Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Banyonuzu Nasıl Daha Temiz ve Daha Yeşil Hale Getirirsiniz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Banyonuzu Nasıl Daha Temiz ve Daha Yeşil Hale Getirirsiniz?

AAU0vid.img?w=700&h=528&m=6

Yeşil Temizlik Sizin (ve Banyonuz) İçin Daha İyidir

2010'ların başında, banyomun evimdeki en zehirli yer olduğunu fark etmeye başladım. Tüketicileri güzellik ürünlerindeki kimyasalların olumsuz sağlık etkileri konusunda uyaran manşetlerden sonra manşet okudum. Günlük ürünlerde bulunan zehirli kimyasallarla ilgili Stink! gibi belgeseller beni daha da endişelendirdi. Dolaplarımda her türlü güvensiz kimyasal vardı. Belki de özellikle temizlik ürünleri söz konusu olduğunda bu kadar sürpriz olmamalıydı. Birçoğunun uyarı etiketleri var.

Şimdi lastik eldiven giymeden sert kimyasallarla temizlik yaptığımı düşünmek beni ürkütüyor. Sahip olduğumuz en büyük organ olan cildimize nüfuz edebilecek toksinlere karşı kendimi korumuyordum. Ek olarak, temizlik ürünlerinin dumanını solumak akciğerlerimiz için kötü olabilir. Toksik maddeler hava yollarını tahriş edebilir, akciğerler tarafından kan dolaşımına emilebilir veya uzun süreli kullanımda akciğer fonksiyonlarında düşüşe neden olabilir. Temizlik alışkanlıklarımı hemen değiştirmeye karar verdim.

O zamanlar bilmediğim şey, çabalarımın aynı zamanda sürdürülebilir ve düşük atıklı yaşamın temellerini attığıydı. Mantıklı. Daha az malzeme daha az atık demektir. Daha az toksin, daha sağlıklı insanlara ve daha sağlıklı bir gezegene eşittir. Ve evde kullandığımız kimyasallar genellikle doğal çevreye girmenin bir yolunu bulur.

Günümüze hızlı ilerleyin ve daha sağlıklı (yani toksik olmayan), minimalist bir yaklaşımla (yani daha az ürün, daha fazla işlevsellik) ve düşük atık (yani daha az ambalajı olan) banyo ürünleri arıyorum. . Geçişim yıllar aldı ama daha temiz, daha yeşil bir banyoya geçiş sürecini hızlandırmanın birçok yolu var.

Öncelikle Temizlik Ürünlerinizdeki Bileşenleri Kontrol Edin

Evlerimizin içindeki hava, dışarıdaki havadan iki ila beş kat daha kirli. Bunun nedeni inşaat malzemeleri, ev mobilyaları, oda spreyleri ve astım, gelişimsel zarar ve kanserle bağlantılı olanlar da dahil olmak üzere havaya sert kimyasallar salan temizlik ürünleridir. İşte atmanız gerekenler:

Çok zehirli oldukları için amonyak veya klorlu ağartıcı içeren temizleyiciler ve yanlışlıkla karıştırıldığında tehlikeli bir kloramin gazı oluştururlar.

Hidroklorik asit, fosforik asit, sodyum veya potasyum hidroksit veya etanolamin içeren herhangi bir şey, çünkü bunlar cilt yanıklarına, körlüğe ve akciğer tahrişine neden olabilir.

Koku içeriklerini açıklamayan oda spreyleri ve kokulu ürünler, çünkü bu ürünler alerjileri tetikleyebilir ve endokrin (hormon) bozucular içerebilir.

Artmış alerjen duyarlılığı ile bağlantılı olan ve tiroid fonksiyonunu bozabilen bir antimikrobiyal olan triklosan.
Astımla ilişkili kimyasallar olan kuaterner amonyum bileşikleri, hayvanlarda doğurganlığı ve doğum kusurlarını azaltır.

Ardından, Temizlik Malzemelerinizin Detoksunu Yapın
Tüm temizlik malzemelerinizi çekin. Ardından, EWG web sitesinin ev temizlik ürünleri veri tabanını kullanarak her şeyi değerlendirin ve artık standartlarınızı karşılamayan her şeyi atın. Bunları verebilir, kullanılmayan ürünleri kabul eden kuruluşlara bağışlayabilir ve kalan her şeyi atabilirsiniz.

Ardından, Temizlik Rutininizi Basitleştirin

Yukarıdaki alıştırmayı yaptıktan sonra, kalanları değerlendirin. Kendine sor:

Buradaki her şeyi kullanacak mıyım?

İhtiyacım olan bir şey eksik mi?

Dağıtmak için özgür olsa da, evde sahip olduklarınızı kullanmak da daha az israftır.

Son olarak, Bazı Düşük Atık Temizleme Seçeneklerini Seçin

Kalan temizlik malzemelerinizdeki boşlukları doldurmaya hazır olduğunuzda, aşağıdaki düşük atık seçeneklerini göz önünde bulundurun:

Ürün yedekleri: Sıfır ve düşük atık alışveriş seçeneklerine erişiminiz varsa, ürün yedekleri harikadır. Kendi kaplarınızı alın ve mağazada ihtiyacınız olanı doldurun. Ayrıca The Bare Home ve Common Good gibi şirketlerle evde düşük atıklı toplu doldurma yapabilirsiniz.
Konsantre temizleyiciler: Dr. Bronner'ın kastil sabunu, suyla karıştırıldığında çeşitli temizlik ürünleri yapmak için kullanılabilen oldukça konsantre bir temizleme solüsyonudur: çok amaçlı temizleyici, sebze ve meyve yıkama, klozet temizleyici ve vücut yıkama, diğerleri arasında kullanır. Diğer düşük atık, konsantre temizlik markaları, evde plastik atıkları azaltmak için konsantre tabletlere sahiptir veya Tru Earth çamaşır şeritlerini deneyebilirsiniz.

Katı çubuklar: Konsantre temizleyicilere benzer şekilde katı çubuklar, tek kullanımlık plastiği ortadan kaldırarak atıkları azaltır. No Tox Life, bulaşık yıkamak ve evinizin diğer alanlarını temizlemek için harika olan konsantre bir temizleme çubuğu olan Dish Block'u taşır.
Kendiniz yapın: Tüm zamanların en sevdiğim, yapımı kolay, çok amaçlı temizleyicim basittir! Tek ihtiyacınız olan bir sprey şişesi, su, sirke ve (isteğe bağlı) uçucu yağ. İşte dağılım:

2 ölçü suya 1 ölçü sirke

3 bardağa en sevdiğiniz uçucu yağdan 10-20 damla (narenciye karışımı kullanmayı seviyorum)

Bu çok amaçlı temizleyici çoğu yüzey için güvenlidir, ancak granit, mermer ve sabuntaşı tezgahların yanı sıra masif ahşap mobilyalarda kullanmaktan kaçınmalısınız. Sirke, birçok antibakteriyel özelliği olan harika bir dezenfektandır; Bununla birlikte, COVID-19 gibi virüsleri öldürmez.

Temizlik aksesuarları: Kağıt havluyu atlayın ve temizlik için tekrar kullanılabilir bir bez veya bez kullanın. Veya bir Ten and Co. İsveç sünger bezini tercih edin. ¾ su bardağı su tutabilen, bir yıla kadar dayanabilen, bulaşık makinesinde veya çamaşır makinesinde kolayca temizlenebilir ve kullanım ömrü sonunda kompostlanabilir.

Kaynak: RD - Reader's Digest Canada

towel-5925434.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.