derken kendi mesreplerine uygun insanlari sevici oldu.Ukrayna'dan kacanlar,Avrupanin her bir tarafina yayildilar.Avrupa kollarini acip,Ukraynalilara gelin diyor.Sanki Ukraynali insan ama Irakli Suriyeliler degil.

Amerika kimseye sormadan arkasinada emperyalist Ingiltere'yi alarak,Irak'a saldirdi.Gerekce yalandi:"Saddam Diktatör,Kimyasal Silah üretiyor"Amerika isteseydi Saddam'i,Irak'a saldirmadan saf disi edebilirdi.Ancak,Amerika'nin amaci Saddam degil Irak'i bombalamak,Israil'in güvenligini saglamakti.

Amerika ve Ingiltere'nin vahsi Irak saldirisi sonucu,1 milyon Irakli hayatini kaybetti.Yüzbinlerce cocuk yetim kaldi,yüzbinlerce Irak'li kadin Amerika ve Ingiliz askerleri tarafindan tecavüze ugradi.Camilerde yarali insanlari kursunladilar.Bati, yani AB bunlari sadece seyretti,ne Amerika'ya ne de Ingiltere'ye ambargo uyguladi.Onlarin bankalarinin Swift uygulamalarini iptal etmedi.Irak'a silah göndermediler.

Hani hep diyorlar ya:Türkiye baska inanc sahiplerine saygi duymuyor onlara baski yapiyor diye.Bunlari diyenler yarali olarak camilere siginan insanlarin üzerine kursun yagdirdilar.

Türkiye'nin teröre karsi yillardir verdigi mücadeleyi,hep insan haklari ihlali olarak yorumladilar. Ukrayna'nin bünyesinde Ruslara karsi olusturulmus Nazi cetelerini görmezden geldiler.Cünkü Bati'nin amaci ne insan hakkidir,ne de ulusal cikarlar.Bati'nin amaci; Amerika'nin kolonisi olmak yolunda uygun adim yürümektir.

Bugün hakli veya haksiz,Rusya'ya karsi alinmis olan cephe,Amerika'nin koloni siyasetinin bir sonucudur.Ve dikkat edilirse;Bu savasa asker göndermemek icin Amerika ile sözbirligi icinde olduklaridir.Cünkü korkuyorlar.Bu korku onlara yetiyor ve Ukrayna'yi silahla besleyerek atesin daha cok harlamasi icin calisiyorlar.

Bati savas karsiti degil,savas tamtamcisidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
Tarih 26.02.2022 at 15:08 , politika dedi:

Yine,insanlar,siginaklara doldular,bebeler,herseyden habersiz, olan, genelde hep bebelere, cocuklara oluyor.

Oluyorda ne oluyor?

Rus-Ukrayna sorunu,yeni bir sorun degildir.Peki bu sorun yeni olmadigina göre,savasa karsiyiz diyenler ne yaptilar bu süre icersinde?

Hicbirsey yapmadilar,Savas cikmasini istediler.

Evet istediler.

Agababalari olan Amerika bu savasin  cikmasi icin can atiyordu.Agababa Amerika ve pesindekiler!

Almanya'si,Fransiz'i,Italya'si,Ingiltere'si,Avusturalyalisi,Avusturyasi,Japonya'si vs vs vs.

Cin bile!

Evet,insanlik savaslara karsi olmalidir.Savas,acidir,savas unutulmayan yaralar acar,ocaklar söner,insanlar yok olur.Ekonomiler cöker,yoksulluk artar.

Rusya,Ukrayna'yi defalarca,uyararak,Ülkenin bazi bölgelerinde,yani Rus nüfusun yogun oldugu bölgelerde ki Irkci saldirilara,Neonazi yöntemlerine son verilmesini istedi.Normalde Bati'nin yani Agababa ve digerlerinin irkciliga siddetle karsi cikarak onlarinda bu anlamda Ukrayna'yi uyarmalari gerekirdi.Uyardilar mi,HAYIR.Cünkü Agababa,dünyada giremedigi tek deniz olan Karadeniz'e girebilmek,Ukrayna'nin Odesa kentinde ve Odesa Limaninda bir Üs kurabilmenin hesaplarini yapiyordu.Bu nedenle,Ukrayna'yi Nato üyesi olmaya  hazirliyordu.Yani Ukrayna'nin Nato üyesi olmasi demek Rusya'nin kapi komsusu olmasi demekti bu.Bu na Rusya izin veremezdi.Ayrica,Nato'nun düsmani Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi'ydi.Sovyetler cöktükten sonra normal olarak Nato'nun öyle bir düsmani kalmamisti,yani Nato gücünde bir düsmani yoktu artik.Hal böyleyken,Nato umulmadik bir sekilde genisledi.Balkanlara,Kafkaslara,Baltik Ülkelerine kadar yayildi.Bunun anlami ,Amerika Nato semsiyesi altinda dünyayi isgal ediyor demekti.Amerika Ekonomisi batik bir durumdadir ancak Amerika'nin silah üretimini elinde tutan kocabaslar silah üretmek silah satmak icin savaslara ihtiyac duymaktaydilar.Savas olursa silahsiz olmaz.

Ukrayna'ya,Nato üyeligi icin söz verenler,Rusya'nin uyarilarini ve güvenlik sorunlarini dikkate almayanlar,Ukrayna'nin sirtini sivazlayip "hadi kocum"dediler.Ve sonunda olanlar oldu.

Bir anda bütün dünya,Rus karsiti oldu.Rus karsiti olmak demek ABD yandasi olmak demektir.Simdi bu savasta,insan haklarini,ülkelerin toprak bütünlügünü bahane ederek bir Rus düsmanligi yaratmak kime yarayacak.Silah üretici Mafiya Babalarina.Insanlar ölecek,ekonomiler cökecek,insanlik drami artacak.Peki ne ugruna?Amerika'nin yayilmaciligi ugruna.

AB'den ayrilmis olan ve kimliginde en büyük emperyalist devlet olan Ingiltere,aninda Ukrayna'ya sahip cikarak.Ukrayna elciligine destek anlaminda Ingiliz Bayragi cekti.Bu Ingiltere tarihler boyunca,emperyalizmin öncülügünü yapan bir ülkedir.Bugün de ayni yoldadir.Osmanli'yi Rus karsitligi ile yiktilar.Almanya baslatti,Ingilizler,Fransizlar,Italyanlar,Ruslar tamamladi.

Ukrayna,Türkiye'den bogazlari RUS GEMILERINE kapat diye talepte bulundu.Yani Rus gemilerine kapat,Amerikan gemilerine ac,Rusya'yi yok edelim.Neyseki AKP hükümeti bu talebin kabul edilemez oldugunu ve Türkiye'nin MONTRÖ'ye sadik kalacagini deklare etti.

Amerika,dünyayi kendi cikarlari ugruna kan gölüne döndürmekten asla geri adim atmaz,atmamistirda.Ayni sekilde Ingiltere'de kandan beslenen,emperyaldir.Ingiltere'nin,sadik kulu Avusturalya bile sahibinin sesi gibi aciklamalar yapiyor.

Savas cilginliktir.Sebebsiz savaslar ise insanlik düsmanligidir.Savas, gerekmedikce basvurulacak bir yol degildir.Atatürk'ün "Yurtta Baris,Dünyada Baris"sözü cok anlamli bir sözdür.Irkcilar bu sözleri sevmezler,Nitekim,Atatürk'ün bu sözüne ilk karsi cikan isimde,Türkcülerin cok sevdigi Nihal Atsiz'dir.Her neyse konumuz bu degil.

Savas isteyenler,savas nedenlerini gözardi edenlerdir.Bu nedenleri önemsemeyip,komsuluk iliskilerinde güvenilir olmayanlar,is isten gectikten sonra,kahramanlik sözlerine basvurmalarida bir komedidir.Örnegin Ukrayna Baskani'nin "Kimse bizim icin savasmak istemiyor"diye yakinmalari gibi.

Iyi komsuluk isteseydi Ukrayna,Ruslarin yogunlukta oldugu bölgelerdeki Nazi saldirilarina karsi önlem alirdi.Amerika'nin Nato üyeligi icin calismalarina,"biz Nato istemiyoruz"demeliydi.Komsunun güvenligini tehlikeye atacak sekilde siyaset yapanlarin sonradan gözyasi dökme haklari yoktur.Bir devlet, bulundugu cografyanin sartlarina göre siyaset yapmalidir.Yani Karadeniz'in tepesinde yasarken Atlantik ötesine uzanmamalidir.Ukrayna bunu yaptigi icin bugün savas var.Umariz ki bu savas fazla uzamadan,fazla gözyasina neden olmadan,fazla yikima yol acmadan iki tarafin asgari müsterekte anlasmalari ile son bulur.Bu savasin,Ukrayna ve Rusya'nin kendi aralarinda anlasarak sona ermesi demek,Amerika ve digerlerinin aradiklarini bulamamasi demektir.Sonucta Rusya olsun,Ukrayna olsun veya baska bir cografya,orada insanlar yasamaktadir.Insanlarin yasama haklari vardir.Bu haklar birilerinin cikarlari ugruna yok edilemez.Hic kimsenin bir cocugu öldürme hakki olmamali.

 

saygilarla

 

Tebrik ediyorum. Ukrayna Rusya Savaşında düşüncelerimin yazıya dökülmüş halini okudum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.