Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ayakkabı Uzmanlarına Göre En İyi 10 adidas Koşu Ayakkabısı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ayakkabı Uzmanlarına Göre En İyi 10 adidas Koşu Ayakkabısı

Üç açılı çizgi - çok basit ama spor dünyasında çok ikonik. Bu adidas logosu, Olimpiyat şampiyonlarının, dünya rekoru sahiplerinin ve dünyanın gördüğü en iyi atletlerin ayaklarında görülen bir logo.

adidas'ın koşu sporundaki rolü, Nike bir düşünce bile olmadan çok önce başladı. Bugün dünyanın en büyük ikinci spor ayakkabısı şirketi (Nike bir ilk) olarak adidas, satın alabileceğiniz en iyi spor ayakkabılarından bazılarını üretiyor - özellikle bu yıl yeni fitness hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için. Markanın koşu kategorisine nasıl başladığı ilginç bir hikaye.

adidas'ı Başlatan Rekabet
Çoğu kardeş rekabeti, ileri geri bağırmayı, birkaç ateşli kelimeyi ve belki de bir veya iki hafta boyunca sessiz muameleyi içerir. Adolf Dassler ve kardeşi Rudolf için değil.

İkili, 1924 yılında “Gebrüder Dassler Schuhfabrik” veya “Dassler Brothers Ayakkabı Fabrikası” adında bir ayakkabı şirketi kurdu. Sonunda, daha iyi çekiş için tabanında küçük sivri uçlara sahip bir koşu ayakkabısı olan dünyanın ilk palet çivisini üretecekti. Dört kez altın madalya kazanan Jesse Owens, Dassler kardeşler koşu çivisini takarak bir Olimpiyat madalyası kazandı.

Kardeşler için işler iyi gidiyor gibi görünüyordu, ta ki ilişkilerini kalıcı olarak kesecek şiddetli bir anlaşmazlık yaşayana kadar. Yolları ayrıldı ve Dassler Brothers Ayakkabı Fabrikası'nı terk etti. Adolf veya kısaca "Adi", adidas'ı kurmaya devam ederken, Rudolf Puma adlı kendi ayakkabı şirketini kuracaktı.

Energy Boost: Yeni Bir Yenilikçi Orta Taban
Koşu ayakkabısı teknolojisindeki gelişmeler açısından, adidas'ın Energy Boost orta tabanı kesinlikle devrim niteliğinde.

adidas'ın Sport Performance Başkanı Eric Liedtke, teknolojinin piyasaya sürüldüğü 2013'te bir basın açıklamasında, “Energy Boost, koşu endüstrisini sıfırlayacak ve gelecekteki tüm performans ayakkabılarının önünü açacak” dedi. O andan itibaren tüm adidas ayakkabı serisi sonsuza dek değişti.

Boost, daha yaygın olarak kullanılan Etilen Vinil Asetat veya kısaca EVA yerine Termoplastik Poliüretanlar kullanır. Adidas'ın web sitesine göre TPU, denildiği gibi, "patladı ve enerjiyi her adımda daha verimli bir şekilde depolayan ve açığa çıkaran binlerce küçük enerji kapsülüne dönüştü".

Bu yazar, Boost'un olağanüstü olduğunu kişisel olarak doğrulayabilir. Piyasadaki en yüksek enerji geri dönüşlü köpüklerden biridir ve onu kendi ligine sokan yumuşak ama duyarlı bir his sunar.

En iyi adidas Koşu Ayakkabısı

En İyi adidas Koşu Ayakkabısını Nasıl Seçersiniz?

İhtiyaçlarınızı karşılayan ve yeni kişisel rekorlar elde etmeyi kolaylaştıran en iyi koşu ayakkabısını bulmak basit bir iş değildir. Adidas'ın web sitesinde koşuya özel ayakkabılardan oluşan hızlı bir filtre, 250'den fazla farklı model ve stil sunar. adidas, bir koşu ayakkabısına karar verirken kendinize üç soru sormanızı önerir: Nerede koşarsınız, ne düzeyde yastıklama seversiniz ve özel bir desteğe mi ihtiyacınız var?

Nerede Koşuyorsun?

Temel olarak, yollarda/betonda mı yoksa patikalarda mı koşuyorsunuz? Koşu ayakkabıları bu soruya göre iki ayrı kategoriye ayrılır: yol ayakkabısı ve arazi ayakkabısı. Bazı yol ayakkabıları patikaları ve bazı patika koşu ayakkabılarını yolun üstesinden gelebilirken, koşacağınız yüzeye uygun ayakkabı türünü satın almak en iyisidir.

Ve soğuk, buzlu koşullarda koşarken, sizi sıcak ve sabit tutmak için yalıtımlı, su geçirmez üst kısmı ve yüksek tutuşlu dış tabanı olan bir çift kışlık koşu ayakkabısı bulduğunuzdan emin olun.

Hangi Düzeyde Yastıklamayı Seviyorsunuz?

Bir ayakkabıdaki yastıklama seviyesi, ayağın altında ne kadar sağlam veya yumuşak hissettirdiğini belirler, ancak bu his kişiden kişiye değişebilir. Çoğu zaman aynı ayakkabı, boylarına, ağırlıklarına ve adımlarına bağlı olarak iki farklı koşucudan çok farklı hissettirir. Genel olarak, yumuşak, yastığa benzer bir sürüşten hoşlanıyorsanız, Boost orta tabanlı bir adidas ayakkabı denemek isteyebilirsiniz. Daha sert bir sürüşü tercih ediyorsanız Lightstrike ve Lightstrike pro yastıklama teknolojilerini arayın.

Özel Desteğe mi İhtiyacınız Var?

Bu, yanıtlanması daha zor sorulardan biridir ve bir şekilde tartışmaya açıktır. Kurul onaylı bir Ayak ve Ayak Bileği cerrahı olan Dr Brian Crispell, genellikle "aşırı kıvrımlı ve kıvrık" ayakkabılar giyen hiç kimseyi savunmadığını söylüyor. Aşağıda listelenen ayakkabıların çoğu, yerleşik bir tür köprü desteğine veya doğası gereği sabit olan orta taban köpüğüne sahip oldukları için bu kategoriye uymuyor.

Uzmanlar ayrıca, bir maraton için antrenman yapmayı, hızlı koşular yapmayı veya sadece mahallede birkaç günlük tur atmayı planlıyorsanız, bir ayakkabı rahat hissediyorsa ve ayağınıza tam oturuyorsa, sizin için doğru olanın bu olduğu konusunda hemfikirdir.

Santa Barbara, CA merkezli bir atlet ve çevrimiçi koşu antrenörü olarak, her adidas koşu ayakkabısını test ederek kumlu sahil yollarından şehrin arkasındaki sarp, teknik patikalara kadar kilometrelerce koştum. Bunlar öne çıkanlar.

adidas Ultraboost 22

Yüksek Kemerler için En İyi adidas Koşu Ayakkabısı

Dr. Crispell, yüksek kemerli koşucuların daha fazla yastıklama sağlayan ancak yine de bir miktar destek sağlayan bir ayakkabı aramasını öneriyor. Her iki kutuyu da kontrol eden en iyi adidas ayakkabılarından biri, adından da anlaşılacağı gibi, en üst düzeyde konfor ve enerji dönüşü için TPU tabanlı Boost orta taban ile ultra yastıklı olan yeni güncellenen Ultraboost 22'dir.

Neredeyse 12 ons, piyasadaki en ağır yol ayakkabılarından biridir. Bunlarda herhangi bir rekor kırmayacak olsanız da, ayak altında sundukları lüks hissi seveceksiniz. Üst kısımda, %50 Parley Ocean Plastic ile yapılan esnek, çorap benzeri Primeknit+ saya da bulunur.

Ultraboost 21 üzerindeki en büyük güncelleme, kadın odaklı bir tasarımla geliyor. Kadın ayağı için uyumu yeniden tasarlamak için 1,2 milyon ayak taraması kullanan, tamamı kadınlardan oluşan bir ekip tarafından oluşturulan ayakkabının dış tabanı, Ultraboost 21 ile aynı Linear Energy Push burulma sistemine sahiptir, ancak kemerde ekstra plastik bir desteğe sahiptir. Daha yumuşak inişler ve pronasyonu kontrol etmek için tasarlanmıştır. (Bazı uzmanlar, kadınların aşırıya kaçma olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor; bu nedenle, Ultraboost 22'nin erkek versiyonu da var, ancak bu ek olmadan).

Müşteriler ne diyor: "Başka ayakkabı giymem! Yarı maratonlar ve Orange Theory dersleri için giyin. Onları kırmak zorunda kalmamayı seviyorum. Koşmak için normal bedenimin yarım numara büyüğünü giyiyorum ve mükemmeller."

Özellikler:

Ağırlık: 12 ons erkek; 11.9 ons kadın

Yığın Yüksekliği: 30,5 milimetre/20.5 milimetre

Düşme: 10 milimetre

AARTxnf.img?w=768&h=768&m=6

adidas Solarboost 3

Düz Ayaklar İçin En İyi adidas Koşu Ayakkabısı

Düz ayaklı koşucular tipik olarak overpronate yani ayakları yerde hareket ederken içe doğru yuvarlanır. Dr. Crispell, bu tür koşucuların Solarboost 3 gibi sabit bir platform sunan daha sert ayakkabılar seçmesini öneriyor.

Çoğu denge ayakkabısı tamamen sağlamdır ve bazen koşması zordur. Solarboost 3 değil. Ultra ünlü ve peluş Boost orta tabanına sahiptir, böylece yumuşak bir sürüş bekleyebilirsiniz. Ayakkabı, dengeli platformunu iki özellikten alır: Ayakkabının çevresini saran Kontrol Rayı adı verilen daha sıkı bir köpük ve orta taban ile dış taban arasına stratejik olarak yerleştirilmiş H-şekilli bir plastik parçası olan Linear Energy Push System (LEP). burulma ve boyuna kuvvetler.

Müşteriler Ne Diyor: "Üç millik kolay bir koşuyla gelirler gelmez onları kırdılar. Çok daha rahat bir sürüş ve dizlerimde daha az eklem ağrıları yaşadım. Harika uyum, harika hissettim; Yarışlarım için kesinlikle birkaç çift daha almayı planlıyorum!”

Özellikler:

Ağırlık: 11 ons erkek; 9.5 ons kadın

Yığın Yüksekliği: 32 milimetre/22 milimetre

Düşme: 10 milimetre

AANU7Ag.img?w=683&h=683&m=6

adidas SolarGlide ST 4

Supinasyon için En İyi adidas Koşu Ayakkabısı

Tıpkı overpronators gibi, supinatörler - veya ayakları dışa doğru yuvarlanan insanlar - çok fazla burulma ve boyuna harekete direnen bir ayakkabıya ihtiyaç duyarlar. Denge çerçevesi ve daha kalın, daha destekleyici üst kısım ile donatılan SolarGlide ST 4, konfordan ödün vermeden ihtiyacınız olan tüm dengeyi sağlar.

32 milimetre/22 milimetre yığın yüksekliğinde, bunların altında bol miktarda sağlam Boost yastıklaması bulunur. Günlük antrenmanlar ve uzun koşular için en iyi şekilde kullanılan model, hızlı şeyler için biraz ağırdır. Yine de benim gibi supinasyon yapan biri için bu adidas'ın en iyi koşu ayakkabılarından biri.

Müşteriler Ne Diyor: "Mükemmel bir fiyata satın alabileceğiniz en sağlam ayakkabılar. Rahat ve dayanıklı. Her yeni model bir gelişmedir.”

Özellikler:

Ağırlık: 11 ons erkek; 9.8 ons kadın

Yığın Yüksekliği: 32 milimetre/22 milimetre

Düşme: 10 milimetre

AANU3pE.img?w=683&h=683&m=6

adidas Adizero Adios 6

Hızlı Antrenmanlar için En İyisi

Hafif hız ve yarış ayakkabılarındaki mevcut eğilim, kalın olanın daha iyi olduğu yönündedir. Köpükler hafifledikçe, yığın yükseklikleri büyümüş ve daha yastıklı hale gelmiştir. Adizero bir istisna değildir. Adios 5'te yığın yükseklikleri 23 milimetre/13 milimetreden 27 milimetre/19 milimetreye çıktı.

Model daha geleneksel bir yarış ayakkabısı hissi sunuyor; sağlam, yere yakın ve düpedüz hızlı. Markanın birçok yüksek performanslı ayakkabısı gibi, Boost teknolojisini içermez ve bunun yerine hafif bir Pro orta taban sunar. Ve çevreye duyarlı koşucular için havadar, tek katmanlı file saya Primegreen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır.

Hızlı koşulardan gün aralıklarını takip etmeye kadar, Adizero Adios 6 bu iş için yüksek tempolu ayakkabıdır.

Müşteriler Ne Diyor: “Biraz daha fazla yığın yüksekliği, ayakkabının konforu ve performansında büyük bir fark yaratıyor. Hafif kalıyor ve hızlı hissettiriyor.”

Özellikler:

Ağırlık: 8.1 ons erkek; 8.1 ons kadın

Yığın Yüksekliği: 27 milimetre/19 milimetre

Düşme: 8 milimetre

AANUimb.img?w=683&h=683&m=6

adidas Adizero Adios Pro 2.0

Maraton Yarışı için En İyi adidas Koşu Ayakkabısı

Nike, karbon fiber kaplamalı Vaporfly 4%'ü ilk kez piyasaya sunduğunda, üst düzey yarış ayakkabısı oyununu bir gecede alt üst etmişti. Kısa süre sonra her marka kendi karbon fiber yarış ayakkabısını üretmeye başladı. adidas hariç, bence çoğu karşılaştırılabilir bir sürüm yaratmada yetersiz kaldı.

Çoğu süper ayakkabı gibi geleneksel tam uzunlukta bir karbon fiber plaka yerine, Adizero Adios Pro 2.0, ilave tahrik için metatarsalların altına yerleştirilmiş bağımsız çubuklara sahiptir. Sıkı bir adidas hayranıysanız, bu ayakkabılara bayılacaksınız. adidas'ın koşu ayakkabılarının en iyi unsurlarını (yüksek enerji geri dönüşü, yerden zıplama ve üstün konfor) alır ve bunları tek bir hafif yarış ayakkabısında toplar.

Çoğu kişi, yüksek yığın yüksekliğini (39 milimetre/30.5 milimetre) Lightstrike Pro orta tabanını yavaş adımlarda dengesiz bulacaktır. Ama gaza basmaya başladığınızda, bu kötü çocuklar canlanıyor. Kişisel bir en iyiyi belirlemek istiyorsanız, bunlardan başkasına bakmayın.

Müşteriler Ne Diyor: “Onlarda 36:45'te 10 bin yol yarışı koştu; kesinlikle koşmamı geliştirdi!”

Özellikler:

Ağırlık: 7.6 ons unisex

Yığın Yüksekliği: 39,5 milimetre/29,5 milimetre

Düşme: 10 milimetre

AANUadQ.img?w=683&h=683&m=6

adidas Terrex Hız Ultra

Patika Hızı ve Yarış için En İyisi

Hemen hemen her tür patika koşusu için tercihim olan Terrex Speed Ultra, hesaba katılması gereken bir güçtür. Yapışkan Continental kauçuk dış tabanın (otomobil ve bisiklet lastiklerinin seri üretiminden sorumlu şirketle ortaklaşa yapılmıştır) ve yüksek enerjili orta tabanın bir-iki vuruşu bu işte en iyisidir. Daha iyi kavrama özelliğine sahip daha hızlı tepki veren, çevik bir arazi ayakkabısı bulamazsınız.

Profesyonel ultra koşucu Tom Evans ile tasarlanan orta taban, adidas'ın en iyi iki yastıklama teknolojisinin bir karışımına sahiptir: Boost ve Lightstrike. Çift yoğunluklu karışım hem yumuşak hem de ultra duyarlıdır. Böyle hafif bir ayakkabı için, üst kısmı - özellikle ayak bileği yakası ve Aşil çevresi - cömertçe dolguludur. Patika hızı ve yarış için en iyi adidas koşu ayakkabısı ünvanını kazanır, ancak gerçekten, attığınız her türlü arazi koşusu için mükemmel şekilde uygundur.

Müşteriler Ne Diyor: "Hafif yapı ve çevik dış taban desenleri size tepelere tırmanmak için cesaret ve ekipman veriyor."

Özellikler:

Ağırlık: 8,6 ons (erkekler); 8.6 ons kadın

Yığın Yüksekliği: 27 milimetre/19 milimetre

Düşme: 8 milimetre

AAT7Ui1.img?w=768&h=768&m=6

adidas Terrex Agravic Flow

En İyi Çok Yönlü Patika Koşu Ayakkabısı

İşler zorlaştığında, Terrex Agravic Flow, geldikleri kadar sağlamdır. Güzel bir şekilde yastıklanmıştır, ancak ayak bileğini bükmenin kolay olduğu kayalık arazide ayakları sabit tutmak için yeterli burulma sertliğine sahiptir. Ayak altındaki Continental koşucu dış taban, ayaklarınızı kire, kayalara veya üzerinde bulunduğunuz her türlü yüzeye yapıştırır. Kırık bir rekor gibi gelmiyor ama adidas arazi ayakkabısı, şimdiye kadar test ettiğim arazi ayakkabısı arasında en iyi tutuşa sahip.

Bir yorumcu, bunların "en iyi değeri bilinmeyen patika koşu ayakkabısı" olduğunu iddia etti ve ben de aynı fikirdeyim. Çok yönlü bir arazi ayakkabısı için tüm kutuları kontrol ediyorlar - rahat, koruyucu, sağlam ve cehennem gibi tutuş. Terrex Agravic Flow'u daha popüler markalı arazi ayakkabılarıyla karşılaştırın ve aynı şekilde iyi performans gösterir.

Diğer Müşteriler Ne Diyor: “Bunları 11 yaşındaki oğlum için aldım. Kesinlikle onları seviyor, her yerde giyiyor. Şimdiye kadar sahip olduğu en rahat dış mekan ayakkabısı olduklarını söylüyor. Bunları bu yaz bazı milli parklarda dağ bisikleti için kullanacağız!”

Özellikler:

Ağırlık: 11.5 ons erkek; 10.4 ons kadın

Yığın Yüksekliği: 26 milimetre/20 milimetre

Düşme: 6 milimetre

AAT7Ui6.img?w=768&h=768&m=6

adidas Adizero Boston 10 Geniş

Geniş Ayaklar İçin En İyi adidas Koşu Ayakkabısı

Yeterince geniş koşu ayakkabısı bulmakta zorlanan koşucular için adidas'ın en çok satan hafif spor ayakkabısı geniş bir kesimle geliyor. Bu klasik speedster, on yıllık versiyonu için oldukça büyük bir revizyon alıyor. 44 milimetre/33 milimetre yığın yüksekliği ile satın alabileceğiniz en kalın, maksimum yastıklamalı koşu ayakkabılarından biridir. Tüm bu köpüğe rağmen, daha sıkı tarafta. Orta tabandaki Lightstrike ve Lightstrike pro ikilisi hızlıdır ve istediğiniz zaman ayakkabının yerden hızlı kalkmasını sağlar.

Üst kısım, ayakkabının geniş boyunu dengelemek için küçük bir yapı ekleyen biraz daha ağır yüzeylere sahip havadar ağa sahiptir. Ve her zamanki gibi dış taban, her zaman çok kavrayan Continental kauçuktan yapılmıştır.

Uzun, yavaş koşulardan yüksek tempolu günlere kadar her şeyin üstesinden mükemmel bir şekilde gelebilecek bir günlük antrenör arıyorsanız, bu adidas'ın en iyilerinden biridir.

Müşteriler Ne Diyor: “Dürüst olmak gerekirse, ilk başta çok büyük aldığımı düşündüm, ancak uygun bir bağcıklı beni yanılttı. Bunlar ayağın tüm kısımlarında havadan daha hafiftir. Bunun da ötesinde, ayağım ekstra geniş ve sürekli günlük kullanımda bile ayakkabıların yanlarını yırtıyormuş gibi hissetmiyorum."

Özellikler:

Ağırlık: 10.4 ons unisex

Yığın Yüksekliği: 44 milimetre/34 milimetre

Düşme: 10 milimetre

AANU5yp.img?w=683&h=683&m=6

adidas Run Falcon 2.0

En Uygun Bütçeli adidas Koşu Ayakkabısı

adidas'ın web sitesindeki 1.000 yorum arasından ortalama 4,7 yıldız alan Run Falcon 2.0, markanın en yüksek puan alan ayakkabılarından biridir. Kısa koşular, spor salonu seansları ve gündelik giyim için bu fiyata daha iyi bir koşu ayakkabısı bulmakta zorlanacaksınız. Özellikle adidas'ın Boost ayakkabılarına alışkınsanız, sürüşün daha sıkı olduğunu unutmayın.

Çoğu kişi, modelin biraz büyük olduğunu söylüyor, bu nedenle bedenler arasındaysanız, bedeni küçültmeyi düşünün. Haftada birkaç kez iki ila üç milden fazla koşacaksanız, SuperNova gibi daha kaliteli bir koşu ayakkabısına yatırım yapmanızı öneririm. Ancak ara sıra koşu ve spor salonu antrenmanı için bunlar mükemmel.

Müşteriler Ne Diyor: "Vay canına, harika spor ayakkabılar - şık, rahat ve olağan adidas kalitesi."

Özellikler:

Ağırlık: Bilinmiyor

Yığın Yüksekliği: Bilinmiyor

Düşüş: Bilinmiyor

AANUadV.img?w=683&h=683&m=6

adidas Adizero Boston 10

Zorlu Koşucular için En İyisi

Clydesdale koşucuları, köpüğü düz bir şekilde sıkıştırmamak için daha sıkı bir orta tabana ihtiyaç duyar. adidas, Adizero Boston 10 için yumuşak Boost orta tabanını daha sıkı, daha hızlı tepki veren lightstrike ve Lightstrike pro köpüklerle değiştirdi ve aralarına karbon fiber çubuklar ekledi.

Adizero Boston 10, önceki Boston modellerinden neredeyse tamamen ayrılıyor, ancak kötü bir şekilde değil. Düşük profilli, yüksek tempolu bir ayakkabı yerine bu, kalın tabanlı, hızlı bir günlük antrenman ayakkabısıdır ve yavaş miller için de uygundur.

Müşteriler Ne Diyor: “Bu ayakkabı, doğru miktarda yastıkla birlikte sağlam, ancak hızlı tepki veren bir sürüş için Lightstrike ve Lightstrike pro'nun mükemmel karışımını sunuyor. Günlük koşular için güzel ama hızı artırıyor ve Lightstrike pro ve enerji çubukları sizi ileriye taşıyor."

Özellikler:

Ağırlık 10 ons erkek; 9.2 ons kadın

Yığın Yüksekliği: 39,5 milimetre /31 milimetre

Düşme: 8,5 milimetre

AANUjbo.img?w=683&h=683&m=6

Kaynak: Footwear News

adidas-4971493.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.